Fenerbahçe düşerse,taraftar potansiyeli düşer gibi..
Evet, ben mesela... A.Faruk ile İso'yu yanıma alıp, Fenerbahçelilikten istifa manifestosu hazırlayacağız. Şimdiden eksildik üç kişi...![]()
Önce büyük ve tarihi bir hamamda günahlarımızdan arınabilmek için yedi kere boy abdesti alacağız, sonra Fenerbahçeli olmaktan duyduğumuz hicab nedeniyle tövbe-i istiğfar edeceğiz. Daha sonra imzaladığımız manifestoyu bir minareden şehre okuyacağız. Kendimizi elektrik direğine bağlayarak, "kim bundan sonra bize Fenerbahçeli derse kendimizi atacağız" diye protesto eyleminde bulunacağız. Sonra diğer takımlardan transfer teklifi bekleyeceğiz. Gerçi İso şimdiden Ankaragücü ile bağlamıştır işi. A.Faruk ile ben boştayım.![]()
bende Antalyalı olduğum için onlara geçerim sorun çıkmaz![]()
Gelin Bursaspor'lu olun.![]()
![]()
Bak, şimdiden taraftar potansiyeli nasıl da düştü.
Menejerimle birlikte değerlendireceğim teklifleri arkadaşlar.![]()
Bu olayda ozellikle Genclerbirligi'nden beri hayrani oldugum, Turkiye'de zamaninda en sevdigim futbolculardan olan Umit Karan'in boyle islerle ugrasmis olmasi. Galatasaray'daki son senesinde de kafasi futbolda degildi ama yapma be Umit. Resmen kahroldum basima gelmis gibi uzuldum. Allah herkese sabir versin.
Habershow.com, şike operasyonuyla ilgili günün bombasını açıklıyor!
BANK ASYA'DA -10 PUANLA BAŞLAYACAKLAR
Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre; Futbol Federasyonu'nda Fenerbahçe ve Sivasspor'un küme düşürülmesi yönünde eğilim ağırlık kazandı. Öngörülen karara göre; Fenerbahçe ve Sivasspor Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek. Ayrıca hem Fenerbahçe, hem de Sivasspor Bank Asya'ya -10 puanla başlayacak.
FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE DE GİDEMEYECEK
Küme düşürülecek olan Fenerbahçe, federasyon tarafından Şampiyonlar Ligi'ne de gönderilmeyecek. Şampiyonlar Ligi'ne tek takımla mı yoksa üçüncü olan Bursaspor'la birlikte iki takımla mı katılacağımıza UEFA ve TFF birlikte karar verecek.
2010 - 2011 SEZONU "ŞAMPİYONSUZ" OLARAK TESCİL EDİLEBİLİR
Küme düşürelecek olan Fenerbahçe'nin 18. şampiyonluğu da elinden alınacak. Trabzonspor ikinci olmasına rağmen adı teşvik iddialarına karıştığı için ligin "şampiyonsuz" olarak tescil edilmesi de olası.
FEDERASYON, YARGI KARARINI BEKLEMEYECEK
Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın dün savcıyla görüşmesi neticesinde şike yapıldığı konusundaki delillerden tatmin olduğu ve kararın, yargı sonucu beklenmeden şekilleneceği öğrenildi.
UEFA'nın "Yüzde 1 bile şüphe varsa küme düşürün" açıklamasından yola çıkan Federasyonun bu kararı almasında UEFA takviminin belirlenecek olmasının etkisi büyük.
ESKİŞEHİRSPOR'UN DA 15 PUANI SİLİNİYOR
Şike operasyonunda adı geçen bir başka takım olan Eskişehirspor'un da 15 puanı silinecek. Bu durumda Kırmızı-siyahlılar küme düşmüyor.
BUCASPOR VE KONYASPOR YENİDEN SÜPERLİG'TE OLACAK
Fenerbahçe ve Sivasspor'un küme düşmesi neticesine bağlı olarak; ligden düşen Konyaspor ve Bucaspor'un yeniden Süperlig'e alınması bekleniyor.
ARA FORMÜL ARAYIŞI SÜRÜYOR
Öte yandan Fenerbahçe'nin küme düşürülmesi durumunda Türk futbolunun büyük darbe alacağı da hesaba katılıyor. Galatasaray, Beşiktaş ve diğer kulüplerin de Fenerbahçe'nin düşürülmesine sıcak bakmadığı biliniyor. Bu nedenle "küme düşürme" dışında ara formül arayışı da devam ediyor.
geçenlerde bi yazı okumuştum
aziz başkandan sonra fb başkanlığı için düşünülen mali aydınlar şimdi fenerbahçenin tarihindeki en önemli kararı verecek isim.
kaderin cilvesi![]()
Buca ve Konya yerine belki Bank Asya'dan 2 takim alinir. Ama ben habere inanmiyorum.
Birde "ara formül" olayı çıktı.Suçluysak düşürün bank asya'dan başlayalım,lig tv ya da diğer takımlar gibi faktörler beni ilgilendirmiyo.Başkalarının gelirleri düşecek diye koskoca fenerbahçeyi piyon yerine koyamaz kimse.Suçlu bulabilecekleri deliller gerçekten varsa bir an önce söylesinler bank asya hazırlıklarımızı yapalım.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Bu ve benzeri haberleri yapan sözde objektif basına cevaptır:
"Gereken yapılsın, suçlular hemen cezalandırılsın." Böyle açık açık ne istediğini söylemeyip klişelerin arkasına saklanan adamların suratına tükürmek lazım. "Fenerbahçe hemen düşürülsün, bence şüphe suçtur çünkü Fenerbahçe şüpheliyse suçludur" diyemiyor, "adalet hemen yerini bulmalı, acele" diye bir şeyleri yetiştirme derdine düşüyorsanız derdiniz adalet değil. Bugün UEFA'nın yaptığı iddia edilen ve heyecanlı 'rakiplerin' buluşma noktası taraftar siteleri ve pek sorumlu bazı gazeteler tarafından yayılan "UEFA, TFF'yi arayarak % 1 şüphe varsa bile gereğini yapın dedi" haberinin ciddiyetine inanmış olmanız bile aslında ne istediğinizin kanıtı.
Eğer Mars'tan dün ışınlanmadıysanız evrensel hukukta % 1 şüphe üzerine kimseye ceza verilmeyeceğini, suç % 100 kanıtlanana kadar kimseye dokunamayacaklarını bilmeniz lazım. Bu açıklamayı futbolun Avrupa'daki patronu UEFA'nın yapıp evrensel hukuk ilkelerinin çiğnenmesini talep ettiğine inanmanız için de insanların yüzüne "biz tarafsız, objektifiz, adalet istiyoruz" diyen, arkasını döndüğünde Fenerbahçe'ye küfürü basanlardan olmanız lazım.
İlk günden beri futbol federasyonuna öyle bir baskı kurdunuz ki yaydığınız yalan haberler planı, gönlünüzden geçeni bir bir ortaya çıkarıyor. Derdiniz şike bulunsun, adalet sağlansın, haksız kazanç varsa ortaya çıkarılsın falan değil. Yarın Fenerbahçe küme düşürüldü, soruşturma kapandı diye haber çıksa "ne oluyor?" bile demeden bayram edeceksiniz. Sırayla çıkarılan haberlere bir bakın.
- Emenike, Sezer şike karşılığı transfer edildi, çok önemli belgeler var.
- Oyunculara para transferi kanıtlandı, çok ciddi deliller var.
- TFF'nin 15 Temmuz'a kadar süresi var, 10 gün içinde toplanıp hemen karar vermesi gerekiyor.
- Diğer kulüpler Fenerbahçe küme düşsün istemiyor, -30 puandan başlasın istiyor.
- UEFA % 1 şüphe varsa bile gerekeni yapın dedi.
Bu iddialardan bir tanesi bile doğru değil. Hepsi ortak bir merkezden çıkma, özellikle Fenerbahçe taraftarı arasında kamuoyu oluşturmaya yönelik manipulasyon haberleri.
TFF Fenerbahçe'yi 10 gün içinde küme düşürecekse diğer taraftan mahkeme niye devam ediyor? Suçlu kesin var ama şimdilik uğraşamayız, hele bir Fenerbahçe düşsün sonra düşünürüz mü oluyor bu? TFF Fenerbahçe'yi küme düşürür ve mahkeme 2 sene sonra maçlarda şike olduğuna dair kanıt bulunmadığı için masum bulursa ne olacak?
Aceleniz ne? Neden korkuyorsunuz? TFF'nin acele karar vermesi falan gerekmiyor, mahkemenin kararını beklemekte hiçbir sakınca yok. Mahkeme gelecek sezon biterse ve suç ispatlanırsa ceza gelecek sezon çekilir. Yine küme düşeriz merak etmeyin, artık üzerinden geçti düşürmeyiz demezler.
TFF ve mahkemenin ayrı kararlar vermesi, "tek arzunuz" temiz olması olan Türk futbolunu iyice batağın dibine sokmaz mı? Yoksa Taurasi meselesinden alıştığımız o iğrenç yüzsüzlüğünüzle çıkıp "TFF öyle bir kanaate vardı, hem başkanı da Fenerliydi, yapacak bir şey yok" der geçer misiniz? Mahkemenin kararını bekleyip takımın da cezasını öyle kesmek neden bu kadar batıyor size? Yoksa derdiniz temiz futbol falan değil de el değiştirecek para, Avrupa Kupasına katılım, sevmediğiniz hatta nefret ettiğiniz takımın alacağı cezayla yapacağınız bayram mı?
Kimsenin bir şey için acele etmesine gerek yok. Kanıtlar neyse toplanır, iddianame yazılır, lig normal haliyle devam eder. Suç kanıtlandığı anda da verilecek cezalar bellidir, kanunda da yönetmelikte de yazar. Geç gelen adalet adalet değildir klişesine de başlamayın düşük zekanızla, o zaman niye adamları içeride tutup yargılıyorsunuz? Adalet herkes için ne zaman gelecekse Fenerbahçe'ye de o zaman gelsin.
suçsuz olduğumuz konusunda bir eminliğim yok, ama medya bizi bu işin içine çekmeye çalşıyor. Nevzat Şakar'ın gözaltına alındığı yazıldı. şimdi de konuyla ilgili hiçbir tutuklama olmamasına rağmen (tutuklama isteği dahi yok) yöneticileri tutuklanmış Sivas ve Fenerbahçeyle birlikte düşeceğimiz bile konuşuluyor. Neyse bakalım hayırlısı, karar neyse onu çekeriz.
_Murat_Celik_: Aziz Yildirim'in esgal tanima fotografini basina sizdiran polis memuru gozaltina alinmis. Bravo Emniyet'e. Olacak is degildi zaten.
Trabzon konusunu ben hiç bir yerde görmedim bu konuyla alakası yok diye biliyorum Trabzon'un
aziz yıldırımın tutuklanma işi formaliteye bindi şekip mosturoğlu ve ilhan ekşioğlu tutuklandıysa o serbest bıraklırsa şaka gibi olurumarım bu durum haklı şekilde yoluna koyulurda temiz futbolu izleriz.