Avcılar ve Beylikdüzü'nde çevik kuvvet gaz talimine başlamış, 1. ağızdan net bilgidir.
Avcılar ve Beylikdüzü'nde çevik kuvvet gaz talimine başlamış, 1. ağızdan net bilgidir.
Screw you guys, I'm goin' home
Bu adamlar artık resmen keyfi hareket ediyor
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
FM Gazetesi
Kelime Oyunu'ndaki sorular ve cevaplar
http://eksisozluk.com/entry/34312630gezi
görmek, eğlenmek amacıyla yapılan yolculuk
park
bir yerleşme merkezinde halkın gezip hava alması için düzenlenmiş ağaçlı ve çiçekli büyük bahçe
sivil
uluslararası hukukta herhangi bir ülkenin silahlı kuvvetlerine veya diğer silahlı gruplara mensup olmayan kişi
eylem
bir durumu değiştirme veya daha ileriye götürme yönünde etkide bulunma çabası
birlik
ana duygu ve düşünceler çevresinde toplanma durumu, bölünmezliği içeren yalın bütün
uyanma
mecazen gerçekleri anlar, kavrar duruma gelme
gençler
m. k. atatürk’ün “terbiye ve irfan ile insanlık meziyetlerinin, vatan muhabbetinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsâli olacaksınız” dediği kişiler
sağduyu
doğru, akla uygun yargılar verme yeteneği, aklıselim, hissiselim
kamumalı
hiçbir şekilde zarar verilmemesi gereken halkın bütününe ait taşınır veya taşınmaz varlıkların tümü
pasifizm
şiddetsizlik ilkelerini izleyip, şiddetsiz eylemi en etkili yol olarak gören ideoloji
vandalizm
bilerek ve isteyerek, kişiye ya da kamuya ait bir mala, araca veya ürüne zarar verme eylemi
oysandığı
demokratik çözüm kutusu
referandum
halkın türlü siyasi ve toplumsal sorunlar karşısında görüşünü belirlemek için başvurulan oylama
provokatör
haklıyı haksıza, göstericiyi teröriste çeviren kişi, kışkırtmacı
halk
aynı ülkede yaşayan, aynı kültür özelliklerine sahip olan, aynı uyruktaki insan topluluğu
ağaç
tek ve hür olmanın simgesi olan uzun yıllar yaşayabilen bir bitki
orman
kardeşçe yaşamanın simgesi sayılan ağaçlarla örtülü alan
çarşı
beşiktaş’ın şövalye ruhlu semt çocukları
taksim
bölme, bölüştürme anlamına gelen, birleştirici bir semtin de adı olan söz
meydan
"geniş alan" anlamına gelen arapça kökenli bir söz
yürüyüş
bir olayı protesto etmek, bir konuya dikkati çekmek amacıyla topluca adım atarak ilerleme
direniş
karşı koyma, vazgeçmeme işi
protesto
bir davranışı, düşünceyi, uygulamayı haksız, yersiz, gereksiz bularak karşı çıkma, kabul etmeme
özgürlük
dış etkilerden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi
dayanışma
bir topluluğu oluşturanların duygu, düşünce ve ortak çıkarlarda birbirlerine karşılıklı bağlanması
genelgrev
bütün emekçi kesimince uygulanan iş bırakımı
örgütlenme
herhangi bir amacı gerçekleştirmek için bir araya gelme, organize olma
ayaklanmak
hem başkaldırmak hem de dikilmek, yürümeye başlamak anlamlarına gelen bir söz
halk
bir televizyon kanalına yakışan en güzel isim
etik
medya gibi çeşitli meslek kolları arasında uyulması veya kaçınılması gereken davranışlar bütünü
basın
türkiye cumhuriyeti anayasasının 28. maddesinde " hürdür, sansür edilemez" ifadesiyle yer alan olgu
medya
nezihe meriç’in “bin başlı ejderha” olarak tanımladığı iletişim ortamı
susmak
onaylamak ve ikrarla eşdeğer görülen eylem
sansür
basın, yayın ve haberleşme ile sinema ve kitap yapıtlarının hükümetçe denetlenmesi ve kısıtlanması
haberci
bir olay, bir olgu üzerine edinidiği bilgiyi hazırlayıp yayın organlarında yayınlaması beklenen kişi
“baş belası” olarak tanımlanan bir sosyal ağ ve mikroblog sitesi
gazeteci
m.k. atatürk’ün “gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” dediği kişi
yaltakçı
çanak yalayan, dalkavukluk eden kişi
korkaklık
güç, tehlike ve zorbalığa karşı durabilecekken çekinme, sakınma ve ses çıkarmama hali
sanalalem
ana akım tarafından terk edilip sosyal medyaya mahkum kalan vatandaşın tutunduğu dal
yalanhaber
iletişim veya yayın organlarıyla verilen gerçek olmayan, uydurma veya çarpıtılmış bilgi
çanaktutma
davranışları veya sözleriyle kötü bir sonuca yol açma, ateşe körükle gitme
toma
toplumsal olaylara müdahale aracı
aman
ünlem haliyle “yapma, sakın” anlamında kullanılan bir söz
polis
adı “kent, site, devlet, devlet düzeni” anlamlarında yunanca kökenli bir sözden türeyen bir kamu görevlisi
hukuk
kelime anlamı “haklar” olan toplumsal yasalar bütünü, tüze
avukat
yargı yolu kılavuzu
şiddet
kaba güç
gözaltı
birinin, güvenlik kuvvetleri tarafından belli bir yerde belli bir süre alıkonulması
barikat
bir yolu veya geçidi kapamak için her türlü araçtan yararlanılarak yapılan engel
çekilmek
bazen gerilimi azaltmak için yapılması gereken eylem, geri gitmek, ricat etmek
merhamet
hangi mesleği yaparsa yapsın, her insanda bulunması gereken acıma duygusu
orantısız
sağduyusunu kaybetmiş “güç kullanımını” niteleyen söz
bibergazı
göz, burun, ağız ve akciğerlerdeki mukus zarlarına saldıran, maddenin en gevşek halindeki silah, oleoresin capsicum
tazyiklisu
toma ifrazatı
gazmaskesi
demokrasi solungaçı
tbmm
varoluşunun temel dayanağı “egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir” ilkesi olan anayasal devlet organı
halk
cumhur sözünün eş anlamlısı
baskı
hak ve özgürlükleri kısıtlayarak zor altında bulundurma durumu, tahakküm
kibir
kendini beğenme, başkalarından üstün tutma, büyüklenme anlamlarındaki söz
despot
iktidarı altında bulunanlara söz hakkı ve davranış özgürlüğü tanımayan kimse
vicdan
kişiyi kendi davranışları hakkında bir yargıda bulunmaya iten güç, içsel mahkeme
dalâlet
"sapkınlık, doğru yoldan ayrılma" anlamındaki arapça kökenli söz
çapulcu
düşüncesini fiilen gerçekleştirmeye çalışan kimse, etkinci, eylemci
reyhanlı
hamamat kaplıcalarıyla ünlü hatay ilinin ilçesi
diktatör
bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan kimse
hizmetkâr
ücretle iş gören genellikle erkek işçi, uşak
başkanlık
bir yürütme erkinin yasama organından bağımsız bir şekilde yönetimde bulunduğu hükûmet sistemi
istifaetme
kendi isteğiyle işten veya bir hizmetten ayrılma
özürdileme
kişinin büyüklüğünü arttıran, yaptığı bir yanlıştan ötürü bağışlanmasını isteme eylemi
Kask numaraları neden bantlı ?
Football is simple,but Football Manager is not
acaba su olay dogrumu...
![]()
Devlet şu anda kendi yönettiği ülkede işgal kuvveti gibi. Taksimi alamadılar diğer ilçelere dalaşıyorlar. Ya feth et ya terk et mantığı var. Taksim'i bıraktılar -ki hâlâ çok sayıda sivil var orda- Beşiktaş'ta ısrarcılar şimdi Avcılar ve Beylikdüzü'ne TOMA'ları indirdiler. İş kızışıyor.
1 kişi daha vefat etmiş Hatay'da.
Bütün suçlu başbakandır.
Bugün Beylikdüzü'nde yürüyüş yapan arkadaşlarımdan aldığım habere göre daha erken saatlerden başlamışlar biber gazlarını atmaya. Doğru olduğuna inanmasam da; arkadaşım, portakal gazı atıldığını da söylüyor. Benim bildiğim kadarıyla, portakal gazı birçok uluslararası kuruluş tarafından yıllar önce yasaklandı ve insanlarda çok fena etki yaratıyor. Bu yüzden portakal gazı olduğundan şüpheliyim. Yalnız; şu an anlattığına göre Beylikdüzü fena karışmış. Çocukluğum geçtiği semtte, keşke şu an direnmekte ve çeşitli zulme maruz kalan insanlar arasında ben de olsaydım. Böyle oturduğum yerden ne olup bittiğini izlemek çok ağır geliyor bana.
Remaining silent in the face of injustice is the same as supporting it.
O kadar foto paylaşıldı. En anlamlısı bu bence
![]()
burayi tartismak yerine olaylarin ic yuzunu anlamamiza yarayacak paylasimlar icin kullansak daha yerinde olacak gibi. boylesine bir medya varken en azindan burdaki kucuk gruba disarda nelerin oldugunu gostermek daha faydali olacaktir. fotograf video haber ne varsa elinizde paylasmaya devam. birinci elden fotograflar ve haberler daha da degerli.
Bu şekilde olduğu zaman, bazı şeyleri aşmış olacağız ve olaylar kendiliğinden son bulacak.
[YOUTUBE="Qa3Q6Az-cFU"]Halk-Polis Sohbet[/YOUTUBE]
Bu konu hakkında konuşmaya çekinir oldum ya siyasi parti sempatizanı yada provakator damgası yiyorsun. Olaylar acayip bir noktaya geldi..Sağduyu çağrısı bu kadar zor olmamalıydı...İlk gün Cumhurbaşkanı bugünki açıklamasını yapsa ve başta Başbakan diğer siyasiler önayak olsa buraya gelmezdi diye düşünüyorum..Gün geçtikçe bu işi kendi çıkarına kullanmak isteyenlerde artıyor iş daha da çıkmaza giriyor.Son olarak bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş haberi var![]()
Erdoğan "Ben 76 Milyonu seviyorum "
Fatih Altaylı : Efendim her alkol içen Alkolik midir ?
Erdoğan:Evet Alkoliktir..
Fatih Altaylı :Bende 2 kadeh içiyorum ama tayyip beye oy veriyorum diyenler var.
Erdoğan: "ONLAR ZATEN ALKOLİKLER ARASINA GİRMEMİŞ OLUYOR"
Bir kişi Hayatını kaybetti.Evet gerçekten seviyorsun
Erdoğan ""EN AZ" %50 BİR KISMI SABIRLA EVLERİNDE TUTUYORUZ" Tehdit ve tahrik ediyor resmen.
Borsa %-10.47 Düşüşle 2003'ten beri ilk kez %10 düştü..
Başbakan bu acıklamları yapamdan önce %4 seyir eden borsa 3 saat'te %6 fırladı.
Faiz 4.4'ken 6.6'ya yükseldi..
Dünyada'ki bazı borsalar normal seyirde sürmüş.
Last edited by petrol_fb12 : 04.Haziran.2013 at 03:58
Last edited by petrol_fb12 : 04.Haziran.2013 at 06:23
Hatay'da başından vurularak ölen genç için diyeceğim şu ki; polisin bu kadar ileri gideceğini düşünmüyorum. Adana, Mersin, Hatay bu saydığım üç ilde her türlü provokasyon dönüyor, hemde provokasyonun kralı dönüyor. Bu illerin arasına Antep'i ekleyebilirim ama oradan emin değilim. Malum Reyhanlı katliamından sonra Reyhanlı'da kalan Suriyeliler ülkelerine geri dönmüştü yarısı da çevre illere yerleştirildi. hatta dün Metro'da giderken yanımda oturan beş Suriyeli adres sordu. Suriyeli olduklarını konuşmalarından kestirebiliyorum çünkü Hatay'da okuduğum için orada kaldım. Suriyeli muhalifler yerleştirildikleri, yerleşmeye başladıkları günden itibaren huzursuzluk çıkarttı, çıkartmaya çalıştılar. Son olanlar çok büyük bir fırsat muhalifler için diye düşünüyorum. Dün Adana'daki eylemlerde arkadaşım anlattı sakallı, bıyıksız adamlar arabadan akreplerle inip eline geçirdikleri sivilleri öldüresiye dövmüşler. Bunlar sivil polis olabilir ama muhaliflerin çoğunluğu koyu olarak yazdığım tarzda kişiler. Şahsen Adana'daki eylemlere birinci gün katılmıştım ama dün ve bugün hiç katılmadım. Çünkü bazı grupların amacı direniş değil başka şeyler burada amaç başka yerlere saptı. Bugün polis olmadığı için daha sakinmiş ama eylemlerin gerçekleştiği yerlerin 10 dakika uzaklığında kalıyorum. Balkondan ara ara bakıyorum polis hiç eksik değil. Olanlar psikolojik olarak toplumu çok etkiledi. İnşallah olayları körüklemek yerine biraz sağduyulu davranılır. Bu işin bir tek İstanbul'u yok maalesef başka yerlere kaydı ve amaç başka.
Sen istedeğin kadar karşı cık bir adam emir veriyor.348 kişi Padişahım cok yaşa diyor ve kabul ediyor..
Coğunluk onların elinde..Halk olayı uyanamadı.Yakkında oturtudğumuz evleri özelleştirme cabasına girerse şaşırmam..
Sakin olun, ve yasa tasarısını bi inceleyin gaza gelmeden önce. Kapitülasyon ve peşkeş çekilmiş gibi görülen sektör yerel yatırımcının riskten dolayı girmesinin çok zor olduğu bir alan. Zaten halihazırda Türkiye'de petrol ve doğalgaz arama çalışmalarını yapan şirketlerin %77'si yabancı yatırımcılar. Arama kuyularındaki isabet oranı %10 seviyelerinde olduğundan dolayı bu riske yerli yatırımcının girmesi zor. Bu tasarıyla Türkiye petrol alanları 2'ye ayrılmış oluyor kara ve deniz diye. Petrol yataklarında 1980 öncesi bulunan yatakların tamamı devlete giderken 1980 sonrası yataklarda ise devlet karadan çıkan petrolün %65'ini, denizden çıkan petrolün ise %55'ini alıyor. Gelir vergisi oranı da %40 civarında.
Yasanın eleştirilebilecek yanı ise yabancı yatırımcının ülkemize getirdiği sermayesini dışarı çıkarmak istediğinde gelir vergisinden muaf tutulması. Bunu da sermayeyi ülkeye soktuğu andaki kur sabit alınarak dengelemeye çalışmışlar. Bu muafiyeti vermelerinin nedeni ise riskli görünen bir yatırımı cazip hale getirmek ve bu sayede ülkedeki petrol ve doğalgaz yataklarından alınacak maksimum verimi kısa süre içerisinde almak. Veriler 2011 sonu itibariyle ülkede çıkartılan petrolün ülkeye katkısı %8 civarında. Doğalgazda daha kötü olduğumuzu söylememe gerek yok sanırım. Rusya anlaşmalarımız falan malum.
Genel olarak bakıldığında maliyeti dolayısıyla kendimiz çıkaramadığımız petrolü yabancı yatırımcılara ağız payı vererek çıkartmış oluyoruz. Yerli yatırımcı açısından kötü bir durum ancak ülkeye katkısı kısa vadede daha çok olur. İncelemek isteyenler için yasa tasarısının linki.
Şahit arkadaşım.
polis geziparkinin asagisinda gumussuyu civarindaki agaclari yakiyor (03.38)
http://geziparki.web.tv/
Football is simple,but Football Manager is not
demokrasiye çok inanıyorsa hükümet seçim barajını kaldırsın. Demokrası %50 oy alıp 550 milletvekilinin 347'sine sahip olmak mıdır?
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/50328...aya-cikti.aspx
Polis ile Vatandaş arasında ki mükemmel diyalog izleyin.
https://www.youtube.com/watch?v=Raf1...qtqrjg&index=1
Birde Levent Üzümcü'nün anlattıkları var cidden çok doğru noktalara tespit ediyor.
en basinda "teror orgutuyle gorusen namerttir" idi.. sonrasinda "ispatlayamayan namerttir , serefsizdir" dedi , cok gecmeden ispatlandi.. en sonunda "ben gorusmedim , devlet gorustu" oldu.. daha neyi kime anlatmanin derdindesiniz siz ..?
Yahu yazmayı unutmuşum 93de 3.köprü cinayettir diyen kimdi acaba? Hatırlayamadım.