Sayfa 58 / 896 İlkİlk ... 848565758596068108158558 ... SonSon
1,711 ile 1,740 arası toplam 26862 sonuç

Konu: Fenerbahçe Transfer Haberleri | Lazar Markovic

rıdvanv yine başroldesin valla kendi kendine birşeyler yazmışsın ve yazdıklarında saçma şeyler..Futbolcunun sözleşmesi bitimine 6 ay kala bir takımla görüşmesinin neresi etik değil ?

Nesil
    2006

Kesinleşmiş transferler, Bilica ile Bekir. Gelmesi kesin olanlar Özer, Hamit ve Sercan... Sanırm sonunda geniş kadro kuruyoruz, umarım hiçbir yerli oyuncu gitmez...

Uğur'u da bedelsiz almıştık sözleşmesi bittiğinde, onun transferi de mi etik değil? O zaman dünyada hiçbir transfer etik değil. M.Topuz transferi ile ne ilgisi var anlayamadım. Biz kıyak geçtik Antep'e, para verelim dedik ama adamlar kabul etmedi, açgözlülük ettiler. Biz sözleşmesi 6 ay sonra bitecek adama para teklif ediyoruz, bedavaya alacakken, adamlar mırın kırın ediyor. Sonra da tabii ki bedelsiz alacağız adamı.

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Kesinleşmiş transferler, Bilica ile Bekir. Gelmesi kesin olanlar Özer, Hamit ve Sercan... Sanırm sonunda geniş kadro kuruyoruz, umarım hiçbir yerli oyuncu gitmez...
    Hamit gerçekten kesin mi ?

Nesil
    2006
    Yer
    Elazığ

Hamit ve Sercan kesin değil ki.Özellikle Hamit işi bayağı zor.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by tarikko View Post
    Hamit gerçekten kesin mi ?
    Quote Originally Posted by kanaryam1907 View Post
    Hamit ve Sercan kesin değil ki.Özellikle Hamit işi bayağı zor.

Bir transfer haberi uzun süre yazıyorsa, o kesine yakındır, tek sorun oyuncudur. Kulübü ile anlaşılmıştır. Sercan'ı alıonmayacak bir oyuncu değil, uzun süredir gündemimizde, geniş kadro için alacaklardır. Kaçırılmaması gereken bir fırsat.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Bir transfer haberi uzun süre yazıyorsa, o kesine yakındır, tek sorun oyuncudur. Kulübü ile anlaşılmıştır. Sercan'ı alıonmayacak bir oyuncu değil, uzun süredir gündemimizde, geniş kadro için alacaklardır. Kaçırılmaması gereken bir fırsat.
    Ben hala Sercan'a yazık olacağı düşüncesindeyim. Türkiye gol kralını bu sene yedek bıraktık, Sercan'a yazık etmeyelim yahu. İstemem ben.

Forvete ihtiyacımız yok bizim. Takviye gereken yerler bariz belli.

Nesil
    2006

arkadaslar siz anlamiyorsunuz galiba. bekirin transferindeki gundem sezon sonu icin degil , fenerbahce o zaman devre arasi almak istemisti. gaziantepspor da devre arasi bonservisini fenerbahceye vermeyecegini soyledi.

fenerbahcenin resmi sitesinden gelen su aciklama besiktasin durumuna ne kadar da benzerlik gosteriyor.

Oysa ki Sayın Kızıl ne Gaziantepspor Kulübü'nün ne de Bekir İrtegün'ün sahibidir. Bu itibarla köle ticareti zihniyeti ile bir futbolcuyu onun rızası dışında bir başka kulübe satma gibi bir hakkı ve yetkisi olmadığı gibi Gaziantepspor Kulübü adına belli bir ekonomik değeri olan söz konusu transferi de bedelsiz olarak yapamaz.

o zaman da ibrahim kizil sezon sonu bedelsiz gitmesin diye baska bir kulube yollamayi calismisti bekiri ve bunun sonucunda fb.org yukaridaki aciklamayi yayinladi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Biz Bekir'i devre arasında kadromuza katmak için bonservis bedeli ödemek istedik fakat G.Antep kulübü buna yanaşmadı. Biz bonservisiyle almak istediğimizde sözleşmesinin son 6 ayındaydı. Yani istediği kulüp ile görüşüp, sezon sonu için anlaşabileceği zaman dilimindeydi. Etik olmayan, köle ticareti vs vs artık nası demek istiyosanız, hiçbirşey yok ortada.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    arkadaslar siz anlamiyorsunuz galiba. bekirin transferindeki gundem sezon sonu icin degil , fenerbahce o zaman devre arasi almak istemisti. gaziantepspor da devre arasi bonservisini fenerbahceye vermeyecegini soyledi.

fenerbahcenin resmi sitesinden gelen su aciklama besiktasin durumuna ne kadar da benzerlik gosteriyor.

Oysa ki Sayın Kızıl ne Gaziantepspor Kulübü'nün ne de Bekir İrtegün'ün sahibidir. Bu itibarla köle ticareti zihniyeti ile bir futbolcuyu onun rızası dışında bir başka kulübe satma gibi bir hakkı ve yetkisi olmadığı gibi Gaziantepspor Kulübü adına belli bir ekonomik değeri olan söz konusu transferi de bedelsiz olarak yapamaz.

o zaman da ibrahim kizil sezon sonu bedelsiz gitmesin diye baska bir kulube yollamayi calismisti bekiri ve bunun sonucunda fb.org yukaridaki aciklamayi yayinladi.
    Bak bu yazıyı, İbrahim Kızıl'ın yaptığı bu şaçma sapan işlerden dolayı yazmışızdır. Fenerbahçe'nin yaptığı herşey etiktir. Fenerbahçe kulübü ile devre arası anlaşmaya çalışmış olmamış. Bunun üstünede sezon sonu bizde bedavaya alırız demişlerdi. Bunun neresi Mehmet Topuz'da yaşanan olaya benziyor. Lütfen! Sanırım Mehmet Topuz transferi olmaması seni baya etkilemiş. Rahat ol, gevşe. Bu kadar önemli değil... Burada bazı arkadaşlarımıza laf sokma girişimlerinde bulunmana gerek yok.

Quote Originally Posted by SerKaN View Post
    Ben hala Sercan'a yazık olacağı düşüncesindeyim. Türkiye gol kralını bu sene yedek bıraktık, Sercan'a yazık etmeyelim yahu. İstemem ben.

Forvete ihtiyacımız yok bizim. Takviye gereken yerler bariz belli.
    dimi yani, artık bir ön libero bekliyoruz.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

İyi de 2 olayın benzerliğini bende çözemedim. Topuz olayında Fenerbahçe'ye haber gönderen Topuz, beni alın diyen Topuz, isterseniz hemen imza atmaya gelirim diyen Topuz. Bu gelişmeler üzerine de Fenerbahçe bonservisini almaya çalışıyor ve bu konuda anlaşıyorlar.

Bekir olayı ise farklı. Fenerbahçe o dönemde takımda 5 stoper olmasına rağmen sırf Gaziantep de para kazansın kaptanından diye teklif yapıyor. Ama kabul edilmiyor, Fenerbahçe de Bekir ile anlaştıklarını, sezon sonu bedelsiz transferi gerçekleştireceklerini söylüyor. Kızıl bu sefer çıkıp benim oyuncumu Fenerbahçe bedelsiz alamaz, gerekirse Fenerbahçe harici her takıma bedelsiz satarım tarzı şeyler diyor.

Yani Bekir'i o dakikadan sonra istese de satamaz ki Bekir başka kulübe beni alın diye haber de göndermemiş. Fenerbahçe de buna bağlı olarak o açıklamayı yapıyor.

Kızıl'ın transferlerin nasıl gerçekleştiği konusunda bilgisi olmamasından kaynaklanan gereksiz açıklamaları olayı büyüttü. Yoksa doğru olmayan bir durum yok Fenerbahçe'de, şu anda olduğu gibi.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Bizim yönetime çok yakın bir kişinin forumuzda söyledi söz

''Arkadaşlar gözümüz aydın, Mehmet Topuz En geç perşembe gün Fenere imza atıyor. Kayserisporumuzun kasasına 8.5 milyon € ve Gökhan emreciksin giriyor''

Söyleyenin lafına inanırım çok hayırlı olsun diyelim o zaman

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Yahu o kadar para verene kadar Topuz'a hem Aragones'in parasını verir gönderirdin, kalanıyla da başka transfer de yapardın. Doğruysa çok para cidden.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Yahu o kadar para verene kadar Topuz'a hem Aragones'in parasını verir gönderirdin, kalanıyla da başka transfer de yapardın. Doğruysa çok para cidden.
    Söyleyen kişi sağlam kişidir abi 8 MN Euronun falzası var eksiği yok sağlam haber diyor

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Şuanlık para ve verilen oyuncu çok duruyor ama M.topuz paranın karşlığını verebilecek yetenekte..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Çok para o zaman gerçekten. İş inada binmese de Aziz Yıldırım bu parayı gözden çıkarmış çünkü Beşiktaş gündeme gelmeden önce de takımlar anlaşmak üzereymiş. 150 milyonumuz var futbol için deniyordu, bu sezon kullanılacak sonuna kadar herhalde.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Çok para o zaman gerçekten. İş inada binmese de Aziz Yıldırım bu parayı gözden çıkarmış çünkü Beşiktaş gündeme gelmeden önce de takımlar anlaşmak üzereymiş. 150 milyonumuz var futbol için deniyordu, bu sezon kullanılacak sonuna kadar herhalde.
    Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak şapkasıyla imza attırırsa ayakta alkışlarım vallahi..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Hele ki bu kadar söylenenden sonra gelmesi büyük olay olur. Ama Özer konusunda Ankaraspor Topuz'a ne veriyorsanız 1 fazlasını verirseniz satarız dediyse, 10 milyon da onun için verilirse, yabancı almaya para kalmayacak ondan korkuyorum.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Daum'un Fenerbahçeye geldiği resmi siteden duyuruldumu ?
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Aragones gönderilmeden duyurulmayacak, ne Aykut ne de Daum. Aragones ne zaman gönderildi haberi verilir, hemen ardından bu 2 isim açıklanır.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Ben 5 m € + Emreciksin'in bile fazla olduğunu düşünüyorum. Hele ki 8 m € + Emreciksin uçuk bir teklif olmuş ama şu çok açık ki Demirören çıktı Topuz Beşiktaş'a hayırlı olsun dedi, Aziz Yıldırım çıktı ya Fenerbahçe'de ya Kayserispor'da oynar dedi. İki başkandan bir tanesi bu transfer savaşından mağlup ayrılırsa camiasında az veya çok itibar kaybına uğrayacaktır. Bu iş güç gösterisine dönüştüğünden dolayı artık para 2. plana atıldı. Açıkçası baya sıktı bu Topuz konusu. Spor kanalı açıyorsunuz Topuz, radyo dinliyorsunuz Topuz, canlı bağlantılar oluyor her bağlanan Beşiktaş'lı aynı şeyleri tekrarlıyor, her bağlanan Fenerbahçe'li aynı şeyleri tekrarlıyor. Televizyona çıkan bu konuda fikir sahibi bir dönem bazı koltuklarda bulunmuş insanlar çıkıyor hep aynı açıklamalar. Artık iş federasyona mı gider, nereye giderse gitsin ama erkenden çözülsün.

Aziz Yıldırım'ın 15 Hazirana kadar hoca konusu ve transferler çözülecek sözü umarım yönetimi sıkıntıya sokmaz. Bu sözden dolayı acele davranılarak boş transferler umarım yapılmaz. Gerçi medyada çıkan isimlere bakıldığında çoğu tam ihtiyacımız olan adamlar. Ali Koç'un ben 3 yıldır böyle transfer yoğunluğu görmedim gibisinden sözü de bu sefer transferlerin tam istediğimiz gibi olacağını gösterir gibi. Bu sefer transferler erkenden çözülüp hoca da takımın başına geçerse çok daha iyi olur.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    sayin fenerbahceli arkadaslarim buyrun usenmez iseniz bir okuyun derim

Konu: Bekir İrtegün'ün Gaziantep'ten Fenerbahçe'ye transferi.
    Kaynaklar Milliyet, fenerbahçe.org, AA dır.

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Bekir İrtegün'ün Fenerbahçe'ye transferinin gerçekleşmemesinde karşı tarafın tavrının büyük etken olduğunu belirterek, ''Kendileri bir fiyat verdi, biz de karşı fiyatımızı sunduk. Anlaşamadık. Hiçbir güç sezon sonunda bizden bedavaya futbolcu alamaz, bu böyle bilinsin'' dedi.
    İbrahim Kızıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Kulübünün internet sitesinden, ''Bekir İrtegün transferini askıya aldık. futbolcunun sözleşmesi sezon sonu sona eriyor. Bekir ile sezon sonunda anlaşacağız'' şeklindeki açıklamalarını hoş karşılamadığını belirtti.
    ''Fenerbahçe gibi büyük bir kulübe bunları yakıştıramıyorum. Bunlar hiç etik davranış değil. Bekir'in hangi kulübe gideceğine kulüp başkanı olarak ben karar veririm, Fenerbahçe yönetimi değil. Kulüp başkanı olarak Gaziantepspor'un çıkarlarını düşünmek zorundayım. Ben burada kendi ticarethanemi işletmiyorum.

Fenerbahçe, Bekir'e talip oldu. Ancak verdiği rakam çok komik olduğu için Bekir'i Fenerbahçe'ye vermekten vazgeçtik. Fenerbahçeli yöneticiler sanki Bekir kendilerinin malıymış gibi açıklamalar yapıyor. Bu etik değil. Bekir Gaziantepspor'un sözleşmeli futbolcusu. Şu anda da Gaziantepspor'da forma giyiyor. Kimse bizim lisanslı futbolcumuz hakkında açıklama yapamaz. Bekir'in hangi kulübe vereceğimize ben karar veririm. Bizim haberimiz yokken Bekir ile irtibat kurulMuş ve bu futbolcunun kafası karıştırılmış, anlaşmaya varılmış ve sonra bizim haberimiz oldu. Ben Bekir için 3,5 milyon dolar istedim, sonra 2 milyon dolara, son olarak da 1,5 milyon dolara indim. Ancak bunlar şimdi de yok kardeşim 500 bin dolara vereceksin diyor. Vermezsen sezon sonu ben şu paraya alırım diyor. Gaziantepspor büyük bir camia, Fenerbahçe ne ise Gaziantepspor da odur.''

Ve Gaziantep Başkanı Kızıl'ın açıklamalarına Fenerbahçe resmi sitesinden verilen cevap. Özellikle kölelik kısmını daha dikkatli okumanızı tavsiye ederim.
    Açıklamanın başlığı "kınıyoruz!"

"Sayın Kızıl, yaptığı açıklamasında "ben bir ticarethane işletiyorum" diyerek kendisinin spor adamlığından uzak ve nasıl bir anlayışta olduğunu da açıkça ortaya koymaktadır. Oysa ki Sayın Kızıl ne Gaziantepspor Kulübü'nün ne de Bekir İrtegün'ün sahibidir. Bu itibarla köle ticareti zihniyeti ile bir futbolcuyu onun rızası dışında bir başka kulübe satma gibi bir hakkı ve yetkisi olmadığı gibi Gaziantepspor Kulübü adına belli bir ekonomik değeri olan söz konusu transferi de bedelsiz olarak yapamaz. Üzülerek görüyoruz ki Gaziantepspor'un efsane başkanı Sayın Celal Doğan'dan başkanlık bayrağını devir alan Sayın Kızıl, kısa sürede Gaziantepspor'un uzun yıllar ve büyük emekler ile yarattığı saygın duruşu ayaklar altına almış ve bu anlamda kulübünü geriye götürmüş ve götürmektedir.

Bu vesile ile belirtmek isteriz ki kendisinin de bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu her fırsatta ifade eden Sayın Kızıl, Fenerbahçe ismini ağzına alırken bundan sonra iyi düşünmeli ve hatta kulübümüzün büyük ismini bir daha ağzına almamalıdır. Fenerbahçe ismi Sayın Kızıl'ın kavrayamadığı kadar ağır ve kutsal değerler ifade etmektedir. Bizler için kutsal olan bu değerler parasal kaygı ve düşünceler ile kirletilemeyecek ve bu uğurda ağza alınamayacak kadar önemlidir. Aynı şekilde kurtuluş savaşımızın önemli kalelerinden Gaziantep şehri ve onun takımının ismi de Sayın Kızıl'ın kirletemeyeceği kadar şereflidir ve bizim için de önem ifade etmektedir."

Bundan sonrası daha da ilginç.
    Kulüple anlaşamaması halinde ne yaptıklarını Bekir'in Fener'e gelmeden önce bir hafta önce yaptığı şu açıklamadan daha net anlayabilirsiniz:
    "Ara transfer döneminden sonra Fenerbahçe ile yaptığım tek bir görüşme oldu. Bunu ilk kez açıklıyorum o dönemde Fenerbahçe ye verdiğim bir söz var"

Yani Bekir'in sözleşmesi sürerken Antep Bekir'i satışa çıkarıyor.
    FB Antep ile görüşüyor ama anlaşamıyor.
    O zaman Bekir ile görüşüyor ve "sezon sonunu bekle, bize bedava gel" sözü alıyor.

Bekir transferinde, etik davranan fenerbahce, etik davranmayan gaziantepspor.
    Topuz transferinde etik davranan yine fenerbahce, etik davranmayan besiktas.

Buna gulerim iste. Cokda zaman gecmedi sadece 6 ay once oldu bunlar. Herkes balik hafizali herkes...
    Bilgisiz konuşan insan olacağıma cahil insan olurum daha iyi..
    Sözleşmesinin bitimine 6 ay kala her futbolcu istediği her takım ile görüşmekte özgürdür.

En azından FM açıp deneseniz bile farkına varabilirdiniz, bazı şeyler gözleri bu kadar kör etmemeli..

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    FIFA Transfer Yönetmeliği'nde der ki:

A club intending to conclude a contract with a professional must inform the player's current club in writing before entering into negotiations with him. A professional shall only be free to conclude a contract with another clubif his contract with his present club has expired or due to expire within six months. Any breach of this provision shall be object to apprpriate sanctions.

Türkçesi:

Profesyonel bir oyuncuyla anlasma yapmak isteyen bir kulüp‚ oyuncuyla görüşmeye baslamadan önce kesinlikle oyuncunun klubunu yazili olarak bilgilendirmek zorundadir. Oyuncu ancak sözlesmesi sona erdiginde ya da sözlesmesinin sona ermesine 6 ay varsa baska bir kuluple anlasabilir. Buna aykiri eylemler uygun sekilde cezalandirilir.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bonservis pazarda satılıyor mu? Öyleyse ben alayım bari 3-4 tane...

Bonservis denilen şey kısaca oyuncunun mevcut kulübü ile sözleşmesinin feshedilmesi için ödenen meblağ. Esasında bonservis satın alınmaz, bonservis bedeli ödenir.

Bu bonservis bedelinin ödenmesi ile futbolcu'nun transfer olabilmesi için, kulübü ile olan sözleşmesini karşılıklı olarak sonlandıran bir sözleşme imzalamak zorundadır. Yani Fenerbahçe'nin Mehmet Topuz ile sözleşme yapabilmesi için, ilk olarak Mehmet Topuz'un Kayserispor ile sözleşmesini sona erdirecek imzayı atması gerekir (yani hem Kayserispor hem de Mehmet Topuz'un rızası olması gerekir) ve ardından bu sözleşme'nin TFF'na ibraz edilmesi gerekir.

Bu olduğu takdirde, Fenerbahçe ile Mehmet Topuz, Mehmet Topuz'u Fenerbahçe kulübüne bağlayan sözleşmeye imza atabilecek konuma gelir. Fenerbahçe ile Mehmet Topuz (bu zamana kadar şartlarda anlaşmıştır - anlaşmamış olsa Mehmet Topuz zaten ilk imzayı atmaz) sözleşmeyi imzalar, sözleşme TFF'na ibraz edilir.

Bundan sonra Fenerbahçe Mehmet Topuz için lisans çıkartabilir ve müsabakalarda oynatabilir.

Fenerbahçe sadece Kayserispor ile Mehmet Topuz'un arasındaki kontrat feshedildiği takdirde Kayserispor'un alacağı para (yani bonservis bedeli) konusunda anlaşmıştır (veya belki de Fenerbahçe ödemiştir ancak Topuz ilk imzayı atmadan bunun ödenmesi kadar abes bir şey de olamaz).

Topuz'un atması gereken iki imza vardır.

Görünüşe göre de Topuz bu iki imzadan ilkini atmak istemektedir, ancak ikinci imzayı üstünde Fenerbahçe kulübünün isminin yazıldığı bir sözleşmeye atma konusunda gönüllü değildir. Bu nedenle de Fenerbahçe ile Kayserispor arasında yapılan anlaşmanın herhangi bir anlamı yoktur.

Sonuçta önemli olan Topuz'un hangi takımda oynamak istediği.
    %80'den fazlası olmamak sureti ile isim hakkı adı altında satın alınabileceği günlerdir anlatılıyor.Kulüpler kendi aralarında resmi olarak protokol imzalayabilirler, oyuncu onayı öncesi hazırlanan protokoller olduğu için yasaldır.

Aziz Yıldırım protokolde Fenerbahçe haricinde başka bir kulübe satılması halinde 5 Milyon Euro tazminat ödemekle yükümlüdür ekletmiş Aziz Yıldırım

5 Milyon Euro isteyen Kayserispor, bu parayı ödememek adından başka kulüplerde 10 Milyon Euro isteyerek satacağını unutmamak lazım.Aksi taktirde satmaz, benchte tutar daha iyi..

Bir oyuncu daha bedavaya gelir Fenerbahçe adına, Kayseri asla bedavaya da vermez.

Ayrıca Topuz alelen herşeyi beyan etti, IMKB'de bildiri var.Beşiktaş olası bir ceza aldığında (ki Kayserispor başvurursa hoş şeyler olmayacağı belli) Topuz da ceza alacaktır. Fenerbahçe bu işten sıyrılır, nedeni ile belli, FIFA herşeyin yazılı olarak bildirilmesini istiyor.Fenerbahçe herşeyi usülünce yaptı, FIFA kurallarının bir kelimesinin bile dışına çıkmadı.Arayanlara yukarıda kural belli ve açık.

En az 6 ceza alması demek Topuz'un sözleşmesinin 1 yıl otomatik olarak uzaması demek.

Süleyman Hurma Beşiktaş'ın yaptığı üsulsüzlüğü ima ederek derhal vazgeçmesi gerektiği ima etti, aksi taktirde belli ki TFF UÇK'ya başvuracaklar, belli ettiler.Bununla beraber 1 yıl kazanacak Süleyman Hurma, oyuncusuna da gözdağı vermiş olacak.Fenerbahçe'de oynamak istemese bile Kayserispor'a geri dönmesini istiyor.

Herşeyi oturup planlamış Kayserispor ve Fenerbahçe yönetimleri.
    Beşiktaş daha erken gidip Kayserispor ile anlaşsa, bu amatörlüğü yapmamış olsa belki transferin 1. günü imza atmış bile olabilirdi.FIFA kuralı olmasaydı bile Kayserispor ile görüşmeyen Bjk'ın satın alma imkanı var mıdır? Bonservisi başka türlü satın alamazsınız.

Topuz'un psikolojik anlamda gerilmesi normal, 10 gün önce Fenerbahçe ile görüşüp Aziz Yıldırım bir kelimesini anlamadan kırılıp Beşiktaş ile görüşen bir futbolcunun Süper Lig'de hiç oynamaması gerekir, bu amatörlüğü/profesyonelsizlik abidesini yarı-amatör Kuzey İrlanda 2. Lig'inde bile yapmazlar..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Ezik demesi onun hatası zaten Eren.Bende bizim başkan haklı,Aziz Yıldırım eziklik yapıyor falan demiyorum.Bunu savunmam zaten.Benim olayım Beşiktaş'ın etik davranmadığını söyleyenlerle...

Uefa Tahkim Kurulu Üyesi olan Levent Bıçakçı şimdi çıktı söyledi; "Avrupa'da bu işler böyle gider.Oyuncuyla görüşmek için resmi yazılı bir belge almaya falan gerek yok,bilgilendirmek yeterlidir,bu yüzden Fifa'ya Uefa'ya gitmeye gerek yok dedi.Avrupa'da bir çok kulüp gider oyuncuyla önprotokol yapar.Bu önprotokolün zaten hiçbir resmi geçerliliği yoktur"

Yani oyuncuyu ayartmak resmi bir belgeye imza attırmakttır.F.Bahçe nasıl sözde anlaştıysa Kayseri ile Beşiktaş'ta Mehmet Topuz'la sözde anlaşmıştır.Bununda Levent Bıçakçı'nın dediği gibi hiçbir cezai müeeyidesi yoktur...

O yüzden artık Beşiktaş kuralları çiğnemiştir,etik davranmamıştır demesin kimse...

Onun dışında benim sorunum yok...
    Yıldırım Demirören dememiş miydi Recep Mamur ile görüştüm ama Fenerbahçe'ye sözüm var dedi diye.

Hani nerede anlaşma?
    Beşiktaş istemiş, Kayserispor reddetmiş.
    Kayserispor istemeden Beşiktaş görüşemez.

İkincisi Fenerbahçe'nin evrak bildirimi yapıp yapmadığı konusunda neye göre fikir sahibisiniz? Hisleriniz ise bunu söylemek bile hiç hoş değil..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Bu resim tff.org'dan alınmıştır.

(/s)

kulüp bayernle anlaşma sağladı zaten hamit heran imza atabilir

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    %80'den fazlası olmamak sureti ile isim hakkı adı altında satın alınabileceği günlerdir anlatılıyor.Kulüpler kendi aralarında resmi olarak protokol imzalayabilirler, oyuncu onayı öncesi hazırlanan protokoller olduğu için yasaldır.

Aziz Yıldırım protokolde Fenerbahçe haricinde başka bir kulübe satılması halinde 5 Milyon Euro tazminat ödemekle yükümlüdür ekletmiş Aziz Yıldırım

5 Milyon Euro isteyen Kayserispor, bu parayı ödememek adından başka kulüplerde 10 Milyon Euro isteyerek satacağını unutmamak lazım.Aksi taktirde satmaz, benchte tutar daha iyi..

Bir oyuncu daha bedavaya gelir Fenerbahçe adına, Kayseri asla bedavaya da vermez.
    Tabii burada durum farklı. Demek ki Fenerbahçe Mehmet Topuz'u satın alma hakkını almış.

Bu durumda benim merak ettiğim, Fenerbahçe kulübü bu satın alma hakkı için Kayserispor kulübüne ne vermiş. Eğer Mehmet Topuz ile Fenerbahçe anlaşamaz ise, Fenerbahçe ne kaybetmiş olacak? Sonuçta Kayserispor kulübü başkanı babasının hayırına bu protokole imza atmaz. Herhalde bu protokolü imzalama karşılığında Kayserispor kulübü bir meblağ aldı. Eğer böyle bir meblağ yok ise, Kayserispor başkanı kulübünün çıkarlarını korumamış demek. Bu daha da vahim bir durum. Çıkarı olmadan kimse böyle bir anlaşmaya girmez, girmemeli.

Ayrıca Topuz alelen herşeyi beyan etti, IMKB'de bildiri var.Beşiktaş olası bir ceza aldığında (ki Kayserispor başvurursa hoş şeyler olmayacağı belli) Topuz da ceza alacaktır. Fenerbahçe bu işten sıyrılır, nedeni ile belli, FIFA herşeyin yazılı olarak bildirilmesini istiyor.Fenerbahçe herşeyi usülünce yaptı, FIFA kurallarının bir kelimesinin bile dışına çıkmadı.Arayanlara yukarıda kural belli ve açık.

Süleyman Hurma Beşiktaş'ın yaptığı üsulsüzlüğü ima ederek derhal vazgeçmesi gerektiği ima etti, aksi taktirde belli ki TFF UÇK'ya başvuracaklar, belli ettiler.Bununla beraber 1 yıl kazanacak Süleyman Hurma, oyuncusuna da gözdağı vermiş olacak.Fenerbahçe'de oynamak istemese bile Kayserispor'a geri dönmesini istiyor.

A club intending to conclude a contract with a professional must inform the player's current club in writing before entering into negotiations with him. A professional shall only be free to conclude a contract with another clubif his contract with his present club has expired or due to expire within six months. Any breach of this provision shall be object to apprpriate sanctions.

Türkçesi:

Profesyonel bir oyuncuyla anlasma yapmak isteyen bir kulüp‚ oyuncuyla görüşmeye baslamadan önce kesinlikle oyuncunun klubunu yazili olarak bilgilendirmek zorundadir. Oyuncu ancak sözlesmesi sona erdiginde ya da sözlesmesinin sona ermesine 6 ay varsa baska bir kuluple anlasabilir. Buna aykiri eylemler uygun sekilde cezalandirilir.
    FIFA transfer talimatına göre, oyuncu ile görüşmek için futbolcunun kulübüne görüşme yapmak istediği hakkında bir yazı göndermek yeterli. Kayserispor kulübünün onayını almasına gerek yok Beşiktaş'ın. Sadece görüşeceğini bildirmesi yeterli. Yıldırım Demirören'in açıkladığına göre Topuz ile görüşmeden onceki gün Kayserispor başkanına görüşme yapmak istendiği sözlü olarak bildirilmiş. Cevap olarak da biz Fenerbahçe ile anlaştık, veremeyiz cevabını almış. Eğer bu görüşme isteği yazılı olarak da tebliğ edildiyse, Beşiktaş'ın bu konuda açığı yok.

Tabii Topuz Beşiktaş ile sözleşme imzalamadıysa durum değişir. Bu konuda da net bir bilgi yok ortada.

Herşeyi oturup planlamış Kayserispor ve Fenerbahçe yönetimleri.
    Beşiktaş daha erken gidip Kayserispor ile anlaşsa, bu amatörlüğü yapmamış olsa belki transferin 1. günü imza atmış bile olabilirdi.FIFA kuralı olmasaydı bile Kayserispor ile görüşmeyen Bjk'ın satın alma imkanı var mıdır? Bonservisi başka türlü satın alamazsınız.
    Herşey planlanmış mı? Bence bu olay Mehmet Topuz, Kayserispor, Fenerbahçe ve de Beşiktaş için yüzkarası bir durum. Ayrıca yukarıda yazdığım gibi Kayseri ile görüşmek, para konusunda anlaşmak zorunda da değil futbolcu ile görüşmek için. Kayserispor'u bilgilendirmesi yeterli FIFA talimatına göre.

Bir tarafta Kayserispor kulüp yöneticileri, futbolcuya o takıma gidemezsin, seni bu takıma yollayacağız diyor, bunu demekle kalmıyor iddiaya göre kulübü bu isteğe maddi olarak bağlayan bir protokole imza atıyor.

Diğer tarafta futbolcu bir oraya gitmek isterim diyor, bir buraya gitmek isterim diyor. Forma giyiyor. Resim çektiriyor. Topuz ile geçmişte bire bir konuşmuş kişilerin açıklamaları Topuz'u bukalemun'a benzetecek havayı ortaya çıkartıyor.

Futbolu ile anlaşamamış, futbolcunun gitmek istemediğini açıkladığı kulüp ille de bana geleceksin diye tutturuyor.

Bu olay tamamen yüz karası.

Tabii bir de TFF ve de FIFA'nın talimatları arasında:

Hiçbir kulüp, baska herhangi bir tarafa veya üçüncü kişilere is ve transfer ilişkisi çerçevesinde bağımsızlığını, politikasını ve takımlarının performansını etkileme imkanı tanıyacak şekilde bir sözleşmesel ilişkiye giremez.

Fenerbahçe kulübü ve Kayserispor kulübü arasında yapıldığı iddia edilen protokolü kapsar mı emin değilim. Bu idia edilen protokolün Kayserispor'un bağımsızlığını etkilediği ve de yapılan bu protokolün uygunluğu tartışılabilir.

FIFA ve CAS bu tip durumlarda oyuncunun lehine karar veriyor. Oyuncu transfer olduktan sonra cezalar uçuşuyor. Ancak tabii bu uyuşmazlığı cözecek olan TFF ve kurulları. Onların ne yapacağını zaman gösterecek.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Abi yazı göndermek yeterli demişsin de o zaman hiç gerek yok bu kurala. Yazı gönder, kulüp satmak istemiyorum dese bile sen oyuncuyla görüş, oyuncunun aklını çel, oyuncu gitmek istiyorum desin, sonra da kalırsa verimli olamaz düşüncesiyle ucuza oyuncuyu satmak zorunda kal. Burada zararlı çıkan kulüp olmuyor mu? Mehmet Topuz için yazmadım, herhangi bir örnek verdim.

Mesela Fenerbahçe Galatasaray'a yazı yazıp Baros ile görüşüyorum dese, Barso'a senelik aldığı paranın 3 katını teklif edip aklını çelse, sonra Baros da GS yönetimine ya beni satarsınız ya da sahada boş boş dolaşırım, burada oynamak istemiyorum die tutturup Baros'un değeri 10 iken sırf yararlanamayacağım diye 5'e satmak zorunda kalsa bu doğru bir transfer mi olacak? Burada Galatasaray'ın hakkı yenmiş olmaz mı? Sana yazı gelsin, sen reddet ama karşı taraf oyuncun ile görüşmeye devam etsin, sonra da oyuncu kulübu yarı tehditle ikna etsin ve transfer gerçekleşsin.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Mehmet Topuz yarın bir basın toplantısı düzenleyecek ve Fenerbahçeye gitmeye karar verdiğini açıklayacak kesin haber

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

8.5 milyon euro + emreciksin mi Yönetim çıldırmış resmen yazık bu paraya Mehmet Topuz'u ne sanıyorlar gelicek 10 gol 20 asist mi yapacak ? Hemde yaşananları biliyoruz Yönetim nasıl böyle bir hata yapar ?

Mesaj Yetkileri