Galatasarayimizda durgunluk var ne transfer ne bisi var![]()
Galatasarayimizda durgunluk var ne transfer ne bisi var![]()
Bojan Bogdanovic Brooklyn Nets ile anlaşmış.
Sempati duyuyordum bu adama.Neyse yolu açık olsun.
Gündemi yazayım merak edenler vardır.
Serhat ve Can transferleri neredeyse 1 ay önce tamamdı ama bugün açıklandı.
Ömer Onan'a jübile teklif edildi. Devam kararı alırsa sözleşme yenilenmeyecek, serbest kalacak.
Berkay Candan Banvit'e kiralanıyor. Metecan kiralanca, Berkay kalsa daha iyiydi bence.
İzzet gönderilir artık bence. Hiç ilerleme göstermedi.
Bojan yerine Bogdan geliyor. Bojan'ın durumu büyük ihtimalle yarın kesimleşecek, resmi açıklama gelebilir. Bir aksilik olmaz inşAllah da tamamlanır. Bogdan SF oynayacak. Calathes'i durumunu bekliyoruz. Devam eden bir sözleşmesi var. Ayrılmak istediğini Grizzlies'e bildirmiş. Tıbbi tedavi amaçlı kullandığı ilaçta doping maddesi olduğundan testte çıkmıştı. NBA yönetimi kabul etmedi. 20 maçlık cezası nedeni ile Grizzlies yönetimi karşılıklı fesihe sıcak bakıyor. Udrih ile biten sözleşmelerini yenileyebilecekleri düşünülüyor. Panathinaikos ile anlaşıp onlara bir daha hiç dönmemiş. Panathinaikos yönetimi resmi sitededen tepki gösterdiler. Obradovic ile Calathes arasında baba-oğul ilişkisi var. Calathes önerdiğimiz sözleşmeyi kabul ederse Calathes ile beraber PF de alınacak. Calathes olmazsa PF ve C alınacakmış büyük ihtimalle. PF için de Derrick Brown için buy-out önerilmiş. Lokomotif Kuban bu sezon Euroleague'de olmayacağı için Derrick Brown ayrılmak istiyor. Kuban'ın bütçesi düştüğü için buy-out beklentisi oluşmuş. Semih Erden ile de performansa göre artan/azalan bir sözleşme yapılacakmış deniliyor.
Çok yönlü bir takım olacak. Serhat SG/SF oynayabiliyor. Hickman combo-guard (Point Guard/Shooting Guard), Bogdan PG/SG/SF oynayabiliyor. Bo'nun deliciliği Hickman'da da var. Keza Derrick Brown SF/PF oynayabiliyor. Transfeler gerçekleşirse tabi.
PG: Calathes* - Hickman - Kenan - Berk
SG: Goudelock - Melih - Can
SF: Bogdan* - Emir - Serhat
PF: Brown* - Bjelica - Metecan - İzzet
C: Zoric - Oğuz - Semih*
Last edited by Cengo : 09.Temmuz.2014 at 19:24
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Galatasaray Micov'u istiyormuş, Micov da Real'e gitmek istiyormuş ama en iyi teklif Galatasaraydanmış
Dediğimiz gibi Bogdan Bogdanovic Fenerbahçe'de.
Partizan'a 1M Euro buy-out ödenmiş.
4 yıllık imzaladı.
Sözleşme şöyle, sırası ile 4 yıl: 700bin Euro, 800bin Euro, - NBA Çıkışı- , 900bin Euro, 1M Euro
![]()
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Yakışmış çubuklu. Heyecanlı görünüyor, en azından Bojan gibi ifadesiz değil.
aynen dedigin gibi, cok kirilgan bi oyuncuydu bizim bojan. muthis bi yetenekti ama baskiyi kaldiramiyordu. top16 performansiyla bunu gosterdi. bogdani cok tanimiyorum. euroligde izledigimiz kadar gorebildim. obradaki hirsi, azmi sahaya yansitabilecek bir oyuncudur umarim. bojan bu acidan cok zayifti, muthis bir yetenek olmasina ragmen.
Çok iyi bir transfer takip ettiiğim kadarıyla Partizan'da harika dönem geçirdi, gelecek yıllarda kendisini daha üst takımlarda görebiliriz .
Bojan ve Emir malesef yeteneklerinin farkında değiller. Space Jam hastalığı var büyük ihtimalle ikisinde. İnanılmaz winnerlık akıyor ikisininde paçasından ama hala birşeyler eksik malesef. Bogdan izlediğim kadarıyla daha çok işleyen bi düzende çok önemli bir parça olur. Yürekten oyansın yeter.
Ismail Senol @ismailsenol 9 dk.
Galatasaray'da anlaşmaya varılan Martynas Pocius ve Kerem Gönlüm'ün transferleri hafta içinde resmiyet kazanır. Micov pazarlıkları sürüyor.
Screw you guys, I'm goin' home
Pocius, Kerem, Micov ve Aradori transferleri tamam deniyor. Resmi açıklama yok ama henüz. Geçen seneden yabancı olarak Erceg ve Arroyo kalacakmış sadece. Bu yeni oyuncular hakkında bilgisi olan var mıdır?
Kerem Tunçeri ile anlaşılmış. Beşiktaşla alakalı aldığım en güzel haber bugünlerde.
Yerli oyun kurucu eksikliğinde Beşiktaş için ilaç gibi hamle olmuş. Transferler oldukça kalbur üstü, lig harbiden ateş ediyor.
Semihle yıllık 750 bin Euro ya anlaşmışız. İlk başta şüpheyle yaklaşmıştım ama sonradan mantıklı geldi. Süreleri dağıtarak iyi performans alınabilir. Ayrıca disiplinsizlik durumunda FB nin fesih hakkı varmış.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Semih'i sahada her gördüğümde çıldırıyorum , bu kadar gereksiz luksu gorup basketi bırakan rahatlık diz boyu adamda çok kafaları vurursunuz. Her aldığı topu kotu kullanır mı biri . Barca maçının son saniyesi gozumun onunden gıtmıyor halen
Denverla sözleşmesi bite Jan Vesely ile anlaşmışız. 3 yıl önce Partizanla F4 oynamış, 2011 yılı 1. tur 6. sıradan draft edilmiş. Fizik özellikleri harika ama galiba şut konusunda çok zayıf, NBA'de de tutunamamış zaten. Hayırlısı olsun bakalım nasıl katkı verecek. Semih te alındığına göre son transfer kısa pozisyonu olacak galiba. Büyük ihtimalle de Calathes bekleniyor, 5 numara transferi Semihle kapatıldı bari oyun kurucu pozisyonumuz çok iyi olsa.
vesely transferini yeni gordum. burda da dikkatimi cekmemis. pivot transferini de yapmis olduk. pek tanimiyorum, haberlerde anlattiklari kadar. umarim faydali olur, yasi da genc.
oyun kurucu rolunde hickman ve andrew olmaz mi, kenan da var. sanki transferi kapadik gibi. calathes falan olmaz artik bence. hem yabanci sayimiz da sinirina ulasmis durumda galiba son transferle.
edit: yukarda aboo nun mesajdan baktim da su anda 6 yabanci olduk, sanirim bir yabanci daha alabiliriz. ama bu bence gonderildiyse eger kleizanin pozisyonu icin olur gibi.
Vesely 4 numara, pivot transferini de Semihle kapattık. 3 numarada Bogdanovic ve Serhat Çetin alındı Emir'in de oynayabileceğini düşününce artık oraya transfer olmaz. 2 numarada Andrew ve Can Altıntığ alındı ve Emir var yani o pozisyon da tamam. 1 numara sadece Hickman var, haberlerde Andrew için 1 oynayabilir deniyor ama verimli olmaz bence aynı zamanda Hickman da klasik siyahi oyun kurucu takımı çok iyi oynatacak birisi değil. Diğer konu da genç guardlar, geçen sene sadece Bo ve Kenanla yola çıkıldı ve sorun oldu. Calathes olmasa bile takımı oynatacak ve sorumluluk alabilecek bir oyun kurucu bence hala gerekli.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
@himone
kenan tam dedigin tarzda bir oyun kurucu, skordan cok takimi oynatan bir guard. hem gelisimi icin oynamasi da gerekli. sakatlik yasanmamis olsaydi o eksigi cok iyi kapatirdi kenan gecen sezon. dikkat ederseniz kenanin yoklugu ile belirgin dusus yasadik. onun geri donusu takima cok sey katar.
jan vesely pivot degil mi, yukarda sutu iyi degil denmis. kleiza gibi degil yani. potaya yakin oynayan bi isim sanirim. dedigim gibi pek tanimiyorum da. kleiza tarzinda bir 4 numara faydali olabilir. atletik olmasini tercih ederim. dis sut da onemli ama atlayip ziplayan bir amerikali faydali olur gibi. bkz. Marcus Slaughter![]()
Kenan savunmada çok zayıf, özellikle perde takibinde çok kötü ve bu durum bizi Avrupa'da çok sıkıntıya soktu. Hücumda da ilk adımı yavaş olduğu için penetre tehdidini oluşturamıyor, hala açıkları olan bir oyuncu. Türkiye'de zaten her türlü oynama fırsatı yakalayacak çünkü yabancı sınırı var ama Avrupa için savunmasını geliştirmesi gerekiyor. Sezon başında sorun olmuyor ama turlar ilerledikçe açığı daha da bir ortaya çıkıyor. Ama bu sene ilk tur da çok zorlu geçecek.
Jan Vesely pivot değil, pivot kadar fizikli ama atletik bir 4 numara. Özellikle ribaunt konusunda bize çok katkısı olacaktır. Ben de çok iyi tanımıyorum ama haberleri gördüğüm gibi hemen youtube'dan videolarını izledim, 1 tane bile şutla basketini görmedimtamamı insanlık dışı smaçlardan oluşuyordu. Zor durumda kalırsak 5 numara da oynar, Bjelica bile oynadıysa o da oynar.
Normalde Hickman yerine Calathes alınmış olsaydı transfer yeter derdim ama Hickman nedense bana işte bu dedirtmiyor, umarım yanılırım.
hickman bana da oyle hissettiriyor. bo gibi daha skorer bi isim ama farkli olarak sutu da var. o acidan avantaj. hem hizli ve cevik hem de dis sutu kuvvetli bir guard. oyun kurma yonunde kabiliyeti tatmin eder mi gorucez.
Kartal'dan pota altına takviye
Siyah-beyazlı takım, pivot Cem Coşkun ile sözleşme imzaladı
Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Beşiktaş İntegral Forex, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Kadrosunda büyük değişikliğe giden siyah-beyazlı takım, geçen sezon Torku Konya Selçuk Üniversitesi’nde görev alan, 1986 doğumlu ve 2,09 metre boyundaki pivot Cem Coşkun ile sözleşme imzaladı.
Beşiktaş’ta 2009-2010 sezonunda da oynayan Cem Coşkun, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir, Uşak ve Hacettepe takımlarında forma giydi. Beşiktaş İntegral Forex, Cem Coşkun’un yanı sıra Engin Atsür, Patrick Miller, Kerem Tunçeri, Caner Erdeniz, Jajauan Johnson, Tyler Stone ve Doğan Şenli transferlerini gerçekleştirdi.
Sil baştan bir kadro oluşturuyoruz. Umarım iyi olur bizim için.
Gordon, Darüşşfaka’da
Geçtiğimiz sezon Anadolu Efes forması giyen Jamon Gordon, koçluğa Oktay Mahmuti’yi getiren Darüşşfaka Doğuş ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 30 yaşındaki Amerikalı guard, anlaşmayı twitter adresi üzerinden de onayladı. Gordon, koç Oktay Mahmuti ile daha önce Galatasaray ve Anadolu Efes’te de birlikte çalışmıştı.
Gordon, geçtiğimiz sezon Euroleague’de Efes formasıyla 9.9 sayı-5.2 asist ortalamalarıyla mücadele etti.
Banvit ile yollarını ayıran Arnavut asıllı Türk pivot Ermal Kuqo'nun yeni adresi Darüşşafaka Doğuş oldu.
TBL'de geçen sezonun flaş takımı olan Uşak Sportif, Amerikalı skorer guard Courtney Fells'i kadrosuna dahil etti.
Cemal Nalga Uzattı
Türk Telekom forması giyen Cemal Nalga kulübüyle olan sözleşmesini 1 yıl uzattı.
26 yaşındaki pivot Ankara temsilcisiyle Türkiye Basketbol Ligi’nde 6.7 sayı-4.8 ribaunt ortalamalarını tutturmuştu.
Ümit Türkoğlu Olin ile Anlaştı
TBL’nin suskun ekiplerinden Olin Edirne suskunluğunu bozuyor.
Takımın başına Alp Bayramoğlu’nu getiren Edirne ekibi, ilk transferini Ümit Türkoğlu ile yaptı.
Son iki sezondur Giresun’un başarısı için ter döken ve geçen sezonu 6,8 sayı, 4,5 ribaund, 1,2 asist ortalamalarıyla tamamlayan Ümit Türkoğlu, Giresun’a veda ederken şu sözleri söyledi:
“İki sezonun ardından Giresun maceram sona erdi. Çok güzel insanlar tanıdığım yeşil kentin beyaz çocukları, inananlarla beraber hak ettiği yerlere mutlaka geleceklerdir. Buna inancım hala devam ediyor. Başta yönetici, taraftarlarımıza ve yeni oyuncu arkadaşlara bu yolda başarılar diliyorum” diyerek Giresun’a veda etti.