5. madde bir kaç kalime yazıp geçilecek bir şey değil. Maç motorundan şikayetim yok da bazı basma kalıp olaylar olmasa daha iyi olacak.
Mesela uzun taç atılınca rakip karşılıyor ve top %90 taç atan adama geri dönüyor.
5. madde bir kaç kalime yazıp geçilecek bir şey değil. Maç motorundan şikayetim yok da bazı basma kalıp olaylar olmasa daha iyi olacak.
Mesela uzun taç atılınca rakip karşılıyor ve top %90 taç atan adama geri dönüyor.
Hafta içerisinde, maçtan önce veya sonra, istediğimiz zaman takımı kampa almak, hedeflerimiz için toplantı yapmak, her hafta değerlendirmesi gibi vs.
türkçe ve maç motoru olaylarına hiç girmiiyorum, ağzımız bozulur, tadımız kaçar.
Zaman geçiren oyuncuya sarı kart gösterilmesi eklenmeli bana göre. Sözleşmeler konusundaki abartılı oyuncu ve menajer isteği gözden geçirilmeli. Direkt oyuncuya hitap etme seçeneği getirilebilir, mesela sadece bir oyuncuya ' Geriye gel ' komutu versek hoş olurdu.
taktik dizilişinde mevki özellikleri her oyuncuya daha önceden verilebilmeli. mesela 4-2-3-1 taktiğinde oynuyoruz. mesela forvette advenced forward özelliğini verdiğimiz bir oyuncuyu oynattığımızda taktikten değiştirmeden direk advenced forward olsun. maç içinde oyuncu değiştirdiğimizde poacher özelliği olan bir oyuncuyu oyuna aldığımızda taktikten değiştirmeden poacher olsun
İsteklerimden biri altyapı okulları olsun dünya haritası olsun üstünde şuan yapılan gençler şampiyonaları olsun gidelim oyuncu izleyelim gençleri alalım takımımıza altyapı seçmeleri güzel olurdu bence insan ilerleyen yıllarda oyundan sıkılıyor ve bu oyunu ilerleyen yıllarda bile oynamamızı sağlıycak bir gelişme olur ama nedense sigames ısrarla yapmıyo :s
Oyuncuların hız özelliği öyle 5-6 puan artmasın kardeşim. Ben hayatımda hiç futbola yavaş başlayıpta sonradan hızlanan bir adam hatırlamıyorum. En fazla 10 ise 12 olsun.
Şike soruşturmasında göz altına alınabilelim.
Finans üzerinde daha fazla yetkimiz olsun. Mesela kulüp finansal açıdan iyi değilse veya iyi bir gelecek vaad etmiyorsa geliri arttırmak yönünde daha fazla opsiyonumuz olsun. Bu seride her ay zarar yaparken yapılan bu zararı azaltmak söz konusu olduğunda elimiz kolumuz bağlı oluyor. Tek seçeneğimiz gideri azaltmak veya maç kazanarak geliri arttırmak. Onun dışında tek gelir kaynağımız neredeyse TV gelirleri ve sponsorlardan gelen paralar. Benim yeni seriden tek isteğim, özellikle sezon içinde daha fazla gelir arttırma yöntemimiz ve seçeneğimiz olmasıdır.
oyundan atılan oyuncu gidip yedek kulübesinde diğer oyuncunun kucağına oturmasın.![]()
falsolu şutlarda top havada hilal çizmesin..
Oyunda transfer yapmanin bir standardi yok. 48 ay taksit eger basari gelmezse takimi batirabiliyor ama batirmasi imkansiz oluyor TR'de buyuk takimlarla. Arkadasim 2. sene supersonik tranaferler yapmisti resmenNeymar, Barnetta vs bir suru yildiz almisti ama akabinde hemen basari geldigi icin finansal bir sikinti olmamisti. Atiyorum oyunda Selcuk, Mahmut Tekdemir Galatasaray'a gelmek istemiyorken Neymar gelebiliyor. En onemlisi oyum ilk sezondan sonra inanilmaz kolaylasiyor.
Rakibini farkli yenerken, staddaki taraftar maci erken terketsin. Yani bunu gorebilelim![]()
Sonra buyuk derbilerde ligine gore, stadda madde atma ve ceza durumlari olsun.
Üstteki öneriler hoşuma gitti.![]()
Görevi bırakırken de basın toplantısı düzenleyebilelim.
Bu çok önemli şak diye istifa ediyoruz hiçbir şey olmamış gibi .Nedenini filan söyleriz hiç olmazsa .Şampiyonluk maçları öncesi teşvik, şike butonları olsun onlara basıp atıyorum 500bin euro verebilelim takımlara .Gerçekçi olması lazım oyunun bu da gerçekçilik katar bana göre oyuna .
Sıcak ve soğuk havalarda ve iklimsel değişimlerde örneğin Tr'den kutup bölgesine yakın bir ülkede maça gidince bunun farkını daha çok yaşayalım. Atıyorum oradaki takım alışık olsun saha zemini bozuk olsun. Böylelikle zorlanabilelim.
Birebir antrenmanı yönetme opsiyonel olarak eklensin.
Bir oyuncumuza teklif gelip kabul etmeyince takımla tüm bağlarını koparmasın. En azından kızabilir ama etkileşim ile yola getirebilme şansımız olur. Böyle değil adam hayata küsüyo rest çekiyo resmen.
Fm'de kötülüğe yer yok bu güzel bir uygulama. Ancak bence abartılı olmaması kaydıyla sahaya yabancı madde atılması ve akabinde gelen cezalar olabilir. Bunun nedenide bizim açıklamalarımız sonucu taraftarlarımızın önemli stres yüklü maçlarda gaza gelmesi olabilir. Yani her maçta olmamalı.
Usulende olsa deplasmana seyirci götürülmeme kararı olabilir.
Başkanla görüşme imkanımız olmalı. Mesela aydan aya birebir özel sohbet tarzında hem isteklerimizi hemde diğer konuları onunla konuşabilmeliyiz. En kötü yönetimden istek yapar gibi başkanla konuşma talep edebiliriz. Böylelikle iletişim olur ve amacımıza doğrudan ulaşabiliriz.
Maç esnasında davul tezahürat gibi şeyler olmalı. Örneğin bir Partizan deplasmanına gidince soğuk Sırp gecesini ve ateşli Partizan taraftarlarının verdiği baskıyı yaşayabilmeliyiz.
Hadi Ş.L'ni alınca hiç bir aksiyon yok ama final maçlarında saha ayrı düzenlenmeli. Seremoni olmalı. Yaz aylarında kişisel röpörtajlar olmalı. İlla futbol döneminde olacak diye bir kural yok.
Federasyon başkanı olmalı ve seçimler yapılmalı. O seçimlerde 2-3 aday arasından bir tanesine oy verebilmeliyiz. Ayrıyetten federasyon ilede etkileşim olabilir.
Oyuncularımız kilo almalı. Yaz aylarında kilosuna dikkat etmeyen bazı oyuncularımıza özel antrenman uygulatabilelim. (Keyfe keder bir istek bu)
Kamp merkezlerimiz olabilir. Bu konu illa şart değil ama Düzce Topuk Yaylası gibi gerçeğe uygun olarak kamp amaçlı tesis yaptırabilme imkanımız olmalı. En azından kamp masrafı olmaz.
Bence sezon öncesi kamplar Fm'de şöyle olmalı. Mesela yardımcımızı görevlendirip hangi merkezde hangi takım kamp yapıyor diye rapor hazırlatabiliriz. Yada kamp programı yaparken Antalya şehrinde kampa giren takımlar listelenebilir. Böylece orda hangi takım var biliriz ve buna göre seçeriz kamp yerimizi. Mesela Almanyanın bir şehrine gidiyoruz ordaki takımları görebilelim. Bu şehirlere büyük takımların gelme olasılığıda şehrin popülaritesine bağlanabilir. Böyle olursa daha gerçeğe yakın olur. Atıyorum 2. ligdeki bir takımda antalyada Avrupanın iyi takımlarıyla oynama şansı yakalar. Tabi 2.3. ligde oynayan yabancı kulüplerde olur orada.
Bunlar bir anda olacak şeyler değil ama aklıma gelenleri sıraladım...
Oyuncuların gece hayatı olsun, o sorunlarla da uğraşalım.
Sakat bir oyuncuyu maça yetiştirmesi için doktorla görüşme yapabilelim.
Gözlemcilere ne tür oyuncu istediğimizi net olarak ifade edebilelim. Mesela Arda tarzı bir oyuncu isterken onun tüm özelliklerini belirtebilelim. İzlenen oyuncunun sayılarla, detaylı maç raporu olsun.
Kaleci degaj yapar karşı takımın oyuncusu kafa vurur top forvete gelir ve gol ..
umarım şu aptal durum ortadan kalkar
Fm aslında bir antrenörlük oyunu değil,bu amaçla piyasada yer alsada bu konuda hayli eksiklikleri var.Önce bunu düzeltmeleri lazım.
Yani oyunda herşey oyuncu ve taktik bazında. Oyuncun iyiyse ve iyi bir taktiğe montetmişsen zaten başarılı oluyorsun.
Ancak teknik drektörlük bazında bir savaş olmuyor.Oyunda hangimiz Mourinhoyla yada Fergusonla karşılaşmanın tadını alabiliyoruz?
Mourinho Madrid'den ayrılıyor Milana gidiyor, takım 5 oluyor. Taktik ( 4-2-3-1) dışında Mourinhoya has hiç bir özellik yok.
Bir teknik drektörün uzun pas,defansif,ofansif,kanat organizasyonları vesaire bir sürü kendine has yönetim ve taktik biçimleri var.
Bunları oyuna dahil etmeden,oyun bir antrenörlük oyunu olmayacak.
Teknik drektörlere dair oyunun taktik dışında hiç bir özelliği yok.
Bunun dışında birde antrenörlerin kendi ekibini oluşturma özelliği eklenmesi lazım.
Mesela bi Neeskens-Rejkard yada Hughes-Brown gibi.
1 Yardımcı antrenör,1 kondisyoner belki 1 de koç olmak üzere ben antrenör olarak hangi takıma gidersem,onlarında benimle gelmesi lazım.
Yani bir ekip sistemi,oyunda kurulması gerekir.İsteyen bu ekibi kurar istemeyen kurmaz.
Ha bir de en önemli eksikliklerden biri şu, Ankaragücüyle şampiyonluğa oynanıyor ,Fm takım taraftar sayısını 10 bin yapmışsa,ister şampiyonluğa oynasın ister küme düşmeye Ankaragücünün taraftarı hep 10 bin oluyor.
Böyle saçma birşey yok.
Akla mantığa aykırı bir kere bu.
İstanbul Belediye bile Şampiyonluğa oynasa tribünleri daha fazla dolar - ki Ankaragücü taraftarı olan bir kulüp-.
Yani oyunda başarı-başarıszlığa göre taraftar kazanma-kaybetmeye dair hiç birşey yok.
Şampiyonluğa dahi oynasan,taraftarın binse maça bin kişi geliyorç
Böyle bir saçmalık daha yok.
Son olarakta yeni 2d de fındık kadar top koymak yerine,görünen bir top koysalar kafi olur.
Saydıklarımın hepsi de acemice ama düzeltilebilir hatalar.
Yabancı sınırının kalkmasıyla FM yapımcıları derin bir oh çekmiştir düzeltmeyi 6 yıldır beceremedikleri Türkiye ligi takımlarının 10'dan fazla yabancı alma sorununu düzeltmeleri gerekmiyo artık.
Bazıları İçin Saçma Gelicek Ama Diyeceğim, Bence Şike de olsun... Evet Oyun kirlenir yok o olur yok bu olur demeyin anlatıcam olayı şimdi...
Böyle istediğin zaman Şike Yapmicaksın, yönetimden isticeksin ama sadece önemli maçlarda t.d. yi seviyorsa yapabilecek, ama bu şikeyi yapınca %90 yakalınıcaklar, yani öyle bi sorun olucak, lütfen küfretmeyin öme gelin orda edin![]()
Şu taraftar olayı çok doğru. Bir kaç bin artması için anca Ş.L felan almak gerek. Seri galibiyet iyi oyun ligde yukarı oynama gibi etmenler Fm için taraftar sayısının artması açısından hiç bir önem teşkil etmiyor. Daha doğrusu taraftar reaksiyon vermiyor başarılara... İlla kupamı almak lazım. Bir Anadolu kulübünü 3-4 yıl 3. veya 4. yapmakta başarı sayılmalı. Taraftar çoğalmalı. Ürün satışları kombineler artıp mali açıdan gelir gelmeli.
Allah aşkına bi yenilik eklesinlerde ne olursa olsun 5 yıldır nerdeyse aynı oyunu oynuyoruz.Eğer bu seferde sadece transfer yaması yapıp bide kırmızı kart cıkarma stili değişirse yeter artık yazıklar olsun dicem.
Sen klübün favori personellerine girmek için o kadar çalış çabala ve şampiyonluklar kazanmana rağmen bile gireme. Aldığın 20 yaşındaki sümsük forvet 15 maçta 10 gol atınca favori personele girsin. Hadi diyelim favori personele girdin başka takıma gidince niye silinir o ? Fatih Terim Fiorentina'ya gidince biz ona artık seni sevmiyoruz mu dedik. Düzeltilmesi lazım bunların hep.
Bana göre oyuna gelebilcek en iyi özellik gerçekçilik açısından oyuncualrın güclerini kaldırma olsun biz oyuncuyu maclarındaki aldığı puana göre değerlendirelim gözlemciler gönderip onlardan aldığımız raparlarla bir değerlendirme yapalım böyle bir mod olursa gerçekten süper olur.
gerçekte alex'in bir profili yok sunucta .