Ziegler'de de ne Crossing varmış arkadaş her golün içinden çıkıyor.
Ziegler'de de ne Crossing varmış arkadaş her golün içinden çıkıyor.
Fenerbahçe'de kaptan Alex De Souza'nın Aykut Kocaman'ın rekorunu yakalamasına 16 gol kaldı.
Süper Lig'de oynadığı 209 maçta 124 gole ulaşan Alex De Souza, 16 gol daha atarsa günümüzde teknik direktörlüğünü yapan Aykut Kocaman'ın rekoruna ortak olacak. Aykut Kocaman 211 maçta 140 gol atarken Fenerbahçe tarihinde lig'de en çok gol atan oyuncu ünvanını taşıyor. Maç başına 0,52 gol ortalaması olan Alex'in bu ortalama ile oynaması halinde 16 gol bulması için 32 maçta daha oynaması gerekir.
139 HAFTA SONRA PENALTI KAÇIRDI
Süper Lig’de forma giydiği 8 sezonda 28 kez penaltı atışı kullanan Alex bu vuruşların 25 tanesinde gol buldu. 2005-06 sezonunda 5-0 kazanılan Samsunspor maçında ve 2006-07 sezonunda 32.haftada 2-2 biten Trabzonspor maçlarında penaltı kaçıran Alex son 4 sezonda penaltıları kaçırmamıştı. Alex bu hafta Gaziantepspor deplasmanında penaltı atışını direğe vururken tam 139 hafta sonra Süper Lig'de penaltı kaçırmış oldu.
300 MAÇINDA 155. GOLÜ
2004-05 sezonu başında Fenerbahçe'ye gelen Alex De Souza, 300.resmi maçına Gaziantepspor karşısında çıktı. Süper Lig'de 209 maçta görev alan Alex, Z.Türkiye kupasında 32 maçta, Avrupa kupalarında 57 maçta ve TFF Süper Kupasında 2 maçta görev aldı. Toplam 300 resmi maç yapan Alex bu karşılaşmalarda 155 gole imza attı ve maç başına 0,52 gol ortalaması yakaladı. Alex geçen sezonun 12. haftasında Gaziantepspor deplasmanında kaydettiği golle ligde 100. golünü atarak 100'ler Kulübü'ne girmişti.
Sporx
----------------
Taraftarlar İstanbul'da takımı karşılıyorlar. Canlı olarak şurdan izleyebilirsiniz;
http://qik.com/video/44331395
![]()
Last edited by TR.CaPTaiN : 17.Eylül.2011 at 02:49
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Büyük kaptan Alex bu sezon da kaldığı yerden devam ediyor.Aykut Hocamızın rekorunu yakalayacaktır bence.
Dikkatini çekmek istediğim başka bir nokta var.Bu kadar eksik futbolcuya rağmen maça böyle tutunmak ve gösterdiğimiz bu mücadele açıkcası gururlandırıyor beni.Teknik heyetimiz ve futbolcularımız böyle özverili çalışmaya devam etsinler,bu sene de şampiyonluğun en büyük adayı biziz.
En güzelide 10 yıldır hiçbir rakibimizin Alex gibi oyuncu bulamaması, her maçtan sonra aynı sözleri bulmak ne kadar büyük bir ismi transfer ettiğimizi ve rakiplerimizin böyle bir oyuncuyu hala bulamadığını gösteriyor, bu da ayrı bir gurur verici nokta.
Şu şartların üzerine birde o kadar eksiğe ve M.Topuz'un felanda sakatlanıp oyunu bırakmasına rağmen bir hoca için kabusa dönüşebilecek tarzda bir maçı 3-1 kazandık. Beraberliğe razıydım buradan. 1-1 olduktan sonra öyle bitmesini istedim. Ama 2 gol fazla attık. Kesinlikle Baroni ve Selçuk gibi 1 + 0.5 kazma oyuncu ile ileri top taşıyamıyoruz. Kanatta M.Topuzda o tarzda birisi değil. Bir tek Caner tekniği ile ileri götürebildi topu. Kırılma noktası U.Boral'ın oyuna girmesiydi bence. O girince en azından Caner ile birlikte ileri katedebilen oyuncu sayımız arttı. Zaten Boral'da sağda oynatılmasına rağmen hiç yadırgamadı ve asist bile yaptı. Aykut hoca şu ısrarından Pazartesi günü muhtemelen vazgeçecektir çünkü Emre gelecek galiba. Bienvenu kumaşını gösterdi bu maçta. 90 dakika 3-5 maçta oynatılıp takıma uyum sağladığında çok can yakar gibi duruyor.
Maçın başlarında Danny'nin eliyle ceza sahası içinde kestiği bir top vardı. Hakem penaltıyı es geçti. Yine ilk yarıda Eskişehirspor adına verilmeyen bir penaltı vardı. Bienvenuye verilen penaltıda Danny'nin topa müdahalesi bile yok. Dolayısı ile penaltıydı. Ancak Alex'in kaçırması ise günün en büyük süprizi oldu.
İlahi adalet diyelim artık bu maçlarada...
Teknik bakımdan çok fazla birşey yazmak istemiyorum.Zaten çoğunuz yazmışsınız ne var ne yoksa.Yalnız artık değişmiyecek bir gerçek var ki oda büyük kaptanın Türkiye'nin gördüğü en iyi yabancı oyuncu olduğu.Adam kırmadık rekor bırakmadı.Böyle bir jenerasyona denk gelip onu gördüğümüz için gerçekten çok şanslıyız.Son söz:
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
Alex her sene daha da üstüne koyuyor sanki inanılmaz gerçekten.Rekor felan bırakmadı , hepsini kırdı.Attığı 2 gol ile yine takımını sırtladı.
Bugün takım olarak iyidik fakat Caner'i bende ön plana çıkartmak istiyorum.İnanılmaz oynadı çok koştu,çok olumlu işler yaptı.Zeigler'e sürekli yardım etti.Diğer oyuncularda elinden geleni yapınca 3 puan kaçınılmaz oldu.Oyuna sonradan giren Bienvenu'da iyi işler yaptı.Attığı gol tam bir forvet golüydü ayrıca Danny'in aklını alması da süperdi.
Aykut Kocaman'a da değinmek lazım.Bu zorlu süreçte takımı çok iyi korumuş.Herkes çalışıyor,çabalıyor elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor.Ve yine bir gerçek var ki henüz erken olmasına rağmen yine transfer konusunda doğru seçimler yaptığı gözüküyor.
Bu zorlu deplasmandan 3 puanla dönen takımımıza tebrikler.
Bu isteğiniz ve hırsınız sezon sonuna kadar böyle sürsün, böyle oynayın, biz yine şampiyon olalım, yine saymasınlar, sorun değil, daha çok destekleriz biz sizi.
Her maç kahroluyorum ama ileriyi düşündüğümde, bu sezon açılışında kurulan takımdan daha iyisini kuracağına da inancım tam Aykut Kocaman'ın.
Ziegler - Caner uyumunu beğendim, bu sıkıntıların üstüne Topuz'un da sakatlanmasıyla tedirgin olmadım değil ama Uğur'un oyuna girmesi skoru direk etkiledi.
Bu zorlu süreçte kayıpsız ilerlemek çok önemli. Lig tarihinde deplasmanda üst üste en çok maç kazanma rekorunu kırdık, inanıyorum ki mağlubiyetsiz en uzun seri rekorunu da kıracaktır bu takım, sakatların da dönmesiyle, bu istek ve hırsın yanında güzel futbol da izleriz, tebrik ediyorum birlik beraberlik ruhunu oluşturan tüm oyuncularımızı ve hocamızı.
Yolda olduğum için maçın ilk yarısını kaçırdım. Malum otobüsler sallana sallana seyehat ettikleri için bizide maçtan mahrum ediyordular. Neyseki hemen otobüsten inip valizlerimi bıraktım şükürler olsunki biraz aradıktan sonra maçıda izleyebileceiğim bi yer buldum.
Maçın son 35 dakikasını falan izledim. İzlediğim kadarıyla kötüde top oynamadık. Çok eksiğimiz var. Buna rağmen yine kazanma alışkanlığımız sürüyor. Önemli olan nokta şu ki kaybetmemeyi öğreniyoruz. Hani bu kadar eksiğe bu deplasmandan 1 puan alsakta üzülmezdim. Yedek kulübemiz baktığında kaliteli isimler var ama bizim belimizi büken alternatiflerimizn sakatlığı. Bugün sadece bi Emre bile olsa çok şey değişirdi daha rahat oynardık. Selçuk'a bişede diyemiyorum çünkü kapasitesi kadar elinden geleni yapıyor, olmuyor ama orasıda ayrı (: Sezer o bölgende denenebilir. Son dakikalarda pas alış verişleri ve nabız 90 oynayan bi topçu bide üstüne teknik bi topçu bunun artısı var. Baroni ise maşallahı var ataklarda bol bol yer alıyor. Böyle giderse iş yapar ben beğendim açıkcası. Bu seneki en büyük artısı bu insiyatif kullanıyor. Alex ve diğeğer topçularımızada helal olsun yürekten oynuyorlar. Her ne kadar eksiklerimizde olsa yürekten oynuyorlar bence. Bienvenu'yu çok beğendim bilekleri gerçekten çok iyi süratli vs. vs. çok iş yapacak Allahın izniyle. Ziglerde numarasını gösterdi oda zamanla oturacak inşAllah. Alex standart zaten her zaman standartların üstünde. Tek tek hepsine çok teşekkür ediyorum topçularımızın Bilicadan , Alex'ine hepsinin Allahına kurban helal olsun çocuklara.
İnşAllah kazanma alışkanlığımızı sürdürüp nice galibiyet serilerine koşacağız. Ben inanıyorum bu takım çok iyi şeyler yapıcak. Daha bu takıma Emreler , Serdarlar , Gökhanlar ve Orhanlar gelecek işte o zaman dahada güçlü olacağız. Allahın izniyle daha çok galibiyetler göreceğiz (:
Bu arada şunu belirtmek istiyorum. Oyuna biraz hızlı bir giriş yaptık fakat takımın 15-35 arasındaki oyunu hiç hoşuma gitmedi.
Dün Bilica kusursuza yakın oynamasına karşın Yobo hatalar yaptı. Hele auta çıksın diye perdeleme yapıp kaptırdığı pozsiyonda Allah'tan tek kaldılarda atamadılar. Yobo'dan beklemezdim valla o hareketi...
Fenerbahçe akılcı oynadı ve net bir galibiyet aldı. Öte yandan da geçen sene lige renk katan Gaziantep ve Kayserinin bu sene aynı rengi veremeyeceği de ortaya çıktı.
Ziegler'i çok beğendim.
Kazanma alışkanlığımızı sürdürdük.Çok iyi oynamadık ama hakikaten kazanmayı öğrendik takım olarak.Alex gemisini kurtardı yineBu kadar eksikle böyle bir deplasmanda 3-1 kazanmak güzel.
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
Stoch ve dia en azından 60'dan sonra oyuna girmeliler bence. Dün Stoch ağlamaklıydı, takıma küstürmeyelim güzelim oyuncu![]()
Kazandık ama futboldan ve futbol anlayışımızdan hoşlanmıyorum.
Şu tarz bana Daum'u hatırlatıyor ve mide bulandırıyor ama geçiş dönemi diye hoş görmek gerek.
...
Ziegler fena ortalar açıyor yahu çok can yakar bu adam...
Attığımız 3 golde de Ziegler'in ortaları ve bir asisti var. Helal olsun adama. 2 transferde bu maçta ne olacaklarının sinyallerini verdiler...