O cezayı hakemin vermesi gerekiyordu. Her hakemin kaçırdığı pozisyona videodan ceza verilecekse işimiz iş.
O zaman bundan sonra kırmızı kartlık faullere faul calınmayınca da video ile ceza verilsin. Aynı şey.
Ya da penaltı verilen kendini atmalarda da takımın puanı silinsin oyuncuya ceza verilsin video ile. aynı şey yani.
Orada cezayı vermesi gereken kişi hakem, o da aldatmaya yonelik hareketten sarı kart.
Çok alıştık videolara.
Bu sahtekarlıkların karşılığının en fazla 2. sarıdan kırmızı kart ya da 4 sarı karttan 1 maç cezası olma ihtimali hiç engelleyici değil.Baksana şu hareketten sonra çıkıp adamlık dersi bile verebiliyor.Bu tarz bariz hakemi aldatmaya yönelik hareketlerin daha ağır bir şekilde cezalandırılması lazım.Yoksa çok görürürüz bu tarz hareketleri ki ben şahsen acayip kıl oluyorum bu duruma.Bu derece sert yaklaşmamın sebebi de bu zaten.
So what?
Saike
Futboldan men edilmesi lazım.![]()
Sadece bizim maçlarımızda oluyor zaten bu hakemi aldatmaya yönelik hareketler. Dünyada tek yapan isim Burak Yılmaz.![]()
Avrupa liglerinde, 3 maçın 1'inde muhakkak hakemi aldatmaya yönelik işler yapınca oyuncu oluyor, öve öve bitirilemeyen Barca'da oyuncular neler yapıyor, bütün dünyanın dilendiği Falcao sadece bu sezon en az 3 kere atmıştır kendini yere.
Eğri oturalım, doğru konuşalım. Bu sezon Beşiktaş'ta da, Fenerbahçe'de de hakemi aldatmaya çalışan oyuncu oldu. Ya siz görmüyorsunuz ya da işinize gelmiyor. Burak Yılmaz Bjk maçındaki penaltı olayından sonra bu TS maçına kadar bu işlere pek girmedi. Hatta bir maçta kendini bıraksa penaltı olacakken ayakta kalmaya çalıştı. Beşiktaşlılar zamanında yararlanamadığı ve bu sezonki penaltı olayından, Fenerbahçeliler hatalı takasından ve Bursa'ya kaptırdığı şampiyonluktaki golünden, Trabzonsporlular da 5 milyona kaybettikleri için her fırsatta sallıyor da sallıyor.
Ha bir yandan da iyi yapılıyor, bu adamda enterasan bir yapı var çünkü. Yapamazsın dediklerini, yapamıyor bu işleri dediklerini yapıyor, siz her hareketine sahtekarlık dedikçe adam bu konuda da kendini geliştiriyor. Yapacak bir şey yok.Dünyanın her yerinde olduğu gibi hakem yakalarsa cezası sarı kart, yakalayamazsa hakemin sorunu, haksız da olsa oyuncunun başarısı oluyor. Arif Erdem örneği var, isteyen istediği kadar dalga geçsin Arif'le, istediğini söylesin onun attığı goller silinmiyor tarihten, o başarılara ait kupalar müzede duruyor. Ne Arif'i, ne de Burak'ı savunmuyorum, hiç bir futbolcu atmasın kendini yere, hakemi zorda bırakmasın, rakibine saygısızlık yapmasın, ama sizde dönüp dönüp aynı şeyleri yazmayın artık, iyi yaptığı şeyleri övmek zorunda değilsiniz de, adamın gol sevinci, yere düşmesi mesele oluyor sürekli, sıkmadı mı bu muhabbet ?
O bu kadar abartmasın,biz de konuşmak zorunda kalmayalım.Böyle olmasını isterdim gerçekten.Ben rahatsız oldum seyrederken şu pozisyonu.Bu yüzden tepki gösterme ihtiyacı hissettim.Ayrıca evet sezon başındaki penaltı olayından dolayı Burak'a karşı ekstra kıl olma durumu mevcut.Bu konuyu da zamanında çok konuştuğumuz için uzatmak istemiyorum.Ama zamanında değerlendiremediğimiz için bilenme durumu olduğunu pek sanmıyorum.Bende yok zaten de,olan Beşiktaş taraftar sayısı da azdır bence.
Last edited by GeNç KaRTaL : 27.Aralık.2012 at 20:36
So what?
Saike
Atıyorsa kendini atıyor size zararı ne ? Rakibe mi saldırıyor , küfür mü ediyor ?
Şahsen tuttuğum takımın oyuncusunun bu işlere kalkışmasını istemem. Zihniyet farklı olunca normal karşılanıyor tabi yaptıkları.
İlk atan Burak değil,son atan da o olmayacak boşuna kafa yoruyorsunuz.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Başkaları da yapıyor diye Burak'ı savunmak çok saçma bence.