Herkes eleştirmek için eleştiriyor.
Milli takım hocası ne kadar etki edebilir takıma ? çok az bence. yılda bir kaç defa gördüğü adama nasıl sistem oturtsun. Ben Avcı'dan o kadar şikayetçi değilim. Şanssızız hepsi bu.
Herkes eleştirmek için eleştiriyor.
Milli takım hocası ne kadar etki edebilir takıma ? çok az bence. yılda bir kaç defa gördüğü adama nasıl sistem oturtsun. Ben Avcı'dan o kadar şikayetçi değilim. Şanssızız hepsi bu.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Dün Akşam %100 Futbol'u izleme fırsatım oldu. Yediğimiz ve Attığımız gollerden bir kolaj yapmış gösteriyolardı. Hazırlık maçlarında ve Elemelerde yediğimiz gollerin büyük çoğunluğu bireysel hatalardan (Orta alanda kaptırılan bir top, Savunma-Kademe hataları, Kaleci hatası) meydana gelirken, Gol atmak için kılı kırk yarıyoruz.
Bizim inatla kabullenmediğimiz ama apaçık olan bir gerçek var. Kaliteli bir Milli Takım değiliz, Sistem takımı değiliz, Bir Ekol takımı değiliz. Olmadık ve olmayacaz. Gaz ve şişirme futbolumuzla bu kadar oluyor. Denizli gider Güneş gelir Güneş gider Terim gelir Terim gider Hiddink gelir ama bu kadar kaliteli Teknik Adam'dan zerre futbol bilgisi yansımamışsa, Futbol mu bekleyelim ? Futbol mu konuşalım ?
Eldeki malzemeyle bu kadar, kendimizi kaf dağının ardında görmeye gerek yok, belki 2-3 puan daha önde olabilirdik ama üst düzey mücadeleyle baş edebilecek Profesyonelliğin ve Ciddiyetin zerresine sahip değiliz.
...
dedigin bireysel hatalari minimuma indirgersek hersey istedigimiz gibi olur. kotu oynamiyoruz ama cok kolay hatalar yapabiliyoruz. bu da oyuncu profiliyle aciklanabilir bence. basarili oldugumuz senelerde cok iyi stoperlerimiz vardi, semih bu konuda bence aday ama daha cok genc. zamana ihtiyaci var. sanki biraz da yapili bir stoper lazim gibi bize. cok yumusak kaliyoruz gobekte. semih fizik dezavantajina ragmen szalai ile iyi mucadele etti.
buna ilave forvetlerimiz de cok pas hatasi yapiyorlar, kapanan takimlara karsi topu ilerde tutmamizi engelliyor bu durum. hakem lehimize faul calmazsa genelde duvardan donuyoruz. selcuk-nuri ikilisini gobekte cok begendim. geriden oyun kurmada sikinti yok.
Bir sene içerisinde kaç tane 11 değiştirdik kim bilir.
Her maç antrenman maçı sanki adam deniyoruz.
Bu maçta da iyi oynasa bile Alper Selcuk Nuri 3lüsü ilk kez yanyana oynuyor.
Umut yanılmıyorsam milli takımda ilk kez sag forvet gibi oynadı.
Kalede daha sayılı milli olmuş bir kaleci vardı.
Yanlış anlaşılmasın. Bu saydıgım adamların çogu harika oynadılar. Fakat daha ilk kez birarada oynadılar. Abdullah Avcı bu kadroyu ya da buna benzer kadroları cok daha onceden yapmalıydı.
Gidip hazırlık maçında, as maçta oynatmayacagı oyuncuyu aldı oynattı. Kaç maç sercan diye bir adam oynadı. Defans ikilisi sürekli değişti. Ortasaha ikilisi sürekli değişti. Tunaylara falan girmiyorum. Sadece soruyorum madem bir milli takım yaptın, o zaman onunla devam et en azından bir kollektivite kazanalım. Başarısız olursa da sağdan devam et. Alper yeni bir oyuncu değil. Sercan'a kadar Tunay'a kadar yüz defa daha çok haketmişti formayı. Ama sen oynatmadın oynatmadın, çocuğu en önemli maçta tak koydun. Sonra kararsız kalır tabi. Burak'ın nasıl bir hamle yapabileceğini anlayamadı ki çocuk orada. Beraber oynamadılar hiç. Adama sorarlar e madem biz böyle oynuyorduk da böyle kaliteli oyuncularımız vardı da bize niye Sercanlarla işkence ettin ? Hadi kaç maç boyu bu işkenceyi bizi reva gördün de bu maç gelip neden sıfırdan milli takım kurdun durup dururken? Kendi de bilmiyor çünkü kararsız o da. Fatih Terim gibi değil. Ne kadar eleştirilse de hem de delicesine eleştirilse de seçtiği oyuncular ve sececeği oyuncular belliydi. Bu bir nebze de olsa biraz kollektivite kazandırıyordu mutlaka. En azından dostluk arkadaşlık ortamı yaratıyordu. Şimdi Nuri ile Alper daha yeni yeni birbirlerini tanıyan insanlar. Halısahada bile yeni arkadaşlarla top oynadıgınız zaman oynadıgınız oyundan keyif almazsınız. Sürekli anlaşmazlık yaşarsınız. Hele bu duzeyde bu profesyonellikte artık bazı şeylerin oyuncular arasında refleksif hale gelmesi gerekir. Neyse daha uzun uzun yazılır da kimse okumaz. Çünkü sadece bunlar değil bir çok faktör var.
Baska takimlarin hocalari cok mu görüyor oyunculari!? Joachim Löw nasil oturttu sistemi biz kac mac sistemsiz oynadik formayi haketmeyen oyunculari sirf torpilli diye takima aldi, formda olmayan volkanda israr etti sercan, tunay daha nicelerini formsuz olduklari halde ya da kendi takimlarinda dogru duzgun oynamayan oyunculari doldurdu.dunku ilk 11kurmak cok mu zordu ne kadar hazirlik maciyaptik kusura bakmayin ama abdullah avci milli takim hocqligi yapacak kapasitete degil
Bana göre, dün itibariyle şansımız bitmiştir. Bundan sonra, kalan maçlarımız puan ve prestij mücadelesi olacak sadece.
Dün bence Milli takımda gerçek 2 tane kanat oyuncusu olsaydı işin rengi çok değişebilirdi.
Umut ve Arda, birisi 10 numara birisi forvet. Bunları devşirip kanat oyuncusu yaparsan elbette orta göbekten gitmek zorunda kalırsın.Kapanan takımlara karşı da işin zorlaşır.
Öte yandan beklerde Hasan Ali ve Gökhan Gönül yapayalnız iki insan. Oradan oraya, ileri geri koşup durdular. Üzülüyorum gerçekten, çok daha az efor sarfederek çok daha büyük işler yapabilirler aslında ama nedense bu Türkiye'de hemen her takımda var. Forvetten devşirme kanatlarla oynuyorlar.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Gökhan Töre ile A.Avcı'nın bir sıkıntısı mı var acaba ?Hayır yani adam Rusya'ya gitti diye mi bilemem
adamı oynatmıyor.Hayır yani Kerim Frei Sercan Sararer gibi çok bir icraatı olmayan adamlar banko olmuşken bu adamın falan günahı ne ? Hiddink M.Topal'a taktı bu G.Töre'ye taktı nedir abi milli takım hocalığı.Selçuk İnan'ı kamuoyu baskısı olmasa kadroda bile göremeyebilirdik.Kim hakediyosa oynar ne bu önüne gelen adam seçiyo.Böyle saçma takıntılar nedeniyle şansımız bitti işte kutlamak lazım.A.Avcının taktiğine değil ama böyle huylarına lafım var.20 maçtır taktığı adamları milli takıma çağırmayıp.Oynatmadan karar verip kadroya almadığı adamlar yüzünden bir türlü kadro istikrarı yakalayamadık.Böyle yapacaksa bıraksın görevi falan.Hakedene forma veren bir hoca ile devam edelim.
Yok be usta ne 30 senesi, değişime karar verip arkasında dur taş çatlasın 10 yıl sürer. Ama değişimi isteyen yok ki, herkes cebini doldurmanın peşinde, bozuk düzenden beslenen kan emici dolu Türk sporu.
Abi türk insanın hadi Türk insanı çok genelleme yapmayayım Türk futbolcuların mantelite ve eğitim seviyesi çok yerlerde . Buda futbolda gelişim süreçlerini tıkıyor sapıtıyorlar . Futbol çok globalleşti. Mesela artık Brezilyalı futbolcularada bu oluyor. Artık hepsi başarılı olamayıp ülkesine dönüyorlar. Bunu düzeltmek içinde en az 30 sene lazım bence. Arkadaş sistem filan demiş sistem oturtmak içinde bunlar lazım diye düşünüyorum. Hadi az bişey olsa bizim futbolcularda 10 sene diyeceğim ama ne yazikki 30 sene lazım belki daha fazla. Kan emiciler heryerde var bunları yok etmekte eğitimden geçiyor.
Tff nin Acilen Bu durumu Atlatıp Fifa ya Acilen İtiraz Etmesi Lazım 90+4 verdiğin maçı 93.17 gibi bitirmiştir ve kural hatası yapmıştır
fatih terim olsa gruptan cikmayi garantilemistik.. bu kadar kolay gruptanda cikamiyorsak zaten elemelere bile katilmayalim biz.. abdullah avci torpille oralara gelmis bir adam hocaliktan felan anladigi yok yaninda calisan arif erdem bile abdullah avci hoca degil diyorsa bize laf düsmez..
Abdullah Avcı gittikçe daha iyi olacaktır.Şu an ki yönetimi hiç hoşuma gitmiyor ancak belli bir devamlılık gerekiyor.Devam ettiği sürece istediği oyunu oynatmaya,istediği sonuçları almaya başlayacaktır,bu 6 ay mı sürer 6 yıl mı sürer bilmiyorum.Aman aman bir takım değiliz zaten,6 yıl içinde turnuva kaçırsak ne olacak.Sanki dünyanın en iyi milli takımıyız da oyuncular form düşüklüğü yaşıyor.En önemli şey sabır olacaktır bizim için.Ben sabretmeye varım çünkü 5 yıldır milli takım boş işler yapıyor ve 5 yıl içinde 3 teknik adam yönetti takımı.Başarısız da olsa kendi sistemini oturtması için Abdullah Avcı'yı destekliyorum ben,milli takımı bırakmasını istemiyorum.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Guus Hiddink'i harcamış ülkeyiz usta, ne sabrı ne istikrarıAdam futbolla ilgisi olmayan Avustralya'yı bir noktaya taşıdı, aynı şekilde Güney Kore'de yaptıkları ortada, Rusya desen turnuva takımı oldu.
Herşey süper teknk direktör kötü zihniyetinden bi sıyrılıalım artık! Yetti, fenalık geldi, kusacam...
Hiddink bizi pek sallamıyordu,gitmesi gerekiyordu.
egitim sifir, istikrar sifir,sistem zaten sisttemin s bilmiyoruz disiplin desen o da yok bunlar bizde olmadigi sürece bizden birsey olmaz.bu hayatta almanlari sevmem ama almanlarin bir seyini severim o da disiplin adamlar geriye dusse bile oyun sisteminden hic sasmiyor bir de oyunculari ve teknik direktorlerini torpille basa getirmiyorlar calisan aliyor
Sallamıyordu derken? Sanırım gelip Türkiye'de yaşamamasını kastediyorsun. Yoksa Türkiye'yi sallamayacak adam Avustralya'yı da sallamazdı, Güney Kore'yi de sallamazdı. Bir yerde bir yazı okumuştum bununla ilgili arayıp tekrar bulmam gerek ama yanlış hatırlamıyorsam 4 yıllık Rusya kariyerinde (milli takımı kastediyorum, malum şu an Anzhi'nin başında ve o takımda zirve takipçisi) 2 ay kalmamıştur Rusya'da.
Demek istediğim futbolun f'sini bilmeyen Avustralya'ya i seviye atlatabildiyse sorun o adamda değildir... Şimdi aynısını Abdullah Avcı yaşayacak. Çevresinde gereksiz işler uzmanı insanlar olduğu sürece, kendimizi dev aynasında gördüğümüz sürece (kastım ülkemiz futbolu, futbolcusu) bir arpa boyu yol katetmek zor...
Last edited by Deus Dominus : 27.Mart.2013 at 16:44
Türkiye'de yaşaması,yaşamaması önemli değil ki.Hiddink'in bizim milli takımı pek umursadığını düşünmüyorum.İsterse Kamboçya Milli Takımı'nı bir yerlere getirsin,ben milli takımda ki yönetimine bakarım ve bakınca da hiç bir şey göremiyorum,çünkü takımı o değil Oğuz Çetin yönetti.
Hiddink'in Milli Takım lehine bir tane yaptığı davranışı yoktur. Oynatılan sistem, seçilen oyuncular. Çok saçma sapan bir düzen vardı o zaman.
Açın forumdaki geçmiş konulara bakın. Hiddink gelirken Avcı gelirken hep her şey toz pembe görülmüştür. Değişen pek bir şey olmuyor.
Bana kalırsa Selçuk-Nuri aynı anda sahada olmamalı. Emre yoksa Alper oynamalı. Arda daha serbest oynamalı. Bu yüzden forvet arkası daha uygun. Kanatlarda kanat oyuncuları oynamalı. Form durumuna göre değişir oynayacak isimler ama en azından bir kanadımız orta açmayı bilmeli. Stoperde Ömer'in bir problemi olmadığı sürece 11 de olması gerekir. yanına Semih , Bekir vs fark etmez. Sol bek - Sağ bek aynı zaten. Kalede güvende , kim formdaysa o oynar.
Ama işte 11'i kurmakla bitmiyor bu iş![]()
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Hatırlatırım o beğenmediğin Hiddink ile play-off'a kalmayı başardık, hemde ülke futbolunun en b*k döneminde, şike soruşturmaları-iddiaları arasında. Şu anki tablo çok mu parlak? Estonya dibimizde, belki geçecek sıralamada gelecek maçlarda. Macaristan'dan 1 puan alabilmişsin iki maçta... Bizim futbol gazla gidiyor arkadaş, madem buna alıştı herkes, değişmesini istemiyor, o zaman sistem adamı getirmesinler başa, getirsinler Fatih Terim'i, getirsinler Yılmaz Vural'ı.
Fatih Terim ne alaka ? Bu kadar basit görmeyin Fatih Hoca'yı.
Ben Yılmaz Vural'ı da basit görmüyorum örneği vermemdeki amaç oyuncuları motivasyon konusunda diğer örneklere göre daha bariz özellikleri olması. Daha ateşli teknik direktörler olarak görmem. Hep anlatmıyor mu Galatasaray'ın eski futbolcuları, o fırtına gibi estiği 2000'lerle ilgili. Öyle esti, böyle gürledi toparlandık diye.
Tabi ki motivasyonları üst düzey teknik adamlar ikisi de ancak Fatih Terim'in bu kadar başarı yakalamasını sağlayacak tek etken motivasyon değildir.