...
Bu resmin altına :
Bu Aykut Kocaman'ın değil, Fenerbahçe'nin başarısı. Biz sadece yardımcı oluyoruz. - Aykut Kocaman
3 temmuz sürecine rağmen başarılı bir sezon ve bir sonraki sezon 3 kulvardada devam eden bir takım,avrupada yarı final gördü ne denir ki çok büyük klübüz
Lazio bu haliyle buralara nasıl gelmiş anlayamadım. Sadece bu eşleşmenin maçlarını izleyerek Lazio'dan kimseyi transfer etmeye kalkmam mesela. Seyircisiz maçın da etkisi olmuştur tabii. Uzun zamandır son vuruşlarda, son pası yapmada bu kadar beceriksiz bir takım görmemiştim.
Fenerbahçe'li futbolcuları tebrik etmek lazım. Maç sert geçecek diye tahminde bulunmuştum. Nitekim 1-0dan sonra öyle de oldu. Bu şekilde rakip tek kale oynarken, sert oyuna dayanmak çok zordur. Buna rağmen ne bireysel ne de kollektif hata yapılmadı.
Bence Caner gole kadar çok etkili olamadı Sow'a göre. FB Sow'un alternatifi olarak Krasic'in şuan ki halinin bir kaç tık üstü bir adam aramalı diye düşünüyorum.
Basel eleyip bize çıkarsa çok iyi olmaz. Birincisi Chelsea gibi bir takımın olduğu yarı finalde Basel gibi bir takımın çıkması bizim basınımızı galeyana getirir ve art niyetli olanda iyi niyetli olanda Fenerbahçe ye gaz verir ve yine meşhur leblebi benzetmesi yapılır. İkincisi Basel sağlam takım kurmuş. Kurada çıkması halinde dirençli olacaklarını ve Avrupa Kupası'nda final için çok saldıracaklarını düşünüyorum.
Mesela Chelsea çıksa, bizim başarıya aç olmamız sebebiyle daha çok saldıran takımın biz olacağımızı düşünüyorum. Chelsea da belli bir oranda asılır lakin bu gibi maçlara daha çok alışıklar. Zaten bize küçük takım yaramıyor. Her defasında Basel ayarında bir takım çıkar bizi eler veya ecel terleri döktürür ama her defasında yinede küçük takım isteriz. Bu sefer Chelsea'yi istiyoruz![]()
İsterse Tromso gelsin kocaman varken bizim takım bu oyun yapısıyla kimseyi hafife almaz
Ben Tottenham'ı istiyorum, içimden onlar geçiyor. Penaltılarda elerler diye düşünüyorum.
Edit: Yazdığım anda Basel turu geçti.
Basel yarı finalde
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Basel çıktı yarı finale ama Chelsea ile eşleşir![]()
Salih girsin artık diye az söylenmedim kendi kendime. Oyuna girerken biraz da espri olsun diye döndüm babama "aha giriyor Salih, gol geliyor" dedim. Bir çocuğun ayağı bu kadar mı uğurlu olur, girdi, ceza sahasına bir koşu, soğukkanlı kısa paslar ve gol
Caner'e de sövmeye hazırlanıyordum o kadar ağır kaldı ki o pozisyonda, onun ağır hali önündeki Ciani'nin pozisyonunu bozdu![]()
Bu saatten sonra kim çıkarsa çıksın umrumda değil açıkçası. Kimi Chelsea'yi yarı finalde kimi finalde istiyor. Olur da turu geçip finalde elenirsek çok koyar. O yüzden yarı finalde Benfica ya da Chelsea gelsin.
TariboWest
Basel gelir inşallah. Rabbim nasip eylesin. Âmin.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Tebrikler Fenerbahçem .
İki maçta da ofsayt olmamış , çok ilginç bir istatistik :S
Fenerbahçe'nin oynadığı futbola defansif, şans diyenler olmuş ama son yıllarda Barca dışında Avrupa kupalarını kazanan takımları gözünüzün önüne getirin. Hangi kazanan takım öyle ahım şahım futbol oynayarak kazandı ki. Belli bir seviyeye gelmiş hiç bir hoca topu rakibe kolay kolay vermez. Fenerbahçe bu kupada istediğinde kompakt bir halde oynadı, istediğinde de topu rakibe vermesini bildi. Bu iki strateji'yi çok iyi uyguladı. Bir tek ikinci Plzen maçının son yarım saati dışında bu kupada Fenerbahçe her maç istediğini sahaya yansıttı diye düşünüyorum. 2010'da Manu final oynarken, geçen sene Atletico ve Chelsea kupaları kazanırken hep sonuç futbolunu oynadılar. Hucum futbolu dilenciliği yapmaya hiç gerek yok. İzlediğim Fenerbahçe bu kupada çok doğru oynayarak buralara geldi. Aykut Kocaman'ın takımı bu işte. Tek tek bakıldığında oyunculara hepsi görev adamı. Gündüz bir yazı okumuştum bununla ilgili bulsaydım ekleyecektim. İşin transfer kısmını çok iyi becerebilen Kocaman taktik kısmını da aştı, seviye atlamak üzere. Sezon sonu üç kupa birden kazansalar hiç şaşırmam. Bana göre Fenerbahçe Avrupa'nın en formda 5,6 takımından biri şu an. İkinci yarıdaki çıkışları o 18'de 17 yaptıkları sezondan daha iyi durumda.
Herkes Basel, Chelsea arasında gidip geliyor. Bence Benfica'yı çekecek.
Maç beklediğim gibi geçti. Yüklenmek, sürekli rakip kalede oynamak gibi bir maceraya girmeyerek en doğru stratejiyi uyguladık bence. Çoğu zaman pozisyon ve tercih hataları nedeniyle topu rakibe çok kolay versek de kazasız belasız atlattık. Bu futbolun tat vermediğini biliyorum ama elimizdeki takım da Barcelona gibi oynayabilecek bir takım değil. Hele ki elinde 2-0'lık avantajla sahaya çıkmışken.
Takım artık yarı finalde. Ama benim açımdan oyuncularımıza, teknik heyetimize, takımla beraber olan ve tesislerde bulunan çalışanlara, bu kişilerin ailelerine yakınlarına yapacağım övgüler, tebrikler en üst limitinde şimdiden. 3 kupayı da kaldırsak, 3 kupada şu anki konumumuzda da kalsak bu değişmeyecek. Şu ana kadar 53 resmi maç yaptı bu insanlar. Bu maçlarda futbolcuların sarfettikleri efor ve enerji sonucu fiziksel olarak yıprandıklarının yanında hem futbolcular hem teknik heyet hem de takım çalışanları psikolojik olarak da yıprandılar. Her maç için konsantrasyon, kamp, yarısı için seyahat, vs kolay iş değil hazırlanmak, özellikle de psikolojik olarak.
Şu ana kadar 53 resmi maç yapıldı, 63 maç yapılması da garanti şu anda. Kolay iş değil.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
İlk maçı 2-0 alınca normal oluyor bu istatistikler.Hem baskılı bir Lazio vardı ama uzaktan boş boş vurdurmak zorunda bıraktık adamları.Şutları var ama pozisyonları yok.2 kere pozisyon verdik biri gol oldu,diğerinde Ederson vurdu Volkan çeldi.Biz çok şut çekmedik ama bizimde 2 pozisyonumuz var.Biri gol oldu,diğerine Webo bomboş pozisyonda iyi vuramadı.Böyle bakınca özellikle ilk maçı 2-0 kazanmış bir takım için iyi bir durum gibi gözüküyor.
Birde sene başından beri he maç sonunda bir sonraki rakibimiz için o gelsin görelim Fener'i demekten bıkmadınız mı15 gün önce Plzen,Bate yanıltır Lazio gelsin görelim diyordunuz
![]()
Tebrikler Fenerbahçe![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Öncelikle tebrikler Fenerbahçe ve Aykut Kocaman'a.
Savunma agırlıklı bir takım Fenerbahce ama bunu becerdiği sürece kimse bir şey diyemez.
Fatih Terim'in de dediği gibi "Skor on dı tabela"
Neticeye bakılır futbolda.
Maç öncesi Himone ve Threepwood ile konuştuklarımız birebir olmasa da çıktı.
Himone, Candreva sağ kanatta Ziegler'i çok zorlar demişti. Maça sol kanat başladı topla neredeyse hiç buluşmadı. Petkovic solda içeri katedip şut aramasını istemiş. Yine maç öncesi benim dediğim gibi set hücumunu hiç yapamadıkları için böyle durumlarda bol bol uzak şuta başvurdular. Özellikle Hernanes ve Candreva ile.
Sonra sağ kanada geçince Candreva zaten maçın adamı oldu performansıyla.
Threepwood'un da maç öncesi tahmin ettiği gibi Salih Fenerbahce takımının ilerde 1 kişi fazla olmasını sağladıgı için oyuna girmesiyle golu getirdi.
Lazio planlarını bence yine de iyi yapmış çok güzel dakikada golu buldular zaten.
Fakat benim de her zaman "Fatih Terim"den şikayet ettiğim gol bulmak gerektiği zaman defans çıkarıp forvet alma hatasına düştü. Sağ beki(normalde stoperdir) çıkarıp Klose'yi oyuna aldı. Takımının dengesini bozdu. Zaten o kanattan ileri koşu yapan Caner bomboş kaldı ve golu attı.
Sonuç olarak tebrikler Fenerbahçe.
Gerçekten de dediklerimizin çoğu oldu. Ziegler'in kanadı otobana döndü, hep savunduğum birşeydir Türkiye'deki tüm bekler en az Ziegler kadar oynar. Savunmada çok katı durunca mecburen uzaktan şut çektiler, şansımıza hepsi kötü şutlardı. İşin garibi golü yedikten sonra iyi top oynamamızdı, takıma ilaç gibi geldi gol. Demekki takım biraz akıllı oynadığı anda herşey olumlu oluyor. Kötü görünen oyun tamamen oyuncuların paniklemesinden kaynaklanıyor, yoksa o kadar komik top kaybı yapmak gerçekten çok zor.
Sol beki çıkarmasına ben de aynı tepkiyi verdim. İyi oynayan takımı bozdu ama golde savunmada 5 tane adam varken 4 FB'li golü attı. Maçtan önce konuştuğumuz gibi Lazio öyle çok ta hırslı ve hazır değilmiş, ben hayatım boyunca bu kadar gereksiz ve kötü şut çeken takım çok az gördüm. Koordinasyon açısından çok eksik kaldılar, dediğim gibi ilk defa kazanmak zorunda oldukları için tüm oyun yapıları bozuldu. Açık alan bulamadılar ve sonuç ortada.
Maçın Fenerbahçe adına gizli kahramanı belki hiç sahada gözükmeyen Meireles idi bana göre. Ceza sahasını iyi savunmasını sağladı takımının. Tüm Lazio ataklarında hep doğru yerdeydi. Hücuma katkısı sıfırdı belki ama oyunun savunma yönünü 4x4'lük yaptı. Sonuçta ünlü oyuncuların boşuna isim yapmadıklarını kanıtladı (Mehmet Topal ise görünüşte bunun aynısı yapıyor ama savunmanın içine çok gömüldüğü için yarardan çok zararı oluyor bence). Keşke Emre de oynayabilseydi, Emre-Meireles ve önlerinde hücumcu bir orta saha gerçekten ideal bir orta saha üçlüsü oluyor.
Lazio'da ise Radu ve Luliç'i çok beğendim. Radu tam bizim kulüplerin aradığı sol bek. Keşke Galatatasaray alsa diye içimden geçirdim maç boyunca. Candreva da hırslı ve etkili bir kanat oyuncusu. Bizim Cana da fena değildi, hatasıza yakın oynadı. Hernanes ve Ederson yetenekliler ancak bir o kadarda bencil oynuyorlar.
Aykut Kocaman skor 1-0 olduktan sonra Salih'i oyuna alarak cesur bir hamle yaptı ve karşılığını aldı. Açıkçası ben 1-0'dan sonra 2.golün de geleceğini düşünüyordum oyunun gidişatına bakarak. Neyse ki tam zamanında bir hamle ile maç döndü.
Hakem bir ara ciddi saçmaladı. Alakasız kararlar verdi. Hele Egemen'in bir pozisyonunda Egemen'e yapılan harekete faul çalması gerekirken, hadi onu vermedi Egemen'in topu dışarı vurmasına korner vermesi gerekirken hiç alakası olmayan bir 3.şık yarattı ve aut kararı verdi. Enteresandı gerçekten. Ayrıca Ledesma en az 4-5 faul aldı kendini yere atıp. İkili mücadelelerde topu kaybedeceğini anladığı zaman kendini yere bıraktı hep. Hiçbiri de faul değildi bana göre. Allah'tan genelde orta saha yuvarlağı civarındaydı o pozisyonlar da tehlikeye dönüşmedi.
Tebrikler Fenerbahçe. Finale kadar kalbim sizinle
@Deus Dominus: Benim gördüğüm Caner ağır kalmadı o pozisyonda, bilinçli yaptı o hareketi. Çok soğukkanlı bir feyk attı ve golü yarattı resmen. Gelişine vursa gol olmayabilirdi.
Bu istatistikte bir yanlýþlýk var. Maçin sonunda verildiðinde þaþýrdým çünkü bizim sadece 2 þutumuz yoktu, etkisiz de olsa ona ilave 3-4 þut eklersin çok rahat. Lazio'nun da þut sayýsý 15 ten fazladir. Bu mac özelinde evet kötüydük ama buna bir çok etken var. Mühim olan turu geçmekti zaten, kötü oynarken de kazanabilmek güzel.
salihe ayrý bir parantez açmalý, bu çocuk gerçekten mükemmel. 1-2 yýla kadar emre nin bile üzerinde bir ortasaha olacak.
@Walter Sakana
Hocam Salih'i oyuna almak bence cesaretin değil doğal olanın gerçekleştirilmesiydi. Asıl Cesaret sahada haftalardır tel tel dökülen Cristian'ı hala oynatıp ondan medet ummak. Eğer o Cristian biraz daha sahada kalsaydı 2.'yi yemek içten bile değildi. Çünkü ilerideki Webo ile bağlantı tamamen kopmuş; Tamamen bir sahaya gömülme hakimdi.
...
@baldemir
ben Aykut hoca açısından cesur bir hamle olduğunu kastettim![]()
Caner'in golüne kadar kabustu. Bu maçı Benfica önünde oynasak veda etmiştik. Artık futbolumuzu bir üst seviyeye çıkarmalıyız. Baroni artık bu takımda olmamalı. Salih oynasın öyle kaybedelim razıyım.
Baroni dün çok pas hatası yaptı ve sahada resmen yürüdü. O bölgeye Salih monte edilir.
Canım FEDA olsun sana !