Sayfa 6 / 13 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 384 sonuç

Konu: FM 2014 - Araştırma Hakkında Eleştiri Başlığı

Nesil
    2007
    Yer
    Manisa

Yeni Malatyaspor'un ezeli rakibi Elazığspor yapılmamış yine diğer rakiplerde. Ayrıca takımın lakabı Doğunun Kaplanları olması lazım.

Edit: Evren Kürkçü ve Muhammet Şeker takımdan ayrıldı oyunda hala takımda görünüyor.
    malatyAdana!

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Burak'in konsantrasyonunu ve teknigini dusuk olarak gormene acikcasi sasirdim.

Acikcasi bana bu iki ozellik, bitiricilik'ten cok daha once dusebilir gibi gozukuyor. Ozellikle topu kaybettikten sonra kendi halinde hayiflanmasi ve pozisyonu takip etmemesi Burak'in oyuna ne kadar kotu konsantre oldugunun guzel bir gostergesi. Burak bunu yaptigi icin Trabzonspor'da ve Galatsaray'da gol krali oldu. Her top kaybettikten sonra bulutlara baktigi icin degil.

Teknige gelince. Burak topu ayagina isteyen bir oyuncu mu yoksa onune isteyen bir oyuncu mu? Ayagina isteyen bir oyuncu degilse, zaten kafadan tekniginin iyi olmadigini soyleyebiliriz. Cunku topu ayagina alip, o top ile bir sey yapacak duruma gelene kadar zaten pozisyon bitiyor. Topu kontrol etmek zorunda oldugu zamanlarda vucudu birdenbire hantallasiyor. Topu ayaginda tutamiyor.

Boyle bir oyuncu icin konsantrasyonu ve teknigi dusuk kalmis demek bana acikcasi cok ters geliyor. En azindan benim izledigim Burak boyle bir oyuncu. Gol vurusu isin en en son noktasi. Zaten bu sezon rakip kaleye cektigi sut sayisinin gecen seneye gore azalmasi da golu daha az aradiginin bir gostergesi bence.
    açıkçası ben de tekniği sadece topu ayağına isteme ya da istememe olarak görmenize şaşırdım. burak oynadığı pozisyon gereği topu önüne istiyor. topu ayağına aldığında hantallaşması teknikle alakalı bir durum değil. burak ne yapacağını şaşırıyor topu ayağına alınca. topa hakim aslında ama kararsız. heyecanlı.adamın tekniği 10. sabri'nin 10 gökhan zan'ın 9.
    bunları gs'den örnek olsun diye verdim.
    dönüp beşiktaş'a bakıyorum serdar kurtuluş, eneramo, veli falan 12-13..

konsantrasyona gelince kaçırdığı her pozisyondan, yaptığı her hatadan sonra kendine kızması motivasyonunun ve konsantrasyonunun yüksek olmasından bence.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by serwan View Post
    açıkçası ben de tekniği sadece topu ayağına isteme ya da istememe olarak görmenize şaşırdım. burak oynadığı pozisyon gereği topu önüne istiyor. topu ayağına aldığında hantallaşması teknikle alakalı bir durum değil. burak ne yapacağını şaşırıyor topu ayağına alınca. topa hakim aslında ama kararsız. heyecanlı.adamın tekniği 10. sabri'nin 10 gökhan zan'ın 9.

konsantrasyona gelince kaçırdığı her pozisyondan, yaptığı her hatadan sonra kendine kızması motivasyonunun ve konsantrasyonunun yüksek olmasından bence.
    yapma abi bizdeki gg nin tekniği bile buraktan daha iyi.aynı şekilde düşünürsek sow'un da tekniği o kadar iyi değil.burak sow gibi oyuncular dar alanda topla koşamıyorlar topun kontrolünü çok çabuk kaybediyorlar

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ben Salih'in oyuna pek de fena yansıtılmadığını düşünüyorum. Benim için şuan önemli olan aldığı CA ve PA değerleri. PA -8 ise haksızlık olur çünkü senelerce hiçbir şey ortaya koymayan ve tamamen bir beklenti içinde bakılan Muhammed'in PA'sı kafadan -9 koyulduğu serilerde Salih'in -8 olarak girilmesi bana göre yanlış olur. Oyun içinde iyi bir antrenman planlaması ile Salih'i 1-2 sezon içinde ideal bir ortasaha (verilen PA değerine göre de) 2-3 sezon içinde Dünya Çapında bir ortasaha yapabilirsiniz.

Ayrıca Cengiz, Recep'in Fiziksel özelliklerini girdin mi bilmiyorum ama oyunu açtığımda Güç 1 olarak görünüyordu. Ben şu halimde sahaya çıksam en az 3 alırım (: +35 oyuncuların fiziksel özelliklerinin berbat bir seviyede olmasını anlarım da bu adamlar genç ve dinamik aşırı derecede kötü fiziksel özellik girilmesi ne kadar doğru bilmiyorum.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by Önder HOCA View Post
    yapma abi bizdeki gg nin tekniği bile buraktan daha iyi.aynı şekilde düşünürsek sow'un da tekniği o kadar iyi değil.burak sow gibi oyuncular dar alanda topla koşamıyorlar topun kontrolünü çok çabuk kaybediyorlar
    ben çok iyi falan demiyorum ki.. gökhan zan'ın tekniği 9 iken burak'a 10 verilmesi olmamış diyorum. bu işin bi standardı olmalı.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Gol kaçırdıktan veya topa düzgün vuramadıktan sonra oflayıp puflayan bi havaya bi yere bi sağına soluna bakan adamın motivasyonu ve konsantrasyonu nasıl yüksek olabilir açıklayabilir misiniz ?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

ben çok iyi falan demiyorum ki.. gökhan zan'ın tekniği 9 iken burak'a 10 verilmesi olmamış diyorum. bu işin bi standardı olmalı.
    Bence Zan ile Burak'ın tekniği arasında pek fark yok (:

Özellikle son Milli Maçta Burak'ın -Keza Umut'un da öyle- önüne ve ayağına atılan sayısız topun, kontrolü ve pozisyon sonucunu hepimiz gördük. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı zaman da yaratıcılığı oldukça sınırlı, kaleye ve açılara bakmadan bodoslamasına topa vuruyor.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2003

Burak ne yapacagini sasirmiyor bence. Burak'in ne yapmak istedigi belli. Dikine kaleye gidecek. Ama dikine kaleye gitmek icin once kaleye yuzunu donmesi gerekli. Bunu her yapmaya kalktiginda da topu kaptiriyor.

Serdar Kurtulus agir bir oyuncu ama top teknigi hic fena degil. Eneramo da cok yumusak bileklere sahip degil ama topu aldigi zaman tutup servis edebiliyor. Veli de bir orta saha oyuncusu icin cok iyi olmasa da oldukca iyi bir top saklama becerisine sahip. Burak'ta bunlar yok. Varsa da gostermiyor. Gosterebilse zaten bu kadar tartisilan bir oyuncu olmaz bence. Hatta bitiriciligi kimsenin gozune batmaz.

Hadi belki Sabri ile Burak'in ayni olmasi biraz garip olmus, Sabri +1 olabilir ama Gokhan Zan ve Burak karsilastirmasinda birbirlerinden pek uzak degiller bence acikcasi.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Ömer abi, şimdi biz Fenerbahçe ile oynadığımızda Salih'i kiralık listesinden hemen çıkarıyoruz ama başka takımla oynadığımızda Salih kiralanıyor. Buna bir çare bulamaz mıyız ? Mesela, Cris'in ca'sını düşürsek , Salih'ten az olsa yedek takıma yollanan Salih değil Cris olur. Benim çok canımı sıktı bu
    Salih'i kiralaması normal. Zira Salih'in az şans bulup potansiyelini gösterememesi yerine başka bir takımda düzenli şans bulup kendini geliştirebilmesini istiyor. Kiralıktan sonra da yedek takıma atar. Cristian'ı da satması gerekir sanıyorum. Oynatacağını hiç sanmıyorum. Cristian'da profil zaten ayn kalmadı.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by aykutbagci View Post
    Gol kaçırdıktan veya topa düzgün vuramadıktan sonra oflayıp puflayan bi havaya bi yere bi sağına soluna bakan adamın motivasyonu ve konsantrasyonu nasıl yüksek olabilir açıklayabilir misiniz ?
    aşırı motivasyon diye bişey duymadınız mı?
    eğer ki siz bişeye aşırı konsantre olursanız sıkıntı yaşayabilirsiniz. burak'ın sorunu bu bence.

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Salih'i kiralaması normal. Zira Salih'in az şans bulup potansiyelini gösterememesi yerine başka bir takımda düzenli şans bulup kendini geliştirebilmesini istiyor. Kiralıktan sonra da yedek takıma atar. Cristian'ı da satması gerekir sanıyorum. Oynatacağını hiç sanmıyorum. Cristian'da profil zaten ayn kalmadı.
    Hocam CA ve PA degerleriyle ilgili bir bilgi alma şansımız varmı ?
    Salih Ve Mert özellikle

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Abi Emre-Meireles zaten 90 dk götüremiyorlar. 45 dakikalık oyuncular. Ki ikisi de sık sık sakatlanıyor. İkisine güvenerek yola çıkılmaz bence. Geriye Holmen-Topal-Cristian-Alper kalıyor. Şimdi Cris'i zaten kafadan sildim, geriye holmen kalıyor. Holmen'i oynatacağıma Salih'i oynatırım ben. Bence Salih'in en büyük dezavantajı Emre ve Meireles. Önünü kapıyorlar. bir varlar bir yoklar.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Fernandes'in hızı, Burak'ın ise komple profili abartı olmuş.

Ayrıca C. Ronaldo'da olması gerektiğinden daha düşük bence. İspanya ligini izleyen görevliler Barcelona sempatizanı herhalde

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

aşırı motivasyon diye bişey duymadınız mı?
    eğer ki siz bişeye aşırı konsantre olursanız sıkıntı yaşayabilirsiniz. burak'ın sorunu bu bence.
    Şu açıdan bakıyorum ben olaya. Dediğiniz gibi motivasyonu ve konsantrasyonu yüksek bir adam olsa kaçırdığı pozisyonu tutamadığı, vuramadığı topu takip etmez mi ? Bir maç iki maç olsa dediğinize hak verebilirim ancak Burak'ın maçlarda hiç bir şekilde yüksek konsantrasyonla oynadığını düşünmüyorum.

Burak'ı nasıl bir oyuncu olarak tanımlarsınız ? Bence Burak iyi kararlılıkla çok iyi seviyede pozisyon alarak ( ki bu değerde ligimizdeki en iyi isim, hatta Avrupa'da da sayılı adamlardan ) fiziksel özelliklerini ( pace - acc. ) kullanarak ortalama üstü hatta iyi bitirici vuruşlar yapabilen bir adam. İki sezondur 80 gol atan adam şimdi niye bu hale geldi sorusunun cevabı iste tamamen mental zaaflarından dolayıdır diye düşünüyorum.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by gol olur View Post
    Fernandes'in hızı, Burak'ın ise komple profili abartı olmuş.

Ayrıca C. Ronaldo'da olması gerektiğinden daha düşük bence. İspanya ligini izleyen görevliler Barcelona sempatizanı herhalde
    Neye göre Fernandes in hızı yüksek. Fernandes mevkisine göre bir çok oyuncudan daha hızlı. Geçen yıl bir kaç maçta orta sahadan kenarlarda ki hücum oyuncularına prese gittiği ve yetiştiği maçlar mevcut. Fernandes sadece topla değil, normal koşularda da oldukça iyi bir oyuncu.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Neye göre Fernandes in hızı yüksek. Fernandes mevkisine göre bir çok oyuncudan daha hızlı. Geçen yıl bir kaç maçta orta sahadan kenarlarda ki hücum oyuncularına prese gittiği ve yetiştiği maçlar mevcut. Fernandes sadece topla değil, normal koşularda da oldukça iyi bir oyuncu.

Dostum sürekli maçlara giden birisiyim. TV'den nasıl gözüküyor bilmiyorum ama Fernandes, Beşiktaş'ımızın en iyi oyuncusu olmasına rağmen yeterince hızlı bir oyuncu değil. Top sürmesi iyi, özellikle kalçasını kullanarak top saklıyor, buna ilişik olarak da tekniğiyle çok iyi adam eksiltebiliyor. Ama hiç bir zaman hızıyla adam eksilten ve hızıyla fark yaratan bir oyuncu olmadı. 20 üzerinden 14 olarak belirlenmiş hız ve bana göre Fernandes'in bu özelliği en fazla 12 falan olmalıydı.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by aykutbagci View Post
    Şu açıdan bakıyorum ben olaya. Dediğiniz gibi motivasyonu ve konsantrasyonu yüksek bir adam olsa kaçırdığı pozisyonu tutamadığı, vuramadığı topu takip etmez mi ? Bir maç iki maç olsa dediğinize hak verebilirim ancak Burak'ın maçlarda hiç bir şekilde yüksek konsantrasyonla oynadığını düşünmüyorum.

Burak'ı nasıl bir oyuncu olarak tanımlarsınız ? Bence Burak iyi kararlılıkla çok iyi seviyede pozisyon alarak ( ki bu değerde ligimizdeki en iyi isim, hatta Avrupa'da da sayılı adamlardan ) fiziksel özelliklerini ( pace - acc. ) kullanarak ortalama üstü hatta iyi bitirici vuruşlar yapabilen bir adam. İki sezondur 80 gol atan adam şimdi niye bu hale geldi sorusunun cevabı iste tamamen mental zaaflarından dolayıdır diye düşünüyorum.
    ben burak tanımlamanıza büyük ölçüde katılıyorum. Burak fiziksel özellikleri ve önsezileri ile kendine iyi pozisyon yaratabilen, ceza sahasında iyi pozisyon alan ve topla iyi koşullarda buluşabilen bir oyuncu. Zaten şenol güneş onun bu özelliklerini keşfettiği için kendisini kanattan kurtarıp forvete koydu ve tamamen onun bu özelliklerini ortaya çıkarabileceği bir anlayışla oynattı takımı. o zamanda saç baş yolduracak goller kaçırıyordu burak hala öyle. ama o kadar çok ve net pozisyona giriyordu ki 30 gol attı. burak'a gol vuruşunu yaptıran özellikleri oyundaki kadar iyi olsa her sezon 40 gol atar bu adam. fazlasını da atar.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Biriniz Burak'ın profilini koyabilir mi?
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2003

ben burak tanımlamanıza büyük ölçüde katılıyorum. Burak fiziksel özellikleri ve önsezileri ile kendine iyi pozisyon yaratabilen, ceza sahasında iyi pozisyon alan ve topla iyi koşullarda buluşabilen bir oyuncu. Zaten şenol güneş onun bu özelliklerini keşfettiği için kendisini kanattan kurtarıp forvete koydu ve tamamen onun bu özelliklerini ortaya çıkarabileceği bir anlayışla oynattı takımı. o zamanda saç baş yolduracak goller kaçırıyordu burak hala öyle. ama o kadar çok ve net pozisyona giriyordu ki 30 gol attı. burak'a gol vuruşunu yaptıran özellikleri oyundaki kadar iyi olsa her sezon 40 gol atar bu adam. fazlasını da atar.
    Neyi referans aldigimiza biraz bakalim mi?

2012/13 sezonu Premier Lig.

Girdigi pozisyonlari gole cevirme becerisine gore en iyi oyuncular:
    Lampard: %28.3
    Benteke: %26
    Berbatov: %23.1
    van Persie: %22
    Lukaku: %21.5
    Michu: %20.5
    Lambert: %19
    Luis Suarez: %16.1
    Gareth Bale: %15.8

Gecen sezon Avrupa'da diger orneklere bakalim.

Ronaldo: %14.8
    Lewandowski: %20.0
    Messi: %19.5
    Müller: %25
    Benzema: %22.7
    Robben: %11
    Huntelaar: %21
    Soldado: %28
    Cavani: %23
    Cardozo: %30
    Torres: %15
    Salomon Rondon: %13
    Defoe: %16.6

vs. vs.

Ve Burak.
    Burak bizim lig'de %23. Avrupa'da %25.

Simdi yukarida yazdigim listedeki adamlarin cogu en azindan 14-15 finishing almis oyuncular. Burak bunlarin cogundan daha isabetli bir istatistige sahip. Cogunun arkasindaki orta saha da Burak'in arkasindaki orta sahadan cok daha iyi.

Ama ariza nerede? Burada yorum yapanlarin cogu Burak'i izliyor, kacirdiklarini goruyor . Digerlerini izlemiyor ve gormuyor. Sadece ozetlerden bakilan adamlar hakkinda ne guzel gol atmis deniliyor.

Moussa Sow Avrupa'da 28 pozisyondan 1 tanesini gole ceviriyor. Turkiye'de girdigi pozisyonlarin %15'ini. Onun da bitiriciligi 18. Ama gikini cikartan yok. Bu sezon da simdiye kadar pozisyonlarin %15'ini gole cevirmis.

Adam ilk geldigi sezonda 18 pozisyondan 6 tanesini gol yapinca efsane oldu. Devami gelmedi ama Sow'un finishing cok yuksek diyen bir kisi yok.

Neden yok? Esas bana bunu anlativerin. Burak'in kacirdiklari nedense gozunuze takiliyor da, Sow'un kacirdiklari neden takilmiyor?

Burak bu sezona cok kotu basladi. Bu form dusuklugu mu, yoksa yetenek kayibi mi gorecegiz gelecek bir kac ayda. Ona gore de gerekirse degisiklik yapariz. Bunun disinda da Burak hakkinda pek diyecek bir sey yok.
    Last edited by perpetua : 18.Ekim.2013 at 21:35

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Drogba tüm hava toplarını alıyor ama zıplaması 16. Diyecksiniz gücüyle alıyor ama maç motoru zıplamaya bakıyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Bu arada Burak'ın bu kadar tartışılması komik oluyor artık. Adam geçen sene 32 tane falan gol atmış ve belli başlı özellikleri var. Ve onlarda yüksek olsun bi zahmet.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mpaker66 View Post
    Drogba tüm hava toplarını alıyor ama zıplaması 16. Diyecksiniz gücüyle alıyor ama maç motoru zıplamaya bakıyor.
    Sadece guc degil. Agresifligi, cesareti, pozisyon almasi da var isin icinde. Mac motoru hava topunu kimin aldigini belirlerken bunlarin hepsini degerlendiriyor.

Salih'in pas özelliği 13 girilmiş eyvallah belki Salih'in hakettiği değer odur ona bir şey diyemem fakat Salih 13 değerini alırken Emre Çolak 16,Yekta 13 değerini alıyorsa işte orada ya Salih'e hakettiğinden az verilmiştir değeri yada Emre'ye Yekta'ya çok verilmiştir.Hiç mi bu adamlara bakıp biz ne yapmışız demediniz verileri girerken??

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Dennis Bergkamp View Post
    Salih'in pas özelliği 13 girilmiş eyvallah belki Salih'in hakettiği değer odur ona bir şey diyemem fakat Salih 13 değerini alırken Emre Çolak 16,Yekta 13 değerini alıyorsa işte orada ya Salih'e hakettiğinden az verilmiştir değeri yada Emre'ye Yekta'ya çok verilmiştir.Hiç mi bu adamlara bakıp biz ne yapmışız demediniz verileri girerken??
    Emre Colak'in paslariyla Salih'in paslari kiyaslanamaz bile. Bir kanattan diger kanada, orta sahadan 45-50 metrelik takim arkadasinin kosu yoluna pas atabilen bir Emre Colak'tan bahsediyorsunuz. Tamam kararlari vasat, cok da yaratici degil. Ama Emre Colak'in pas becerisi cok cok iyi.

Senin mantiginla Emre'nin kararlarinin ve yaraticiliginin Salih'ten 3'er puan dusuk olmasi da haksizlik olur.

Yekta ile asagi yukari Salih'in ayni olmasi da gayet dogru. Ikisi de oldukca kisa metraji paslarla oynayan oyuncular.

Sen hic acaba bu futbolcularu izliyormusun bu yorumu yapmadan once? (bu senin son cumlen nedeniyle gayet ciddi bir soru)

Nesil
    2012
    Yer
    Kastamonu

Emre Colak'in paslariyla Salih'in paslari kiyaslanamaz bile. Bir kanattan diger kanada, orta sahadan 45-50 metrelik takim arkadasinin kosu yoluna pas atabilen bir Emre Colak'tan bahsediyorsunuz. Tamam kararlari vasat, cok da yaratici degil. Ama Emre Colak'in pas becerisi cok cok iyi.

Senin mantiginla Emre'nin kararlarinin ve yaraticiliginin Salih'ten 3'er puan dusuk olmasi da haksizlik olur.

Yekta ile asagi yukari Salih'in ayni olmasi da gayet dogru. Ikisi de oldukca kisa metraji paslarla oynayan oyuncular.

Sen hic acaba bu futbolcularu izliyormusun bu yorumu yapmadan once? (bu senin son cumlen nedeniyle gayet ciddi bir soru)
    Bir tane yaptığı şeyden bahsediyorsak iş yaş.

Yahu anlamıyorum adam milimetrelik arapası atıyor bunu yapabilmesi için pas şiddetini öyle bir ayarlaması lazım ki ne defans oyuncusu topa müdahale edebilsin ne kaleci çıkıp alabilsin.Emre boş alana top gönderiyor fakat daha uzun mesafeye pas atıyor diye pası daha iyi oluyor.Salih o pasları atamadığından mı denemiyor yoksa atabilecek kapasiteye sahipken oyun stili yüzünden mi denemiyor bu göz önünde bulundurduğunuz bir şey değil mi?

Mesela Mehmet Topal ve Selçuk Şahin ikilisinden Topal kısa pas yapar,Selçuk kanada top göndermeyi sever ve isabet oranı da çok kötü değildir.Sizin mantığınızla Selçuk'un pas özelliği Topal'dan daha iyi olmalı ama bakıyoruz Topal 13(5 metreye zor pas atabilen bir adam olmasına rağmen Salih'le aynı),Selçuk 12.

edit: Hakan Balta'nın da pası 13 müş Vay anam vay babam

Şimdi aklıma yeni gelen bir şey var.Senelerce amatör olarak futbol oynadım.Takım arkadaşlarımdan biri uzun mesafeye muhteşem toplar gönderirdi ama yakın mesafeye pas vereceği zaman ya yavaş gönderirdi ya çok sert gelirdi o toplar.Bunun nedenini sorduğumuzda pasın şiddetini ayarlamakta zorluk çektiğini,uzun pas atarken zaten tüm gücüyle topa vurduğundan o pasların daha iyi gittiğini söylerdi.Şimdi bu adamın pas özelliği uzun pasları iyi diye yüksek mi olmalı?Eğer olmalıysa pas özelliğini belirlerken yanlış şeyleri göz önüne alıyorsunuz demektir.

Nesil
    2003

Yahu anlamıyorum adam milimetrelik arapası atıyor bunu yapabilmesi için pas şiddetini öyle bir ayarlaması lazım ki ne defans oyuncusu topa müdahale edebilsin ne kaleci çıkıp alabilsin.Emre boş alana top gönderiyor fakat daha uzun mesafeye pas atıyor diye pası daha iyi oluyor.Salih o pasları atamadığından mı denemiyor yoksa atabilecek kapasiteye sahipken oyun stili yüzünden mi denemiyor bu göz önünde bulundurduğunuz bir şey değil mi?

Mesela Mehmet Topal ve Selçuk Şahin ikilisinden Topal kısa pas yapar,Selçuk kanada top göndermeyi sever ve isabet oranı da çok kötü değildir.Sizin mantığınızla Selçuk'un pas özelliği Topal'dan daha iyi olmalı ama bakıyoruz Topal 13(5 metreye zor pas atabilen bir adam olmasına rağmen Salih'le aynı),Selçuk 12.

edit: Hakan Balta'nın da pası 13 müş Vay anam vay babam
    5 metrelik ara pasi atmak ile 5 metrelik yana pas arasindaki fark ne?

Sana soyleyeyim. Pas ozelligi degil.

Ek: O paslari atabilecek kapasiteye sahipse atsin, gorelim, ona gore degerlendirelim. Oyuncunun yapmadigi bir seyi yapabilir varsayip deger vermemizi mi istiyorsun yani? Salih hic kalecilik de yapmadi. Yapabilir varsayip kalede oynama becerisi de verelim istersen. Hatta refleksleri 20 olsun, hava hakimiyeti 19. Volkan sakatlaninca onu oynatirsin istersen.

5 metrelik ara pasi atmak ile 5 metrelik yana pas arasindaki fark ne?

Sana soyleyeyim. Pas ozelligi degil.

Ek: O paslari atabilecek kapasiteye sahipse atsin, gorelim, ona gore degerlendirelim. Oyuncunun yapmadigi bir seyi yapabilir varsayip deger vermemizi mi istiyorsun yani? Salih hic kalecilik de yapmadi. Yapabilir varsayip kalede oynama becerisi de verelim istersen. Hatta refleksleri 20 olsun, hava hakimiyeti 19. Volkan sakatlaninca onu oynatirsin istersen.

PPM ne işe yarıyor o zaman?? Tam çevirisini hatırlamasamda kanatlara pas atarak oyunu açar tarzı bir PPM var.Emre'ye onu verirsin,Salih'e de yapmamasını sağlayacak PPM'i verirsin.Bu pas yeteneğini engelleyen bir şey değil ki.

Hem 5 metreye ara pası atmak ile boş alanda 5 metrelik pas atmak için gereken yetenekler nasıl aynı olabilir ki?Birinde bomboş bir pas atarsın topa gereğinden sert vurmuşsun yada gereğinden yumuşak vurmuşsun farketmez zaten araya girecek oyuncu olmadığından o top isabetli olarak tamamlanır ama ara pasında pas şiddetinde çok ufak bir yanlışlık sonucu o topu ya defans oyuncusu engeller yada top kaleciye gider nasıl aynı şey olabilir yapmayın Allah aşkına.

Nesil
    2003

PPM ne işe yarıyor o zaman?? Tam çevirisini hatırlamasamda kanatlara pas atarak oyunu açar tarzı bir PPM var.Emre'ye onu verirsin,Salih'e de yapmamasını sağlayacak PPM'i verirsin.Bu pas yeteneğini engelleyen bir şey değil ki.

Hem 5 metreye ara pası atmak ile boş alanda 5 metrelik pas atmak için gereken yetenekler nasıl aynı olabilir ki?Birinde bomboş bir pas atarsın topa gereğinden sert vurmuşsun yada gereğinden yumuşak vurmuşsun farketmez zaten araya girecek oyuncu olmadığından o top isabetli olarak tamamlanır ama ara pasında pas şiddetinde çok ufak bir yanlışlık sonucu o topu ya defans oyuncusu engeller yada top kaleciye gider nasıl aynı şey olabilir yapmayın Allah aşkına.
    PPM'ler sandigina yaramiyor.

Paslari 13 olan oyuncuya, ters kanada top atar PPM'si verebilirsin ama toplari cogunlukla bosa gider.

Salih'e 18 passing verir, plays short simple passes PPM'si verirsin, sureki yan pas yapar. PPM'yi vermezsin, rahatlikla 40-50 metrelik pas atabilir. Yani her iki secenekle de yap( a)madigi isi yapar.

13 pas degeri (ve yuksek yaraticilik) ile de gayet guzel ara pasi atar ama paslarinin isabeti ve mesafesi cok yuksek olmaz (bu arada Salih ligde pas yuzdesi en dusuk orta saha oyuncularindan birisiydi gecen sezon).

PPM'ler genelde oyuncularin iyi yaptiklari seyi daha cok yapmalarini veya kotu yaptiklari seyi az yapmalarini saglar. Bazen de oyuncu kotu egitilmisse, pek beceremedigi seyleri yapmaya calisir. Mesela N'Diaye'nin paslari kotu olmasina ragmen uzun pas denemesi. PPM'lerin baska bir anlami yok.

5 metre ara pas atmak ile 5 metre yana pas vermek arasinda fark yok cunku ikisi de 5 metrelik, atilmasi gereken hizin belli oldugu paslar. Takim arkadasinin ayagina fazla sert pas atarsan ve kontrol edemezse sonuc kosu yapan oyuncuyu bulmayan pastan farkli degil.

Ki biraz Salih'i izlersen basit yana verilen bazi paslarinin takim arkadaslarini bulamadigini da gorursun. Selcuk Sahin'in gecen sene Gokhan'a pas vermeye calisirken yaptigi ve Fenerbahce taraftarini ciltirtan pas hatasini Salih gecen sezon en azindan 5-6 defa yapti. Ama Salih yapinca nedense gormuyorsunuz, Selcuk yapinca goruyorsunuz.

Oldugundan fazlasini yaratmaya calisma kafanda Salih ile ilgili. Hayal kirikligi yasarsin.

Sayfa 6 / 13 İlkİlk ... 45678 ... SonSon

Mesaj Yetkileri