Koç bunlar koççç !
Koç bunlar koççç !
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Kosova'ya tüm forum-site olarak hayranız zatenzamanında uzun uğraşlar sonucunda ayarlanmış, Aydın ve Tolga (yanlış hatırlamıyorsam) röportaj yapmışlardı kendisiyle..
Ülke'de basketbolun sevilmesinde emeği çok fazla olan isimlerden biri bana göre.
[YOUTUBE="f1m2Rbg0ZV8"]A Milli Takım 12 Dev Adam Maç Sonu[/YOUTUBE]
"İlaçlarımı getirin bana" Murat kosova![]()
![]()
Facebooktan Avustralyalı birini ekleyip onunla dalga geçmek... paha biçilemez
Sinan Güler'in enerjisini ve mücadelesini de unutmamak gerekir 37 dakika oynayıp her topa atlamak el sokmak büyük iş.
Adam akıllı oynamadan çeyrek finale geldik valla.Emir'in son anlarda yaptıgı işler efsaneydi ama macı oralara kadar getirmemizi sağlayan Sinan'dı.Tüm takım uyurken Sinan bizi macın icinde tuttu.Her mac oldugu gibi sonraki mac icin yine ümit vermedi takım umarım her zaman oldugu gibi yine yanılırız ve yarı finalde ABD'nin karşısına çıkıp madalya mücadelesi veririz.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Şu takımda Ersan ve skorer bi gard olsa birkaç seviye birden atlarız her açıdan. Bençten de Enes falan gelse diyorum ama tabi çok zor işler bunlar. Özellikle yıllardır doğru düzgün gard çıkaramadığımız göz önüne alınırsa.
Şu an mutluyuz, Emir kahraman falan her şey güzel. Yalnız Emir'in o son şut tercihi doğru muydu o tartışılır. Çünkü hem en riskli seçenekti hem de el üstünden zor bir atıştı. Üstelik maç boyu o kadar atış kaçırmışken bu riski almak ne kadar doğruydu?
Hangi seçenekler vardı bakalım:
- Erken bir sayı bulup rakibe faul yapmak ve rakibin bunlardan en az birini kaçırmasını bekleyerek son hücumla maçı kazanmaya çalışmak.
- Erken bir sayı bulup rakibi top kaybına zorlamak (sonrası rakibin ne yapacağına bağlı. faul yapmayı tercih ederlerdi muhtemelen).
- Süreyi sonuna kadar kullanıp 2 sayılık bir basketle maçı uzatmaya taşımaya çalışmak.
- Erken bir 3 sayılık atış kullanıp girerse iyi savunma, girmezse faul yapmak.
- Süreyi sonuna kadar kullanıp 3 sayılık bir atışla maçı kazanmaya çalışmak.
Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Basketbol farklı bir oyun.Tercihleri tartışmaktan çok orada o topun gireceğini inandı Emir inandıysan atacaksın.Ya kullandığı tercih başarısız olsaydı ?
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Laf bunlar.
Büyük oyuncu kötü oynadığı maçın sonunda olumlu iş yapıp gidişatı çevirebilen oyuncudur. Sanki hiç Kobe, Jordan, LeBron, Drexler daha önce kötü oynamamış da, Emir oynayınca tuhaf geliyor nedense size. El yakan son topu atan adama clutch player denir. Herkesin harcı değildir.
Emir'in o şutları denemesi Ergin Ataman'ın antrenör beceriksizliğinden ileri geliyor. Maç boyunca spacing faciası yaşandı. Emir'in ilk üçlüğünde pota altında üç oyuncumuz var, ikisi yan yana. Ender şutuna güvenmediğinden geri kaçmış orta sahaya top almak için. Top Emir'in elinde patladı resmen. Bir de diyorsunuz neden atmış o şutu? Son şutta o şutu sokacak set şutorü vardı da Emir ona vermedi sanki. En iyisini yaptı. Ergin Ataman'ın çizdirdiği bir son set hücumu görmedim daha 30 yıllık hayatımda. Ender topu alsaydı 2 saniye kalana dek topu elinde tutar, sonra cansiperane elimden çıksın diye sallardı. Ergin Ataman'ın yaptığı tek bir iş var. Hızlı top çevirip pick-and-roll ile yardım savunmasına giden ekstra bir rakip oyuncudan ötürü bir demarke oyuncu çıkarıp ona üçlük attırmak. Geri kalanı gaz zaten.
Ayrıca Emir ilk topta drive denedi zaten ama savunmacısı ilk adımı hızlı atıp drive açısı vermedi. Zorlasaydı az ihtimalle faul alırdı ya da büyük ihtimal topun hakimiyetini kaybedip kaptırırdı.
Koca Milli Takım'da Cenk'ten başka set şutörü yok. Serhat'ın, Melih'in alınmaması açıklanamaz. Son şutu kullanacak tek bir oyuncu yok takımda.
O yüzden Emir'in yaptığı efsanevi şeye saygı duyacaksınız. Eleştirmeye zerre kadar hakkınız yok. Bunu ancak Kobe'den, LeBron'dan, Kevin Durant, Stephen Curry'den görürsünüz. Şükredeceğimize eleştirelim. Aferim.
Tekrar geliyor.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
RİSK BUDUR.
NBAi pek takip etmem ama genelde bu tür durumlarda üçlük atmayı tercih ediyorlar. Ha yok emir paslasaydı olmayacakt bence bu maç pota altında çok kötüydük üstelik birde bütün maç önde oldukları maçı birden 5 saniye kala geri düşünce afalladılar adam akıllı atak yapamadılar. eğer atsaydık büyük ihtimal son atakta daha inançlı olurlardı. ha bir sayı geride olsak haklısın saçmalıktır üçlük denemek.
Uzunlardan toplamda 8 sayı bulmuşuz turnuva boyunca ki en düşük performans herhalde. Emir o Baynes'in basketten sonra göğüsle vurmasından dolayı bi sinirlendi falan filan bu kadar sorumluluk almasını buna bağlıyorum ben, o olaydan hemen sonra saçma bi üçlük denemişti mesala girmemişti, son top girdi şans işi tamamen.
Bi de Ender'i riske ediyorlar boş bırakıyorlar daha iyi atması lazım çok kaçırdı bugün. Ben hep Ender'in iyi şut attığını sanırdım veya öyle atıyordu eskiden, bu maçta resmen Bo muamelesi gördü ya![]()
Rakibimiz litvanyayi taniyalim. aglama sirasi bunlarda.
![]()
Daha önceki mesajlarda da söylenmiş zaten farklı farklı bir sürü tercih olabilir o pozisyonda ama şu var ki doğru tercih sonuç olarak maçı kazandıran tercihtir. Büyük oyuncu kolay olunmuyor bütün maç berbat oynayıp o özgüvenle o topu potaya atıp maçı kazandırabiliyorsan takımına büyük oyuncusundur bu kadar net.
basketbol baştan aşağı risk zaten şey kadar bi yuvarlağın içine onun neredeyse aynı boyutunda topu uzaktan atmaya çalışıyosunS.Oneal hariç
güzel maç sonu oldu zaten maçın son 1 dksına yetiştim
bizdeki bu azim oldukça çok mermer deleriz dicem de çekirge her zaman sıçramaz umarım litvanyayı eleriz
Murat Kosova da ayrı bi hava katıyor. Maçı yaşıyor örneğin fark yediğimiz maçlardaki anlatışını bi izleyin bir de iyi oynadığımız maçlardaki anlatışını
kesinlikle bençe yakın oturtulmalı![]()
Attığınız sürece sorun olmaz basketbolda. Emir adına iyi bir moral. Oyununun ilerlemesinde faydası olacaktır bu anın.
Farklı şekilde de ilerlenebilirdi mutlaka. Tercihi direk Emir'e bağlamak yanlış olur. Ataman'ın son molada ne çizdiğini bilmiyoruz sonuçta. Emir'e kullan bu topu bir şekilde demiş olma ihtimali yüksek.
Eğer kaçırsaydı bu atışı eleştirilerin sadece Emir'e değil bütün takıma, teknik heyete yapılması lazım. Atışlar kaçabilir ama bu takımın esas sorunu bu değil.
Futbol da ilk ve son penaltıyı çoğu oyuncu kullanmak istemez. Bu açıdan bakarsak basketbolda da son topu kullanmak büyük sorumluluktur.
Takımı şöyle bir irdelersek Emir'in son saniye atışını, saçma yerlerden attığı üçlükleri çok hatırlıyorum ben. Takımın bana göre en şanslı oyuncusu Emir bu sebeple bu topu da onun kullanması en ideali idi.
Kullanış tercihi 50 tane de olsa içinden en fazla 1 tanesi seçileceğinden dolayı oyuncunun tercihini yanlış görmek saçma. Emir'in bu yaptığı da sıraladığınız o 4-5 seçenekten biriydi, belki de en riskli olanıydı ama sonuçta bir seçenekti.
O an saha içindeki hali, iç güdüsel olayları da göz önünde alarak duruma yorum yapmak bence en mantıklısı. Takımın en gözde ismi son topu kullanmış ve sayıyı yapmış.
Gerçekten çok güzel bir an olmuş takım için, tebrikler.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Daha beterini teodosic ispanyaya yapmisti sirbistanda hala konusuluyor![]()
Dün Yunanistan maçını izlerken söyledim. "bir takımda keskin şutör olacak."
Hatta daha çok avrupa basketbolu için geçerli bu. NBA'de patlama gücüyle potaya giden oyuncular daha popüler ama avrupadaysan ceza üçlüğü atan en az 1 bence 2 oyuncun olmalı.
Dün Yunanlar sıkışan maçta hiç bir şey yapamadılar. Çünkü rakipleri içeriyi çok iyi kapatırken dışarıdan ceza kesecek oyuncuları da yoktu ya da dün formsuzdu.
Bize gelecek olursak takımda şut atacak adam yok. Mesela Fener'li Melih(belki başka oyuncularda vardır ben bizim takımı izlediğimden onu örnekliyorum.) tarzı bir oyuncuyu al dursun 12. adam olarak gerekirse 3-5 dakika oynasın her maç. Bu adamlar silahtır, onlara sıkışan maçlarda ihtiyaç oluyor.
Mesela İbrahim Kutluay olsaydı dün son hücumda, ülkenin büyük bir bölümü daha rahat izlerdi son hücumu. Bahsettiğim böyle bir şey. Çok mücadele ediyoruz ama her zaman mücadele yetmez, güzel oyun şart. zaten mücadele ederek yenemeyeceğimiz takımlarla oynamaya başlayacağız yavaş yavaş. Litvanya bizi yenecektir.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Senaryolarla,öngörülerle olacak iş değil bu.Girer veya girmez,bu kadar basit.Bu sefer girdi ve kazandık,önemli olan bu.
Emir çok büyük bir sorumluluk aldı ve başarılı oldu,sadece tebrik etmek gerekir,böyle basit sporları zor hale getirmeyin.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Avusturalya maçı artık geri de kaldı. Artık Litvanya'ya odaklanmalıyız yoksa büyük bir sıkıntı yaşayabiliriz. Bu kez rakibimizi çok iyi tanıyoruz. Onlarla hep oynadık. Onlar bizi biz onları gayet iyi biliyoruz. Bu kez inanılmaz bir efor sarfetmeliyiz.
Çeyrek final heyecanı böyle devam edecek
Abi ne alaka ? Son 3-4 dk kala saçma sapan erken bi şut alıp farkın daha da açılmasına sebep oldu. İlk yarıda da sayısı yoktu zaten. Tüm maç rezalet oynamış bir adamı da sırf Fenerbahçe'de oynuyor diye bu kadar övmen baya komik. Yaptığı çok büyük iş tabi ki ama eleştirmek gayet doğal. Bugün attı ama yarın olsa bu rezalet oyunundan sonra tekrar böyle bir basket atabilecek mi ?