Bilic'in Kenarda Olmaması Avantaj Bulunduğu Konum İtibariyle Değişiklikler ve Oyuna Müdahale Doğruydu Belki Kenarda Bunları Göremeyecekti
Bilic'in Kenarda Olmaması Avantaj Bulunduğu Konum İtibariyle Değişiklikler ve Oyuna Müdahale Doğruydu Belki Kenarda Bunları Göremeyecekti
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Takımın eli ayağına çok dolaştı buralarda oynamamanın verdiği acemilik çok belli oldu, Bilic takıma %100 gol olacağına inanmıyorsanız şut atmayınmı dedi ne yaptı bilmiyorum ama şut çekilmesi gereken yerlerde şut çekmedik (korner atamamamızdan bellidir sanırım), 3. değişiklik hamlesi çok geç kaldı (anlıyorum Tolganın sakatlığını bekledi ama bu işler beklemeyle olmaz) yani 2-0 olsa ne olur 5-0 olsa ne olur senin golü atman lazım gerekirse 2 savunmayla oyna, bekler hiç oyuna dahil olamadı savunma yapmaktan sağ bek sorununu bir türlü çözemedik bu yönetimin hatası, anlamsızca maçın ilk yarısında (Veli,Oğuzhan) sarı kart görüp müdehaleleri pasifleştirmek zorunda kaldık orta alanda, Demba Ba top alabilmek için çok geriye geldi kanatlara açıldığımızda orta açıcak ceza sahasında adam yoktu 10 numara eksikliği çok hissedildi yönetimin hatası, Hazır olmayan G.Töre'nin yerine maçlarda oynayan (Feyenoord ve hazılrık) daha hazır durumdaki Kerim'in girmemesi hata, 2.00'lık defans oyuncusunun olduğu savunmaya uzun top atmak hata. Anlicağınız yönetim geçer not alamadı, Bilic geçer not alamadı, Takım savunması geçer not aldı, kondisyon geçer not alamadı, atak geçer not alamadı. Dakika 70-75 arası bir pozisyon oldu kırmızıdan önce Veli topa vurdu top arsenallinin önünde kaldı ve 2'ye 3 kaldık defansa dönemedik yorgunluktan (Alexis) 80.-85. dakikada 4 kişinin arasından topu çıkarıp faul aldı.
Maç için şunu söyleyeceğim. Sağ bek ve Oyuncu kurucun yoksa sonucun böyle olması da normal.. Bu skorun böyle olmasındaki etken 1.Hakem(penaltı gördüğü halde vermedi.) 2.Yönetim(İstenilen transferleri zamanında yapamadı.) O yüzden bu işin şusu busu yok. Ama tabikide ortada bir mücadele bir akıtılan ter var. Yinede çocukların canı sağolsun. UEFA'da ise en kötü çeyrek yada yarı finale kadar gideriz diye düşünüyorum. En büyük handikapım lige konsantre olamamazlık yani bir an önce bu maçı unutup mersin maçını düşünmeliyiz. Geçen yılki gibi üç yada dört maç en az seri yapsak çok güzel olur. Bakalım hayırlısı olsun..
Yahu Beşiktas çok iyi oynadı. Oğuzhan ve İsmail göz doldurdu. Daha neyi begenmiyorsunuz anlamıyorum? Bu takim boyle oynasın ligde şampiyon olur, UEFA da da yari final görür. Bu oyunu 10 yılda bir görürsünüz. Şanssızlıklar ve eksiklikler oldu evet ama daha sene basi olur boyle şeyler.
Hocam hiç şut çekmemekte olmaz heralde uygun yerlerden vuruşlarda vuruş yapılmadı dk. 70-80 de Veli vurdu alexis ve yanında 2 arsenalli 3 e 2 savunmayla karşı karşıya kaldı ortasaha ve bekler geri dönemedi burda şut vuruyorsan vurulması gereken yerlerde vurmuyorsan sorun ararım
Beşiktaş maçı iyi götürdü,oynaması gerektiği gibi oynadı.İlk yarı bitti derken çok şanssız bir gol yendi 2.yarı beklediğim gibi geçti.Sağlık olsun.Teşekkürler Beşiktaş..
Hocam kötü oynadı demiyorum sadece eksikleri sıraladım yav niye elemeyelim ne eksiğimiz var onlarda oynayanlar robotmu 22 tane insan oynuyor o sahada bunca zamandır elenmedi diye hiç elenmesinmi biz eleyelim yaptığımız hataları yapmasak eleyemezmiydik elerdik sağ bekimiz 10 numaramız olsa gereken yerlerde şutumuzu çeksek kornerimiz yok ya bişey demiyorum adamların bi alexisin fiyatı bizim takımı alır haklısınız kabulüm ama elerdik tecrübesizlik.
Çok yazık oldu bu şekilde elenmek. Hak etmedik demiyorum; fakat ilk yarıda verilmeyen net penaltı oyunun gidişatını doğrudan etkiledi.
Takımı anlaşılmaz bir şekilde panik havasında gördüm bilhassa ilk yarıda. Hata yapmaya meyilli bir oyun tarzımız vardı, belki de rakibin bizi buna zorlaması sebebiyle. İkinci yarıda bu durum değişti ve topa daha çok sahip olup daha rahat oynadık. Tur için gereken o 1 golü atamamak ise bitirdi olayı.
Bir sağ bek ve 10 numaranın transfer edilemeyişi elenmemizdeki bir diğer etken. Özellikle sağ bek çok fark ettirirdi bu maçta. Yine de başa baş bir mücadele ortaya koyduk ve oldukça zorladık rakibi. Bu da, ilerisi için bana epey umut verdi.
Her şey için teşekkürler çocuklar. Avrupa Ligi'nde de aynı mücadeleyi ve azmi göstereceğinize inanıyorum. Bugün için hepinize tebrikler.
aynı maçımı izledik bilmiyorum ama zaten anlattığım pozisyon Savunma yerleşikken arasından şut atılmaz. bu yazınızdaki gibi oldu asıl atılması gereken yerlerde atılmadı geriye pas atıldı veya savunma arasına atılmaya çalışıldı ne oldu gene kontra atak öbür türlü en azından korner kazanma ihtimalin gol olma ihtimalin var şut çekmeden gol atamassın bu bir gerçek.
Kısaca şunu söyleyeyim,
Yönetimimizin elinden transfer, futbolcularımızın ayağından da şut gelmeyince elendik.
Sağ bek olarak Danı Alves ve Phillip Lahm dışında birisi İsmail'den iyi oynamazdi. Oguzhan'dan daha iyi oynayacak 10 numara için de bir 80M Euronuz olması lazımdı ki James Rodriguez, Toni Kroos'u falan oynatirdiniz. Yahu surklase etti Beşiktaş neredeyse. On numara değil, kanat forvet lazim. Mustafanin yerine, dirençli, golcü ve teknik.
Doğru düzgün orta yapmadı ki Beşiktaş, kanat atraksiyonlarını eleştirebiliyorsunuz. O şutları atsaydınız hiç şansınız kalmazdı. Beşiktaş'ın girdiği 2 pozisyonda da toplar kanattan geldi.
Şut atmak, hücumda yapacak bir şey kalmaması sonucudur. Dan dun topa vurarak maç kazanılmaz.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
https://vine.co/v/Mlj7LMaJxjX
Hülya Koçyiğit gibi nereye koşuyorsun öyle be Olcay! Anlat da bilelim! Ah ulan, ahhh! Çok ince çizgilerle kaybettik turu!
Debuchy'nin Pektemek'e yaptığı hareket. Verilmeyen penaltı ve kırmızı kart. Söyleyeceklerim bu kadar.
Emeğinize sağlık çocuklar.
Bizim deplasmandaki manu macinin aynısı oldu. Verilmeyen penalti, gidişat, yenen gol. Rakip o kadar organize alan savunmasi yapiyor ki ne kadar iyi oynasan da acamiyorsun.
Bu ingilizler genelde yalancı olurlar zaten abi. Dokunmuş da penaltıymış da falan. Masal anlatıyor.
Besiktasin 1 net penaltisi verilmedi yazik oldu... guzel mucadele ettiler ama tehlikeli ataklari varmiydi yoktu bence... bu arada birsey sorcam bilic dun aksam bizim yerimiz uefa tarzinda birsey soyledimi ?
Tolga - Olcay yerlerine acil adam bulunsun.
Tam bunu paylaşmak için girdim. İnanılmaz bir futbol cahilliği. Bu pozisyonla ilgili ekran görüntüleri hazırlamıştım sen paylaşmışsın gerek kalmadı. Başka bir pozisyon daha var onu paylaşayım:
Yalancı koşu dediğimiz olay. Maksat geriye koştum görünsün. Ya madem oraya kadar geliyorsun, kovalasana adamı sonuna kadar. Diyeceksiniz orada Motta'nın kontrolüne girdi artık, ondan bıraktı. Bırakmayacak. Motta orada ona güvenerek topa ve ortadaki adama konsantre olmuş durumda, arkadan gelen o rakip oyuncuyu görmüyor belkide. Hadi görse bile Olcay gene bırakmayacak abi, orada sayısal üstünlük sağlayacaksın her türlü. Birebir bırakmayacaksın takım arkadaşını savunmada.
Kesinlikle uyarılması lazım Biliç tarafından bu tür pozisyonlar için. Yazık bak tur gitti onun yüzünden. Orda Alexis'i kovalasa hadi onu bırak sadece yakınında dursa belki o gol olmayacak.
-------------
Beşiktaş'a gelirsek helal olsun gerçekten helal olsun. Arsenal deplasmanında topla oynama ve pas isabeti yüzdesinde üstünlük kurmak öyle her takımın harcı değil. Pozisyon üretilemedi belki ama fark olur diyenleri utandırmayı bırak "ah be nasıl kaçtı tur" dedirtecek 2 maç oynadı Beşiktaş. Motta'nın pozisyonu tersine olsaydı penaltı çalınırdı buna eminim. Yazık günah, 1 değil 2 değil hep mi bizim temsilcilere denk gelir bu verilmeyen penaltılar.
Yazık oldu ama belki de hayırlı oldu. Gelir olayını bir kenara bırakırsak bu oyunla Uefa'da önemli işler yapabilir bu takım.
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Olcay kendi kendine ofsayt yapmış
Olcay bence son dakikada top gelir depar atar gol atarım ve kahraman olurum diye düşünmüştür orada. Ben başka açıklama düşünemiyorum bu olaya.
FM Gazetesi
Gökhan Töre yerine Kerim Frei girseydi keşke oyuna.Adam külliyen zarardı.Resmen Arsenal 12 kişi Beşiktaş 10 kişi oynadı.