sayın perpatua slaven bilicin herkes kanatları 4-2-3-1 olarak yani dediğiniz gibi kanatları ofansif kullandığını hepimiz biliyoruz favori taktiği bile 4-4-1-1 gözüküyor bu olay bir tek banamı yanlış geliyor bilemedim düzeltilmesi gerekmiyor mu?
sayın perpatua slaven bilicin herkes kanatları 4-2-3-1 olarak yani dediğiniz gibi kanatları ofansif kullandığını hepimiz biliyoruz favori taktiği bile 4-4-1-1 gözüküyor bu olay bir tek banamı yanlış geliyor bilemedim düzeltilmesi gerekmiyor mu?
Bir oyuncu MR veya ML mevkilerinde oynarsa hucum yapmayacagi anlamina gelmez. Bu oyuncularin ne kadar ofansif olacagi teknik direktorun oyun anlayisina gore belli olur, dizilisine degil.
Bir oyuncuyu AMR veya AML mevkilerinde oynarsa, geri gelip savunma yapmaz. Rakip top ile Besiktas'in ceza alani hizasinda oynarken bile onlar orta alan cizgisinde beklerler.
Bir takimin dizilisinin ne oldugunu cozmek istiyorsaniz, takimin sahaya savunmada nasil yayildigina bakmak gerekli.
Takim onde bastiginda bu 4231 olarak gorunur. Kanat oyunculari ileriye cikarak rakibin bekine baski yapar.
Rakip baskiyi kirmis ve yari sahaya yerlesmisse bu 4411 olarak gorunur. Kanat oyunculari, orta saha oyunculari ile ayni hizada 4'lu bir blok olusturur. Bekleri ile arasindaki mesafeyi kisa tutar.
Eger kanatlarin hucumda kalmasi beklenmisse, mutlaka merkezdeki orta saha oyuncusu geriye gelip orta sahayi ucleyerek savunma yapar. Yani dizilis 433 olur.
Oyunda 4231 olarak gorunen dizilis aslinda bir 424.
Bir tane sadece hucumu dusunen santrafor.
Iki tane sadece hucumu dusunen kanat oyuncusu.
Ve bir tane daha cok hucumu dusunen ofansif merkez orta saha.
Ve arkalarinda butun orta sahayi enlemesine ve boylamasina kontrol etmek zorunda olan 2 tane merkez orta saha oyuncusu.
Mutlaka Bilic zaman zaman boyle bir dizilis kullaniyor. Ozellikle skor aradigi, geriye dustugu maclarda. Ancak baslangic dizilisini 4411 olarak yazmak daha dogru olur..
Last edited by perpetua : 04.Kasım.2014 at 11:17
peki öyleyse bilgi için teşekkürler![]()
Bu adamın profilinin böyle olduğunu sanmıyorum. Ama böyle çıkması için de fazla değer girilmiş sanırım. Yalnız profil çok iyi![]()
Yanlış bilmiyorsun habere göre kaleci;
Ek olarak 2008/09 sezonu 2010/11 sezonları girilmiş ama 2009/10 sezonuda yok @perpetuaBurak Şahin Antalya Spor'da
Yıldız Spor'un yetenekli genç kalecisi Antalya Spor'a transfer oldu.
2007 yılında Beşiktaş ara takımında futbol hayatına başlayan genç kaleci, Buradan Beşiktaş'ın pilot talkımlarından Yıldız Spor'a geçerek ilk resmi müsabakalarını burada oynamaya başladı. 2008 ve 2009 yıllarında buraya başarı ile formasını giyen oyuncu, bu dönemde ortaya koyduğu performansla bir çok kulübünde dikkatini çekti. Ancak karşılıklı konuşmalar sonrasında futbolcu tercihini Çamlıca Spor'dan yana kullandı ve Çamlıca Spor'a transfer oldu. 2013 - 2014 sezonunda Yeşilköy Spor'a transfer olarak takımı ile birlikte şampiyonluk yaşadı. Genç kaleci yeni sezonda Antalya Spor'a transfer olarak sürekli yükselişine devam etti. Bizde Amatörün Dünyası ekibi olarak genç kaleciye yeni takımında başarılar diliyoruz.
Last edited by xwerswoodx : 05.Kasım.2014 at 17:58
@canerozaskin
Oyun rastgele değer atmış ama atarken de sağlam atmış.
...
kim bu burak kitlediniz aramaya burak yazım bütün buraklara (yılmaza bile) baktım böyle biri yok
Bende takım kadrolarına bakarken Antalyaspor kadrosunda gördüm. Değere göre de sıralamıştım, en üstteydi. Böyle bir değer alabilmesi için en az -7 değer verilmesi lazım ki böyle bir olaya da ilk defa rasladım.
Ayrıca diğer fark ettiğim nokta da demoda önce İngiltere ligini kurarak başlamıştım, Türk takımlarının kadrolarına bakarken forvet oyuncularında defans oyuncusu özellikleri gördüm, şu gri isimli olan geçici oyuncularda. Top kapma, markaj gibi değerler 14-15, bitiricilik, ilk kontrol değerleri 8 falandı. FM'de buna da ilk defa rasladım.
Oyunda ilk sezondan sonra benim farkedebildiğim kadarıyla Beşiktaş ve Galatasaray'ın iç saha formaları değişiyor. Beşiktaş'ın bu sezon tanıttığı iç saha forması olan beyaz fon üstüne ön ortada siyah ve kırmızı şeritli forması yerine siyah-beyaz çubuklu forma, Galatasaray'ın bu sezon tanıttığı kalın çubuklu (ya da ince 3 parçalı, nasıl tanımlayacağımı bilemedim) formanın yerine klasik parçalı forması geliyor. Bu değişiklikler neye göre yapıldı acaba? Böyle bir açıklamaları mı oldu kulüplerin?
![]()
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Sosa kıralık olarak gozukuyor hala acaba duzelecek mı full surumde?
Beşiktaşın klasiği beyaz alta siyah şorttu aslında onlar da zamanla çubukluya döndüler bence beyaz alta siyah şort olmalı beşiktaşın klasiği
Mobil
Ömer abi oyunda yanlış bilmiyorsam 5-3 yabancı sınırı var, 5-3-1 olması gerekmiyor mu ?
Bir de Mehmet Topal'ın sürekli milli takıma alınmamasının bir çözümü yok mu?
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Oyunda sinir esasinda 5+3+sonsuz.
O sondaki +1 gercekte lisans cikartilan ama hic bir kategoride mac oynayamayan oyuncu.
Bunu tam cozemiyorum ben de. Topal milli takima aliniyor benim oynattigim oyunlarda.Bir de Mehmet Topal'ın sürekli milli takıma alınmamasının bir çözümü yok mu?
Last edited by perpetua : 16.Kasım.2014 at 21:29
Nasıl yani şuanda Fenerbahçe Krasiç'i istese resmi maçlarda oynatamaz mı ?
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Abi anlamadığım şu; o zaman niye 3-5-1 diye söylendi. Bu bildiğin 3-5 değil mi? Zaten önceden de sözleşmeli oyuncumuzu kadroya kaydetmeme şansımız yok muydu. o 1'in ne anlamı var? Mesela Krasiç'in yanında bir yabancımız daha olsaydı sözleşme imzalayamaz mıydık? Totalde 9 oyuncu ile sözleşme imzalama hakkımız var ise oyunda neden sınırsız?
Oyunda sinirsiz cunku yapay zeka o sinirlama yuzunden Krasic gibi bir oyuncuyu bir turlu yollayip yer acmak yerine Krasic'i sozlesmesi bitene kadar takimda tutuyor. Mevcut haliyle en azindan Krasic'i 8 kisilik liste disinda birakip, yerine oyuncu aliyor.
Esasinda bence TFF'nin yaptigi sacma bence. Kulup eger oynatmayacagi bir futbolcunun maasini odemeyi goze aldiysa, TFF'nin karismasi abes.
TFF bunu Krasic ve Eboue'yi kulupler yollayamayacak diye kolaylik olsun diye yapti. Eger ikisini yollasaydi kulupler, sozlesmelerini fesh etmek icin sozlesmenin sonuna kadar odemeleri gereken parayi odemeleri gerekecekti. Hala oduyorlar ama en azindan taksit taksit oduyorlar.
Örnek verirsek Eboue
ADANA DEMİRSPOR
Krasic isterse şu an tek taraflı sözleşmesini feshedebilir ama sözleşmesinin devamındaki alacakları üzerine hak iddia edemez.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Toplamda 8 yabancı ile sözleşme yapılabiliyordu. Kadro planlamasından bihaber kulüp idarecileri kadrodaki yabancılarla yol ayırmadan yabancı transfer ettikleri için federasyon da bu +1 kolaylığını sağladı kulüplere. Gerçekte şu an 9 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalayabiliyorsun ama 1 tanesini hiç bir yerde kullanamıyorsun.
Şu itibar olayının düzenlenmesi gerekiyor bence oyunda ilk sene şampiyon olduk 2. sene şlde yarı finale çıktık ve yine ligde şampiyon olduk itibar hala ulusal, bence Fenerbahçe'nin oyuna tek lig şampiyonluğu ile uluslararası düzeyde bir itibara sahip olacak şekilde ayarlanmalı.Gs hakkında bir bilgim yok oyun başında nasıl başladı bakmadım
Mesela Leicester City ilk sezon ligi 8. 2. sezon 7. bitirmiş itibarı uluslararası
![]()
Last edited by Önder HOCA : 30.Kasım.2014 at 15:44
Oyunda Galatasaray 145, Fenerbahce 143 itibar ile basliyor (200 uzerinden)
165+ Dunya capinda
146-164: Kitasal
65-145: Ulusal
Ligi kazanmak bu kuluplerin ikisinin de itibarini yukseltmez, cunku ligin itibari 145.
Belki de ilk sezonda Fenerbahce'nin itibari Avrupa'da olmadigi (ve UEFA siralamsinda alt siralarda oldugu) icin dusuyordur. Bu nedenle de ikinci sezon yari final oynasan da yukseltmiyordur.
Bu itibar isi oyun basladiktan sonra cok karisik, acikcasi ben de tam bilmiyorum. Ancak arastirma ile pek de alakasi yok.
Last edited by perpetua : 01.Aralık.2014 at 00:53