20 saatlik oyun süresi sonrası izlenimlerim.
Sosyal Medya: Aşırı gereksiz ve saçma olmuş.
Maç Motoru: Gayet tatmin edici ve yeterli buldum.
Transfer: İmkanlarım dahilinde olan her futbolcu için aşama kaydedebildim. Öyle abuk subuk fiyatlar çekilmedi ve satarken de elimden geldiğince kar edebildim. Bu da olmuş diyorum.
Ayrıca bir futbolcu profiline girince sağ üst köşede çıkan personal tavsiyesi çok hoş bir küçük yenilik. Bayıldım.
Hocam pas yapmak istiyorsan destek görevli oyuncu sayısını yüksek tut. Kanat forvetler dahil. Kanat oyuncularına bireysel direktiflerden daha fazla hücuma çık dersen skorda üretirler. Savunmayı önde kur ama stoperlerin yavaşsa hızlı forvetler sorun çıkarabilir. Pas yapmak için topa sahip ol, defanstan kısa pasla çık ve rakip ceza alanına paslaşakirak gir talimatlarını kullanabilirsin. Eğer topu gevelemeden hızlı dolaştırmak istersen topa sahip ol talimatı yerine pas uzunluğunu kısaltıp tempoyu bir tık arttırabilirsin. Merkez orta sahalarını ceza sahasına sokmayı unutma ekstra skor üretsinler. En az birine bireysel talimatlardan daha fazla hücuma çık de veya oyuncuya özel tercihlerden rakip ceza sahasına girer özelliğini çalıştır.
Sol taraftaki menüde 'Transferler' sekmesinde, bir teklif varsa biliyorsunuz 1 yazar, 2 teklif varsa 2 yazar gibi.
Bir futbolcuya teklif yaptım ve teklifte bir yıllık tekrar rakip takıma kiralama maddesi ekledim (genç oyuncu potansiyeli var ama ben oynatamam diye yaptım). Teklifi yaptığım gibi o sekmede sanki bana bir teklif varmış gibi 1 yazdı. Transfer sonlandı, her şey bitti; aylar geçti o 1 oradan gitmediBelki futbolcu takımıma katılınca silinir.
Merhabalar herkese iyi oyunlar
Takıma yeni teknik ekip elemanları almak isterken daha önce oyunda karşılaşmadığım görevleri gördüm. Bunlar istatistikçi, istatistik analiz sorumlusu, spor bilimci ve spor bilimci - teknoloji bölümü sorumlusu diye. Bunlar ne işe yararlar acaba internette de bir kaynak bulamadım kısaca açıklayabilir misiniz yada varsa link gönderebilir misiniz ben bakıyım ?Bu arada oyun bu sene olmuş gibi duruyor ama ben de çoğu arkadaş gibi sosyal medya kısmını pek başarılı bulmadım ama en önemlisi oyun motoru bu sene geçerli not aldı benden tabi ki şimdilik diyelim.
Istatistik Analiz Sorumlusu: Analiz departmaninin sorumlusu.
Istatistikci: Analiz departmaninin uyesi
Bu gorevde bir kisi kulubunuzde calisiyorsa, rakip hakkinda ve oynadiginiz maclar hakkinda daha detayli raporlar aliyorsunuz. Bu gorevde calisaniniz yoksa daha basit raporlar aliyorsunuz. Oyundaki her analizci/analiz departmani sorumlusu ayni kalitede. Yani herhangi birisini bu goreve getirmeniz detayli rapor almaniza yetiyor.
Spor Bilimci - Teknoloji Bolumu Sorumlusu: Isim biraz kotu cevirilmis. Spor Bilim Departman Sefi veya Sorumlusu daha dogru olurdu.
Spor Bilimci: Spor bilim departmani uyesi
Bu gorevde calisan kisiler kulubunuzdeki futbolcularinizin asiri yorgunluk ihtimalini azaliyor (tabii bu da yorgunluga bagli sakatliklari azaltabiliyor). Kondisyon Antrenorlugu ozelligi daha yuksek olan kisiler bu isi daha yuksek basariyla yapiyor.
Oyunun kolay olduğu kanısına katılmıyorum arkadaşlar.Bu sene ligimizdeki takımların gerek kadroları gerekse gerçek hayattaki durumları oyuna güzel yansıtılmış.Yada ben taktiği ve kadro mühendisliğini yanlış yaptığım için bana öyle geliyor.
Marcelo,GG,Adriano,Atiba,Gokhan Inler,Gokhan Tore profillerini paylaşma imkanınız var mı arkadaşlar ? Şimdiden teşekkürler
Benim şu an için hala merak ettiğim konu, eskiden sözleşme önerdiğimizde rotasyon örneğin 1m€ dan fazla yıllık veremiyorduk. Hala böyle bir sınırlama var mı?
Oyunun başlangıcında kendimizi yarattığımız bir bölüm var.
O seçenek neden her seferinde sıfırlanıyor?
maç motoru ekranında puan durumu hariç ; canlı skorlar maç istatistikleri sekmelerini gözüküyor ama puan durumu sekmesi gözükmüyor bug mı yoksa halledebilebilir bir yöntemi var mı arkadaşlar?
TRANSFERDE AKILALMAZ BUG !
Satın almak istediğiniz ve satış listesinde olan bir oyuncunun profiline tıklayın. Fiyatını Sor dedikten sonra kulübü size istediği fiyatı bildirecektir. Teklifinizi 0 olarak yaptıktan sonra pazarlık esnasında ısrarla 0 teklif etmeye devam edin. En sonunda ise teklif yapa tıklayın ve bekleyin. Oyun ilerledikten sonra kulubün teklifi kabul ettiğine dair bir haber gelecek ve oyuncuyla sözleşme imzalayabilecek konuma geleceksiniz.Bu şekilde kulübünün soruşturmayı reddetmediği durumlarda istediğiniz oyuncuyu ücretsiz transfer edebiliyorsunuz. Yetkili kişilere bu büyük bug'ın bildirilmesini talep ediyorum. Şu anda caps alıp buraya koymaya üşendim ama oyunu oynayanların bunu test etmesini rica ediyorum.
Gözünüzü seveyim şu kura çekim ekranını da bildirin. Kimle eşleştiğimiz belli olmuyor.
İyi duran top kullanan oyuncularınız varsa çok etkili sonuçlar alabilirsiniz. Hem serbest vuruşlardan hem kornerlerden tehlike oluşturuyorlar. Sneijder ve Selçuk penaltı gibi frikik kullanıyor![]()
steam : aytekin79
Oyuncularla konuşurkenki etkileşim çok güzel olmuş.Ozan gitmek istiyorum diye tutturdu bende makul bir teklif gelirse satarım dedim sonrasında Ozan'la pazarlık yapmaya başladık o makul teklifin ne kadar olacağı hakkında.Ozan 7 den yukarı çıkmadı ben 11 den aşağı inmedim.Aramız bozuldu ama zevk aldım.
Sonradan oyuna giren adamın puanını görmek için yedeklere inmek gerekiyo listede onuda düzeltirler umarım
Merhaba arkadaşlar, iyi donanımlı bir dizüstü bilgisayara sahibim. GTA V gibi oyunlardan üst seviye performans alabiliyorum.
FM 2017 Beta sürümünde bir optimizasyon sorunu gözlemledim. 2D maç motorunda akıcılık yok. Hafiften bir titreme var topun gidişatında. Rahatsızlık verdi bana. Aynı sorunu yaşayan var mı?
Sakatlik sorunu yine abartilimi bana mi öyle geliyor rotasyona gitmeme ragmen en iyi fizyo,kondisyon antr. ve de en iyi antrenörlerle calismama Ve de antreman zorluk seviyesini düsük yapmama ragmen her 2-3 haftaya bir oyuncularimdan biri veya ikisi sakatlaniyor!
Benim ilk izlenimim savunmalar kötü gibi
Last edited by antiochia : 23.Ekim.2016 at 00:53
Oyunda prozone bulamadım oyuncuların tek tek ısı haritasını göremiyorum nedendir acaba?
Brezilya ligi takımlarının isimleri çok kullanışsız olmuş istediğim takımı bulamıyorum ve ispanya liginde bazı takımların isimleri alışılagelmişin dışında yazılmış başka liglerde de var anlaşılan. bunu düzeltebileceğimiz bir ayar var mı?
Dikkatimi çeken bir şey vardı. Her maçtan sonra gelen raporlarda hep Key Pass 1 tane gözüküyordu. Taktiğim çok kontrollü olduğu için böyle sandım ama internette falan başkaları da muzdarip bundan. Eskisi kadar adam başına 10 tane key pass olmaması güzel ama bu sefer de çok az olmuş sanırım. Fark eden var mı bunu başka?
Biraz Kariyer Biraz Sohbet için Şuan Canlı Yayın açık;
https://www.twitch.tv/birsozalihikmet
ADANA DEMİRSPOR
steam : aytekin79