alex'le 2 yıl anlaşıldı..........
alex'le 2 yıl anlaşıldı..........
colın kazım richards ta fenerbahceyle anlastı yılda 1 milyon dolar a
Colin Kazım Richards, Sheff Utd takımından Fenerbahçe'ye 1.25 milyon Pound karşılığında transfer oldu.
Fenerbahçe ile 1 milyon Euro'dan 4 yıllık sözleşme imzayan Colin Kazım Richards, 8 numaralı formayı giyecek.
Fenerbahçe yaptığı son transferle bize açıkça şunu gösterdi:
Finansal zenginliklerinin artması lazım.
Kulüp reputation'ın artması lazım.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Mesela ben Fenerbahçe'nin başındayım FM2007'de, çoğu oyuncu gelmek istemiyor Fenerbahçe'ye, küçümsüyor. Bunun önüne geçmek lazım artık. Mesela Lyon'dan Ben Arfa, Marseille'den Samir Nasri gibi genç oyuncuların yanı sıra München'den Hamit Altıntop da gelmek istemiyor.
Oysaki bu transferler gösteriyor ki çok büyük dünya yıldızları (Kaka, Messi, Ronaldinho) dışında Fenerbahçe'nin alamayacağı oyuncu yok.
Bence yaniliyorsunuz. Roberto Carlos neden Fenerbahce'ye geldigini acikladi. 34 yasinda bir oyuncuya hic bir buyuk avrupa kulubu 3 yillik sozlesme vermez. Bu yastan sonra kim olursa olsun hep 1 yillik sozlesme yapilir ve oyuncu gittigi kadar gider. Aksi takdirde bir oyuncu sakatlik yasadigi halde (ki yaslandikca sakatlik ihtimali artar), kulup oyuncunun maasini 3 yil boyunca odemekle yukumludur. Roberto Carlos'un "Fenerbahce bana degerli oldugumu hissettirdi" sozlerinin arkasinda bu yatar.
Ayrica Real'de kalmak isterdim sozleri de, eger Real Madrid 3 yillik bir kontrat vermeye niyetli olsa Roberto Carlos'un ayrilmayacagi gercegini ortaya koyar.
Ayrica tekrar eklemek gerekir ki FM 2007'yi siz oynarken bir oyuncunun gelmek istemesi sadece Fenerbahce Kulubune bagli degil. Zico Fenerbahce'nin basinda olmasa Roberto Carlos gelmeye sicak bakar mi? Peki Fenerbahce'nin basina Dunya'da pek taninmayan eski milli futbolcu Senol Corlu'yu getirelim. Adi gecen oyunculardan hangisi Fenerbahce'ye gelmeye ilgi gosterir? Bir de herhangi bir futbol kariyeri olmayan alelade birisini getirelim. Bu kisi kendisini kanitlamadan hangi meshur oyuncu takima gelir? Gelirse de ne gibi bir para talep eder? Ben oyunda Zico'nun teknik direktorlugundeki Fenerbahce'nin hem Hamit Altintop hem de Nuri Sahin'i satin aldigini gozlemledim. Bu oyuncularla beraber bir cok Brezilya'dan kaliteli oyuncu geldi.
Takimlarin finansal durumlarina gelince. Bu konuda bir suredir kafa patlatiyorum ve FM'deki toplam gelirler esasinda cok da yanlis degil. Ancak stadyum gelirleri abartili fakat sponsorluk gelirler yeterince yuksek degil. Bu sorun Turkiye arastirmasinin genelinde olan bir sorun zaten.
fenerbahcenin repi yükseltilmeli.... kaka ronaldinho vs gibi dünya klasi oyuncular haricinde alamayacagimiz oyuncu yok egemen e katiliyorum..
Söylediklerin çok mantıklı, şimdi daha iyi anladım, teşekkürler bilgilendirdiğin için Ömer abi.
Colin Kazim-Richards'in cat-pat Turkce konustugu eklenmeli. (20 uzerinden 10 herhalde dogru olur)
Ayni sekilde Aurelio ve Wederson icin de ayni durum gecerli.
Colin Kazım 5
Aurelio 10
Vederon ise 15
olmalı diye düşünüyorum. Kazım imza attı fakat hiç Türkçe konuşamadı, söylenenleri de anlamıyor. Aurelio da o kadar iyi bilmiyor. En iyi aralarında Vederson, imza töreninde çatır çatır Türkçe konuştu, söyleneleri anlıyor, iyi konuşuyor, aralarında en iyi konuşan Vederson.
Mehmet Aurelio Vedersondan Daha iyi konuşuyor.......
Kesinlikle hayır! Aurelio 5 yıldır Türkiye'de bulunmasına rağmen tatmin edici kadar Türkçe konuşamıyor. Vederson ise 3 yıldır burada olmasına rağmen harika Türkçe konuşup anlayabiliyor.
Aurelio milli takım kampında bile tercüman kullanıyor, söylenenleri anlayamıyor ama Vederson her söyleneni anlıyor, kesinlikle tercüman kullanmıyor ve çok iyi konuşuyor.
Vederson > Aurelio > Colin Kazım
serdar cok kötü, birak 3. kaleci olmayi paf takimda bile oyanayamaz o derece.
Gerçekten 07'de Serdar çok etkisizdi aslında bunda kimsenin suçu da yok bu kadar iyi ve yüksek bir performans sergileyeceğini kimse beklemiyordu.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
serdar ı abartıyorsunuz bence özellikleri arttırmak konusunda bu kadar hevesli olmayın biraz sabredin orkundan, ömerden, yavuzdan, aykutdan iyi kaleci değil eğer bi kalecide hata yapılmışsa serkan kırıntılıda yapılmıştır mükemmel bi geleceğe sahip eğer doğru transfer yapılırsa...
Serdar saydığın isimlerden iyi bir kaleci kesinlikle. Ömer Çatkıç eskisi gibi oynamıyor artık, yediği goller ortada, Bursaspor'dan da kovuldu zaten. Aykut desen aynı şekilde, yediği hatalı goller yüzünden Galatasaray ona güvenmedi ve Orkun'u aldı.
Serdar'ın özellikleri yükseltilmeli, şu an için onun tecrübesi az, maç eksiği var, ama yetenekli bir kaleci. Yan toplarda çok etkisiz, birebirde çok etkili, iyi kurtarışlar yapıyor, uzaktan şutlarda da gayet başarılı. En etkisiz olduğu dediğim gibi hava topları, Volkan kadar iyi değil hava hakimiyeti.
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
04-05 sezonunda çıkamayışımızın iki sebebi var iki sebepten biri okan yılmaz -ki gol kralı olmasına rağmen- diğeri serdar o zmndan bu zmna değişen bi kaç şey var ama serdarda olağan üstü bi değişme yok o gün kü oyunda neyse üstüne bişeyşer konabilir ama kalite adına varlığından bahsedilmemeli...
yavuz eraydın hem sivası hem bursayı süper lige çıkarttı eğer sezon başında erciyes maçında sakatlanmasaydı bursa şu an 4. olabilirdi... önemli olan bursanın kaçıncı olduğu değil ama yavuza haksızlık yapılıo orta ve kısa mesafe şutlarda refleksi çok iyi umarım gözden geçirilir...
sen galatasaray'lı olduğun için böyle diyorsun heralde???
Coşkun elhadji maxi update bende mevcut orada düzeltildiğini gördüm zaten .
Orjinal'den bahsediyordum.
Bu arada BJK'li olsamda SERDAR'ı bende çok beğeniyorum bu sene yıldızı da oldukça parlyacak.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
umarım avrupa da oynadığı ilk maç sonrasında da aynı görüşlere sahip olursunuz ben çok koyu bi bursaspor taraftarıyım yani coskun senin izlediğin kadar veya daha fazla izliyorum bi arkadar bire birde iyi demiş ona katılıyorum uzaktan şutları iyi denmiş kesinlikle çok kötü sebest vuruşlarda duracağı yeri bilmiyor çıkışları çok kötü topu oyuna sokması çok kötü refleksleri kötü arka arkaya pozisyonlarda tepki veremiyor türkiye liglerinde serdarın oynadığı takımlara karşı olan maçlarında çok kritik kurtarışları var ama bunlar dakika ve skor olarak kritik yani yapılan hamleler ve oyuna katkı açısından değil... zaman kimin haklı olduğunu gösterecek...
aynı zamanda milli takıma çağırılması kıstas değil kim ne derse desin bu ülkede hala istanbul kluplerinin milli takım üzerinde ki hegamonyası devam ediyor adalet yok... çağırılanlar gerçekten kaliteli ama formsuz topçunun çağrılmasının mantığı yok...
Coşkun ile birlikte Yavuz' u yükselttik. Yavuz' un klası tartışılmaz piyasanın en çok aranılan kalecilerinden. Geçen sene lig a' da yılın kalecisi ödülünü almıştı.
Ali Bilgin, Antalyaspor takımından Fenerbahçe'ye 500 bin Dolar karşılığında transfer oldu.
Fenerbahçe ile 700 bin Euro'dan 3 yıllık sözleşme imzalayan Ali Bilgin, 18 numaralı formayı giyecek.
-YENİ DOKTOR PIERRE ARZUMAN-
Fenerbahçe Futbol Takımı'nın yeni doktoru Pierre Arzuman oldu. Uzman spor hekimi Arzuman, görevinden ayrılan Ethem Kavukçu'nun yerine sarı-lacivertli ekibin doktorluğunu yapacak.
Kaynak: AA
02.07.2007
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
İlhan Parlak ile 5 senelik sözlemşme imzalanacak.
İlhan Parlak, Kayserispor takımından Fenerbahçe'ye 1 milyon Euro karşılığında transfer olmuştur.
Fenerbahçe ile 600 bin YTL'den 5 yıllık sözleşme imzalayan İlhan Parlak, 38 numaralı formayı giyecek.
Bakalım İlhan neler yapacak. Ama FB hala doru düzgün bir forvet almadı. Colin Kazımi İlhan devidle devam nereye kadar bakalım
Alex de Souza ile 2, Deniz Barış ve Gürhan Gürsoy ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.
Yeni transferlerin önümüzdeki sezon giyeceği forma numaraları ve değişiklikler
Roberto Carlos: #3
Gökçek Vederson: #6
Colin Kazım Richards: #8
Ali Bilgin: #18
İlhan Parlak: #38
Gürhan Gürsoy: #32
Alex de Souza: #20
Gökhan Gönül: #77
Yasin Çakmak: #5
Alex ve Appiah'in sakatliklari eklenmeli.
Appiah icin "Damaged Knee Cap" - Diz kapagi zedelenmesi. Baslangic tarihi 15 Mayis 2007, bitis tarihi 1 Eylul 2007
Alex icin "Torn Groin Muscle" - Kasik Yirtilmasi. Baslangic tarihi mechul, bitis tarihi 1 Eylul 2007
Bitis tarihleri ilerleyen gunlerde daha belirgin olabilir. O zaman duzeltiriz.
Evet Alexle Appinin sakatlıklarının eklenmesi lazım Ömer Abinin dediği gibi.