abi bırakın ya maçda 3-4 tane gol pozisyonuna girdik % 68 top sahibi olmamıza rağmen kalecilerde olmasa biz yanmışız kaleciyede acıdım yaw ağlıyacaktı adam![]()
abi bırakın ya maçda 3-4 tane gol pozisyonuna girdik % 68 top sahibi olmamıza rağmen kalecilerde olmasa biz yanmışız kaleciyede acıdım yaw ağlıyacaktı adam![]()
ben riise den çekiniyordum ama fazla etkili olamadı allah'tan carew dende bekleneni alamadı bence norveç...myhre desen beşiktaşdan tanıyoruz.....
bu maçtan 1 puan almadık...2puan bıraktık....![]()
Maci anlatmak gerekirse bunu 2 sekilde anlatmaliyiz.1.yari ve 2.yari olarak.
1.yari takim olarak cok kötüydük,norvecin havadan cok iyi olmasina ragmen inatla havadan oynadik ve cok pas kaybi yaptik.Sonucta pas kayiplari sikintiya soktu bizi.Ve cok basit goller yedik.Hele 2.gol okadar pis bir goldüki tam köseye gitti.Tümerin ben oynamamasi gerektigini,onun yerine tugayin veya mehmet topuzun oynamasi gerektigini ve taktigimizin cift ön libero olmasi gerektigi kanisindaydim.Düsüncemde yanilmadim,tümer cok kötüydü tabi bunda yorgunlugundada etki var.Oda cok top kaybetti ve onun cikmasi ve yerine volkanin girmesi dogruydu kanimca cünkü sabri sol bekte ne kadar cabalasada vasati asamiyordu.Takim olarak kötüydük bu bölümde...
2.yari cok baskili basladik tabi bunda fatih terimin devre arasinda futbolculari motive etmesi cok önemliydi.Sonunda yerden oynadik,iyi paslastik ve araya atilan paslarla hücumda cok etkili olduk nitekim ilk 10 dakikada cok önemli 3 pozisyon bulduk.Gol gelecekti bu cok net bir sekilde belli oluyordu zaten.Sabri sag kanada gecti ve orada iyi oynadi,siritmadi orada.Ben hakanin cikmasini onun yerine gökhan ünalin girmesini bekliyordum ama fatih hoca onu cikartmadi.Nitekim hakan yorgunlugunun verdigi etkiyle kötüydü bugün.Gökhan taze kan olabilir,araya atilan toplarda basarili olabilirdi.Emre ikinci yari takimi aldi eline resmen.O oynatti takimi ve cokta iyi oynatti.Gercekten cok iyi oynadi emre.Tuncay takimda kötü olan baska futbolcuydu,gereksiz calimlar denedi,cok top kaybi yapti ve kötüydü bugün.
Hamit icin apayri bir paragraf acmak lazim.Ben hayatimda bu kadar istikrarli bir futbolcu görmedim.Her mac iyi oynarmi insan ya.Mükemmel bir futbolcu gercekten.Takimi sag kanatta iyi yönetti.Ve sonunda frikiklerde kalecininde acemligiyle takima beraberi getirdi.Süpersin Hamit!
Volkana kizmak istiyorum aslinda 1.golde iyi yatabilirdi ama o yatmadi ve bos birakti adami oda atti.Hala israr ediyorum,volkanin bu takimda isi yok!
Bir taraftanda karsi takimin kalecisi cok acayip biriydi.Cepheden cok zaaflari vardi ve bunu degerlendirmeliydik.Besiktasa geldiginde hemen gönderilmesinin sebeplerinden biriyde buydu.Onun icin tugay veya mehmet topuzun oynamasini söylemistim.Eger ikisinden biri tümerin yerine maca baslasalardi kesin gol atarlardi.Hamitte norvec kalecisinin zaaflarini iyi degerlendirdi.
Sonucta böyle maci 2-0dan 2-2ye getirdik.Mutluyuz,liderligi birakmadik.Cok büyük avantaj sagladik.Artik avrupa sampiyonasina kesin gittik diyebiliriz.
bence süper oynadılar ama gol gelmedi bi türlü o bastaki pozisyonlar gol olsa cok farkli olurdu.ayrıca defansta emre ve servet cok iyiydi bence.tek olay sabrinin sag bek baslaması oldu bence.bide hakan..üff su hakan artık galatasaray'ı da milli takımıda bıraksada bizde bi rahatlasak resmen 10 kişi oynadık.beni koysan ben bile daha iyi iş yapardım adam resmen yürüdü sahada.
Bence fazla söze gerek yok. Yatsınlar kalksınlar Norvec kalecisi Mhyre`ye dua etsinler. Çünkü bize 1 puanı Mhyre hediye etmiştir...
Biz Alistik Avrupada Kupa Gormeye, Sira Sende Fenerbahce. Bulgaristanda Yayla Kupasi Varmis, Haydi Fenere De Bir Alkis!!! :D ANTİfenerbahce!!!
Yazılmış gerçi ama ben de yazmak istiyorum. Hakan şu kalan maçlarda inşallah rekoru kırar ve futbolu bırakır. İlk yarı 1 kez topla buluştu, onu da kaleye değil, geriye gönderince devamında gol yedik.
Fatih Terim'i Yunanistan maçındaki kadro seçiminden sonra aldığı galibiyetten dolayı övmüştük ama bu maça hatalı kadroyla çıktı bence. Sol beke sağ ayaklı biri koyulacaksa, bence tek düşünülmesi gereken Ümit Özat'tır ama kadroda yok.
2-2 olsun yeter diyordum maçı izlerken, 2-2 oldu maç bitti ama şimdi üzülüyorum neden kazanamadık diye.Kalan maçlarda da fazla puan kaybetmeyiz diye düşünüyorum, Fatih Hoca biraz daha uğraşmalı ve doğru kadroyu her maça çıkarmalı. Cezamız da bitti, hala mağlubiyetimiz yok, bekle bizi İsviçre geliyoruz...
"YÜCE ATATÜRK"
Hakan zaten haftada 2 maci kaldiramiyor artik. Futbol'u biraksa bile Milli takim acisindan topu ileride tutmak icin vucudunu Hakan kadar iyi kullanabilen adam olmadigi icin rakip uzerimizde cok daha rahat baski kurar. Her ne kadar yaslanmis ve formsuz olsa da o baski'yi yememek icin Hakan'i oynatmaya mecbur milli takim.
Bence de artik Hakan'in miladi doldu ama yerini dolduracak vucudunu o kadar iyi kullanmayi bilen bir tek Nobre ve Ersen Martin var milli takim'a secilebilecek. Ama ne yazik ki ikisinin de Hakan kadar beklenmedik hareketleri yapabilme ozelligi (flair) veya yaraticiligi yok. Bu da onlari duz topcu yapiyor. Rakibin biraz daha rahat ileriye cikabilmesine izin veriyor.
Benim Hakan sahadayken rahatsız olduğım bir nokta da, nasılsa Hakan var diye şişiriyorlar topu ileriye. Bugün gördük ki hava topuyla o defans aşılmazdı ama biz çok hava topu gönderdik ve 1 tane hariç hiç birini Hakan alamadı.
Suçun hepsini de Hakan'da aramakolmaz tabi ki. Asıl suç, Hakan'ın bir gün yaşlanacağını düşünmeyen ve yerine birilerini yetiştirmeyenlerde bence. Bir de şu ileriye doldur zihniyetinde....
"YÜCE ATATÜRK"
O top sisrme futbolcularin ozellikle soguk kanliliginin (composure) ve tekniginin genelde dusuk oldugunundan kaynaklaniyor. Pres yedigi zaman, pas verebilecegi oyuncular markaj'da oldugu zaman veya kendilerini gostermedigi zaman, en kolay'i topu Hakan'a sisirmek.
O sisirilen toplari orta sahada toparlayacak sekilde Hakan'in 10 metre arkasinda iki tane suratli ve oyunu okumayi bilen adam konulsa, o defans'dan donen uzun toplar bile tehlike yaratir.. (aaah Suat ah.. neden senin gibi bir tane daha gelmedi)
arkadaşlar <zaten Volkan'In yerine AYkut'u almalı yav adam artistlik yapıyor resmenMilliler çok iyi oynadı tebrike ediyom ben kanımca
![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Bu Kullanıcı aşağıdaki forum kuralını ihlal ettiği için süresiz uzaklaştırılmıştır:
"Sitemizde argo kelimeler kullanamaz, kişiyi veya kurumu hedef alan küfür & hakaret edemezsiniz"
ya walla çok hata yaptı oyuncu seçiminde en az 10 tane kaleyi çok yakından gören frikikler oldu mehmet topuzu almadı bi türlü deli oldum o kullansa kesin alırdık 2 frikikten 1 gol olurdu hakana gelince herkes yine gördüki hiç bişe yapmadı bunun aksini söyleyen futboldan anlamıyodur artık görülüyoki oynayamı ama terim hala oynatıyo ilk yarı sabrinin mevkisinde büyük hata vardı volkan yamanın ne kötülüğü vardıda onu koydu mevkisi olmayan adamı terim resmen antianadolu adamı ya gökdenize gelince bir gol attı diye oynattı adamı hiç bişe yapamadı kçücük boyu var zaten yazık oldu walla başında ben olsam takımın kazanırdık
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
yaw abi eskiden çok iyiydi tamam ona kimsenin sözü yok lütfen sağ duyulu olalım son iki maçta ne yaptı söylermisin
biz 10 posisyon yakalariz ve gol atamayiz ve karsi takim 1 sever gelir ve gol atar. forvete bitiricili iy olan bir forvet olsa gol atariz.
Karşılıklı görüşlere saygı gösterelim..
Türkiye Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda Norveç önünde öldü öldü dirildi, ama 2-0 geride olduğu maçı maçı "Altıntop"la çevirdi! Almanya'da boş tribünler önünde 2-2'lik sonuçla "Altınpuan" alan A Milliler'e, en çok da Myhre'nin eldivenleri yardım etti..
STAT: Commerzbank Arena
HAKEMLER: Stefano Farina xx, Alessandro Griselli xx, Paolo Calcagno xx (İtalya)
TÜRKİYE: Volkan xx, Hamit xxxx, Emre Aşık xx, Servet xx, Sabri xxx, Gökdeniz xx (Mehmet Yıldız dk. 79 x), Mehmet Aurelio xxx, Emre Belözoğlu xxx, Tuncay x, Tümer x (Volkan Yaman dk. 46 xx), Hakan Şükür x (Hüseyin dk. 90+2 ?)
YEDEKLER: Hakan Arıkan, Tugay, Mehmet Topuz, Bekir
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
NORVEÇ: Myhre x, Storbaek xx, Hangeland xxx, Hagen xx, Riise xx, Andresen xx, Haestad xx (Skjelbred dk. 57 x), Brenne xxx (Nevland dk. 86 x), Stromstad xx, Helstad xx (Holm dk. 64 x), Carew xx
YEDEKLER: Opdal, Rambekk, Kippe, Johnsen
TEKNİK DİREKTÖR: Age Hareide
GOLLER: Brenne (dk. 31), Andresen (dk. 40), Hamit (dk. 72 ve 89)
SARI KARTLAR: Emre Aşık (Türkiye), Skjelbred, Brenne (Norveç)
.: MAÇTAN DAKİKALAR :.
4. dakikada Tümer'in, Norveç defansının arkasına gönderdiği topta kaleci Myhre, ceza sahasında Hakan Şükür'den önce topu kontrol etti.
14. dakikada Tuncay'ın topuk pasında ceza sahasında topu kontrol eden Sabri'nin sol çaprazdan vuruşunda defansa çarpan meşin yuvarlak, kornere çıktı.
25. dakikada ceza sahası dışından kazanılan serbest atışı Tümer kullandı. Tümer'in direkt kaleye gönderdiği top, kaleci Myhre'de kaldı.
28. dakikada ceza sahası dışından Riise'nin vuruşunda top, yandan auta çıktı.
30. dakikada Norveç'in sol taraftan kazandığı köşe atışında, ceza sahasına yapılan ortaya arka direkte Helstad kafayı vurdu. Meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.
31. dakikada Türkiye defansının arkasına atılan topu ceza sahasında kontrol eden Brenne, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1
40. dakikada ceza sahası sağ çaprazı önünden Helstad'ın pasında Carew, meşin yuvarlağı Andresen'in önüne bıraktı. Ceza yayı üzerinden Andresen'in vuruşunda yerden seken top, sol köşeden ağlarla buluştu. 0-2
48. dakikada Türkiye'nin, Norveç yarı alanının ortalarından kazandığı serbest atışı Emre Belözoğlu kullandı. Emre'nin ceza sahasına yerden gönderdiği topu kontrol eden Gökdeniz'in dönerek vuruşunda meşin yuvarlak, yan direkten oyun alanına geri döndü. Dönen topa, ceza sahasında Mehmet Aurelio vurdu. Meşin yuvarlak, farklı şekilde auta çıktı.
52. dakikada Hamit'in ceza sahasına yerden pasında topu kontrol eden Gökdeniz, sağ çaprazdan sert vurdu. Meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.
55. dakikada sağ kanattan Sabri'nin ceza sahasına ortasında Gökdeniz, topuk pasıyla Tuncay'ı gördü. Kale önünde zor pozisyonda Tuncay'ın vuruşunda top, kaleci Myhre'de kaldı.
57. dakikada ceza sahası sağ çaprazı önünde Gökdeniz'in düşürülmesiyle kazanılan serbest atışı Emre Belözoğlu kullandı. Emre'nin direkt kaleye gönderdiği topu, kaleci Myhre kornere çeldi.
66. dakikada Hamit'in ara pasında ceza sahasında topu kontrol eden Tuncay'ın sağ çaprazdan vuruşunda top, yandan auta çıktı.
72. dakikada Türkiye'nin, Norveç yarı alanının ortalarından kullandığı serbest atışı Hamit kullandı. Hamit'in sert vuruşunda kaleci Myhre, üzerine gelen topı sektirince top ağlarla buluştu. 1-2
73. dakikada ceza sahası sağ çaprazından Sabri'nin ortasında arka direkte Tuncay'ın gelişine sert vuruşunda top, üstten auta çıktı.
76. dakikada ceza sahası dışında Emre Belözoğlu'nun düşürülmesiyle kazanılan serbest atışı Hamit kullandı. Hamit'in yerden sert vuruşunda top, kaleci Myhre'den sekti. Seken topu defans, son anda Hakan Şükür'den önce kornere attı.
Aynı dakika içinde sol taraftan Emre Belözoğlu'nun kullandığı köşe atışında, ceza sahasında iyi yükselen Mehmet Aurelio'nun kafa vuruşunda defans, son anda topu çizgi üzerinden çıkardı.
79. dakikada ceza sahası dışında Gökdeniz'in düşürülmesiyle kazanılan serbest atışı Emre Belözoğlu kullandı. Emre'nin sert vuruşunda top, kaleci Myhre'de kaldı.
89. dakikada ceza sahası sol çaprazı önünde Emre Belözoğlu'nun düşürülmesiyle kazanılan serbest atışı Hamit kullandı. Hamit'in sert vuruşunda top, kaleci Myhre'nin büyük hatasında ağlarla buluştu. 2-2
Fatih hoca bu seferde farklı bir şey denedi ama bu sefer tutmadı Allah'tan yaptığı müdahaleler yerindeydide yenilmedik
Hamit'i ve Myhre'yi unutmamak lazım
Bir puan bizim için iyi oldu çıkarız bu gruptan artık
Ayrıca Bosna maçından sonra artık daha genç isimlerin takıma dahil edilmesi gerektiğini düşünüyorum
So what?
Saike
Kaleciler sayesinde gruptan çıkacağız herhalde ..
Gruptan Çıktık gibi Ama Çokta Rahat davranmamalıyız.
Yunanistan Maçının Havasını Norveçe Yenilerek ödicektik ama Yinede 1 Puan Almayı başardık.
Beyler bence fatih terim:Hakan Şükür'ü oynatmamalıydı.Ayrıca sabriyi maçı başından itibaren sağ da oynatmalıydı.O zaman norveçi yenerdik.Yenemesek bile 2 gol yemezdik.
hakan sukur mac boyunca 2 stoperle yaka paca mucadele etti onun sayesinde tuncay ve gokdeniz bos alanlar buldu ama gokdeniz kacirdi neyse cok konusmaya gerek yok 1 puan iyidir
Hakan Şükür kötüydü ama bazıları isteksizdi demiş ona katılmıyorum .. Elinden geleni yaptı, yaşı belli zaten .. Daha iyi olabilirdi ama acımıasızca eleştirilecek bir oyun oynamadı ..
Her Türkiye Maçında Hakan'a yükleniyorsunuz Hakan Şükür kaç yaşında Ne yapabilir onunda bu yaşta kapasitesi Verebileceği verim bu kadar Fatih terim bunu görmüyormu Görüyor ama hısrar Ediyor Hakan Şükürü oynatmakta Karar Onundur Biz Burda Oynar oynamaz Tartışmamalıyız Kararı Fatih Terim Verin o En iyisini Bilir Bizden Çok Futbolcuları O Tanıyor Bırakında Kararları Bizim Yerimize O Versin.