Sayfa 6 / 10 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 300 sonuç

Konu: FM 2008 Taktik ve Antreman Tartışma, Soru Cevap

Quote Originally Posted by Her026 View Post
    Each way goes to goal kullanabilirsin.
    Fakat o taktikde tempo düşük ve kısa paslı.
    Bu arada yazım arka sayfada kalmış copy&paste yapmam da bir sakınca yok sanırsam?

Bu taktik işinden çok iyi anlayan birisi yardım edebilir mi bana?
    Takım Galatasaray
    Kadro:
    GK: Aykut Erçetin (Orkun Uşak)
    DR: Uğur Uçar (Sakat vs olduğu zaman Sabri veya Ömer)
    DL: Hakan Balta (Volkan Yaman)
    DC: Servet Çetin (Emre Aşık)
    DC: Emre Güngör (Ömer Özçelik)
    DM: Tobias Linderoth (Mehmet Topal)
    CM: Barış Özbek (Lincoln)
    CM: Matias Sanchez (Ayhan Akman)
    AMR: Sabri Sarıoğlu (Hasan Şaş)
    AML: Arda Turan (Cafercan Aksu)
    ST: Joffre David Guerron (Ümit Karan)

Şimdi kafamdaki taktik; ofansa yönelik, hızlı, direkt ve tempolu bir futbol, buna karşın topla oynama yüzdesinde kısmi bir üstünlük veya eşitlik, gerek kanat oyuncularıyla gerekse orta saha oyuncuları ile hücumda etkinlik, fazla posizyon vermeden bol posizyon bulabilceğim bir taktik.

Bu kafamdaki taktiği oyuna yansıtamadım. pozisyon bulamıyor, top genelde rakibin kontrolünde ve çok pozisyon veriyorum. İlk 11 yeterince iyi değil ama gerekli takviyeleri sezon sonu yapacağım 1 DC, 1DR, 1AMR.

Şimdi bana bu kadroya ve kafamdaki taktiğe uygun, her oyuncunun görevi için ayrıntılı bir şekilde, nedenleriyle birlikte bir taktik önerebilecek biri var mı?

Evet, biraz fazla şey istedim ama yardım ederseniz çok mutlu olurum. Forumdaki tüm taktikleri denedim kasırga, total dominasyon falan hiç biri istediğim gibi olmadı. Şimdiden teşekkürler

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Arkadaşlar benimde taktikle ilgili sorularım olacak.
    Geniş alanda topu oynuyorsak kısa pas zor mudur ?
    Dar alanda direkt pas zor mudur ?
    Direkt pas nedir?
    Hold up ball nedir? Ne işe yarar?
    Closing Downda ki own area,own half,whole pitch ne demektir ? Yani mesela half yarı saha demek kendi yarısahamıza geçince mi prese başlıyoruz bunu soruyorum.
    Skoru korumak için ne gibi değişikler yapmamız gerekir ? Genişlik,tempo,pas stili,closing down vb. nasıl ayarlamalıyız skoru korumak istiyorsak ?
    Sıkı markaj ne işe yarar? Normal markajdan farkı nedir?
    Bunları cevaplarsanız gerçekten çok memnun olurum herkesin görüşlerine ihtiyacım var.Daha önce sordum cevaplanmadı umarım cevaplanır.

arkadaslar antrenman bolümünde aorobic hangi özelliklere etki ediyor ve bunun dısındaki katagoriler hangi özelliklere etki ediyor yardımcı olursanız sevinirim...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

aerobic takımın gücü ve kondisyona etki ediyor.Fiziksel özellikler için diyebiliriz.

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Gücüne strength etki ediyor diye biliyorum.Aerobic hız hızlanma çeviklik vs. için.

Sheriff Misafir

Bu konuda bir rehber hazırlamıştım..
    http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=46494

Nesil
    2007
    Yer
    .

Arkadaşlar benimde taktikle ilgili sorularım olacak.
    Geniş alanda topu oynuyorsak kısa pas zor mudur ?
    Dar alanda direkt pas zor mudur ?
    Direkt pas nedir?
    Hold up ball nedir? Ne işe yarar?
    Closing Downda ki own area,own half,whole pitch ne demektir ? Yani mesela half yarı saha demek kendi yarısahamıza geçince mi prese başlıyoruz bunu soruyorum.
    Skoru korumak için ne gibi değişikler yapmamız gerekir ? Genişlik,tempo,pas stili,closing down vb. nasıl ayarlamalıyız skoru korumak istiyorsak ?
    Sıkı markaj ne işe yarar? Normal markajdan farkı nedir?
    Bunları cevaplarsanız gerçekten çok memnun olurum herkesin görüşlerine ihtiyacım var.Daha önce sordum cevaplanmadı umarım cevaplanır.
    1-Geniş alanda oynuyorsak kısa pas zordur.Oyuncular arasında boşluk olacağından rakip araya girip pasları kapabilir.
    2-Dar alanda direk pas yapılması zordur.Direk paslarda ileriye oynanır.Dar alanda sürekli ileri oynanamayacağından direk pas yapmanı şahsen tavsiye etmem
    3-Direk pas 2.soruda yanıtladığım gibi oyunu ileriye doğru oynamaktır.Hızlı tempo olduğunda tercih edilir.Genelde Target Man(Atak Oyuncu) ve stoper oyuncular doğrudan pas komutları ile oynar.
    4-Hold Up Ball topu tut demektir.Oyuncular daha dikkatli oynar.Etrafı kontrol ederek pas atar.Target man dışında kullanmanızı pek tavsiye etmem.Ayrıca ortasaha oyuncularında da kullanabilirsiniz.(Burayı unutmuşum,ekleme yapıyorum)5-Own area kendi mevkii etrafında demektir.Mesela diyelim Mr oyuncumuza verdik own area.O sadece sağ kanadın yakınlarından gelen rakibe basar.Dc oyuncularınıza kesinlikle own area'da alan daraltma yaptırmalısınız.
    Own half kendi yarısahasında demektir.Kendi yarısahası kendi yarısahası oluyor işte
    Whole pitch saha boyunca demektir.Oyuncu tüm saha boyunca pres yapabilir.Elinden geldiğince toplara basar.Whole pitch verdiğiniz oyuncuya sıkı markaj vermemenizi tavsiye ederim.Whole pitch bölgeyi terketmeye sebebiyet verir.Sıkı markaj aksine bölgede sağlam durmaktır.Ayrıca whole pitch oyuncu kondisyonlarında bir miktar azalışa sebep olabilir.
    6- Skoru korumak için tempoyu düşürün.2-3 kademe yeterli olacaktır.Zaman geçirmeyi artırın.
    Alan daraltmada oyuncularınız whole pitch ise yerini kaybedebilir.Arkasına sızan rakip o kanattan sizi yıkabilir.Ben fc leri whole pitch ortasahaları own half yapmanızı tavsiye ederim.
    7- Sıkı markaj doğru kullanıldığında çok büyük avantaj sağlar.Normal markajdan farkı sıkı markajda oyuncu verilen markaj komutuna daha bağlıdır.Markajı adam savunması verilmiş ise o adama daha çok yoğunlaşır.Bölgesel savunma verilmiş ise bölgesinde dikkatlidir.Alan daraltma yüksek verilirse sıkı markaj vermek mantıksız gibi geliyor.Oyuncunun hem ilerilerde basması hem de bölgesini koruması haliyle zor oluyor

Şimdilik bu kadar ...Elimden geldiği kadarıyla yardımcı oldum.Ufak hatalarım olabilir.Onları da mazur görürsünüz umarım Aldığınız sonucu bekliyorum.
    Last edited by GReeN BeReT : 13.Haziran.2008 at 17:55 Reason: Kırmızı ile yazılan yerler yapılan eklemedir.!
    Kıyamet kopacak da olsa bırakınız adalet yerini bulsun....

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Bu adam aşmışşşş ya .. Bravo Tacticman

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

beyler benim birkaç sorum olacak
    1-versiyon 8.0.0 da kornerlerde "2 kafacıyla kaleciyi sıkıştır 1 kafacıyı da ön direkte beklet" komutu işe yarıyor mu
    2-indirect serbest vuruşlarda da bu yöntem kullanılabilir mi
    3-frikiklerde başarılı olabilmek için ne yapmak gerekiyor benim takımımda uğur yıldırım var (frikiği 20) ama fazla gol atamıyor frikikten ne yapmak gerekiyor
    4-taktiğimiz çözüldüğünde taktik değiştirmeden başarılı olabilmek için neler yapmalıyız

cevaplandırırsanız çok sevinirim

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

edit. yanlış yazdım.

Quote Originally Posted by juanov View Post
    beyler benim birkaç sorum olacak
    1-versiyon 8.0.0 da kornerlerde "2 kafacıyla kaleciyi sıkıştır 1 kafacıyı da ön direkte beklet" komutu işe yarıyor mu
    2-indirect serbest vuruşlarda da bu yöntem kullanılabilir mi
    3-frikiklerde başarılı olabilmek için ne yapmak gerekiyor benim takımımda uğur yıldırım var (frikiği 20) ama fazla gol atamıyor frikikten ne yapmak gerekiyor
    4-taktiğimiz çözüldüğünde taktik değiştirmeden başarılı olabilmek için neler yapmalıyız

cevaplandırırsanız çok sevinirim
    1- Ön direğe iyi kafa vuran birini koy gerisi önemli değil (zıplaması, boyu, gücü, kafa yeteneği, cesaret yüksek olması gerekir). Şahsen ben 3 oyuncumu defansta bekletiyorum, 2si ceza sahası dışında geri kalanlarını istersen arka direğe saldır şeklinde ayarla. korneri de ön direğe kullandır. bu taktikle servetle sezonda ortalama 18 golüm var 6 sezonda.
    2-indirect te en iyi kafa vuran adamlarını stay forward de frikiğide best header'a kullancak şekilde ayarla yeter.
    3-frikik için diyecek bir şeyim yok. frikiği 20 ise çok yüksek bir ortalaması olması lazım frikik gollerinde, yapılcak bişey yok yani.
    4-bilemicem

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Bir kaç sorum daha olacak cevapların için teşekkürler.
    Geniş alana yayılınca pres yapmak zor mudur ?
    Geniş alana yayılmanın faydaları nelerdir?Zararları nelerdir?
    Dar alana yayılmanın faydaları nelerdir? Zararları nelerdir?
    Kapanan takımlara karşı ne yapmalıyız?
    Defans oyuncularına defansif mantalite vermek zorunda mıyız? Mesela dc'me attack mentalite verdim ne olur ?
    Geriye yapılan oklar ne işe yarar?
    Kendi yarısahasına geçmesini mi bekliyoruz own halfta?
    Bunlarıda cevaplarsan çok makbule geçer.Tek bir taktik yapıp ilerlemek pek hoşuma gitmiyor oda çözülüyor zamanla

Korner kullanan adamın korner yeteneğinin en az 15 olmasına dikkat et. Ve mutlaka korneri ön direğe yollasın. ( 12-13 civarı da uygundur)
    Oyuncuların özelliklerine bak kafa, cesaret, güç, sıçrama, boy bakımından en iyi özelliklere sahip olan oyuncun ön direkte dursun. Bu genelde defansın ortasındaki bir oyuncun olur.
    Beklerin mutlaka geride beklesin.
    Diğer dc oyuncun gerekirse geride kalsın olarak ayarla.
    DM veya CM varsa ceza sahası dışında beklesin.
    Kısa boylu 1-2 oyuncunla kaleciyi sıkıştır.
    Geri kalan oyuncularından 1-2 tanesi arka direkte beklesin. Boşta oyuncun kaldıysa o da arka direğe saldırsın.

Bu yöntemle Servet Çetin sezonda ortalama 18 gol atıyor. 5 asist yapıyor. Şu an için baştan başladım oyunumda 13 maç 6 gol 1 asist. Defansın çıkardığı toplarda ceza sahası dışındaki oyuncularınla gol bulma şansın da var uzaktan şutları iyiyse.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

teşekkürler bearyn yardımların için

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

arkadaşlar kadrom bu hangi taktiği önerirsiniz lütfen yardım edin.

rakip en fazla 4-5 şut çekiyor bana bazen 0 şut çekiyorlar ama 1 puanı kopartıyorlar.yardım ederseniz acil çok sevinicem.

Nesil
    2007
    Yer
    Nilüfer / Bursa

Yeni kaLeci aL

ARKAdAŞLAR BİRİ BANA LÜTFEN YARDIM ETSİN SİTEYE YENİ ÜYEYİM ADAM GİBİ TADINI ÇIKARTARAK FM2008 OYNAMAK İSTİYORUM TAM SÜRÜM TÜKÇE YAMA FUTBOLCU YÜZELRİ VE ÖNERECEGİNİZ BİR KAÇ ŞEYİ DAHA İNDİRMEK İSTİYORUM AMA BECEREMEDİM LİNKLERİ ATARSANIZ GÖZSTERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM TŞLER

Bir kaç sorum daha olacak cevapların için teşekkürler.
    Geniş alana yayılınca pres yapmak zor mudur ?
    Geniş alana yayılmanın faydaları nelerdir?Zararları nelerdir?
    Dar alana yayılmanın faydaları nelerdir? Zararları nelerdir?
    Kapanan takımlara karşı ne yapmalıyız?
    Defans oyuncularına defansif mantalite vermek zorunda mıyız? Mesela dc'me attack mentalite verdim ne olur ?
    Geriye yapılan oklar ne işe yarar?
    Kendi yarısahasına geçmesini mi bekliyoruz own halfta?
    Bunlarıda cevaplarsan çok makbule geçer.Tek bir taktik yapıp ilerlemek pek hoşuma gitmiyor oda çözülüyor zamanla
    1) Zordur.
    2) Oyunu kanatlardan oynarsın, rakibin defansını açarsın. Tabii kendi defansın da açıklar verebilir.
    3) İyi markaj yapan -dolaylı olarak da pres- ortasaha ve defansın varsa oyunu dar alanda oynar, top kapar, dikine hücum yaparsın.
    4) oyunu geniş alana yaymalı, pas yapmalısın. hızlı oyuncular defansın arkasına iyi sarkar.
    5) Stoperin sık sık ileriye çıkar, çok açık verirsin. Kolay gol yersin.
    6) Rakip atağa kalkarken oyuncuların hareketlenecekleri bölgeleri gösterir.
    7) Tam olarak bilmemekle beraber sanırım. Böylece oyuncuların daha az yoruluyor çünkü.

19. Default

Ya ikinci antreman programını deniyorum futbolcuların özelliklerinde bir türlü adam gibi bir artış olmuyor. Kırk yılda bir tek bir futbolcuda bi tane ok artıyor belki başka da bir şey yok. Neden böyle ki ya..

Edit:
    Tug's antreman programını kullanıyorum ve hocalarım da gayet iyi ama futbolcuların özellikleri bir türlü artmıyor. Birkaç tane artıyor bazen o da çok nadir birkaç futbolcunun. Ayrıca sakatlıklarda da FM 2007'de futbolcuların özellikleri düşerdi bende hiç oynamıyor bile. Bu benden kaynaklı bir sorun mu yoksa oyunda böyle antreman özellikleri yavaş yavaş mı artıyor?

Not: Kullandığım versiyon 8.0.2'nin son yaması..
    Last edited by Dreamania : 22.Haziran.2008 at 06:59

ya 4-4-2 wings diye bi taktik vardı onu bulamıyorum.beşiktaşla oynatıyordum.fm2005 yada fm2006 da onun 2008 versiyonu varmı? 4-4-2 ve kanat futbolunu seven biriisi olarak.kanatları açsamda çıkmıyorlar.beceremedim.yada elinde 4-4-2 de kanat futbolu oynatcak bi taktiği olan varsa plasee

Nesil
    2007
    Yer
    Amasya / Merzifon

Quote Originally Posted by Lionel Andres Messi View Post

arkadaşlar kadrom bu hangi taktiği önerirsiniz lütfen yardım edin.

rakip en fazla 4-5 şut çekiyor bana bazen 0 şut çekiyorlar ama 1 puanı kopartıyorlar.yardım ederseniz acil çok sevinicem.

Kardeş sende iyi kanat oyuncuları yok . Oyuncuların genelde MC ve AMC ve forvet sayınında az olduğunu göz önüne alırsak Kimz taktiği tam sana göre

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=60878

Aha yukarıdaki adresten traktiğe bi bak ve indir

herkes farkli birsey soylemis. bunun bir standardi yok mu acep...

peki "rakip takım komutları" bölümünü anlatacak olan warmı??? ordan rakip takımın golcüsüne sıkı markaj uygula deyince ona sadece dm oyuncusumu basar? çok soru sormak yerine bilgili olan birisi anlatsın. . .

kornerden gol atmanın en kolay yolu kafası iyi ve kuvvetli adamın birine yakın direkte dur komutunu wereceksin,korner wurusları iyi olan bi adama korneri yakın direğe kestireceksin DİPNOT:Korneri sol kanattan sağ ayaklı adama kullabdırttırısan weya tam tersi,böyle yaptınmı,yukarıdaki yöntemide yaparsan kolay gol atarsın ben gollerimin coğunu kornerden atıyorum...

Nesil
    2008
    Yer
    Karabüklü-Sinop/Ayancıkta

oscar cardozo al bu forveti istemesen bile gol atar o her türlü gol atar

bende eskiden bitaktik wardı bu siteden indirdim her kornerden %90 gol atıyordum. aradım ama bulamadım taktiği.siteyi dolaş ara belki bulursun

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by erenernet1 View Post
    kornerden gol atmanın en kolay yolu kafası iyi ve kuvvetli adamın birine yakın direkte dur komutunu wereceksin,korner wurusları iyi olan bi adama korneri yakın direğe kestireceksin DİPNOT:Korneri sol kanattan sağ ayaklı adama kullabdırttırısan weya tam tersi,böyle yaptınmı,yukarıdaki yöntemide yaparsan kolay gol atarsın ben gollerimin coğunu kornerden atıyorum...
    Benimde kullandığım yöntem bu. Ön direğe zıplama+kafa yeteneği iyi DC'mi yolluyorum. Kornerler hep ön direğe. Ligin ilk yarısında yanlış hatırlamıyorsam 9 ya da 10 gol attı. Toplam korner golüm 12.

JoDuFe bu korner taktiği çok ama çok iyi..
    Az önce yaptığım iki maçta 4 korner golü attım.
    Ama ben kornerleri altıpas değil de ön direk yaptım sadece..
    kullandığım toplam 12 kornerden dördü gol oldu.
    Allah bin bereket versin
    Bu arada 1 senedir üyeyim ilk msjım bu oldu

Quote Originally Posted by Oghuse View Post
    Sitedeki taktiklerde popüler olan yöntem kafacı oyuncu ile kaleciyi sıkıştır yapmak..2. Kafacıyı ön direkten tutmak.Ve kornerleri altıpas alanına kullandırmak..Korner golleri bulduğumuz taktiklerin hepsinde var olan organizasyon bu..

Roma takımıyla oynuyorum deplasmanda juve inter milan gibi takımları yeniyorum fakat kendi evimde galip gelmekte çok zorlanıyorum özellikle küçük takımlara karşı gol bulmakta zorlanıyorum

Nesil
    2007
    Yer
    .

Taktiğin defans üzerine kurulmuş görünüyor.Deplasmanlarda işe yaraması mümkündür.Çünkü deplasmanda öncelikle gol atmak düşünülmez.Hele Inter,Juve deplasmanlarında düşünülmesi bayağı saçma olur Sen de defansif oynayarak topu dikkatli kullanarak deplasmanlarda sonuca gitmiş görünüyorsun.İç sahada daha atak oynamak gerekir.İç saha için bayağı çekingen bir taktik gibi duruyor taktiğin.İç sahada başka taktik kullanmanı öneririm.Umarım yardımcı olmuşumdur.Bu arada bu taktiği Each Way Goes To Goal taktiği üzerinden mi düzenledin?
    Kıyamet kopacak da olsa bırakınız adalet yerini bulsun....

Sayfa 6 / 10 İlkİlk ... 45678 ... SonSon

Mesaj Yetkileri