first touch: top kontrolü yapabilme becerisi oluyor pek iyi olduğu söylenemez 12-13 ü geçmez
çalışkanlığının düşük olması değil yüksek olması gerekir 14-15 takım oyunuda 12-13 olabilir
top sürmesi 10 u geçmez sıçrama 13 çeviklik 13 ü geçmez
first touch: top kontrolü yapabilme becerisi oluyor pek iyi olduğu söylenemez 12-13 ü geçmez
çalışkanlığının düşük olması değil yüksek olması gerekir 14-15 takım oyunuda 12-13 olabilir
top sürmesi 10 u geçmez sıçrama 13 çeviklik 13 ü geçmez
Fikirlerim burada
Bjk_Melo
Umut fizik acidan bu kadar kötü degil, hattaa strength 12 vermisin, en az 14 olur.
Ergin dün ilkkez ilk 11'de oynadı ve golünü attı belki sezon başından beri bu yapılsaydı gelecek sene ile ilgili forvet kaygımız olmazdı.Çok güçlü bir oyuncu degil, Umut'a göre daha iyi yer alıyor, çok fazla hızlıda degil paca max 13 olur.
onur nasıldı? beğendin mi? (kaleci)
puerta kalbimizde...
4 Kritik kurtarış yaptı Onur.
Vallaa özetlerden izledigim kadariyla Onur bayaa iyi oynadi.
Begendim acikcasi, bu Ergin Keles liseler arasi gol krali olan degilmi?
Evet Trabzon Lisesisin Dünya Şampiyonu olduğu sene gol kralı olmuştu. Kendine daha iyi baksaydı şuan Trabzonspor'un forveti olabilecek duruma gelirdi. Ama henüz herşey bitmiş değil 86 doğumlu. Fatih Tekke'de Altay,Gaziantep'e kiralık gidip döndükten sonra patlama yapmıştı. Önemli olan o olgunluğa erişebilmek , Ergin Keleş'de o potansiyel var tabi doğru kullanırsa.
Ergin bana göre Umuttan daha etkilidi macta.
UMUT için...
Decision 7-8,Takım oyunu ve çalışkanlık (Teamwork/Workrate 10 veya 11/14),Yaratıcılık(8-9),Ön sezi(Anticipation 9-10) Bitiricilik (Finishing 14-15), Uzaktan vuruş (Long Shot 13-14),Top üstünlüğü(First touch 13-14), Top sürme (Dribbling 12-13), Sıçrama,Çeviklik(Jumping/Agility 14/15), Acceleration 13, pace 12, heading 14, off the ball 12-13 şeklindeki görüşümü kayıtlara geçmek isterim.
ayrıca umut aslında iyi bir takım oyuncusudur bence ama trabzondaki takım olamama durumu umut u da takımdan kopuk bir oyuncu olarak yansıtıyor bence... eğer ankaragücündeki umut olsaydı team work 13 ten aşağı olmazdı.
puerta kalbimizde...
18A da olabiliyor barış
barışı bırak risp musampa takımda anlamadım bu işi.oyunda arama yaptım barıs memiş yok
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
oyunumu yeniden yükyeyeyim yoksa indirdiğim 802 dosyasınımı
Last edited by leonXxX : 07.Mayıs.2008 at 21:23 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Ilk once yanlis bolumdesin burasi arastirma alani. Baris Memis son cikan yamada var bu konu hakkinda konusucak bisey yok. Eger nasil yuklencegini neyi nasil yapicagini bilmiyorsan teknik sorularin soruldugu bolume git forumda bi arama yap bakalim sorularina cevap var mi eger yoksa orada bu tur sorulari sorarsin cunku yeri degil burasi.
Dosyayi yukledin de bakalim actin mi dosyayi? Oyunu guncellendin mi? Yeni oyun baslatiginda orijinal eski database ile yeni database arasinda secim yapma opsiyonu cikiyor mu? bu sorulara cevap bulamiyorsan http://forum.turksportal.net/vb/forumdisplay.php?f=197 buraya tikla
Umut Bulut,Barış Memiş vb. oyuncuların PA değerleri artmalı
Barış'ın 150 idi sanırsam 160 ve üzeri olmalı bence çok iyi bir futbolcu
Umut da şuan değerinin çok çok altında FM'de oda düzeltilmeli
Gökdeniz'in de özellikleri ve Pa'sı düşürülmeli
Baris icin girilmis set PA yok -8 yani 130-160 arasi cikma ihtimali var oyundan oyuna degisiyor...
Umut hakkinda bak bazi arkadaslar kendileri profil yapmislar ne duzeltsin bi anlat bakalim onlar neler yapmis mesela katilip katilmadigin noktalari goster bize....
Gokdeniz zaten Rubin Kazan'da artik ama haklisin berbat bi futbolcu 120 CA ve 135 PA olmasi lazim. Baris simdiden ondan kat ve kat daha iyidir![]()
Sizi anlamak olanaksız.Hangi gözle izliyorsunuz adamı?Gökdeniz berbat olsaydı 8 milyon avroya gitmezdi.Ayrıca Gökdeniz Trabzonu 2 yıldır taşıyor.O olmasa Trabzonspor 10. sırada bile olabilirdi en düşük olasılıkla.Umut Bulut'u benim kendi oyunumda 135 verdim şimdiki yetenek değerine(Current Ability) ilerideki değeri ise 150 ulaşır mı ulaşmaz mı orasını Umut gösterecek.
Trabzonspor Altay dan stoper Ibrahim Ozturk ile 3 senelik anlasma imzaladi. Cok mucadeleci ve caliskan bir oyuncu Bulent Korkmaz tarzindan bir stoper, en onemlı ozellıklerınden bırıde gerıden ayağa pasla takımı ileriye taşımadaki başarısı...
puerta kalbimizde...
Genç kalecimiz Onur Recep Kıvrak gerçekten çok sağlam geliyor .. İlk kez bir derbi maçına çıkmasına rağmen kalesinde büyük güven verdi.. Tolga Zengin'den daha iyi bir kaleci bana göre.. Üzerinde durulması gerekiyor..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ayrıca her ne kadar Umut'a kızsak da adam 2 senede tek başına Süper Lig'de 30 gol attı. Bu golleri atarken de yanında bir destekcisi yoktu .. Tek forvet oynaması ve arkasında servis yapacak oyuncu olmamasına rağmen 30 gol çok iyi bence.. Seneye gerekli transferler yapılırsa daha farklı bir Umut izleyebiliriz.. Fatih Tekke-Umut ikilisi oynuyabilseydi bence gol rekoru kırabilirlerdi. Biri savaşcı,mücadeleci diğeri ise mükemmel bir bitirici..
Last edited by shamur1 : 11.Mayıs.2008 at 04:44 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Onur'un PA'yi ne yaptiniz bilmiyorum ama Bence -8 PA olmasi mantikli simdilik yasi da daha 20 cunku. Her ne kadar Milli Takim'a secilmis olsa da Tolga'nin CA ve PA'de kesinlikle Aykut Ercetin ve Serdar Kulbilge gibilerini gecmemeli hatda onlarin gerisinde olmali bence 115-120 CA max PA de 135-140 max yani Serdar ve Aykut'dan PA en az 5-10 puan geride olmali CA de ayni sekilde. Onur'da 115-120 CA olabilir ve PA'de -8. Onur'un gelecegi cok parlak ama ben Tolga'dan hic umutlu degilim.
Yattara ve Umut'a ca artisi verilebilir.
ak Onur u yakından tanıyan biri olarak 2-3 yıl içinde A milli olacağından hiç kuşkum yok... Onur un en büyük avantajı yaşına göre oldukça olgun ve tecrübeli bir kaleci olması. konsantrasyonu ve soğukkanlılığı çok yüksektir, diğer arkadaşlarında dediği gibi refleksleride oldukça iyi, ancak halen topu oyuna sokmada gerek elle gerekse ayakla oyuna sokmakta büyük sıkıntıları var, yan toplar da da henüz üst düzeyde değil. PA' sını 8.02 i de -7 yapmıştım ama şu geldiği noktada -8 de verilebilir, ancak 110 - 112 seviyesinde bir CA nın yeterli olabileceği kanaatindeyim...
saygılarımla... çağdaş ve onur dan sonra trabzon a gelen diğer izmirden yetişme yeni transfer ibrahim e de dikkat...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
kalecilik tarzı olarak serdar a benzediğini söyleyebiliriz ancak kesinlikle serdar dan daha yetenekli ve potansiyelli...
Last edited by midfielder1912 : 15.Mayıs.2008 at 00:39 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
puerta kalbimizde...
Bence de Serdar'dan daha iyi bir yere gelecek, Serdar'ın 25-26 yaşından sonra ünlendiğini düşünürsek, Onur çok daha erken parladı, maç oynaması tecrübe kazanması açısından çok önemli.
İBB maçında yan topa çıkmadığı için kornerden yedi, tabi Trabzon defansının da hatası vardı Adriano'yu bomboş bıraktı. Yan toplarda fazla öne çıkmadığını sınırlı bir alanda oynadığını söyleyebilirim.
OFTAŞ'tan Remzi Giray Kaçar ile 3, Germinal Beerchot takımından Gustavo Colman ile 5, Dinamo Zagreb'ten Hrvoje Cale ile 4, Unterhaching'den Cehun Gülselam ile 3+1 yıllığna sözleşme imzalanmıştır..
Ayrıca aldığımız duyumlara göre Dardanelspor'dan Buğra ve İsmail Özeren ile 5 yıllık sözleşmeler imzalanmıştır.Ancak bu iki ismin transferi henüz resmi sitede duyurulmamıştır..
[SIGPIC][/SIGPIC]
giray için 2 milyon, cale için 2.2 milyon, colman için 1 milyon, ceyhun içinde 800 bin euroluk bonservis bedellerinden söz ediliyor... resmi açıklama henüz yok...
puerta kalbimizde...
Gustavo Colman için yaklaşık 2.5 M Avro bonservis ödenecek. 1 Milyon değil.
hocam dediğin gibiyse deli para harcıyor demektir trabzonspor, ama belçika da ki genel piyasaya bakıldığında 2.5 milyon avro deli bir para, bu kadar yüksek para verildiyse yazık olmuş, çünkü belçika milli takımının direkt oyuncuları bile 1 - 1,5 arasında el değiştiriyor... resmi açıklamayı merakla bekliyorum...
puerta kalbimizde...