Sayfa 6 / 20 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 591 sonuç

Konu: EURO 08 | 2.Maç | İsviçre - Türkiye

Nesil
    2006
    Yer
    Hakkari

Tamam güzelde Gökdeniz hep sol veya sağ açık oynadı yıllardır.Bu özellikleri var ama bu mevkiide oynadığı maçlar parmakla gösterilecek kadardır.Orada oynarsa pek verimli olamaz..
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Kazım'ı Fatih Terim tek bir şekilde keserse saygı duyarım, o da Hamit'in orta sahanın sağında oynatılıp, Kazım'a yer kalmaması durumunda, onun dışında Kazım kesinlikle takımda oynamalıdır. Gerek hazırlık maçlarında, gerek Portekiz maçındaki performansıyla formayı hakediyor. Geçen maçtaki kadrodan zorunlu değişiklikler dışında bir iki değişiklik yapılması lazım.

Benim ideal onbirim: Volkan, Hamit, Emre Aşık, Servet, Hakan Balta, Kazım, Aurelio, Ayhan veya Gökdeniz, Arda, Tuncay, Nihat.

Bakalım nasıl bir kadro sahaya çıkacak, ondan da önemlisi nasıl bir oyun anlayışı sergilenecek.

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Emre Aşık yerine mutlaka Emre Güngör olmalıydı,Kazım'ın ilk 11'de oynatmayarak doğru bir adım attı tebrikler Fatih hoca.Ben bugün Tümer'in performansını da merak ediyorum.Orta sahayı güçlendirmek açısında orda Mehmet Topal daha iyi bir tercih olabilirdi.Semih'i de bekliyordum aslında Tuncay veya Gökdeniz yerine.Yine hücumda baskı kurmakta güçlük çekebiliriz...

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Olurmu canım, Emre hem ayağında top tutan hemde çok koşan bir oyuncu.. Gökdeniz'de öyle.. Bence Gökdeniz orada iyi oynar.. Tümer top tutar top çıkarır ama savunmaya yardım etmez.. Aurelio tek kalır çok zorlanır.. Ayhan olabilir onunda hücum özellikleri yeterli olmaz, ayağında iyi top tutamaz.. Oyun kuramaz..
    Gökdeniz bir kere özellikleri bakımından oyun kurucu mevkiinde oynayacak meziyetere sahip değil.Gökdeniz süratli,seri ve ilk teması iyi olan bir isim.Daha çok geniş alanlarda etkili bir isim.O.sahanın ortasında oynayacak oyuncu ayağında iyi top saklamalı,topu ayağına yapıştırmalı,fiziğini iyi kullanmalı,oyun görüşü iyi olmalı,oyunu iyi okumalı,pasları iyi olmalı.Gökdeniz orta sahanın ortasında oynayacak bir isim değil asla...

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by PESkolik View Post
    Tamam güzelde Gökdeniz hep sol veya sağ açık oynadı yıllardır.Bu özellikleri var ama bu mevkiide oynadığı maçlar parmakla gösterilecek kadardır.Orada oynarsa pek verimli olamaz..
    Öyle olduğunu biliyorumda, özelliklerine bakılırsa bu mevkide oynayabilir.. Yada Hamit oynar Sabri beke geçer.. Hamit'de o görevi ne kadar iyi yapabilir tartışılır tabi..Tekniği yerinde ama hızlı hareket edemiyor Hamit..

Bence teknik top saklayabilen seri ve çok koşan bir oyuncu.. Ayrıca hücuma katılırkende çok fayda sağlar.. Kanatlara gider gelir.. Gökdeniz'i burada denerse bence çok etkili olur..

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Kazim tercihi cok dogru,Milli takimda oynayacak kapasiteye sahip birisi degil.1-2 calim atmakla yararli futbolcu olunmuyor.Gökdeniz ondan kat ve kat daha iyi bir futbolcu.
    Hay ağzına sağlık Baran.Ben günlerdir bunu anlatmaya çalışıyorum.Anlayana...Zaten kullandığın ''sokak topçusu'' terimi de ona cuk diye oturmuştu...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Katılıyorum Kazım'ı Hamit kesebilir.Hazırlık maçları dahil en az şans verdiği oyuncu Gökdeniz'di bir anda 11'e girdi.Bende bunu diyorum bir türlü oyun sistemimiz ve kemik kadromuz yok sürekli değişiyor.Oyuncular tam olarak ne yapacaklarını bilmiyor gibi.Tümer'i 11 de çıkarsa merak ediyorum ne kadar koşucak savunma yapacak.Forvette Tuncay Nihat doğru tercih artık Tümer bu ikilinin koşularına uygun pas atmalı

Mutlaka çift forvet oynanmalı diye düşünüyorum. Semih-Nihat veya Tuncay-Nihat ideal olabilir. Semih-Nihat daha iyi bir tercih olabilir aslında ama Tuncay da yedek kalacak adam değil, solda Arda oynayacağından mecbur Tuncay forvette oynayacak.

Emre Aşık tercihi bence çok doğru. Emre Güngör'ün uluslararası tecrübesi sıfır. Düşünsenize, ilk kez bir Avrupa maçına çıkıyorsunuz, o da EURO 2008 ve kader maçı, inanılmaz heyecanlı olur Emre. Hazırlık maçlarında da eli ayağına dolanıyordu, bence oynatılmamalı, çok tecrübesiz. Emre Aşık'ın uluslararası tecrübesi çok fazla, bence o mevkiide Aşık oynamalı kesinlikle, doğru bir tercih.

Mehmet Topal bu maçın adamı değil bence, çünkü ofansif oynacağız ve Topal defansif bir adam. Orta sahada Topal-Aurelio demek, defansif bir anlayış demektir, bu yüzden kesinlikle Topal oynamamalı, Portekiz maçında oynayabilirdi mesela, veya turu geçersek üst turlardaki maçlarda oynayabilir 2. ön libero olarak.

Tümer fizik olarak çok yetersiz, umarım orta sahada Fernandes ve Gökhan İnler arasında ezilmez. Benim tercihim Tümer yerine Ayhan (çift yönlü olduğundan) veya Gökdeniz (hızlı olduğundan) olurdu. Gökdeniz özellikle orada iş yapabilir, Fernandes ve İnler'den hızı sayesinde kurtulabilir.

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post

Emre Aşık tercihi bence çok doğru. Emre Güngör'ün uluslararası tecrübesi sıfır. Düşünsenize, ilk kez bir Avrupa maçına çıkıyorsunuz, o da EURO 2008 ve kader maçı, inanılmaz heyecanlı olur Emre. Hazırlık maçlarında da eli ayağına dolanıyordu, bence oynatılmamalı, çok tecrübesiz. Emre Aşık'ın uluslararası tecrübesi çok fazla, bence o mevkiide Aşık oynamalı kesinlikle, doğru bir tercih.
    Emre Güngör Galatasaraya gelirken de tecrübesiz falan deniliyordu,hangi macta siritti ? Hangi macta bizleri utandirdi ? Birakin su tecrübesiz laflarini,bu futbolcu Türkiyenin en iyi stoperlerinden birisi ve Emre Asiktan daha iyi.
    Emre Asik gecen macta oyuna girdi de ne oldu ? Bizi kurtardi mi ?

Emre Güngör-Servet ikilisi Galatasaray´da da oynayan ikilidir,birbirlerini iyi taniyorlar,uyumlari var.Daha ne gerekiyor Milli takimda oynayabilmesi icin ?

Ben söyleyeyim,Fatih Terim tarafindan torpilli olmasi gerekiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Takımın en iyisini oynatmayan Terim'i tebrik eden arkadaşları tebrik ederim.
    1-2 çalım demişsiniz geçen maçta onu yapamayanlarda oldu umarım Arda, Kazım'ın yaptıklarından fazlasını yapar da görürüz .

Bu arada Baran Emre Güngör niye sırıtsın ki hangi üst düzey forvete karşı oynadı.Son oynadığı milli maçtada gördük zaten milli takım topçusu olmadığını.

Sheriff Misafir

Emre Güngör tecrübesiz bir oyuncu, milli takımda oynayabilecek kapasitesi yok.. Onun yerine yıllardır milli takımda oynayan Emre Aşık doğru karar olur..

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Emre Güngör Galatasaraya gelirken de tecrübesiz falan deniliyordu,hangi macta siritti ? Hangi macta bizleri utandirdi ? Birakin su tecrübesiz laflarini,bu futbolcu Türkiyenin en iyi stoperlerinden birisi ve Emre Asiktan daha iyi.

Emre Güngör-Servet ikilisi Galatasaray´da da oynayan ikilidir,birbirlerini iyi taniyorlar,uyumlari var.Daha ne gerekiyor Milli takimda oynayabilmesi icin ?

Baran her türlü eleştiriyi yap ama,şu torpil düşüncesini çıkar kafandan.Emre Güngör Servet sakatlandı diye çağrıldı kadroya.Ama Servet iyileşti Emre yine kadroda kaldı.Terim onu en baştan düşünmüyordu zaten.Düşünmüş olsa kadroyu ilk çağırdığı zaman onuda çağırırdı...

Sizin futbola bakis aciniz cok farkli(Kazim´i begenenlere söylüyorum).

Kazim ne yapti mac boyunca anlatin.Benim izledigim Kazim ilk yari boyunca hicbirsey yapmadi,aldigi topu hemen oynadi,bir kere cizgiye inip orta acmadi,defansif yönden zaten hic yararli olmadi,orta saha cizgisinin gerisine gelmedi.O bölgede sag kanattan cakma sag bek olan Hamit cok zor anlar yasadi.Ilk yari bitiminde cogu kisi burada Kazim böyle kötü falan diyordu,mesajlari bulur eklerim.(=

2.yarida ne yapti da Kazim bu kadar begeni topladi ?
    Yine defansif yönden tek olumlu hareket yapmadi,yine cizginin gerisine gelmedi,ama bu sefer calim atmaya basladi.Aldigi toplarda 1-2 calim atip pas verdi,ama yine cizgiye inip orta acmadi,iceriye inip kaleye sut cekmedi,arada gereksiz top kayiplari yapti.Ama mac sonunda cogu burada Kazimi begendigini söyledi.Nedeni Milli takimdan ogün herkesin kötü olmasiydi.Kazim da 1-2 calim atarak hemen sizde iyi oynadi kanisini olusturdu.

Avrupa Sampiyonasindayiz,bu sampiyonada defans cok önemlidir,Kazim defansif acidan 0,bekle anlasmasi 0,tek basina gidiyor 1-2 kisi calimliyor,takimi yavaslatiyor,takimin oyun disiplinini bozuyor.Kazim yüzünden kac kere Portekiz sag kanadimizdan geldi,bunlari görün biraz.Futbolcu calim atmakla olunmaz.

Emre Güngör tecrübesiz, bunu inkar edemezsin. Kaç tane Avrupa maçına çıktı, kaç tane uluslarası maça çıktı, kaç tane milli maça çıktı? Türkiye liginde iyi oynamış olabilir ama bu tecrübeli olduğu anlamına gelmez.

Hemen Türkiye'nin en iyi stoperlerinden biri yapmayalım arkadaşlar bir iki maç oynadı diye adamı. Seneye bu performansı gösteremezse ne olacak? Bir çıkış yakaladı ve milli takıma "yedek" olarak alındı. Emre Aşık'ın da hakkını yemeyelim, son derece tecrübeli ve kaliteli bir stoper, şu an belki eski performansında olmayabilir ama tecrübe faktörü çok önemli.

Emre Aşık forvet değil ki bizi kurtarsın Portekiz maçında, veya ofansif bir oyuncu değil. Onu oyuna Fatih Terim maçı kurtarsın diye almadı zaten, mecburiyetten aldı. Emre Güngör bugün oynasa o da bizi kurtarsın diye oynamayacak.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Bencede Emre Aşık daha doğru bir tercih en azından rakibine yakın oynamayı seviyor ve bu şekilde oynadımı rakibini bırakmıyor vücudunu iyi kullanıyor.

Kazim ne yapti mac boyunca anlatin.Benim izledigim Kazim ilk yari boyunca hicbirsey yapmadi,aldigi topu hemen oynadi,bir kere cizgiye inip orta acmadi,defansif yönden zaten hic yararli olmadi,orta saha cizgisinin gerisine gelmedi.O bölgede sag kanattan cakma sag bek olan Hamit cok zor anlar yasadi.Ilk yari bitiminde cogu kisi burada Kazim böyle kötü falan diyordu,mesajlari bulur eklerim.(=

Yine defansif yönden tek olumlu hareket yapmadi,yine cizginin gerisine gelmedi,ama bu sefer calim atmaya basladi.Aldigi toplarda 1-2 calim atip pas verdi,ama yine cizgiye inip orta acmadi,iceriye inip kaleye sut cekmedi,arada gereksiz top kayiplari yapti.Ama mac sonunda cogu burada Kazimi begendigini söyledi.Nedeni Milli takimdan ogün herkesin kötü olmasiydi.Kazim da 1-2 calim atarak hemen sizde iyi oynadi kanisini olusturdu.

Avrupa Sampiyonasindayiz,bu sampiyonada defans cok önemlidir,Kazim defansif acidan 0,bekle anlasmasi 0,tek basina gidiyor 1-2 kisi calimliyor,takimi yavaslatiyor,takimin oyun disiplinini bozuyor.Kazim yüzünden kac kere Portekiz sag kanadimizdan geldi,bunlari görün biraz.Futbolcu calim atmakla olunmaz.
    Kazım o gün ileride top tutan tek oyuncuydu. Bu çok önemli, topu alıp rakip yarı alanda tutuyor fiziğiyle ve tekniğiyle, bizim takımın ofans yapması için gerekli zemini hazırlıyor. O gün hangi oyuncu bu dediklerini yaptı da Kazım yapmadı? Öyle bir yazmışsın ki, sanki bütün takım sağlı sollu ataklar geliştirdi, herkes sıfırı indi orta açtı, herkes uzaktan şut attı, defansa yardım etti, bir tek Kazım bunları yapmadı. Kazım gayet iyi bir performans sergiledi. Sırf Fenerbahçeli olduğu için bu kadar da eleştirilmez bir oyuncu. Fenerbahçe'de değil Galatasaray'da oynasa yere göğe sığdıramazdın, eminim.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Ben şunun yerine şu oynasaydı,şu nasıl ilk 11 de olur gibi şeylerden çok takım olarak sahada ne yapacağımızdayım.Portekiz maçında takım olarak hiç bir şey yapmamıştık.Önemli olan takım oyunu.Eğer bugün iyi bir takım oyununu sahaya yansıtabilirsek,bireysel hataları-özellikle savunmada-en aza indirebilirsek bence maçı kazanabiliriz.Zaten şu anda turnuvadaki maçlara bakarsak galibiyet alan takımların çoğu oynadıkları takım oyunu sonucu galibiyete ulaştılar.Misal Almanya,misal Hollanda,misal İspanya..Mesela İsveç dün akşamki maçta takım olarak iyi savunma yaptı ama hücumda bireysel yeteneği İbrahimovic sayesinde maçı kazandı.İnşallah sahada ne yaptığını bilen,iyi top oynayan bir milli takım seyrederiz..
    So what?
    Saike

Sheriff Misafir

İlk yarıda Terim ona serbestlik sağlamadı ama ikinci yarıda bunu yaptı.. İkinci yarıda çalımda attı, ortada açtı, gollük pasta verdi.. İkinci yarıdaki futboluyla Kazım takımın en iyisiydi.. Maç boyunca sen ya izlemedin yada izledinde Kazım'a top gelince kafanı filan çevirdin iyi bişey yaparsa görmedim derim diye

Emre Güngör tecrübesiz, bunu inkar edemezsin. Kaç tane Avrupa maçına çıktı, kaç tane uluslarası maça çıktı, kaç tane milli maça çıktı? Türkiye liginde iyi oynamış olabilir ama bu tecrübeli olduğu anlamına gelmez.

Hemen Türkiye'nin en iyi stoperlerinden biri yapmayalım arkadaşlar bir iki maç oynadı diye adamı. Seneye bu performansı gösteremezse ne olacak? Bir çıkış yakaladı ve milli takıma "yedek" olarak alındı. Emre Aşık'ın da hakkını yemeyelim, son derece tecrübeli ve kaliteli bir stoper, şu an belki eski performansında olmayabilir ama tecrübe faktörü çok önemli.

Emre Aşık forvet değil ki bizi kurtarsın Portekiz maçında, veya ofansif bir oyuncu değil. Onu oyuna Fatih Terim maçı kurtarsın diye almadı zaten, mecburiyetten aldı. Emre Güngör bugün oynasa o da bizi kurtarsın diye oynamayacak.

Tecrübe faktörü tabi önemlidir ama ahi gitmis bahi kalmis bir futbolcuyu da oynatmanin bir manasi yoktur.Hakan Sükür neden cagirilmadi ozaman ? Ondan daha tecrübelisi mi var,forvette de sorun yasiyoruz iste.

Emre Güngör 1-2 mac degil,Ankaragücünde oynarken de kaliteli bir stoper oldugunu kanitlamisti,ülkemizde medya destegi olmadan biryerlere gelmek zor.Emre Galatasaraya gelince herkesin gözü önünde olmaya basladi.Yoksa Emrenin zaten bir zaafi yoktu ki.

Emre Asik sadece adam markajinda iyidir,ama kesinlikle Emre Güngörden iyi degildir,onun oynamasi gerekiyordu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Baran artık Kazım'la ne alıp veremediğin var düşünmeye başladım.Hadi bizi boşver bütün yorumcular benim dediğimi diyor fakat bir tek seni gördüm takımın en iyisine sadece çalım atıyor gibi saçma kulplar bulan.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Ben kendi adıma söyleyeyim bencede o günün Servet'le en iyi iki isminden biriydi.İlk yarıda pek etkili değildi ki bir kart yemişti temkinli oynadığı belli oluyordu.2.yarıda diyorsunki şut çekmedi çizgiye inmedi bunlar rakip sahda yapılacak işler Kazım 2. yarıda topu nerede aldı kendi yarı sahasında aldı rakip sahaya taşımaya çalıştı.Öyle ki bunu başarabilen 2 oyuncudan biriydi.Diğeride yine beğenilmeyen Emre'ydi.Çalım çok önemli futbolda hele önemli maçlarda Portekiz öyle yerleştiki bizim boşta adamımız yoktu.Çalım atarak adam eksilterek boşa adam çıkmasını sağlamaya çalıştı.Zaten arkasında Hamit oynadığı için kanatta tek gibiydi Hamit'in bek oynayacak kadar kondisyonu olmadığı ortadaydı.Çok yararlı oynadı bizim için kesilmesini anlarım ancak hiç oynatmadığı Gökdeniz'i bir anda öne sürmesi saçma geliyor.Umarım yanılırımda kazanırız.

Kazım o gün ileride top tutan tek oyuncuydu. Bu çok önemli, topu alıp rakip yarı alanda tutuyor fiziğiyle ve tekniğiyle, bizim takımın ofans yapması için gerekli zemini hazırlıyor. O gün hangi oyuncu bu dediklerini yaptı da Kazım yapmadı? Öyle bir yazmışsın ki, sanki bütün takım sağlı sollu ataklar geliştirdi, herkes sıfırı indi orta açtı, herkes uzaktan şut attı, defansa yardım etti, bir tek Kazım bunları yapmadı. Kazım gayet iyi bir performans sergiledi. Sırf Fenerbahçeli olduğu için bu kadar da eleştirilmez bir oyuncu. Fenerbahçe'de değil Galatasaray'da oynasa yere göğe sığdıramazdın, eminim.

Alakasi yok,aklinizda türlü türlü hikayeler uyduruyorsunuz,onlari gercekmis gibi buraya yansitiyorsunuz,ben 1000 kere dedim Milli takimda forma ayrimi yapmam diye.Anlayana sivrisinek saz,anlamayana davul zurna bile az demisler.

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    İlk yarıda Terim ona serbestlik sağlamadı ama ikinci yarıda bunu yaptı.. İkinci yarıda çalımda attı, ortada açtı, gollük pasta verdi.. İkinci yarıdaki futboluyla Kazım takımın en iyisiydi.. Maç boyunca sen ya izlemedin yada izledinde Kazım'a top gelince kafanı filan çevirdin iyi bişey yaparsa görmedim derim diye

Hahaha ne komik.Ne sorunum olacak benim Kazimla ? Iyi oynasin,basimizin üzeride yeri var,ben söylediklerimin arkasindayim.Kazim ne defansif,ne de ofansif acidan yararli olamamistir gecen macta bize.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ne diyeyim arkadaşım sen maçı nasıl izledin çok merak ediyorum?

Takımın en iyisi Kazım'dı. Bu maçta Hamit'in yerine bence o oynamalı...
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Tecrübe faktörü tabi önemlidir ama ahi gitmis bahi kalmis bir futbolcuyu da oynatmanin bir manasi yoktur.Hakan Sükür neden cagirilmadi ozaman ? Ondan daha tecrübelisi mi var,forvette de sorun yasiyoruz iste.

Emre Güngör 1-2 mac degil,Ankaragücünde oynarken de kaliteli bir stoper oldugunu kanitlamisti,ülkemizde medya destegi olmadan biryerlere gelmek zor.Emre Galatasaraya gelince herkesin gözü önünde olmaya basladi.Yoksa Emrenin zaten bir zaafi yoktu ki.

Emre Asik sadece adam markajinda iyidir,ama kesinlikle Emre Güngörden iyi degildir,onun oynamasi gerekiyordu.
    Ligde oynatırken sorsalar bana, hangisini oynatırsın diye, kesinlikle Emre Güngör derim ama iş milli takıma gelince Emre Aşık derim. Emre Aşık'tan kaliteli stoperleri sayayım ben sana, Trabzonspor'dan Giray Kaçar, OFTAŞ'tan İlhan Eker mesela, ama bunlar da tecrübesiz ve milli takımda oynayamaz.

Forvet konusu apayrı. Orada tecrübe faktörünün bence çok fazla önemi yok. Bugün Fransa'ya bakıyorsun, defansta ahı gitmiş vahı kalmış benzetmesini yapabileceğimiz Thuram'ı oynatıyor. Onun yerine Squilacci oynayabilirdi, hem de daha iyi oynayabilirdi ama tecrübe faktörü, ama forvette Benzema'yı kullanıyor, zira orada tecrübe önemli değil o kadar, defanstaki kadar...

Hollanda'ya bakıyorsun, Heitinga yerine tecrübe faktörünü göz önüne alarak daha tecrübeli stoperlerini koyuyorlar.

Almanya'ya bakıyorsun, defansta yine tecrübeli iki ismini koyuyorlar.

Tecrübenin önemli olduğu bence iki mevkii var, kaleci ve defans. Diğer mevkiiler için tecrübe bu iki mevkiide olduğu kadar önemli değil.

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Niye bu kadar abartıyorsunuz ki kazım olayını,beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez.Sokak topçusu görmek istiyorsanız bizim mahallede bir sürü topçu var,ya da gidin halı saha turnuvalarını izleyin.Kazım gibi bir sürü adam var ordaBize takım oyuncusu lazım,Kazım defansif yönden 0,ayağında topu tutup oyunu soğutuyor,takımı yavalşatıyor.Fatih Hoca da kararını vermiş artık, ben ve futbola benim gibi bakanlar kazımın futbolunu beğenmiyor.Zorla mı beğendireceksiniz!Hem bunun takımcılıkla da bağdaştırmak çok yanlış.Fb düşmanlığı yapsam burda ben Semih oynasın diye yazmazdım her yazımda.

Ligde oynatırken sorsalar bana, hangisini oynatırsın diye, kesinlikle Emre Güngör derim ama iş milli takıma gelince Emre Aşık derim. Emre Aşık'tan kaliteli stoperleri sayayım ben sana, Trabzonspor'dan Giray Kaçar, OFTAŞ'tan İlhan Eker mesela, ama bunlar da tecrübesiz ve milli takımda oynayamaz.

Forvet konusu apayrı. Orada tecrübe faktörünün bence çok fazla önemi yok. Bugün Fransa'ya bakıyorsun, defansta ahı gitmiş vahı kalmış benzetmesini yapabileceğimiz Thuram'ı oynatıyor. Onun yerine Squilacci oynayabilirdi, hem de daha iyi oynayabilirdi ama tecrübe faktörü, ama forvette Benzema'yı kullanıyor, zira orada tecrübe önemli değil o kadar, defanstaki kadar...

Hollanda'ya bakıyorsun, Heitinga yerine tecrübe faktörünü göz önüne alarak daha tecrübeli stoperlerini koyuyorlar.

Almanya'ya bakıyorsun, defansta yine tecrübeli iki ismini koyuyorlar.

Tecrübenin önemli olduğu bence iki mevkii var, kaleci ve defans. Diğer mevkiiler için tecrübe bu iki mevkiide olduğu kadar önemli değil.
    Egemen yaptigin laf salataligidir.Öyle mevkilere ayirma tecrübeyi,tecrübe bütün turnuva icin gereklidir.Ama söyle birsey de var,eger bir stoper öbüründen iyiyse,oynadigi futbolla bunu göstermisse ona formayi vermek zorundasin,sonra oynadigi futbolla gelir elestiriler.Emre Asiki burada Maldini yaptin mübarek,nasil defans oldugunu biz de biliyoruz.Emre Güngörün yanindan gecemez.Tecrübe önemlidir,ama ondan önce oyunu daha da önemlidir.

Sheriff Misafir

Hahaha ne komik.Ne sorunum olacak benim Kazimla ? Iyi oynasin,basimizin üzeride yeri var,ben söylediklerimin arkasindayim.Kazim ne defansif,ne de ofansif acidan yararli olamamistir gecen macta bize.
    Dünya basınının iyi oynadı dediği, forumumuzda bir çok kişinin GS'li FB'li BjK'li her takımdan kişinin iyi oynadı dediği, daha önce milli takıma çağrılmasını eleştiren kişilerin iyi oynadı dediği bir oyuncuya kötü sokak topçusu dersen altında birşeyler aranır tabiki.. Yaptıkları ortada herkesin takdirini kazanmış, sen yazsan ne olur yazmasan ne olur, istediğini yap beni ilgilendirmez, emin ol Kazım'ın oynayıp oynamamasına veya kalitesine etki etmez..

Egemen yaptigin laf salataligidir.Öyle mevkilere ayirma tecrübeyi,tecrübe bütün turnuva icin gereklidir.Ama söyle birsey de var,eger bir stoper öbüründen iyiyse,oynadigi futbolla bunu göstermisse ona formayi vermek zorundasin,sonra oynadigi futbolla gelir elestiriler.Emre Asiki burada Maldini yaptin mübarek,nasil defans oldugunu biz de biliyoruz.Emre Güngörün yanindan gecemez.Tecrübe önemlidir,ama ondan önce oyunu daha da önemlidir.
    Ben değil, bütün dünya ayırıyor tecrübeyi mevkiilere göre. Örneklerle açıkladım burda. İsviçre'ye bakıyoruz, defansta Djourou yerine bütün sezon oynamamış, sakatlıktan yeni çıkmış Patrick Müller oynatıyor, neden tecrübesinden... Djourou çok daha iyi bir futbolcu ama formayı vermiyor, onların hocası aptal mı?

Emre Aşık iyi bir defans oyuncusu değil ama eldeki bu, ne yapalım? Cannavaro var da biz mi oynatmıyoruz? Emre Güngör biraz tecrübe kazansın, kalitesini korusun, milli takımın bankosu olur zaten merak etme sen.

Güzel bir ilk 11 olmuş,yalnız Emre Aşık'ın yerine Emre Güngör olabilirdi,Kazım da ilk 11'de oynayabilirdi.

Her ne kadar konuşsak da onlar sahada Türkiye'yi temsil ediyor,bizimde kalplerimiz onlarla,hadi Türkiye !

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Öff..yinemi basladik tartismaya, biz iste böyle bir milletiz yahu. Bu ne galatasaray, ne fenerbahce ne besiktas nede trabzonspor yada diger takimlarin maci degil.

Ulusal takimin kader maci, hepimiz birlik olsak olmazmi.. bir kerede..

Bence Ugur Boral disinda ilk 11 tercihi dogru diyebilirim..

Ben Emre Asigi oynatirim, nedenmi? rakibe yapisacak, "tecrübesiyle" oynayacak oldugundan.. Onun yaninda general Servet var, bügün ondan duran topta bir gol bekliyorum..

Neden H.Balta? cünkü Ugurun defansif yönü gercekten kötü, oynamasi hata olur.. H.Balta ayrica Aurelio'ya gizlice yardim edecek oyuncudur..

hmm...simdi Gökdenizmi, Kazimmi..Ben acikcasi bu iki oyuncuyuda begeniyorum. ikiside uyar, ama bana Gökdeniz daha uygun geliyor suan, hem tecrübesiyle hem hirsiyla..her oyuncu Avrupa sampiyonasinda oynamak ister, 5 dakka olsa bile..

Arda olmali cünkü, posizyonlari o yaratacak, her yerde olacak. Attigi calimlarla tribünleri kaldiracak. Arda son zamanlar kendini cok gelistirdi fizigiki acidan, her macta cok kosuyor, cok top caliyor hemde akillica oynuyor, Kazimin eksigi iste bu. Arda son maclarda golde atmaya basladi insallah bügünde atar birtane..

Hamit'ten sagbek olmaz, onun yerine orda sabri oynayabilirdi..

Benden bu kadar, Basarilar Türkiyem

Sayfa 6 / 20 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon

Mesaj Yetkileri