biz de artık kupayı alınca 23+1 yıldır kupayı alamayan fb taraftarlarına armağan ederiz...Originally Posted by senderson
biz de artık kupayı alınca 23+1 yıldır kupayı alamayan fb taraftarlarına armağan ederiz...Originally Posted by senderson
ben maçta polislere üzüldüm.gsliler telin bir kısmını yıkınca kar yağarken orda beklemek zorunda kaldılar
şimdi gözüme girdinOriginally Posted by Jesus_FB
![]()
![]()
bende size üzülüyorum gittiniz dondunuz bütün maç küfür dinledinizOriginally Posted by senderson
iyi maç hava koşulları yüzünden olmadı ama mücadele üst düzeydeydi.iki teknik direktörde taktik hatalar yapıp oyuncu değişikliklerinde geç kaldılar bana göre.İliç daha önce oyuna girebilirdi.Fizik mücadelesinin yüksek olduğu maçta daum serkanı ve kemali oyuna almalıydı.Alex frikik ile hem kendini hemde hocasını rahatlattı ama fenerbahçe bir an önce hocasını uyarmalı.Günü kurtaracağım derken feneri zor durumlara düşürüyor.Ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum.İki takımıda mücadelelerinden dolayı tebrik ederim.
Ya bi durun bi, bir şeyler yazacam maçla ilgili sürekli sayfa sayısı artıyor. Maçı izlemeyenler bi yazmasın bi kere. Sonra tartışırsınız.
Hakemi de yendik bugun.
TErbiyemizide verdik.
Bu tür yazıları yazmazsanız sevinirim.Tekrar uyarmayacağımı size de hatırlatıyorum.Ortam tekrar gerilmemeli..Originally Posted by mutlee
Zaten dişlerimden dolayı sıkıntı çekiyorum, beni konuyu takip etmek zorunda bırakmayın lütfen..
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
ya arkadaşım ortam duruluyo sen yine geriyosun ne terbiyesi birader asıl terbiyeyi samiyende görücez abuk subuk yorum yapma futbol konuş saçma sapan şeyler yazma takımın nasıl oynadı falan onu yaz hakem makem ne karıştırıyosun smaç bastığınız günleri unutma allahım ya sen bana sabır ver sakin olalım diyoz adam geliyo ortamı geriyo offf ooffffOriginally Posted by mutlee
Hakem bu konuda aciklama yapti. Kurallara gore kalecinin aksiyonu bitmeden Alex mudahele ettigi icin faul vermis. Yani eger Aykut topa vursa ve Alex ayak koyarak topu kapsa ve gol atsa nizami. Ama Aykut'un degaji tamamlanmadan topu havadan kaptigi icin hareketi kural disi.Originally Posted by ABOOO
Ya Arkadaşlar!
Ne oluyor ya, niye futbol konuşmuyoruz, burada bir sürü şey konuşulmuş sadece bir kaç tanesi doğru düzgün maç yorumu, diğerleri bu forumunun seviyesine ve bize hiç yakışmayan anlamsız, muhabbete olumsuzluk birkaç şey dışında hiç birşey katmayan, tamamen tartışmaya yönelik yazılar...
Abiler, lütfen kendinize gelin ya, yorumlarımızı da objektif, kimseye taş atmadan sakin bir şekilde yapalım, ne oluyor ya....
ya allahını seversen kapa şu konuyu ya yoksa bu akşam banlanıcam sabır sabır bi yere kadarOriginally Posted by ABOOO
beyler tamam artık ya!!!
-
Sanırım kural değişti?Originally Posted by perpetua5099
Bildiğim kadarı ile kuralda bu durum geçerli değildi, top elden çıktığında havada dokunulabiliyordu.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Kural yeni benim dedigim sekile degismis. Hakemlerimizin bu konuda bilgili olmasi bence guzel bir haberOriginally Posted by ABOOO
![]()
Ben uzun zamandan beri Fenerbaçe’yi bu kadar koşarken görmedim. Özellikle Ümit Özat’ı bu kadar hırslı görmüyordum bayadır. İki takım oyuncuları da mücadele etti. Yalnız GS taraftarları hiç kusura bakmasın, GS topu ayağına alınca sürekli şişiriyor. Forvetler topu arkadaki AMC ye indirirse ne ala ama indiremezse böyle oyun sistemi olmaz. Gelecek sene GS Avrupa’dan hemen elenir bu şekilde oynamaya DEVAM EDERSE.
Burada şimdi dürüst olun. 5 maçta 15 puan kaybeden Fenerbahçe’yi bu şekilde hırslı oynatmayı her Teknik Direktör becerebilir mi? Takımı 3 günde bu şekilde motive edebilir mi? Daum hakkında konuşanlar şimdi dürüstce yanıtlasın.
Maç ile ilgili olarak GS golü attığında kaleyi bulan şutu YOKTU(veya 1 taneydi tam hatırlamıyorum), ayrıca topu sürekli şişiriyorlardı demin de söylediğim gibi. Fenerbahçe öne geçemeseydi çok yazık olurdu bu mücadeleye. Fenerbahçe bugünkü oyunu ile rakibinden üstün olduğunu gösterdi bana gore, sürekli uzun top atarak futbol olmaz.
Ayrıca hakem 1 golümüzü vermedi hepimizin hemfikir olduğu üzere. Buna ilaveten Nobre’nin kayıp topa vuramadığı pozisyon sonrasında Ayhan topu ceza sahası dışına çıkaramayacağını anlayınca kendini yere bırakıverdi, hakem de gözünün önündeki pozisyona foul çaldı. Oyun devam etseydi gol olacağını söylememe gerek yok herhalde.
Küfür konusuna gelince. Ben sürekli FENER stadına giden, gidemediğim zaman da kahveden mutlaka maç izleyen biriyim. FENER stadında KÜFÜR YOK normalde, bu son 2 derbide oldu küfür. Siz tabi sadece bu maçları izlediğiniz için bu şekilde konuşuyorsunuz. FB taraftarı en azından Anadolu kulüpleri ile oynarken maçın ortasında diğer büyük kulüplere küfür etmiyor.
Hasan Şaş’ın nasıl biri olduğunu burada anlatmaya gerek yok heralde. Her zaman yapıyor bunu. Tribünleri gerene kadar da küfür yoktu, bundan sonra Hasan’ın sürekli seyirciye oynaması ile seyirci çıldırdı.
Ayrıca Tuncay’a KESİNLİKLE kasıtlı olarak ÇİFT DALDI büyük bir SÜRATLE. Tuncay atlamasa kesin kırılcak ayağı. Del Horno’ya kırmızı kart veriliyorsa HASAN neden atılmıyor? Oyundan çıktıktan sonra da Hasan’ın sürekli ortamı gerici hareketleri gözden kaçmamıştır heralde. Küfür ettiği de bariz. Dua okumuyordu heralde. Bunları GÖRMEDİNİZ Mİ siz? Gördünüzse neden bahsetmiyorsunuz?
Ben maç hakkındaki yorumlarımı yazmayacağım buraya; çünkü görüyorum ki yorumlar yazılırken hiç tam olarak objektif davranamıyoruz...
helal olsun kardesım super bı yorum yapmısın...bızler de ınsanız bı sabır bı yere kadar..her mac ana avrat kufur edılıo bızee eee bızde bı yere kadarr..nobrenın golden sora kı frıkıkte kafa vurusuna helal olsun dedım olumune uctu keske hepsı her mac bole oynasa..
Originally Posted by perpetua5099
Bu kural zaten vardı, ve uygulanıyordu. eskiden yani yakşlaşık 3-5 yıl öncesinde uygulanmıyordu sadece...Originally Posted by perpetua5099
Ben maçı izlemedim ama aykut degaj yaparken topu elinden çıkardığında rakip oyuncu topa temas ederse faul olur... ben geçen senelerde çıktığım maçlarda da bu kuralı uyguluyordum ve hakem kitapçığımızda da bu kural yazıyor![]()
<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=42321" style="text-decoration: none">Türkçe FM Hakkında Bilinmeyenler</a>
Forumlarımızda YASADIŞI PAYLAŞIMLAR yapamazsınız
ÖM veya E Posta ile teknik sorular sormayın cevaplamıyorum
<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=2358" style="text-decoration: none">Hesabınızın kapatılmaması, kullanıcı adınızın ceza almaması için tıklayın</a>
<a href=http://www.turksportal.net style="text-decoration: none">Turksportal Interactive – l – <font COLOR=”#333333”>Football Manager Türkiye Resmi Araştırma Sitesi</font></a>
__________________________________________________ _______________
Arkadaşlar anlıyorum sizleri oldukça heyecanlısınız ama bazı konuları tartışırken kendinizden geçmeyin. Olayı kişisel boyuta indirip biribirinizin kalbini kırmayın, forumun düzenini bozmayın.
Ben bu forumda konuların düzeysiz tartışmalar yüzünden kilitlenmesi taraftarı değilim onun için yeni ceza sistemi getirdim ve kişisel tartışmalara girenlere yazma cesası uyguluyoruz... Bu nedenle çok çok aşırıya kaçılmadığı sürece konuyu kilitlemeyeceğimizi bilin, otokontrolününzü konuşturun ve ona göre düzeyi elden bırakmadan tartışın. Bunları yapamayanlar yazma cesası alır hatırlatmak istiyorum.Uyarımı 1 kere yaparım tekrarında uygulamaya dökerim onun için düzeyli tartışın lütfen...
<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=42321" style="text-decoration: none">Türkçe FM Hakkında Bilinmeyenler</a>
Forumlarımızda YASADIŞI PAYLAŞIMLAR yapamazsınız
ÖM veya E Posta ile teknik sorular sormayın cevaplamıyorum
<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=2358" style="text-decoration: none">Hesabınızın kapatılmaması, kullanıcı adınızın ceza almaması için tıklayın</a>
<a href=http://www.turksportal.net style="text-decoration: none">Turksportal Interactive – l – <font COLOR=”#333333”>Football Manager Türkiye Resmi Araştırma Sitesi</font></a>
__________________________________________________ _______________
Galatasaray'ın Avrupa macerasını konuşmak için çok erken. Eğer konuşacak biri varsa bence bu Galatasaray camiasının içinden olmalı.
Ayrıca her Galatasaray maçını izlediğim gibi bu maçıda izledim. Galatasaray son 5-6 maçtır Hakan Şükür olsa dahi topu şişirmek yerine yerden oynamayı tercih ediyor. Tamam elbette ki orta yapılıp gol atılacak ama daha çok yerden oynuyoruz.
Anadolu kulüplerine Fenerbahçe küfür etmiyor. Belki ortam sadece derbi maçlarında geriliyor. Peki o zaman Fenerbahçe niye tüm Türkiye takımlarını içine alacak bir küfür ediyor bunu merak ediyorum..
Burada Hasan Şaş veya Tuncay'î tartışmak saçma olacak. Ne kadar Hasan Şaş'ın hatası varsa bir o kadar Tuncay'ında hatası vardır. Çünkü iki futbolcuda sinirlerine hakim olamıyor.
Son olarak bir yorum yapıp başka konulara geçeceğim. Rıdvan Dilmen bana kalırsa yorumculuğu bırakmalı veya sadece mümkünse Fenerbahçenin Anadolu kulüpleri ile oynadıkları maçlarda yorum yapsın. Ben bir Galatasaraylı olarak televizyonda maç izlerken, devamlı bir Fenerbahçeye övgü gönderen, karşı takımı ezici bir üslupla konuşan bir yorumcu dinlemek istemiyorum.
Herkese saygılar, iyi akşamlar.
aynen benim kitapcigimda da boyle yaziyorOriginally Posted by VoLkaN BaROs
---> Alex'e bide sari kart gerekirdi. Bunuda okurlarimiza aktaralim.
bilader ii güsel yazmışsnda bend maçı izledm, maçın başında appiah ın arka arkaya yaptığı,aurello nun yaptığı hareketler wardıOriginally Posted by Kerim Kerimov
appiah ın da kesin kırmızı görmesi lasımdı o pozisyonda
daum konusunda da bana kimse o adam hakkında teknik ve taktik açıdan güsel bişi söyletemez, bjk deykende sewmezdm ztnbi zahmette milyon dolarlar alan teknik direktör bu maça takımını motive etsn , gs en azından bi puan kurtarsaydı fb moralmen sıfırdı, bu maç daum için son şanstı, ligde uzuzn süre sonra ikinciliğe düşmüş ve liderle oynuo hemde kendi sahasında tabiki fb saldıran rakibi boğan yeri gelince sahada deli gibi koşan bi takım görüntüsünde olmalıydı bu maçta
tmm hasan herzaman böyle, rakiple oynuo ve özellikle kornerlkerde rakiple ağız dalaşına girio gerekirse. ozman bnede sana şunu sorarım tuncayın golden sonra yaptığı hareket neydi
ayrıca gs maçta süreklide ezik oynamadı, volkan da çok ii 2 top çıkardı sol taraftan 2-1 ken 2-2- olsa tur şansı zora girecekti fb nin
Ilginc ve mucadele duzeyi yuksek bir mac oldu. Ozellikle Galatasaray skoru 1-1 yaptiktan sonra Fenerbahce'li oyuncularin normal olarak daha fazla mucadele ettigini ve Galatasaray defansini zor durumlara dusurdugunu gorduk. Bu konuda belki de Gerets degisiklik yapmada biraz gec kaldi.
Fenerbahce'nin ilk golunde Lucano'nun cok guzel sutu vardi. Ilk golde Fenerbahce'nin serbest vurusu cabuk kullanip Appiah'in hemen ortalamasi, Serbest vurus icin ileriye girmis Luciano ve Sabri eslesmesine yol acti. O pozisyona Luciano'yu marke ederek baslayan Sabri'nin Luciano ve Song hava topuna cikip, Luciano kazandiktan sonra yerinde cakili kalmasi cok buyuk hata olarak degerlendirilebilir. Defans oyuncusu olmayan Cihan ve Sabri gibi oyuncular bu tip hatalari cok kolay yapiyorlar. En azindan Anelka'ya dogru yonelerek Sabri Luciano'nun onunnu kapatabilirdi ancak orta saha oyuncusu ile defans oyuncusunun sezileri tabii ki farkli oluyor.
Fenerbahce mac boyunca Galatasaray defansinin orta saha ile paslasmasini cok iyi onledi ve Galatasaray toplari sisirmek zorunda kaldi. Bu acidan mac Kayseri - Fenerbahce macina benziyordu ancak bu macta Fenerbahce defansini daha geride kuran ve oncelikle gol yememeyi cabalayan takimdi.
Galatasaray'in golunde, Hasan Sas ve Hakan Sukur belki de calisilmis bir paslasma yapti. Hakan Sukur, Hasan'in sag kanattan ceza sahasi icine verdigi pasi, defansi oyundan dusurerek tekrar gobege dogu yonelen Hasan'in onune dogru birakti ancak pozisyonu iyi sezen Umit Karan topun gelisine vurdu ve top Volkan'in altindan gol oldu.
Bu dakika'dan sonra Fenerbahce daha da istekli oynamaya basladi ve Deniz-Nobre degisikligi ile Galatasaray defansina daha da fazla baski yapmaya basladi. Bu dakikalarda Gerets'in oyuncu degistirip takimi sakinlestirmemesi bence bir hata idi. O dakikalarda Hakan Sukur'un yerine girip bos alanlara kacacak ve pas verebilecek bir Ilic, Galatasaray'i rahatlarirdi. Galatasaray defanstan cikmakta zorlanirken Tomas ileriye vurmak yerine verdigi riskli bir pasi ceza sahasinin disindan kapan Alex ceza sahasina dogru yonelirken, Tomas topa mudahele etmeye calisip basarili olamayip Alex'i dusurdu (ve bence gereksiz bir mudahele idi). Kazanilan serbest vurusta, Galatasaray barajinin hemen yaninda Fenerbahce'nin akillica kurdugu baraj Aykut'un gorusunu engelledi ve Aykut bos biraktigi koseye yonelirken Alex Aykut'un kaptattigi koseden golu atti.
Mactaki olaylara gelince. Hasan Sas belki de bu sezonun en iyi maclarindan birisini oynadi. Maca guler yuzle basladi, kendisi degil futbolu agresifti. Macta sert mudaheleler de oldu ama yukarida yazildigi gibi Hasan Sas'in Tuncay'a mudahelesi kasitli degildi. O sirada Fenerbahce seyircileri Hasan'a tepki gosterirken, Tuncay'in Hasan'a sarilip verdigi "aramizda bir sorun yok" mesaji guzel bir sahne idi. Hasan Sas korner kullanirkan tribunlerden atilan bir maddenin kafasina gelmesinden sonra yine Tuncay'in Hasan'a kosup ve herhalde iyi olup olmasigini sormasi Hasan'a yerde yatarken belki de daha fazla madde atilmasini onledi. Bu olaydan once de yine ayni koseden Hasan'in kullandigi bir kornerde yine yabanci maddeler atildigi icin hakem iki takim kaptanlari ile konusmusdu.
Macin tamamina bakarsak Fenerbahce daha geride kurulmus defansi ve ileriye hizli cikislari ile daha etkili tarafti. Ozellikle Necati'nin orta sahaya geri gelip yardim etmemesi Galatasaray orta sahasinin gobegini zoe durumda birakti. Galatasaray orta sahada topun oldugu yere uclu pres yaptigi zamanlarda, topu diger kanada aktarabildigi zaman Fenerbahce, tehlike yaratti ancak duran toplar disinda (ilk golu duran top varyasyonu sayarsak) Fenerbahce'nin kaleyi bulan (ve benim su anda hatirladigim) 1 sutu vardi. Bu sut da Anelka'dan geldi.
Galatasaray'da onemli iki pozisyon Volkan'in harika bir kurtarisla, Umit Karan'in sutunu cikartmasi ve Hakan Sukur'un ceza alanina girerken ve koseye vurdugu topu kornere cikartmasi idi.
Hakeme gelince bence maci iyi yonetti. Macin basinda Appiah'in Orhan'in yuzune ayagi ile vurusunu gormemesi, Onder'in arkadan yaptigi cekmede ve Ayhan'in kendisini yere atmasinda gostermedigi sari kartlar vardi. Ayrica Onder'e gosterilmeyen sari karta itiraz eden Hakan Sukur'e gosterdigi kart her ne kadar dogru olsa da, Onder'e kart verilmemesinden dogdu.
Mac sonunda Umit Milli Takimdan arkadas Sabri, Semih ve Mahmut Hanefi, Volkan ve Appiah, Tuncay ve Hakan Sukur ve belki de bir cok digerlerinin birbirlerine gosterdikleri dosthane hareketler belki de macin en memnun edici anlari idi. Her ne kadar teknik acidan fazla memnun edici bir mac olmasa da heyecanli ve yuksek mucadele olan bir macti. Fenerbahce maci kazansa da 2-1 gibi riskli bir skorla bitti.
apiah bencede atılmalıydı ayhana yaptığı hareket çok sertti ama bunların tartışmasını yapmak için geç güzel maçtı inşallah sami yende yenerek turu atlarız
bence artık "yapmıştı, vermemişti" gibi -mişli geçmiş zaman kullanarak cümle kurmak gereksiz. artık olmuş bitmiş bir olay. "Fenerbahçe maçı kazandı." bence maçın özeti budur. dahasına gerek yoktur.
Bu şekilde düşünce sistemi olur mu? O zaman eleştiriye kapalı bir sistem olursun. Senin dediğin gibi bir sistem olsaydı herkes kendi takımını konuşur, hiç bir ilerleme de olmazdı.Originally Posted by ermoon34
Mesela 90 dakika programında her takım sırayla konuşulur. Sıra BJK'ye geldiğinde mesela Hıncal; "Ben bu camianın içinde değilim, yorum yapmayayım" mı diyecek?
Francesco Arkadaşım: Tuncay'ın golden sonraki hareketini görmedim, gol sevinçlerinden sonra gergin maçlarda abartılı hareketler her zaman olur, hiç bir ligde de oyuncu atıldığını görmedim, eğer atılması gerekirdi diyorsan.
ya daha avrupa için konuşmak erken ama bence bu kalite ile hiç bi türk takımı avrupada iş yapamaz
Bende Toroglu'nun yalancisiyim sonucta ..Originally Posted by VoLkaN BaROs
![]()
Merhaba Arkadaşlar!Dün akşam oynanan Fenerbahçe-Galatasaray Fortis Türkiye Kupası maçı çok zevkli ve heyecanlı bir mücadeleye sahne oldu![]()
Byle bir maç izlettirdikleri için bütün futbolculara BRAVO!!!
![]()
Stadın dolu olmasıyla birlikte daha da istekli olan futbolcularımız;iyi bir oyun şablonu ve hırs sergileyerek maçı alma şansını yakaldılar, maçı aldılar da...
![]()
2 hafta sonra oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe maçında da böyle centilmence ve heyecanlı bir maç olması en büyük isteğimizdir!!!
![]()
Bravo Fenerbahçeli'lere!!!Helal Olsun
![]()
![]()
>>>FB<<<
![]()
HsY\