Fenerbahçe
Galatasaray
Beraberlik
Tamam iş bitti bu saatten sonra ne yapsak kazanamayız..Fenerbahçeyii şimmdiden kutluyorum 2.yarıyı izlemiyorum..
Last edited by GeNç KaRTaL : 09.Kasım.2008 at 22:14
Devre yarısı sonucu puan durumunu etkiliyor mu? Hayır.Sakin olun yahu maçtan sonra tartışırsınız pozisyonları...
I'm back...
Hakeme suç atmak istemiyorum ama;
Bu hakem daha önce FB nin 4 maçını yönetmiş 2 Galibiyet 2 Beraberlik...
Gs nin 3 maçını yönetmiş 2 Beraberlik 1 Mağlubiyet...
Bir anektotdu...
Ayrıca sporx ten ;
Hakem Hüseyin Göçek, Milan Baros'a sarı kart çıkardı. Kartın gerekçesi, Milan Baros'un kasti bir şekilde topu elle kontrol etme çabası.
İlk defa böyle bir sarı kart nedeni duydumdoğrumu bu?
Skibbe ne akilla gidip Baros´u oyundan cikariyor ? Nonda sakatliktan yeni cikti,sen nasil alirsin onu ?
Orta sahayi güclendirmemiz gereken yerde iyice kopukluk yasadik.2 forvet cikip,bir sol kanat ve sakatliktan cikmis forvet girdi.Allah askina bu ne ya ?
Skibbe maci vermistir ...
Josico arkadan giriyor,ceza sahasi önünde faul yapiyor,2.sariyi yemiyor ...
Ayrica hakem ne bicim baraj kurduruyorsun sen yav,7 metrelik baraj mi olur.Bir insan icindeki duygulari bu kadar mi belli eder,yeter biktik yav...
Last edited by goosfraba : 09.Kasım.2008 at 22:01 Reason: kurallar !
Fenerbahçe 2.yarının başında bulduğu golle iyice rahatladı.Yarısahalarına kuruluyorlar ve Galatasaray'a top yaptırmıyorlar.Bunda çok başarılılar.Galatasaray'ın 2.yarıda organize atağı yok.Fenerbahçe kontralardan bir çok şans buluyor fakat tehlikeli ataklara fazla çeviremediler pozisyonları.Maçı Fenerbahçe alacak gibi büyük bir aksilik yaşamazlarsa..
So what?
Saike
Skibbe resmen maçı sattı ya Ümit Karan'I çıkarıp yerine tamamen ölü olan Nonda'yı alarak zaten intihar etti. Bunun dışında Servet olmasaydı herhalde en az 10 yerdik.!!!!
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Tebrikler Fenerbahçe'ye ve Fenerbahçeli oyunculara 4-1 gibi bir skor ile Galatasaray'ı yenmek güzel bir sonuç.
Hafta arası Benfica maçından sonra yere göğe konmayan Skibbe mi gönderilsin?Skibbe'nin gidip yerine 4-1-3-2 sistemiyle Barcelona'yı çoşturan Rjikkard gelmelidir diyorum. Çünkü bizim takımdaki oyuncularla o Barca'daki oyuncuların neredeyse benzerler. SKİBBE İSTİFA!!!!Durun yahu daha bence ısrar edilmeli Beşiktaş'ın Tigana'ya yaptığını Galatsaray Skibbe'ye yapmamalı.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Kabus gibi aylar ne sizin ne bizim için geçmedi bence![]()
Tek maçlık skora aldanma.Bizde Benfica'yı deplasmanda 2-0 yendik.Bence daha zor bir deplasmandı Fenerbahçe'den daha iyi bir kadrosu vardı ama noldu bu maçta...
Fenerbahçe maça çok şansız başladı. Maçın daha birinci dakikasında gol yememiz ters tepki yapar, Fenerbahçe'li oyuncuları strese sokar ve Galatasaray rahat bir galibiyete gidebilirdi. Fenerbahçe buna izin vermedi hemen skoru eşitlediler. Kısa bir süre sonra ikinci gol gelmesi Fenerbahçe'yi çok rahatladı. Adeta rakibe bastılar. Mücadele ettiler, takım oyunu oynadılar. Defansda da hücümda da takım olarak yaptılar. Bireysel yetenekten çok takım oyunu ile galibiyete gittiler. Galatasaray'lı oyuncular ne zaman top alsa karşısında bir değil iki Fenerbahçe'li geliyordu buda Galatasaray'ın pozisyon bulmasını zorladılar. Hatta ikinci yarıda Galatasaray'lı çok net bir pozisyonu sokmadı.
Fenerbahçe takımının bu gün kazanmasının en büyük etkeni medya oldu. Perşembe günü Benfica'yı çok güzel bir oyun ile yenmesi medyada Galatasaray favori gösterdi ve buda Galatasaray'lı oyuncuları rahatlattı, hep medyada Galatasaray konuşlması Fenerbahçe'lileri rahatlattı. Buda galibiyeti getirdi.
Alex eğer bu maçta olsaydı Semih ve Güiza'dan biri olmayacaktı. Eğer bu iki isim olsa ve Alex'de oynasa ortahasaha düşecekti ve Galatasaray sonuca gidebilecekti.
Fenerbahçe'li oyunculara helal olsun kafaya tekme uzattılar, mücadele ettiler ve kazandılar. Özellike Josico ve Selçuk'un o mükemmel oyunu Galatasaray'ın ortahasahasını düşürdü, hücüm ve defansı rahatlattı ve Fenerbahçe bu sezon en iyi oyunu oynadı. Umarım bu maç bizim geri dönüşümüz olur. Helal olsun Kanaryalar.![]()
Gerçekten güzel bir futbol güzel bir galibiyet. Hakettik ve kazandık. Maçta aslında bir kaç kırmızı kart atlandı. Geçen hafta kazımın pfdk konusunda demiştim ki Arda neden hiç kart görmez bu çektiği s..r'lerden. Bugünde hakeme alenen defalarca yaptı bunu ve en sonunda tribünlere yaptığı hareketten sanırım kart gördü. Ayhan desen hakemi dövecek gıkı çıkmıyor hakemin. Hakeme fazla bahane bulmamak gerek gerçi. İyi bir maç yönetti. Bir kaç hatası vardı ama onlarda skora etki eden hatalar değildi. Güiza bir gol kaçırdı ki inanamadım buna. Atsa belki skor 4'ten çok daha fazla olabilirdi. Disiplinden kopan bir Gs vardı çünkü. Burak yılmazı hiç beğenmedim. Deivid ise gerçekten mükemmel bir futbolcu. Araştırma bölümünde hala Deivid'in uzaktan şutu abartılmış diyen arkadaşlar vardı. Umarım 1 değil 2 değil 15. örnek olarak bu golü de görmemezlikten gelmezler. Tribünler adına da güzeldi maç. Ama çok küfür oldu bir ara, en az 50-60 Bin Dolar ceza gelmeli. Sahaya atılan yabancı maddeler oldu. Toplamda 150-250 Bin dolar arası ceza alırız büyük ihtimal.
Gsli arkadaşları az da olsa anlayabiliyorum ama sen 4 yemişsin, arada koskoca 3 gol fark var ve hala hakem yüzünden kaybettik gibi lafları yine de komik buluyorum.
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Skibbe ile alakası yok bu maglubiyetin. Kadro aynıydı. Kötü oynadık, diğer deyişle Fb oynatmadı. Üstünlüğümüzü 10 dakika koruyabilseydik hersey farklı olurdu ama olmadı.
Saglık olsun.
Lüften Kadıköy klasiği gibi şeyler yazıp burada ortamı germeyelim arkadaşlar. Acayip gergin bir ortam var zaten şu anda. Koltuğumda zor oturuyorum sinirden.
Maça gelince, hakemin bir sarı lacivert forması eksikti. Resmen boştaki oyuncumuzun önünü Fenerbahçeli oyunculardan daha iyi kapattı. Vermediği gol, standartsız ve hatta çapsız kartlar, saçma sapan kararlar ile güzel bir futbol akşamını mahvetti.
Fenerbahçe çok ta iyi oynamadığı maçta 3 puanı 4-1 ile aldı.
De Sanctis Galatasaray'daki ve belki de kariyerindeki en kötü maçını oynadı.
Nonda ile olmaz bu işler, 3 yaşındaki çocuk bile anlar artık bunu.
Herşeye rağmen Fenerbahçe kazandı, tebrik ediyoruz kendilerini.
Maçin başinda galatasaray oyuna iyi başladi.Ama hakemin macin başindaki yalniş kararlari sonrasinda özellikle kartlar konusunda.Taktir haklarini hep galatasaraydan yana kullanmasi.galatasarayli oyunculari mactan dusurdu.lincolnun verilmeyen golu cikmasi gereken kirmizi kartlar.tartişmali penalti kararlari.galatasarayi tamamen oyundan dusurdu.artik bir standart otutturulmali bu kadar hakemlerden yana sıkıntı yaşanmamali.bunun üstüne skibbe yalniş tercihleri macin sonunu hazirladi.
7 Metrelik baraja isyan edenler, Ayhan'ın maç boyunca 2 defa 7 Metre kurduğu barajı hatırlasınlar.
Ümit Karan'ın Deivid ile mücadelesine penaltı diyenler, Ümit Karan'ın niyetini ve yaptığını anlamaya çalışsınlar.![]()
Yok 2 penaltı, yok 8 taç, yok 6 frikik verilmemiş falan filan. Geçiniz bunları efendim. İlk penaltı pozisyonuna Deivid-Ümit pozisyonu diyorsunuzdur, 2. hangisi?
Yok efendim neymiş balına goller gelmiş. Arkadaşım futbol oynuyoruz satranç değil. Futbolda teknik, kabiliyet, taktik %49 skora etki ediyor ise şans %51 etki eder. Top yere çarpıp girincede bal olsun o halde?
Devre arasına girerken, ikinci yarı Skibbe ve Aragones arasında geçer demiştim ve bu görüşümde haklı çıktım. Skibbe'nin Ümit ve Baros'u aynı anda çıkarması maçın hatalı kararlarındandı.
Fenerbahçe'nin diğer maçlara göre bu maçtaki artıları ise;
Selçuk ve Josico'nun etkili, dirençli oyunu. İkiside hatasıza yakın oynadı. Galatasaray ortasahasını baskı altında tuttu. Ofansif anlamda olmasada defansif anlamda çok iyidiler. Selçuk arada kendini Alex sanıp güzel paslar verdi, arada da bunları apartıp gereksiz top kayıpları yaptı. Josic hep böyle oynayacaksa Maldonado klübeye demir atsın lütfen.
Diğer bir artı ise Deivid. Sakatlıktan yeni çıkmış olmanın verdiği tedirginlik vardı başlarda. İkinci yarının başlamasıyla bundan tamamen sıyrılıp Alex'in yokluğunda oyunu yönlendiren isimdi. Emre'nin girmesiyle biraz daha rahatladı ve daha serbest bir görüntü çizerek Galatasaray defansını zorladı.
Güiza'nın Emre'nin ayak dşıyla attığı pasta topu dağlara taşlara atması ise maçın en acı pozisyonuydu. Diğer bir yazık olan pozisyon ise Lincoln'ün çift vuruş olan pozisyonda, direk kaleye giden mükemmel şutu'nun gol olmamasıydı.
Son olarak Kadıköy'de umulan olmadı, kaldığımız yerden devam ettik.Bugün görev alan, almayan tüm futbolculara Teşekkürler.
Şimdi hemen bu maçın rehavetinden kurtulup diğer maçlara bakmak gerek. Çıkışa geçmemiz için büyük bir fırsat...
Müthiş bir derbi oldu.Tebrikler Fenerbahçe'ye çok akıllı ve iyi oynadılar.
Zevkli,çekişmeli,bol gollü derbiydi.
Semih'in çıkması yanlıştı o dakikadan sonra G.Saray baskıyı kurmuştu taa ki Aragones'in hatasına karşılık veren Skibbe'nin Emre Aşık'ın yerine Aydın'ı oyuna sokmasına kadar.Bu dakikadan sonra oyun tekrar dengelendi,Guiza'da çıktıktan sonra Fenerbahçe aradığı boş alanı orta sahada buldu ve rahat pas yaptı.Kendi çabasıyla da güzel bir gol attı Deivid.
Tüm Fenerbahçe'liler sevinmeli bence çok güzel bir maçtı ve hakettiler.Bir Beşiktaş'lı olarak canı gönülden kutluyorum.
Galatasaray'lı arkadaşlara gelince de onlara da hak veriyorum çok sinirliler ancak yenmeyi bildiğimiz gibi yenilmeyide bilmeliyiz.Skor tam tersi olsaydı çoğu kişinin mesajı da tam tersi olucaktı.Yani kendimize yapılmasını istemeyeceğimiz şeyleri rakibimize yapmayalım![]()
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Bazı yorumlarda yine saçmalamalar olmuş dikkat edelim lütfen, ben burda fenerin kaybettiği maçlarda hatanın sadece fenerde olan yönlerini dile getiriyosam gerginlik çıkmaması için, herkes bunu yapsın lütfen hatayı kendi takımında arasın herkes....
Fenerbahçe çok güzel oynadı ve oynatmadı...Tebrik ediyorum takımımı..Darısı seneye...
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
Fenerbahçe Alex'in yokluğunda Kornerlerde ve Frikilerde ne yapacak deniyordu. 2'sinden de birer gol attık![]()
http://forum.turksportal.net/vb/show...39&postcount=2
Tekrar hatırlatmak istemiyorum ama lütfen kurallara uyun.
Bundan sonra maçın teknik ve taktik analizi dışındaki yorumlar silinecektir.
Hakem kararlarınıda eleştirmeyiniz. Maç bitmiştir. Bundan sonra kararlar değişmeyeceği için yapılacak birşey yoktur.
Bir Galatasaray'lı olarak Fenerbahçe'li arkadaşları tebrik ederiz. Skibbe deyimiyle önümüzdeki maçlara bakıcaz
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
pivot sana ben futbol kural kitapçığını bir incelemeni tavsiye ediyorum. Baros o tekmeden sonra ayağa kalkamazdı anlattığın gibi olsa. Abartma artık yeter. Burda kaç tane fenerbahçeli sayende geriliyor. Ters birşey yazsalar tartışma çıkacak. Bence biraz üstruplu gidin. Skor çok net 4-1, lincoln kendini atar sarısı var, ayhan hakeme döner ulan sen varya sen senin... der susar kartı var, arda tribünlere el kol yapar, hakeme köpek muhamelesi yapar si..r çeker açık açık sittir ordan der kart yok, ümit karan her pozisyonda itiraz amiri gibi gelir kart yok, servet her pozisyonda fiili darbe yapar, müdehalesi ya kaşa ya gözedir, faul bile yok.
Sayılmaya gelince ne de güzel sayılıyor değil mi? Sakinleşip öyle yazın bence foruma.
Ek olarak bugün güiza etkisizdi, semih ise yediği dirsekten sonra kendine gelemedi zaten. Maçı Josico'nun güzel top kurması, deivid'in mükemmel pas dağıtışı ve selçuğun dirençli oyunuyla kazandık diyebilirim.
EreN'e katılıyorum. Bu maçta hakemi hatalı yapmak sadece Galatasaray'ın veya başka bir takımın gelecekte yapacağı hataları önlemez. Bugün Fenerbahçe savunma ağırlık oynadı mücadele etti ve Galatasaray'ı yendi. Galatasaray savunmada ki eksikliğini kapatmalı. Çünkü; bir pozisyona 5-1 yakalandılar bir takım kontraya böyle yakalanmamalı. Ayrıca Skibbe duran toplarda mutlaka Galatasaray'lı eğitmeli. İlk kornerde Selçuk golü kaçırdı ikinci kornerde attı, burada Galatasaray'lı lar Selçuk'a önlem almalıydı. Roberto Carlos şutu çekti, kaleciden top döndü 3-4 Fener'li yüzde yüz pozisyona girdi.
Fenerbahçe yatsın kalksın, Skibbe'ye dua etsin arkadaş. Bir fenerbahçeliye deseniz ikinci yarı hangi adamları çıkarırsın, hangilerini alırsın diye, herhalde daha insaflı davranırdı. Bu ne yahu? Ümit Karan, Milan Baros ne yaptı da çıkarıyorsun adamları? Başka alternatifin mi var senin? Nonda kaç maçtır ne yapıyor ki de oynatıyosun? Bunun herkes farkında, ikinci yarı GSnin bittiği andır, nitekim Fener'in de yenmemek için hiçbir nedeni kalmamıştı zaten. Ama şunu söyliyim, maçı hakemden önce(45.dk da) bitiren adam, Michael Carlos Dos Santos Riberio Costa Skibbe'dir.
Önceilikle 2 takımı da göstermiş olduğu performanstan dolayı teşekkür ediyorum.Gerçekten çok keyifli bir maçtı.
Maça gelince,Galatasaray gerçekten çok iyi mücadele etti maçın ilk 30luk bölümünde.Gollerin ilk 10 dakikalık bölünümünde gelmesi maçın gollü geçeceğini gösteriyordu.İlk golü yememizin ardından bu gole çabucak cevap vermemizle maçı bırakmayacağımızı gösterdik.Takım olarak iyi oynadık,kadro istikrarını yakalamaya başlıyoruz.
Oyuncularımızın bireysel performanslarına da değinmek istiyorum.
Josico-Selçuk ikilisi bugün oldukça iyiydi.Selçuk bugün sistem gereği daha ofansif bir görev aldı ve oldukça başarılıydı.Josico da oldukça iyiydi.Burak'ı beğenmedim.Emre'nin gol atmasını çok istiyordum,kısmet olmadı.
Deivid'in gol atması çok güzel oldu,bu gol ona çok moral verecektir.
İyi yoldayız,bu takıma devre arasında en az 2 takviye lazım,gerekenler yapılsın hiç birşey kaybedilmedi daha.
Konfetiler çok güzeldi, tribünler çok iyiydi.Çok güzel baskı kurduk adete 11 kişi değil 50 bin kişi ile oynadık. Her maç böyle desteklensek Kadıköy'de bileğimiz bükülmez.
Dikkatimi çeken birşey oldu Ayhan bugün formsuzdu. Kesinlikle orta sahanın bel kemiği olduğunu gösterdi Galatasaray adına. Ayhan iyiyse galatasaray her takıma kafa tutabiliyor.
Arkadaşlar kimse hakeme falan yüklenmesin yahu. Baraj olayının aynısının tıpkısının benzerinin yandan yemişini bizimkiler de yaptı.(Galatasaray taraftarıyım.) Hakem hataları bahane olamaz, ki oyuna etki edecek kadar bi hatası yoktu. Fakat, ileri uçta savunmayı yıpratabilecek(Baros & Ümit), Top indirebilecek (Ümit), Pas organizasyonu yapabilecek (Ümit & Baros) bir adamımız yoktu, Skibbe'nin devre arasında Aziz Yıldırımla görüşme ihtimali yoksa eğer, herhalde taraftar adamın kafasına çok sağlam bi cisim attı herhalde zira Nonda bırakın savunmayı yıpratmayı, top indirmeyi, adam ayağındaki topu kontrol edemiyor yahu. Bir diğer mesele de bu işin olmayacağını geç anlayan Skibbe, sahaya kurtarıcı olarak Aydın'ı sokması. Yahu bari bırak da, rezil olmayalım.
Açıkçası ikinci yarı ligin herhangi vasat bi ekibinden hiç bir farkımız yoktu.
Bu arada, Deivid'in ve Emre'nin performansını da göz ardı etmemek lazım. Özellikle Deivid çok güzel topladı orta sahayı, adam enfes toparlamış kendini, kutluyorum kendisini.
Aydın Yılmaz gibi bir ismi kurtarıcı olarak almak hatadı. Ümit ve Baros aynı anda çıkmamalı, Ümit çıkması gerekiyordu futbol dışında herşeyi yaptı. Ümit'i çıkarıp yerine Baros'u alacaktı. Sağ kanatta başka bir isim alacaktı. Bu büyük bir hata oldu. Galatasaray ortasahada üstünlüğü kursa çok farklı sonuç olurdu. Israrla söyledim gene söyleyeceğim, ortasahası beğenilmeyen Fenerbahçe bu gün ortasahası ile kazandı.