Sayfa 6 / 53 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Araldan gelen mesaj. Çok yüksek deeğilmiş..
    Oyun dergilerinde en çok satılan 2. orjinal oyun gözüküyo türkiyede. Aral neyi çok satıyo peki yüksek değil diyo?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Gayrettepe

Ya vergi mergi diyorsunuz ama Eidos koydu 25 liraya millet orjinal alsın diye kapış kapış gidiyor. Burada SI'nin politikaları yanlış ya da böyle bir riski göze alamıyorlar. Eğer insanlar 20 lira daha verip alabileceğini bilse her türlü alırlar ve SI de daha fazla para kazanır. 100 kişiden 5 kişi alsa diyorsunuz. Orjinal aldığında 75 lira diyelim. 25 lira yaptığında 4 katına çıksa satışlar yine daha fazla para kazanıyorlar. Sürekli korsan alan arkadaşları -evet kurallar böyle ama- eleştiriyorsunuz ama insanların ev harcamalarını zor karşıladığı -üstelik öğrenci- bir Türkiye'de bir oyuna 80-90 lira vermek gerçekten çok zor. SI'nin ciddi bir biçimde Eidos'u örnek alması gerekiyor. adamlar 1 liraya orjinal oyun satıyorlar(İstediğin kadar öde). SI'nin bu inadıyla ne oyun Türkçe olur ne de 10.000 tane orjinal satılır. Çok heyecanlanmayın derim, nitekim hayalleriniz kırılabilir. Bu kadar zaman kalmışken çok zor ayrıca o fiyatla benim senin gibi fedakar insanlar dışında kimse almaz 1.000'i zor bulur. Maalesef gerçekler bunlar!

FM çıktığı andan itibaren en çok satılanlar listesinde ilk sıraya oturuyor ve her ay ilk 3'ün içinde yer alıyor. 10000 rakamına ulaşılacağına inanıyorum.

10.000 biraz fazla bence başlangıç için. Tamam, bir satış sayısı sözü istemelerini anlıyorum ama 10.00 çok şimdilik.
    Sen Türkçe yaparsın, ben beğenirsem devamını getiririm zaten.
    Bir sürü dilde yapıyorsun zaten, Türkçe'yi de ekle bir seferlik, dene bakalım. Sonuçlarını gör.
    Biz de görelim nasıl olmuş Türkçe?
    İlla 10.000 dersen başlangıç için o zaman biraz zor bulursun o kadar adamı.
    Başlangıç için 5000 de 6000 de gerçekçi ol.
    Laflarım SI Games'e dir, yanlış anlaşılma olmasın.
    80-90tl konuşuluyor, öğrenci için yüksek para.

Ayrıca Eidos'un Türkçe çıkardığı oyununa karşı bir cevap olduğunu düşünüyorum ben bunun...

Nesil
    2008
    Yer
    Kocaeli-BOLU

10000 satış yapıldı diyelim ya yamuk yapıp koymazlarsa Türkçe'yi

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

Quote Originally Posted by guarin14 View Post
    10000 satış yapıldı diyelim ya yamuk yapıp koymazlarsa Türkçe'yi
    sittin sene satamazlar bı daha turkıyede oyunu

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

10000 satış yapıldığında yamuk yapma şansları yok, Türkçe çıkar. Ayrıca oyun 90-100 TL değil, Steam üzerinden satılacak ve 60 liradan fazla olmaz.

CM ile karşılaştırmamak gerekir, CM bu sene yeniden adını duyurmak istiyor ve kar peşinde değiller. Seneye 45-50 civarı olacaktır CM muhtemelen, seneye de 25 lira olacağını sanmıyorum. FM bu nedenle riske girip, zaten çok kazanmadığı bir pazarda zararına satış yapmaz.

Hep diyoruz, 90 liradan 1 kişiye satıp kazanacağı karı, 25 liradan satıp 4 kişiden kazansa diye ama ya maliyet 25 liradan fazlaysa? Bu durumda her satılan oyunda zarar ederler, sürümden kazanmak bu değildir. CM nasıl yapıyor o zaman diyen olursa yineleyeyim, onlar için bu sene para kazanmak ilk planda değil, seneye de 25 liradan satsınlar, işte asıl o zaman daha çok takdir ederim ve FM'yi bırakırım.
    "YÜCE ATATÜRK"

sakary Ali Misafir

Bu arada siparişi yurt dışından verenler için en oldu.Onları sayıya katabilecekmiyiz.

Sabırsızlıkla bekliyoruz gelişmeleri.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Ödeme imkansızlığı olan arkadaşlar, 5 arkadaş birleşip oyun alabilirsiniz.

Rakamı bilmiyorum ama sizlerin söylediği 60 lira gibi rakam olursa 60/5=12 TL gibi bir rakam size ödenebilir bir rakam olacaktır diye düşünüyorum.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Valla bendede hiç yok ama ortak alan olursa ortak daha hesaplı olacak benim açımdan. Eğer Alacak arkadaşlar varsa özelden irtibata geçebilirler birleşip alabiliriz..

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Ben varım ortak olarak.

Çok zor 10bin.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Benim aklıma 2 seçenek geliyor.

1-10.000 gibi bir rakam koydular önümüze ve onlarda biliyor bu rakama ulaşamayacağımızı.Fakat biz zorlayıp kampanya felan derken normalde 1000 küsur satan oyunu 4-5 bin sattıracaz.

Onlarda bizim koyudugumuz rakam 10.000 , Türkiyede 5.000 kişi aldı , malesef koyamıyoruz diyecekler.

Kazanan SI olacak. Neden mi ? Normal de 1000 küsurlarda satan oyun bu strateji ile 4-5 binlerde satacak ve 1 yıl içinde 4-5 katı kar elde edecekler Türkiyeden. Tamamen bir strateji yani....

2- Sı , Cmnin atağını ve nek adar destek gördüğünü görüp Türkçe dil'i ekledi Fm 2010 a fakat şimdi olabildiğince tavan rakama ulaşabilmek için bu yolu deniyor. Yani Türkçe dili çok önceden FM2010'a eklediler ama sanki henüz eklenmemiş gibi bir plan yürütüyorlar. Olur da 10.000 değil de 5-6 bin kişi bile alsa onların karı olacak.

Bu 2 stratejiden birisini uyguluyor SI. Fakat hangisi oldugunu anlamak zor....

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

perpetua 1000 den az sattı dememiş ki? 1000 adet satmadı demiş. 3000 adet de olabilir 500 adet de.

bence ulaşabiliriz 10 bine. ama "ulaşamayız" mantığıyla hareket edersek, yani inanmazsak ulaşamayız. 60(ya da 90) tl bir kişinin aylık sigara masrafından az bir rakam. bu kadar büyütmenin mantığı yok. nelere nelere para veriyoruz. 60 tl verecek 10 bin kişi çıkmazsa çok üzülürüm açıkçası. bu kadar mı emeğe saygı diye. 200 bin korsan satış dudak uçuklatıyor.

rakam çok yüksek, fakat sanmıyorum ki ulaşabilsin.
    Türk insanı her nerde ucuz varsa oraya gider, yalan mı ?
    Her insan evinin yanındaki Cdcide 4 T.L. vermek yerine orjinal oyun alıp 60 T.L. vermez. Bu bizim insanımızın bi düşüncesi bence.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Arkdaşlar bende öğrenciyim ve hiç mi hiç alacak durumum yok inanın yeni çıkan kağıt paraların tasarımlarına yabancıyım o derece sıkışığım.

ama organizasyon ile bir kaç arkadaşla konuşuyorum 13-15 kişi başına ayarlayıp steamdan almayı düşünüyoruz. Eğer durumunuz müsait değilse gelin ortak olun 12-15 civarına alalım. O kadar parayı verelim artık.

bakalım ama öle de sıkıntı olmasın ?

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Arkadaşlar eğerki güvenemiyorsanız zorlamayalım ama forumda tanınan kişilerle birlikte alıyoruz. Bir yamuk olacağını düşünmüyorum.

o zaman sorun olmaz ama ben fiyat makul seviyelere inerse, tek olarak orjinal alacağım.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

55-60 olur diye tahmin ediyorum en ucuz steamdan..

bakalım işte.

Hazırlık okursam (ki inşallah okumam) kesin alırım. Hatta 5 kişi olayı hala varsa arkadaş bulup alırım diye düşünüyorum.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Biz 1 kişi daha bulursak arkadşlarımla alacağız Tekirdağdan.

ancak ayarlamyazsak ve ayarladıgımızz kişilerde yan çizerse burda bir gruba dahil olarak alırım....

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Şu FM2010 43Tl olan başlığa bakabilirsiniz arkadaşlar.. Bu site sussie'den mail olarak tavsiye edildi..

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Yanlız şu steam işi nasıl. Para verip alığ , indirme linkleri mi açılıyor. Öyleyse ben almam. Kotalıyım malum.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Evet dediğin gibi internet üzerinden indiriyorsun oyunu..

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

O zaman bn vazgeçtim

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

''Türkçe koy alayım'', ''Orjinal oyun al ben de Türkçe koyayım'' kısır döngüsünü bitirme adına güzel bir projeye benziyor. Eğer gerçekten FM2009 1000 adet dahi satılamadıysa Türkçe dil seçeneğinin satışları yaklaşık 10 kat arttırmasını bekliyorlar demektir. Satışların 10 kat artmasını beklemeleri de bizim için Türkçe'nin önemini bilmeleri demektir. İlk bakışta 10 bin rakamı fazla gibi gözükse de FM gibi şuan kendi alanında lider olan bir oyunu kendi dilimizde oynama düşüncesi de o derece güzel geliyor. Çoğumuz oyunu İngilizce olsa da öyle ya da böyle anlıyoruz fakat tamamen kendi dilimizde olması çok ayrı bir hava katacaktır.

CM'nin de bu konuda etkisi olduğunu düşünüyorum. Eğer olur da FM10'a Türkçe konulursa kesinlikle CM de alkışı hakedecektir.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Arkadaşlar 18 yaşını geçmiş reşit olan, forumda belli bir zaman online olan ve ortak steam dan oyun almak isteyen arkadaşlar özelden irtibata geçsinler.

Coşkun abi ile birlikte ortak steamdan alıcaz oyunu. Durumu elvermeyen arkadaşlar dediğim gibi bize katılabilirler.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    böyle bir afişte link verip herkesi bilgilendirmek lazım.. ana sayfamızda mesela türk bayrağı oluyorya köşede onun gibi bir reklam yapmalıyız.
    Last edited by SAİT71 : 19.Eylül.2009 at 08:45 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Sayfa 6 / 53 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon

Mesaj Yetkileri