Klose, 3-0 ...
Klose, 3-0 ...
3-0 oldu Klose.İyice dağıldı bizimkiler.Allahtan 5 dk falan kaldı.
Volkan'dan büyük hata ve 3-0.
Defans yapmanın ''d''sinden anlamıyoruz.Bu halimizle bir yerlere gelmemiz çok zor.0-0'a yatmayı bile beceremiyoruz.Bugün nice takımlar bunu becerebilirken.
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?
e adamları biz oynattık resmen ya...podolski,mesut formsuz resmen bizim basiretsiz oyunumuzdan adamlar yendi bizi ya...
mehmet ile başlamasına kızdım ben selçuk ile başlamalıydı....
almanyanın üstüne doğu dürüst gidemedik...
defanslarında almanların ahım şahım değil ya..
şu almanyayı gözümüzde büyütmenin faturasını gördük....
Oyuncularımız maçın başından beri bu maçtan puan alabileceğimize maalesef inanmamıştı. 1-0 gerideyken dahi hücumu düşünmedik, düşünemedik. Bireysel olarak bakıldığında hiçbir oyuncumuz kendi oyununu oynayamadı, kendi çizgisinde oynayamadı. Almanya'ya yenilmek sorun değil ancak kötü futbol insanı üzüyor.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
milli takımda değişen hiç bişe yok ...
biz bu hiddinki bu maçlarda farkını koysun diye getirdik ama gördük...
oğuz çetinde hala orda oturabiliyorsa otursun yardımcı t.direktör ama pısırk oturuyo orda....
süper süper harika....
gökhan gönül 20 tane top kaybetmişken hala norveç maçında 45de sabri çıkmıştı diyebiliyosun ya rıdvan .. pes artık . takımda doğru düzgün oynayan yok be adam ..
Gerekirse 3 büyüklerden 1 tane bile adam olmasın kadroda , hepsi anadolu kulüplerinden olsun kadronun ama şu takım değişsin artık. Milli takım maçı oldugunda nasıl heyecanlanırdık 1 hafta önceden 4-5 yıl önce. Artık o da kalmadı.
İlk yarıdaki yorumuma ekleyecek hiçbişeyim yok, yapacak yorum bile yok, otursam Almanya adına dünya kadar yorum yaparım ama bizim takımımız adına yapacak yorum yok. Gerçekten sefil gibi oynadık iki pas yapamadık ileriye bir top atamadık, utanıyorum düştüğümüz bu halden..
Hiddink'in dışındaki bütün ekip gönderilmeli...
I'm back...
Rezillik.Başka birşey değil.
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
Bugün Servet haricinde görevini tam yapan oyuncu yoktu.Özer,Sabri ve Ömer çok kötüydüler.Gökhan çok top kaybı yaptı.Orta saha uyukladı bugün.Hücumda etkisiz kaldık.Her yönden çok kötüydük bugün.
Arda'nın yokluğu çok belli oldu milli takımda.İleride top tutacak adamımız yok.
hiddink in kafasında ne vardı acaba bu nasıl takım![]()
Bugün utandım milli takımın oynundan maç boyunca iki pas yapamadı takım özer nasıl 90dakika sahada kaldı hayret ediyorum zaten 1 tane olumlu hareketi varmı balmiyorum sabri desen öyle emre belözoğlu bildiğimiz emre değildi.En çok ordaki taraftarımıza üzüldm
Valla ben diyorum ki Mesut iyiki gelmemiş bizim milli takıma. Yoksa BÜYÜK Yıldız Tuncay Şanlı'nın arkasında yedek kalırdı...
I'm back...
Gökhan gönül dünyanın en iyi 10 sağ bekinden biri ? Gördük
Volkan'ı gördük
Tuncay'ı Halil'i gördük, Özer'i gördük.
Sabri'yi sağda gördük.
Arda olmayınca gördük
Kanat olmayınca gördük
3-0 gördük!
Not: Mesut sevinmedi..
Sentugo.
Sabri'ye muhtaçsak bizim futbolumuz çoktan bitmiş.
Bu kadar rezalet bi milli takımla 3 yediğimize şükretmek lazım.Maçtan önce ısrarla kazanacağız demiştim ancak bu kadar rezalet bi takımla hiç kimseyi yenemeyiz.Yaptığımız hatalar büyüktü ve gollere yol açtı.Ancak bu takım defansta bilmiyo.Servet dışında hepsi yalan bu maçta.Bu kadar basit hataları yapan defans hattımıza,bu akşam bizi bu kadar deli eden milli takıma selam yolluyorum...
Yazık yazık...
Başlarım Mesut'ada ha keşke golü atınca çifte telli oynasaydıda rahat etseydik.
Özer nasıl ilk 11 başlar hadi onu geçtim nasıl 90 dk tamamlar anlayamıyorum. Tuncay oyuna girdi yaptığı birşey yok sürekli hakemle diyalog içinde iyi ki ingilizce öğrenmiş. Takım 90 dakika boyunca hiçbir şey yapmadı ne defans yaptı ne kontraya çıkabildi ne top dolaştırdı. Koskoca Türkiye'de bir sol bek bulamıyoruz Sabri'den medet umuyoruz. Mesut'a da attığı golden sonra kızamadım biz bunlara layıkız malesef. . .
Mesut sevinmedi evet en azından saygılı bir insan olduğunu gösterdi.Tüm maç boyunca onu yuhlayanlara bir nevi cevap oldu.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Şuana kadar Hiçbi maçta Milli Takımdan bu kadar utandığımı hatırlamıyorum... Başka da diyecek laf bulamıyorum.
kimse oyunculara suç bulmasın ; ömerle servet iki ağır oyuncuyu yanyana oynatan,oynatmıyacağı hakanı kadroya alıp i.üzülmezi almayıp sabriyi sol bek oynatan, nuriyi önlibero oynatan,mevlut ve semih dururken halil i oynatan,bu yıl 90 dk mac yapmamıs özeri 90dk oynatan,hamiti sol acık oynatan da suç bulun.
Tuncay da pek iyi öğrenememiş İngilizceyi![]()
Servet'te bakalım gelecek maçta ilk 11 oynayacak mı ? Takımın en iyisini Rijkard yedek bırakıyor...
Sentugo.
1. dakikadan 90. dakikaya kadar her hattıyla dökülen bir milli takımımız vardı sahada, yenilgiyi fazlasıyla hak ettik. Özellikle hücuma çıkarken çok top kaybettik ve ileri fazla gidemedik. Sabri'nin sol bek oynamasını ve Özer'in 11'de başlamasını çok yadırgadım, kadroda en büyük 2 yanlış bunlardı bana göre. Umarım gereken dersler çıkarılır şu maçtan sonra.
Almanya: 3 Türkiye: 0
Hafta boyunca kendi içinde motive olmak yerine futbolcuların demeçleriyle Mesut'un üzerine oynaması kendi tercihleri olmamalı. Bu da bir takım taktiği... Mikrofon uzatılan, Mesut'un tercihini sorguladı. Hamit konuştu, ortalık gerildi. İstiklal Marşı'nı okumalı diyenler bile çıktı. Mesut, Alman milli takımı tercihini bu maç öncesinde yapmışçasına Amerika'yı yeniden keşfettik. Mesut, Alman milli takımının bir parçası olmayı çoktan başarmış, atı alan Üsküdar'ı geçmiş, adam Dünya Kupası'nda o formayla yarı final oynamış, hala birileri çıkıp hata yaptın kardeş diyor (!)
Evlatlık verdiğin bir çocuğu onca yıl sonra sana baba demesini bekler misin? Söylemezse bir itirazın olur mu? Sen ülke olarak Mesut'u değil, Özil ailesini evlatlık verdin Almanya'ya. O çoğalan ailenin bir bireyi, orayı yuva belledi, hayırlı evlat oldu. Dahası ne!
Dünya Kupası'nda Şili, şampiyon İspanya ve Almanya. 24.8 ile 25.5 yaş ortalamalarıyla gençlik ateşini yakan takımlardı. Dinamizmlerinin kaynağı buydu. Avustralya ile 4 yaş farkını tabelaya da yazdırmışlardı Almanlar. Onlarda motor her zaman iyi, her zaman hacimli. Görmeyen kalma dı ki artık? Onların direksiyonu da iyi, göçmenlerle tekniğini yükselten gerektiğinde seni sollamasını da bilen bir takım. Onlarla nasıl başedersin? Aracı devrini iyi ayarlayacaksın -ki hiç anlamam bu otomobil işinden- adamlarla hız yarışına girmeyeceksin. Biz gittik, sol şeritte hızı kesip arkadan sinyal yakmalarını bekledik. Kornaya asıldılar ve uzayıp gittiler...
Almanya kadrosu bir klasik, Güney Afrika'dan herkes aşina. Evet o finalleri yemiş her takım gibi onlar da hasarlı, yorgun ama işte yaş ortalamaları da ortada! Kariyerine sağ açık olarak başlamış bir oyuncuyu kulüp takımında değil milli takımda sol bek olarak sahaya sürüyorsak bunun adı fantezidir. Gökhan ve Sabri arasında biri sol bek oynayacaksa bunu kıvırabilecek olan da Gökhan Gönül'dür zaten. Mesut kafası karışık başladı maça. Biraz da bundan kuramadılar oyunu. Arda'sız, yaratıcılığı yitirmiş takımda bu role soyunan Hamit'in ziyadesiyle fazla top kayıplarıyla pek de olacak gibi durmuyorduk. Aurelio sakatlanınca Selçuk İnan'ı beklemek hakkımız. Hiddink büyük hoca, biz de oyunu izlerken onu anlamaya çalışıyoruz. Tuncay değişikliği, solda Sabri tercihi, böyle bir takım karşısında hazır olmayan Özer hamlesi, forvette Halil ve sakatlık sonrası geriye çekilen Nuri. "Buyrun gelin" demekti. Geldiler de. Hiç acımazlar...
Hiddink, total futbol dediğinde sinirlenen adamdır. Lakin göze hoş gelen, kafası daha fazla hücuma basan bir takım beklentisiyle getirilen Hollandalı teknik adamların içine de Lucescu kaçıyor bu topraklarda. Total da benzinci adı kalıyor tabelalarda. İkinci yarı Mesut'un o basit oyunu devreye girince, kopuk devreleri de bağladılar ve ışıl ışıl parladılar. Gurbetçiler artık stadı terkederken Almanların "Aufwiedersehen" (Güle Güle) tezahüratı yumruk gibi oturmadı değil mideme. Mesut adabıyla sevindi gole, 3. gol takım iflasının Volkan'da hayat bulmasıdır...
Almanya'da Almanya'ya mağlup olmak dert edilecek mesele değil. Meselemiz, Arda ya da bir başkası... Birden fazlası... Bu takımın sağlam, sağlıklı, kendi takımında takır takır oynayan isimlerden kurulu olması gerektiğidir. Televizyon karşısında bıraktığımız Volkan Şen'i anlayabilmektir. Tuncay Şanlı, Mesut'un kariyerindeki tercihlerini eleştiriyordu iki gün önce. Ümit ediyorum, bu gece soyunma odasında dönüp bir aynaya bakar...
Aceto Balsamico
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
duygulara tercüman...
Sabri sol bek Nuri ön libero Hamit sol açık oynadı Hiddink gerçekten oyuncuların gerçek mevkilerini bilmiyor heralde vahim bi durum.
Ben Mesuta kizanlardandim, artik kizmiyorum. Allah onun yolunu acik etsin, dogru tercihi yaptigini dusunuyorum. Dun Sinan Bolat konusundada yazmistim, ondanda lafimi geri aliyorum.
Mactan once heyecanliydim, kadroyu gordukten sonra heyecanim tamamen kayboldu. Mac skorunami uzulmedim, uzulemiyorumBu o formayi hakedenlerin milli takimi degil. Kimsenin gunahini almak istemiyorum ama bu kadroyu kesinlikle bu isi bilmiyen bi kisi seciyor. Hiddinkse Hiddink ,Oguza OGuz, Turkiyenin basinda olmak baska hic bir ise benzemez.
Ayrica bu buyuk maclarda macera aramaya devam ediyoruz bu hic bitmicek sanirim
Ingiltere macinda Sergen cagrilmisti kurtarici olarak
Bu macta hic tek forvet oynamayan Halil en onde basliyor
Sabri sol bek (adam zaten yeterince elestiri aliyor, bide solda oynatiliyor)
Ozer icin zaten bisey demek istemiyorum