otelin yerini biliyor musunuz? orada taraftar yoktu. olamazdı çünkü şehrin neredeyse dışında bir yerde. beşiktaş yönetimi haklı olarak stad çevresindeki olaylardan gelen haberlerden ötürü emniyet amiri vali vs gelmeden çıkmayacağını belirtiyor ve gitmiyor. holiday inn otele sizi götürmek isterim o çıkamama olayının doğrusunu anlamanız için
Umarım en az cezayla bu işten kurtuluruz..Ligden düşürülme cezasına gelirsekte önce Diyarbakır'ı düşürselerdi belki Bursaspor'u düşürmeye bahaneleri olurdu.
iyikide bizi bursa'ya almamışlar çünkü hiç birimizin ölümden korkusu yoktu. ailelerimizle vedalaşıp yola çıkmıştık. daha sert ve acımasız olarak birbirimize girerdik. burada olan bursaspor seyircisine olurdu. taraftar demiyorum bakın seyirci diyorum tek amacı maç izlemek olan insanlardan bahsediyorum. otobüslerde herkesin kafa kıyakdı. şimdi burada söyleyemiyorum otobüsde bulunanları iyikide girmemişiz oraya.
ayrıca stada giren 2 kardeşimizide tebrik ediyorum.
Sesli güldüm : ) Biraz akıllı uslu konuş istersen. Çarşı forumunda yaz böyle şeyleride karşı takımlarının olduğu yerde çok gereksiz olmuş. Karşında olan taraftarda boş olmayacaktı geldiğinde. Onların elindeki oyuncak değildi. Bilmem gördünmü.
Herkes Bursa taraftarı şöyle Bursa taraftarı böyle demişte, burda güvenlik güçlerinin hiçmi suçu yok ? Taraftarı sakinleştirmek yerine dahada kızdırıyolar ortalığı sonrada taraftar olay çıkardı, taraftar terörist, taraftar iğrenç. Geçiniz bu işleri. İstanbul'da olduğu gibi burdada olayın sorumlusu büyük çoğunlukla " EMNİYET ". İlk maçta Bursa taraftarını bilerek nasıl soktuysa taraftarın içine, burdada orantısız kuvvet uyguladılar ve sonuç ortada.
Ha Bursa taraftarının suçu yokmu var tabiki. Ama ne olursa olsun bu noktaya gelmemesi lazımdı işlerin. Şimdi Gaziantep'le puan eşitliği söz konusu. Belki 3. sırayı bile kaybedecekler.
Bursasporluların polisle can siperane çatışarak Hakkari'de Diyarbakır'da polisle çatışan örgüt sempatizanlarından ne farkı kalmıştır allah aşkına. Bunun savunulacak hiç bir yanı yok. Kendi devletine zarar veriyorsun. Beşiktaşlılara zarar vermeye çalışsa nefret derim, kin derim, ilk yarının intikamını almaya çalışıyorlar derim ama kendi devletinin polisiyle çatışıyorsun. Televizyonda görmüştüm dün, döner bıçağıyla polise koşan bile vardı.
Dün olayların içinde Bursaspor taraftarı değil de X partinin sempatizanları olsaydı ve çıkan olaylar tamamen siyasi bir olay olsaydı ve yine maç oynanamasaydı, sorumlu yine Bursaspor kulübü mü olacaktı?
Ayrıca, yasaya bir kobay, bir kurban aranıyordu, aranan kurban bulundu, vurun abalıya olacak bundan sonrası.
William Wallace'lar da gelmiş, oh yarasın.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
Bu tür olaylarda tek bir suçlu aramak doğru olmaz. Herşeyin birleşmesiyle maalesef böyle bir sonuç doğuyor. Suçlu ne sadece Bursaspor, ne Beşiktaş, ne vali, ne emniyet, ne de her iki takımın taraftarları. Hepsi suçlu. Ve bu takımlar dışında kalanlar da buna dahil. Öncelikle herkes kendine baksın. En büyük rakibinize karşı en azından küfretmeyenimiz var mı? Buna kimin hakkı var? Polyannacılık gibi olacak biraz. En iyiniyetli, en iyimserlerimiz bile küfreder. Taraftarlar arasında küfür yeterli diyebileceğimiz bir seviye algısı yok maalesef. En mülayim adam bile, yanındaki küfrediyorsa kalkıp daha ağır bir küfür derdine düşüyor genel olarak. Bunu kaç kez gördüm, yaşadım tribünlerde. Sadece futbol maçlarında da değil. Sporda Şiddet Yasası uygulanacaksa uygulanmalı. Bu olaylar geçiştirilirse, her olayın geçiştirilmesi istenecektir. Sadece bu olayla da ilgili değil anlatmak istediklerim. Bu tür olaylarda gerekli cezaları maalesef futbolun içindekiler veremiyor. Yargı verebilir mi? Siyaset yasak ve girmek istemiyorum o konulara. Ama ben verebileceklerini sanmıyorum. Umarım yanılırım.
Bu olayların olacağı belliydi, neden Beşiktaş taraftarının gitmesine izin verildi deniyor bazı yerlerde. Bu 'şu mektepler olmasa maarifi ne güzel idare ederdim' diyen Emrullah Efendi'yi hatırlattı bana. Beşiktaş taraftarının takımını deplasmanda izlemesini kimse engelleyemez, bu maç özelinde. Deplasman takımı takımını izlemeye gidecek. Bunu sağlamak kimin göreviyse yapacak bunu. Yapamayıp, stada gitmelerini yasaklıyorlarsa bu onların eksikliği. Olaylar bu sezon çıkmasa seneye çıkacaktı. Seneye de engelleseniz bir sonraki sene. Akacak kan damarda durmaz. Bu olayların öncelikli sorumlusu, olay çıkarmayı düşünenler, isteyenlerdir. Bunu düşünen Beşiktaş taraftarları da dahil. Sonraki sorumluları da bu düşünceye sahip olanları yazılarıyla, demeçleriyle kışkırtanlar ve olay olabileceğini bile bile sadece 1000 kadar polisle olay yatıştırabileceğini sananlardır. Bu olay sonucunda kabak Bursaspor'un başına patlayacak.
Uzun bir yazı oldu. Amacım bu değildi, aklıma geldikçe yazdım. Yazı içinde bütünlük de olmayabilir bu yüzden. Affola.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
bu suç tamamen bursalı taraftarlarındır.yahu ne bu kin ne bu düşmanlık.eline ne geçti o arkadaşların merak ediyorum.
Tamamen Bursaspor taraftarı dersek dar pencereden bakmış oluruz. Ben Galatasaray'a ya da taraftarına küfretmeyi kendime hak görmeye başlamışsam, bir Galatasaraylı da takımıma küfretmeyi veya bana taş atmayı kendisine hak görebilir. Bunun bir üst sınırı yok maalesef. Adam öldürmeye kadar gidecek, gitti de daha önceleri. Daha geniş açıdan bakıp, herkesin kendine çeki düzen vermesi gerekli.
yani ben olay olarak abktım tabikide.Türk futbolunu irdelersek hata en tepede başlıyor.
Bu olay açısından bakınca da tek suçlu Bursaspor taraftarı olmaz ama.
Doğruluğunu yanlışlığını bilmem ama Bursadaki bir kardeşim bana kesin olarak polislerin tezgahtarları jobladığını ve bu olayın taraftarları körüklediğini söyledi .
Beşiktaş teknik heyeti Uludağ Üni.'nin ordaki otelde kalıyordu.İzmir yolunda ve şehirin dışında.Bursa'yı iyi bilenler,otobüsün iyi bir polis korumasıyla stada getirilebileceğini iyi bilir ki Bursa emniyetinden bahsediyoruz..Burda suç tamamen valinin suçudur.Sen otobüsü koruyamayacak kadar acizsen zaten o koltukta oturma emekliliğini iste,bırak Bursa'yı başkaları yönetsin.İl güvenlik kurulunu toplamadan artık kimden emir aldıysa!birden beşiktaş taraftarını Bursa'ya alıyoruz kararını verdi yani bile bile lades yaptı.
Bir arkadaşımız otobüstekilerin kafası kıyak,olan Bursaspor seyircisine olurdu falan gibi kelimeler kullanmış ama ben öyle birşey yazarım ki buraya o gün konuşulanlar,yapılacaklar tam holiganizm olur oda bu siteye yakışmaz.Bazı şeylerin farkına varmadan konuşmak yersiz oluyor.Cumartesi günü tüm şehirin gözü dönmüştü.Beşiktaş taraftarı iyi gelmedi ki onların da aileleri var.Artık perşembe gününü beklemkten başka yapacağımız birşey yok.Umarım en az cezayla kurtuluruz.
Bu yazılanlardan sonra olay çıkaran taraftarların bir suçu yok, tek suçlu vali mi? Otobüsteki herkesin kafası güzelmiş. Sorunlu olduğu Bursa deplasmanına giden Beşiktaş taraftarının otobüsünde bıçaklar, sopalar eksik değildir muhakkak. Olay görüntülerinde de birçok Bursaspor taraftarının ellerinde bıçaklar, sopalar var. Tek suçlu vali mi?
Umarım bu ve bundan sonra çıkacak bütün olaylara en ağır cezalar verilir de, elleri bıçaklı taraftar(!)lar temizlenir futbol ve diğer spor branşlarının içinden.
Hocam her deplasmana giden takımın otobüsünde var bunlar. Dost kente gitsende var, düşmana gitsende var. Ve şunuda söyleyeyim her maçtan önce Polis kente girmeden bu otobüsleri durdurup kontrol yapar ama hiç birindede birşey bulamazBulsada ses etmez. Sporda şiddet yasasından önce böyle şeyleri düzeltmek lazım.
İbrahim Yazıcı birazdan R.Muhtar ile Çok Farklı'da olacak... İzlemek isteyen arkadaşlar Kanaltürk'ü açsınlar...