Valdes'e verilen destek Rüştü'ye verilseydi bence Rüştü Barcelona'da hala daha ilk 11'de olurdu.
Nihat seneye Barçada dedi dersiniz![]()
Nihat ın real sociedad da ki formunu çok özlemiştim doğrusu iyi oldu bu
İnşallah milli takımda da böyle oynar ve Norveç i yeneriz
seneye sevilla ve ya atleticoda görmek isterim
Kovanın teki.Önündeki defans açıkları kapatıyor.Dikkat ederseniz defansı geçip kaleyi tutan şutlar gol oluyor..
[SIGPIC][/SIGPIC]
Uzaktan topLar ve birebirde çok iyi bir kaLeci bence.Yan topLarda biraz zaafı var ama Savunmada PuyoL,Thruma,MiLito,Marquez oLsa herhaLde bende oLsam o kaLede az goL yerim![]()
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Kendisini sevmem Artistin teki. Defans herşeyini kapatıyor Valdes'in. Barçanın en büyük sorunu kale.
Real Madrid'de 11 yıl forma giydikten sonra 2007-2008 sezonunun başında Fenerbahçe'ye transfer olan Breziyalı futbolcu Roberto Carlos, İspanyol Marca gazetesinde yeralan röportajında, eski kulübünün yöneticilerini sert dille eleştirdi.
Fenerbahçe'nin kendisine ilk transfer teklifini getirdiği 2006-2007 sezonunda arkasından çok işler döndürüldüğünü ve bunlardan rahatsız olduğunu kaydeden Carlos, Real Madrid kulübü başkanı Ramon Calderon'u suçladı.
Real Madrid kulübü başkanının bir yandan, ''Roberto seninle sözleşme uzatmak istiyoruz'' derken, arkasından ''Roberto 34 yaşında. Onun için para harcamayıp genç oyuncular getirsek daha iyi olur'' diye konuştuğunu söyleyen Brezilyalı yıldız futbolcu, İspanyol kulübünden ayrılmasının tek sorumlusunun Calderon ve Mijatoviç (Futbol Şube Sorumlusu) olduğunu ifade etti.
2006 yılında, Real Madrid ile sözleşmesi sona ermeden 1 sezon önce, Fenerbahçe iddiaları çıktığı sırada Real Madrid ile sözleşmesini uzatmak için Calderon ile masaya oturmak üzere olduğu günü hatırlatan Carlos şöyle konuştu:
''Calderon, sözleşme imzalamadan sadece benimle fotoğraf çektirmek istiyordu. O gün kulüp temsilcilerinden olan ve Fenerbahçe'ye söz verdiğimi bilen bir arkadaşım bana telefon ederek, fotoğraf çektirmememi, çünkü Calderon'un transferimi gerçekleştirmek için Türkler'le anlaşmaya vardığını söyledi.
Calderon benimle fotoğrafı çekerek sadece taraftarlara iyi gözükmek istiyordu ama arkamdan para kaybetmemek ve direkt olarak benim müzakere etmemi engellemek için Fenerbahçe'ye satışımda anlaşmıştı. Bu yüzden fotoğrafı çektirmeme ve sözleşmeyi imzalamama kararı aldım. Madrid, 7 milyon Avro kazanmak için beni kullanmak istiyordu. Bu yüzden bir yıl serbest kalmayı ve Fenerbahçe'ye gelmeyi bekledim.''
Carlos, kendisiyla ilk önce sözleşme uzatıp daha sonra Fenerbahçe'ye satarak para kazanmak isteyen Real Madrid yöneticilerini, ''Beni kandırmaya çalışmayın tarihte bir gün gelir gerçekler ortaya çıkar'' şeklinde uyardığını kaydederek, ''Ben, 'kariyerimi Real Madrid'de bitirmek istiyorum' deme cesaretini gösterirken, onlar sezon sonunda Fenerbahçe'ye gideceğimi taraftarlara açıklama kapasitesine sahip olamadılar'' açıklamasını yaptı.
Carlos, Real Madrid'de olduğu yıllarda çalıştığı ve büyük saygı gösterdiği ''en iyi başkan'' olarak Lorenzo Sanz'ı gösterdi.
Bu arada Fenerbahçe'ye transferi ile ilgili olarak ''Hayatımın en iyi kontratını imzaladım'' diyen Carlos, ''Sadece paradan konuşmuyorum, güvenden bahsediyorum. Bu insanlar bana güveniyor, burada yeniden önemli ve yararlı biri olmaya başladım. Beni referans olarak aldılar, her zaman bir arzum var mı diye beklemedeler. Aynı zamanda ilk günden bu yana halkın bana karşı çok sempatik olması da benim için şans. Madrid'de son dönemlerde olduğunun aksine, tekrardan bana bir futbolcu muamelesi yaptılar'' değerlendirmesinde bulundu.
Sözünü tutan bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayan Carlos, ''Geçen yıl Fenerbahçe başkanına söz vermiştim. Benim sorunum ekonomik değil sadece hoşuma gidecek bir yer istiyordum. Bu yüzden burayı seçtim'' diye konuştu.
34 yaşındaki Carlos, hayalinin her zaman futbolu Real Madrid formasıyla bırakmak olduğunu, ancak artık bunu gerçekleştirmesinin imkansızlığını belirterek, kariyerini Fenerbahçe forması ile sona erdirmek istediğini ve daha sonra teknik direktörlüğe yönelme hedefinde olduğunu kaydetti.
Kaynak :AA
Futbolu bıraktıktan sonra mutlaka Zico'nun yanında kalmalı. Fenerbahçe'de kalmalı.
(/s)
Fenerbahçe'nin bu sezonki avrupa başarısıyla Roberto Carlos doğrudan orantılı....
Luis Garcia’dan inciler
Atletico Madrid’in yıldız futbolcusu Luis Garcia, takımın savunma problemleri, genel gidişatı ve kendi formuyla ilgili açıklamalar yaptı.
Savunmadaki Sıkıntılar
Atletico Madrid bu sene yediği gollerden dolayı sıkıntı çekerken, yıldız oyuncu bu durumdan çok endişeli değil. Luis Garcia, “Son maçlarda çok gol yediğimizin farkındayız ama rakiplerimiz de normalden daha isabetliydiler. Ayrıca hep güçlü takımlara karşı oynadık. Son iki maça bakarak savunma hattımızı eleştirmek haksızlık olur.
Takımda herkesin savunma yapması lâzım, sadece savunma oyuncularına yüklenemezsiniz. Bizim de pres yapıp rakibi bozma görevimiz var,” diye konuştu.
İleri uç, Almeria maçı ve takımın durumu
Hücum hattıyla ilgili de konuşan Luis Garcia, “Son maçlarda yeterince gol atıyoruz. Şu an formda bir durumdayız ve böyle devam etmek istiyoruz. Almeria maçına çok iyi hazırlandık. O maçı sanki bir final maçı gibi düşünmeliyiz. Artık kolay rakip diye birşey yok. La Liga rekabetin çok yüksek olduğu bir lig, Almeria da çok iyi top oynayan bir takım. Topu iyi saklayıp kombine ataklar düzenleyebiliyorlar,” dedi.
29 yaşındaki oyuncu ekledi: “Atletico Madrid her maça final havasında bakar. Sezon sonuna kadar bu mentaliteyi sürdürürsek başarılı oluruz”.
Biraz da özeleştiri
Liverpool’un eski oyuncusu Madrid’deki hayatından çok memnun olduğunu ve bu takımda oynamaktan çok zevk aldığını şöyle anlattı: “Burada mutluyum. Burada geçirdiğim zamanların tadını çıkarıyorum. Millî takıma konusunda ise çağrılırsam çok mutlu olurum. Kulüp takımında iyi işler çıkarıp milli formayı giymeye hak kazanmak istiyorum.”
Barcelona’nın kaptanı Carles Puyol 2-0'lık Getafe mağlubiyeti sonrası teknik direktörü Frank Rijkaard’ı savundu.
Rijkaard’ın hatası değil
Barcelona’nın Getafe karşısındaki silik oyunu sonrasında Rijkaard eleştiri oklarının hedefi oldu. Hollandalı teknik adam kendisi de takımının sahada hiçbir varlık gösteremediğini itiraf ederken sorumluluğu kendi üstüne aldı. Fakat takım kaptanı Puyol “Rijkaard ile aynı fikirde değilim. Suç hepimizde özellikle de oyuncularda çünkü sahada oynaması gereken bizleriz” diyerek Rijkaard’ın suçlu olmadığını ifade etti.
Deplasman kâbusu
Barcelona şimdiye kadar deplasmanlarda oynadığı 6 maçtan yalnızca 7 puan toplayabildi. Bu sonuç, Nou Camp’ta alınan 18 puan ile karşılaştırılınca oldukça ilginç bir görüntü ortaya çıkıyor. Evde kazanılan her maçtan sonra takımın iyiye gittiği söylendi fakat daha sonra takım yine benzer sorunlar yaşadı. Katalan ekibi, Racing Santander, Real Valladolid ve Getafe gibi takımlar karşısında bir hayli zorlandı.
Takımın deplasmanlardaki kötü performansı hakkında da konuşan Puyol “Deplasmanda oynadığımızda tek eksik konsanstrasyon değil, birçok eksiğimiz var. En kötü tarafı da her zaman artık buna bir son vermemiz gerektiğini söylüyoruz ama hiçbir zaman böyle yapamıyoruz” dedi.
Takımdaki huzursuzluk
Deplasman maçlarının altısından yalnız birinin kazanılması Rijkaard’ın başını çok ağrıtıyor. Taraftarların da sabrı kalmadı ve takımdaki huzursuzluk söylentileri gittikçe artıyor. Tecrübeli defans oyuncusu bu durumu çok iyi anladığını ifade ederek “Bunun niye böyle olduğunu çok iyi anlıyorum, deplasman ve içsaha performansı arasında bu kadar fark olmamalı. Çalışmaya devam edersek takım içindeki dinamikleri değiştirebiliriz ve deplasmanda da kazanabiliriz. Yalnızca bu tip maçları kazanarak şampiyonluğa bile ulaşabiliriz." dedi.
Barcelona bu sonuçla ligde ikinci sıradaki yerini korusa da Valencia’yla puan puana oldu ve Villareal de Sevilla’yı yenerse Katalan ekibi 3.sıraya kadar gerileyecek. Real Madrid’se kazanması halinde puan farkını 4’e çıkaracak.
Çok iyi gidiyor dolayısıyla çok gururlanıyoruz.İnşallah Norveç maçında da gollerini atıp bizi Avrupa Şampiyonası'na götürmekte yardımcı olur...
Barcelona sanki insanlardan kurulu bir takım değil tabi ki yenilecekler demeç vermeye bile gerek yok...
getafe barçaya tersss.
Rijkaard bu takımı kaldıramıyor
Melo penaltı kaçırdı Almeira'da, maç şu an berabere..
Bir yenildiler mi ortalığı ayağa kaldırmaya gerek yok.Barcelona'da bir takım.Onlarda yenilebilir.
Maç 0-0 bitti.
Barca bir düşüyor bir çıkıyor.
Arjantin ve Barcelona'nın süper bücürü Lionel Messi, Barcelona’nın hafta sonunda Getafe’ye yenilmesini millî takım kampında değerlendirdi.
20 yaşındaki oyuncu, deplasmanlarda puan almakta zorlanan takımında sorun olmasıdığını savunarak şöyle konuştu:
"Bu bir felaket değil .Sadece bir maç kaybettik o yüzden paniğe gerek yok. Herşey yolunda.
Sezon daha çok uzun. Getafe karşısında iyi oynamadık ve işler istediğimiz gibi gitmedi ancak Real Madrid’in sadece 4 puan gerisindeyiz ve bu sorun değil."
Gaby Milito ve Juan Román Riquelme'yle birlikte Arjantin’e uçan Messi’yi havaalanında ailesi karşıladı.
Şili ve Venezuella maçlarını kazanan Arjantin bundan sonraki iki maçını Bolivya ve Kolombiya'yla oynayacak.
Messi millî maçlarla ilgili olarak, "Bu iki maçı da sabırsızlıkla bekliyorum. Umarın ikisini de kazanırız. Dünya kupasına giden yol daha uzun ancak iyi başlamamız önemliydi. Şimdi de aynı başarıyı devam ettirmek istiyoruz." dedi.
Valencia’nın yıldızı David Villa, hocası Ronald Koeman’ın millî maçlar dolayısıyla verilen arayı iyi değerlendireceğine ve belirlediği planları bu süre sayesinde hayata geçirmeye başlayacağına inandığını söyledi.
Mikrofonlara konuşan İspanyol oyuncu, “Koeman’ın oturup yapmak istediklerini uygulayabilmesi için bir fırsat çıktı. Milli maçlar için ayrılan futbolculara da daha sonra bu planlarını anlatacaktır,” diye konuştu.
Talking Shop
Geçen hafta Rosenborg’a sürpriz bir şekilde yenilen Valencia, haftasonu Villa’nın 2 gol attığı maçta Real Murcia’yı 3-0’la geçti. 25 yaşındaki oyuncu, hocasını övmeye devam etti: “Hocamız bizimle teker teker ver grup halinde konuşuyor, nasihatlar veriyor. Bize top ayağımızdayken iyi savunma yapmamızı ve mücadele etmemizi, oyunun ritmini ayarlayacak tarafın kendileri olması gerektiğini söyledi. Her hocanın kendine has bir stili vardır. Önemli olan onun dediklerini yapabilmek, maçı kazanınca bunun önemini daha iyi anlıyorsunuz”.
Sevilla’nın Villareal’e 3-2 yenilmesini hazmedemeyen teknik direktörleri Manolo Jiménez, oyuncularını yenilgiye engel olmadıkları için eleştirdi.
Gollerini Guille Franco’nun iki frikiği ve Matías Fernández’ın penaltısıyla yiyen Sevilla’da Jimenez maçtan sonra kızgındı: “Bence yenilmeyi hak etmemiştik ama hatalarımız bize pahalıya mal oldu. Duran toplarda pozisyon hataları yaptık. Onlar için herşeyi kolylaştırdık”.
Haksız Yenilgi
Ilk yarının bitmesine iki dakika kala Daniel Alves oyundan atılmasına rağmen ikinci yarıda öne geçen Sevilla, ilerleyen dakikalarda yenilgiye engel olamadı. Jimenez, maçla ilgili düşüncelerini şöyle sürdürdü: “Bir kişi eksik olan taraf biz olmamıza rağmen onlardan daha çok pozisyon bulduk. Serbest vuruşlardaysa çok canımızı yaktılar. Eğer iyi duran top kullanan bir oyuncunuz ve içerde de yi kafa vuran bir oyuncunuz varsa maç kazanmanız kolaylaşıyor. Bu maçı kaybetmeyi kesinlikle hak etmemiştik”.
Barcelona kalesini Rüştü'den devralan Victor Valdes, haftasonu alınan Getafe mağlubiyeti sonrası Barça’nın deplasmanlardaki tutumunun doğru olduğunu ancak sistemden kaynaklanan problemleri gidermek gerektiğini açıkladı.
Barcelona’nın kalesini koruyan Victor Valdes, Getafe maçı sonrasında sahadaki arkadaşlarının takım olarak oynamadığını söyleyerek rakibe şans tanıdıklarını dile getirdi.
Bu sezon deplasman maçlarından sadece bir kez üç puanla dönen Barça’da Nou Camp ile diğer stadlardaki performans farkı gün geçtikçe artıyor ve bu problem teknik kadro başta olmak üzere bir çok kişiyi endişelendiriyor.
Sözlerine takımı eleştirerek başlayan Valdes, “Problem oyunumuzdan kaynaklanıyor. Mantalitemizde sorun yok. Rakip forvetlere çok açık alan bırakıyoruz ve bizi kontra atakla vuruyorlar. Zira sistemimiz iyi işlemiyor” diyerek teknik direktör Frank Rijkaard’a da mesaj gönderdi.
Valdez sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bütün takım arkadaşlarım her defasında sahaya kazanmak için çıkıyor. Burda hiçbir sorun yok ancak bunu skora yansıtamıyoruz. Getafe bize karşı çok akıllıca oynadı ve maçı kazanmasını bildi. Deplasman maçlarında bize karşı hep böyle oynuyorlar ve bu nedenle kazanamıyoruz. Sadaha tam anlamıyla bir takım olamıyoruz. Bunu taktiksel açıdan söylüyorum.”
Bu eleştirilere rağmen Valdes, takımının bu sorunu aşacağına ve şampiyon olacaklarına inandığını da eklemeden geçmedi:
“Ligde şampiyon olmak istiyorsak, evimizdeki tüm maçları kazanmalıyız. Deplasman sorununu da en kısa sürede aşarak mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Hâlâ zamanımız var ve eminimki bunu başaracağız.”
Bencede doğru.Yoksa böyle bir takımla bu performans hiçde birbirine uymuyor.
Villarreal Sonunu Getiremedi: 3-1
Temsilcimiz Nihat Kahveci'nin forma giydiği Villarreal, Atletico Madrid deplasmanından öne geçmesine rağmen, puansız döndü.
15. dakikada Fabrizio Fuentes'in golüyle öne geçen Villareal, 37. dakikada Ze Castro ve 45. dakikada Fernando Torres'in gollerine engel olamayarak ilk yarıyı 2-1 geride kapatırken, 64. dakikada Sergio Aguero'nun golü maçın skorunu belirledi.
Konuk ekip Villarreal'de Jose Mari 71. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Hayret birşey ya Barca maç kaybetmiyecek mi hiç acaba neden ortalığı birbirine veriyorlar anlamıyorum...
İspanyol kulübüne tarihindeki en başarılı günlerini yaşatan Riquelme, şu anda Nihat’ın da etkili performansıyla Real’le zirve mücadelesi veren takımını sadece kenardan izleyebiliyor. Oysa Şampiyonlar Ligi’nde ve La Liga’da zirveye koşulduğu günlerde takımın lideri ve oyun kurucusu olarak üzerinde sarı formayla yeşil çimler üzerinde döktürüyordu.
Bu durum karşısında Maradona, İspanya’nın Sarı Denizaltıları’nın ülkesinin en önemli yıldızlarından birini sahaya sürmeye yanaşmayarak 29 yaşındaki yıldızı kenarda çürütmesine daha fazla dayanamadı ve sadece onu ilk onbire koymayan Manuel Pellegrini’yi değil tüm kenar yönetimini topa tuttu. Efsanevi yıldız, “Riquelme yanlış anlaşılıyor. Roman gibi bir oyuncu size büyük başarılar getirebilir, bu nedenle de asla kolayca silip atamazsınız. Villareal’de forma giyemediği günlerde gelip Arjantin milli takım formasıyla forma giyince herkes ona yapılan haksızlığı görüyor,” dedi.
Arjantin’in unutulmaz ismi konuşmasının devamında, “Hem Arjantinli, hem de bir futbol adamı olarak iki kimliğimle de olaya baktığımda aklımdan aynı şeyler geçiyor. Bu tür şeyler yaşanır ve bir kaç günde aşılır. Roman’ın olayı bir türlü çözülememiş olsa da ileride sorunun ortadan kalkacağını umuyorum,” dedi.
Riquelme, Boca’yla olan kiralık sözleşmesinin yaz aylarında sona ermesinden sonra hiç bir resmi kulüp maçında forma giymedi. 2006’ının sonlarından beri Madrigal’de sorunlar yaşayan oyuncunun kulüple arasındaki problemi neredeyse bir yıldır çözememesi hem kendisi için hem de Sarı Denizaltılar için ciddi bir kayıp olduğu şüphe götürmez bir gerçek.
Arjantin’in büyücülerinden olan Roman, takımında ilk onbirde forma giyememesine rağmen Tangocular’la uluslararası arenada boy göstermeye devam ediyor. Başarılı futbolcu Dünya Kupası eleme maçlarından sonuncusu olan Şili maçında attığı muhteşem frikik golüyle Villarealli yöneticilere ve teknik heyete göndermede bulunmayı da ihmal etmedi.