Sayfa 64 / 483 İlkİlk ... 1454626364656674114164 ... SonSon
1,891 ile 1,920 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Özel yetkili Cumhuriyet savcısı, tutuklama talebinde bulundu. Daha henüz sayın başkan mahkeme karşısına çıkmadı. "Başkanı içeri attı" söylemi yanlış, başkan henüz tutuklanmadı. Mahkeme başkanı dinledikten sonra serbest bırakabilir veya tutuklayabilir.

Serbest bırakıldığı varsayımında, ne diyeceksin? Çok merak ediyorum.

Tutuklandığı varsayımında, tutuklanma bir tedbirdir. Ceza yargılamasının temel prensiplerinden biri olan masumiyet karinesi gereğince, kişi hakkında kesinleşmiş mahkumiyet hükmü olmadıkça suçsuzluğu esastır. Sayın başkan tutuklansa bile, hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmü olmadığından "suçsuz"dur.

Sayın başkanın "suçlu" olduğu yolunda çıkan her türlü söylem kesinlikle yanlıştır ve hukuka aykırıdır.

Bu uzun bir süreç, daha ortada iddianame bile yokken sayın başkanın şike yaptığının söylenmesi oldukça komik.

Henüz soruşturma bile tamamlanmadı. Daha soruşturma sona erecek, kovuşturma başlayacak ve bir hüküm ortaya gelecek. Akabinde temyiz süreci başlayacak. Uzun bir süreç. Sayın başkan hakkında söz söylerken herkes ne dediğini tekrar sorgulayıp öyle söylesin.
    Siz sadece oLmasını istedikLerinizi yazıyorsunuz. Sence serbest kaLabiLecek mi ? Koskoca Türk emniyeti ve savcısı eLinde bu kadar net deLiLLer oLmadan Aziz yıLdırım gibi bir adamı karşısına aLırmı ? Fenerbahçe gibi bir takımı karşısına aLırmı ? Senin mantığın sığıyormu bu düşünceye. FutboLcuLar serbest bırakıLmışmış feLan fiLan? Neden bırakıLdı sence ? Gerçekten bu işin içinde oLmadıkLarı için mi yoksa BüLen uygun, Ümit karan gibi KaLeci de ki gibi eLLerinde net ses ve video kayıtLarı oLmadığı için mi serbest bıraktıLar. TÜrkiye de şike yıLLarca var. YıLLarca herkes bazı şeyLere şahit oLdu, bazı konuşmaLara bizzat katıLdı? Ama bu zamana kadar neden kanıtLanamadı bu oLayLar, çünkü bu işi çözecek merciLerin eLinde hiç bir zaman bu soruşturma işine girdiğinde oLayı kökten bitirecek deLLiLLer yoktu. Ve iLk defa bu kadar güçLü kanıtlar buLmuşken bu oLayLarın üstüne gitme kararı aLdıLar. iLk defa eLLerinde net ses kayıdı var, net video kayıdı var. Yoksa neden Sivasspor başkanı, Ümit Karan ve BüLent uygun içeride ? Neden Aziz yıLdırım içeriye girmek üzere ? Hiç bir kurum, bu kadar gündemi, bir üLkenin spor kaderini değiştirecek bir oLaya eLLerinde net deLLiLer yokken girmez. Senin bu sorduğun soruLarı çürütecek ve daha basına sızmamış ne deLiLLer vardır eLLerinde sen merak etme. Bu kadar basit değiL bu işLer.

Siz başta da dediğim gibi sadece oLmasını ummdukLarınızı savunuyorsunuz. Soruyorsunuz ama bu adamLar bu soruLarın cevabını buLmuş zaten Mat edecek hamLeLeri çoktan beLirLemişLer biLe. Çok az kaLdı göreceğiz.
    Last edited by DisCo : 09.Temmuz.2011 at 03:21
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Aziz Yıldırım suçlu bulunursa bir kısım şikeci diyecek Fenerbahçe'ye gönül verenler komplodur diyecektir.

Suçsuz çıkarsa bu sisteme yenilmeyen devrimi gerçekleştiren kahraman olacaktır. Bir kısımda zaten birşey olmayacağı belliydi. Güçlü haksız olsa da ne zaman sırtı yere gelmiş diyecektir.

Bence herkesin kendi düşüncesine ve algılayışına saygı göstermek lazım.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post
    Valla istediğini sezebilirsin. Önemli olan senin sezginlerin değil mahkemenin sonucudur. Şuan içerde bulunanların tedbiren mahkemeye kadar tutuklu kalmalarının onların suçlu olduğu anlamına gelmediğini bilmek için avukat olmaya gerek yok. Mahkeme sonuçlanır, Fenerbahçe ve yöneticileri suçlu bulunur biz de çıkar gerekli tepkimizi gösteririz. Öyle birileri bize yaptınız da yaptınız diye empoze etmeye çalışıyor diye evet sizin dediğiniz olsun diyecek değiliz.

Karşı görüşte akıllarında soru kalanlar da yazar, konuşuruz. Forumlar tartışmak içindir. Varsa aklınızı kurcalayan sorular, şüpheler siz de yazarsınız. Sizin aklınızda soru var diye düşündüklerimizi yazmaktan vazgeçecek değiliz.

Edit: Bildiğim kadarıyla TSI'de twitter gibi harf kısıtlaması yok.

Ee yöneticiLerinizden iki kişi ve eski kaptanLarınızdan aLt yapı sorumLusu eski oyuncunuz içeride, gidin tepki gösterin ? Neden tepki göstermiyorsunuz. Keyfi mi attıLar bu adamLarı içeri. Koskoca Türk emniyeti ve savcısı canı sıkıLdı ve bu adamLarı içeri mi yoLLadı. Gidin gösterin tepkinizi, ne bekLiyorsunuz ki.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Ee yöneticiLerinizden iki kişi ve eski kaptanLarınızdan aLt yapı sorumLusu eski oyuncunuz içeride, gidin tepki gösterin ? Neden tepki göstermiyorsunuz. Keyfi mi attıLar bu adamLarı içeri. Koskoca Türk emniyeti ve savcısı canı sıkıLdı ve bu adamLarı içeri mi yoLLadı. Gidin gösterin tepkinizi, ne bekLiyorsunuz ki.
    Az önce söyledim ama tekrar etmiş olayım. Bu adamlar tutuklu yargılanıyor, yani suçları şuan sabit değil. Tepkiyi göstereceğimiz zaman olarak mahkeme sonucu dedim, tutuklu yargılanma süreçleri değil. Tüm süreç bu kadardan ibaret olsaydı o koskoca emniyete savcıya sahip olan devlet, tutuklu/tutuksuz yargılama gibi muhabbetlere girmeden nöbetçi mahkemede koskoca Türk emniyetinin canı sıkılıp bu adamları benim önüme getirmedi ya diyerek meseleyi bitirme üzerine sistemini kurardı.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post
    Az önce söyledim ama tekrar etmiş olayım. Bu adamlar tutuklu yargılanıyor, yani suçları şuan sabit değil. Tepkiyi göstereceğimiz zaman olarak mahkeme sonucu dedim, tutuklu yargılanma süreçleri değil. Tüm süreç bu kadardan ibaret olsaydı o koskoca emniyete savcıya sahip olan devlet, tutuklu/tutuksuz yargılama gibi muhabbetlere girmeden nöbetçi mahkemede koskoca Türk emniyetinin canı sıkılıp bu adamları benim önüme getirmedi ya diyerek meseleyi bitirme üzerine sistemini kurardı.
    Şu verdiğin cevap biLe benim tezimi doğruLuyor. Emniyet, Savcı hatta hakim suçLu buLsa biLe siz kabuLLenmeyeceksiniz. Neyse. BekLeyeLim ve hep beraber neLer oLacağını seyredeLim.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Şu verdiğin cevap biLe benim tezimi doğruLuyor. Emniyet, Savcı hatta hakim suçLu buLsa biLe siz kabuLLenmeyeceksiniz. Neyse. BekLeyeLim ve hep beraber neLer oLacağını seyredeLim.
    İstenilen bu adamların davası bitmeden aleyhlerine konuşmamızsa evet kabullenmeyiz. Ama dava sonucunda yöneticilerimiz aleyhine karar çıktığı takdirde kendilerine göstereceğimiz tepkiyi açıkladık. 5-6 ay sonra muhtemelen belli olacak, bizim söylediğimizde bu zaten. İsteyen şimdiden bu adamların suçlu olduğuna inanır kendi yargılamasını yapar. Ama bazısı da (Fenerbahçe taraftarı) kesin sonucu bekleyerek kişilerle ilgili yargılamasını yapar. Kimsenin kimseye "inan artık" veya "niye inanıyorsun" diye fikir empoze etme hakkı şuan yok.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

5-6 ay mı ? Juventus un davası 5 yıLdır sürüyor. HaLa ne oLacağı beLLi değiL. Zaten bu kadar süre geçtikten sonra veriLEn kararın ben doğruLuğunu kabuL etmem. Zamanında soruşturmayı yürüten ve karar veren kişiLer ne dediyse, sonuç o dur bence. Daha sonra dava açıLması, biLmem ne feLan ben bunLarı kabuL etmem. O süreçte davaya bakan avukatLar değişiyor, savcı değişiyor, hakim değişiyor, herkes değişiyor. O yüzden şimdi veriLen karar doğrudur bence. Eğer Fenerbahçe şike yapmıştır derLerse ve 3 yıL sonra açıLan davaLar biLmem ne iLe bu düşürüLürse ben yine şike yapmıştır derim. Ama şimdi şike yapmamıştır derLerse ve 3 yıL sonra soruşturma derinLeştiriLip şike yapmıştır derLerse yine şike yapmamışLardır derim.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

5-6 ay mı ? Juventus un davası 5 yıLdır sürüyor. HaLa ne oLacağı beLLi değiL. Zaten bu kadar süre geçtikten sonra veriLEn kararın ben doğruLuğunu kabuL etmem. Zamanında soruşturmayı yürüten ve karar veren kişiLer ne dediyse, sonuç o dur bence. Daha sonra dava açıLması, biLmem ne feLan ben bunLarı kabuL etmem. O süreçte davaya bakan avukatLar değişiyor, savcı değişiyor, hakim değişiyor, herkes değişiyor. O yüzden şimdi veriLen karar doğrudur bence. Eğer Fenerbahçe şike yapmıştır derLerse ve 3 yıL sonra açıLan davaLar biLmem ne iLe bu düşürüLürse ben yine şike yapmıştır derim. Ama şimdi şike yapmamıştır derLerse ve 3 yıL sonra soruşturma derinLeştiriLip şike yapmıştır derLerse yine şike yapmamışLardır derim.
    Sonuç olumlu veya olumsuz olsun fark etmez. Senin için abi Fenerbahçe Şike yapmıştır. Bu da benim tezim. Ve bir çok arkadaş içinde bu böyle. Ben bizzahiti bir çok fenerbahçeli renkdaşımın savunduğunu savunmakla kendimi borçlu görüyorum. Henüz belli olmadığı için ben kulübüme desteğimi vereceğim. Sonucunda bana elle tutulur deliller verirlerse kabullenip bizi buraya sürükleyenlere tepkimi göstereceğim.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Şuan ortadaki şey sonuç değil sonuca ulaşma amaçlı tedbir. Kim değişirse değişsin yine aynı birikime sahip insanların eline gelecek dosyalar. Ben sürecin 3-5 yıl kadar uzun olacağını sanmıyorum.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Siz sadece oLmasını istedikLerinizi yazıyorsunuz. Sence serbest kaLabiLecek mi ? Koskoca Türk emniyeti ve savcısı eLinde bu kadar net deLiLLer oLmadan Aziz yıLdırım gibi bir adamı karşısına aLırmı ? Fenerbahçe gibi bir takımı karşısına aLırmı ? Senin mantığın sığıyormu bu düşünceye. FutboLcuLar serbest bırakıLmışmış feLan fiLan? Neden bırakıLdı sence ? Gerçekten bu işin içinde oLmadıkLarı için mi yoksa BüLen uygun, Ümit karan gibi KaLeci de ki gibi eLLerinde net ses ve video kayıtLarı oLmadığı için mi serbest bıraktıLar. TÜrkiye de şike yıLLarca var. YıLLarca herkes bazı şeyLere şahit oLdu, bazı konuşmaLara bizzat katıLdı? Ama bu zamana kadar neden kanıtLanamadı bu oLayLar, çünkü bu işi çözecek merciLerin eLinde hiç bir zaman bu soruşturma işine girdiğinde oLayı kökten bitirecek deLLiLLer yoktu. Ve iLk defa bu kadar güçLü kanıtlar buLmuşken bu oLayLarın üstüne gitme kararı aLdıLar. iLk defa eLLerinde net ses kayıdı var, net video kayıdı var. Yoksa neden Sivasspor başkanı, Ümit Karan ve BüLent uygun içeride ? Neden Aziz yıLdırım içeriye girmek üzere ? Hiç bir kurum, bu kadar gündemi, bir üLkenin spor kaderini değiştirecek bir oLaya eLLerinde net deLLiLer yokken girmez. Senin bu sorduğun soruLarı çürütecek ve daha basına sızmamış ne deLiLLer vardır eLLerinde sen merak etme. Bu kadar basit değiL bu işLer.

Siz başta da dediğim gibi sadece oLmasını ummdukLarınızı savunuyorsunuz. Soruyorsunuz ama bu adamLar bu soruLarın cevabını buLmuş zaten Mat edecek hamLeLeri çoktan beLirLemişLer biLe. Çok az kaLdı göreceğiz.
    Kusura bakma ama çok düz mantıkla yaklaşıyorsun.

1. Koskoca Türk emniyeti ve savcısı, elinde sağlam deliller olmadan Aziz Yıldırım'ı karşısına alır mı diyorsun. Bu mantık yanlış. O zaman emniyete her düşen kişi sana göre suçludur. Emniyet yanlış yapmaz, savcı hata yapmaz. Avukatlık mesleğini kaldıralım, savunmayı ortadan kaldıralım. Ne de olsa savcı ve emniyet bir şey yapıyorsa, kesin doğrudur, yargılamaya gerek yoktur. Hayatımda bu kadar saçma bir mantık görmedim.
    2. Bahsettiğin net ses ve video kayıtlarını sen gördün de bizden mi saklıyorsun? Emenike'nin para sayma görüntüleri de vardır kesin şimdi sende.
    3. Kulaktan dolma, basından duyduğun şeylerle insanları itham edemezsin. Hani nerde deliller? Mehmet Yıldız'ın telefon konuşması vardı hani? Sezer ile Emenike para almıştı, Fenerbahçe onlara transfer sözü vermişti, kayıtlar vardı, noldu?
    4. Yargılama uzun bir süreçtir. Yargılama hakkında en ufak bilgisi olmayıp burada ahkam kesmemek lazım. "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istenip de "beraat" eden kişiler var. Şaka değil bu, gerçek. Koskoca emniyet deliller sunuyor, savcı sanık hakkında "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" talep ediyor, mahkeme heyeti "beraat" kararı veriyor, yani sanığı suçsuz buluyor. Senin söylediğine noldu? Koskoca emniyet ve savcı haklı mıymış?

Bırakın Allah aşkına, düz mantıkla gelip burda savunma yapmayın takımınızın renklerine bürünüp. Adam akıllı, mantıklı, hukuka uygun argümanlarla gelip burada derdini anlatırsın, her türlü saygı gösteririm. Ama böyle suçlayıcı, desteksiz, kişilerin onurunu zedeleyecek ithamlarda bulunmakla bir yere varılmıyor.

Bir kişi, adam öldürmüş olsa dahi ceza yargılaması sonucunda hakkında mahkumiyet kararı verilinceye kadar suçsuzdur. Bu kadar basit. Adam öldürmüşsündür, tutuklusundur, yargılaman sürer ve yargılama sonucunda adam öldürme suçunun hukuka uygunluk sebepleri içinde işlendiği ortaya çıkmıştır ve beraat edersin, suçsuzsundur.

Sayın başkan hakkında daha henüz hiçbir şey belli değil. Mahkeme heyeti sayın başkan hakkında isnat edilen suçlara dair kuvvetli suç şüphesi ve bir tutuklama nedeninin (kaçma şüphesi, delilleri karartma vb.) mevcut olduğuna kanaat getirirse, sayın başkan hakkında tutuklama kararı verilecektir. Kaldı ki tutuklama kararı verilse dahi, sayın başkan yargılama sonucunda beraat edebilir.

Edit: Hakim-savcı değişse ne olacak? Bugün Türkiye'nin gündemindeki soruşturmanın bile savcısı değişti. (Küçük bir hatırlatma)

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

5-6 ay mı ? Juventus un davası 5 yıLdır sürüyor. HaLa ne oLacağı beLLi değiL. Zaten bu kadar süre geçtikten sonra veriLEn kararın ben doğruLuğunu kabuL etmem.
    Bu dava 5 yıl sonra sonuclansa ve Fenerbahçe suçlu olsa ve karar o zaman açıklansa Fener ligden düşse,şampiyonluk elinden alınsa,deseler ki şampiyon Trabzonspor.Bu sezon biz ligden alamdığımız paralar bunun yanında şampiyonlar liginde olamamamız,manevi kazanç kaybolmuş olacak.Eee nerede adalet.

Aynen 5 yıl sonra verilecek kararı ben ne yapayım ne işime yarayacak?O kararın doğruluğunu yada ail oluşunu bende kabul etmem.

Sheriff Misafir

Valla Hayrocum, açıkcası bende sonucu bekleyeceğim, şike var ve ortada tutuklu yargılanacak olan 1 futbolcu var, 1 futbolcuyla 19 maçta şike yapıldığı gibi saçma sapan bir idda var. Aklım almıyor benimde açıkcası. Futbolcusuz şike olmaz olamazki,1 maça 1 futbolcu etki eder tamam da 19 maça da etki edemez ya yahu. Ama yargılama sürecinin tamamlanması önemli, adalete güvenimiz sonsuz, karar açıklandığında doğruluğunu tartışmayacağım. Yaptıysak şike düşürsünler..

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...arid=10&gid=61

çok güzel yazmış ertuğrul özkök.
    Masumiyet karinesi” şimdiye kadar şöyleydi:
    “Bir insan, hakkındaki iddia yargı tarafından kesin karara bağlanıncaya kadar masumdur.”
    O karine şimdi şöyle:
    “Bir insan, hakkındaki iddialardan aklanıncaya kadar suçludur.”
    Demek ki “Milli yargı siyaset belgemizin” değiştirilemeyecek yeni maddesi belli oldu:
    “Polis delilleri yeterlidir, yargı zaman kaybıdır. Türkiye’nin temizlenme konusunda zaman kaybına tahammülü yoktur.”
    bir kısmı. Siyah çanta olayı işte budur
    Last edited by EreN : 09.Temmuz.2011 at 04:11
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Valla Hayrocum, açıkcası bende sonucu bekleyeceğim, şike var ve ortada tutuklu yargılanacak olan 1 futbolcu var, 1 futbolcuyla 19 maçta şike yapıldığı gibi saçma sapan bir idda var. Aklım almıyor benimde açıkcası. Futbolcusuz şike olmaz olamazki,1 maça 1 futbolcu etki eder tamam da 19 maça da etki edemez ya yahu. Ama yargılama sürecinin tamamlanması önemli, adalete güvenimiz sonsuz, karar açıklandığında doğruluğunu tartışmayacağım. Yaptıysak şike düşürsünler..
    Futbolcusuz şike olmaz diyorsunuz da.Şimdi o Bülent Uygun,Ümit Karan,Mecnun Otyakmaz ne iş yapar?

Pekhala Sivas maçında Başkanla anlaşılmış olunabilir.Bunun yanında Sivas-Trbzonspor maçı için teşvik verilmişte olabilir.Aynen Eskişehir-Fenerbahçe maçı için bu iki isimle anlaşılmış olunabilir.Ve aynı şekilde Eskişehir-Trabzonspor maçında da teşvik söz konusu olabilir.He bunları hepsi olmayadabilir.Ama o adamlar niye orada?Buda bir soru.

Ayrıca emniyetin açıklamasına göre o 19 maçın 19'u süper ligden değilmiş ve hepsindede şike vardır ibaresi yok.Şike ve Teşvik pirimi verilmiştir ibaresi var.

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
    Futbolcusuz şike olmaz diyorsunuz da.Şimdi o Bülent Uygun,Ümit Karan,Mecnun Otyakmaz ne iş yapar?

Pekhala Sivas maçında Başkanla anlaşılmış olunabilir.Bunun yanında Sivas-Trbzonspor maçı için teşvik verilmişte olabilir.Aynen Eskişehir-Fenerbahçe maçı için bu iki isimle anlaşılmış olunabilir.Ve aynı şekilde Eskişehir-Trabzonspor maçında da teşvik söz konusu olabilir.He bunları hepsi olmayadabilir.Ama o adamlar niye orada?Buda bir soru.

Ayrıca emniyetin açıklamasına göre o 19 maçın 19'u süper ligden değilmiş ve hepsindede şike vardır ibaresi yok.Şike ve Teşvik pirimi verilmiştir ibaresi var.
    Yahu hadi onlarında çıkıp oynadığını düşünelim, 19 maç yine yapmaz

Neyse zamanla göreceğiz, bence hala kesin birşey yok.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

hukuk sistemini değiştirmemizi beklemiyorsun heralde. boşuna mı 5 yıl sürüyor dava. demek ki bir şeyler var ki; bu kadar üzün sürüyor.

Bu dava 5 yıl sonra sonuclansa ve Fenerbahçe suçlu olsa ve karar o zaman açıklansa Fener ligden düşse,şampiyonluk elinden alınsa,deseler ki şampiyon Trabzonspor.Bu sezon biz ligden alamdığımız paralar bunun yanında şampiyonlar liginde olamamamız,manevi kazanç kaybolmuş olacak.Eee nerede adalet.

Aynen 5 yıl sonra verilecek kararı ben ne yapayım ne işime yarayacak?O kararın doğruluğunu yada ail oluşunu bende kabul etmem.
    masumiyet karinesi diye bir şey var. evet o 5 yıl boyunca o karine suçlananı korumak zorunda. normal düzen devam etmeli(normal şartlar altında şampiyon FENERBAHÇE). sizce; mahkeme sonuçlanmadan feneri ligden düşürmek mi daha mantıklı yoksa mahkeme sonucuna göre hareket etmek mi? heralde bu masumiyet karinesini süs olsun diye koymamışlar. bir işlevi var ki girmiş hukuk düzenimize. burada da mahkeme boyunca Fenerbahçe yi koruyacak.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Peki ya Şike+Teşvik pirimi varsa(Ben olduğuna inanıyorum).Ama bu deliller yeterli bulunmayıp olay kapanırsa.Şenol Güneş,Teknik ekip ve futbolcuların alın teri ne olacak?
    Sizin mantığınızla o zaman Fenerbahçe suçsuz da olsa şike yapmış demek Şu an yargı bu olayı hepimizden daha ciddi bir şekilde inceliyor.Ne varsa ortaya çıkacaktır muhakkkak içiniz rahat olsun.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

benim anlamadığım bir nokta da Sadri Şener neden hiç konuşmuyor ? böyle bir durumda boş durmazdı bence.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Ayrıca burada biz Fenerbahçelilere karşı sanki şike ispat edilirse kabullenmeyecekmişiz gibi suçlayıcı ithamlar var.Bundan çok rahatsızlık duyuyorum.İspat edilince burada ilk başta sizler göreceksiniz bizim tepkimizi,104 yıllık dev çınarı bu işe sürükleyenleri.Merak etmeyin.

Şu ateş olmayan yerden duman çıkmaz muhabbeti cidden sıkmaya başladı.Bari yapacaksanız da biraz mantıklı yapın.Kulaktan dolma,basından duyulan şeylerle burada davası devam eden sanıklar hakkında suçlayıcı ithamlarda bulunuyorsunuz.Ayıptır yahu.Madem kimsenin görmediği o delilleri bu kadar iyi biliyorsunuz.Açıklayın o videoları,resimleri ses kayıtlarını o zaman.

Nesil
    2007
    Yer
    CORLU

Quote Originally Posted by NisRoc View Post
    Bir taraftarı olarak; eğer suçu sabit görülürse kesinlikle küme düşürülmesi gerektiğini düşünenlerdenim.

yok "-30 puanla başlatalım da ligden düşürmeyelim." yok "hülle yolu ile ligde kalsın." yok "başkan ayrı, takım ayrı" vs. yorumlar yüz küsur senelik bu çınarı küçük düşürmekten ileri gitmeyen laflardır. genellikle "havuz"un bozulmaması için ligin diğer takımları ve yayıncı kuruluşa yakın çevrelerce dillendirilen bu fikirleri aklı başında hiçbir fenerbahçeli'nin de benimseyeceği şimdiden bellidir. genel futbol ekonomisinin darbe almaması için kıvranan şahısların bu tip 'sadakavari' önerileri, sırf ligden düşmenin (fenerbahçe açısından) maddi kayıpları göz önünde bulundurularak kabul edilemez. suçu işleyen başkan yahut yöneticilerse cezalar kurumsal kimliği kapsamak durumundadır. bu yönüyle ekranlarda saçmalayanlara itibar edilmemeli.

ha "şike yaptı mı yapmadı mı?" konusunda şahsi kanaatime gelirsek, 13.5 yıllık başkanının benzer dedikoduların geçtiği her fırsatta "çağırsınlar anlatalım" tadında takılırken bu işlere bulaşması abes gözükmekte. Aziz Yıldırım'ın yöneticilik tarzını bilenler başkandan habersiz bu işlerin yapılamayacağını da tahmin etmekte zorlanmazlar.

ayrıyeten ortada bir kara propaganda söz konusu. hem başkanın hem de kulübün, emniyet-savcılık-medya ortaklığıyla türlü itibarsızlaştırma çabalarına maruz kalması ve bu konuda camianın ileri gelenlerinden birinin çıkıp da "Suçsuzluk karinesi"ni hatırlatarak bu işe dur diyememesi çok acı.

Korcan Çelikay'ın avukatının yaptığı açıklamalar, tutuklu sadece tek "1" futbolcu ve şike yapıldığı iddia edilen onca maç olması, ne hikmetse emniyet fezlekelerine bir tek müdafa avukatlarının haberdar olamayışı, "şüphelilerin" Rasim Ozan Kütahyalı, Mehmet Baransu, Şamil Tayyar" gibi isimlerce yargılanması, bir de az önce bahsettiğim bu 'itibarsızlaştırma çabası'nın varlığıyla eş zamanlı deniz feneri derneği davası gözaltılarının oluşu oldukça düşündürücü.

olayın "şike soruşturması" olarak başlamadığı açıkken dikkatleri "şike" olgusuna çekip fenerbahçe'nin ve başkanının kamuoyu nezdinde mahkum edilmesi, üstüne bir de dava gizliliğini hiçe sayarak emniyetin "halkımızdan destek alıyoruz" minvalindeki açıklamaları, iki kez Anadolu Ajansınca yapılan ve iki kez de yalanlanan "beşiktaşlı yöneticilerin ifadesi alınacak" geyiği ile fenerbahçe taraftarının gazının alınmaya çalışılması düşünüldüğünde "at izi it izine karışmış" diyebiliriz.

bu puslu ortamdan faydalanarak bir takım şahısların Tff'na ve yeni başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a "15 temmuz", "Uefa'ya ne cevap verilecek", "ligler nasıl oynanacak" kabilinden baskıları gözden kaçmamakta. eğer suç sabit görülürse Fenerbahçe'nin akıbeti belli iken, yargılama olmaksızın kanaat ile ve aceleyle karar verilmesi fikri dayatılmaya çalışılıyor. tamam geciken adalet adalet değildir, ancak yargısız infazla mahkum edilen Fenerbahçe'nin ileride bu suçlamalardan beraat etmesi durumunda neler olacak? Fenerbahçe'nin maddi ve manevi kayıplarını yerine koymanın imkanı var mıdır? bu konuda kimse "Uefa ne der?" dememekte.
    Burayada yazayım tam olsun

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Nesil
    2007
    Yer
    CORLU

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    benim anlamadığım bir nokta da Sadri Şener neden hiç konuşmuyor ? böyle bir durumda boş durmazdı bence.
    Aynen bende bunu anlamıyorum, günde üç öğün " Gönüllerin Şampiyonu Trabzonspor" hatta ve hatta buraya dikkat "Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu tebrik edecek misiniz? S.Ş : " Olmadılar ki, olsaydı ederdim" diyen bir insan tam aradığı ortamı bulmuşken neden suskun anlıyamadım valla

Teşekkürler Fotospor.Kirli basının arasından böylesine sıyrılmanızı Fenerbahçe taraftarı unutmayacaktır.İşte bizim de günlerdir cevabını aradığımız 23 soru.

Nesil
    2006
    Yer
    -

http://twitpic.com/5ne6qe

Siz gerçekten Türk polisine, yargısına güveniyor musunuz? Yoksa başka ülkede mi yaşıyorum ben?

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Yalnız Fotospor Fenerbahçe yenildiğinde "üzülme kanarya" tarzı manşetler atan bir gazete.Olaya tarafsız yaklaştıklarından değil yani.
    So what?
    Saike

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Yalnız Fotospor Fenerbahçe yenildiğinde "üzülme kanarya" tarzı manşetler atan bir gazete.Olaya tarafsız yaklaştıklarından değil yani.
    Yine de Fotospor'dan daha tarafsız gazeteler bu sağduyuyu gösteremediler.Bunu da unutmamak lazım

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by Varonil View Post
    Yine de Fotospor'dan daha tarafsız gazeteler bu sağduyuyu gösteremediler.Bunu da unutmamak lazım
    Bu sağduyu sizin bakış açınıza göre bir sağduyu.Fenerbahçe Spor Kulübü'de bir gazete çıkartsa aynen bu şekilde davranırdı.Demek istediğim bu.
    So what?
    Saike

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    doğru söze ne denir.yalnız beşiktaşın demirören olayı falan saçma ztk finalinde neden bişey yapalımki biz rakiptende kimse alınmadı bence beşiktaş girmemeli olaya ama onun haricinde haklı buldum.

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Bu sağduyu sizin bakış açınıza göre bir sağduyu.Fenerbahçe Spor Kulübü'de bir gazete çıkartsa aynen bu şekilde davranırdı.Demek istediğim bu.
    Yani Fotospor gazetesinin de yapması gereken güya tarafsız olmak için (!) diğer gazeteler gibi hiçbirşey belli olmadan Fenerbahçe'yi asıp,kesmek infaz etmek miydi? Bunu mu demek istiyorsunuz?

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by Varonil View Post
    Yani Fotospor gazetesinin de yapması gereken güya tarafsız olmak için (!) diğer gazeteler gibi hiçbirşey belli olmadan Fenerbahçe'yi asıp,kesmek infaz etmek miydi? Bunu mu demek istiyorsunuz?
    Hayır.Bu soruları Fenerbahçe'liler en başından beri soruyor.Fotospor yaşanılanlara sizin açınızdan bakıp manşete taşımış.Bakın ortada bir usülsüzlük var.Fotospor'da bunu fark edip ortaya koymuş,helal olsun denilecek bir kaynak değil Fotospor.Onu söylemek istiyorum.Sebebi ise daha önceki sizinle ilgili tutumları;

So what?
    Saike

Mesaj Yetkileri