Melo Kiralik alacagimiz ne malum ?
Melo Kiralik alacagimiz ne malum ?
Gosso ŞL'de oynayacak kapasitede bir oyuncu değil.
bu sene ligde 9 puan fark atmış kadro bile 2 kulvarda gitmeye yetmedi. Yedek kulübemiz çok zayıf, Gosso iyi topçu kötü değil katkısı olur ama yedek kulübesi için yabancıda olsa daha genç isimlere öncelik verilmeli.
şimdi biliyorum ben, melo'yu yollayacaksınız. arada baros'un da yolunu yapıp postalayacaksınız.
sonra transfer dönemi boyunca diarra'lardan essien'lerden düşe düşe melo'yla alakası olmayan bir adama talim olup buraya getireceksiniz. baros'un yerine yine baros'la alakası olmayan, yani aslında tam da ihtiyacımıza uygun olmayan bir adamı bulup alacaksınız. zaten baştan belli değil mi yanlışlığınız, baros'u gönderiyorsunuz.
alacağınız adamlar belki kalite olarak isim olarak fiyaka niyetine ortaya sereceğiniz maliyet olarak gidenlerden çok eksik olmayacaklar ama bir sezonda zoraki kurulmuş, son birkaç yıldan birike birike gelmiş enkazın üzerine yoktan inşa edilmiş düzeni yerle bir edecek ve elimizde bu sezonun istikrar abidesi, müthiş alan daraltan müthiş takım oyunu oynayan ve toplu defans-toplu hücum yapan modernlikteki galatasaray gidecek, yine oturması için zaman gereken, nereye varıp ulaşabileceği belirsiz yepyeni bir ham takım bulacağız önümüzde.
melo'yu gönderen, baros'u gönderen zihniyetin gidişi, varacağı nokta budur kimse kusura bakmasın. doğru düzgün bir idare uygulanabilse şu takımda, 2-3 nokta transferle(sol ve sağ kanada 2 transfer, elmander'in yanına misal berbatov ayarında-ve tarzında[yani zeki ve son vuruşları üst düzey]- ve alınabilirliğinde bir striker misalen) seneye şampiyonlar liginde abartmıyorum yarı finale kadar gidebilecek bir takımımız olurdu. o denli müthiş bir iskelet kurduk şu anda zira. hepsi yıkılacak her şey silbaştan olacak bakın görün.
melo ve baros'u gönderecekleri zaten kesin, öbür dediklerim, öngörülerim de -hepsi demesem de büyük bir kısmı- çıkmazsa hiçbirşey anlamıyorum valla. buraya yazdım.
Melo'nun gitmesi akıllıca olmaz ama bence Baros'un gitmesi akıllıca olur.Adam resmen ölmüş.Tabi ki iyi bir forvet şart.Necati'de yedek forvetimiz olmalı.
Melo konusunda bazen suphelerim var benim kalmasindan yanayim ama supheliyim hala , baros konusunda fikrim net artik eski baros degil kesinlikle gitmeli.
Melo'nun kalması için 13milyon euro ödememiz gerekiyor. Lig döneminde çok iyiydi yalnız Play-off maçlarında biraz lakait buldum, kaptırdığı topun peşinden koşmayan, rakip kontraya çıkarken ağır ağır koşan bi Melo vardı son 2-3 maçtır. Melo'nun gönderilmesine bişey demem ama uygun fiyata (kesinlike 13minyon euro değil) alınacaksa neden olmasın. Bu sene en çok Alper Potuk, Hamit, Danny, Hasan Ali Kaldırım ve hızlı, teknik bir forvet alınmasını umuyorum. Ayrıca Riera gönderilip iyi bir sol açık alınırsa bu takım durdurulamaz. Transfer bütçesimiz kısıtlıysa Melo'yu gönderip o paraya Alper, Danny ve H.Ali Kaldırım'ın alınmasını tercih ederim.
Riera, Baros, Sercan, M.Batdal kesinlikle gönderilmeli.
Hollanda 1.ligi ile Fransa 1 ve 2.liginden ne oyuncular bulunur da işte hep isim yapmış oyuncular peşinde bizimkiler. İspanya liginde de Osasuna'dan Lekic, Nekounam ve Lamah var alınsa faydalı olacağını düşündüğüm. Aynı sırayla transfermarkt değerleri; 1.8M, 2M ve 3M.
Baros son iki maçta 6 gol atsa bile fikrim değişmeyecek Eski Baros değil.Nerede o topu alıp giden son vuruşunu yapan Baros nerede şimdiki ileri gitmekten korkan ayağına top isteyen Baros.
Eğer Karabükspor maçında sakatlanmayıp, Antalya maçında saçma sapan bir kırmızı kart görmeseydi. Eminim ki şuan farklı düşünceler içine girerdik.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
transfer işleri öyle içimizden hayal ettiğimiz gibi, hatta klübün kendi iradesiyle planladığı gibi bile gitmiyor ki? nerede yaşıyoruz? kaç senedir kaç seferdir görüyoruz izliyoruz. transfer çoooook başka bir alan . milyon tane değişken olan bir yer. sizin bu aleme minimum muhtaçlıkla gitmeniz gerekirken, elinizdekini tutmanın değerinin ne denli daha önemli olduğunu bilmeniz gerekirken sanki her zaman tutuyormuşçasına arkanızı dayadığınız bir güven ve öngörüyle "x'i alırsak tam şunun yerine oturur, y tam aradığımız adam, z mevkisini şu adamla rahatlıkla dolduracağız" gibi ele gelmez hayaller peşinden koşmak baştan aşağı işbilmezliktir.
ne zaman x'in yerine y'yi bulup koyduk da x'ten hiçbir aşağı kalır yanı olmadan katabildik takımın düzenine?
baros ise...
baros'u ben anlatırım da zaman mekan uygun değil. tek bir şey söyleyeyim, baros gerek sinirden bilmem ne yaptığımız fenerbahçe maçında gerek trabzonspor maçında ilk 11'de başlasaydı herşey daha farklı gelişecekti buna eminim. misal milyon yerinden arızalı fenerbahçe savunmasını zilbilyon kere ters ayakta yakalatabilecek zekaya sahipti ve bu şekilde daha da çok ve daha da nitelikli pozisyonlara sokabilecekti ayrıca necati gibi elmander gibi sakinlik özürlü, son vuruş özürlü değil ve kaleye yaklaştıkça zekasını kaybetmeyen yani kritik bölgedeki oyun akışını kesinlikle mükemmel yönlendirip olgunlaştırabilen bir adamdı. onun kalitesi tam da fenerbahçe'nin yumuşak karnına odaklanıp oradan nemalanabilmemizi sağlayabilecek biçimde idi. necati tamamen farklı bir adamdı siz baros'u psikolojik olarak hazır tutmak bir yana sürekli hal ve tavırlarınızla takım ortamından ve tuboldan soğutacak bir yaklaşım benimserseniz ve ne işe yaradığı belli olmayan milyon kez hayal kırıklığı yaşattığı halde necati denen bir adamı onun ismini çizip yerine geçirirseniz o iş olmaz tabi 60'ta sokup da verim alamazsın o adamdan.
Öncelikle Baros kısmına neredeyse tamamen katılıyorum. Ama;
bu yazdıklarından sonra hocanın Necati-Baros arasındaki tercihini eleştiriyorsan o zaman ortada bir çelişki var demektir....ama bir sezonda zoraki kurulmuş, son birkaç yıldan birike birike gelmiş enkazın üzerine yoktan inşa edilmiş düzeni yerle bir edecek ve elimizde bu sezonun istikrar abidesi, müthiş alan daraltan müthiş takım oyunu oynayan ve toplu defans-toplu hücum yapan modernlikteki galatasaray...
Ben de Necati'nin yerine Baros'un oynamasını, gelecek sezon da takımda kalmasını isterim. Ancak dediğim gibi ortada böyle bir tablo varken Fatih Terim'in Baros'u oynatmayıp Necati'yi oynatmasını eleştirmek biraz nankörlük olmuyor mu?
Onu geçelim ben asıl ilk paragrafta yazdıklarına takıldım. Tamam bizler transfer konusunda bilgisiz olabiliriz. İfadelerinden senin bu işlerin detaylarını gayet iyi bildiğin anlamını çıkartıyorum. O zaman bizleri ele gelmez hayaller peşinde koşan işbilmezler olarak eleştireceğine bilgilerini paylaşıp aydınlatsan da bizler de daha ele gelir hayaller kursak daha iyi olmaz mı?
Benim bildiğim;
Menajerler sezon boyunca (özellikle transfer dönemlerine yakın) kulüplerin kapılarını aşındırır ve ellerindeki oyuncuları kulüplere tavsiye ederler. Tabi bunu yaparken kulüplere uygun oyuncuları seçerler ki o kulüpler daha sonra da kendilerine bağlı oyuncuları almakta tereddüt etmesin.
Kulüpler her sezon öncesinde yönetim kurulunu toplar hedefler ve bütçeler belirlenir. Transfere ve oyunculara ödenecek ücretlere ayrılan bütçeler teknik direktöre bildirilir. Teknik direktör de belirlenen bütçe doğrultusunda bir transfer listesi hazırlar (Bu listeyi önceki sezondan hazırlamaya başlamış olabilir, bütçeye göre listesinden bazı isimleri eler veya ekler).
Kulüpler sezon boyunca scout ekiplerini çeşitli yerlere listelerindeki veya tavsiye edilen oyuncuları izlemeye gönderirler. Scout'ların beğendikleri oyuncuları daha sonra tekrar izlerler (canlı veya video görüntülerinden).
Yukarıdakilerden sonra iş bir oyuncuyu transfer etmeye geldiğinde;
Oyuncunun kulübüyle temasa geçilir, oyuncunun bonservis bedeli sorulur.
Oyuncuyla veya menajeriyle temasa geçilir, oyuncunun gelmek isteyip istemediği öğrenilir.
Bu iki adım olumlu sonuçlanırsa önce kulübüyle ardından oyuncuyla pazarlıklar başlar, şartlar konuşulur. Hepsi olumlu geçerse de oyuncu transfer edilir.
Eğer atladığım bir nokta varsa düzelt lütfen...
Ek olarak; G.Saray'ın kadrosu gelecek sezon için yeterli kadro derinliğine sahip değil. Özelliklede şampiyonlar ligine katılınacağı düşünülürse.
bir taraf işin taraftarın tavrının, düşüncesinin bulunduğu taraf, diğeri fatih terimin kendi başına üstlendiği bir hamle-düşünce-davranış. taraftar olarak yanlış veya yersiz düşüncelere sahip olmak ve bir yönüyle bu yüzden takımın gidişatına etki etmekbaşka, fatih terim'in kararını verdiği ve benim kişisel olarak yanlış bulduğum durum başka. fatih terim çeşitli nedenlerle yok yere baros'u silmiş ve ne iş yaptığı şahsimce hiç de kabullenilememiş necati'yi haksız bir şekilde onun baros'un üstüne yazmıştır. şimdi bunun fatih terim'in başardığı başka herhangi bir şeyle ne alakası var? onu översek bunu yeremiyor muyuz veya bunu yerersek onu övemiyor muyuz anlamadım ?
usta uzun uzun yazmışsın da anlatmak istediğimi tam yakalayamamışsın . özetle tekrarlarım ki, siz bir taraftar olarak ve onlar bir idareci kadro olarak bir şekilde bir sürecin sonunda varolan başarılı düzeninizin içinde kendine yer bulmuş ve bir role sahip olan oyuncuyu bir kalemde silip onun yerine getirme hayalini kurduğunuz ama gerçekleşme ihtimali tecrübeyle sabit edilmiştir ki çok düşük olan x veya y veya z veya g futbolcusuna yönelip tabiiyen o olmayınca d veya f veya h'dan birine yollanıp doğaldır ki o da olmayınca ğ veya p veya j veya sonunda gönderdiğiniz adamla, takımın o düzeniyle bütünleşmiş halde bulunan futbolcunuzla uzaktan yakından alakası olmayan ç oyuncusuyla anlaşacağınız o baştan belli sürece girmeye yelteniyorsanız işbilmezlik yapıyorsunuz, hataya düşüyorsunuz. bunu diyorum. çok basit aslında.
Last edited by meddah : 06.Mayıs.2012 at 05:28
Necati transferi resmileştiğinde kendi kendime sormuştum: "Acaba Terim'in kafasındaki onbirde, kafasına göre oynayacak, bir maç kurtarıp üç maç yatacak, takım bütünlüğünü bozacak bir adam kontenjanı mı var ki, Kazım'dan kurtulur kurtulmaz hemen Necati'yi transfer ediyor Galatasaray?" diye.
Galatasaray'ın ofans hattında yerine göre 4-5 kişi arı gibi çalışıyor; Necati gibi mental fukarası bir adamın bile bu kadar pozisyona girmesi, yer yer maç kurtarması, maçın adamı olması normal. Bence de ForCimbom'un dediği gibi, seneye Şampiyonlar Ligi için o pozisyona tekniği ve bitiriciliği yüksek bir adam alınmalı ve alternatif olarak da, nasıl ki Aydın kazanılmaya çalışılıyor bu sezon, Baros da kazanılmaya çalışılmalı.
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
Acaba bu isim olabilrmiObefemi Martins su an ne durumda hic bilmiyorum
Martins eskisi gibi değil bence o Baros'dan daha bitik
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Arkadaşın özellikle Baros ve forvet konusundaki düşüncelerine katılıyorum zaten, o ayrı. Benim demek istediğim "istikrar abidesi, müthiş alan daraltan müthiş takım oyunu oynayan ve toplu defans-toplu hücum yapan modernlikteki galatasaray" dedikten sonra o makine gibi işleyen takımın kadrosundaki herhangi bir oyuncu tercihini eleştirmek ciddi bir çelişki oluyor. Demiş ki "övdüğümüz zaman eleştiremeyecek miyiz". Elbette ki eleştirir istediği gibi ona kimse karışamaz, ben eleştiri yapmasına bir şey demiyorum diyemem, ister Fatih Terim'i ister oyuncuları istediği gibi eleştirsin banane, isterse hakaret etsin o beni ilgilendirmez.
Transfer konusunda da Drogba, Forlan, Reyes, Podolski, Shaqiri gibi birçok oyuncuyu istedik ama alamadık sonra gittik Necati'yi aldık. Bu her sene böyle oluyor. Ben onun demek istediğini iyi kötü anladım da kendisi benim anlatmak istediğimi hiç anlamamış. Ben orada hatta yazdığım cevabın genelinde "üslubunun" yanlış olduğuna dikkat çekmeye çalıştım, cevap yazma amacım oydu zaten. Burada herkes düşüncesini fikirlerini paylaşır, birbirinin düşüncesine saygı duymak gerekir. Kalkıpta "ele gelmez hayaller peşinde koşan işbilmezler" olarak eleştiremezsin kimseyi. Burası adı üstünde "Forum", elbette ki farklı düşünceleri tartışacağız ama belirli bir saygı çerçevesinde. Arkadaşın mesajlarının genelinde ben bu üslup sıkıntısını gördüğüm için yazdım. "Ben bunu diyorum, doğrusu bu. Siz yanlışsınız" şeklinde bir tavır içerisinde. Kaldı ki dedikleri veya düşünceleri doğru olsa bile bu tavrı yanlış... Sonuçta insanlar da burada isterse Messi'nin Galatasaray'a transferini konuşur, bunu eleştiremezsin ne saçmalıyorsunuz diye.
Senin son kısımda yazdığına da katılıyorum. Ayrıca Aydın gibi sadece Baros da değil, keşke Sercan, Ceyhun, Yiğit, Yekta gibi isimlerin hepsi kazanılsa da transfere hiç gerek kalmasa istemez miyim ben.
Küçük takımlar futbolcusuna göre taktiğini ayarlar, büyük takımlar taktiğine göre futbolcu gider alırlar. Baros Terim'in oyuncusu değil, iyi olabilir kötü olabilir ama sisteme uygun değil . GS'ın ikinci forveti kesinlikle hızlı, adam geçebilen, teknik bi adam olmalı.
Damio için Internacional en az 40 milyon eurodan açar kapıyı, Mirallas içinse Inter 20 milyon euroluk teklifte bulunmuş diyorlar. Boas kalsaydı Drogba olabilirdi belki ama Di Matteo takımda tutar onu. Kalou saydığın isimler arasından en rahat gelebilecek olan bence.
eto'o bitmiş.
2009-2010 yılındaki maçta Baros'un ayağı kırılmasaydı şimdi çok farklı bir Baros izliyor olabilirdik,hatta 2009-2010 yılının şampiyonu bile değişebilirdi.İşte Baros o kadar önemli bir oyuncuydu bizim için ama sakatlıklar yedi bitirdi adamı.
Last edited by europeanconquer : 07.Mayıs.2012 at 01:15 Reason: Yanlış anlaşılma ihtimali olan kısımı değiştirdim.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Emre veya X kişi. O sakatlık olmasaydı Baroş hala King olabilirdi. Ama futbol bu.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Oğuzhan Emre onların canıdır kanıdır deme öyle alınacaklar tabiBaros gider zaten sene sonu rahat olun hele yine bi direğe atsın karşı karşıya kaçırsın Fenerbahçe maçında şampiyon olamayalım işte o zaman kesin gider
![]()
Faulü Emre yaptığı için Emreden bahsedicek tabiki. Ama orda vurgu Emre değil, sakatlık. Adam kendi diyor zaten emreye bişey demedim diye![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved