Daha yeni geldim maçtan. Yine baya zevk aldım tribünden. Üstümüzde büyük bir bayrak açıldı ama ne olduğunu daha görmedim
Melo'nun golü bize uzak tarafta olduğu için göremedik. Mütiş bi gol atmış helal olsun. Elmander ise çok güzel oynadı. Adamı ittiriyorlar ittiriyorlar düşmüyor.
Maç sonu Sabri Reyiz yine 3'lü çektirdi![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Eşine az rastlanan bir penaltı ve kırmızı kart. Sen git degaj yapacak olan kalecinin önüne geç , çarpınca da penaltı kırmızı kart. Oh ne ala memleket. Şahsi fikrim tamamen saçma bir karar olduğu yönünde. Ayrıca Markus Merk'in falan dediklerini çok da ciddiye almanıza gerek yok. Zira kendisi http://www.youtube.com/watch?v=Pw60O...eature=related şurada Simao'nun pozisyonuna penaltı değil diyen bir insan. 3:45'te. Bir bakın derim ben.
Zaten taraftarının da gücünü arkasına alıp golü bulan Galataasray penaltı+kırmızı karttan sonra iyice rahatladı ve 3 puanla ayrılmayı bildi maçtan. Samsunspor'u çok tutuk gördüm ben. Yarısahayı geçmeme talimatı almışlardı sanki. Çoğu kontra pozisyonunda ağırlıktan öldüler yani.
Böyle bir penaltı pozisyonu rakip takımlardan birine olsaydı baya eleştirirdim.Alakası yok.İnşallah bir daha böyle bir pozisyon başımıza gelmez.Yeniyorsak kendi çabamızla yenelim.
Benim anlamadığım şu;
Elmander'in karşısına geçtiğini görüyor ve niye Elmander'e doğru yine de atak yapıyor ?
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Her kaleci o pozisyonda aynı şeyi yapıyor.Çünkü hakem kaleciden yana karar verir.Hatta rakip oyuncuya kaleciyi engellediği için kart verilir çoğu kez.
Görmüyormusunuz kaleci bile bile üstüne koşuyor. Üstelik küfrederek koşuyor.
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Kalecilere ceza sahası içinde pozitif ayrımcılık vardır. Misal diz çekerek hava topuna çıkarlar ve o diz rakibe gelse bile penaltı olmaz gibi. Bu pozisyon bana başta da yazdığım gibi penaltı gibi geldi ilk izlediğimde ama sonra tekrarını seyretmedim.İki kişi birbirine koşarsa ceza sahası içinde kaleci her zaman haklı olan taraftır,vurmadığı sürece çarpışmalarda.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Galatasaray tek forvet dönemine geçtiği günden bu yana sıkıntı çekiyor. Bizim elimizdeki oyuncular bu sistem için uygun değildir. 2. hastalığımızda oyuncuları bölgelerinde oynatmamamızdır. Mecburi durumlar neticesinde Kewell'ın stoper oynadığı günden beridir bu dertle de uğraşıyoruz. Her bölgenin oyuncusu sağlam ama biz yine yerlerini değişiyoruz. Bunlara devam edildiği sürece Fatih Terim'de başarılı olamayacaktır.
Eboue köşe direğinin orada mücadele ediyor. Topu Sabri'ye çıkarıyor. Sabri'nin ortasında içeride sadece Baros var. Taktik gereği kanatlarında içeri girmesi gerekmiyor mu? Kazım izliyor.
Ara pasta Baros içeri giriyor. Pozisyonu kaybediyor ama diyelim ki adamı geçti. İçerde taktik gereği kanattan girmesi gereken oyuncular nerededir. Kazım yine piyasada yok.
Bütün pozisyonlara bakabilirsiniz. Kanattan gelen her akında içerde sadece Baros var. Bu şekilde gol atılmaz. Ne zaman çift forvete dönüldü ve ceza alanı içerisinde gezen adamlar ortaya çıktı. Golleri görmeye başladık.
Fatih Terim bunu çözemeyecekse Galatasaray arada zar zor kazanır çoğunlukla kaybeder.
Son 3 sayfayı okudum ve tamamen elmander in pozisyonu tartışılıyor.Kimse çıkıp Melo nun harika oyunundan,Elmander in girdikten sonraki etkinliğinden falan bahsetmiyor neyse onlara gerek yok tabi size göre..Uzatmanın alemi yok beyler hakem ve federasyon bizim yanımızda onların sayesinde kazandık diyelim bitsin.
Çok iyi oynamasakta kazanmaya ihtiyacımız vardı.Melo ve Eboue yi beğendim,Elmander de girdikten sonra çok iyi işler yaptı.Bu takım acilen 4-4-2 ye dönmeli.
O anda kaleci zaten rakibe kart gördürmek için adamın üstüne gider beni engelliyor diye.Yani adamı görüpte yön değiştirmez çoğu zaman.Penaltı kararı çok ağır bir karar.Yarın bir gün aynı pozisyondan biz kritik bir gol yersek eminim isyanlarda olur herkez.Neyse olmuş bitmiş artık.
Maçla ilgili olarak takım henüz daha hazır değil.Melo çok iyi durumda.Hakan Balta ve Sabri bildiğimiz gibi.Beklerden katkı hiç gelmiyor.Kazım'da 2 maçtır çok tutuk.Riera'yı beğendim.Kanatlara canlılık getircek kuşkusuz.
Bu önümüzdeki 3-4 haftalık süreci kayıpsız geçersek çok güzel olur.Fatih hocanın söylediklerinden anlaşılan ocak ayında bir forvet alınacak.Hızlı ve çevik bir adama ihtiyacımız var.Baros'da sanıyorum büyük ihtimal ya devre arası yada sezon sonu yolcu.Çok kötüydü ilk 2 maçta.Gerçi baktığımızda ona istediği pozisyonları hazırlayamadık.Sonuç olarak kritik bir 3 puan aldık.Karabük maçınıda yenip takım seri yakalamalı.
Elmander akıllı bir oyuncu oyun kuralları içerisinde gerekli mesafeyi bırakarak kalecinin önüne geçiyor. Kalecide aklını kullansa oyunu hemen başlatarak topu Elmander'in havada olan eline vurur ve sarı kart göstertir. Ancak onun yerine farklı yollara sapıyor.
Kaleci ile Elmander arasında yeterli mesafe vardı. İsteseydi kurtulabilirdi. Yani pozisyonda mesafe kalmadı da çarptı olayı yoktur. Çoğu maçta kaleciler rakibe sarı kart göstermek için mesafe olsa da oyuncuya çarparlar. Ancak kasıtlı olarak üzerine uçmazlar. Elmander'e kasıtlı olarak temasta bulunuyor. Yakın çekimlerde yine bunu kasıtlı yaptığını ağzından çıkan küfürle görüyoruz. Yani o küfürün düzgün halini yazarsak "sen gelip önümde durursun he al sana durmak neymiş göstereyim"dir.
Hakem kart vermeyebilirdi ama kasıtlı olarak vurmaya teşebbüs ettiği için kırmızı kartı vermiş olabilir. Elmander'in tek suçu ise yerde abartılı şekilde kıvranmasıdır.
Elmander kendi sahasinda seyircisi onundeki avantajini kullandi. 2-1 de one gectikleri icin sinsice kaleciyi zivanadan cikardi. Kirmizi kart abartili, penaltilik bi durum yoktu. Kaleciyi engelledigi icin Elmandere sari kart verilmeliydi ama o anki sartlar altinda saglikli karar vermek cok guc oluyor hakemler icin. Bunu zaman zaman Barcadaki oyuncular bile yapiyorlar kendi sahalarindaki maclarda ve cogu zaman lehlerinde kararlar cikiyor. En son SL macinda faul verilen pozisyonda Pepe dokunmadigi halde Dani Alves kendini yerden yere atarak rakibini 10 kisi biraktirmisti. Sonrasini biliyosunuz. Hatta bu olay Madrid te olabilir tam hatirlamiyorum.
GS de isler pek yolunda gitmiyor gibi gorunuyor. Skor aldatici, Terim uzerinde iyi dusunmeli. Maci GS li arkadaslarla mecburen izledim. Elmander girene kadar, Sercani da katmak gerek, GS hep yerinde saydi. Karabuk maci daha cetin gececektir.
Bakalim Mustafa Sarp ne ceza alacak ?
Melo'nun gol sevinci çok güzeldi.
G.Saray çok zorlandı. Bu sistem ile Fatih Hoca'nın ilk çıkardığı kadro ile ligde çok zorlanacağını düşünüyorum. Ancak Elmander ve Sercan'ın girdikten sonraki oyun şablonu ve kadrosu ile daha iyi işler yapabileceğini tahmin ediyorum. Samsun G.Birliği maçında da ikinci yarı 3-0 öndeyken 3-2'ye geldi maç hatta 3-3 bile olabilecek pozisyonlar kaçtı. İkinci yarıyı oynamayı, maçı tamamlamayı beceremiyorlar. Bu sorunlarını aşmazlarsa zorlanırlar. Taşkıran bana daha güven verdi kalede. Keşke o oynasa. Ben olsam o kaleciyi kadro dışı bırakırdım. En azından devre arası gönderirdim. Takımını resmen sattı. Sonuna kadar haklı bir penaltı ve doğru bir kırmızı karttı.
Baros tek forvet sisteminden de etkileniyor tabii, direkt olarak haksız eleştiriler yapmamak lazım ama topu kaybettiği her pozisyondan sonra hakeme isyan etmesi biraz özgüven eksikliği olduğunu hissettirdi bana, umarım bir kaç maç iyi işler yapar ve kendini daha iyi hissederse tek forvet olarak da başarılı olur. ama şu durumda ben olsam elmander-sercan ikilisini ilerde oynatırım; adamların performansı ortada
o pozisyonda elmander degil ailton bile duserdi![]()
Sen hala penaltı pozisyonundan bahsediyorsun. Ben adamın 2'li mücadelerindeki başarısından bahsediyorum.
O pozisyon Mars'ta bile penaltı![]()
Ayni pozisyon bir fenerbahceli oyuncuya olsa acaba ne derdiniz cok merak ettim zaten penalti olmasa 2-1 yeniyorduk 3 puan bu kadarda kiskanilmaz yahu.
Ya şimdi Ahmet'in kırmızısı yanlış demeyin bari adam küfür ediyor bildiğin dikkatlice izlerseniz anlarsınız...