FB'nin geçebileceği son tur buydu, bundan sonra bir beklenti içine girmemek lazım.
Bu arada Aykut Kocaman ligte Topal-Emre-Salih üçlüsünü oynatsa takım şov yapar. Tabi Kuyt ve Webo'nun da adam akıllı oynaması lazım.
FB'nin geçebileceği son tur buydu, bundan sonra bir beklenti içine girmemek lazım.
Bu arada Aykut Kocaman ligte Topal-Emre-Salih üçlüsünü oynatsa takım şov yapar. Tabi Kuyt ve Webo'nun da adam akıllı oynaması lazım.
Cristian bomboş topu atsa hiç bi olumsuz şey konuşulmıcaktı şimdi taa kaçan golleri bile Aykut Hoca'ya bağlıcak insanlar var nerdeyse. Ayıptır , pes doğrusu. Gol yememe kaygısı piskolojik olarak geri çekiliyor takım rakipte can havliyle saldırıyor son şanslarını deniyor akın akın bizim atak yapmamız beklenmiyordu heralde ? Dediğim gibi Cris veya Kuyt veya Sow bi pozisyonu golle sonuçlandırsa hiç bunlar konuşulmıcaktı. Son 16'da da iyi yada kötü oyun bi şekilde çeyrek final görmemiz lazım. Plzen eleyebileceğimiz bir takım.
Last edited by furkan58 : 22.Şubat.2013 at 02:16 Reason: Son 16 - Çeyrek final karışıklığı
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Plezen , bate gıbi pandoranın sihirli kutusu değil ben plezeni geçeceğimizi dûşunüyorum
Martın 15inde allahın izniyle çeyrek finalde oluruz
Maç özeti.
20 dakika'da on kişi kalan rakibi karşısında Fenerbahce oynadığı hucum futbol ile göz doldurdu.İkinci yarının başında Baronin gördüğü "KIRMIZI KART" sahada sayılar eşitlendi.Fenerbahce yer yer poziyon girsede atamadı.İki takımın 10 kişiyle kalmasıyla oyun disiplini koptu.Kuyt kaleciyi uzakta gördüğü halde cekmediği şutlar göz doldurdu.Fenerbahce oynadığı Muhteşem futbol girdiği poziyonlarla göz doldurdu.
Dürüst olmak gerekirse milli takımın maçından sonra eminim ki Plzen bu kadar kötü oynayan fenerbahçeyi eler en iyi ihtimalle çok fazla zorlar Tecl Darida Zeman ve Limbersky'ye dikkat ilk 3 oyuncu Çek Cumhuriyetinin gelecekleri 22-23 yaşlarındalar
İlk defa Uefa'da 16'ya kaldık galiba. Yola devam ediyoruz 3 kulvarda. Sonu da güzel olur inşallah.
Daum olsaydı , en az final gelirdi , o kadar diyorum , Aykut Kocaman her geçen gün beni daha çok hayal kırıklığına uğratıyor , eskiden yaptığımız şok preslerden vb. hiçbir şeyden eser yok , olmuyor yani , zorlamamak lazım , erken bir t.d değişikliği bize kupayı getirebilir.
Yıllar sonra Mart ayında maçımız var.
Bana göre de Emre-Salih-Meireles , Meireles son zamanlarda ne kadar yanlış yapsa da kulağı çekilmiştir diye düşünüyorum ama şu var Sow-Webo-Kuyt üçlüsü olmuyor, ileride ne yaptığımız belli değil biri sağda biri solda bazen ikisi yan yana karman çorman bir hava hakim, Bugün Salih de oyundan çıkınca bu üçlü tek top tutamadılar o alanda. Devre arasında dediğim gibi çorba gibi oluyor ileri. Kanatların bomboş kalması da cabası. Kalbürüstü bir takım olsa bizim bekleri sulu dereye götürür susuz getirir.
Salih'in mevcut performansı ve isteği her türlü Cristian, Selçuk ve Topal'dan formayı almaya yeter, en azından bir 50-60 dakika. Adalet varsa bu çocuk formayı geçirir sırtına.
...
Fenerbahçe'yi tebrik etmek lazım, tur hayırlı olsun. Takım performansı iki maçta da ilerisi için biraz aldatıcı olabilir sanırım, iki maçtada erken kırmızı çıktı, Bate takımı çok sınırlı yetenekleri olan bir takım.
V.Plzen turu daha tehlikeli olabilir.
Eurosport.com TR @EurosportCom_TR
Selçuk Uçan: Aykut Kocaman bana ligde epey forma veriyor. Ben de bunu iyi değerlendirmeye çalışıyorum. Şu an her şey çok güzel gidiyor
Selçuk Uçan
Football is simple,but Football Manager is not
Baya forma şansı buluyor genç selçuk![]()
11 günde 4. maç .
Aykut Kocaman : 3 4 gün sonra Plezenin ne kadar zayıf ve kolay rakip olduğu söylenecek.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Aykut Kocaman : Takvımı duzenleyenler neye gore ayarladı bılmıyorum, bızden daha yorgunlar var herhalde.
Fenerbahçeli arkadaşlar kusura bakmasın ama Kuyt'ta zerre teknik yok, normalde izlediğim maçlarda her yerden dan dun vurur bu maçta iki kere boş kaleye vurmayıp topu sürmesi enteresan.
Ayrıca Aykut Kocaman'da bi garip sürekli göndermeler, her maçtan sonra.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
11 günde 4 maç. Pufff.. İzlemesi bile yorucu.
Bir Dost
Hellbells
Daum'un da Kocaman'dan farkı yoktu gerçi Kocaman'ın mı Daum'dan farkı yok ? Lille maçında bugün Kocaman'ın yaptığı değişiklik gibi bir değişiklik yapmış rakibi oyuna ortak ederek, tamamen geriye çekilmiş 1-0 giden maç 86. dakikada 1-1'e gelerek tur elden gitmişti. İkisinin de skor avantajı sağlayınca savunma anlayışı aynı, topu rakibe ver kaleyi savun yemiyorsan ne ala. O gün Daum'un ki tutmadı bugün tuttu. Bazen şartlar değişiyor ama biz hala aynıyız, izlerken "Eyvah" düşmüyor dillerden, bu da bir başarı : )
...
Daum'dan kastım , Daum'un atak organizasyonları ve oyunculardan maksimum verim almak gibi özellikleri , defansif oynattığını biliyorum ancak duran top organizasyonları ve oyuncuları yeteneklerine göre farklı yerlerde kullanabilmesi + roland koch faktörüyle çok başarılı olabilirdik.
oncelikle temsilcimizi tebrik ederim aykut hocaya gelirsek hocam insan biraz dusunur ilerdeki fiksturlere bakar sen pazartesi maç istiyorsun ama çarsama senin turkiye kupasi maçin var ?
İyi de arif çarşamba günkü maçın formalite olduğunu sağır sultan duydu, biliyor.. recepler salihler beykanlar oynayacak..
sonuç olarak maç bugun ilk 11"de sahaya cikan oyuncularin 3-5"i en az o maçda olacak hayir onuda geçtim ornek veriyim pazartesi yapsalardi belki hocanin aklina gelip diyecekti carsamba macimiz var niye tff bole yapiyor vs vs derdi.
Bir şekilde bu işin içinden çıkılırdı, kupa maçı da perşembe olabilirdi, sonraki lig maçını da yine Pazartesi oynardık. Pek ala yapılabilirdi.. Geçen yıl Avrupada olmamamıza rağmen bir çok maçımızı hafta içi oynadık, bu tür zaruri durumlarda yine hafta içi oynayabilirdik..
Bu arada bir not: Fenerbahçe son 16'ya kalan takımlara arasında en az gol yiyen, Plzen ise en çok gol atan takım..
sence dermiydi ?
Formalıte maçı için
daum demeyin de ne derseniz deyin
onun doneminde avrupada her sene elendigimizde klasik bunlardan ders alacagiz derdi. her sene ders cikarirdik (: o donemde de hatirliyorum, bu potansiyelde takimi nasil boyle oynatir diye dauma az kizilmadi. tabi suanki durumu da savunacak degilim ama sanirim bu bir fenerbahce klasigi, basketbol takimi da ayni durumda. sezon basinda final 4 oynar denen takim barcadan evinde 40 sayi fark yiyorgerci buna sasirmadik, orasi ayri (:
ikinci yari tam bir izdirap seklinde gecti, rahat gecebilecegimiz bir turu zora soktuk. maci izlerken golu yememizin mustahak bile oldugunu dusundum acikcasi. 10 kisilik bateye karsi mahkum oynadik resmen. neticeyi aldik belki ama rakibi kalecisini dahi yari sahaya cikaracak kadar yureklendiren bir oyun oynadik, kuytin 2 pozisyonda da bos kaleye topu atmayi tercih etmemesi de anlasilir bir durum degil. bu oyuna ragmen rakibin cezayi kesememesi buyuk sans.
bakalim bu plzen nasil bir takimmis. acikcasi bekledigim bir neticeydi plzenin cikmasi, daha dogrusu hissetigim diyeyim (: 2.yari cok umit vermese de bu futbol avrupada is yapiyor nedense. izleyip gorecegiz.
Benim hatırladığım FB tarihinde gerçekten güzel futbol oynatan tek adam Zico'ydu. Sırf Daum kovulsun diye FB'nin şampiyon olmasını istemiyordum. Burda Daum demeyin de kimi diyorsanız deyin.
Yaklaşık 15 yıldır Fenerbahçeyi izlerim en iyi top oynadığı dönemler bence ziconun son senesi ve Aykut Kocamanın ilk senesi.
Tebrikler Fenerbahçe'ye öyle veya böyle tur geçildi. Kimse maçta nasıl oynandığını hatırlamayacak. Sonuçta turu geçti
Öte yandan bir üst turda Napoli yerine Plzen geldi. Bu da büyük bir şans.
Ben zaten yıllardır derim Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa'daki kura şansı Beşiktaş'tan 10-15 kat daha fazla. En düşük torbadan Tottenham'ı çekiyor birisi UEFA'da , diğeri ise 2.torbadan Şampiyonlar Ligin'de Braga'yı çekiyor.
İnşallah iki takımımızda finale kadar gider.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Herşeyden öte hakemi ben çok beğendim. Harika maç yönetti. Her maçı böyle hakemler yönetse oyuncular birbirleriyle değil futbol oynamakla uğraşırlar. Bizim Cüneyt de böyleydi taa ki adamın kararlarını videolarla saatlerce izleyip verdiği kartlara sürekli itiraz edip adamın otoritesini sıfıra indirene kadar.
Özetlerden baktığım kadarıyla Sow 3 , Cris 1 , Kuyt 3 tane kaçırmış , adamların tek pozisyonu var, onu da Volkan çıkarıyor.
Dün bizi tedirgin eden rakibin pozisyonlarının olması değil , topun bizim yarı alanda oynanmasıydı.
Ne yapar eder Plzen'i de eleriz , rahat olun![]()
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.