Sayfa 7 / 94 İlkİlk ... 567891757 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 2805 sonuç

Konu: Football Manager 2014 | 14.3.1

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by cureshot View Post
    İnsanlar şu şekilde serzenişte bulunur bence bunda bir sorun yok. Ama aynı insanlar bu hatalar düzeltilirse gelip de evet hatalar düzeltilmiş, sağolsunlar vs. tarzı konuşmazsa o sıkıntı.

BETA da olsa insanların pişman olduklarını, endişelerini dile getirmeye hakkı var.
    Endişeyi dile getirirken saygı duymak önemli.

Beta'dan pişmanlık duymak bence saçma olur. Beta sürüm anlam olarak zaten hataların mevcut olduğu bir sürümdür.

Geçen serideki kadar ciddi bir hata göremedim ben şuana kadar. Belki de vardır oynuyoruz bakalım.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Kaka Leite View Post
    Endişeyi dile getirirken saygı duymak önemli.

Beta'dan pişmanlık duymak bence saçma olur. Beta sürüm anlam olarak zaten hataların mevcut olduğu bir sürümdür.

Geçen serideki kadar ciddi bir hata göremedim ben şuana kadar. Belki de vardır oynuyoruz bakalım.
    Hala belki vardır diyorsunuz. Oyunun en temel öğesini bozmuşlar, üstelik sağlamken bozmuşlar, hala hataların mevcut olduğu bla bla vs. diyorsunuz.

BETA'da ilk çıktığı haliyle bu hata olsa anlarım da sağlam şekilde çıkıyor ve güncellemeyle oyun oynanmaz hale geliyor, bakın maç motorundaki can sıkan bir unsurdan bahsetmiyorum, transfer ögesini kullanılmaz hale getirirsen o oyunu kaldır çöpe at, bir işe yaramaz. Saygıdan niye bahsediyorsun şimdi, burada küfür eden mi oldu oyunu yapana, olayı niye oraya çekiyorsun ki? Pişmanlık duymak saçma filan olmaz. Bir güncellemeyle, ki kaç tane güncelleme yaptılar daha oyun çıkmadan ama ne işe yarar bu güncellemeler oyunu bozmaktan başka onu bilen de yok, oyunun en temel noktası gidiyorsa insanlar tabii ki endişe duyacak, bunun neresi saçma?

Güzel güzel anlatıyoruz hala aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz. Şu transfer olayını sağlamken bozmaları rezilliktir, başka bir şey değil, kimse rica ediyorum bunu savunmasın BETA filan gibi bahanelerin ardında.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Hala belki vardır diyorsunuz. Oyunun en temel öğesini bozmuşlar, üstelik sağlamken bozmuşlar, hala hataların mevcut olduğu bla bla vs. diyorsunuz.

BETA'da ilk çıktığı haliyle bu hata olsa anlarım da sağlam şekilde çıkıyor ve güncellemeyle oyun oynanmaz hale geliyor, bakın maç motorundaki can sıkan bir unsurdan bahsetmiyorum, transfer ögesini kullanılmaz hale getirirsen o oyunu kaldır çöpe at, bir işe yaramaz. Saygıdan niye bahsediyorsun şimdi, burada küfür eden mi oldu oyunu yapana, olayı niye oraya çekiyorsun ki? Pişmanlık duymak saçma filan olmaz. Bir güncellemeyle, ki kaç tane güncelleme yaptılar daha oyun çıkmadan ama ne işe yarar bu güncellemeler oyunu bozmaktan başka onu bilen de yok, oyunun en temel noktası gidiyorsa insanlar tabii ki endişe duyacak, bunun neresi saçma?

Güzel güzel anlatıyoruz hala aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz. Şu transfer olayını sağlamken bozmaları rezilliktir, başka bir şey değil, kimse rica ediyorum bunu savunmasın BETA filan gibi bahanelerin ardında.
    Sorun sayılan hataların benim oyunumda gözükmemesi olabilir mi acaba ?

O yüzden vardır vs. diyorumdur belki ?

Küfür etmekten bahseden olmadı zaten dostum, ortada bir emek var direk olmamış bu oyun lafını yapıştırmayın diyoruz.

Şikayet eden kadar oyunu beğenenlerde mevcut. İsteyen istediği sitemi etsin ama buraya yazmanızın pek bir anlamı olmuyor açıkcası. Siz bilirsiniz yine de.

Ben beğendim oyunu taktiksel açıdan da bir problemim yok. Yaptığın taktiğin karşılığını alıyorsun, transfer konusunda biraz sorun var canımı sıkan olaylar var o kadar. Onlar da düzeltilir zaten maç motoru önemli olan ve büyük bir sorun göremedim maç motorunda.

Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    TAKİP ET!

Nesil
    2006
    Yer
    London

Endişelenmeyin demiyoruz, yada hatasız demiyoruz, BETA da bir bahane değil, biz burada oyunu direk silip atanlara cevap veriyoruz. Bir hata yapıldı diye oyunu silecem, yok işte oyun berbat, oyun kötü, en kötü ser, o bu şu bir ton şikayet geldi. Ama bana sorarsanız bu güne kadarki en stabil ve hızlı sürüm FM14 hele gün geçmedeki hızı tartışılamaz bile. Sadece olumsuz yönlerine bakmakla zaman kaybedenler, kapının ardındaki ışığı göremezler.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Kaka Leite View Post
    Sorun sayılan hataların benim oyunumda gözükmemesi olabilir mi acaba ?

O yüzden vardır vs. diyorumdur belki ?

Küfür etmekten bahseden olmadı zaten dostum, ortada bir emek var direk olmamış bu oyun lafını yapıştırmayın diyoruz.

Şikayet eden kadar oyunu beğenenlerde mevcut. İsteyen istediği sitemi etsin ama buraya yazmanızın pek bir anlamı olmuyor açıkcası. Siz bilirsiniz yine de.

Ben beğendim oyunu taktiksel açıdan da bir problemim yok. Yaptığın taktiğin karşılığını alıyorsun, transfer konusunda biraz sorun var canımı sıkan olaylar var o kadar. Onlar da düzeltilir zaten maç motoru önemli olan ve büyük bir sorun göremedim maç motorunda.
    Tamam işte aynı şeyden bahsediyoruz, senin oyununda yoksa tamam bu hatalı değildir demek olmaz ki ama, genel bir serzeniş var, o yüzden bir kulak kabartmak lazım açıkçası, en azından oyun hatalı demeyin dememek lazım.

Bu oyun olmamış diyen yanlış yapıyordur, oyun olmuşa yakın bir şekilde geldi çünkü önümüze, genel yaklaşım oyun oynanılabilir haldeyken oynanılamaz hale geldi diye ki bunda yanlış bir şey yok sanırım.

Sitemler buraya yazılınca görevli arkadaşlardan bazıları sanırım üzerine aldı olayı ama öyle bir şey yok, olamaz zaten, oyunu siz yapmadınız neticede. Bazısı İngilizce bilmediğindendir, bazısı eski alışkanlıktır, bazısı da çocuğu doğsa bile ilk gelip buraya yazdığındandır, bundan bile yanlış bir anlam çıkarıyorsanız hata yapıyorsunuz.

15 senedir oynarım bu oyunu, hiç şikayet etmedim forum vs. çapında. Maç motoru denilen zıkkım çok karmaşık bir şey, ondaki ufak tefek şeylere güler geçerim, taktiği ona göre ayarlarım vs. Dediğin gibi çok güzel yeni özellikler var, arayüz, taktikte devrimsel değişiklikler vs. gibi ama şu transfer olayı hepsini nötrledi maalesef. İnsanların çoğunun da canını bu sıkıyor eminim. Elbet düzelir, hatta belki bu gece bile düzelir ama test sürüşünü direksiyonsuz bir otomobille yapmaya çalışmak gibi bir şey bu, adabınca herkes tabii ki şikayet edecek.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by xwerswoodx View Post
    Endişelenmeyin demiyoruz, yada hatasız demiyoruz, BETA da bir bahane değil, biz burada oyunu direk silip atanlara cevap veriyoruz. Bir hata yapıldı diye oyunu silecem, yok işte oyun berbat, oyun kötü, en kötü ser, o bu şu bir ton şikayet geldi. Ama bana sorarsanız bu güne kadarki en stabil ve hızlı sürüm FM14 hele gün geçmedeki hızı tartışılamaz bile. Sadece olumsuz yönlerine bakmakla zaman kaybedenler, kapının ardındaki ışığı göremezler.
    +1

Demek istenilen tam olarak bu aslında

Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    TAKİP ET!

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Güzel taraflarını da yazdık, sağlamken bozulan ana damarı da yazalım müsaade edin de.

Sadece eleştirmek için eleştirenler yanlış yapıyor tabii ki.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    forum moderatörleri biraz fazla hassas orada. mesela ben burada oyun hakkında "oyun çok kötü" diye yazılan düz bir mesajı sildim. çünkü oyunun neden kötü olduğu hakkında hiçbir bilgi yoktu.

ama buradaki bir arkadaşımız (Eogh) gayet açıklayıcı bir mesaj yazmıştı oraya ve bu mesajı sildiler. silinme bahanesi de şu: yapıcı eleştiri değilmiş Eogh'un eleştirisi.

yapıcı olsun veya olmasın, o eleştiriye doğru düzgün bir cevap verilmesi gerekirdi oradakilerin. beta forumunda hata bildirilen forumda direkt olarak oyunun yapımcıları ile muhattap oluyorsunuz ve hata bildirdikten sonra size "teşekkür ederiz, ilgileneceğiz" diye bir mesaj atar oyunun yapımcıları. ama bu forum moderatörleri kraldan çok kralcı gibi duruyor.

transfer hatası, maç motoru hatası gibi şeyler beta diye sindirilebilir ancak tam sürümde de bu hatalarla çıkarlarsa karşımıza skandal olur.
    Aydin bu konuda sana katilamiyorum.

Silinen mesajin ilk cumlesi bu.

"I'd like to start my paragraph with saying congratulation for downgrading the game while trying to upgrade it"

Yani daha ilk cumleden yazilan:

"Oyunu ilerletmek yerine geriye goturdugunuz icin sizi tebrik ederim"

Bir elestiriye boyle baslarsaniz gerisini kimse zaten okumaz. En iyi kalpli, en iyin niyetli birisi bile okumaz.

Mesaj daha ilk cumleden kisaca "iyi b*k yemissiniz" diyor size.

Maalesef bu daha cok bize ozgu bir tarz. Hayatinda yuz yuze konusmadigin, hic bir hukukun olmayan birisi ile (veya sirketin calisanlari ile) iletisime bu sekilde baslarsan yaptigin terbiyesizlik kabul edilir. Elestiri degil.

Bir restoranda garsona boyle hitap edersen, yiyecegin yemegin icinde en azindan tukuruk, sumuk vs. olur. Kimse kimsenin kolesi degil ve bu sekilde davranilmayi hak etmiyor.

Evine yemek goturmek icin (adamlar ac demiyorum veya acindirmiyorum ama calismanin temel amaci bu degilmidir zaten?) para kazanmaya calisan birisine hayvan muamelesi yapmanin kimseye faydasi yok.

Tabii kultur farkliliklari mutalaka olacaktir. Ama nasil bir yabanci turistin Turkiye'ye gelip bizim adetlerimize uygun olmayan seyleri yapmasi bizim tepkimize neden oluyorsa. Biz de onlarin evine gidip onlarin adetlerine uygun olmayan seyler yaptigimizda tepki vermelerini anormal karsilamamak gerekli.

Oyuna gelince. Bir suredir oynayamadim ama okudugum kadariyla bu transfer meselesi disinda cok ciddi bir sorun yok. Bu da mutlaka cok kisa surede cozulecektir. Mac motoru surekli gelisen bir sey. Bazi konularda ilerleme olur, bazi konularda gerileme. Bu yillardir boyle. Oldugu gibi kabul etmek en dogrusu bence.

Bu zamana kadar yapılan en güzel oyun bence 14.

Fakat maç motoru ne kadar kötü bir durumda olsa bile, asla oynanılmayacak gibi yada pişmanlık duyulucak gibi durumlar çok saçma geliyo bana.

Geçen sene bundan daha berbat bir haldeydi beta, geçen sezonun üstüne 14'ün betası yemede yanında yat misali. Evet hatalar var, belki benim gözüme çarpmayan çok daha fazla hata var fakat kimse tutup elimizden zorla bu oyunu aldırmadı. Eleştiriler daha yapıcı olursa o kadar ilgi çeker ve sorun o kadar çabuk hallolur. Tam tersi bir eleştiri olursa eğer, kısacası karalama kampanyasına başlarsan ne burda nede yapımcı şirket forumunda kimse bu eleştirileri dikkate almaz.

Son bir not, maç motoru hala çok kötü

La biz bu oyunun tam tam sürüme geçtiğini nasıl anlicaz ? Simdeden beta yazisi kalktı. Bide editor ne zaman çıkar ? Hala steamde henüz yayinlanmadi yaziyo ?

Nesil
    2006
    Yer
    London

İndirmeler açılacak
    Çevrimiçi oynama açılacak
    Ek olarak geride kalan bir çok kapalı özellik aktif olacak

Mesela oyuna başlarken editör data seçebilmek gibi yada, yeni oyuna başlarken versiyonu seçtiğimiz dialogun gelmesi gibi

Bu gece 12 den sonra güncelleme gelecektir zaten farkı görürsünüz

Nesil
    2007
    Yer
    Manisa

İndirmeler açılacak
    Çevrimiçi oynama açılacak
    Ek olarak geride kalan bir çok kapalı özellik aktif olacak

Mesela oyuna başlarken editör data seçebilmek gibi yada, yeni oyuna başlarken versiyonu seçtiğimiz dialogun gelmesi gibi

Bu gece 12 den sonra güncelleme gelecektir zaten farkı görürsünüz
    bekleyin ve görün
    malatyAdana!

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Aydin bu konuda sana katilamiyorum.

Silinen mesajin ilk cumlesi bu.

"I'd like to start my paragraph with saying congratulation for downgrading the game while trying to upgrade it"

Yani daha ilk cumleden yazilan:

"Oyunu ilerletmek yerine geriye goturdugunuz icin sizi tebrik ederim"

Bir elestiriye boyle baslarsaniz gerisini kimse zaten okumaz. En iyi kalpli, en iyin niyetli birisi bile okumaz.

Mesaj daha ilk cumleden kisaca "iyi b*k yemissiniz" diyor size.

Maalesef bu daha cok bize ozgu bir tarz. Hayatinda yuz yuze konusmadigin, hic bir hukukun olmayan birisi ile (veya sirketin calisanlari ile) iletisime bu sekilde baslarsan yaptigin terbiyesizlik kabul edilir. Elestiri degil.

Bir restoranda garsona boyle hitap edersen, yiyecegin yemegin icinde en azindan tukuruk, sumuk vs. olur. Kimse kimsenin kolesi degil ve bu sekilde davranilmayi hak etmiyor.

Evine yemek goturmek icin (adamlar ac demiyorum veya acindirmiyorum ama calismanin temel amaci bu degilmidir zaten?) para kazanmaya calisan birisine hayvan muamelesi yapmanin kimseye faydasi yok.

Tabii kultur farkliliklari mutalaka olacaktir. Ama nasil bir yabanci turistin Turkiye'ye gelip bizim adetlerimize uygun olmayan seyleri yapmasi bizim tepkimize neden oluyorsa. Biz de onlarin evine gidip onlarin adetlerine uygun olmayan seyler yaptigimizda tepki vermelerini anormal karsilamamak gerekli.

Oyuna gelince. Bir suredir oynayamadim ama okudugum kadariyla bu transfer meselesi disinda cok ciddi bir sorun yok. Bu da mutlaka cok kisa surede cozulecektir. Mac motoru surekli gelisen bir sey. Bazi konularda ilerleme olur, bazi konularda gerileme. Bu yillardir boyle. Oldugu gibi kabul etmek en dogrusu bence.
    Ömer abi bunun turist adetleriyle alakasının olduğunu sanmıyorum. Hakaret edilmediyse oradaki her eleştiriye cevap vermek zorundalar. Mesajı editleyip adamın kendi ağzından yazmış gibi laf sokmak küstahlık. Mesajı komple silip uyarsa anlarım.

Batman Akham Orgins de bir sürü buglarla çıktı piyasaya ama millet töleranslıydı çünkü yapımcı el değiştirmişti. Yani garson yeni başlamıştı işe. Oyunu korsan olarak oynayan birine bu muameleyi yapsalar anlarım ama oyuna para vermiş birine bu muameleyi yapamazlar.

Ben oyuna para veriyorsam hakaret etmediğim sürece oyunu yerden yere vurabilirim.

Ben bu oyunu almaktan vazgeçersem firma için bir şey değiştirmez orası ayrı. Ama oyunun yapımcısı bana adam gibi cevap verirken moderatöre noluyor? Benim eleştirdiğim nokta bu.

Mesela sen araştırma şefisin. Burada sana yapılan eleştirilere yanıt vermeyebilir ya da gıcık gıcık yanıtlar verebilirsin. Bu seni antipatik yapar. Ama eleştirilere usturuplu bir şekilde yanıt vermek de senin elinde. Tercih meselesi. Ama bizim forum moderatörü senin adına konuşabilir mi? Konuşamaz. Başka bir örnek vereyim, sana veya araştırmaya yapılan bir eleştiriyi silerse ben o moderatörün yetkilerini alırım mesela.

Bunun kültür meselesiyle alakası yok bence bu yüzden.

benim eleştirim moderatöre. tayyip stayla

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Ömer abi bunun turist adetleriyle alakasının olduğunu sanmıyorum. Hakaret edilmediyse oradaki her eleştiriye cevap vermek zorundalar. Mesajı editleyip adamın kendi ağzından yazmış gibi laf sokmak küstahlık. Mesajı komple silip uyarsa anlarım.

Batman Akham Orgins de bir sürü buglarla çıktı piyasaya ama millet töleranslıydı çünkü yapımcı el değiştirmişti. Yani garson yeni başlamıştı işe. Oyunu korsan olarak oynayan birine bu muameleyi yapsalar anlarım ama oyuna para vermiş birine bu muameleyi yapamazlar.

Ben oyuna para veriyorsam hakaret etmediğim sürece oyunu yerden yere vurabilirim.

Ben bu oyunu almaktan vazgeçersem firma için bir şey değiştirmez orası ayrı. Ama oyunun yapımcısı bana adam gibi cevap verirken moderatöre noluyor? Benim eleştirdiğim nokta bu.

Mesela sen araştırma şefisin. Burada sana yapılan eleştirilere yanıt vermeyebilir ya da gıcık gıcık yanıtlar verebilirsin. Bu seni antipatik yapar. Ama eleştirilere usturuplu bir şekilde yanıt vermek de senin elinde. Tercih meselesi. Ama bizim forum moderatörü senin adına konuşabilir mi? Konuşamaz. Başka bir örnek vereyim, sana veya araştırmaya yapılan bir eleştiriyi silerse ben o moderatörün yetkilerini alırım mesela.

Bunun kültür meselesiyle alakası yok bence bu yüzden.

benim eleştirim moderatöre. tayyip stayla
    Abi zaten her şeyin haricinde buradaki insanların tepkisi hata yapılmasına değil. SI'ın genel tutumuna ve çalışanların tavırlarına.
    Önümüzde çok basit bi örnek var. Bu oyun Türkçe'ye çevrildi. İşin başında da sen vardın. Geçen sene çıktı yeri geldi eleştiri de aldınız biliyorum ama aradan 1 sene geçti, emek vermeye devam ettiniz. Yeni seride çeviri hataları yok mu var. Ama insanlar ortada bi çaba olduğunu görünce tüm o gereksiz eleştiriler ortadan kalktı.
    SI ne yapıyor peki? Yahu adamlar çıkardıkları yamayı zahmet edip 1 saat test etmeden önümüze getiriyorlar. Laf söyleyince de ağırlarına gidiyor.
    Nasıl yapıcı eleştiri yapılır bu adamlara biri bana anlatabilir mi? Soruyorum şu yama 1-2 saat test edilseydi saçma sapan transfer sorunu olur muydu?
    Yahu para veriyoruz. Karşılığını almak da en doğal hakkımız. En azından satıcının iyi niyetinden şüphe etmeyecek kadar bir şeyler koymaları lazım önümüze. Ben iyi niyetli olduklarına inanmıyorum.
    O arkadaşın yorumuna gelince. Hakaret etmemiş, küfür etmemiş.. Sadece düşüncelerini sert ifade etmiş ki bence fazlasını da hak ediyorlar. O yamayı o şekilde önümüze koyanlar kesinlikle fazlasını hak ediyor.

Bu gece 00.00'da geliyor değil mi full sürüm ?

Quote Originally Posted by Uche View Post
    Bu gece 00.00'da geliyor değil mi full sürüm ?
    02.00'da açılacak oyun.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Şimdiden hayırlı olsun. Beta oynamadım. Demo'nun ana ekrana bakıp çıktım. Allah nasip ederse Pazar günü alacağım oyunu.
    TariboWest

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

1 defa test edilse o yama bu yorumlar olmazdı şimdi adamlar 1 defa test etmeden yamayı yüklemiş diyosunuz ki 'betadır hata olur' bence aksine daha da sert olunması lazımmm
    turksportal...

Nesil
    2003

O ilk cumlenin de gosterdigi gibi yerden yere vurulan oyun degil. Oyunu yapanlar.

O cumleden sonra ne kadar guzel elestiri yaparsan yap fark etmiyor. Daha ilk cumleden okuyan kisinin ilgisi kaybedilmis cunku is kisisellestirilmis. Adam da cikar, cok biliyorsan otur sen daha iyisini yap der. Musteri oldugu icin acik acik demez ama bunu dusunur. Yani o mesaj daha ilk cumleden cop olur. Mesaj silinsin veya silinmesin. Fark etmez.

Cok daha basit bir sekilde bence bu sorunlarin giderilmesi gerekli diye baslayip, sorun olarak gorduklerini listelemek, mumkunse orneklerini vermek cok daha verimli olacak bir yontem.

Yazida hakaret yoksa demissin ama yazida hakaret var. Daha ilk cumlede var. Anahtar kelimeler sarcasm, insult, jibe.

Burada benzer seyler yazilinca, ben genelde benzer cevaplar veriyorum cunku bunlar burada hakaret olarak gorulmuyor. Burada bazi yazilanlara cevaben yazdigim gibi SI forumlarinda yazsam benim mesajlarimi da silerler. Uzaklastirma cezasi da verirler.

Yani burada yazilabildigi gibi, orada yazmamak gerekli. Cunku hakaretin ne olduguna dair kriterleri farkli. Bunu gozardi etmeden orada yazmak gerekli.

Saat 2 olsada oynasak sorunlar bir kısmı çözülür düşüncesindeyim .

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

İngilizcem çok iyi değil o yüzden perpetua'nın çevirisini aldım.

"Oyunu ilerletmek yerine geriye goturdugunuz icin sizi tebrik ederim" ifadesi nasıl hakarettir? Oyunun betası çıktı. Neden çıktı beta? Hataları görüp, düzeltmek için değil mi? Birçok hata bu şekilde belirlendi ve düzeltildi. Beta sürüme yeni bir güncelleme yapılıyor. Ne beklersiniz yeni güncellemeden? Kullanıcı ya da yapımcı tarafından belirlenen/belirtilen hataların, yanlışların, sorunların düzeltilmesini değil mi? Gelen güncelleme ile oyun nasıl bir hal alıyor peki? Oyunun en kilit özelliği saçma sapan bir düzene geçmiş. Bu güncelleme betada bir ilerleme mi yoksa gerileme mi oluyor? Bu kişinin yorumuna bakar. O yorumu yapan arkadaş gerileme olarak görmüş. Nesi hakaret bunun? Eve ekmek götürmek ifadesi günde 8-10 saat asgari ücretle çalışan için kullanılır. Bilgisayar programcıları, dünyanın en popüler oyunlarından birisinin yapımcıları için kullanmak çok saçma olur bence.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Quote Originally Posted by manager725 View Post
    02.00'da açılacak oyun.
    Steam üzerinden tekrar indirmem gerekecek mi yoksa update olarak mı gelecek ?

Nesil
    2006
    Yer
    London

Quote Originally Posted by di canio View Post
    İngilizcem çok iyi değil o yüzden perpetua'nın çevirisini aldım.

"Oyunu ilerletmek yerine geriye goturdugunuz icin sizi tebrik ederim" ifadesi nasıl hakarettir? Oyunun betası çıktı. Neden çıktı beta? Hataları görüp, düzeltmek için değil mi? Birçok hata bu şekilde belirlendi ve düzeltildi. Beta sürüme yeni bir güncelleme yapılıyor. Ne beklersiniz yeni güncellemeden? Kullanıcı ya da yapımcı tarafından belirlenen/belirtilen hataların, yanlışların, sorunların düzeltilmesini değil mi? Gelen güncelleme ile oyun nasıl bir hal alıyor peki? Oyunun en kilit özelliği saçma sapan bir düzene geçmiş. Bu güncelleme betada bir ilerleme mi yoksa gerileme mi oluyor? Bu kişinin yorumuna bakar. O yorumu yapan arkadaş gerileme olarak görmüş. Nesi hakaret bunun? Eve ekmek götürmek ifadesi günde 8-10 saat asgari ücretle çalışan için kullanılır. Bilgisayar programcıları, dünyanın en popüler oyunlarından birisinin yapımcıları için kullanmak çok saçma olur bence.
    Oyunu ilerletmek yerine geriye götürdüğünüz için sizi tebrik ederim.

Burada oyuna değil yapımcıya direkt olarak hakaret var, bu çok açık ve net bence. Türk toplumu olarak bunları hakaret olarak görmeyebiliriz ama biri gelip senin yaptığın işe "İşi ilerletmek yerine götürdüğün için teşekkür ederim" deseydi sen bu cümleyi eleştiri olarak mı alırdın yoksa kendine hakaret olarak mı? Ortada bir emek var ve emeğe karşı böyle bir yorum yapmak saygısızlıktır. Bunun Türkçe de dahi saygısızlık olduğuna inanıyorum ben.

Kaldı ki daha ilk paragrafta bununla yetinmeyip dönüp şut yüzdeleri ve goller hakkında üzeri kapalı bir laf sokmada var işin içinde. Sonuçta eleştirinin bile bir adabı var yani bir yerde durmak gerekliydi.

Her ne kadar yorumun hakaret içerdiğine inansamda bir moderatorün mesajı değiştirip keyfine göre bir şeyler yazmasını kabul etmem mümkün değildir. Uyarı verilmesini anlayabilirdim ama yorum değiştirilmesi kabul edilemez bir davranıştı.

Sonuçta parasını verebilirsin, ama yarın önüne sana taktik ekranı olmayan bir oyun koysa onu oynayacaksın, yada istese paf takım bile eklemez, SEGA oyunu geliştireceğine söz vermedi ki, oyunu satın alırken geliştiriciler sana oyunu satın al geliştireceğimize söz veriyoruz diye bir cümle kullandı mı? Bence bu kadar büyütülecek bir şey yok, evet test edilmedi ama BETA nın amacı zaten oyuncuların test etmesi. Bunun için Beta var zaten, yoksa siz tam sürüm çıkana kadar betayı oynayın oyalanın diye açmıyorlar o betayı. Siz oyun başlayana kadar oyalanın isteseler Demo çıkarırlardı, ki onuda çıkardıklarına göre onu oynayabilirsiniz bence çok büyük bir sıkıntı yok ortada

Quote Originally Posted by Uche View Post
    Steam üzerinden tekrar indirmem gerekecek mi yoksa update olarak mı gelecek ?
    Oyun Londra saati ile 00:00 Türkiye saati ile +2 yani 02:00 da çıktığı zaman steam otomatik olarak oyunun güncellemelerini yapacaktır, genelde 02:01 olarak verilir bu değer yani bir kaç dakikalık gecikmeler muhtemeldir Saatinizin Greenwich saatine göre tam olarak +2 olduğundan eminseniz güncelleme tam zamanında başlayacaktır

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

O laf hakaret olarak algılanıyorsa ohoo

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Oyunu geliştirme sözü vermiyor, haklısın. Ama bu güncellemeler neden yayınlanıyor? Ben bu seriden bahsediyorum. Önümüzdeki sene isterse sadece Singapur ligini koysun oyuna, Türkiye-İngiltere vb sözü vermedim ben size diyerek. Bu sezon bu özellikler var, bir çok da hata var. Betayı oynayanlar yanlışları, hataları bildirmişler. Bunlar üzerinden, bu hataları gidermek için güncelleme yayınlıyorsun. Daha önce sağlam olan şeyi de bozmuşsun. Bu upgrade-downgrade olayının neresine düşer? "Upgrade yapacağız derken downgrade yaptığınız için tebrikler" kinayeli bir göndermedir. Küfür yok, kişiliğe saldırı yok, argo yok, emeğe saygısızlık da yok. Tabii bu yazdıklarım ilk cümle için geçerli. Geri kalanının ne olduğunu bilmiyorum.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Dünya nasıl bir hale geldi yahu ? 12 yaşındaki çocuk dahi harçlığından arttırıp bu oyunu alacak ki ucuza satılmıyor bence (40-100 TL arası gayet iyi bir rakam oyun için). Her ne kadar beta olsa dahi bir ton sorun olacak, sonra oyunun yapımcılarına 'ben bu oyunu aldım ama siz ileri götüreceğinize geri götürmüşsünüz' diyemeyecek he ? Çok komik yorumlar var konuda cidden, kapital dünya mı desem ne desem bilemedim ama yapımcıları tanrı parçacığı yapmadığı kalmış bazılarının yorumlarda.

Birde 'beta'nın 'demo'nun arkasına sığınılmış. Beta, demo demek oyunda saçma sapan hatalar olacak demek değildir. Örnek vereyim; transfer ettiğin adamın 'geçmiş' sekmesinde yer alan goller gözükmez, maçlar gözükmez bu beta hatası olabilir. Maç esnasında ses yoktur ve ya bir buton çalışmıyordur bu olabilir. Ama tutup da oyunu oyun yapan bölümlerde hata var ise bunu 'demo, beta' diye geçiştiremez kimse.

O zaman ön-sipariş ile satmasınlar bu oyunu. Zira dünkü güncellemeden sonra bu oyunu oynamaya devam eden biri varsa, tahammül seviyesi harikaymış derim. Bakın dikkat ettiyseniz; düne kadar olan bölümün, dünkü güncellemeden daha kaliteli olduğundan bahsetmedim bile. Hani bunca yıldır orijinal oyun alıp oynarım, ilk defa bir oyunun beta aşamasının gitgide daha kötü olduğuna şahit oldum.

Her neyse... En başta da dediğim gibi, oyun muazzam ötesi olsa dahi; öyle en ufak eleştiriye 'SEN BANA HAKARET EDİYORSUN AMA :S' deme hakkı yoktur yapımcıların. Parayı kazanan onlar, kazandıran biziz..

Nesil
    2003

Olaya soyle bakin. Eger SI (veya arastirma ve ceviri konularinda biz), oyunun tartisilabilecegi ve yorumlar yapilabilecegi bir alan saglamis olmasak herkes istedigini istedigi sekilde farkli forumlarda/sitelerde yazabilecek. Konunun dagilmasi veya olayin kisisellestirilmesi onemli olmayacakti.

Ama bu forumlar acilmis. Neden acilmis? Insanlar yorumlarini yapsinlar ve bu yorumlar okunsun ki oyun/arastirma/ceviri gelissin. Yani gelin bizi elestirin denilmis. Sevdiginiz bu oyunun size daha cok hitap etmesini saglamak icin gelisiminde soz hakkiniz olsun denilmis. Ama elestirirken de buna emek veren insanlari kirmadan yapin. Cunku ortak bir hedef paylasiliyor. Ortak bir hedef paylastigin insanlarin sevkini kirmanin bir faydasi da yok.

Bu tip kirici yorumu da ortak hedef paylastigin birisinden duymaman gerekli. Ortak hedef paylasmiyorsan da zaten yorumunun pek bir degeri yok.

Mesela Ibrahim Toraman, Sezer'e temponu yukselt diye laf sokmak yerine, gel beraber fazladan antrenman yapip tempomuzu yukseltelim, eksiklerimizi kapatalim ve 11'e girmek icin birbirimize destek olalim da diyebilirdi.

Nesil
    2003

O laf hakaret olarak algılanıyorsa ohoo
    Sonucta yazilan bir yaziya kimin kirilacagini belirleyen yazar degil. O yazinin hitap ettigi kisi(ler).

Nesil
    2006
    Yer
    London

Beta ya da Beta Sürüm, yazılımın ilk sürümündeki sistem testlerinden ve eksiklik testlerinden geçirilmeyi belirtir. Bu sürümde amaçlanan farklı donanımlar altında yazılımı sorunsuz çalıştırmadır. Tüm kullanıcılar tarafından gerçek verilerle test edilen yazılımın test sonuçları, yazılım testçileri tarafından yakından takip edilir. Demo ile karıştırılmamalıdır.
    Bazı geliştirici takımları, ürettikleri beta yazılımlarını tüm kullanıcılar yerine belirli kullanıcıların denemesini isteyebilirler. Bu programları kullanabilmek için Beta Tester[Beta Testçisi] olmak gerekir. Fakat bazı kurum/kuruluş lar beta testerlık için kayıt izni istemektedir. Bunun nedeni yazılımın kararlı bir sürüm(en az hatalı bir sürüm) oluşturmadan uzak olmasıdır. Bazı geliştiriciler ise beta yerine preview(önizleme), technical preview(TP)(teknik önizleme) early access(erken giriş) gibi isimler kullanabilirler. Yeni sürümde yeni özellikler eklendiyse bunlar doğru çalışmayabilir. Ya da varolan yazılımın son sürümü çok fazla hata iletisi çıkartıyorsa geliştirme takımları hata ayıklama yapabilirler. Beta sürümdeki tüm hatalar düzeltildiğinde yazılım kararlı bir sürüm halini alır.
    Transfer sisteminin değiştiğini var sayarsak yeni bir sistem olduğunu göz önünde bulundurursak BETA kelimesinin ardına neden saklandığımız yukardaki cümlede daha net anlaşılır halde

30. Default

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Olaya soyle bakin. Eger SI (veya arastirma ve ceviri konularinda biz), oyunun tartisilabilecegi ve yorumlar yapilabilecegi bir alan saglamis olmasak herkes istedigini istedigi sekilde farkli forumlarda/sitelerde yazabilecek. Konunun dagilmasi veya olayin kisisellestirilmesi onemli olmayacakti.

Ama bu forumlar acilmis. Neden acilmis? Insanlar yorumlarini yapsinlar ve bu yorumlar okunsun ki oyun/arastirma/ceviri gelissin. Yani gelin bizi elestirin denilmis. Sevdiginiz bu oyunun size daha cok hitap etmesini saglamak icin gelisiminde soz hakkiniz olsun denilmis. Ama elestirirken de buna emek veren insanlari kirmadan yapin. Cunku ortak bir hedef paylasiliyor. Ortak bir hedef paylastigin insanlarin sevkini kirmanin bir faydasi da yok.

Bu tip kirici yorumu da ortak hedef paylastigin birisinden duymaman gerekli. Ortak hedef paylasmiyorsan da zaten yorumunun pek bir degeri yok.

Mesela Ibrahim Toraman, Sezer'e temponu yukselt diye laf sokmak yerine, gel beraber fazladan antrenman yapip tempomuzu yukseltelim, eksiklerimizi kapatalim ve 11'e girmek icin birbirimize destek olalim da diyebilirdi.
    Araştırma ve çeviri konusunda sonuna kadar katılıyorum size. Yalnız oyun yapımcısının işi bu, karşılığında maaş alıyor, oyun şirketi de oyun için bir ücret alıyor. Adamlar bu işi hayrına yapmıyor kısacası.

Beta versiyonda hatalar olabilir, biz de bunlarda hemfikiriz zaten. Yoksa beta sürüm denmezdi, geri bildirim forumları açılmazdı. Fakat oyunda sorun olmayan bir bölümde(transfer teklifleri) bir hata yapılıp bunun oyun yapımcıları tarafından fark edilmemesini anlayamıyorum gerçekten. Mantıklı bir açıklaması olmalı bunun, yoksa kabul etmemiz mümkün değil böyle bir hatayı. Üstelik o kadar tepkiye rağmen bunu sorun ilk çıktığı zaman küçük bir fix çıkarar çözmek varken tam sürümün çıkması için bekletilmemiz çok saçma geliyor nedense. Hatta daha ileri giderek( böyle düşünmek istemiyorum ama) , bunun kastılı olarak yapıldığını falan düşünmeye başladım. Ya da yapımcıların işgüzarlığıdır belki de.

Kısacası, belirgin bir hata yapılmışken bunun anında çözülmesi gerekirken, binlerce insan bekletiliyorsa o yapılan yorum hafiftir bile. Hakaret falan değildir, eleştridir sadece. Evet iğneleyeci bir cümledir ama kesinlikle hakaret değildir. Ve o yorum oradaki modaretörün yanlış algılaması ya da işine gelmediğinden dolayı silinmiştir bence.

Sayfa 7 / 94 İlkİlk ... 567891757 ... SonSon

Mesaj Yetkileri