Ricardinho mu Alex mi?

20 - RICARDINHO
Doğum tarihi: 23 May 1976
Pozisyon: Orta saha
Kulübü: Corinthians (BRA)
Uluslararası gol: 1 (as of 1-Jul-2006)
Uluslararası milli maç: 21 (as of 1-Jul-2006)
İlk uluslararası maçı: Colombia v. Brazil (28-Mar-2000)

Bu Ricardinho'nun milli takım karnesi. Alex'inkine birazdan bakacağız. Ama ondan önce; Robinho ile kıyaslamak isterim Ricardinho'yu. Robinho 1984 doğumlu ve 27 kez milli olmuş, 5 de gol atmış. İlk kez 13-Jul-2003 tarihinde milli olmuş.

Ricardinho ile Robinho arasında 8 yaş fark var. Yani Ricardinho 22 yaşındayken, Robinho 14 yaşındaydı. 22 yaşından 30 yaşına kadar Ricardinho sadece 21 kez milli olmuş. Robinho ise onu arkadan yakalamış, gelmiş, 27 kez milli olmuş. Ricardinho ilk kez 2000 yılında milli olurken, kendinden 8 yaş küçük Robinho ondan 3 yıl sonra milli olmuş, yani 2003'te. Ama abisini geçmiş milli forma olarak da, gol olarak da. 2000 yılına kadar nerelerdeydin Ricardinho? 24 yaşında ilk kez milli olan Ricardinho, 6 yılda sadece 21 maç forma giymiş. Bu da yılda 3.5 maç ediyor, yani yılda 3.5 maç forma giymiş ülkesi adına. 2000'ten 2006'ya bu yana...

Gelelim Alex'e...

Mevki: Orta Saha
Doğum tarihi: 14.09.1977
Doğum yeri: Curitiba/PR

Uluslararası gol: A Milli takımda 12, Olimpik milli takımda ise 8 gol kaydetti.
Uluslararası milli maç: 48 defa Brezilya A milli takımında, 19 defa Brezilya Olimpik milli takımında yer aldı. Temmuz 2004’de Amerika Kupası’nı kazanan Brezilya milli takımının kaptanlığını yaptı.

İlk ne zaman milli oldu bilmiyorum. Ricardinho, yani Alex'ten daha ünlü, daha çok tanınan (!) oyuncu 21 kez milli olmuşken, Alex Ricardinho'yu ikiye katlamıştır. Brezilya Milli Takımının kaptanlığını yapmıştır, kupayı kaldırmıştır.

Fiyatlarına bir bakalım isterseniz...

Quote Originally Posted by FB
2004-2005 sezonunda 20 Haziran 2004 tarihinde Brezilya’nın Cruzeiro Esporte Clube takımından Fenerbahçe’ye 11 milyon dolara 3 yıllığına sözleşme yapılarak transfer edildi. Bu miktarın 5 milyon doları bonservis bedeli, kalanı ise seneliği 2 milyon dolardan futbolcuya verilen ücrettir.
Bonservis bedeli de bir kıyas değil midir? Öncelikli kıyas değildir tabi, ama fiyatı yüksek olan futbolcu, kaliteli futbolcudur (istisnalar hariç). Dünyanın en iyi futbolcusu Ronaldinho, 70 milyon euro değere sahiptir şu an. Alex ise 10 milyon euro bonservis bedeline sahiptir.(Bizzat menajeri Juan Figer tarafından açıklanmıştır.) Fenerbahçe Alex'i aldığında 5 milyon dolar ödedi, şimdi ise Alex çok pahalandı.

Quote Originally Posted by BJK
Faks yolu ile anlaşma sağlanan Brezilyalı futbolcunun kulübü Corinthians'a, bonservis ücreti olarak 1 milyon 750 bin dolar verileceği, Ricandinho'nun ise siyah beyazlı kulüpten yıllık 1 milyon 750 bin Euro alacağı açıklandı.
Ricardinho'nun fiyatı 1.75 m dolar, ama biz onu 2 milyon dolar yapalım, düz hesap. TCMB döviz kurunu baz aldığımızda, Ricardinho 2.8 milyon YTL ediyor.
Alex ise 10 milyon eurodan hesaplarsak, 10.85 milyon YTL ediyor. Bu iki rakamı oranlarsak, Alex Ricardinho'nun 3.875 katı ediyor. Yani 3 Ricardinho parasına, bir Alex satın alabiliyorsunuz.

İstatistikler yalan söylemez.

Tüm bunları bilgi amaçlı yazdım, umarım silinmez. Futbol olarak kıyaslamam, çünkü bana göre Alex iyi, BJK'lilere göre Ricardinho. Burada ben ne kadar Alex iyi desem de, bana Ricardinho'yu savunacaklar olacaktır. Ben de istatistikler dayanarak bilgi vermek istedim. Özellikle DK 2006 denilmiş, milli forma denilmiş, işte size milli forma sayısı, başarı sayısı!..

DK 2006'da Ricardinho'ya bir bakalım. Yanlış hatırlamıyorsam, Japonya ve Gana maçında forma giydi, toplamda 35-40 dakika civarı. Daha da az olabilir, kesin konuşamıyorum, zira tam hatırlamıyorum.

Moderatörler tarafından silinmemesi rica olunur, zira emek harcayarak bu bilgileri derledim.