kalkmasın bence daha zevkli olur
kalkmasın bence daha zevkli olur
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
kalkmasın derim genç yetenekler kendini göstercek fırsat bulamaz türk futbolu gelişecek die türk gençlerinin önünü kapatmamak lazım
FENERBAHÇE avrupada başarılı olamıyo diye yabancı kalksın diyolar ama bu ligte sadece fenerbahçe yok
Olay sadece fenerle ilgli değil..Takip ediosan eğer ligdeki bir çok klübün başkanı istio kalkmasını...
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
kalkmaması en uygun
evet ya kalksın sınır.kalksın ki anelka gibi dünya yıldızları 17 maçta 2 gol atıp bi maçta 4 gol atan milli takımın geleceğini yedekte bekletsin.kalksın ki beş para etmez heinz lar altan başka kulübe göndertsin.kalksın ki gelen beceriksiz yapbancılar kulüplere boş yere masraf yaptırıp uefaya şikayetler yollasın.kalksın ki afedersiniz yabancı abazası kulüpler doldursun kulüpleri yabancılarla sırf haklarını kullanabilmek için ve milli takımımız yedekleşsin.aziz yıldırım değil özhan canaydın istese bile karşı çıkarım ben buna.bence 5e indirilmeli.ve yeni kural olarak her kulüpte en az 2 genç ilkonbirde sahaya çıkmalı.genç derken 20 yaş altı.kalksın diyenler kendi kulüplerini düşünüyolar.bazı kulüpler kendilerini türk turkcell süper liginden bi gömlek üstün sanıyo.avrupada da görüyü neyin ne olduğunu.istediğin kadar yabancı getir parayla yapabileceğin sınırlıdır yürek de lazım.
fazla söze gerek yok aynen katılıyorumOriginally Posted by comandanteche
Sınır kalksınki beş para etmez Heinzların yanında Türk oyuncuların gerçek değeri ortaya çıksın. Sınır kalksınki Galatasaray Samsun'dan Serkanı 8milyon $ a almak zorunda kalmasın. Sınır kalksınki Türkiyedeki futbolcu piyasası dengeye gelsin transfer yapacak klüpler zarar görmesin. Sınır kalksınki Türkiyede çok büyük paralara oynayan oyuncular bu paraları alamıycaklarından başka liglere gitsinler. Sınır kalksınki yetenekli olmasına rağmen nasıl olsa mecburen oynatılıyorum neden daha fazla çalışayım diyen oyuncular daha fazla çalışsın.Originally Posted by comandanteche
Sınırın kalkmasından korkmayın. Kimi transfer ederlerse etsinler Tuncay'ı, Ümit Karan'ı, Fatih Tekke'yi yedek bekletmiyceklerdir. Türk futbolcularıda kendisini gösterir çalışır forma giyer. Sınırlama yok diye 20 kişilik kadroda Türk olmuycak diye bir şey yok.
Originally Posted by Nuri Alco
bravo kardeş sna katılıyorum şimdilik ilave edecek hiç bir şeyim yok . . .
Aslında var...Bunun örneğini Arsenal'de görüyoruz...Sınırlama olmadığı için geçen senelerde adamların kadrosunun neredeyse tamamını fransızlar oluşturuyordu...
bence sen giden paralara yanıyorsun sen önce türk oyunculara harcanan paralara bak yyabancı sınırı 6+2 felan olsunki türk oyuncuların fiyatları insin
yok sen bana yabancı oyuncuları savunuyor diyebilirsin ama türk oyucular alıyorlar paraları yan gelip yatıyorlar nasıl olsa yabancı sınırlaması var bana öuhtaclar diyip yan gelip yatıyorlar türk oyunculara verirler fazladan para yabancı oyuncuların paralarını geç öderler veya ödemezler adam tabiki oynamaz sahaya filan çıkar sap gibi durur
Kalkarsa türk futbolu iflas eder
bu kadar basit düsünmeyin. bi bakın diger liglere. sınırları gayet yüksek olmalarına ragmen yinede sürekli genc futbolcular yetistirebiliyorlar. eger ligleri ybancı futbolcular girerse futbolcular arasındaki rekabet artar. genclerde ayrı bi hırs olusur . kendilerini daha ii geliştirirler. sınırın kalkmasıda ii olmas ama 6+2 bence cok uygun olur. daha fazlası abartı olur..
Kesinlikle sınırlama kalkmamalı...Diyorsunuz ki rekabet artar ama Türkiye'de rekabet ortamını yaratacak bir zekaya sahip teknik adam görmüyorum...Herkes günü kurtarma peşinde yarını düşünen yok...Dün tv'de C. Daum'un konuşmalarını dinledim ve şok oldum..."Alex'i Olcan'la mı yarıştıracağım" diyordu...Bu nasıl bir zihniyettir bu nasıl bir ahmaklıktır...Acaba Alex'i Olcan'la yarıştırma ortamını kendisinin yaratması gerektiğinin farkında değil mi hala...Bu konuşmalardan sonra Olcan'ın "Takımdan ayrılmak istiyorum" haykırışlarını duyup da içi sızlamadı mı acaba...İşte böylece Türkiye gelecek vaadeden bir yeteneğini kaybetme noktasına geldi...Durumlar böyle iken bir de yabancı sınırlaması kalkarsa Daum zihniyetindeki insanların Türk futboluna nasıl zarar vereceği açık açık ortadadır...
sen bole düsünüyosun ama bu lig de bir tane Daum var. ben diger türk teknik direktörlerden gayet memnunum. ertugrul saglam ı gormuyormusunuz. erciyesin teknik direktörünü. yada bi gerets i. son macı izlemedin. galiba ama sahada bi sürü genc vardı. ferhat aydın vs. yani bi daum yüzünden diger hocalarımıza boyle seylerden demen pek dogru olmas. zaten bu ligi bu hale getirenlerde üc büyük kulübümüz. inş, gelecekte sampiyonluk için 2-3 takım mücadele etmiycek.
ya beyler tabii ki de tamamen kalkmamalı yorumları okudum bi çoğunuz tamamının kalkması sonunda olabilecek bişileri yazıyosunuz. ama olursa en i si zaten federasyonun gündeminde olan 6+2 kuralı böylece hem siz hemde isteyen klüpler memnun olur değil mi??
haklısın canım. en iisi fazla abartıp sınırı kaldırmak yerine 6+2 yi kullanmak. boylece büyük küluplerde avrupa da tüm 8 i istedikleri gibi oynatır.
6+2 yinede çok fazla kaldırılması yerine o 6 yabancı sınırının 4+2 olması en iyisi bence.İspanya ligine bakın.Yabancı oyuncu sınırlaması 3 ama avrupa birliği kabul ediyorlar.Buda bütün avrupa futbolu için gecerli
sana da tamamen katılıyorum..evet ya kalksın sınır.kalksın ki anelka gibi dünya yıldızları 17 maçta 2 gol atıp bi maçta 4 gol atan milli takımın geleceğini yedekte bekletsin.kalksın ki beş para etmez heinz lar altan başka kulübe göndertsin.kalksın ki gelen beceriksiz yapbancılar kulüplere boş yere masraf yaptırıp uefaya şikayetler yollasın.kalksın ki afedersiniz yabancı abazası kulüpler doldursun kulüpleri yabancılarla sırf haklarını kullanabilmek için ve milli takımımız yedekleşsin.aziz yıldırım değil özhan canaydın istese bile karşı çıkarım ben buna.bence 5e indirilmeli.ve yeni kural olarak her kulüpte en az 2 genç ilkonbirde sahaya çıkmalı.genç derken 20 yaş altı.kalksın diyenler kendi kulüplerini düşünüyolar.bazı kulüpler kendilerini türk turkcell süper liginden bi gömlek üstün sanıyo.avrupada da görüyü neyin ne olduğunu.istediğin kadar yabancı getir parayla yapabileceğin sınırlıdır yürek de lazım.
bizde de olsa öyle. baksana anelka yı geri gönderdiler gecen sezon kabul etmediler. avrupa birligini kabul etmiyoki bizim federasyon.
Kesinlikle kalkmamalı nedeni basit fbde olcan gibi çok kaliteli bi oyuncu alexe takılıyor yani taraftar alexi istiyor.Türkiyede yabancılara karşı acayip bir sempati war türkler ikinci planda kalıyor.Bugün bir Saidou ve iliç konyada olatdı kimse Aydın yılmazdan bahsetmiyecekti kimse uğuru ferhetı görmeyecekti.Bana klırsa gsde 2 yabancıda daha gitsin(heinz-iliç)
kaldırılmalı bence o zaman bjk cosar bütün yabancı futbolcuları 2-3 sene sonra gaztede yazar ronaldinho beşiktasta![]()
bence de kalkmalı avrupa da başarılı olan tüm takımların yabancı sınıfı ya yok ya da çok fazla sonra da niye avrupa da başarılı olamıyox bi de diyolar ki milli takıma oyuncu yok yabancı sınırı olmayan ülkeler şu anda dünya nın en klas takımları fransa almanya ingiltere vs. kesin kalkmalı . . .
Demekki kadrodaki ingilizler oynuycak kadar iyi değillerdi. Sınırlamalar yüzünden daha iyisini oynatabilme şansını almamışlar Arsenal'in elinden. İyi oynayan Türk furbolcular kesilmezler takımdan yabancılar yüzünden mesela örnekte söylediğim oyuncuları kesip yerine yabancı oynatacak kadar kendini kaybetcek teknik direktörde klüpte yoktur zaten.
Bence bu kadar kendini kaybedecek teknik direktörler var Türkiye'de...Yukarıda Daum örneği vermiştim...Ve Daum gibi düşünen onlarca teknik adam olduğunu düşünüyorum Türkiye'de...
Daum da sürekli kalmayacak Fenerbahçe'de, elbet biri gelecektir yerine bir süre sonraOriginally Posted by demirhanbey1984
Okan Koç konusu herkese ders olmalı, kendisini tamamen geliştiremeden hemen yıldız statüsü verildi kendisine.
O da Beşiktaş'a yıldız oyuncu gibi gelince bir anda futboldan uzaklaştı (çalışmalarını azalttı) ve bir anda kadro dışı kaldı.Halbuki genç oyuncuların çalışmalarına devam etmeleri gerekir, belirli bir yaştan sonra tekniğinizi geliştirmeniz çok zordur.
Çünkü ligimizde yeterli yıldız seviyesinde oyuncu olmadığından dolayı biraz yetenekli olan herkes potansiyel yıldız olarak transfer ediliyor.
Bu yüzden sürekli yıldız oyuncuların gelmesi sağlanacak şekildeki (Work Permit'e benzer) kurallar ile serbest bırakılmasını istiyorum yabancı statüsünün..
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Work Permit olayında potansiyel yıldız olabilcek bi afrikalı oyuncuyu getirme şansınız olmuyor ama. Gençlerbirliğinin yaptığı işin önüne taş koymak gibi birşey
Zaten yıldız seviyesinde kaç adam alabilirki klüpler bu maddi yapılarıyla onuda düşünmek lazım.
bence kesin kalkmalı,,kabul etmemiz gerekir ki ulkemizde 1 milyon euro etcek oyunca gercek anlamda yok ama buyuk takımlar mecburen bu paraları oduyor..ayrıca bızım turk oyuncular da korkmamalı yabancılardan,,yabancılar ulkemize geliyosa onlar da avrupa ya gitsinler..
Bence kaldırılmamalı.Galatasaray UEFA şampiyonu olduğunda sadece 5 yabancısı vardı.Yani fazlası gereksiz.Eğer iyi oynarsan ve tecrüben varsa Avrupa'da başarılı olursun.
ya kardeşim yabancı sınırı kalkmasın kalkarsa ki iyi olur dedikleriniz olmayacak mesela bir örnek verirsek elin yabancı teknik direktörü kendini niye riske etsinde gençlere öncelik versin gider alır yabancı topçuyu gençlerimiz harap olur ne Aydını kalır ne ferhatı nede diger takımların arada bi oynattıkları pırıl pırıl gençler hepsi yedek kulübesine mahkum belkide kadroya bile alınmaz olur sizce
Türklerin akıllanması için kalkması gerekir.