Anket Sonuçlarını Görüntüle: Yabancı Sınırlaması Kalksın mı Kalkmasın mı?

Voters
295. You may not vote on this poll
  • Evet

192 65.08%
  • Hayır

103 34.92%
Sayfa 7 / 22 İlkİlk ... 5678917 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 654 sonuç

Konu: Yabancı Sınırı İle İlgili Bütün Başlıklar

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul-izmir

evet ya kalksın sınır.kalksın ki anelka gibi dünya yıldızları 17 maçta 2 gol atıp bi maçta 4 gol atan milli takımın geleceğini yedekte bekletsin.kalksın ki beş para etmez heinz lar altan başka kulübe göndertsin.kalksın ki gelen beceriksiz yapbancılar kulüplere boş yere masraf yaptırıp uefaya şikayetler yollasın.kalksın ki afedersiniz yabancı abazası kulüpler doldursun kulüpleri yabancılarla sırf haklarını kullanabilmek için ve milli takımımız yedekleşsin.aziz yıldırım değil özhan canaydın istese bile karşı çıkarım ben buna.bence 5e indirilmeli.ve yeni kural olarak her kulüpte en az 2 genç ilkonbirde sahaya çıkmalı.genç derken 20 yaş altı.kalksın diyenler kendi kulüplerini düşünüyolar.bazı kulüpler kendilerini türk turkcell süper liginden bi gömlek üstün sanıyo.avrupada da görüyü neyin ne olduğunu.istediğin kadar yabancı getir parayla yapabileceğin sınırlıdır yürek de lazım.

Nesil
    2005
    Yer
    kayseri

Kalkarsa türk futbolu iflas eder

Nesil
    2006
    Yer
    it depends..

bu kadar basit düsünmeyin. bi bakın diger liglere. sınırları gayet yüksek olmalarına ragmen yinede sürekli genc futbolcular yetistirebiliyorlar. eger ligleri ybancı futbolcular girerse futbolcular arasındaki rekabet artar. genclerde ayrı bi hırs olusur . kendilerini daha ii geliştirirler. sınırın kalkmasıda ii olmas ama 6+2 bence cok uygun olur. daha fazlası abartı olur..

Nesil
    2006
    Yer
    Her nerede bulunuyorsam..

Kesinlikle sınırlama kalkmamalı...Diyorsunuz ki rekabet artar ama Türkiye'de rekabet ortamını yaratacak bir zekaya sahip teknik adam görmüyorum...Herkes günü kurtarma peşinde yarını düşünen yok...Dün tv'de C. Daum'un konuşmalarını dinledim ve şok oldum..."Alex'i Olcan'la mı yarıştıracağım" diyordu...Bu nasıl bir zihniyettir bu nasıl bir ahmaklıktır...Acaba Alex'i Olcan'la yarıştırma ortamını kendisinin yaratması gerektiğinin farkında değil mi hala...Bu konuşmalardan sonra Olcan'ın "Takımdan ayrılmak istiyorum" haykırışlarını duyup da içi sızlamadı mı acaba...İşte böylece Türkiye gelecek vaadeden bir yeteneğini kaybetme noktasına geldi...Durumlar böyle iken bir de yabancı sınırlaması kalkarsa Daum zihniyetindeki insanların Türk futboluna nasıl zarar vereceği açık açık ortadadır...

Nesil
    2006
    Yer
    it depends..

sen bole düsünüyosun ama bu lig de bir tane Daum var. ben diger türk teknik direktörlerden gayet memnunum. ertugrul saglam ı gormuyormusunuz. erciyesin teknik direktörünü. yada bi gerets i. son macı izlemedin. galiba ama sahada bi sürü genc vardı. ferhat aydın vs. yani bi daum yüzünden diger hocalarımıza boyle seylerden demen pek dogru olmas. zaten bu ligi bu hale getirenlerde üc büyük kulübümüz. inş, gelecekte sampiyonluk için 2-3 takım mücadele etmiycek.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

ya beyler tabii ki de tamamen kalkmamalı yorumları okudum bi çoğunuz tamamının kalkması sonunda olabilecek bişileri yazıyosunuz. ama olursa en i si zaten federasyonun gündeminde olan 6+2 kuralı böylece hem siz hemde isteyen klüpler memnun olur değil mi??

Nesil
    2006
    Yer
    it depends..

haklısın canım. en iisi fazla abartıp sınırı kaldırmak yerine 6+2 yi kullanmak. boylece büyük küluplerde avrupa da tüm 8 i istedikleri gibi oynatır.

6+2 yinede çok fazla kaldırılması yerine o 6 yabancı sınırının 4+2 olması en iyisi bence.İspanya ligine bakın.Yabancı oyuncu sınırlaması 3 ama avrupa birliği kabul ediyorlar.Buda bütün avrupa futbolu için gecerli

evet ya kalksın sınır.kalksın ki anelka gibi dünya yıldızları 17 maçta 2 gol atıp bi maçta 4 gol atan milli takımın geleceğini yedekte bekletsin.kalksın ki beş para etmez heinz lar altan başka kulübe göndertsin.kalksın ki gelen beceriksiz yapbancılar kulüplere boş yere masraf yaptırıp uefaya şikayetler yollasın.kalksın ki afedersiniz yabancı abazası kulüpler doldursun kulüpleri yabancılarla sırf haklarını kullanabilmek için ve milli takımımız yedekleşsin.aziz yıldırım değil özhan canaydın istese bile karşı çıkarım ben buna.bence 5e indirilmeli.ve yeni kural olarak her kulüpte en az 2 genç ilkonbirde sahaya çıkmalı.genç derken 20 yaş altı.kalksın diyenler kendi kulüplerini düşünüyolar.bazı kulüpler kendilerini türk turkcell süper liginden bi gömlek üstün sanıyo.avrupada da görüyü neyin ne olduğunu.istediğin kadar yabancı getir parayla yapabileceğin sınırlıdır yürek de lazım.
    sana da tamamen katılıyorum..

Nesil
    2006
    Yer
    it depends..

bizde de olsa öyle. baksana anelka yı geri gönderdiler gecen sezon kabul etmediler. avrupa birligini kabul etmiyoki bizim federasyon.

Nesil
    2005
    Yer
    Iğdır

Kesinlikle kalkmamalı nedeni basit fbde olcan gibi çok kaliteli bi oyuncu alexe takılıyor yani taraftar alexi istiyor.Türkiyede yabancılara karşı acayip bir sempati war türkler ikinci planda kalıyor.Bugün bir Saidou ve iliç konyada olatdı kimse Aydın yılmazdan bahsetmiyecekti kimse uğuru ferhetı görmeyecekti.Bana klırsa gsde 2 yabancıda daha gitsin(heinz-iliç)

kaldırılmalı bence o zaman bjk cosar bütün yabancı futbolcuları 2-3 sene sonra gaztede yazar ronaldinho beşiktasta

Nesil
    2005
    Yer
    kayseri

Quote Originally Posted by comandanteche
    fazla söze gerek yok aynen katılıyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Stamford Bridge

bence de kalkmalı avrupa da başarılı olan tüm takımların yabancı sınıfı ya yok ya da çok fazla sonra da niye avrupa da başarılı olamıyox bi de diyolar ki milli takıma oyuncu yok yabancı sınırı olmayan ülkeler şu anda dünya nın en klas takımları fransa almanya ingiltere vs. kesin kalkmalı . . .

Quote Originally Posted by comandanteche
    Sınır kalksınki beş para etmez Heinzların yanında Türk oyuncuların gerçek değeri ortaya çıksın. Sınır kalksınki Galatasaray Samsun'dan Serkanı 8milyon $ a almak zorunda kalmasın. Sınır kalksınki Türkiyedeki futbolcu piyasası dengeye gelsin transfer yapacak klüpler zarar görmesin. Sınır kalksınki Türkiyede çok büyük paralara oynayan oyuncular bu paraları alamıycaklarından başka liglere gitsinler. Sınır kalksınki yetenekli olmasına rağmen nasıl olsa mecburen oynatılıyorum neden daha fazla çalışayım diyen oyuncular daha fazla çalışsın.

Sınırın kalkmasından korkmayın. Kimi transfer ederlerse etsinler Tuncay'ı, Ümit Karan'ı, Fatih Tekke'yi yedek bekletmiyceklerdir. Türk futbolcularıda kendisini gösterir çalışır forma giyer. Sınırlama yok diye 20 kişilik kadroda Türk olmuycak diye bir şey yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Stamford Bridge

Quote Originally Posted by Nuri Alco
    Sınır kalksınki beş para etmez Heinzların yanında Türk oyuncuların gerçek değeri ortaya çıksın. Sınır kalksınki Galatasaray Samsun'dan Serkanı 8milyon $ a almak zorunda kalmasın. Sınır kalksınki Türkiyedeki futbolcu piyasası dengeye gelsin transfer yapacak klüpler zarar görmesin. Sınır kalksınki Türkiyede çok büyük paralara oynayan oyuncular bu paraları alamıycaklarından başka liglere gitsinler. Sınır kalksınki yetenekli olmasına rağmen nasıl olsa mecburen oynatılıyorum neden daha fazla çalışayım diyen oyuncular daha fazla çalışsın.

Sınırın kalkmasından korkmayın. Kimi transfer ederlerse etsinler Tuncay'ı, Ümit Karan'ı, Fatih Tekke'yi yedek bekletmiyceklerdir. Türk futbolcularıda kendisini gösterir çalışır forma giyer. Sınırlama yok diye 20 kişilik kadroda Türk olmuycak diye bir şey yok.

bravo kardeş sna katılıyorum şimdilik ilave edecek hiç bir şeyim yok . . .

Nesil
    2006
    Yer

Sınırlama yok diye 20 kişilik kadroda Türk olmuycak diye bir şey yok.

Aslında var...Bunun örneğini Arsenal'de görüyoruz...Sınırlama olmadığı için geçen senelerde adamların kadrosunun neredeyse tamamını fransızlar oluşturuyordu...

Demekki kadrodaki ingilizler oynuycak kadar iyi değillerdi. Sınırlamalar yüzünden daha iyisini oynatabilme şansını almamışlar Arsenal'in elinden. İyi oynayan Türk furbolcular kesilmezler takımdan yabancılar yüzünden mesela örnekte söylediğim oyuncuları kesip yerine yabancı oynatacak kadar kendini kaybetcek teknik direktörde klüpte yoktur zaten.

Nesil
    2006
    Yer

Türk furbolcular kesilmezler takımdan yabancılar yüzünden mesela örnekte söylediğim oyuncuları kesip yerine yabancı oynatacak kadar kendini kaybetcek teknik direktörde klüpte yoktur zaten.

Bence bu kadar kendini kaybedecek teknik direktörler var Türkiye'de...Yukarıda Daum örneği vermiştim...Ve Daum gibi düşünen onlarca teknik adam olduğunu düşünüyorum Türkiye'de...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by demirhanbey1984
    Bence bu kadar kendini kaybedecek teknik direktörler var Türkiye'de...Yukarıda Daum örneği vermiştim...Ve Daum gibi düşünen onlarca teknik adam olduğunu düşünüyorum Türkiye'de...
    Daum da sürekli kalmayacak Fenerbahçe'de, elbet biri gelecektir yerine bir süre sonra

Okan Koç konusu herkese ders olmalı, kendisini tamamen geliştiremeden hemen yıldız statüsü verildi kendisine.

O da Beşiktaş'a yıldız oyuncu gibi gelince bir anda futboldan uzaklaştı (çalışmalarını azalttı) ve bir anda kadro dışı kaldı.Halbuki genç oyuncuların çalışmalarına devam etmeleri gerekir, belirli bir yaştan sonra tekniğinizi geliştirmeniz çok zordur.

Çünkü ligimizde yeterli yıldız seviyesinde oyuncu olmadığından dolayı biraz yetenekli olan herkes potansiyel yıldız olarak transfer ediliyor.

Bu yüzden sürekli yıldız oyuncuların gelmesi sağlanacak şekildeki (Work Permit'e benzer) kurallar ile serbest bırakılmasını istiyorum yabancı statüsünün..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Work Permit olayında potansiyel yıldız olabilcek bi afrikalı oyuncuyu getirme şansınız olmuyor ama. Gençlerbirliğinin yaptığı işin önüne taş koymak gibi birşey
    Zaten yıldız seviyesinde kaç adam alabilirki klüpler bu maddi yapılarıyla onuda düşünmek lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    maltepe-ist

bence kesin kalkmalı,,kabul etmemiz gerekir ki ulkemizde 1 milyon euro etcek oyunca gercek anlamda yok ama buyuk takımlar mecburen bu paraları oduyor..ayrıca bızım turk oyuncular da korkmamalı yabancılardan,,yabancılar ulkemize geliyosa onlar da avrupa ya gitsinler..

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Bence kaldırılmamalı.Galatasaray UEFA şampiyonu olduğunda sadece 5 yabancısı vardı.Yani fazlası gereksiz.Eğer iyi oynarsan ve tecrüben varsa Avrupa'da başarılı olursun.

ya kardeşim yabancı sınırı kalkmasın kalkarsa ki iyi olur dedikleriniz olmayacak mesela bir örnek verirsek elin yabancı teknik direktörü kendini niye riske etsinde gençlere öncelik versin gider alır yabancı topçuyu gençlerimiz harap olur ne Aydını kalır ne ferhatı nede diger takımların arada bi oynattıkları pırıl pırıl gençler hepsi yedek kulübesine mahkum belkide kadroya bile alınmaz olur sizce

Türklerin akıllanması için kalkması gerekir.

Nesil
    2006
    Yer
    maltepe-ist

arkadaslar bızım basın genclerı abartmıyo mu szce de 2 mac oynayan star oluyo hemen..messı 18 yasında barca da dırekt oynuo ama nerelı arjantın!!daum weya baskası delı dııl gencler cok ıyı ıse oynatır..olcan kımın yerıne oynatcak alex ı mı kescek!!tek hatası arada sırada 20-30 dakıka falan oynatarak onu alıstırması..almanyada yetısenlerı cıkarın son senelrde ortaya cıkan turk oyuncu mu var!!2-3 yabancı olunca nolcak yerlıler daha mı baarılı olcak,,hayır tum kalbur ustu oyuncular doluscak 3 buyuklere..bjk almasın adem dursun u guwenı ve bunun gıbı 3.sınıf oyuncuları genc oynatsın ya da gs almasın heınze ı ılıcı saıdou yu genclerı oynatsın..alex anelka appıah song gıbı yabancılar geldıkce daha ıyılerı de gelecektır artık turkıyeye yeterkı takımlar yabancı dıe her onune gelenı almasın..real de barca bayern de arsenal de chelsea de kac yerlı oyuncu war ılk 11 de..kalıtelı oyuncu zaten ıstedıgı kadar yabancı olsun takımda yerını alacaktır..saygılar..

oldu olacak alt yapı çalışmaları durdurulsun hiç bir sporcu beslenmesin eğitilmesin futbolun teknik ve taktikleriyle donatılmasın ne gereği varki o zahmete emeğe ekonomik anlamda para harcamaya!!!!!nasılsa sınır kalktı yabancı topçularım var tıkır tıkır oynar!!!yok yaaaaa başkaaaaa???????kesinlikle bu sınırın kalkmaması taraftarıyım...eğer futbolcuların hırs yapıp kadroya girmek için yabancı futbolcuyu çalışarak yabancı futbolcunun gazına gelerek yerine geçmeye çalışacaksa hiç çalışmasın daha iyi otursun yedek kulübesinde...onun yeri orası çünkü...arkadaşlar kendinize gelin derim ben sporcu spor felsefesi olan adamdır başkasını örnek alan değil başkalarına örnek olan olmak zorundadır...bizim futbolcularımızda da bu özellik olmadığına göre hiç bir geliişme göstermeyecektir.....yabancı futbolcular takır takır oynarken onlarda ağzı açık aval aval bakacaklardır ne oluyor nasıl oluyormuş diye....hiç bir şekilde inanmıyorum ülkemdeki futbol antrenörlerinin parayı basıp aldıkları yabancı futbolcular yerine türk oyuncularımızı oynatacaklarına....aziz yıldırım paralarını nereye harcayacağını şaşırmış bir kişiliktir nerde çokluk orda ......durumu...bu yazdıklarımdan kötü anlam çıkarılmasın ama bu bir gerçek en azından benim doğrum....arkadaşımızın biri galatasarayın uefa kupası kadrosundan bahsetti sadece 5 yabancımız vardı...aziz yıldırım bence dermanı yabancı oyuncularda değil her yıl takımını dünyanın en pahalı futbolcularını anlamsızca bu ülkeye getirerek yaz boz tahtasına çevirerek ne hale getirdiğinde bulmalıdır....futbolakım oyunu=11 kişiyle oynanır....takım takım olmadıktan sonra isterseniz futbolcuların hepsini yabancı alın ne önemi var??????yani ne fenerbahçeymiş yahuuuuu yıllardır şampiyonlar liginde bi yere gelememiş yabancı sınırı kaldırılsın başarılı olamıyoruz denilecek kadar düşülmüştür...yazık yazık....diyecek başkada söz bulamıyorum..heleki bir bayan olarak bu konuda ne kadar hassasım görün yani

bu arada nuri alço abim saygılar

Nesil
    2005
    Yer
    Turkiye'de biyerler iste

abii yabancı sınırlaması kalkarsa türk futbolcular nasıl yetişecek en iyisi 7 yabancı hakkı olsun.Zaten 7 yabancıyı adam gibi transfer edersen yeter de artar bile!!!!!!!!!

Quote Originally Posted by pınarmania
    oldu olacak alt yapı çalışmaları durdurulsun hiç bir sporcu beslenmesin eğitilmesin futbolun teknik ve taktikleriyle donatılmasın ne gereği varki o zahmete emeğe ekonomik anlamda para harcamaya!!!!!nasılsa sınır kalktı yabancı topçularım var tıkır tıkır oynar!!!yok yaaaaa başkaaaaa???????kesinlikle bu sınırın kalkmaması taraftarıyım...eğer futbolcuların hırs yapıp kadroya girmek için yabancı futbolcuyu çalışarak yabancı futbolcunun gazına gelerek yerine geçmeye çalışacaksa hiç çalışmasın daha iyi otursun yedek kulübesinde...onun yeri orası çünkü...arkadaşlar kendinize gelin derim ben sporcu spor felsefesi olan adamdır başkasını örnek alan değil başkalarına örnek olan olmak zorundadır...bizim futbolcularımızda da bu özellik olmadığına göre hiç bir geliişme göstermeyecektir.....yabancı futbolcular takır takır oynarken onlarda ağzı açık aval aval bakacaklardır ne oluyor nasıl oluyormuş diye....hiç bir şekilde inanmıyorum ülkemdeki futbol antrenörlerinin parayı basıp aldıkları yabancı futbolcular yerine türk oyuncularımızı oynatacaklarına....aziz yıldırım paralarını nereye harcayacağını şaşırmış bir kişiliktir nerde çokluk orda ......durumu...bu yazdıklarımdan kötü anlam çıkarılmasın ama bu bir gerçek en azından benim doğrum....arkadaşımızın biri galatasarayın uefa kupası kadrosundan bahsetti sadece 5 yabancımız vardı...aziz yıldırım bence dermanı yabancı oyuncularda değil her yıl takımını dünyanın en pahalı futbolcularını anlamsızca bu ülkeye getirerek yaz boz tahtasına çevirerek ne hale getirdiğinde bulmalıdır....futbolakım oyunu=11 kişiyle oynanır....takım takım olmadıktan sonra isterseniz futbolcuların hepsini yabancı alın ne önemi var??????yani ne fenerbahçeymiş yahuuuuu yıllardır şampiyonlar liginde bi yere gelememiş yabancı sınırı kaldırılsın başarılı olamıyoruz denilecek kadar düşülmüştür...yazık yazık....diyecek başkada söz bulamıyorum..heleki bir bayan olarak bu konuda ne kadar hassasım görün yani

bu arada nuri alço abim saygılar
    "pınarmania" sevgiler öncelikle

sonra

yazdıklarında katılmadığım bazı noktalar var mesela sporcu başkalarını örnek alan değil örnek olan insandır demişinde Galatasaray'a Hagi'nin alınmış olmasının Emre Belözoğlu'nun yetişmesindeki rolünü hatırlatayım. Tamam topluma örnek olacaklar düzgün insanlar olacaklar ama takımlarında oynayacak dünya çapındaki yıldızları örnek almaları gayet hoş bişeydir bence.

Ama asıl demek istediğimi tam olarak anlamamışsın sanırım. Yabancı sınırlamasının kalkması altyapıyı boşlamak, çok paralar verip yıldızlar karması kurmak anlamına gelmez. Bunun örnekleri çoğunlukla başarısız olmuştur son örnek Real Madrid. Benim esas ilgilendiğim futbolun ekonomik kısmı eğer yabancı sınırlaması kalkmış olsa Türk oyuncuların fiyatı piyasayla dengelenmiş olacak. Hiç bi klüp bi Bülent Akını 6 milyon dolara Serkan Aykutu 8 milyon dolara almak zorunda kalmıycak. Bu demek değilki Bülentle Serkan Türkiye'de oynayamıycak yeni Bülent ve Serkanlar yetişmiycek. Türk futbolcular gerçek değerleri kadar para kazanacaklar, büyük klüpler transferler yüzünden büyük paralar kaybetmeyecekler, zaten dünya standartlarının çok altında kalan transfer bütçelerinide yabancı sınırlamaları yüzünden o fiyata değmiycek oyuncular almak zorunda kalmıycaklar.
    Klüpler kazanacak peki Türk futbolcular ne olacak?
    Zaten kimse iyi oynayan oyuncusunun yerine para verip yenisini almaz (Aziz Yıldırım değilse tabi ) Genelde aynı örnekleri veriyorum ama bugün herhangi bir transfer Tuncay'ı takımdan kesemez. Yada Ümit Karan'ı yada Fatih Tekke'yi. Bunlar örnek tabi demek istediğim hak eden oyuncular oynuycaktır. Altyapıdan yetişen çocukları oynatmaya cesaret edecek teknik direktörler getirilirse alt yapıdan çıkacak yetenekli oyuncularda oynuycaklardır.

Katıldığım bi konu başarıyı takımlar kazanır. Futbol 11e 11 oynanır hiç bir yıldız tek başına herhangi bir ligi herhangi bir kupayı kazandıramaz. Yabancı sınırlaması kalksın isteyen istediği kadar yabancı oyuncu transfer etsin ama başarı büyük yıldızlarla gelseydi Real Madrid sürekli şampiyon olurdu.

Ama başarılı olacak takımın iskeletini yabancılardan kuracaklarsa bu kadroya bir kaç Türk ekleyip Avrupa kupalarında başarılı olacaklarsa bununda önüne geçmemek gerekir.

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

daha önce söyleyen oldumu bilmiyorum...
    yabancı sayısı ne olursa olsun ilk 11 e girme için belirli bi sayı olsun...mesela 4 yabancı gibi...ama bu seferde diğer yabancıları kadroda tutmak zor olacak oynamayan adam özelliklede yabancı ise basar isyanı...
    en iyisi kalkmasın ya...

Nesil
    2006
    Yer
    maltepe-ist

bı alternatıf daha genc oyuncular harıcındekılere mıllı takımlarda weya oynadıgı klup takımında bellı bı oranda oynama sartı getırılmelı..ozellıkle buyuk lıglerden gelen oyunculara kolaylık saglanmalıı...

Sayfa 7 / 22 İlkİlk ... 5678917 ... SonSon

Mesaj Yetkileri