Servet dışında iyi adamımız yoktu.Almanya'da oynayamadı Allah'tan...
Servet dışında iyi adamımız yoktu.Almanya'da oynayamadı Allah'tan...
Halil o pozisyonda kontrol edeceğine direk kaleye vursa belki bir umudumuz olabilirdi. Beklediğim bir sonuçtu. Ne sevindim ne üzüldüm. Allah beterinden saklasın.
Yazıklar olsun ! İlerde Mevlüt'ü oynatmayanlar , sağda Özer ' i oynatanlar , sol bek de Sabri'yi oynatanlar !
Mesut bile adam hiç istekli oynamadı daha ne yapsın Mesut. Yuhluyordu seyirci Mesut'u ama Mesut hiç Mesut gibi oynamadı yani. Ama bizim takımımızda iş yoktu o ayrı bir konu. Sabri'nin solda Özer'in sağda işi nedir hakketten ya. Özer'in ismini maçta sadece 2 kere söyledi spiker galiba.
Her güne özel yorum yapıldığı için bugün dile getirilenlerin yarın değişeceği ortada.
Hiddink kimi seçmezse bunu niye seçmedi deniyor, seçince de yine eleştiriliyor. Nuri Şahin'i heba ediyoruz diyenler açısından dün Nuri'nin oyununu gördük. Bugün Tuncay deniyor ama o kadroya alınmasaydı ve kötü sonuçlar gelseydi. Hırçın Tuncay niye alınmıyor olacaktı.
Bu nedenle kimin milli takımda oynadığından ziyade eldeki kadroya göre hoca getirmek gerekir. Hiddink, Ancellotti, Rijkaard ve daha sayabileceğim bir çok teknik adam sistem hocasıdır. Sistemi olan takımlara gelirler ve o takımları oynatırlar. Nitekim başarılı da oluyorlar. Birde Lucescu gibi hocalar vardır. Gittiği takımın tarzına göre oynatır.
Bizim ülke futbolumuzda asla sistem diye birşey yoktur. Bu futbolun oluşturduğu milli takıma sistem hocası getirirsen dün akşam ki gibi içler acısı hale düşersin.
Dün akşam Mesut'un gol atması ve Hiddink'in yenilmemiz normal demesi çok sinirimi bozdu. Mesut Türkiye'yi seçmemiştir ve haklıdır da. Bunu anlayabilmek için profesyonel sporcu olmak lazım. Bununla beraber madem bizi seçmediyse ona sahayı dar edip bırakın gol atmayı top almasına bile izin vermemeliydik.
Çok eskileri hatırlamıyorum ama hatırladığım kadarıyla bu kadar kişiliksiz, ruhsuz bir oyun izlememiştim milli takımdan. Deplasmanda Alman'ya yenilmek adama koymaz, böyle yenilmek koyar.
Hiddink oyuncuları kazanmaya inandıramamış, hücum yapmayı yasaklamış herhalde. 1 tane net pozisyonumuz var, o da gol olmadı. Takımda bırakın iyi demei, vasat diyeceğim hatta kötü diyebileceğim oyuncu yoktu, hepsi çok kötüydü. 1-2 hatta 4-5 oyuncu gününde değildir, kötü oynar ama takımın hepsi de böyle oynamaz, idari yönden sıkıntı olduğu ortada. 2 sene önce oynadığımız Almanya maçında kadro daha kısıtlıydı ama orada yenilsek de turnuvanın en güzel oyununu oynayarak yenilmiştik.
Hiddink geldiğinde ekol oturtacak, gençleştirecek, o dönemde kim formdaysa onu çağıracak diye sevinenler vardı, hiç inanmıyordum öyle olacağına ve öyle de oluyor. Derdi Türk futboluna ekol oturtmak falan değil, günü kurtarmak. Türkiye ile anlaşalı kaç ay oldu, önceden de izlediği bir takımın savunma yaparak oynayamayacağını bilmesi gerekirdi.
Yapacak eleştiri de bulamıyorum, çünkü yok, bomboş bir maçtı. Gelecek adına umutsuz değilim ama çünkü eğer Hiddink bazı şeylerin farkına varırsa, bu takım bu gurpta 2. olabilecek kalitede, kalan tüm maçlarını kazanarak.
"YÜCE ATATÜRK"
Bu maçta alkışlayacağım tek isim Servet'tir.Milli takımın en az tekniğe sahip oyuncusu olabilir ama en yürekli oyuncusu.Maçta ayakta kalan tek isimdi .
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
Maç öncesinde Almanya'nın kazanacağı fikrinde olduğumdan fazla beklenti içerisine girmeden maçı seyrettim.Bu yüzden mağlubiyet pek üzmedi ama yinede ortaya konulan kötü oyun üzüyor.Keşke iyi bir mücadele sergileseydik de öyle kaybetseydik.
Almanya dün çok iyi bir oyun sergilemedi.Sergileselerdi çok farklı bir sonuç çıkabilirdi.Skorun uzun süre 1-0 devam etmesi yine bizim açımızıdan şanstı.Ancak değerlendiremedik.İkinci yarının bir bölümünde hareketlenir gibi olduk ama sonuç vermedi.Sonra Almanya sazı aldı eline ve farkı açarak galibiyetini kesinleştirdi.
Hocamızın tercihleri,ortaya koyulan performans hiç iyi değil ama yine de bakalım ileride ne olur.Umarım Hiddink önceki takımlarda gösterdiği başarıyı bizde de sağlayabilir.
So what?
Saike
Maçtan 1 gün önce NTVspor da ALmanya iLe son oynadığımız 5 maçı göstermişLerdi. Her maçta, içeride, dışarıda ALmanLara sahayı dar etmişiz. Bir tek Avrupa Şampiyonası Yarı FinaL maçında yeniLmiştik onLara ve orada biLe adamLarı tir tir titretmiştik. Şimdi ise dün akşam adamLar resmen bizimLe daLga geçtiLer.
Dün akşam o kadar utandım ki, anLatamam.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Tuncay takımında bu sezon kaç dk oynamış?
Hamit kaç defa sol açık oynamış?
Sabri kaç defa sol bek oynamış?
Özer bu sezon toplamda 90 dk oynayabilmişmi hiç?
Nuri takımında asistleri , golleri dizerken ön libero oynatılması niye ?
Mehmet A. daha yeni yeni ilk 11 de yer bulurken neden takımlarında takır takır oynayan Ceyhun Gülselam yada Selçuk İnan yedek bırakılır ?
İlerde 10 sn top tutamayan oyuncu bulamıyormusun?
Kaleci Volkan dün yaptığı hatayı kaç kez yaptı 3 mü 4mü 5mü ?
Bu sorular cevaplanırsa Türkiye başarılı olur![]()
Kadro tercihi baştan aşağı yenilmek içindi. Sabri mi durdurabilir Müller'i, yoksa İsmail mi, yoksa sadece bu maç için Üzülmez mi? Eğer Müller'i Sabri'nin durdurabileceğine inanıyorsa zaten gitsin bu takımın başında.
Defansta Ömer Erdoğan'ı oynatmanın yanlışlığını dün gördük. Bu takım finallere kalırsa gruptan çıkmayı falan unutsun lütfen.
Bundan sonra kaleye Volkan'ı da yazmayacağım kafamda. Cenk Gönen çok daha iyi ondan. İstediği kadar iyi refleksli olsun, topu oyuna sokamıyorsa milli takım kalecisi olamaz.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Takım olarak kötüydük o nedenle tek tek eleştirmem doğru olmayacak. Yazıklar olsun hepsine diyorum. Halil lütfen oynamasın ilerki maçta bir daha. Onun yerine Semihnle başlasak daha iyi fırsatlar yakalayabilirdik.. Açıkçası dünü gördükten sonra bu grupta Belçikanın önünde 2. olabileceğimizi düşünmüyorum. Berbat bir milli takımımız var. Utanıyorum onları izlerken artık..
Fırsatım olmadığı için maçı izleyemedim, geniş özetine baktım ve bakarken çıldırdım resmen. Böyle bir rezillik görmedim ben hayatımda...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CAPELLO DERSİ
Tabii ulusal takıma yeni oyuncular kazandırmak için onları daha fazla izlemek, hocalarla daha fazla temas kurmak lazım. Sabah Spor, Hiddink’in (beşi İstanbul’da) toplam sadece 6 maç izlediği haberini yapmıştı. Okurumuz Akgün Özsoy’dan da Capello’nun bir haftada neredeyse o sayıda maç izlediği detayı geldi: Fabio Capello, geçen hafta cumartesi gününü Bolton-Tottenham, M.United-Sunderland, pazarı Arsenal-Blackburn, Chelsea-Liverpool, pazartesiyi de Villa-M.City maçlarını izleyerek geçirmiş.
Yani Capello’nun bir hafta sonunda izlediği takım sayısı 10… Hiddink’inse sezon başından beri izlediği toplam Süper Lig ekibi sayısı 7!
MAINZ DERSİ
Kasım’da Hollanda’yla oynayacağımız hazırlık maçı tabii bizim için başka önemler de arz ediyor, bu müsabakanın Türkiye’2014 kadrosunu kurmak için ilk adım olacağı inancını da taşıyoruz. Kadroda yeni Bursalılar olacağını umut ediyoruz mesela. Aynen Alman sporseverlerin Bundesliga lideri Mainzlılar’ın ulusal takıma alınmasını beklediği gibi…
Löw, Türkiye maçı öncesi yaptığı basın toplantısında Mainzlılar’ı yakından izlediklerini, Ekim’i atlattıktan sonra bu futbolculara (özellikle 20’likler Holtby ve Schürrle’ye) şans vereceğini açıkça ifade etti. Ben Hiddink’ten ya da ekibinden Bursalılar ile ilgili böyle bir açıklama duyduğumu doğrusu anımsayamıyorum.
Uğur Meleke
Çok güzel bir yazı yazmış her zamanki gibi Uğur Meleke, yazının 10 maddelik halini burdan okuyabilirsiniz;
http://www.meleke.com/?p=2626
Uğur Meleke zaten bilinenleri veya bilinmesi gerekenleri mükemmellik ile kağıda dökmüş. Capello'nun maçlara gittiğini biliyordum da bu kadar fazla gittiğini bilmiyordum. Bizde de Oğuz Çetin var maçlara niye gidelim ki.