Sayfa 7 / 447 İlkİlk ... 567891757107 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 13405 sonuç

Konu: Fenerbahçe Sohbet Alanı

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by goosfraba View Post
    quaresma, fernandes, guti, almeida.
    Mert
    Bekir Bilica Yobo Santos
    Cristian Selcuk
    Dia Topuz Niang
    Semih

Cenk
    Ekrem Toraman Sivok Ismail
    Ernst Necip
    Hilbert Simao
    Nobre Bobo

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa/Çanakkale

Rüştü, Aurelio , Nobre , Erhan Güven.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
    Mert
    Bekir Bilica Yobo Santos
    Cristian Selcuk
    Dia Topuz Niang
    Semih

Cenk
    Ernst Necip
    Hilbert Simao
    Nobre Bobo
    Yobo ve Bilica tecrübeli oyuncular Santos'ta öyle Bekir aksayabilir . Cristian , Selçuk veya Özer farketmez Galatasaray deplasmanındaki orta saha ve görüldüki 1-0 dan gelip 2-1 yendik . Dia , Topuz , Niang ve Semih gol yollarında Hilbert Simao Nobre ve Bobo'dan daha çok faydalı olur .
    Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by furkan58 View Post
    Aurelio Fener'de oynadığı gibi oynamadı hiç bir zaman . Lugano mu İ.Toraman mı ? Yobo mu Ferrari mi ? Gökhan Gönül mü Ekrem yada Hilbert mi ?
    Beşiktaş'ta farklı olan zaten Quaresma ve Simao ama kalanı daha iyi değil. Dolayısı ile daha iyi kadro olması şansı yok zaten.

Lüfen Beşiktaş önde diyen biri varsa FM datasını açık ortalamalara baksın. FB ortalaması daha yüksektir Beşiktaş'tan.

Sakatlık yaşayan her takım bocalar. Bu tartışmanın bir mantığı yok.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by A.FaruK View Post
    İbrahim Toroman , İsmail , Ersan ve Ferrari diyorum bende. Defansta alternatifi olmayan Beşiktaş kimi oynatabilir o bölgede.
    Hepsini defanstan sayarsan elbette sorun cikar, bende FB'nin 4 stoperini sayayim elbette sikinti olur.
    Ama soyle kadro olur o zaman:

Cenk
    Ridvan Aurelio Sivok Ekrem
    Necip Ernst
    Q7 Fernandes Simao
    Almeida

Daha kulubede Bobo Guti Hilbert duruyor.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Tek tek karşılaştıralım isterseniz 11'i. Gayet zevkli oldu yahu bu olay

volkan > rüştü
    gg > ekrem dag
    santos > ismail
    yobo > toraman
    lugano > ersan
    cristian < necip
    emre = fernandes
    mehmet < simao
    stoch,caner,dia < quaresma
    alex= guti ( alex daha iyi bile denebilir)
    niang > almeida

Gayet adildim sanıyorum.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Emre ve Topuz sağa sola koşmaktan başka bir şey yapmıyor diyen biri ile futbol konuşamam.
    Futbol cahilliğidir bu, Emre bu ligin en iyi yerli orta sahası. Ne demek sağa sola koşmaktan başka bir işe yaramıyor?

Kanat oyuncularının asıl görevi gol atmak değildir, asist yapmaktır. Gol sayısı ile sorgulanmaz orta saha oyuncuları.

Alex tek başına taşıyamaz asla. Bir oyuncu ile şampiyon olunmaz.

Emre > Alanzinho
    Topuz = Colman
    Alex > Jaja
    Selçuk İ. > Selçuk Ş.
    Cristian = Ceyhun
    Niang > Umut
    Semih > Brozek
    Andre Santos > Cale
    Volkan > Tolga
    Dia = Burak
    Lugano > Egemen
    Yobo > Giray/Glowacki

Bu mu daha iyi takım dediğiniz?

Tamamen Beşiktaşlılık gözünden bakıyorsunuz ve Fenerbahçe'nin şampiyon olmaya az kalmasında da payı var bunun.

Fenerbahçe ligin 2. yarısında farklı bir formatta oynadı. Asla ve asla Alex'e dayalı da değildi. Ön alan baskısı ile rakibi yarı sahasında sıkıştıran ve baskı sonucu kaptığı topları sonuca etki edecek şekilde kullanan bir Alex vardı, ön alan baskısından dolayı zaten önde kalan oyuncular fazla olduğu için pas verecek oyuncuyu bulması kolaylaşıyordu Alex'in. Dolayısı ile daha hızlı oynayama başladı takım ve daha fazla dribbling yapmaya başladı. Drill sayıları da arttı, Lig Tv bunların istatisiğini tutuyor. Koşu mesafesi bir önem taşımaz, ne kadar dribbling yaptığın önemlidir. Süratli katettiğin alan sana skoru sağlar. Ligin 2. yarısı bu kadar baskılı oynayınca takımın akıcılığı arttı, teknik kapasitesi yüksek oyuncuların daha fazla öne çıktığı bir oyun formatı oldu.

Aksine Alex'e atıp kurtulmak yerine top daha fazla dönüp Emre'nin ve Dia'nın üzerine daha fazla yük bindi. Topuz'un orta saha direncini yaratması takdir edilesi bir konudur. Ligde hiçbir kanat oyuncusu rakibin peşinden koşmaz, topla/topsuz çok yönlü oynamaz.

Topuz ve Emre çok formda, saygı gösterilmesini beklerim.

edit: Yobo ligin en hızlı stoperi, hiç tanımıyorsanız bile en azından açık FM datasına bakabilirsiniz. Bunun tartışması bile olmaz.

Ben diyorum ki bu bana göredir. Herkesin fikri kendisine dir, ama sen haLa o ısrarcı tavrına devam ediyorsun.

Beşiktaş savunmada ki oyuncuLarının bu kadar sakatLık yaşamasına rağmen, orta sahada ki oyuncuLarının bu kadar istikrarsız oLmasına ve en kiLit adamLarının sık sık sakatLanmasına rağmen, Bobo nun formdan düşmesine, ALmeida nın da sonradan açıLmasına rağmen beLki de Ligi 4.sıra da bitirecek ve Türkiye kupasını aLdı. Trabzonspor da bu kadar sorunLu bir oyuncu kadrosuna, bir sürü sakatLığa ve inişLi çıkışLı form durumLarına rağmen sadece averajLa 2. sırada.

Ayrıca Yobo nun Avrupa nın en hızLı stoperLerinden birisi oLduğunu da beLirtmiştim. Tekrar okumanda fayda var.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Bana göre Trabzonspor un daha iyi bir kadrosu var. Hatta en kaLiteLi kadro da Beşiktaşta var. Zaten Beşiktaş ın kadrosunda ki adamLarda sadece 3 tanesi adam gibi performansını bütün sezona yayabiLseydi takım aLır giderdi başını. Ama bir tane biLe oyuncu bu performansını sezona yayamadığı için şu anda gerideLer. Tabi ben bazı arkadaşLar gibi bu fikrimde diretmiyorum. Sadece bana göre oLduğunu da beLirtiyorum. Zaten en başından yazan arkadaş bana göre keLimesini kuLLanıyor oLsaydı bu tartışmaya girmeyecektim biLe. Herkesin fikri kendisinedir. İsteyen istediği gibi düşünebiLir. Ama emrivaki tavırLar görünce dayanamam.
    En kaliteli kadro Fenerbahçe'de. Futbol, sadece gol atmak veya asist yapmak değildir. Senin beğenmediğin M.Topuz, bugün takımı sırtlayan bir isim. Bugün VATAN Gazetesi'nin bir haberi var, onu bir oku derim. M.Topuz ile G.Gönül'ün takıma olan katkısı istatistiklerle, apaçık ortaya konulmuş. M.Topuz senin sandığın gibi topu yanındaki adama vermenin ötesinde çok fazla iş yapıyor.

Bahsettiğim haber bu : http://haber.gazetevatan.com/fenerba.../377279/5/Spor

Ayrıca, Fenerbahçe'de Alex geçen sene de vardı, eveli yıl da, ama şampiyonluk gelmedi. Alex'in Fenerbahçe formasıyla kazandığı 2 tane şampiyonluk var. Sadece Alex ile iş bitiyor olsaydı, Fenerbahçe'nin kupalara ambargo koyması gerekirdi, zira Alex her yıl gol ve asist olarak çok üst düzeyde.

Şampiyonluk, bir tek futbolcuyla değil, takım oyunuyla, takımla kazanılır. Eğer bir oyuncuya bağlı olunsaydı, dediğim gibi Alex'li geçen her yıl Fenerbahçe'nin kupayı kaldırması gerekirdi. Quaresma, Guti gibi üst düzey yıldızların olduğu Beşiktaş'ın hali ortada. Beşiktaş, belki de tarihinde kurabileceği en iyi kadroyu kurdu, ama durum içler acısı. Sen forvete dünyanın en iyilerini koysan da takımın geri kalanı da çok iyi olmak zorunda.

Fenerbahçe'nin bugünkü kadrosu, hem yaratıcı hem çift yönlü futbolcularla dolu. Stoch, Dia gibi hızlı adamlar, Niang ve Semih gibi kaliteli forvetler, Selçuk ve Cristian gibi defansif isimler, Yobo, Lugano gibi sağlam stoperler hangi takımda var? Yerli kalitesine baktığımız zaman, bana göre Türkiye'deki en kaliteli yerli futbolcular Fenerbahçe'de. Volkan, G.Gönül, M.Topuz, Emre, Semih. Fazlasıyla kaliteli isimler. Onun dışında zaten Arda'yı sayabiliriz, Selçuk İnan'ı, Burak Yılmaz'ı, kaleci Onur'u.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

KarşıLaştırmaLar iLe hiçbirşeyi kanıtLayamazsınız. Sonuçta herkesin kendi rengi ve fikrine göre oLacaktır. O yüzden yüzyıLLar boyu tartışabiLiriz ama ortada ki gerçekLeri de görmemezLikten geLemeyiz.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    Tek tek karşılaştıralım isterseniz 11'i. Gayet zevkli oldu yahu bu olay

volkan > rüştü
    gg > ekrem dag
    santos > ismail
    yobo > toraman
    lugano > ersan
    cristian < necip
    emre = fernandes
    mehmet < simao
    stoch,caner,dia < quaresma
    alex= guti ( alex daha iyi bile denebilir)
    niang > almeida

Gayet adildim sanıyorum.
    Fazla adilsin bana kalırsa alex > guti ve özellikle stoch son haftalardaki performansıyla = q7

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa/Çanakkale

özellikle stoch son haftalardaki performansıyla = q7
    Yok Artık Lebron James...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Ilk 11 olarak fazla fark yok, ama bence kadronun tamamina bakildigi zaman en iyi kadro BJK'de. Fenerbahce'nin avantaji yillardir ayni sistemde oynamasi ve bazi seylerin oturmus olmasi, arti olarak Alex'in sakatlanmamasi ve tum maclari oynamasi. Soyle sorayim sizlere:
    Diyelim ki sezon basindayiz. Ve hem BJK hem FB'den 4 oyuncu sececegiz, onlar sakatlanip sezonu kapatacak, digerleriyle devam edecekler. Bende FB'den Volkan Demirel, Alex, Gokhan Gonul ve Emre'yi sectim, bunlar sezonu kapatti. Sizde BJK'den herhangi 4 oyuncuyu secin, sonra tekrar kadrolari yapalim ve bakalim hangisi daha guclu.
    Quaresma - Simao - Fernandes - Ernst

Almeida'yı beğenmiyorum. Ernst bu sezon çok oynamasa da Süper lig de ki en iyi ön liberolardandır.

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Fazla adilsin bana kalırsa alex > guti ve özellikle stoch son haftalardaki performansıyla = q7
    Bence Mehmet Topuz da Simao'dan iyi, hatta Cristian da Necip'ten iyi, ok?

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Volkan Şen View Post
    Yok Artık Lebron James...
    dikkat ettiysen son haftalardaki dedim ve izlediğim kadarıyla quaresmanın öyle çok aman aman bir performansını göremiyorum . Genelde bencil davranan , birebire fazlasıyla giren kimi zaman geçen kimi zaman kaybeden bir oyuncu ..

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    En kaliteli kadro Fenerbahçe'de. Futbol, sadece gol atmak veya asist yapmak değildir. Senin beğenmediğin M.Topuz, bugün takımı sırtlayan bir isim. Bugün VATAN Gazetesi'nin bir haberi var, onu bir oku derim. M.Topuz ile G.Gönül'ün takıma olan katkısı istatistiklerle, apaçık ortaya konulmuş. M.Topuz senin sandığın gibi topu yanındaki adama vermenin ötesinde çok fazla iş yapıyor.

Bahsettiğim haber bu : http://haber.gazetevatan.com/fenerbahcenin-uzaylilari/377279/5/Spor

Ayrıca, Fenerbahçe'de Alex geçen sene de vardı, eveli yıl da, ama şampiyonluk gelmedi. Alex'in Fenerbahçe formasıyla kazandığı 2 tane şampiyonluk var. Sadece Alex ile iş bitiyor olsaydı, Fenerbahçe'nin kupalara ambargo koyması gerekirdi, zira Alex her yıl gol ve asist olarak çok üst düzeyde.

Şampiyonluk, bir tek futbolcuyla değil, takım oyunuyla, takımla kazanılır. Eğer bir oyuncuya bağlı olunsaydı, dediğim gibi Alex'li geçen her yıl Fenerbahçe'nin kupayı kaldırması gerekirdi. Quaresma, Guti gibi üst düzey yıldızların olduğu Beşiktaş'ın hali ortada. Beşiktaş, belki de tarihinde kurabileceği en iyi kadroyu kurdu, ama durum içler acısı. Sen forvete dünyanın en iyilerini koysan da takımın geri kalanı da çok iyi olmak zorunda.

Fenerbahçe'nin bugünkü kadrosu, hem yaratıcı hem çift yönlü futbolcularla dolu. Stoch, Dia gibi hızlı adamlar, Niang ve Semih gibi kaliteli forvetler, Selçuk ve Cristian gibi defansif isimler, Yobo, Lugano gibi sağlam stoperler hangi takımda var? Yerli kalitesine baktığımız zaman, bana göre Türkiye'deki en kaliteli yerli futbolcular Fenerbahçe'de. Volkan, G.Gönül, M.Topuz, Emre, Semih. Fazlasıyla kaliteli isimler. Onun dışında zaten Arda'yı sayabiliriz, Selçuk İnan'ı, Burak Yılmaz'ı, kaleci Onur'u.
    SeninLe farkLı şeyLeri konuşmuyoruz. Tek farkımız sende en iyisi biziz, yaparız ederiz, süperiz havaLarındasın. Zaten Guti sezon başında ki oyununu son maça kadar oynasaydı, Quaresma zırt pırt sakatLanmasa, kırmızı kart cezaLısı oLmasaydı, Schuster Ernst gibi bir adamı kuLübede çürümeye yüz tutmasaydı ve Beşiktaş savunması bu kadar sakat bir sezon geçirmiyor oLsaydı şu anda en tepede rahat rahat Beşiktaş oLurdu zaten. Bunu tartışmaya gerek yok. Bu oyuncuLar bunLarı yapamadığı ve Fenerbahçe nin dediğim 4-5 adamı bu formunu çok istikrarLı bir şekiLde ikinci yarıdan itibaren sürdürdüğü için takım Şampiyon oLma yoLunda. FarkLı şeyLer mi konuşuyoruz ?

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Stoç=Q7

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Bence Mehmet Topuz da Simao'dan iyi, hatta Cristian da Necip'ten iyi, ok?
    olabilir saygı duyarım . Öyle düşünüceksek FENERBAHÇE > Beşiktaş

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by eng1n View Post
    Quaresma - Simao - Fernandes - Ernst

Almeida'yı beğenmiyorum. Ernst bu sezon çok oynamasa da Süper lig de ki en iyi ön liberolardandır.

Cenk
    Hilbert Necip Aurelio Guti
    Bobo Almeida

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

dikkat ettiysen son haftalardaki dedim ve izlediğim kadarıyla quaresmanın öyle çok aman aman bir performansını göremiyorum . Genelde bencil davranan , birebire fazlasıyla giren kimi zaman geçen kimi zaman kaybeden bir oyuncu ..
    Sen uzun zamandır Beşiktaş maçı izLemiyorsun herhaLde.

Nesil
    2010
    Yer
    İzmir

Ayrıca Yobo nun Avrupa nın en hızLı stoperLerinden birisi oLduğunu da beLirtmiştim. Tekrar okumanda fayda var.
    Orası bana zaten de bir bakayım dedim profile gerçekten adamın hız değerleri 17-18... Haklıymışsınız bu konuda ama benim izlediğim 1-2 maçta dikkat etmiştim, özellikle yavaş gibi gelmişti. Neyse haklıymışsınız ama hala genel olarak daha iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum.

Bu arada konunun saçmalaşmaya başladığına da katılıyorum

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Herkes Beşiktaş savunmasının sakatlıktan yana şanssız olduğunu söylüyor da bu takımın sağ beki Ekrem sol beki İsmail değil mi her halükarda?

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa/Çanakkale

Güzeldi abi

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quaresma bu ligin en iyi futbolcusu yapmayın Allah aşkına.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Cenk
    Bobo Almeida
    Guti bu ağırLıkLa soL açıkta nasıL oynasın yahu. 4-3-1-2 oLur o kadro da ki sistem. HiLbert yerine Fernandes geLir.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

doğrudur pek ilgi alanım değil .

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bu arada konunun yeri transfer haberleriymiş bence sohbette tartışalım daha mantıklı

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Sağ bekimiz Hilbert'te İsmail ile nedir bu alıp vermediğiniz

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    Herkes Beşiktaş savunmasının sakatlıktan yana şanssız olduğunu söylüyor da bu takımın sağ beki Ekrem sol beki İsmail değil mi her halükarda?
    Eğer Ersan sakatLanmasa ve Sivok,Ferrari ikiLisi oLsa zaten Toraman sağ bekte oynardı. Ayrıca oLayLar oLmadan önce de İbrahim ÜzüLmez durumu da var soL taraf için. Bu kadar sakatLık içerisine bir de İbrahimin kadro dışı kaLması ekLenerek iyice feLç bir duruma sokuLdu savunma. Ona rağmen Ligde ki durum ve kazanıLan Türkiye kupası bence mucize yani. Aynı oLayLar Fenerbahçe nin başına geLse şu anda GaLatasaray ın durumunda feLan oLurdu. Arada ki fark burada ortaya çıkıyor zaten.

Nesil
    2010
    Yer
    İzmir

Ekrem iyi ki size bir gol attı Hep onu mu oynatacağız şimdi yani

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Cenk
    Bobo Almeida
    Hee sen o 4 oyuncu 11 den çıkarıp kadro kurup karşılaştırıyorsun Ben öylesine hangi oyuncuları alırsınız falan diye yazmıştım. Bu arada şu çıkardığın kadroda Guti sol kanat.. zor o iş şu temposuyla.

Sayfa 7 / 447 İlkİlk ... 567891757107 ... SonSon

Mesaj Yetkileri