Rüştü, Aurelio , Nobre , Erhan Güven.
Yobo ve Bilica tecrübeli oyuncular Santos'ta öyle Bekir aksayabilir . Cristian , Selçuk veya Özer farketmez Galatasaray deplasmanındaki orta saha ve görüldüki 1-0 dan gelip 2-1 yendik . Dia , Topuz , Niang ve Semih gol yollarında Hilbert Simao Nobre ve Bobo'dan daha çok faydalı olur .
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Beşiktaş'ta farklı olan zaten Quaresma ve Simao ama kalanı daha iyi değil. Dolayısı ile daha iyi kadro olması şansı yok zaten.
Lüfen Beşiktaş önde diyen biri varsa FM datasını açık ortalamalara baksın. FB ortalaması daha yüksektir Beşiktaş'tan.
Sakatlık yaşayan her takım bocalar. Bu tartışmanın bir mantığı yok.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Tek tek karşılaştıralım isterseniz 11'i. Gayet zevkli oldu yahu bu olay
volkan > rüştü
gg > ekrem dag
santos > ismail
yobo > toraman
lugano > ersan
cristian < necip
emre = fernandes
mehmet < simao
stoch,caner,dia < quaresma
alex= guti ( alex daha iyi bile denebilir)
niang > almeida
Gayet adildim sanıyorum.
Ben diyorum ki bu bana göredir. Herkesin fikri kendisine dir, ama sen haLa o ısrarcı tavrına devam ediyorsun.
Beşiktaş savunmada ki oyuncuLarının bu kadar sakatLık yaşamasına rağmen, orta sahada ki oyuncuLarının bu kadar istikrarsız oLmasına ve en kiLit adamLarının sık sık sakatLanmasına rağmen, Bobo nun formdan düşmesine, ALmeida nın da sonradan açıLmasına rağmen beLki de Ligi 4.sıra da bitirecek ve Türkiye kupasını aLdı. Trabzonspor da bu kadar sorunLu bir oyuncu kadrosuna, bir sürü sakatLığa ve inişLi çıkışLı form durumLarına rağmen sadece averajLa 2. sırada.
Ayrıca Yobo nun Avrupa nın en hızLı stoperLerinden birisi oLduğunu da beLirtmiştim. Tekrar okumanda fayda var.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
En kaliteli kadro Fenerbahçe'de. Futbol, sadece gol atmak veya asist yapmak değildir. Senin beğenmediğin M.Topuz, bugün takımı sırtlayan bir isim. Bugün VATAN Gazetesi'nin bir haberi var, onu bir oku derim. M.Topuz ile G.Gönül'ün takıma olan katkısı istatistiklerle, apaçık ortaya konulmuş. M.Topuz senin sandığın gibi topu yanındaki adama vermenin ötesinde çok fazla iş yapıyor.
Bahsettiğim haber bu : http://haber.gazetevatan.com/fenerba.../377279/5/Spor
Ayrıca, Fenerbahçe'de Alex geçen sene de vardı, eveli yıl da, ama şampiyonluk gelmedi. Alex'in Fenerbahçe formasıyla kazandığı 2 tane şampiyonluk var. Sadece Alex ile iş bitiyor olsaydı, Fenerbahçe'nin kupalara ambargo koyması gerekirdi, zira Alex her yıl gol ve asist olarak çok üst düzeyde.
Şampiyonluk, bir tek futbolcuyla değil, takım oyunuyla, takımla kazanılır. Eğer bir oyuncuya bağlı olunsaydı, dediğim gibi Alex'li geçen her yıl Fenerbahçe'nin kupayı kaldırması gerekirdi. Quaresma, Guti gibi üst düzey yıldızların olduğu Beşiktaş'ın hali ortada. Beşiktaş, belki de tarihinde kurabileceği en iyi kadroyu kurdu, ama durum içler acısı. Sen forvete dünyanın en iyilerini koysan da takımın geri kalanı da çok iyi olmak zorunda.
Fenerbahçe'nin bugünkü kadrosu, hem yaratıcı hem çift yönlü futbolcularla dolu. Stoch, Dia gibi hızlı adamlar, Niang ve Semih gibi kaliteli forvetler, Selçuk ve Cristian gibi defansif isimler, Yobo, Lugano gibi sağlam stoperler hangi takımda var? Yerli kalitesine baktığımız zaman, bana göre Türkiye'deki en kaliteli yerli futbolcular Fenerbahçe'de. Volkan, G.Gönül, M.Topuz, Emre, Semih. Fazlasıyla kaliteli isimler. Onun dışında zaten Arda'yı sayabiliriz, Selçuk İnan'ı, Burak Yılmaz'ı, kaleci Onur'u.
KarşıLaştırmaLar iLe hiçbirşeyi kanıtLayamazsınız. Sonuçta herkesin kendi rengi ve fikrine göre oLacaktır. O yüzden yüzyıLLar boyu tartışabiLiriz ama ortada ki gerçekLeri de görmemezLikten geLemeyiz.
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
SeninLe farkLı şeyLeri konuşmuyoruz. Tek farkımız sende en iyisi biziz, yaparız ederiz, süperiz havaLarındasın. Zaten Guti sezon başında ki oyununu son maça kadar oynasaydı, Quaresma zırt pırt sakatLanmasa, kırmızı kart cezaLısı oLmasaydı, Schuster Ernst gibi bir adamı kuLübede çürümeye yüz tutmasaydı ve Beşiktaş savunması bu kadar sakat bir sezon geçirmiyor oLsaydı şu anda en tepede rahat rahat Beşiktaş oLurdu zaten. Bunu tartışmaya gerek yok. Bu oyuncuLar bunLarı yapamadığı ve Fenerbahçe nin dediğim 4-5 adamı bu formunu çok istikrarLı bir şekiLde ikinci yarıdan itibaren sürdürdüğü için takım Şampiyon oLma yoLunda. FarkLı şeyLer mi konuşuyoruz ?
Stoç=Q7
Orası bana zaten debir bakayım dedim profile gerçekten adamın hız değerleri 17-18... Haklıymışsınız bu konuda ama benim izlediğim 1-2 maçta dikkat etmiştim, özellikle yavaş gibi gelmişti. Neyse haklıymışsınız ama hala genel olarak daha iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum.
Bu arada konunun saçmalaşmaya başladığına da katılıyorum![]()
Herkes Beşiktaş savunmasının sakatlıktan yana şanssız olduğunu söylüyor da bu takımın sağ beki Ekrem sol beki İsmail değil mi her halükarda?
Quaresma bu ligin en iyi futbolcusu yapmayın Allah aşkına.
Bu arada konunun yeri transfer haberleriymiş bence sohbette tartışalım daha mantıklı![]()
Sağ bekimiz Hilbert'te İsmail ile nedir bu alıp vermediğiniz![]()
Eğer Ersan sakatLanmasa ve Sivok,Ferrari ikiLisi oLsa zaten Toraman sağ bekte oynardı. Ayrıca oLayLar oLmadan önce de İbrahim ÜzüLmez durumu da var soL taraf için. Bu kadar sakatLık içerisine bir de İbrahimin kadro dışı kaLması ekLenerek iyice feLç bir duruma sokuLdu savunma. Ona rağmen Ligde ki durum ve kazanıLan Türkiye kupası bence mucize yani. Aynı oLayLar Fenerbahçe nin başına geLse şu anda GaLatasaray ın durumunda feLan oLurdu. Arada ki fark burada ortaya çıkıyor zaten.
Ekrem iyi ki size bir gol attıHep onu mu oynatacağız şimdi yani
![]()