Yönetimin doğru yolda olduğu görülüyor. Tek eksikleri arada sırada ortaya çıkan yönetim içi organizasyon eksikliği. O da çok yeni olmalarından kaynaklanıyor sanıyorum. İnşallah Başkan Ünal Aysal'ın dediği gibi gelişir olaylar biz de rahat bir nefes alırız.
Ben nedense Melo transferinin prensipte tamamlandığına inanıyorum. Zaten opsiyona önce 30 Mayıs sonra 5 Haziran sonra 10 Haziran dedi medya onu da pek anlamadım. Melo bize gelmek istedikten sonra yıllık 2.5 M € gibi bir ücrete tamam diyeceğini düşünüyorum. Bu parayı ancak kendi ülkesindeki zengin takımlar ve Arap/Uzakdoğu takımları verir ama onun için de ülkesine dönmek için erken. Geriye kalan tüm ülkelerde aldığının yarısını vergiye verecek.
Hamit-Melo-Sol Açık-Forvet ve bence bir de yerli bir sol bekle taş gibi "takım" oluruz. Dany benim için sürpriz oldu ama iyi bir alternatif. Gönül isterdi ki Chivu olsun ama belli ki o konuda ya Chivu bekleyemedi ya da Inter cephesinden sürpriz bir teklif geldi. Hamit sağ kanatta iyi bir silah olacaktır. Evet yardırıp gidecek sprinter bir oyuncu değil ama topla arası iyi, çok iyi pas dağıtan, tecrübeli, mesafe tanımaksızın şut çeken ve yerli uluslararası seviyede bir oyuncu. Bir kanatta daha soft diğer kanattaysa fizik gücü yerinde hızlı çevik ve topla arası iyi bir oyuncu olması bence daha iyi olur 4-4-2 gibi bir düzende. Hoilett ismi atıldı ortaya Eurosport tarafından. Bir de Amrabat'ı istiyoruz ama Amrabat'tan iyisi gelmeli bana kalırsa.
Forvet için Milito ismi geçiyor ve bunun için somut adımlar atıldı diye duydum. İnşallah gerçekleşir. Bu tarz adamların yaşına bakılmaz her saniye gol tehlikesi olan isimler bunlar. Burak'ın gelmesini isterim ama Burak Şampiyonlar Ligi için yeterli mi? Bence kesinlikle değil.
Yerli bir sol bek lazım bana kalırsa çünkü Çağlar biraz paslandı kenarda oturmaktan. Yerli sol bek de açıkçası pek aklıma gelmiyor

Hasan Ali Kaldırım var ama o gelirse ya Hasan Ali'ye ya da adeta yeniden doğan Hakan Balta'ya yazık olur. Anadolu'dan gerekirse 2. ligden genç ve iyi bir sol bek getirebiliriz. Yurtdışından olma ihtimali düşük. Özkaynaklarımızdan çıkarmamız da çok zayıf bir ihtimal. Kulübede paslanan isimleri değiştirmek de çok önemlidir. Çünkü 1.5 senedir oturan bir adam yerine aynı kalibrede olsa bile bu süreyi maç yaparak geçirmiş hala içinde "forma için savaşmak" olan isimler takımı da üst seviyeye çeker. Külübede paslanan adam da artık bu kalmadığı için paslanmıştır zaten.
Hepimiz Kazım'ı, Pino'yu, Culio'yu unutuyoruz. Stancu yüksek ihtimalle gönderilecek. Ama geri kalan 3 ismin kamptan sonra durumuna bakılacağını hem düşünüyorum hem de o tarz şeyler öğrendim. Pino sakatlıktan çıkmış olarak dönecek. Kendini toparladı mı toparlamadı mı bir fikrimiz yok. Ama saçma tercihleri yok edilirse o da kenardan gelip oyunun seyrini değiştirebilecek nitelikte. Bence bizim bu sene en büyük eksiğimiz de oydu kenardan sadece Aydın silahımız vardı. Baros eh işte öyle böyle. Culio ortasaha ve sol kanat için iyi bir alternatif olacak. Fatih Hoca'nın takımda tutacağına inanıyorum. Kazım da ropörtajında yönetimden bazı isimlerin kendini istemediğini söylemiş. Umarım sorunlar aşılır çünkü o da forvette olsun sağ sol kanatta olsun iyi bir alternatif olacaktır.
Riera ve Baros da bana kalırsa ortalama üzeri tekliflere bırakılacak. Maliyetleri kulübede oturan oyuncular için oldukça fazla. Sercan Yıldırım da kiralanabilir oynayacağı takımlardan birine veyahutta yaz kampında birşeyler koyar üzerine. Temennim bu yönde.
Yekta-Aydın da yaz kampında bence daha çok sivrilecek isimlerden olacak.
Dediğim mevkiilere transferler yapıldığı ve belli başlı oyuncular yapıldığı takdirde bol alternatifli müthiş bir takım olacağımızı düşünüyorum. Öyle ahım şahım yetenekli sükse yapmış isimlere ihtiyaç yok. 2009-2010 sezonunda öyleydi de ne oldu? Galatasaray şu zamana kadar hep takım olarak bir şeyleri başarmıştır. Bu vizyon geri döndü çok şükür.