Sayfa 8 / 9 İlkİlk ... 6789 SonSon
211 ile 240 arası toplam 244 sonuç

Konu: Süper Lig'de Play-Off sistemi

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Tez zamanda bu uygulama kalkmalıdır.Bu yönetimin getirdiği uygulama ile ligler oynanmamalı.Her şeyin içine ettiler birde ligin düzenini değiştirmeye kalkıyorlar!

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

1. takım ŞL elemesini garantiledi. E playofflarda 4. olursa altta ki grubun lideriyle Uefa kupası için maç mı yapacak ?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Loveforfootball paylaşmış.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Olay belli zaten.Kontrol digitürkde.Neyse iptallere devam.Az önce Facebook'ta gördüm.Digitürkün kaybı 137 Milyon'muş.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bende girdim konuştum operatörle canlı chatten, play off sistemi nedeniyle üyeliğimi gözden geçirmeye karar verdiğimi ve iptal istediğimi belirttim webtv için hizmet veriyormuş canlı chat, müşteri hizmetlerini arayın dedi. Fatura ödemeye gittiğimde halledeceğim artık...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

İyi oluyor iyi. Belki vazgeçerler playoff'tan.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

NBA'de de playoff var nasıl olsa(M.A.A)

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

ya zaten, playoff sisteminde kimse 34 maça para vermez. playofflar da oynanırken millet gider cafede falan izler.

çok para kazanacağız diye daha beter yapıyorlar.
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Play Off sistemini tekrar okudum tekrar okudum yine de anlamadım

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı İsmail Dilber az önce Cnn Türk'te telefonla katıldığı yayında çok farklı bir noktaya değindi. İlk defa duydum ben de bu süreçte bu durumu. Dedi ki; "Normal sezon Nisan'da bitecek. 8 takım play-off maçı yapacak. Kalan 10 takım ne yapacak aylarca? Milli Takımın maçları olacak, bu 10 takımdan milli takıma oyuncu çağrılmayacak mı? Bu takımlar bir sonraki sezonun başına kadar, yaklaşık 4 ay ne yapacak?" dedi genel olarak.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı İsmail Dilber az önce Cnn Türk'te telefonla katıldığı yayında çok farklı bir noktaya değindi. İlk defa duydum ben de bu süreçte bu durumu. Dedi ki; "Normal sezon Nisan'da bitecek. 8 takım play-off maçı yapacak. Kalan 10 takım ne yapacak aylarca? Milli Takımın maçları olacak, bu 10 takımdan milli takıma oyuncu çağrılmayacak mı? Bu takımlar bir sonraki sezonun başına kadar, yaklaşık 4 ay ne yapacak?" dedi genel olarak.
    Liigden düşecek olanlar için neden play-off maçları olmuyor yahu.Bu federasyon harbiden ne yaptığını bilmiyor.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by di canio View Post
    NBA'de de Nisan'da mı bitiyor acaba sezon

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    NBA'de de Nisan'da mı bitiyor acaba sezon
    Evet en geç 20 nisan

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Mehmet Ali Aydınlar yakında draft sistemini ve takası da ekler lige...

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Mehmet Ali Aydınlar yakında draft sistemini ve takası da ekler lige...
    The First Pick Of The Turkish League Draft,the Mersin İY select Felipe Melo from the Brazil

İsimler takımlar örnektir,ama komik olurdu

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Neden geçmişte yapılana hiç bakmamışlar ki?

1962-1963 sezonunda bu playoff sistemi uygulandı ve kaldırıldı. Aynı bu sisteme benziyordu hatta atası diyebiliriz.

http://tr.wikipedia.org/wiki/1962-63_Mill%C3%AE_Lig
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Default Play-off fikri doğru, yöntemi sıkıntılı / Uğur MELEKE

Play-off fikri doğru, yöntemi sıkıntılı
    Geçen yıl Süper Lig’de 30 puanın altında kalan takım sayısı 3… Önceki sezon da bu sayı üçtü. Süper Lig tarihinde (18 takımlı düzene geçildiğinden beri) ilk kez iki yıl üst üste üçer takım 30 puanın altında kaldı…
    Son 4 sezonda ligde eğreti duran, 34 haftada 30 puan barajına dahi ulaşamayan ekip sayısı 11’i buldu. Özellikle geçtiğimiz sene tepe ikilisinin (hatta sonraki ikilinin de) erken kopmalarıyla son 4 hafta kâbusa dönüştü: 34’üncü haftada içinde bir matematiksel hedef barındıran müsabaka sayısı sadece dörttü. Hatta 32 ve 33’üncü haftalarda da bu sayı dördü geçmiyordu, yani Süper Lig’de sadece son 20 günde gazozuna (tamam 750 bin liralık pahalı bir gazozdan söz ediyoruz ama, neticede gazozuna) 15 maç oynandı…
    Nisan başından itibaren Türkiye Ligi’nin orta sıralarını işgal eden “Hedefsizler Mangası”, Süper Lig’den ayrılıp kendilerine ayrı bir şampiyona kursalar; haftada 5-6 maçlı büyük bir organizasyon yapabilecek kudrete erişmişlerdi bu sene…

Rusya ve Ukrayna’nın tozunu yutuyoruz
    Tamam, yayın pastasındaki geometrik büyüme sonucu, transfer bütçesi açısından Avrupa’nın devleriyle yarışır hale geldiğimiz doğru… Ama bu paranın sportif başarıya dönüştüğünü söylemek mümkün değil; hatta arada bir ters orantı olduğundan kaygı duymaya başladık!
    Gaz zenginlerinin lige pompaladığı dolarlara rağmen transfere bizden daha az para harcayan Rusya, 2004’te UEFA sıralamasının 21’incisiyken bugün altıncı durumda. Milenyuma yedinci başlayan Türkiye’yse bugün (ilk 12’nin dışında kalıp) Devler Ligi’ne direkt takım sokamama tehdidiyle karşı karşıya. Çünkü 16 takımlı Rusya Ligi son yedi sezonun altısında Avrupa’da bizden daha fazla puan toplamış.
    Aynı şekilde Ukrayna’ya son 7 yılda 5, Portekiz’e son 10 yılda 8 kez yol vermişiz. Beğenmediğimiz Yunanistan bile üst üste üç sezondur hanesine Avrupa’da bizden fazla puan yazdırıyor.
    Üstelik sadece Portekiz, Rusya ve Yunanistan değil, İsveç, Hırvatistan, Norveç, Danimarka ve Karadağ bile FIFA sıralamasında ulusal takımımızın üstünde…
    Kulüp takımlarımız düşüşte… Milli takımımız düşüşte… Şike soruşturması sonucu uluslar arası itibarımız dibe vurmuş. Ve biz hâlâ kendimizi İngiltere’yle, İspanya’yla, Fransa’yla filan karşılaştırma yanlışına düşüyoruz… “Beş büyük ligde play-off uygulanmıyor yahu” sığlığında kalıyoruz.

Aydınlar, çölde bulunmuş vaha gibi
    Bu açıdan bakıldığında M.Ali Aydınlar başkanlığındaki yeni TFF yönetimi, çölde bulunmuş vaha gibi… Ülke futbolu dikey bir düşüş yaşarken bunu telafi edebilecek radikal fikirler muhakkak ortaya atılmalıydı. Ve atıldı da… Şu TFF yönetimi, şike soruşturmasını ellerine yüzlerine bulaştırmasa, bir dediklerini öbür gün inkâr etmese, en kötü kararı dahi veremeyip itibarımızı beş paraya indirgemese, isimlerini Türk futbol tarihine kalın harflerle yazdırabilirlerdi…
    Zira 6+sonsuz yabancı uygulaması çok geç kalınmış (ama ara dönem için) doğru bir karar… Liglerin bundan böyle (insan sağlığını tehdit eden Ağustos başında değil) Eylül’de başlayacak olması harika. Türkiye Kupası’nın eliminasyon düzenine dönmesi olağan üstü… Takım sayısının kademeli olarak azaltılmasından söz ediliyor, bütün kalbimle destekliyorum. Bilen bilir, play-off fikrini de 6 yıldır bu kırık dökük tuşlarla gündeme getirmeye gayret ediyordum…

Play-off yöntemi kafa karıştırıyor
    Yalnız play-off fikrinin apar gündeme alınıp topar çıkarılmasından olsa gerek, bu çocukta da (aynı kendisini doğuran TFF gibi) sakat doğum işaretleri seziliyor. Galiba pek kimse de şu soruların cevaplarını bilmiyor:
    1) İlk 4 ve ikinci 4 play-off oynayacak deniyor, ama bunlardan biri Türkiye Kupası şampiyonu olursa ne olacağından söz edilmiyor. Hatta lig şampiyonu Türkiye Kupası’nı da kazanır; lig dördüncüsü veya beşincisi finalde kaybederse daha büyük muamma! Dördüncünün Türkiye Kupası’ndan Avrupa Ligi hakkı söz konusu mu? Beşinci, play-off oynuyor mu?
    2) Normal sezon lideri, ikinciye 25 puanlık bir fark yaparsa yine de play-off oynanacak mı? Play-off için bir puan farkı barajı koymak gerekmez mi?
    3) Eşit puanlı takımları ayırma kriterimiz ne? Normal sezondaki goller, play-offa taşınıyor mu? İkili averaja bakılacaksa, dört müsabaka üstünden mi bakılacak? İki takımın puanı, attığı/yediği gol sayısı ve aralarındaki maçlar dengede olursa ne yapılacağını iki sezondur bilmiyoruz zaten… Çünkü TFF sitesinde uzun zamandır bir statü yok!
    4) Bir de tabii normal sezon puanlarının yarısının play-offa taşınma konusu var. Ligi Karabük 50, Antalya 47 puanda bitirirse play-offa Karabük 25, Antalya 24’le başlayacak… Karabük 51, Antalya 48’le Nisan’ı görürse, play-off startında 26-24 tablosu oluşacak. Her iki durumda da Antalya-Karabük normal sezonu 3 puan farkla bitirirken; play-offa başlangıç puan farkı değişiyor! Garip bir adaletsizlik doğuyor buradan… (TFF’den aldığım bilgiye göre, play-offta puan eşitliği halinde “yarım puan avantajı” dikkate alınacakmış. Ama puan eşitliği yoksa, bariz bir adaletsizlik oluşacak Antalya-Karabük örneğinde…)
    Eğlencelik bir detayla bitirelim: Geçen sezon lig 4 ya da 8 takımla oynansa idi şampiyon Trabzonspor olacaktı. 12 takımlı bir ligde ise Fenerbahçe rakibini 1 puanla solluyor… Dört takımlı şampiyonada üçüncülüğü Antep alıyor, Bursa Avrupa Ligi’nde üç ön eleme turu oynamak zorunda kalıyor.
    Bu sezon 18 takımlı ligdeyse ne olacağını galiba hiç kimse bilmiyor. Aydınlar, Arıboğan ve Gümüşdağ da dahil!

Uğur MELEKE

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Puanların yarıya bölünmesi ve düşme potansıdaki takımların play-off oynamamaları sistemin kötü taraftaları.Bunlar haricinde güzel olacak bence.
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Puanların yarıya bölünmesi ve düşme potansıdaki takımların play-off oynamamaları sistemin kötü taraftaları.Bunlar haricinde güzel olacak bence.
    bu dediklerin olsaydı belki kabul edilebilirdi. ama ben iyi bir uygulama olacağını düşünmüyorum. düşünsenize; 1. 2.değilde 4.nün şampiyon olduğunu.. bu durumda kesinlikle ertesi sene kaldırılır. kimse kabullenemez. hak veririm diğer kulüplere. ama sonuçta bu sistemi kendileri kabul etti.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Default Play-off'tan sonra bir yenilik daha!

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

Aydınlar, Sabah gazetesine verdiği röportajda: "Play-Off uygulaması nedeniyle ligin heyecanının kaçtığını söyleyenlere katılmıyorum. İlk 4'ü kim garanti edebilir. Play-Off uygulamamız tutarsa gelecek sezondan itibaren Play-Out uygulamasına da geçeceğiz" dedi.

Aydınlar, Sabah gazetesine verdiği röportajda: "Play-Off uygulaması nedeniyle ligin heyecanının kaçtığını söyleyenlere katılmıyorum. İlk 4'ü kim garanti edebilir. Play-Off uygulamamız tutarsa gelecek sezondan itibaren Play-Out uygulamasına da geçeceğiz" dedi.

TFF Başkanı asıl bombayı ise şu sözlerle patlattı: "Şu anda Avrupa'da Almanya, Fransa, İtalya, İsviçre, Yunanistan, Portekiz... Bütün bu ülkelerde şike ile ilgili cezaları disiplin kurulları veriyor. Türkiye'de ise yönetim kurulu veriyor. TFF Yönetim Kurulu da şikeye ceza verme konusunda uzman değil. Bu konuda uzmanlığı yok ki. Mesela şu an bir tane hukukçu yönetim kurulu üyemiz var. (Yunus Egemenoğlu) O da olmayabilirdi, tesadüfen var. Ama hem Etik Kurulumuz, hem de Profesyonel Disiplin Kurulumuz en başarılı hukukçulardan kurulu. Bu da hukuki bir süreç olduğuna göre Disiplin Kurulu'nun (PFDK'nın) bu kararı vermesi daha doğru olur. Ben bu değişikliği düşünüyorum ve bu düşüncemi önümüzdeki günlerde yönetim kuruluna götürebilirim. Dolayısı ile de küme düşme konusundaki bu yönetmeliğimiz (talimatımız) değişebilir.

Kim ilk 4'ü garanti edebilir!
    Play-Off uygulaması nedeniyle heyecanın öldüğü şeklindeki görüşlere katılmadığını da belirten Aydınlar, "Heyecan nasıl biter? Şu anda puan cetvelinin ilk dört sırasında Dört Büyükler mi var? Kim ilk dörtte 4 Büyükler'in yer alabileceğini garanti edebilir? Play-Off'larda daha çok heyecan olacak. Play-Off'a bakıp göreceğiz. Eğer tutarsa gelecek sezon Play-Out'u da uygulamaya koyacağız. Düşen takımlar da final oynayacak. Düşme hattındaki takımların hepsinin ligde kalma iddiası olacak ve belki de düşmeyecekler" ifadelerini kullandı. .

TAHKİM KURULU'NA KEFİLİM
    Hem Tahkim Kurulumuz hem de Disiplin Kurulumuz yüzde 100 güvenilir ve deneyimli kişilerden kurulu. İki kurula da kefilim. Bu kurullardaki arkadaşlar çok incelenerek ve araştırılarak alınmış kişilerdir. Şimdi benim için 'Topu taca atıyor, kendisi küme düşme ile ilgili kararı vermekten kaçıyor' diyenler olabilir. Ama biz doğru neyse onu yapmak istiyoruz. Bu işi tamamen profesyonellere bırakmak istiyoruz. Yani şike ve teşvik konusunda kararı profesyonel hukukçulardan oluşan Disiplin Kurulu vermeli."

MYNET
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bir spor programında da söylenmişti 1. ve 2. arasında yüksek bir puan farkı olursa ve 1. olan playoff da tek maç kazanınca şampiyonluğu ilan ederse diğer maçlar çok saçma olur.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by eng1n View Post
    Bir spor programında da söylenmişti 1. ve 2. arasında yüksek bir puan farkı olursa ve 1. olan playoff da tek maç kazanınca şampiyonluğu ilan ederse diğer maçlar çok saçma olur.
    Normal sezonu 12 puan farkla lider tamamlayan bir takımın şampiyonluk şansının azalmasından daha saçma değil bence.Zaten play-off maçları sadece şampiyonu belirlemek için yapılmıyor.Bu da var.
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Şimdi biz 34 maçı boşuna mı izleyeceğiz? Eğer kesin öyleyse lig tv üyeliğimi iptal ettireceğim. Bir umut bekledim kalkar diye ama kalkmadı. Enayimiyiz 34 maça para verecek.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Şimdi biz 34 maçı boşuna mı izleyeceğiz? Eğer kesin öyleyse lig tv üyeliğimi iptal ettireceğim. Bir umut bekledim kalkar diye ama kalkmadı. Enayimiyiz 34 maça para verecek.
    Hayır yahu Puan farkını açmak daha önemli olacak son haftaları sallamayacak oyuncular bir de 1. olan takım kesin Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor o yüzden liderlik önemli olacak .

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Şu kötü durumda bile çok oyun oynamasak formamızı koysak ilk 4'e gireriz zaten Aragones döneminde bile 4.olmuştuk.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

playoff sistemini doğru bulmuyorum ama şu 34 maçı boşuna izleme olayı ciddi anlamda çok saçma son 10 haftayı izleyin o zaman şampiyonluk yarışı 1-24 haftalarda çok ta bişey farketmiyo

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

"Play-Off uygulamamız tutarsa gelecek sezondan itibaren Play-Out uygulamasına da geçeceğiz" dedi ve ilave etti: "O da tutarsa bir sonraki yıl hedefimiz play-stationa geçmek"

Alintidir

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Adamın bu kararı vermeye de verdirmeye de niyeti yok. Tabii ki "topu taca atıyor" diyecekler; "madem kurullara, komisyonlara havale edilecekti bu iş, 5 aydır ne iş yapıyorsunuz orada?" diye de ekleyecekler.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

İyice sınav sistemine döndü lig sistemi de, her yıl değişecek bu gidişle.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Artık yapcak bir şey yok. Sistem geldi. Bu sene Play off lara girerken liderle puan farkı fazla olmayan bir takım şampiyon olursa sistem devam edecektir. Aksi durumda iptal edilir. Bir de merak ettigim bir nokta; bu sistemin bu yıl uygulanmasına itiraz yetkisi kimde? Eğer sadece kulüplerde ise itiraz falan olmaz. Ama elbette yetkili baska bir kurum yetkilidir.

Sayfa 8 / 9 İlkİlk ... 6789 SonSon

Mesaj Yetkileri