Çok üzücü olsa da kaybetmek Beşiktaş'ı tebrik etmek lazım.
Mağlubiyete bahane olmasın da her önemli maç hakemlerle uğraşmaktan, hakemi de yenmek zorunda bırakılmaktan bıktım ben artık. Kulüp federasyonun deneme tahtası olmuş biz de izliyoruz.
Beşiktaş'ı tebrik ederim tek kelime ile helal olsun. Fenerbahçe, mevcut kaliteli kadrosunun üzerine 33 milyon € harcayarak transfer yaptı, Beşiktaş, mevcut kaliteli kadrosunu dağıtarak üzerine 4 milyon €'luk transferler yaptı. Bugün yokluktan İbrahim Toraman ortasaha oynuyordu, Oysa sen Stoch, Krasiç, Hasan Ali gibi para yığdığın adamları kadroya almayacak kadar rahattın. Devre arasında Beşiktaş senden Sezer'i istedi, alsa belki bu takımda oynardı, sen yeri geliyor o Sezer'in adını bile unutuyorsun... Al sana bu Beşiktaş, Al sana bu Fenerbahçe ;
![]()
...
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Yahu merak ettiğim bir nokta var. Bu kuyt ne iş yapar? Onun yerine oynatacağın Mehmet Topuz bana kalırsa ondan bin kat daha iyi oynar. En azından ortasahayı 3leyip ortasahayı tutar. Bence Kocaman'ın bugün yaptığı tek hata 4-4-2'ye döndüğü zaman Kuyt yerine Mehmet Topuz'u almamak oldu. Alsaydı şayet beşiktaş ortasahada bu kadar rahat pas yapamazdı.
Ha bu arada beşiktaş buradan şampiyonluğu alırsa (ki bence çok zor ihtimal o kısıtlı kadrosu ile) analarının ak sütü gibi helaldir.
Peki Aykut Kocaman'ın tercihlerine kimsenin diyecek bir şeyi yok mu? Bir tek bana mı hatalı geldi?
FM Gazetesi
Çok keyifli bir maç seyrettim iki takımın sayesinde.Beşiktaş'ın maçı almasını istiyodum.Sağolsun kazandılar
Oğuzhan'ın girmesi Beşiktaş'ı çok iyi anlamda etkiledi.Fernandes resmen şov yaptı.Özellikle son dakikalar Fenerbahçe baskı kurdu atamadı Beşiktaş attı golü bitirdiTebrikler
1 puanla 0 puan psikolojik olarak fenerbahçenin çıkış trendini baltalayacaktı.
galatasarayın puan kaybettiği hafta biz yine kazanamadık olacaktı ki 6 puan kısalan lig için yine fazla
tamamen psikoloji meselesi yani.
yine galatasaray 1 puanla şampiyon olur belki bu sezon ama bu o bu maçtaki 1 puan yüzünden olmayacak
futbolun ulkemiz cografyasinda su anda boy gosteren sihirbazi MANUEL FERNANDES...
Olcay tam bir gurbetçi.Konuşmaları çok sempatik![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Bugün hayatımda ilk defa galibiyette bu kadar çok duygulandım. Belki de, maç öncesinde ve sırasında sinirli oluşum, çok fazla dolmam etkili oldu bunda. İnanılmaz bir galibiyet aldık, helal olsun Beşiktaş'ıma!
Hakem, Fener'in attığı ilk ofsayt golünde bariz hatalıydı. Ofsaytla alakası yoktu pozisyonun ve ardına hemen golü yememiz de Fener'in golü ne kadar istediğini gösterdi. Zaten o golü yiyene kadar sahada Beşiktaş namına bir şey yoktu. Golden sonra canlandık ve eşitliği yakaladık. 2-1'in hemen arkasına golü yememiz, tamam bu maç da gitti dedirtti; fakat son saniye golünü gerçekten beklemiyordum. 2-2 olduktan hemen sonra Fener'in attığı 2. ofsayt golünde ise, karar doğruydu.
Hakem, bu maça atandığında kaldıramayacağı ortadaydı ve bunu verdiği kararlarla gösterdi. Bundan sonraki derbilere, böyle hakemler verilmez umarım.
Bu galibiyette emeği geçen tüm futbolculara helal olsun. Özellikle Fernandes'e. İlk kez, belki de böyle bir futbol koydu ortaya, bir derbi maçında ve o performansı bize 3 puanı getirdi. Maçın yıldızı, kesinlikle Fernandes'ti.
Fenerbahçe savunmasının sigortası Yobo'nun kenarda kalması mı, Krasic veya Stoch'un ilk 18'de olmaması mı? Orta sahanın topu ileriye pas atmadan götürecek, gerektiğinde öldürücü pas atan Emre'nin kenara gelmesi mi?
Bu soruların cevaplarını veremezken hakemin hatalarını eleştirmek istemiyorum bile, sen kazanmak için elinden geleni yapmadın ki birileri senden onu çaldı, şahsi görüşümdür.
Aykut Kocaman: "Hakem hatalı olabilir ama daha büyük hatayı biz yaptık bugün"
demiş.
FM Gazetesi
aykut kocaman ın zaten doğru yaptığı bişey neredeyse yok.onu öyle kabullendik olursa aykuta rağmen olacak diye bakıyordum bu sene işe olmadı.
Hakem çok kötüydü ilk gol bariz goldü , Emre'nin ilk faulüde karttı göstermedi 2. faulü zaten karttı yani atılması lazımdı Fernandes'in pas attığı pozisyonda gökhan süzenin önüne gidicekken top birinin eline değiyor nasıl oluyorda buna el yok deniyor anlamıyorum hakem doğru karar verdi bence o pozisyonda.
Ben hayatımda Olcay kadar dengesiz bir adam görmedim. Hani olumlu anlamda da dengesiz değil, olumsuz anlamda da. Çözemiyorum gerçekten. Adam 8 gol attı. Bana bedava verseler takımımda oynatmam, gram beğenmiyorum Olcay'ı ama adam atıyor çok ilginç.
FM Gazetesi
Çok üzüldüm. BJK ezse bizi kazansa bu kadar üzülmezdim. Hakemler yüzünden maçı kazanamamak çok kötü. Oyuncularımızın akıttığı her tere helal olsun.
Yanlış anlaşılmasın ben kötü oyuncu demedim. Sadece gözüme hoş gelen bir oyuncu değil, ben beğenmiyorum sadece.
Dediğin özelliklere sahip bir oyuncu katılıyorum. Ama eğer Olcay bu kadar gol atıyor olmasaydı mutlaka devre arasında yeni adam gelirdi yerine.
Umarım bu şekilde devam eder gollerine.
FM Gazetesi
Dikkat edersen puan tablosunu paylaştım. Sezon öncesi belki senin bile burun kıvırdığın Beşiktaş bugün seni yendi, puan tablosunda senin önünde, daha Mart ayının başındasın 7 puan fark yemişsin, şampiyonluk umudunu orada sahaya gömmüşsün. Daha ne diyeyim ? Hadi bugün hakem hatalıydı. Alınan 7 beraberlik ve 6 mağlubiyeti, daha ligin ortasındayken havlu atma hissini sana hakemler mi yarattı ? Aykut Kocaman'a "A" deyince çıldıran bir kitle var. Yahu adam bile bazı şeyleri kabulleniyor, sizin kabullenmediğiniz kadar.
Neyse tekrardan Beşiktaş'ı hem maç için hem de bu sezon gösterdikleri performans için tebrik ederim.
...
Bence Kocaman'in oyun plani cok mantikliydi.
Besiktas savunmada yerlesme sorunu yasayan bir takim. Ozellikle Gokhan Suzen'in tarafi maden gibi. Bol pas yaparak Besiktas'in bu zaaflarini ortaya cikartti. Besiktas'in daha kontrollu, daha geride oynamasi da buna katki sagladi. Taa ki ikinci yarida Besiktas savunmayi daha ileriye cikartana ve ileride basana kadar.
Aykut Kocaman da buna hamle olarak oyundan dusmus olan Meireles yerine (Meireles ozellikle cok fazla ileri geri oynanan maclarda oyundan cabuk dusuyor - Emre de ayni sorunu yasiyor) benzer bir oyuncu soktu.
Caner'i alip, Sow'u forvete koyarak da savunmanin top cikartmakta zorlandigi anlarda uzun toplari toplayip rakip kaleye gitmek istedi. O donen toplari toplama konusunda Kuyt bence Sow'dan daha faydali olurdu ama Caner ve Kuyt'un cizgiye cok kalmasi da bunda etkiliydi.
Fenerbahce maci kazanacak kadar pozisyon buldu. Ama daha dikkatli olmasi gereken pozisyonlarda dikkatli olamadi.
Iptal edilen gol goldu. Yakin pozisyon, hakem atladi diye yuklenmek cok dogru degil bence. Ayrica o gol verilse macin hikayesi nasil olurdu pek bir sey diyemeyiz. Fenerbahce o pozisyonun disinda gol atacak bir cok firsati da yakaladi ayrica.
Niang'in, Sow'un bir ust versiyonu oldugunu gorduk ayrica bence. Niang'in atletik ozellikleri zayiflamis, dayanikliligi Sow kadar iyi degil su anda ama top kontrolu, top surme, oyun gorusu ve paslari Sow'un cok cok onunde olan bir oyuncu oldugunu gosterdi.
Bu lig bitti vs. gibi yorumlar da hic mantikli degil. Galatasaray su anda her mac 3 defa dizilis degistiren darmadaginik ve puan avantaji disinda hic bir pozitif yon gostermeyen bir takim. Eger toparlanamazlarsa isleri cok zor.
Ligin ortasında havlu atmanı hakemler yarattı. Bugun o hatayı yapmasa havlu atmıcaktın lige. 6 mağlubiyetin 2si (Sivas ve Beşiktaş) maçlarında maç senın hakkın ki bu 6 puan eder. Geri kalanında hatalar, kötü oyunlar olmuştur takibiki. Ancak şu maçta bile Aykut Kocaman'a laflar geliyorsa art niyet ararım. Takım kötü mü oynadı bu maç ?
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Sow'un da Webo'yu karşı karşıya bıraktıran harika bir pası vardı. Sow her türlü Niang'dan en azından şuan daha iyidir.
Saçma sapan gollerle kaybettiğimiz puanların ardından son dakika golüyle derbiyi kazanmak çok güzel oldu.Başta Fernandes olmak üzere tüm takıma helal olsun.