Sayfa 8 / 13 İlkİlk ... 678910 ... SonSon
211 ile 240 arası toplam 379 sonuç

Konu: [TSL]Galatasaray Araştırması 2007

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by northstar View Post
    Peki CA sı 150 olan ve PA sıda 160 olan adamın bazı özellikleri 20 olabiliyor.Bunun için PA nın 160 tan büyük olmaması lazım.Ancak 20 ye cıkabiliyor ????? Bunun nedeni ne ?

anı PA 150 ise bir oyuncunun en cok özelliği 15 mi oluyor???
    Simdi bunun bir hesabi var ancak SI'a ait kriterler oldugu icin buraya yayinlamam mumkun degil.

Kabataslak bir sekilde anlatmak gerkirse:

CA'si 150 olan bir oyuncunun her ozelligi 15 olabilir.

Ancak bazi ozellikler digerlerinden, oyuncunun pozisyonuna gore, daha onemlidir. Ornegin CA'si 150 olan bir oyuncuya diyelim ki her ozelligine 15 verdik. Diyelim ki bu oyuncu bir forvet oyuncusu ve bu oyuncunun bitiriciligini 16 yapmak istiyoruz. Bunu basarmak icin oyuncunun daha az onemli bir ozelliginden, ornegin top calma, 4 puan cikartmak gerekiyor. Yani bu durumda oyuncunun Bitiriciligi 16, top calmasi ise 11 olur, doger ozellikler 15 kalir. Her pozisyona gore ozellikler onemine gore siralandirilmis durumda ve arastirma ekibi onceden belirlenmis CA'ya gore ozellikleri belirlemek durumunda.

Bir oyuncunun belli bir ozelligi 20 olabilir, ancak CA'si dusuk ise, diger ozellikleri duserek bu ozelligin 20 olarak yansitilmasi saglanir. Eger bir oyuncu fazla abartilmis ise, oyun bu oyuncunun butun ozelliklerini dusurur. Eger bir oyuncu CA'sina gore yeterince iyi degilse, oyuncunun ozelliklerini yukseltir.

2006'da bu sistem islemiyordu ancak 2007 ile arastirma kriterleri degisti ve dunya capindaki oyuncularin, orta kalite oyunculardan farklilastirilmasi saglandi.

Bence de Arda çok düşük olmuş. En azından creativity' si çok daha fazla olması gerekiyor.

Bu arada arkadaşlar bir sorum olacak ,
    FM Editör' den bir kaç oyuncunun özelliklerini değiştiriyorum ve bunu kendi verdiğim isimle kaydediyorum fakat bu oyuna geçmiyor , nasıl yapabilirim ?

catastroph ; start new game dedikten sonra kendi ismini verdiğin datayı seçmen lazım, yoksa yaptığın değişiklikler oyuna yansımaz orjinal datayla oynarsın...

4. Default

bende beylerbeyi diye bılıyordum..

Nesil
    2003

Isin esasina bakarsaniz, Beylerbeyi pilot takim degil de B takimi gibi bir sey cunku kulup Galatasaray'a ait ve yonetim kurulu Galatasaray tarafindan belirleniyor. Yani bir bakima Real Madrid ve Castilla takimlarina benzer bir baglanti var.

Ancak Turkiye liglerinde B takimi kavrami yok cunku bir takimdan diger takime oyuncu gecirmek icin TFF kanaliyla resmi transferler duzenlenmesi gerekli. Bu acidan oyunda Feeder Club olarak belirtilmeli ve Beylerbeyi'ne Galatasaraydan ve Beylerbeyinden Galatasaraya oyuncular bedelsiz transfer edilebilmeli. Yani oyunda su anda yapilabilinen first option baglantisi (yani Beylerbeyi oyuncularina ilk tercih hakkinin Galatasaray'da olmasi) yeterli degil. Beylerbeyi'ne kiralama da gercegi tam olarak yansitmayan bir cozum ancak yine de yakin bir cozum.

Gercekci bir baglanti kurulabilmesi icin, gercek durumun arastirma sefi tarafindan SI'a belirtilmesi ve buna gore oyun kodunun yazilmasi gerekli...

evet beylerbeyi ve mülheim galatasaray.galatasaray geçen yıl bi hazırlık maçı yapmıştı mülheimle.bide reserve stadium olar** atatürk olimpiyat eklenmeli
    ...fazla önemli diil ama efsane oyuncular bölümüne de hagi eklenmeli bence

Ardanın özellikleri düzeltilmeli arml ve defans eklenmeli!!!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

öncelikle hepinizden özür diliyorum. bence her oyunu kendi özellikleriyle oynamalıyız arkadaşlar.
    eger bu olmaz ise kendi yaptığımız ayarlar ile her zaman şampiyon oluruz ve sonuç olarak bi anlamı kalmaz.

9. Default

acıkcası bu konuları görünce cok sasırdım. yani özelliklerin degiştirilmesini çünkü Galatasarayla oyuna basladıktan sonra Aydın,Arda,Oguz,Cem Sultan... Gibi gençlerin gün geçtikçe iyileştiğini gördüm ve dahası bunuda yeterli buldum.
    En mantıklı gelen ise birkaç oyuncunun mevki yanlıslıkları onlarıda patch olmadan kendiniz egiterek yaptırmanızı tavsiye ederim. Oyun mevki konusunda gayet esnek zaten. %70 ile istediginiz mevkide egitim verebiliyor ve bunuda oyuncunuza sindirebiliyorsunuz!

buna ek olarak 4 ligli yeni bir oyun actım ve Almanya ligini sectim suan 2011-2012 sezonundayım ve Cem Sultan Galatasarayın Forveti ve gayette iyi aynen suan Necati yada Ümit karan kıvamında!

birde ek olarak sunuda dusunun cogu veri gecen sezonun verileri olmasına karsın oyun yeni sezonun baslamasından sonra yaynlanıyor ve sizin oyunu almanız ve oyunu oynamaya baslamanızla bu neredeyse 10. haftayı buluyor bu on haftadaki ekstra performansları (ardanın sol kanatta oynaması gibi yada ardanın bircok duygusal taraftar gözünde dünya starı adayı olması ama gercekte dünya yıldızı adayı olmak bile en az 2 sezonluk performansa baglıdır)performansları baz almak oyunu yapmaya calısanlara haksızlık olabilir.

oyunu daha yeni aldım bi türkiye ligine göz attım ve şaştım klüplerin finansı acaip yükseltilmiş (Turksportalın uptadesi yüklü) gs ile başlıyorum toplamda 4mn pound transfer bütçesi veriyor keza anadolu klüpleride bi hayli engin olduklarından genel bütce olarak mesela galatasaray bu sene toplamda transfere 3.1 mn dolar harcamıştır ki daha da nakit parası yoktur ki oyuncu alamamıştır ayrıca 50mn klüp bütceside yanlıştır galatasaray 50 yıldan beri ilkez finansında bu sene açık vermemiştir yani 50mn poundluk genel bi bütçe çok fazla bence 10-20m pound araası olmalıydı gerçekte bütcenin 1-2mn olması gerek ama oyuncuları satmaya başlıyorlar hemen bu seferde 8)
    yada 20m pound genel bütce verilip 140mn dolar borç eklenebilirdi benim diyeceklerim bunlar

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by notformoney View Post
    oyunu daha yeni aldım bi türkiye ligine göz attım ve şaştım klüplerin finansı acaip yükseltilmiş (Turksportalın uptadesi yüklü) gs ile başlıyorum toplamda 4mn pound transfer bütçesi veriyor keza anadolu klüpleride bi hayli engin olduklarından genel bütce olarak mesela galatasaray bu sene toplamda transfere 3.1 mn dolar harcamıştır ki daha da nakit parası yoktur ki oyuncu alamamıştır ayrıca 50mn klüp bütceside yanlıştır galatasaray 50 yıldan beri ilkez finansında bu sene açık vermemiştir yani 50mn poundluk genel bi bütçe çok fazla bence 10-20m pound araası olmalıydı gerçekte bütcenin 1-2mn olması gerek ama oyuncuları satmaya başlıyorlar hemen bu seferde 8)
    yada 20m pound genel bütce verilip 140mn dolar borç eklenebilirdi benim diyeceklerim bunlar
    Kuluplerin finansal durumlari ile ilgili simdiye kadar yapilan calismalar cok kisitli kalmis durumda. Bunlar ancak yogun ve sistematik bir calisma ile giderilebilecek seyler. Bunlarin duzeltilmesi, bence FM 2008'den once de mumkun degil.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Tam isim Galatasaray Spor Kulübü
    Takma isim(ler) Cim Bom, Aslanlar
    Renkler Sarı-Kırmızı
    Kuruluş 1905
    Stad Ali Sami Yen Stadyumu
    Kapasite 25.000
    Başkan Özhan Canaydın
    Teknik Direktör Eric Gerets
    İnternet Adresi www.galatasaray.org
    Lig Turkcell Süper Ligi
    2005-2006 Turkcell Süper Ligi, 1.

Default galatasaray

bence bu sefer ki oyunda galatasaray takımını berbat yapmışlar.kobenhaven takımı ile nerdeyse aynı yapmışlar....örneğin sasa iliçi satmaya kalkarsanız kesinlikle satamıyorsunuz yabancı kontenjanı içinde onu serbest bırakmak lazım.oyuncularda 2006 ya göre daha kötü özelliklere sahip

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by dreamlife View Post
    oyuncularda 2006 ya göre daha kötü özelliklere sahip
    2006'dan beri arastirma kriterleri degistigi icin artik cok yuksek ozelliklere sahip oyuncular nadir goruluyor. Bu da Ronaldinho gibi gercek Dunya yildizlarinin orta kalite oyunculardan oayirilabilmesini sagliyor.

arkadaşlar dierleri kötü ama ardanınki çok hızlı birşekilde yükselior hatta ben 3. sezondayım dünya 3. sü seçildi deeri 56 milyon $ a ulaştı

bende de cem sultanin ozellikleri hic artmiyo hersey 16 finishingde 17 fln, oyuna basladigimdan beri butun ozellikleri ayni nerdeyse, ama 40 mac 44 gol atiyo..

ardayı ele alalım. Kendisini ml de oynatmayın kesinlikle amr yada uzak kanat oynamalı çok ii top sürüyo bazen çalım atma hevesinden dolayı topu kaptırıo akabindeki pozüsyonda faul yaparak oyundan atılıo fakat bu sayede takımınız 5 e bölünebilio yani 10 kişi kalıosunuz şimdi nie böyle dedim anlatayım size bir şifre eğer kırmızı kartı 70. dakkadan önce yediyseniz(ki afiyet olsun) 70. dk da kaleciyi ileri koşması için görevlendirin her hücumda 1 gol atarsınız neyse uykum gelsdi haftayua görüşürüz çüüüüüşşşşşş parsdon çüsssssss

zaten beylerbeyi

Leoucwhsua Misafir

bu takim seyleri soliince genelde itiraz ediyorlar daha kac olackki diye.avrupada bile oyuncular o seviye diye.ama biz niye kendimizi kucultuoruzki.bi gs liverpool macini hatirlayin ingilterde gerard bile dururken arda sov yapti.gs nin alt yapisi avrupa sampiyonu demkki bu cocuklar avrupadaki genclerden cok daha iyi.tek fark biz oynatmioruz.bu sadece gs icin degil bi olcan batuhan kerin zengin.acin bakin chelseaye butun alt yapi oyuncularinin -9 yaziyor.bizimkiler onlardan 10 kat daha iyi.bu cocuklar dunya stari.insallah bida yama cikarken bizim oyuncularimzi turkiye liginde oynuolar siradan 2.sinif diye dokunmamazlik yapilmaz.

Leoucwhsua Misafir

eger yeni yama yapilirsa gs nin borcunuda ekleyin bence.oyunda arsenalin bile borcu var.manchesterinde.ama gs de yonetmden para istiosun 25 trilyon para veriolar.galatasarayda nerde o para.bence finansida duzeltin ki zevkli olsun

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Leoucwhsua View Post
    bu takim seyleri soliince genelde itiraz ediyorlar daha kac olackki diye.avrupada bile oyuncular o seviye diye.ama biz niye kendimizi kucultuoruzki.bi gs liverpool macini hatirlayin ingilterde gerard bile dururken arda sov yapti.gs nin alt yapisi avrupa sampiyonu demkki bu cocuklar avrupadaki genclerden cok daha iyi.tek fark biz oynatmioruz.bu sadece gs icin degil bi olcan batuhan kerin zengin.acin bakin chelseaye butun alt yapi oyuncularinin -9 yaziyor.bizimkiler onlardan 10 kat daha iyi.bu cocuklar dunya stari.insallah bida yama cikarken bizim oyuncularimzi turkiye liginde oynuolar siradan 2.sinif diye dokunmamazlik yapilmaz.
    Avrupa çapındaki oyuncu devamlılığı olan oyuncudur. Bizim oyuncularımız istikrarsızlık yüzünden başarısızlık yaşıyorlar, kalite olarak yarışacak kapasitede olsalar bile.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Leoucwhsua Misafir

o zaman oyuncunun adaptasyonunu baskilara dayanma profosyenellik gibi ozellikleri dusuk tutulur ama oyuncunun olan teknigi var ortda bu teknikte baya iyi bizim oyuncularda.benimkisi sadece bi oneri yanlis anlamayin yaptiginiz calisma super sadece fikrimi soyluyorum ama soyle bi ornekte verim mesela robinho her mac oynuormu hayir cunku real deki kadrodan ve istikrardan dolayi firsat gelmiyor.bu o takimin teknik direktoruyle ilgili oguz sabankayi yada olcani 1 sene oynat gor bak nasi istikrar olur ama bizim teknik direktorler oynatmadigi icin boyle.ama ben oyunda oynatmak istiorum.bence tekrar bi dusunun.turkiyedki gencler avrupada yok.emekleriniz icin tekrar tesekkurler

Nesil
    2003

Simdi Chelsea'da hemen hemen butun alt yapi oyuncularina -9 verilmesinin bir kac nedeni var.

1. Ingiltere arastirmacilari (fransa ile beraber) genc oyunculara yuksek potansiyel verme konusunda liberal ve bir miktar taraflilar.

2. Ingiltere'nin en ust seviye liginde 150 CA'nin en ust seviyedeki takimlarda en dusuk CA'li ilk 11 oyuncusu oldugu goz onunde tutulursa, -9 vererek bu oyuncularin en kotu ihtimalle o en iyi takimlarda zayif bir ilk 11 oyuncusu veya iyi bir ilk 11 oyuncusu olmasi saglaniyor. (-9 potansiyel 150 ile 180 arasinda potansiyel verir)

3. Chelsea, Arsenal, Man Utd gibi takimlar ellerinde bulunan genis tarama ekibi sayesinde ozellikle yurt disindan buyuk gelecek vaad eden oyunculari kadrolarina erken yasta katiyorlar.

Her ne kadar Galatasaray alt yapisi genelde genc milli takimlarimizin kadrosunun iskeletini olustursa da, bu oyuncular dunyanin degil, Turkiye'nin en cok gelecek vaad eden oyunculari arasinda. Bu nedenle Galatasaray'in alt yapisindan yetistirdigi oyuncular genelde Turkiye'nin oyuncu yetistirme kapasitesi ile limitli. Chelsea, Arsenal gibi takimlar icin bu limit daha gevsek (EU disindan ulkelerden gelecek oyuncular, calisma izni nedeniyle normalde o takimlarin alt yapilarina giremiyorlar).

Turkiye'de bu gelecek vaad eden oyunculardan cogu ozellikle fiziksel olarak Avrupa'da yetisen oyuncularin, genellikle Turk insaninin yapisi itibariyle ve yetisme caginda alinan besin farkliligi nedeniyle, alt seviyesinde. Gecenlerde hatta bir haber cikmisti. Cin milli takimi Q.P.R. ile ciktigi macta dayak yedigi icin, Cin devleti sporcularin guclenmesi icin tahil'a dayali olan sporcu beslenme rejiminin, Avrupa'daki gibi sut ve et'e gecirilmesinin gerektigini tartismisti. Her ne kadar bizim et'e dayali yemeklerimiz bol olsa da, Avrupa'ya gore daha cok sebze ve tahil ile beslenen bir ulke Turkiye. Fiziksel ozelliklerin gunumuz futbolunda ozellikle cok degerli oldugunu goz onunde tutarsak, Turkiye'nin bu konuda bir adim geriden geldigini inkar etmememiz gerekir. Bu da Turk oyuncularin cok yuksek potansiyelli olamayacagini gosterir.

Galatasaray'in alt yapisindaki oyuncularin coguna -8 potansiyel verilmis durumda. Hatta Turkiye genelinde gelecek vaad eden oyuncularin cogu -8 seviyesinde. Bunun nedeni de -8 potansiyel'in en iyi ihtimalle 160 (ornegin bir Emre Belozoglu, bir Yildiray Basturk'un su anki oynama kabiliyeti) en kotu ihtimalle de 130 (ornegin bir Ayhan Akman veya Ceyhun Eris seviyesine) seviyesine gelmesini saglamak.

Umarim yeterince aciklayici olmustur.

ilic her yonden daha iyi bi oyuncu ergun abartilmiss arda yla aydin daha iyi olmali mehmet topal-ayhan akman ve okan buruk a dm ARDAYLA AYDINA AMRLC EKLENMELI
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ya Bide Oyunun Genelinde Genc Oyuncular Cok Abartili We Ucuz Ufak Takimlarda Onlari Aldinmi Direk Kafaya Oynuyon Cok Copuk Gelisiyolar Bu Oyunde Zewk Birakmioooo

Nesil
    2003

Ilk olarak yorumlarinizin 7.0.2 yamasi uzerinden oldugunu varsayiyorum. Eger bu yamayi kullanamadan yorum yaptiysaniz bu yorumlarinizi yapmadan once 7.0.2 yamasi ile cikan veritabani guncellemesine once goz atmaniz gerekir cunku oyunun orjinalinden cok buyuk fark yansimistir 7.0.2 yamasina.

Quote Originally Posted by matinis_16 View Post
    ilic her yonden daha iyi bi oyuncu
    Ilic'in hangi yonlerden cok iyi oldugunu belirtebilirmisin? Ayrica cok iyi diye nitelendirdigin bir ozellik kac olmali? 17-20 arasi mi yoksa 14-16 arasi mi? yoksa 11-14 arasi mi?

ergun abartilmiss
    Ergun'un ozellikle fiziksel yonlerinin zayif oldugu oyuna yansimis durumda. Ergun teknigini ve zihinsel ozelliklerini buyuk oranda kaybetmedi, ancak bu teknigi ve zihinsel becerilerini gosterememesinin nedeni fiziksel olarak zayif olmasi.

arda yla aydin daha iyi olmali
    Ilic icin sordugum sorunun aynisini bu ikisi icin de soruyorum.

mehmet topal-ayhan akman ve okan buruk a dm
    Bu oyunculardan hicbirinin esas posizyonu tek basina DM oynamak degil. Bu oyuncularin hepsi orta saha oyuncusu ama hicbiri tam anlami ile DM oynayan oyuncular degiller. O pozisyonda oynayabiliyorlar ancak herhangi birisinin bir Saidou kadar bile bu pozisyonda basarili oldugu soylenemez. Bu durumda DM oynama becerilerinin cok yuksek olmasi da dogru olmaz.

ARDAYLA AYDINA AMRLC EKLENMELI
    Ikisinin de C oynama becerileri bir miktar var ve gayet rahatlikla o posizyonlarda oynatabilirsiniz. Ancak esas oynadilari yer olan kanatlar daha on planda tutulmus durumda. Ileride gobekte oynadikca bu pozisyonda oynama becerileri yukseltilebilir.

Ya Bide Oyunun Genelinde Genc Oyuncular Cok Abartili We Ucuz Ufak Takimlarda Onlari Aldinmi Direk Kafaya Oynuyon Cok Copuk Gelisiyolar Bu Oyunde Zewk Birakmioooo
    Hangi genc oyuncular? Ne gibi takimlara alinabiliyor? Ne gibi fiyatlara? Ne gibi basarilar yakaliyorlar?

ya beni yanlis anladiniz sadece oyuncular caba gostermeden cok cabuk gelisiyoo

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by matinis_16 View Post
    ya beni yanlis anladiniz sadece oyuncular caba gostermeden cok cabuk gelisiyoo
    Bu oyundan gelen bir sorun ve SI games'in haberi oldugu bir sorun.

Nesil
    2006
    Yer
    Okul

ewet arkadaş genç isimler konusunda doğru söylüo örneğin bende abarca die bi oyuncu var kesinlikle regen değil tekniksel özelliklerinin 1-2 tanesi dışında 16 ının altında yok isterseniz ss koyıyım örneğin leonel nunezde öyle

Nesil
    2003

Del Piero_10 Misafir

Sabri Sarıoğlu daha iyi olabilir.

Sayfa 8 / 13 İlkİlk ... 678910 ... SonSon

Mesaj Yetkileri