Jagla ALmanların Yeni Nowitzkisi diolardı onun için...Fenerbahçe MUtlaka 2 tane uzun oyuncu alacak Çünkü zeki büyük ihtimalle yine kadroda olmck ve Can Maximde alpellaya gidebilir...Ama Mutlaka Basden kalmalı takımda
Ermal ve Kaya transferleri çok iyi olur. Kambala ile yollar ayrılmalı zaten cezalı, bu iki 5 numara alınırsa Kambala'ya gerek kalmaz ve yine diğer 5 numara Ira Joe Clark ile de yollar ayrılmalı, yerine 4 numara bir yabancı alınabilir.
Cevher Özer, arkadaşımın akrabası. Arkadaşıma sorayım bakalım Cevher hangi takıma gidecekmiş![]()
eGowiCh EĞer Kaya-Ermal veya İkisi birden gelirse onlar 4 numarada oynuo Efeste o kadar sorun olmaz...Cevher özerin Extra bir oyuncu olduğunu düşünmüorm bence vasat üstü bir Basketbolcu
Cevher çok iyi bir oyuncu. Kendisine laf söyletmem, en yakın arkadaşımın akrabası sonuçtaFenerbahçe'ye gelmesini çok isterim, hem faydalı olur hem de bol bol hediye yollar
![]()
Mersin'li Özür Adıgüzel Casa Ted ile imzaladı.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Mahmuti ile yollar ayrıldı
Beko Basketbol Ligi'nin güçlü ekiplerinden Efes Pilsen, antrenör Oktay Mahmuti ile yollarını ayırdı. Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun, Oktay Mahmuti'nin Efes Pilsen'e büyük hizmetlerde bulunduğunu belirterek, ''Karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ederiz'' dedi.
Antrenör Oktay Mahmuti ise bu ayrılığın işin dinamizmi açısından Efes Pilsen üst yönetiminin verdiği bir karar olduğunu ifade ederek, ''Büyük bir kulübün parçası olmak güzel bir şeydir. Soylu bir basketbol ailesinin parçası olmak bir ayrıcalıktır. Ben bu ayrıcalığı yaşadığım için şeref duyuyorum. Herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
1992-93 sezonunda Efes Pilsen'de yardımcı antrenör olarak göreve başlayan Oktay Mahmuti, 2001 yılının şubat ayında Ergin Ataman'ın ayrılmasının ardından baş antrenörlüğe getirildi. Efes Pilsen, Oktay Mahmuti ile 4 lig, 4 Türkiye Kupası, 1 de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götürdü.
Öte yandan antrenör Oktay Mahmuti, Efes Pilsen'in başında Avrupa kupalarında çıktığı 138 maçta, 86 galibiyet, 52 yenilgi gördü.
06.06.2007
Kaynak : AA
mahmuti malaga ile anlaşacak herhalde
Alston ayrildi Türk Telekom´dan.
Galatasaray Perry ile büyük ölcüde anlasmis.
Bu arada Basden bu sene Nba yolcusu![]()
Cenk Akyol ABD yolcusu!
Efes Pilsen'in genç oyuncusu Cenk Akyol, ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Atlanta Hawks ile antrenmanlara katılmak üzere, 13 Haziran Çarşamba günü ABD'ye gidecek. 2 sezon önce NBA'de 2. turun 59. sırasında Atlanta Hawks tarafından seçilen milli oyuncu, ABD'deki performansına göre burada kalıp kalmayacağının belli olacağını söyledi.
Cenk Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 Haziran Çarşamba günü ABD'ye gideceğini ve antrenmanlara başlayacağını bildirdi.
Genç oyuncu, Atlanta Hawks Kulübü yetkililerinin kendisini 10 Haziran'da beklediklerini, ancak bilet bulamadığı için gidişinin geciktiğini ifade ederek, ''ABD'de 2-3 hafta tek başıma özel antrenmanlar yapacağım. Daha sonra takımla birlikte çalışmalara başlayacağım. Ardından bir değerlendirme yapılacak. Buna göre orada kalıp kalmayacağım belli olacak'' dedi.
Efes Pilsen ile sözleşmesinin de sürdüğünü kaydeden Cenk, Türkiye'de kalması durumunda lacivert-beyazlı kulüpte basketbol yaşamını sürdüreceğini sözlerine ekledi.
Altan Erol Mersin B.B'de!
Beko Basketbol Ligi takımlarından Mersin Büyükşehir Belediyespor, geçen yıl Oyak Renault'ta forma giyen Altan Erol'u transfer etti.Altan Erol ile 1 yıllık sözleşme imzalayan Mersin Büyükşehir Belediyespor'da Kulüp Başkanı Erol Ertan, 2007-2008 sezonuna iddialı girmek istediklerini söyledi. Antrenörlüğe Ahmet Çakı'nın getirilmesinin ardından ilk oyuncu transferini geçtiğimiz ay Darüşşafaka'dan Polat Kocaoğlu ile gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Ertan, 1.95 boyundaki Altan Erol'un, 2 numara pozisyonunda yaşadıkları boşluğu dolduracağına inandığını kaydetti.
Oyuncu Altan Erol ise, Mersin Büyükşehir Belediyespor gibi kaliteli bir takıma transfer olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, yeni ve güçlü bir kadroyla önümüzdeki sezon play-off'a kalma sözü verdi
Cenk Akyol'u beğenmiyorum pek, NBA için fazla erken gibi, TBL'de bile iyi değil daha.
Orhun Ene Antalya’da!
Yeni sezonda Erkekler Birinci Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan Antalya BŞB.’de genel menajer Doğan Hakyemez, takımın head coach pozisyonu için Türk basketbolunun efsane isimlerinden Orhun Ene ile anlaşıldığını açıkladı.
Geçtiğimiz sezon FMV Işıkspor ile ikinci ligde final grubuna kalma başarısı gösteren 40 yaşındaki başarılı isim aynı zamanda Genç Milli Takım’ın da coachluğunu yapıyor.
Naumoski Efes'i istiyor
Efes Pilsen’de kazandığı başarılarla adını tüm dünyaya duyuran Petar Naumoski, lacivert beyazlı kulüpte Oktay Mahmuti’den boşalan antrenörlük görevine talip olduğunu söyledi. Hürriyet Gazetesi'nin 10 Haziran 2007 tarihli haberine göre, Efes Pilsen’i 1996 yılında Avrupa Koraç Kupası Şampiyonluğu’na taşıyan oyuncuların başında gelen Naumoski, "Antrenörlükte çok iddialıyım. Efes Pilsen Yönetimi’nin bana bir fırsat vermesini istiyorum. Efes’i, tıpkı benim oyunculuk dönemimde olduğu gibi, Avrupa’nın zirvesine çıkarırım." Bu arada Oktay Mahmuti’ye İspanyol basını Unicaja Malaga’nın ardından TAU takımının da teklif görüşeceğini yazdı.
Potada Ataman devri!
Beko Basketbol Ligi'nde iddialı bir sezon geçirmeyi hedefleyen Beşiktaş Cola Turka, antrenör Ergin Ataman ile anlaştı.
Beşiktaş Kulübü Basketbol Şube Direktörü Hasan Bozkurter, Ataman ile anlaştıklarını, kendisiyle 13 Haziran Çarşamba günü kulüp binasında sözleşme imzalayacaklarını söyledi.
Bozkurter, Ataman ile anlaşmalarının ardından transfer çalışmalarının da başlayacağını belirterek, ''Ergin Ataman'ın düşündüğü yabancı oyuncular var. Bu oyuncuların transferi için çalışmalara başlayacağız'' dedi.
Kaynak: AA
So what?
Saike
Bjk´nin Ergin Ataman ile ilgilendigini ve anlasacagini söylemistimTurgut,bak bu da tuttu
![]()
EmperoR, Fenerbahçe kimi alıyor önümüzdeki sene için, bilgi verir misin?Dediklerin çıkıyor da
![]()
Yok yahu,ben sadece basketbol forumlarina ve sitelerine bakiyorum,orada netlesmis haberleri söylüyorum
Ilgilendikleri isimleri söyledim
Bu sezon Alpella formasıyla gösterdiği performansla çok beğenilen ABD'li power forvet Curtis Danelle Withers (23, 2,03 m), Michael Wright'ı Türk Telekom'a kaptıran Pau Orthez ile anlaştı.
Curtis Withers geçen sezon Alpella forması altında oynadığı 30 maçta 16.1 sayı ve 11.3 ribaund ortalamaları ile mücadele etmişti.
Umarım Ergin Ataman ile eski günlerimize döneriz![]()
So what?
Saike
Efes Pilsen'de Blatt dönemi
Basketbol Ligi'nde son iki sene finalde şampiyonluğu kaptıran Efes Pilsen yeni koçunu buldu. Oktay Mahmuti ile yollarını ayıran lacivert beyazlılar, 4 aday arasında yer alan başarılı çalıştırıcı David Blatt ile anlaştı. Blatt, 2004-05 sezonunda Dinamo St.Petersburg'u FIBA Avrupa Kupası'nda şampiyonluğa ulaştırmıştı. 48 yaşındaki koçu NBA takımları da istiyordu.
Boddicker Grupo Capito Valladolid´te.
Brian Boddicker (204-F-81, agency: EM-PA, college: Texas) has according the terms of a contract for the next season with Grupo Capito Valladolid. He will play with Bud Eley that recently extended for one more year his contract with the Valladolid Team's. This season Brian Boddicker has played with Selcuk Universitesi Konya in the Turkish League when he was the top 2 scorer with 19.
Eurobasket