Sayfa 8 / 8 İlkİlk ... 678
211 ile 233 arası toplam 233 sonuç

Konu: Türkiye-Bosna Hersek | Euro 2008 Elemeleri C Grubu

Hybrid View

Herşeye bu kadar duygusal yaklaşırsak,bundan sonra olacak maçlardada hiçbirşey yapamayız.Rahatça Yunanistan'ın yaptığı gibi 30 puanın üstüne çıkarak gidebilirdik finallere ama biz ne yaptık?Genlerimizin verdiği alışkanlıkla işi son şansa bıraktık.Bugün bizim karşımızda Bosna yerine İngiltere olsa ne yapardık acaba?Hırvatlat gibi cesur futbolmu oynardık?Yoksa 60.dakikadan itibaren son 2 maçta olduğu gibi doldur boşaltamı başlardık.Tek isteiğim şu zihniyetin değişmesi.Bu gerçeklşirse başarı zaten gelecek.Herşeye rağmen hayırlısı olsun.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Hayırlı uğurlu olsun.

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Gruplar çekildiğinde yorumum garanti çıkarız idi..Fakat bugün geldiğimiz nokta ortada..Tamam futboldur bu olabilir diyeceğim fakat yapılan ve halkımız tarafından söylenen bazı söylemler gerçekten çok komik..Norveç ve Bosna maçlarından sonra tarih yazmışız ! Ne tarihi neyin tarihi ? Tarih; Yunanlara orada 4 attıktan sonra Bosna'yı ve Norveç'i yenerek işini son maça bırakmamak ve 30 puan üzeri alarak Avrupa Şampiyonası Grup Elemelerinden en yüksek puanı almaktır..Tıpkı bugün Yunanistan'ın yaptıgı gibi..Biz tarihi tek maçlık yazdık..Gruplarda helede bu grupta işini son maça bırakmak fiyaskodan başka bişey değildir..

Maça gelecek olursak açıkcası ben çogu insanımız gibi rahat değildim..Çünkü Bosna benim grupta favorilerimden idi ve inanıyorumki federasyona yaptıkları boykot olmasa idi en azından ufakta olsa iddaları olurdu..Bugünde Bosna kötü oynamadı ve beklenilen kadar kolay bir maçta olmadı..Golü çokta güzel bir dakikada attık..stresin ve baskının arttıgı dakikalarda devreye 1-0 önde girdik..2.yarı işlerin artık daha kolay olacagını düşünüyordum fakat 55.dakikaya kadar..Sabri'yi oyuna aldıgı anda endişede başladı içimde..Semih'i alıp Sabri'yi oyuna sokmak ben 1-0 razıyım demektir..Nitekim Bosna'da bunun farkına vardı ve ileride kan değişikliğine gitti..Ama Allah'tan golü bulamadılar.Fazlada gol pozisyonu vermedik ki bence bunun nedeni Bosna'nın anlamsızca topu havaya kaldırmasıdır(iyiki kaldırdılar)..1-0 kazandık ama ben ''Tarih Yazdık'' diyenlerin inadına umutsuzum hemde çok..Umarın Hazirana kadar çok şey değişir..

Nesil
    2006
    Yer
    ALSANCAK

Helal olsun valla hepsinin formasına akan ter helal olsun çıktılar ve aldılar.

Üzüldüğümm tek konu ise AVrupa kupasının maçalrını digitürk ün vermesi

Nesil
    2003

Gol atana kadar oyunun temposunu biz ayarladigimiz icin de iyi gorunduk ama pek de fazla sans yarattigimiz soylenemez. Ofansif alanda cabalayan, pozisyon yaratmaya ugrasan bir Arda, ve yaratilan sanslari harcayan Nihat ve Hamit vardi.

Gol attiktan sonra da pek bir sey degismedi esasinda Arda yine rakip defansi saga veya sola yatirip ceza alanina giriyor, kendisinin veya Nihat ile Hamit'in sutlari kaleciyi zorlamiyordu. Biraz daha paniklemis sekilde de oynuyorduk. Paslar yerine gitmiyor, soguk kanliligi methedilen oyuncular topu ileriye sisrmekle kaliyordu ve ileride cogalamiyorduk.

Semih'in sari kart gorup ve yorulup yerini Sabri'ye birakmasi ileride rakibi bozacak bir oyuncunun girmesi demekti. Her ne kadar Sabri topu ayagina hep dolandirsa da, Sabri'nin yaptigi suursuzca presler rakibin defanstan kolay cikamamasina biraz yardimci oldu.

Arda'nin cikmasi ile beraber ileride hic top tutamamaya basladik. Bu macta da bir Yusuf degisikligi beklerdim acikcasi ama onun yerine once Tuncay sonra da Gokdeniz girince pek kontra atak bile yapamadik. Orta saha oyunculari bosa kacana ve pas alana kadar pozisyonlar hep sona erdirildi.

Emre Asik ve Servet'e son 5 dakikaya kadar is dusmedi. Is dustugunde de hava toplarini iyi karsiladilar. Sol bekte Hakan ozellikle soguk kanliligi sayesinde sadece bir pozisyonda arkasina adam kacirarak bitirdi. Sag kanatta Gokhan'in kac defa adamini kacirdigini sayamadim. Bazilarini hizi ile kapatti, bazilarini kacirdi ama genelde Emre Asik veya Aurelio aciklari kapatti.

Son olarak da Ali Sami Yen secimi icin bir cok yorum yapildi simdiye kadar. Futbol tribunlerde degil, sahada oynaniyor. Teknik direktor'de zeminin durumu, saha boyutlari, kendi oyuncularinin uzerlerinde hissedecekleri baskilarin hepsini dusunmek ve buna gore bir saha secmek durumunda. Bizim taraftarlar ve yazarlar ise rakip ustune kurulacak baskiyi dusunuyor, yani kucuk oyunlari dusunuyor. Futbolcular sahada yapmasi gerekeni yapsin, tribunlerin yaptigi tezahurat, kurdugu baski ustune tuz biber olur. Ama sahada yapilmasi gerekenler yapilmadan, taraftar istedigi kadar bagirsin, rakibe baski kursun, sonuc degismez. Cezali oldugumuz maclarda da bunu Milli takim gosterdi.

Eger deseniz ki, Fatih Terim daha genis bir saha secmeliydi, boylece teknik ozellikleri iyi oyuncularimiz ve cabuk forvetlerimiz sayesinde daha cok pozisyona girerdik, bence bu tribunleri dusunmekten cok daha pozitif bir dusunce tarzi olur.

Avrupa sampiyonasinda bu takim 4. olur... grubunda.. ne yazik ki bence gercek budur. Ama iyi ki gidiyoruz. Belki arkadan gelen genc Turk oyuncular bu turnuvada boy gosterebilmek icin cabalarini ikiye katlar ve kendilerini gelistirirler.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Tipik keyifsiz bir son maç örneğiydi. Milli takımımız maça istekli başladı. Nihat ve Arda' nın harektli oyunu ile ilk 20 dakikada kopuk kopuk da olsa etkili olmaya çalıştık. Golü de çok güzel bir organizasyonla kazandık. İlk 45 dakikada Emre Belözoğlu ve Hamit kötüydü. Maçın ilk devresi su gibi akıp geçti. 2. Devre Emre B. toparlandı ve adeta sazı eline aldı. Fatih Terim, Semih-Sabri değişikliği ile rakip defansı rahatlattı. Bu değişikliği futbol adına eleştremem çünkü Terim bir taktik değişikliği yaptı kontratağa dönmek istedi. Topla oynama şansını rakibe verdik. Allah' tan rakibin gol atmaya hali ve niyeti yoktu. Ben bu taktik değişikliğini eleştiriyorum eğer kontratağa doneceksek ligimizin en iyi kontratak topçusu Mehmet Yıldız' la dönmeliydik. Sabri oyuna girditen sonra bir sürü pas hatası yaptı. Sonuç olarak 1-0 kazandık ve finallere katıldık bu çok önemliydi. Ben Gökhan' ı gene beğendim görevini iyi bir şekilde yaptı. Yalnız Hakan Balta üretkenlikten çok uzak bir sol bek görünümündeydi mutlaka yerine başka biri monte edilmeli. Hakan kaliteli bir oyuncu ama hücum gücü çok kısıtlı.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Yalnız Hakan Balta üretkenlikten çok uzak bir sol bek görünümündeydi mutlaka yerine başka biri monte edilmeli. Hakan kaliteli bir oyuncu ama hücum gücü çok kısıtlı.
    Burak, Hakan'in ileriye cikmamasinda, Arda'nin geri gelememesinin de etkisi olabilecegini dusunuyorum.

Ama genel olarak da katiliyorum, Hakan Balta ofansif ozellikleri cok gelismis bir oyuncu degil.

Nesil
    2006
    Yer
    ALSANCAK

Ulusoy: ''İstifa mektubunu yırtarım''

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktör Fatih Terim yönetiminde daha büyük başarılara imza atacağına inandığını belirterek, ''Eğer Fatih Terim hocamız bana istifa mektubuyla gelirse, o mektubu yırtar atarım'' dedi.

Yorumum : Herşeyi bir maça bağlamamk lazım zaten isitifa ederse yanlış yapmış olur Türkiyenin artık bundan sonra ona ihtiyacı var

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Favordik ve favori oLarak çıktık.Daha fazLasını yapamazmıydık ? yapardık.Ama sonuçta yinede gidiyoruz.Zamanında yapıLan yaLnışLardan son anda dönmemiz bizi finaLLere taşıdı.Dönemin formda oyuncuLarı oynadığı zaman istediğimiz gibi oyunu kontroL edip istediğimiz neticeyi aLabiLdiğimizi görmüş oLduk.Eğer turnuva başından beri sabit kadro fikrinden vazgeçip kLüp ve oyuncu ayrımı gözetmeden bir kadro iLe oynasaydık şu ana kadar çoktan garantiLemiştik.Avrupa şampiyonasında neLer yaparız onu da sezon sonunda oyuncuLarın performansına göre değerLendirmek gerek.

Başarıdır bu yaptığımız.Son 3 önemLi turnuvayı kaçırdıktan sonra yeniden Avrupa arenasında boy gösterecek oLmak iyi prestijdir.Bunu iyi kuLLanmaLıyız.En azından grupLardan çıkmaLıyız.Onu yapamasak biLe orada iyi futboL oynayıp kendimizi göstermeLiyiz.Ben eğer yine sezon sonunda oyuncuLarın bütün sezon gösterdikLeri performansa göre bir kadro kuruLup eLemeLere gidiLir ise başarıLı oLacağımıza inanıyorum.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Euro 2008'de olmamızda emeği geçen herkese teşekkürler..

İnşallah Fatih hoca bundan sonra iyi bir araştırma içine girip en iyi oyuncularla Avrupa Şampiyona'sına gider.Oradada başarılı olur.Şu an milli takım için tek ümidim bu.

Maç hakkında eleştirilecek çok şey var ama bunları yazmanın bir önemi yok.İnşallah bu hatalar bir daha olmaz..

Son bir şey daha.Tamam Bosna'dan kimse maçı vermelerini beklemiyordu ama son dakikada sanki çok şey kaybediyorlarmış gibi saldırmaları hiç hoşuma gitmedi.Amaç ne anlayamadım.Kazanmaları halinde prim mi aldılar diye düşünmekten kendimi alamıyorum..
    So what?
    Saike

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Euro 2008'de olmamızda emeği geçen herkese teşekkürler..

İnşallah Fatih hoca bundan sonra iyi bir araştırma içine girip en iyi oyuncularla Avrupa Şampiyona'sına gider.Oradada başarılı olur.Şu an milli takım için tek ümidim bu.

Maç hakkında eleştirilecek çok şey var ama bunları yazmanın bir önemi yok.İnşallah bu hatalar bir daha olmaz..

Son bir şey daha.Tamam Bosna'dan kimse maçı vermelerini beklemiyordu ama son dakikada sanki çok şey kaybediyorlarmış gibi saldırmaları hiç hoşuma gitmedi.Amaç ne anlayamadım.Kazanmaları halinde prim mi aldılar diye düşünmekten kendimi alamıyorum..

Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakaL misaLi bu oLay şemsicim.AdamLar saLdırdı neden saLdırdıLar diyoruz biz.Eğer baskı yapmasaLardı bıraksaLardı bu seferde Avrupa ve NorveçLiLer bıraktıLar asıLmadıLar maçı biLerek TürkLere verdiLer dicekLerdi.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Yok Hayrettin abi.Benim dediğim olay son dakika içindi.Adamlar öyle bir saldırdılarki sanki kaybetseler bir yerleri eksilecek.

Maç içinde mücadele etmelerine bir şey demiyorum.Demek istediğim son dakikada gereğinden fazla üstümüze gelmeleri.Gol atsalar ne olacaktı sanki.O kadardamı değerimiz yok bu adamların gözünde..
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

İstediğimizi aldık mutluyuz fakat dün iyi oynamadık defansta çok kademe yanlışı yaptık finallerde bu olursa canımız çok yanar

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Helal olsun tüm oyuncularımıza yav işte budur Euro 08 izlemek çok süper olacak

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Terim mayısda falan Aday kadroyu belirlesin yine yaygara kopar
    Emrah abi bunu bir çok yerde söyledin.Adam gibi kadro çağırsın yaygara falan kopmaz.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Fanatik gazetesi birçok oyuncuya 9 vermiş...Ya benim anlamadıgım su Ligde adam 2 gol atıp 1asist yapıyor 10 degil 9 bile vermiyorlar..Milli takımada ne kadar yüksek puan veriyorlar..4gol atan adam vardı Ümit karan 8 vermişlerdi...Su puanlamalara gıcık gidiyorum..

Semsi elbette adam gibi cagıracak ama bazı yaslılarda olacak şimdidende hazır olun Basta sükür...Neyse zaman lazım..
    Kopar merak etme...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Açıkcası çok yüksek performansta bir futbol oynamadık ve Bosna'da bizi fazla zorlamadı. Taraftar gerçekten çok kötüydü. Stad spikerindeki RUH, seyircilerde olsa yıkardık orayı. Sonuç olarak EURO 2008 içinde yer almamız çok sevindirici ve güzel bir olay. Son Avrupa ve Dünya Şampiyonasını evde izledikten sonra özlemiştik böyle heyecanları. Türkiye'mize finallerde başarılar ve umarım futbolumuz daha olumlu yönde gelişir.
    ...Eğer mücadele ettiğin noktaya varmayı ummuyorsan, mücadele edemezsin...

18. Default

Benim tek söyleyeceğim şey federasyonun veya Terim'in artık "maç motoru"nu değiştirmesi gerekiyor (:

Nesil
    2006
    Yer
    ALSANCAK

maç motoru derken??

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Maçı Ali Sami Yen'e almak baştan hataydı, zemin bozuktu. Hamit, Nihat gibi oyuncularımız, uzaktan şutları etkili olan oyuncularımızın vurduğu her top kaleden 3 metre uzaklıkta gitti, belki daha fazla. Bu da sahanın ne kadar kötü olduğunu gösteriyor. Nihat golünü atarken bile topu yuvarladığında top seke seke gitti farkettiyseniz. Galatasaray'lı arkadaşlarımız kızmasınlar ama zemin çok berbattı.
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Quote Originally Posted by 10672196 View Post
    Maçı Ali Sami Yen'e almak baştan hataydı, zemin bozuktu. Hamit, Nihat gibi oyuncularımız, uzaktan şutları etkili olan oyuncularımızın vurduğu her top kaleden 3 metre uzaklıkta gitti, belki daha fazla. Bu da sahanın ne kadar kötü olduğunu gösteriyor. Nihat golünü atarken bile topu yuvarladığında top seke seke gitti farkettiyseniz. Galatasaray'lı arkadaşlarımız kızmasınlar ama zemin çok berbattı.
    Evet zemin kötüydü...Stadyumu 1 ay önce Uefa ya bildirmişler bu yüzden Stadyumu degistiremediler

Umut Bizim zemin Çok iyi çünkü bu sezon bası yenilendi ogün niye bozuktu söylim;Zemin için anladığım kadarıyla son bir toprak çalışması yaptırılmış, ilgili firma kum yerine çakıllı toprak dokmuş... Stadyumda calısmalar varmış..Hatta Taşlar falan varmış zeminin üstünde Hakemler bunları görmüş hemen dısarı cıkarın demişler...Zemin ondan baya bozulmş...

Zemin konusunda haklısın..orda bagırmayan seyirciler sponsorla gelen seyirciler..Resmen maç izlemeye gelmişler..uA bas bas basgırıyor sosyeteler maç izliyor..Sponsor millete bilet dagıtırsa olacagı buydu....

Sayfa 8 / 8 İlkİlk ... 678

Mesaj Yetkileri