Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur?

Voters
42. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe kazanır

21 50.00%
  • Berabere sonuçlanır

12 28.57%
  • D.Kiev kazanır

9 21.43%
Sayfa 8 / 9 İlkİlk ... 6789 SonSon
211 ile 240 arası toplam 242 sonuç

Konu: Fenerbahçe - D.Kiev [ Şampiyonlar Ligi 2. Maç ]

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Ispanyanin kadrosu en iyi kadroydu bir kere.4-4 lük bir kadrolari vardi.Ben Aragonesin bir ayricaligini görmedim o turnuvada.Her macta ayni sistem,ayni dakikalarda ayni degisiklikler,giren-cikan oyuncular ayni.Yani hep ayni seyleri yapti.Kim olsaydi ispanyanin basinda onlar sampiyon olurdu,futbolcular büyük özveriyle oynadilar.
    Aragonesin elestirilmesinin nedeni de bu,hep ayni seyleri yapiyor.Ekstra yaptigi birsey yok,bir sistemi var ve hep onu kullaniyor,baska birsey düsünmüyor.Teknik direktör takiminin kötü gittigi zamanlarda durumunu düzeltebilendir.Ama Aragoneste bu yok.Sivasspor macinda ezildi Fenerbahce,o kadroyu,o sistemi Kiev macinda da cikariyor.Bunun neresi mantikli ?
    Tamam kadro kisitli,yönetim istedigi futbolculari alamadi ama onun da degisik biseyleri düsünmesi gerekiyor artik,o kadrodan nasil verim alabilecegini düsünmesi gerekiyor,hep ayni kadroyu cikararak resmen yönetimin ayibini yüzüne vuruyor,olan takima ve taraftarlara oluyor ...
    Bu kadro Dünya Kupasında neden elendi Fransa'ya ? İspanya'nın başında kim olsa şampiyon olurdu gibi düz bir mantık olamaz ayrıca O zaman Rusya Hollanda'yı nasıl yendi diye sorarlar Romanya Fransa ile neden berabere kaldı diye soru gelir akıllara . İspanya'nın şampiyon olmasında Aragones'in çok büyük etkisi vardır Raul'un kadroya alınmamasının bile 23 kişiye verdiği güven bu şampiyonluğa etki etmiştir . Fransa gruptan çıkamadı bunun sorumlusu kim ? Fransa aynı kadro ve aynı sistem ile şampiyon olsaydı bunu kime yükleyecektik ? Başarılı olunca Bravo Futbolcular Başarısız Olunca Teknik Direktör işi bilmiyor

Tamam Fb'nin kadrosu kısıtlı ama hatırlayın Luce bizdeyken o kısıtlı kadroyla neler yapmıştı...Teknik direktörün takıma biraz da olsa bişeyler vermesi lazım

Quote Originally Posted by Fernando Gago View Post
    Bu kadro Dünya Kupasında neden elendi Fransa'ya ? İspanya'nın başında kim olsa şampiyon olurdu gibi düz bir mantık olamaz ayrıca O zaman Rusya Hollanda'yı nasıl yendi diye sorarlar Romanya Fransa ile neden berabere kaldı diye soru gelir akıllara . İspanya'nın şampiyon olmasında Aragones'in çok büyük etkisi vardır Raul'un kadroya alınmamasının bile 23 kişiye verdiği güven bu şampiyonluğa etki etmiştir . Fransa gruptan çıkamadı bunun sorumlusu kim ? Fransa aynı kadro ve aynı sistem ile şampiyon olsaydı bunu kime yükleyecektik ? Başarılı olunca Bravo Futbolcular Başarısız Olunca Teknik Direktör işi bilmiyor
    Yukaridaki mesajimi iyi okumamissin galiba,ben Aragonesin hatalarini belirttim,ama halen konuya degisik yönden bakiyorsun.Aragones futbolcularini iyi motive etmistir turnuvada.Zaten en iyi kadro ispanyadaydi,Aragones ekstra bisey yapmadan ispanya sampiyon oldu.Her macta ayni degisiklikler (skor ne olursa olsun),ayni taktik.Fenerbahcede de durum böyle.Ama iste tutmadi!
    Baska da bir sistem denemiyor,iste bu durumun daha da kötü gitmesine sebebiyet veriyor.Dikkat et,Fenerbahcede yaptigi degisiklikler hep ayni tipki ispanyada yaptigi gibi.Öyle cok büyük bir hoca olsaydi kötü gidisati durdurur,takimini sahlandirirdi.Bu takim Sivasspordan kötü kadroya mi sahip ? Ya da Kiev den ? Kötü gisisattan sonra ayni sistemde israr edilir mi ? Baska sistem denenmez mi ? Sanirim bu sorularin cevaplari Aragonesin hatalarini ortaya cikarmaya yetiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Yalova

Bu kadroyla Aragones'in sınırlı şeyler yapabileceğine katılmıyorum.Zico baştan aşağı yedek kadroyla maç kazanmıştı ligde.Aragones bir kaç sakat yüzünden mi 2 galibiyet aldı?Bence hem takımı tanımıyor hem de sanıldığı kadar büyük bir teknik direktör değil.

Ayrıca Deniz'in UEFA'nın listesine adını verilmemesini kaldıramıyorum.Bildiğim kadarıyla PAF'tan oyuncular bile listede var.Zico onu eşi öldükten sonra bile ilk 11'de kullanırdı.Ön liberoda şimdiye kadar kullandığımız 3 oyuncudan da yararlı olurdu.Birde Aragones'in unuttuğu İlhan Parlak'a değinmek istiyorum.Madem bu takımın 3. forveti bir şekilde takıma adapte edilmesi gerekiyor.Guiza ve Semih'in ikisi hiç hesapta yokken oynayamayacak duruma gelirse bir anda İlhan sahaya sürülürse ne bekleyebiliriz ki ondan?

Nesil
    2006
    Yer
    Karışık

kötü gidişte başka taktik denenir ama tabi biliyorsan.aragones in öyle bir lüksü yok,bir plan var kafasında o kadar,ötesi yok.

guiza yı eleştiriyorsunuz.bence de bu parayı etmez,hele ki gillardino yla aynı bonservis ücreti ödenmez.ama adam ne yapsın dünkü maçta?koşuyor yalaka oluyor,koşmuyor ruhsuz oluyor.orta sahadan top gelmiyorsa gelip kaleciden top mu alacak?dün fb nin forvetinde drogba da olsa messi de olsa sonuç aynı olurdu.bir bütün değil fenerbahçe.bir kere amacı yok.futbolcular ruhsuz oynadılar ama bence bunun da sorumlusu aragones.kendinizi futbolcuların yerine koyun,hocanız 2 ön liberoyla başlıyor,2 side hücum da sıfır.ne düşünürsünüz?demek ki beraberlik tyeterli bizim için.

ispanya mükemmel bir jenerasyon yakaladı,o takımın başında siz de olsanız şampiyon olurdu.bu adam bu kadar taktik dehası da niye hala aynı şeyleri yapıyor?70 oldu mu burak girecek.her maç kurtarıcı hüviyetiyle girecek,ama hiçbir şey yapmayacak.arkadaşlar bırakın guiza yı aziz yıldırım mı eleştirmeyi de,bu dedenin gidip elini öpün,sonra huzurevine yollayın.bundan hiçbir şey olmaz,futboldan anladığı falan da yok...maçı bile izlmeiyor,izlese 3 tane nt pozisyonumuz var demez...

Güiza'ya da yalaka deniyor ya artık ne diyeyim bilmem ki,keşke sahadaki diğer 10 futbolcu da onun kadar yalaka olsaydı da kazansaydık şu maçı.

Aragones'in takımı tanıması için gerek ilk 11'de,gerekse taktik ve sistemde değişiklikler yapması şart.Şu anda camiada olumsuz gergin bir hava hakim ve alacağımız bir kritik galibiyetle bu havayı dağıtabiliriz.Biz bu ülkede malesef bir takımı bir yenilgi ile rezil ettiğimiz gibi bir galibiyetle vezir de edebiliyoruz.Bunda basının payı da çok büyük.

Şöyle birşey varki bu kötü gidiş lig sonuna kadar sürmez,süremez.Grupta 3.maçımızı yapacağımız Arsenal maçına kadar ligde oynayacağımız maçları kazanmalıyız.

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Guiza bu macta 2 gol atıp takımına 3 puan kazandırmıs olsaydı yalaka yerine kahraman olurdu...
    Korneri sizce neden kullanmamıs olabilir kendisine göre daha iyi orta yapan bi Gökhan geliyor bayrağa doğru...Ya da kendisi gol vuruşlarında etkili olan biri ee kornerden gol atamayacağına göre...
    Bence bunu tartısmamız bile çok gereksiz ve ayıp ben onun yüreğiyle oynadığına inanıyorum.Hem yalakalık yapmasına gerek var mı ki....

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Maçın tekrarını izledim. Ve açık birşey var.. Futbolcular inanmıyor.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

İlginç bir anektot; Lig başladığından beri Fenerbahçe maçı 11 kişi tamamlayan takımlara karşı galibiyet alamıyor.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    İlginç bir anektot; Lig başladığından beri Fenerbahçe maçı 11 kişi tamamlayan takımlara karşı galibiyet alamıyor.
    Hangi maçlar ya.. Üşendim araştırmaya bir yazsana buraya kazandıklarımızı ve kırmızı kart var mı hepsinde?

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by EreN View Post
    Hangi maçlar ya.. Üşendim araştırmaya bir yazsana buraya kazandıklarımızı ve kırmızı kart var mı hepsinde?
    Fenerbahçe lig başladığından beri Ligde 5,Şampiyonlar Ligi'nde 2 maç yaptı ve toplamda 7 maçtan 2 sinde galibiyet aldı.2 galibiyet aldığı İBB ve Gençlerbirliği maçlarındada İBB maçı 9,Gençlerbirliği 10 kişi tamamladı.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

arkadaşlar kaç kere açıkladım ama hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz.Bencede Güiza dün sahanın en iyisiydi,en çalışkanı,en istekli ve en arzulu futbolcusuydu ama kullanmayacğını kendide bildiği toplara koşup durması taraftara şirin gözükme çabasından başka bişey değildi.''Takım kötü ama Güiza iyi birader adam her topa koştu''denilmesini istiyor ve gördüğüm kadarıyla başarıyor.

Ayrıca benim lafım sadce korner ve taçlarda yaptığı mantık dışı koşular için maç içinde ordan oraya deli dana gibi koşması benimde hoşuma gidiyor.Ama şöyle bir durumda var biz bu adama 14 Milyon € parayı gol atsın diye verdik.Öyle deli dana gibi koşucaksa amatör şubeden Halil Akkaş var milli atlet onu getirelim o koşsun

Nesil
    2006

Şemsi Partizan ile MTK'yı rakipler tam kadro iken yendik. Şimdi o takımları silip atma sonuçta ligimizde şuan bu takımları yenemeyecek ekipler oynuyor.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Perşembenin geLişi Çarşamba dan beLLi oLuyor zaten. Dün akşam nasıL futboL oLacağıda beLLiydi.

Fenerbahçe bu zihniyet iLe bir yere varamaz. HeLe o MaLdonado yahu adam biraz bir işe yara. Bir adam geç, bir tane pozisyon yaratacak pas at. Senin yerinde orda ben oLsam şu anda Dünya beni konuşuyor oLurdu. Ne kadar sıradan bir adamsın sen yahu.

Aragones için söyLenecek bir şey yok. Bir hafta geçmeden daha Sivas karşısında Rakip takımın hocasını tanımayacak kadar kendini beğenmiş, Son Avrupa Şampiyonu edaLarında ama Fenerbahçeye çok şey katacağına, çağ atLAtacağına M.Ö ki çağa geri gönderdi. Biz bu yıL bu takımdan daha fazLa başarı bekLErken herkesin gözünde Avrupada iyi bir Fenerbahçe imajı oLuşmaya başLayacakken bunu bir anda siLiverdi. HeLaL yani.

ALLah taraftarına sabır versin. OnLarı çok iyi anLıyorum, bizde az geçmedik bu yoLLardan.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by a.arıcı-11 View Post
    arkadaşlar kaç kere açıkladım ama hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz.Bencede Güiza dün sahanın en iyisiydi,en çalışkanı,en istekli ve en arzulu futbolcusuydu ama kullanmayacğını kendide bildiği toplara koşup durması taraftara şirin gözükme çabasından başka bişey değildi.''Takım kötü ama Güiza iyi birader adam her topa koştu''denilmesini istiyor ve gördüğüm kadarıyla başarıyor.

Ayrıca benim lafım sadce korner ve taçlarda yaptığı mantık dışı koşular için maç içinde ordan oraya deli dana gibi koşması benimde hoşuma gidiyor.Ama şöyle bir durumda var biz bu adama 14 Milyon € parayı gol atsın diye verdik.Öyle deli dana gibi koşucaksa amatör şubeden Halil Akkaş var milli atlet onu getirelim o koşsun

Senin o dediğini Nistelrooy yapıyor çünkü top geliyor bu adama top gelmiyor ki koşmasın adam sürekli koşu yapıyor topu alabilmek için.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Volkan Demirel

Bu oyuncuyu genç yaşta kazandığı para ve bulunduğu mevki şımartmış ki takımını zora sokacak her hareketi bilerek yapıyor. Neden bilerek yapıyor diyorum çünkü taraftar onun gördüğü kırmızı kartlardan, yaptığı hatalardan bıkmış durumda. Bunu gören bilen birisi olarak devam ediyorsa takımını zora sokacağını bile bile yapıyordur. Biz üstüne koyarak ilerlemesini beklerken o yapılmaması gereken şeyleri üstüne koyarak ilerliyor.

Roberto Carlos

Girmediği kademelerle ve hücuma olan katkısı ile eleştirilmesi gerekiyor. Aldığı tüm topları sol kanattan dan dun ileri vuruyor. Kiev maçında bindirme yaptığını görünce bunca maçtan sonra ilk kez ileri çıktı dedim. Fenerbahçe'ye tek katkısı var. Oda Roberto Carlos adı duyulunca Fenerbahçe'de oynuyor deniyor.

Lugano - Edu

Saatli bomba olarak duruyorlar. Tek hamlelik oyuncu oldukları için ortasahadan destek gelmediğinde biri kendi kalesine atıyor diğeride adamları biçiyor.

Gökhan Gönül

Tekniği sıfır ama hızı onunda başarılı olmasını sağlıyor. Geçen seneden çok uzak çünkü zorla oynatılıyormuş gibi bir havası. Futbol öyle birşeydir ki siz isterseniz, zevk alırsanız insanlarada zevk verirsiniz.

Selçuk - Maldonado

Selçuk'un nasıl futbolcu olduğunu, Fenerbahçe gibi bir takımda bunca süredir nasıl yer aldığına akıl sır erdiremiyorum.
    Maldonado ise ben savunma oyuncusuyum desede tek işi sağdan alına topu sola vermektir. Topa biraz daha sert vurursanız Maldonado'ya gerek kalmadan top zaten sağdan sola veya tersi yönde gider.

Kazım

Birisi ona Fenerbahçe takımında kral benim mantığının yürümediğini anlatması gerekiyor. Öyle bir havada ki Şampiyonlar Ligi finali olsa maç 0-0 giderken 90+3'te Fener kontraya çıksa sağda dar açıdan Kazım içeri girse solda bir diğer Fenerli bomboş olsa Kazım kendini öne çıkarmak için şutu vurur ve golü kaçırır. Sivas maçında atılmak için herşeyi yaptı ama malesef hakemde onu tutmak için gerekli sabrı gösterdi. Birisi ona Fenerbahçe'nin herşeyden kendisinden de üstün olduğunu anlatmalıdır.

Alex

Fenerbahçe'nin kilit noktası. Kitlediğiniz zaman takım sadece kanatlar o gün formdaysa ordan etkisiz geliyor yada duran toptan etkili olabiliyor. Bu adam gol atıyor, attırıyorda. Sivas maçındaki vuruşu eleştirildi ama zevk alarak oynamasa o vuruşu yapmazdı. Gol olsaydı bu adam bu işi biliyor diyecektik ama halen biliyorda. Yarın yine o vuruşu denese ve kaçırsa ben kızmam Fener taraftarının yerinde olsam. Bu adamın oyun alanını rahatlatacak birisine ihtiyaç var.

Emre

Acayip bir yeteneği var ama kullanmasını bilmiyor demiyeceğim çünkü bazen döktürüyor. Bunun devamlılığını sağlamak gerekiyor. Zaten bir oyuncunun devamlılığı varsa iyi oyuncudur.

Uğur Boral

Hızıyla bir yerlere gelmeye çalışırsa işi gerçekten zor. Kendini hız yapmadan da etkili olacak şekilde geliştirmelidir. Sevilla maçlarında çok etkiliydi çünkü takım o gün komple etkiliydi. Dinlendiği her dakikada attı deparı ve durduramadılar. Takım kötü iken kanatlarda çöküyor çünkü sürekli deli gibi koşmasını bekleyemeyiz. Tabi halısahada pas atmayınca küsen çocuklar olur. Bu tavrından da vazgeçmelidir.

Güiza

Bahsedildiği gibi maçta tribünlere oynadığını düşünüyorum. Bir kornerede koşarak gitti ama Alex oraya yönlendiği için topu bırakıp geri döndü. Nihat gibi korner atma isteği var ama sanırım pek fırsat bulamıyor. O anda kornere doğru gidince ve kimsede gelmeyince biraz tribüne oynayayım dedi. Gol atamıyor ve atamadığı golleri ben deli gibi savaşıyorumla kapatmaya çalışıyor ki bu zaten onun görevlerinden birisi.

Semih

Yakaladımı atıyor.

Burak

Her takımda cebini dolduran ama asla o takıma birşey katmayan oyuncular olur ya. Bir örneğide bu arkadaş. Çok yetenekli çok yetenekli deniyor ama biz birşeyini göremedik. Yetenekli ama yetenekliler içinde yeteneksiz kalıyor demek ki.

Şimdi bu oyuncuların durumu kabul edilsede edilmesede budur. Bu takım nasıl geçen sene Avrupa'da çok iyi işler çıkardı diyebilirsiniz. Zico bu oyuncuların bu yönlerini törpülüyordu. Törpülediği anda da istediği futbolu rahatlıkla oynatıyordu. 2'sini 3'ünün sorununa çare bulamasa diğerlerininkine bulduğundan takım toparlanıyordu. Edu atıyor, takım çeviriyordu. Roberto Carlos kademeye girmiyor dandun vuruyordu takım çeviriyordu. Selçuk saçmalıyor takım çeviriyordu. Aragones ise bunu başaramıyor. Aragones'in elinden birşey gelmezken oyuncularda vurdumduymaz davranınca bu sonuçların alınması ve daha beterlerinin gelmeside normaldir.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

@ Disco

Güiza

Bahsedildiği gibi maçta tribünlere oynadığını düşünüyorum. Bir kornerede koşarak gitti ama Alex oraya yönlendiği için topu bırakıp geri döndü. Nihat gibi korner atma isteği var ama sanırım pek fırsat bulamıyor. O anda kornere doğru gidince ve kimsede gelmeyince biraz tribüne oynayayım dedi. Gol atamıyor ve atamadığı golleri ben deli gibi savaşıyorumla kapatmaya çalışıyor ki bu zaten onun görevlerinden birisi.
    Haksızlık ediyorsunAlex o sırada oyunda bile yoktu.Hücum pres tabiki yapacak ancak o kadar çok koşmasını kimse beklemiyor.Sen ben taraftara oynuyor diyoruz bir başkası çok mücadeleci diyor.

Ayrıca Aragones'in istediği transferler yapılsaydı sence başarılı olur muydu?Yani senin tabirin ile çevirebileceği oyuncular olsa idi , bugün durum çok mu iyi olurdu?

Volkan Demirel
    Bu yorumuna sonuna kadar katılıyorum.Her geçen gün takımda kötü işlere imza atıyor.Eskiden kendine fazla güvendiği için diyorduk ancak artık ne yaptığının tamamen farkında bilerek yapıyor!

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Gökhan'ın tekniği sıfır bunu kim diyor???Ne kadar güzel yorumlamıssın oyuncularımızı tebrikler yani bu kadar olur...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Ben Aragones'e medyanın çok yüklendiğini düşünüyorum. onun elindeki kadro o kadar kötü ki -bu durum sakatlarla daha gün yüzüne çıktı - adamın oyuna müdahale etme şansı neredeyse sıfır.Herkes Kiev maçında çift santrafora geçseydi diyor kimi sokacaktı forvet İlhan Parlak'ı mı?

Bilmem farkettiniz mi ama hiç hücuma katılmıyor,ceza sahasına koşu yapmıyor denen Kazım 2-3 haftadır bunları çok yapmaya başladı.Uğur Boral daha yararlı oynuyor,Zico dönemindeki gibi topu alır almaz çizgiye inip orta açmaya çalışmıyor,Alex geçen yıllara nazaran daha diri.

Tüm bunların yanında Aragones'in hiç mi hatası yok tabii var.Takımı çok sabit oynatıyor,oyuna geç müdahale ediyor.Mesela son dk.larda 1 defans oyuncusunu forvete gönderebilirdi gol araması için.Ama yapmadı. Kendini hala Euro2008'de sanıyor

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Hayatı boyunca profesyonel çatıda futbol oynamayan arkadaşlar aşırı efor kaybının ne demek olduğunu bileceğini sanmıyorum.
    O kadar mücadele ettikten sonra refleksler belli seviyede otomatik olarak azalıyor. Konsantrasyon düşüyor. Haliyle hareketler mikrodan makroya çıkıyor.
    Güiza bu sorunu yaşıyor işte. Pratikliğini kaybediyor çok fazla koşup mücadele edince. Bunu bir çok forvet yaşar. Dünyaca ünlü veya değil.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by EreN View Post
    Hayatı boyunca profesyonel çatıda futbol oynamayan arkadaşlar aşırı efor kaybının ne demek olduğunu bileceğini sanmıyorum.
    O kadar mücadele ettikten sonra refleksler belli seviyede otomatik olarak azalıyor. Konsantrasyon düşüyor. Haliyle hareketler mikrodan makroya çıkıyor.
    Güiza bu sorunu yaşıyor işte. Pratikliğini kaybediyor çok fazla koşup mücadele edince. Bunu bir çok forvet yaşar. Dünyaca ünlü veya değil.
    Güiza bunu kontrol etmeli. Belli periyotlar ile pres yapmalı. Kendini maç içinde şarj etmeli. Eğer böyle giderse iki üç maç iyi performans gösterdikten sonra bir kaç maç sönük kalır. Bunu dengelemesi gerekiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Tuncay böyleydi gücünü çok kontrolsüz kullanırdı.Tuncay maç içinde artık dengeliyebiliyor kendini.Güiza'da bunu yapacaktır yavaş yavaş.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by JunkChorn View Post
    @ Disco

Haksızlık ediyorsunAlex o sırada oyunda bile yoktu.
    Bana göre tribüne oynadığı pozisyondan bahsetmiyorum. Sol taraftan atılan bir kornerede koştu topu bıraktı. Ardından Alex gelince içeri gitti.

Quote Originally Posted by scar face View Post
    Gökhan'ın tekniği sıfır bunu kim diyor???Ne kadar güzel yorumlamıssın oyuncularımızı tebrikler yani bu kadar olur...
    Ben dedimde futbol bilgisi olan herkes bunu farkedebilir. Roberto Carlos'un fizik gücü ve hızı olmasa sıradan bir oyuncu olurdu. Çünkü tekniği yok.

Uğur Boral hızlı bir oyuncu olmasa şimdi halısahada arkadaşlarıyla oynuyor olurdu.

Gökhan Gönül yine öyle.

Ronaldinho mesela. Birgün hızıyla adam geçtiğini gördünüz mü? Bunuda yaptığı oluyor ama ona en uygun olan tabir telefon klübesinde adam geçiyor yorumudur. Bu bahsettiğim arkadaşların kaçında bu durum var.

Teknik dediğimizde pas verme, orta açma diye anlıyorsanız bunları bende, Ahmet'te, Mehmet'te yapıyor. Bizde mi tekniğiz.

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Yav Ronaldinho sağ bekmi.Ya da R10 tekniğine sahip olan adam sağ bek olurmu.Gökhan sağ ayağını çok iyi kullanabilen toplara iyi vurabilen,iyi ortalar kesebilen tekniğini hızıyla birleştiren bir sağ bektir.Hatta sağ açıktır.

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

O zaman sana göre de teknik adam eksiltme....Ronaldinho çok uç bi örnek olmuş.Ben çok iyi biliyorum tekniğin ne olduğunu...Teknik öncelikle oyuncuyla top arasındaki uyumdur bu fiziksel tekniktir.Gökhanda bu var bence ve de çoğu kişiye göre de vardır...Hatta ondan pozisyonları önceden sezme yani mental teknikte var.Sen galiba bu seneki performasına bakarak yorum yaptın

R.Carlos'un topla yaptıklarını biliyoruz topla olan uyumu topun ayağa yakısmasını görüyoruz.Hele onda yeterli teknik olmasa 100den fazla Dünyanın en iyi milli takımında ve 10 sezon boyunca yıldızlarla Real Madrid de forma giymezdi.Bu yorumuna da katılmıyorum.

Uğur Boral konusunda haklı olabilirsin.Hızı ve orta açma becerisiyle bu takımda forma buluyor.Ama Bir çok kişinin aksine onu yararlı buluyorum çünkü takıma ileriye doğru götürebilen atakları rakip ceza alanına dorğu yönlendirebilen yegane oyuncularmızdan.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Osman_873 View Post
    Tuncay böyleydi gücünü çok kontrolsüz kullanırdı.Tuncay maç içinde artık dengeliyebiliyor kendini.Güiza'da bunu yapacaktır yavaş yavaş.
    Tuncay bu takıma geldiğinde yanılmıyosam 20 yaşındaydı ve enerjsini ekonomik harcayamıyordu.Şu an 26 yaşında ve yaklaşık 2 senedir bu işi yapabiliyor yani 24 yaşında enerji dengesini oturttu.Güiza 28 yaşında ve oturtamamış durumda.
    Soruyorum sana bu adam bu dengeyi sağlayıncaya kadar kaç sene geçecek?

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Quote Originally Posted by a.arıcı-11 View Post
    Tuncay bu takıma geldiğinde yanılmıyosam 20 yaşındaydı ve enerjsini ekonomik harcayamıyordu.Şu an 26 yaşında ve yaklaşık 2 senedir bu işi yapabiliyor yani 24 yaşında enerji dengesini oturttu.Güiza 28 yaşında ve oturtamamış durumda.
    Soruyorum sana bu adam bu dengeyi sağlayıncaya kadar kaç sene geçecek?
    Abi şu anda kendini ispatlamaya çalışıyo zaman geçtikçe gücünü ekonomik kullanmaya başlayacaktır.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Şimdi arkadaşlar yapılan yorumlar hücum anlamında olduğu için zaten savunma yapan bir adamın top tekniğinden bahsedemezsiniz. Çünkü o an top onda değildir. O açıdan Ronaldinho örneği pek abes kaçmamış oluyor. Hücumdan bahsediyoruz.

Bu sebeble Gökhan Gönül'ün hücuma katkısını sağlayacak tek şey olan hızıdır. Mesela Meira topu ileri taşırken kanattan attığı çalımlarda topa ne kadar hakim olabildiğini görüyoruz. Gökhan ise topu atıyor ve bas gaza Gökhan bas gaza.

Roberto Carlos'ta futbolun yetenek kısmından çok güç ve hız kısmıyla star olmuş bir oyuncu.

Sanırım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir. Kötü oyuncudurlar demiyorum. Denizlispor'lu Yusuf yürüyerek adam geçer, bir başkası hızıyla adam geçer. Top tekniğine sahip olmak ise benim dediğim anlamda çok farklıdır.

Takımda en son eleştirilecek futbolcu Güiza'dır herhalde. Adam ne yapsa beğenilmiyor, taraftarlara oynuyormuş, tribünlere oynuyormuş vs. vs. Adam ne yapsın, kimse korner atmaya gitmiyor, o da mı gitmesin? Gitti kornere, açtı ellerini "kim kullanacak, çabuk biri gelsin" dedi ve biri geldi. Güiza'nın kullanacak hali yok ya korneri, zaten son atak, takımın tek forvet oyuncusu korner mi kullanacak? Orda yaptığı şey takımı ateşlemekti, "hadi gelsin biri kullansın korneri, gol atalım" demekti istediği şey ama diğer futbolcularda zerre kadar istek, arzu ve hırs olmadığından bir şey olmadı. Eğer bu diğer futbolcularda da olsaydı zaten Fenerbahçe galip gelirdi.

Luis Aragones Avrupa şampiyonu olmuş bir hoca ve ben eleştirilerin haksız olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl Zico çok mu iyiydi ki? Ligde anlamsız puan kayıpları yapılıyordu ve mücadele, ruh yoktu ligde, sadece bir Şampiyonlar Ligi ekstrası vardı o kadar. Zico elindeki güçlü kadroya rağmen geçen yıl ligde şampiyonluğu kaçırdı. Takım gidiyor Chelsea'yi, Sevilla'yı eziyor, Inter'i dağıtıyor, ama ligde OFTAŞspor'a, İBB'ye vs. puan kaybediyor. Bu yıl ikisi de yapılamıyor, yani sorun Aragones'te değil bana göre. Sorun kadroda, oyuncularda...

Yönetimin elbette hataları var ama bir yıl hata yapıldı diye tarihin en başarılı başkanını asıp kesmek de tamamen saçmalık. Aziz Yıldırım için istifa sesleri varmış tribünlerde, bunlar tamamen haksız, başkan bana göre bu yıl yanlış işler yaptı transferlerde ama ufacık yanlışlar bunca yıllık doğruları silip atacak değil.

Kadro olarak bir kere kesinlikle eksiklik var. Aragones değil, Mourinho da olsa bu kadroyu adam edemez. Uğur Boral, Selçuk, Kazım, Burak ve diğer isimler, eldeki malzeme buysa, Aragones ne yapsın? Çift forveti denedi, Alex'i göbekte kullandı eleştirildi, tek forvete döndü yine eleştiriliyor, adam ne yapacağını şaşırmış olmalı. Denenebilecek birçok şeyi denedi. Stoperde Yasin'i, Can'ı, Önder'i, ön liberoda Selçuk'u, Maldonado'yu, Josico'yu, Emre'yi, solda Uğur ve Emre'yi, sağda Kazım ve Burak'ı, orta sahada Alex, Semih'i, her şeyi denedi ama sonuç iyi değil. Bu durumda yapılacak şey, belli bir şablonda ısrar etmekten başka bir şey değil. Bir anlayış ve sistem belirlenip, bunun takıma adapte edilmesi için sabredilecek, beklenecek. Eldeki malzeme bu çünkü.

İki yıl önceki orta sahada Tuncay, Aurelio, Appiah, Deivid varken, bu yılki orta saha Uğur, Maldonado, Selçuk, Kazım dörtlüsü. Fark buradan belli oluyor zaten. Senin kaliteli bir sol kanadın, kaliteli bir sağ kanadın, kaliteli ön liberoların, oyun kurucuların yoksa yapacak bir şeyin yok zaten. Sen geçen yıl şampiyonluğu kaçırmışsın, kadronu güçlendireceğine, zayıflatıyorsun. Güiza dışında yapılan olumlu bir transfer yok. Emre'ye milyonlar verileceğine, Selçuk İnan daha uygun bir miktara transfer edilemez miydi? Emre'ye vereceğin paraya, Selçuk İnan, Mehmet Yıldız, Egemen Korkmaz gibi oyuncuları alabilecekken, gidip Emre'yi alıyorsun ki Emre kötü bir transfer demiyorum, sadece ihtiyaca yönelik bir transfer değil demek istiyorum. Aurelio kalmış olsaydı ve geçen yılki sistem devam ediyor olsaydı, Emre-Aurelio ikilisi milli takımda da olduğu gibi orta alanda verimli olabilirdi, fakat şimdi ön liberon yokken, orta alanda pas dağıtacak, top yapacak orta saha oyuncun yokken, rakibi zorlayacak alternatif bir forvetin yokken, stoperde savaşçı, inatçı bir adamın yokken Emre'ye verilen para gereksizdir. Her şeyin tamam olur, hiçbir eksiğin olmaz, o zaman orta alana yaratıcı, oyun kurucu, yetenekli bir Emre'yi transfer edersin, fakat onca eksik varken yapılan bu transfer gereksiz. Senin evinde telefonun yok, buzdolabın yok, çamaşır makinen yok, gidip bir binlerce lira verip dizüstü bilgisayar veya iPhone alıyorsun. Onun gibi bir şey.

Neyse, umarım işler yoluna girer ama Aragones'te ısrar edilmesi taraftarıyım kesinlikle, kendisini ispatlamış bir hoca ve bir futbolcunun sözü şöyleydi Luis hakkında: "Sabredilirse başarı gelir." Uzun vadede başarılı olabiliriz Luis ile, sonrasında da yardımcısı takımın başına geçecekmiş zaten, yönetim Luis'i gönderirse çok büyük bir hata yapar, hem maddi olarak kayıp yaşar, hem prestij olarak hem de yıl olarak kayıp yaşar.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Aziz Yıldırım gecesini gündüzünü Fenerbahçe'ye vermiştir. Kabul. Arkadaşları Fenerbahçe için her türlü fedakarlığı yapmıştır. Buna da kabul. Fakat kimse hatasız değildir, hatalar söylendiğinde kibiri bir kenara bırakıp '' bu adam şurda doğru söylüyor demeyi bilmeliler '' Aksi halde; Fenerbahçe zararlı çıkacaktır.

Maçtan sonra bir taraftara maçla ilgili soru sorulduğunda verdiği cevap kulaklara küpe olacak cinsten. '' Maldonado'nun maçta yıldızı olduğu takımdan ne bekleyelim ki ? ''

Dede geldiğinde o'nun için söylenen en önemli 2 özelliği disiplinli oluşu ve hücum futbolu oynatmasıydı. Kazım oyundan çıkarken kafasına göre takılıyor Dede görmedim diyor.Oyuncular sahada hep bitse de gitsek havasında Dede kulübede oturuyor. D. Kiev maçının sonuna kadar çift defansif orta saha oynuyoruz sonra Dede hücum futbolu seven hoca oluyor. Dede ya Fenerbahçe'nin yapısından haberdar değil ya da her maça sadece kaybetmemek üzere çıkan bir hoca. Onu da ne kadar becerebildiğimiz ortada.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Sayfa 8 / 9 İlkİlk ... 6789 SonSon

Mesaj Yetkileri