Fenerbahçe
Galatasaray
Beraberlik
Fenerbahçe'nin kazanacağından emindim, iddaada da 1 oynadım, (tek maç schalke'den yattık)Kadıköy'deki geleneği sürdürdüler ve beni yanıltmadılar.Tebrik ederim kendilerini...
servetin elmacik kemigi kirilmis. yedigi dirsekten oturu.. yoruma gerek yok herhalde ceza alani icinde atilan dirsek ve kirilan bir elmacik kemigi
Koskoca maçta sadece şu yorumu yaptın, eğer bu maçta hakeme hata bulup Galatasaray'ın oyunun beğeniyor ve yediğniz dört golde hata yok diyorsanız zaten Galatasaray'dan bu yıl iyi oyun beklemeyin.
Bu arada söylemeyi unuttum, Servet'te aynı şekilde Burak'a vurdu. Eli gözlerine girdi.
Bu arada msnde yazdığın kişisel iletinden sonra burada sağlıklı bir yorum yapacağından emin değilim zaten.
Arkadaşlar,maç bitmiş gitmiş daha ne tartışma polemiği yapıyorsunuz.Sadece takımlar nasıl oynadı,tebrik edin yeter.Her önüne gelen hakemleri eleştiriyor.
Galatasaray - Trabzonspor maçı sonrasıda biz aynı şeyleri söylüyorduk , sonra karıştı buralar . Neydi efendim bunlar .. önemli olan kaç şut çektiğin değil skordur. E Şimdide sen diyorsun ki 4-1 lik skor aldatmasın daha ne kadar aldatacak ki ? Demek ki oluyormuş bu tarz şeyler.
Hatta bir yönetici arkadaş tartışmaya izin vermeyerek
Maç tescillendi. Gs 3 - TS 0
yazarak konuyu kapadı ve bu olay benim çok zoruma gitti. Şimdi merak ediyorum aynı arkadaş yine buraya gelip
Fenerbahçe 4 - Galatasaray 1
Maç tescillenmiştir diyerek konuyu kapatacak mı ?
Evet konuşmaya gerek yok yendik/yenildik yeneni tebrikler.Yenilen takım için son maç değil bir dahakine iyi oynar yenersin!
Fanatik olmayan bunu yapar.Takım farketmez!
Harbiden TS nereden girdi konuya
Güzel maçtı tekrardan, eğlendim gerçekten uzun bir süre sonra. İlk yarı özellikle bir o kalede, bir bizim.. güzeldi.
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Yoo o maçı ben çoktan unuttum. Ts 23 , Gs 17 sebebide bu zaten. Ben burda o maçtan bahsetmiyorum sadece o yönetici arkadaşının bu tartışmalardan sonra buraya gelip aynı şekilde konuyu kapatmasını bekliyorum. Dönen tartışmalar aynı çünkü . O yüzden Maç çoktan tescillendi..
Arkadaşlar bugün sayısız uyarı verildi üyelere ve yöneticilere. O yüzden bu konuda pek meraklanmayın sadece uyarıyı ben mi alıyorum acaba diye.
(/s)
Öfkeyle oturan zararla kalkar diye bir söz vardır hatırlatayım ki senin durumunda böyle oldu. Yazarlığını kaybettin mesajlarınla. Bu konunun ikinci mesajını tekrar okumaya davet ediyorum herkesi. Sonra yok ben sadece skoru yazmıştım yok ben skoru tescil etmiştim yok ben gol yazdım uyarı aldım diye ağlamayın. Bugün yönetici/üye cezaları aldınız bu konu bu sene kitlenmeyecek ve siz yazmayı bir maçı analiz etmeyi öğrenene kadarda cezalar devam edecek.
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
fenerbahçe akıllı ve oyuncularına uygun bir taktikle oynadı ve hakettiği galibiyeti aldı.özellikle 2.yarıda kontraatağa çıkarken top biraz daha iyi top kullanabilen kişilerde olsaydı maç daha erken kopabilirdi.ayrıca maçta göbekteki ikili edu ve lugano da maçı kart görmeden tamamladı.onun dışında hakemin maça çok büyük bir etki yapmadığını söyleyebilirim.
bence galatasaraylıların bu maçı hakeme bağlamaması lazım.ben oyunun hiçbir bölümünde galatasaray ın bariz bir şekilde üstün oynayıp kaleyi sürekli yoklayıp sürekli gol pozisyonları yakaladığını hatırlamıyorum.
ayrıca hakeme sallayanlara söyleyeyim.kazım hakeme küfür ettiğinde direk kırmızı artı yanlış hatırlamıyorsam 2 tane de maç ceza aldı.ama hem küfreden hem de hakeme hakeme çekil diyen arda ya küfürden dolayı değil çekil dediği için sarı kart var.guiza nın kaçırdığı pozsiyonda kontraatağa çıkarken ayhan uğur a faul yaptı ama topu emre aldı ve devam etti,pozisyon sona erdiğinde ayhan ın görmesi gereken net bir sarı kart vardı,yanlış hatırlamıyorsam ayhan zaten sarı kart görmüştü ve ikiniciyi alması gerekirdi.en önemli olay ise ilk yarının ortalarında sarı kartı olan lincoln un hakemin yakınında fenerbahçe ceza sahasının hemen dışında yere atmasıydı.eğer hakem orada sarı kartı gösterebilseydi lincoln ikinci sarıdan kırmızı kartı görecekti ve galatasaray maçın geri kalanında 10 kişi kalacaktı.
Güzel bir görüntüJosico sanırım o yatan. Arda'nın taraflı tarafsz sevilmesinin bir nedeni
Bugunkü derbide gerginlik olmaması da güzeldi. Ufak tefek olay bile denilmeyecek seyler oldu sadece o kadar.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Öncelikle her ne kadar 2. devre tempo düşse de bu keyifli bize maçı izleten herkese teşekkür ederim.
Galatasaray'ın ilk golü atması onlar için kötü oldu, skoru koruyabilselerdi 10-15 dakika maçı alabilerlerdi ama erken eşitliğin sağlanması moral olarak Fenerbahçe'nin öne geçmesini sağladı oysa ki durum berabereydi, maç 0-0 gitse Galatasaray için daha iyi olurdu.
Hakeme hiç girmek istemiyorum, olaya art niyetli bakarsak çok hata buluruz. Fenerbahçe kaybetse Lincoln atılmalı diyenler olacaktı, kendisini bıraktı, tehlikeli bölgede hakemi aldatmaya yönelik pozisyon ve cezası sarı kart. Art niyet olduktan sonra çok hakem konuşulur.
Lincoln'ün gol verilmeyen pozisyonunda çift vuruş olduğunu hakem ilk andan itibaren belli ediyor ve hala buna rağmen tek vuruş yapıyorsanız hiç hakeme suç bulmayın. Ki Lugano önce topa vuruyor, orada Baros yok ve tehlikeli hareket nedeniyle hakem çalıyor düdüğü, sonra Lugano'nun bacağı inerken Baros'a çarpıyor. Hadi diyelim ki hakem burada hatalı, ondan kat kat daha da hatalı olan Galatasaraylı oyuncular, kabul edilemez bir hata bence bu, hakem tek eli havada bekliyor çünkü.
Selçuk'a üst üste 2 defa top vurduran savunma hatalı, maçtan önce Selçuk'un göstereceği performans sonuca etki edebilir demişti bir arkadaş, doğru çıktı. 2. gol öncesinde iyi paslaşmayla geldik kaleye ve Emre orada yapması gerekeni yapıp müdahale etti, etmese Güiza önünde kalacaktı top.
3. golde de Galatasaray kaleciyle birlikte savunmada çok hatalıydı. Güiza ve Semih yay üzerinde bom boş pozisyondaydı, Carlos direk kale yerine onlara pas atsa kaleci ile karşı karşıya kalacaklar neredeyse. Carlos güzel vurdu ve kalecinin sektirmesi, sektireceğini düşünerek 5 Fenerbahçeli oyuncunun kaleye doğru hareketlenmesi bunun yanında Galatasaraylı oyuncuların seyretmesi sonucunda Lugano golü buldu, pozisyonda Lugano ofsayt değildi.
Aragones çıkarabileceği en iyi kadroyu çıkardı, değişiklikler de yerindeydi, beğendim Aragones'i. Skibbe ise bu maç formsuzdu, Benfica maçının havasından çıkamamış sanırım.
Deivid yaşadığı onca şeye rağmen oynamaya başladı ve gollerini atıyor. Deivid'in oynayacağına bu kadar sevineceğimi hiç düşünmemiştim.
Fenerbahçeli oyuncular bu maçın önemini kavramışlar, iyi hazırlanmışlar. Alanı iyi daralttılar ve Galatasaray'a rahat oynama alanı bırakmadılar. Savunmada hatalar oldu, Galatasaray'ın golü de çok güzeldi, Lincoln güzel vuruşla golü yaptı.
Fenerbahçe istekliydi, mücadele etti, futbolda yapılması gerekenleri yaptı. Bu maçta sezonun en iyi oyununu, mücadelesini yaptı belki de Fenerbahçe ama gelecek hafta kazanacağının garantisi yok hala, takım havalanmadan bu istekle maçlara çıkmaya devam etmeli.
Maçın yıldızı bence Selçuk'tu. Zaman zaman acayip işler yapmaya kalkışsa da görevini eksiksiz yerine getirdi. Josico da Maldonado'dan daha iyi olduğunu gösterdi, net karar vermek için daha fazla izlemek gerekir.
Arda benim gözümde Avrupa Şampiyonası'ndan sonra bir dünya yıldızı olmuştu ama son haftalarda yaptıklarıyla gözümden düşüyor. Bu sadece benim şahsi düşüncemdir, eğer yıldız olmak istiyorsa bu şekilde işler yapmamalı bence.
Bu maçın artık çıkış maçı olmasını ve devre arasına kadar yukarıdan kopmadan maçları kazanmamızı diliyorum. Sanırım şimdiki 7 maçtan 5'ini içerde oynayacağız. 4 maç da olabilir ama bu avantajı iyi değerlendirmeliyiz. İstedikten sonra yapabileceklerini gösterdiler artık yapamazlarsa daha çok eleştiri alacaklardır.
"YÜCE ATATÜRK"
2 Oyuncumuz ( R.C. 3- Gûiza ) sakatlanarak çıktı. 3. oyuncu değişikliğinden sonra Josico'da sakatlandı sandm bir an yüreğim ağzıma geldi ama kazandık mutluyuz.
Galatasaray'ın daha iyi oynamasını bekliyodum ama bir türlü istenilen oyunu sergileyemedi. Hele Baros'u çıkarması tamamen hataydı.
Hakeme bir kaç arkadaş çok sallıyoda hakem ne hata yaptı bilen varmı ?
Last edited by KaPaLı : 10.Kasım.2008 at 01:36
Bence Barosu cıkarmak doğru hamleydi; ama Ümiti de yanında götürmek yanlıştı. Baros - Kewell değişikliği yeterli olurdu düşüncesindeydim ki Nonda nın bu oyununu görünce de haksız olmadıgımı anladım. Solda Kewell , Sagda Arda , Forvette Ümit daha iyi olurdu. En azından Ümit'i 2. yarının ilk 15 dakikası oyunda tutmalıydı.
Last edited by GeNç KaRTaL : 10.Kasım.2008 at 07:52
Arzulu Ümit Karan'ı Oyundan Çıkarmak Maçı Fenerbahçeye İtti. İkinci yarıdaki Yoğun Presten 2 Top Yapamadık. Fenerbahçe Maçı, Maç Boyunca Hakeden Taraftı. Hakeminde Katkılarını Saymak Gerek Tabikide.
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda
Maçın en net pozisyonu goller de dahil Emre' nin sol ayağının dışıyla Güiza' ya verdiği pasla Güiza' nın inanılmazı başardığı pozisyondu. Fenerbahçe oyuncuları fizik olarak çok daha güçlü ve dayanıklı, bunu da çok iyi gösterdiler diye düşünüyorum.
Öncelikle Fenerbahçe'nin galibiyetini kutlarım iyi bir maç oldu maçın kaderini değiştiren olay Lugano'nun golüydü Erman hocanında dediği gibi Galatasaray takım savunmasını yapamıyor buna acil bir sorun bulması lazım Skibbe'nin..
Ben bunu yazacaktım ama tartışma olmasın diye üstü kapalı yazdım, hiç hoş değildi..
Hakem sesten tam duymamış sanırım, duysaydı atılırdı..
Baros, Nonda vs.. elle dokunmayı aştı bu artık, kolunu ileri uzatarak top almaya çalışmak hele derbide, nasıl profesyonelliktir bu?
Arda'nın da golde elle oynadığını sanıyorum ama yanılıyor olabilirim, hadi o neyse pozisyon icabı, mahalle maçında espri olsun diye göstere göstere topu elle kesersin, sen gülersin millet tartışır laf söyler, onun gibi oldu anlamadım ben ne yapmaya çalıştılar.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Helal olsun Servet'e. Bugun Gs adına iyi olan oyuncular Servet , Lincoln ve Ayhan'dı. O Servet 20 küsür dakika kırıkla oynamış.Servet'ten inanılmaz mücadele! Fenerbahçe maçında atağa çıktığı bir pozisyonda Edu ile girdiği hava topu mücadelesinde yerde kalan Servet'in, maç sonunda elmacık kemiğinin kırıldığı ortaya çıktı! Bu haberle, Servet'in en az 28 dakika yüzündeki kırıkla mücadele ettiği ortaya çıktı!
Fenerbahçe maçının 62. dakikasında kafa topu mücadelesinde ceza alanı içinde Edu'nun dirseği yüzüne gelen Servet Çetin, bu pozisyon sonrası bir süre yerde kalmıştı.
Yanağını tutan Servet için Fenerbahçeli futbolcular da seferber olurken, Nonda sağlık görevlilerini sahaya davet etmişti. Bu dakikadan sonra ise Servet oyuna devam etti.
Fakat maç sonunda yıldız futbolcunun elmacık kemiğinin kırıldığı bilgisi geldi. Servet'in kontrol için hastaneye gittiği belirtilirken, gelecek hafta sahada olup olmayacağı ise netlik kazanmadı.
Servet akşamın en çalışkan oyuncusuydu zaten savunma taraflı Servet ve Ayhan olmasaydı sanırım çöküş yaşanırdı. Meira'nın bölgesinde çok eksiklik olduğunu sezdim. O bölgede çok sırıtıyor özellikle pas hataları çoktu. Fenerbahçe'nin ortasahası çok çalıştı arı gibi her yana koştular Josico ve Selçuk gerçekten çok çabaladılar. Top ne zaman Arda, Lincoln veya Baros/Nonda'ya gelsin pres vardı. Ayrıca Galatasaray organize atak kurmakta çok zorlandı. Ortasahayı geçmekte ve defanstan ileri top taşımakta çok zorlandı. Fenerbahçe ileri hattında Guiza her ne kadar çok kaçırıyor deselerde hakkını vermek lazım çok koşuyor pres yapıyor. Skibbe'nin Ümit'i niye oyundan aldığı konusunda çok konuşuyor, itiraz ediyor diye olabileceğini düşünüyorum ama bence bu kararında hatalıydı. Galatasaray'dan daha dirençli bir futbol bekliyordum, daha çok pres yapan ama tam tersi bu futbolu Fenerbahçe'den gördüm. Her ne kadar istatistikler top Galatasaray'da desede, organize bir atak olmadığı için top ordan oraya dolaştığı için benim için pek bir anlam ifade etmiyor. Lincoln çok çalıştı çabaladı ama malesef çok yalnız kaldı. Bu gece bir çok TV kanalındada söylendiği gibi bu mağlubiyet takımımız adına ağır bir acı hatıra bıraktı. Ezeli rekabet sonuçları acı olur. Bu gece bu acıyı Galatasaraylılar olarak yaşadık biz mutlu olsaydık Fenerbahçe karışacaktı. İşte böyle büyük maçlar geçmişe örtü çeker. Bu gece Fenerbahçe kötü giden gidişine bir örtü çekti. Bizler Galatasaraylılar olarak üzülsekte kaybedilen tek şey 9 yıldır kazanamadığımız Saraçoğlunda yine kazanamadık. Sağlık olsun futbolcularımız olayın ciddiyetine umarım varırlar ve artık puan kaybı yaşamayız. Eğer bir şampiyonluk gelirse taraftarımız Saraçoğlu'nda ki bu mağlubiyeti mutlaka hatırlayacaktır. Bu acıyı unutturacak tek şey takımın kenetlenip UEFA Finalinde tekrar bu sahaya gelerek tribünlere o büyük kupayı tekrar kaldırılması yeminidir.
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht