Türk takımların hastalıgıdır güçlüye kafa tutarızzayıf rakime puan veririrz
![]()
Türk takımların hastalıgıdır güçlüye kafa tutarızzayıf rakime puan veririrz
![]()
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Uzun uzun yorum yapmayacağım. Tek bir şey söyleyeceğim. Mükemmelsiniz![]()
hayranıyım şu Galatasaray'ınbide dün akşam alınan diğer maç sonuçlarına baktığımda Galatasaray işi sıkı tutarsa bu kupayı alır!
Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
Hak bela yazmaz kul azmadıkça.
Önce maçtan karelerle başlayayım:
Rijkaard ve oyuncularımız sevinirken
Bu da galibiyetten sonra...
Bu da Baros'un bire birdeki mücadelesi...
Sabri'nin gol sevinci.
Son resimde güzel oyunuyla beğeni toplayan Emre Aşık'a ait.
MAÇ SONU: Panathinaikos-Galatasaray
Öncelikle şunu söyleyerek başlayayım. Grubun seri başına karşı alınacak 1 puan hiçte fena olmazdı. Biz 3 puanı aldık, bir ayrı hoş oldu. Ancak oyuna değinecek olursak ben o kadar memnun değilim. Özellikle ilk yarıda orta sahada verdiğimiz boşluklar ve 3. golü attıktan sonra lakayt oyunumuz yüzünden yaptığımız pas hataları, sonucunda da yediğimiz gol… Şimdi mevki mevki Galatasaray’ı inceleyeyim.
Öncelikle en çok memnun olduğum mevki kaleci mevkiiydi. Tebrikler Leo Franco. Maçtan önce yazdığım yazıda Leo Franco’nun henüz kendini ispatlayamadığını, bu maçın onun için çok önemli olduğunu söylemiştim. Sanırım doğru şeyler söylemişim. Gerçekten çok iyi bir maç çıkarttı. Birkaç önemli pozisyonu önledi. Umarım her maç böyle devam eder.
Defansa gelecek olursak, sağ tarafımız klasik Sabri tarafı. Boşluklar sık sık oluyor, zaten karşısında da Leto gibi bir oyuncu olunca ben ucuz yırttığımızı düşünüyorum. Çünkü Leto ayağına topu her alışında Sabri’yi dizerek geçecek kapasitede. Nitekim zaman zaman yaptı da bunu. Sol tarafımız ise gerçekten fena değildi. Canavar gibisin Uğur. O yaşadığın büyük sakatlıktan sonra çıkıp gerçek mevkiin olmayan sol bekte Aslanlar gibi oynaman beni çok memnun etti. Tebrikler tekrar. Stoperlerimize gelecek olursak Emre Aşık gerçekten iyiydi. İyi toplar kesti, hava toplarında geçit vermedi. Yaşına rağmen harika oyunuyla benim beğenimi aldı. Hakan Balta ise klasik formunda… Hiçbir hata yaptığını görmedim ki genelde görmüyoruz.
Bir de burada Emre Güngör’e bir parantez açmak istiyorum. Her maçta sakatlanıyor. Veya özgüveni eksik, oynayamayacağı hissine kapılıp her maçta sakat taklidi yapıyor. Yalnız artık yeter, Galatasaray takımına geldiysen oynayacaksın. Ben Emre’nin iyi bir futbolcu olduğuna inanıyorum ama şu yaptıkları, cidden can sıkıyor bazen.
Orta sahamızı ilk yarıda çok fazla boşluk verdi, iyi değildi. Bütün maç boyunca Rijkaard’ın oraya müdahale etmesini bekledim. Mutlaka görmüştür o boşluğu. Ancak ikinci yarıda orta sahamız biraz toparlandı ve daha iyi oynamaya başladı. Özellikle Mustafa Sarp, formayı kaptırmak niyetinde değil. Mehmet Topal ise zamanla daha iyi olacaktır. Bir de şuraya değineyim ne zaman ki 3. golü attık orta sahada çok aşırı top kaybı yapmaya başladık. Çünkü çok lakayt oynadık adeta dalga geçtik rakip ile. Ben hiçbir maçta 3-0 öndeyken bu kadar heyecanlanmamıştım, korkmamıştım. Çünkü her an gol yiyebilirdik ki yedik zaten. Geçte olsa Rijkaard müdahale etti oraya ve Barış Özbek’i oyuna alarak içime su serpti. Orta saha mevkiinde biraz daha dikkatli olmalıyız.
Hücum hattımız ise her zamanki gibiydi. Sadece Baros biraz fazla kaçırdı ama olsun. Baros gerçekten iyi oynadı ama bu kadar kaçırmasına rağmen. Keita istediğimiz gibi değildi, Rijkaard görmüş olacak ki son dakikalarda da olsa çıkardı Keita’yı. Kewell her zaman ki gibiydi. Biraz daha etkisizdi onu kabul ediyorum ama adam her an gol kokuyor, bu özelliğini de çok seviyorum. Arda yorgundu oyuna girdiğinde bile ama olsun son dakikalarında iyi mücadele etti. Elano ise 2 gol,1 asistle maçı lehimize çevirdi. Gerçekten nasıl bir futbolcu olduğunu kanıtladı. Hiçbir şey yapmasa bile 1 gol veya 1 asist yapıyor. Maçı her an lehimize çevirebilecek bir futbolcu.
Bir de şöyle maça genel olarak bakarsak oyuna onların hediyesiyle başladık. Gerçekten o gol olunca bastıracaklarını anlamıştım ama ilk yarıyı 1-0 üstün bitirmemiz çok iyi oldu. Yine 2. yarının başında bulduğumuz gol içimize su serpti. Ondan sonra maç genel olarak Yunan ekibinin ataklarıyla geçti ama attığımız 3. gol çok iyi oldu. Yine de maçı koparamadık ben hiçbir maçta 3 farklı galipken bu kadar korkmamıştım, heyecanlanmamıştım.
Bir de notum var onu ekleyerek bitireyim bu yazıyı: Maçta hiçbir olay çıkmadı, tribün şovu falan yoktu. Türkleri kızdıracak bir şeyde yoktu. Umarım herkes ön yargılı davranmanın yanlışlığını anlamıştır. Tebrikler Galatasaray, tebrikler Panathinaikos.
GSyi tebrik ederim net skorla geçmeleri çok güzel daha farklıda olabilirdi ama sanırım barıs kewell gibi adamlar zeminni azizliğine uğradı.
Biz hiç kızmadık canııım... Önyargıya gerek yook..
Galatasaray'ın duran top organizasyonlarının yanında şimdide ofsayt taktiği ortaya çıktı. Önce Beşiktaş maçında şimdi de burada ofsayt rekoru kırdırıyorduk. Takımın bunu ne kadar başarılı yaptığı ortada tamam belki biri gol oldu fakat Galatasaray yediği bir golün altından kalkabilecek güçtedir.
Tek bir isteğim daha var. Şu göbekte oynayan oyuncularımızın pas yeteneğinin biraz geliştirilmesi. Buda olursa Galatasaray çok daha gol atabilir. Atamazsa bile hücuma çıkarken topu kaptırmaz ve kalemizde pozisyon vermeyiz.
Keita içinde şunu söylemek istiyorum. Kaliteli bir oyuncu olduğu kesin. Ancak ilk maçlardaki performansını göremiyorum. Sağ kanat işlemez oldu. En azından Keita ile gerçekleşen bir atağımız yok. Aldığı toplarda direk sonuca gidecek şekilde davranırsa iyi olur. Şovu galibiyetle beraber son dakikalara bırakmalı.
Aynı zamanda pozisyon verme rekoruda kırdı ama.Tek başına Serdar en az 4-5 defa karşı karşıya yakaladı.Dünde bir sürü savunma arkasına atılan toptan pozisyon verdi G.Saray...
F.Terim'in her zaman dediği gibi ofsayt taktiği diye birşey yoktur.Yani olmamalıdır anlamında söyledi bunu,yapılmamalı bu taktik...
keita bir tek bu maçta kötü oldu bence. bunda da defansa acayip yardım ettiği için. onun dışında keita nın hiç eksiği yok. tek bi şey dışında. o da bana kalsın..
Leo Franco'da maçta çok iyiydi bence bi kaç önemli kurtarış yaptı ve nefis bi çalım attı![]()
Etkili oldu da ama Sabri bu maçtada iyi oynadı. Herkesin maç içinde ufak hataları olabilir. Karşısındaki oyuncuda etkili olunca zorlandı biraz ama çok koştu. Ben beğendim.
valla ben 3gp(hatta daha kötü) kalitesinde ve ikinci yarısını seyrettim maçın ve izlediğim bölümlerde keita birşeyler yapmaya çalışıyordu defansta. asıl sorun kademesinin bir bek kadar olmadığı için durdurucu bir etkisinin çok olmaması. hızıyla yapıyor kademeyi top kesmeyi. ve mücadeleci yapısıyla..
Aynı zamanda pozisyon verme rekoruda kırdı ama.Tek başına Serdar en az 4-5 defa karşı karşıya yakaladı.Dünde bir sürü savunma arkasına atılan toptan pozisyon verdi G.Saray...
F.Terim'in her zaman dediği gibi ofsayt taktiği diye birşey yoktur.Yani olmamalıdır anlamında söyledi bunu,yapılmamalı bu taktik...
valla 12 maçtır aralıksız gol atan farklı kazanan bir takıma karşı bunları söylemek birazcık önyargı bence. bu takımın ofsayt taktiği yapmaması için bir sebep yok. leo franco, 2 ön liberö faktörü şu anda ilk aklıma gelenler. fatih terim halt etmiş diyeceğim ama ayıp olmasın geri alıyorum. pana maçında 3. gole kadar rakip takımın üstünlüğü dahi yoktu. sonradan değişik bazı şeyler oldu ve üstünlüğü ele geçirdiler. ve ofsayt taktiği ile pek ilgisi yoktu sanırım. neticede 70 dakika falan(yanılıyorsam düzeltin) sağ bekten bozma bir sol bek, sol bekten bozma bir stoper(hatta orta sahadan bozma sol bek en temelinde), ve 36 lık emre aşık, geri dönüşleri az olan bir sabri sarıoğlu. bu savunma hattı da bir zahmet biraz pozisyon yesin. bir de olaya şöyle bakmak lazım(kötü futbol denince), pana maça iyi hazırlanmış, hocalarının gözünden belli oluyordu. başka bir türk takımı olsaydı muhtemelen yenilecekti o deplasmanda. ve öyle olduğunda bize şöyle bir teklif sunulsaydı herhalde herkes havada kabul ederdi ; " x türk takımı yenildi bu maçta ama zamanı geri alıp size şöyle bir teklifimiz var. takım kötü oynayacak ama kazanacak" . böyle denseydi her yer bayram havasına dönerdi ama galatasaray kötü oynamamsına rağmen bu atılan nidaları ben hiç gerçekçi bulmuyorum. ha, bazı sıkıntılar olduğu gerçek, daha sezonun başındayız yahu, eylül ayındayız. her şey anında olmaz. hele böyle bir sistem böyle radikal bir ekip değişikliği. alışması kolay değil.
serdar özkan ın da o kadar pozisyonu olduğunu sanmıyorum, 1 tane vardı servet i çalımlayıp üstten çıkan. onun dışında bir de hakan balta nın sliding tackle ile topu kaptığı pozisyon. başka karşı karşıya yoktu galiba.
takımda hala eksikler var ama bu düzeltilemez demek değil, aksine bu sıkıntılar düzeltilmek için doğuyor. sistemde böyle aksaklıklar çok normal. kaldı ki bu maçta sistem aksaklığından çok başka bazı etkenler vardı. psikolojik diyelim, öyle kalsın.
ben rijkaard gibi bir hocayı hala ve hala bu şekilde eleştirmeyi(taktiksel-sistemsel konularda) doğru bulmuyorum. dünya üzerinde her maç süper oynayıp da kazanan bir takım yok . barça dahil. hem de 7-8 yıldır uygulamalarına rağmen bu sistemi. illa ki bir şeyler etkili olur, takım sekteye uğrayabilir. ama skora aldanmayın şans bal ciddi olmayan rakip vs vs bunları saçma buluyorum. söz meclisten dışarı.. saygılar ..
Ben zaten Rijkaard'ın böyle bir taktikle oynattığını düşünmüyorum.Maç içinde gelişen olgular bunlar.Örneğin dün Salpingidis'in yerinde daha atletik ve koşu zamanlamasını iyi ayarlayan birisine bunu yaparsanız sonucu kötü olur.Örneğin futbol adına hiçbir yeteneği olmayan Youla'nın en iyi yaptığı şeydi bu
En basitinden dün Cisse olsaydı(benim için Youla'dan farkı yoktur) o sözde ofsayt taktiğini deler geçerdi...
bilmiyorum bence kasıtlı olabilir o uygulama. neyse ben maç hakkında daha detaylı yorum yapmak istemiyorum nitekim 90 dakika izlemedim maçı geniş özetlerinden yorum yapmaya çalışıyorum o yüzden yanlış yerlere varmasını istemem dedikleriminin.
stoper alınmalıydı diyorum son olarak .. ((e.güngör ü gördükten sonra))
saygılar..
Rijkaard'dan iyi biliyorsanız sorun yok![]()
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Şimdi olaya şu açıdan bakmak lazım.Evet Cissé ya da Yolua gibi biri oynasaydı ofsayt taktiği yapılmazdı. Ama yok. Ve direkt maça çıkarken yapılmış bir şeyde değil verilen direktifle sonradan yapılmaya başlandı.Çünkü o tip aradan kayacak zekaya sahip bir ileri ucu yoktu Pana'nın. Bir yandan da düşünün Servet ve Gökhan Zan yok. Maça sürekli sakatlanan Emre Güngör ve 36 yaşı galiba Emre Aşık ile başlamışsınız. Stoperiniz sakatlanmış.Nereye koysanız oynarım diyen Hakan Balta'yı stopere koymuşsunuz.Ne kadar stoperlik deneyimi de olsa bile sol bekte oynamaya artık alışmış birisinin stoper oynaması zordur. Emre Aşık maç içinde sürekli Hakan Balta'ya bana bak dedi ve bir şekilde senkronu tutturdular. Tutturamasalardı zaten iki hata üst üste yapıldıktan sonra teknik heyet dönerdi.Sonra 2 fark oldu, sonraki hatalara da burdan maç verilmez diye bir şekilde göz yumuldu.Pana'nın kaçırdığı kadar GS'de kaçırdı çünkü. Maç hadi 3-1 bitmezdi de 5-3 biterdi.Stoperi olsa tabiki uygulamazlar ,risk alındı denendi. Uğur sol bek oynadı bundan bahsetmiyorum bile. Bir kişi daha sakatlansa Kewell'ı yine stoperde görecektik belki deBöyle bir mecburi defans kurgusu olan bir takıma da şöyle pozisyo verdi falan demek de çok gerçekçi olmuyor çünkü vermesi gereken kadar verdi. Gayet de iyi oynadılar ben daha fazla verirler diye bekliyordum.
Siz teknik direktör olsanız,elinizde böyle zorluk da olmasa gözünüzü kabatıp sağda Sabri solda Uğur ortada emeklilik vakti gelmiş ama yinede eski usul stoperliği iyi beceren Emre ve sol bekden yarı stoper takviyeli Hakan Balta ile çıkar mısınız? Ve çıkarsanız pozisyon vermem diyebilir misiniz?
Önce bunu düşünmek lazım.
İlk 10 dk tribünler çok sessizdi. Bu mu pana traftarı diyordumki sonradan anladımMeğer o ölenler için 10 dk lık sessiz duruyorlarmış.
Yunanistanda Galatasarayın 3lü sünü duymakda çok zevkliydiMaça GS tarafarı alınmayacaktı ama nasıl olduysa girmişler seslerini bile duyurdular golden sonra
O 10 dk lık sessizlik fırsatını iyi değerlendirip ilk golü attık. Buda bize güven getirdi. Tezahuratlar başladıktan sonra Pana atak yapmaya başladı. 2. golü bulunca iyice rahatladım. Zevkli bir maçtı , Atinada Yunanları yenmenin zevkide bambaşkadır zaten
Dün Sabri güzel oynadı ama Beşiktaş maçındaki gibi oynayamadı
Leo Franco yine formundaydı.
Savunmada Kafa vuruşlarımız çok yerli yerinde. Ama hala atağa çıkarken çok saçma top kayıpları yapıp kontra atak yiyoruz.
Atakta ise çok başarılıyız. Top kewell a gelince heycan başlıyor zatenKeşke gol atsaydı dün ama olmadı. Elanodan çok güzel bir futbol bekliyordum bugün. Beni yanıltmadı. Topla oynadığı süre 1.42 dk ama bu süre içinde 2 gol 1 de asist yapmayı başardı.Baros çok gol pozisyonu harcadı. Ama attığı golle kendini affetirdi.
Tebrikler Galatasaray !
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Konu pozisyon vermek iyi savunma yapamamak falan değil...
Ofsayt taktiğinin başarılı olduğu vurgulandı...
Bende böyle bir taktiğin olmaması gerektiğini,hatta son iki maçtır bunun neticesinde rakiplere pozisyon verildiğini söyledim sadece...
Bu arada dün taraftar çok güzeldi onu söylemeyi unuttum. Büyücü gibi birşey yapıyordu herkezÖnde TD yi gösterirken arkada Taraftarları gösteriyordu. Anlamışsınızdır heralde
![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Zaten bir orda ayrılıyoruz Anılcım.Ofsayt taktiği nispeten başarılı Pana karşısında, Beşiktaş karşısında ise onu Beşiktaş'ın forvetlerine sormak lazım, rakibin uyuyan forvete sahipse defansın da kör topal halde çıkmışsan ofsayt taktiği seni bir yere kadar kurtarır.Yaslanır ya da adam kovalarsan daha çok pozisyon verir belki de oyuncun atılabilir.
Pana maçında da bu 4 lü ofsayt taktiği uygulamayıp eski usul savunsaydı kötü rüya görebilirdik. Daha çok pozisyon yerdik diye düşünüyorum.