Meireles ve Baroni orta saha kalabalığında vazgeçmemiz gereken isimler gibi duruyor. Meireles belki en iyi orta sahamız ama Mehmet Topal ile hemen hemen aynı işi yapıyorlar, topal türk olduğu için yedek bekleyemeyecek kadar değerli bu yüzden Meireles'i göndermeliz.Cris'e zaten değinmeye bile gerek yok.
Tabi böyle denildiğinde de şu sorun çıkıyor ortaya. Bu iki oyuncu gittiğinde orta da topal-emre-alper oynayacak ve Topal ve Emre çok maç kaçıran adamlar bunlardan 1'i bile eksik olsa kulübeden gelecek isimler Selçuk-Holmen-Salih. Eğer Meireles giderse aslardan biri eksik olduğunda kulübeden gelen oyuncunun kalitesi çok düşüyor. Bu yüzden bu konuda kararsız kalıyorum,işin içinden çıkamıyorum. Muhtemelen teknik heyette aynı şeyi düşünüyordur. Ve bu yüzden Meireles'i göndermemeyi seçeceklerdir ama Cristian'a sakın aynı tarifeyi uygulamasınlar. Onun oynadığını Salih'te Holmen de rahat rahat oynar.
Yobo'da gitmeli tabiki. Yedek yabancı stoper genç değilse lükstür. İngiltere'den bi alıcı bulunmalı kendisine. Mümkünse Selçuk ve Serdar Kesimal'de gönderilmeli. Basında yazıldığı gibi Krasiç kiraya gönderilebilir ama bence yabancı sayısı Yobo ve Baroni ile açılıyor,Krasic kalırsa daha iyi olur. 4-4-2 oynamak istediğimizde ideal bir kanat oyuncusu.
Bunun dışında ben Cardozo'yu alamazsak dahi 4-4-2 oynanmasından yanayım. Yine zorlama bir 4-4-2 olur belki(Krasic'in form durumuna bağlı olarak) ama yinede olmalı.Aşağıdaki benim şu anki kadromuzda mevcut 11'im. Krasic cok form tutarsa Alper'i göbeğe atıp orta saha rotasyonuna sokabiliriz ama mevcut kadroda ideal 11 bu gibi duruyor.
Bu dizilime zorlama 4-4-2 dememin sebebi gerçek mevkisi orta sahanın ortası olan Alper ve forvet olan Kuyt'ın sağa açılarak oynamaları. İkisi de tam kanat oyuncusu değiller ama her fırsatta sağ çizgiyi kullanmayı deniyorlar. Sağ çizgiyi hem boş bırakmazlar hem de tam doldurmazlar Deivid Gökhan uyumu yakalanabilir bu 3'Lü sağı idare ederken.
edit: Söylemeden geçemeyeceğim biz o Tosic'i alacaktık Gençlerbirliği'nden yanlış sol bek seçtik.