Webo şuan tam bir Umut Bulut Fenerbahçe'de ilk 11 çıktığı maçlarda nedense beklenen performansı tam anlamıyla veremiyor.
Webo şuan tam bir Umut Bulut Fenerbahçe'de ilk 11 çıktığı maçlarda nedense beklenen performansı tam anlamıyla veremiyor.
Diego Ribas ile kesin anlaşılmış. Oyuncuya 5 milyon € imza parası + 3,6 milyon € maaş ödenecek. Açıklama CL finalinden sonra gelecek. Almanya'da Mahmut Uslu ve Diego + babası bir araya geldi ve anlaşıldı.
İyi transfer.
Ligde çok yararı olacaktır. Oyun stilini Emre'ye benzetmişimdir hep. Ancak bence Emre'den çok daha teknik ve hızlı. Fakat en sevmediğim özelliği biraz fazla çalım atması ve bencil oynaması. Dediğim gibi bize çok yararı dokunur. Bunu dışında Salih gibi bir oyuncu ise muhtemelen yedek kulübesine hapsolacak.
Umarım doğrudur biz almazsak Beşiktaş alsın,ligin kalitesini arttırır.
Gereksiz transfer Diego.Tekrardan Alex de Souza tarzı bir oyuncunun ayaklarına bakacağız.Aykut Kocaman sayesinde bundan kurtulmuştuk Ersun Yanal sayesinde geri döndük.Salih gibi genç adamın var takım oyununu en iyi şekilde oynuyorsun.Zamnında Alex varsa Fenerbahçe vardı Alex yoksa Fenerbahçe yoktu.Yine öyle olacak.
Türkiye'de her türlü fark yaratır, iyi transfer de şu Diego'ya yıllardır ısınamayan bi ben mi varım yahu bir türlü sevemedim herifi dediğim gibi iyi topçu orası ayrı![]()
Screw you guys, I'm goin' home
Alex varkenki gibi ayaklarına bakmayız emin ol. Aykut Kocaman,Daum,Zico'nun oyun stilleri az çok belliydi, Alex 5-10 dakika kendini gösterirse maçı alıyorduk, gösteremezse alamıyorduk. Bu hocalar buna razı geliyordu. (Aykut Kocaman son sezon hariç)
Diego gelirse, Ersun hoca onu Alex gibi sahada serbest bırakmaz. Sürekli ''topu ileriye daha hızlı taşımamız''dan bahsediyor Ersun Yanal, Diego tam anlamıyla bu olur. Daha komple bir Diego yaratabilirse; koşan,pres yapan,kaleye şut atan, arapası atan bir Diego yaratabilirse ki bence düşüncesi bu, yararlı olabilir.
Diego, eğer geldiyse daha önce de demiştim büyük balon olacak gibi geliyor. Öyle bir his var içimde.
O paralar doğruysa saçmalıktan başka bir şey değil. 5 milyon Euro imza parası mı olur, yine kulübün paralarını çarçur ediyorlar. Ben aldığı paranın karşılığını vereceğine inanmıyorum, transfer gerçekleşirse umarım beni yanıltır.
Ve Diego Ribas Kap'a bildirildi.
İlk önce yaşı biraz fazla geldi Diego'nun ama Alex'te 27 yasında gelmisti.Sonunda bir oyun kurucu geldi insallah güzel bir performans sergiler.ŞL finali ve ve Barca maçında nasıl oynayacak bakalım yıldızımız.![]()
Hücum varyasyonlarına çeşitlilik katabilecek bir oyuncu, böylesi bir oyuncuya ihtiyacımız var. Alex'i kullandığımız mantıkla kullanmayacağız muhtemelen, tek forvet arkasına da bir oyuncu şeklinde oynatmayacaktır Ersun Yanal.
Alınırsa faydalı olacaktır, Almanya'da başarılı olmuş oyuncular ülkemizde de genelde iş görüyorlar.
Yerli forvet lazım kesinlikle, Mevlüt gerçekleşirse çok iyi olur, başka transfer de yapılmaz sanırım.
"YÜCE ATATÜRK"
Bence iyi transfer. Zaman zaman ortasahada bu sezon yaratıcılık eksikliği çektik. Hücuma dönük yaratıcı bir ortasahaya gereksinim vardı. Umarım Diego performansıyla istenilenleri karşılar.
Bence Sol yada Sağ farketmez bir tane kanat oyuncusu da lazım.Gerçek bir kanat oyuncusu izleyelim artık.
Sanırsam ilk plânda Diego ile Mevlüt transferleri üzerinde yoğunlaşılacak. Erken başlandı bu sene transfere. Olması gereken, taraftarın istediği gibi... Kadroda gidecek yabancılarda olacaktır. Bana göre Baroni'ye hiç gerek yok, Meireles'te DK varken, Potekiz ile de iyi bir performans gösterirse kesinlikle satılmalı. Emenike'ye de gerek yok. Kalacaksa Sow, Webo ve Mevlüt üçlüsü bizi götürür. Savunmada Alves dışında herkesi yollayabiliriz, Kadlec'de dahil. Kanat için Stoch düşünülebilir aslında.
Bu arada Diego bu akşamki maçta yedek başlayacak. Bu akşamki oynanacak maçta kadroda yer alan oyunculardan her hangi birisini Türkiye'de izlemek bile çok güzel olur. Diego'da bunlardan birisi. Fakat ücreti biraz uçuk geldi. Maaş neyse de imza parası nedir yahu. Nerdeyse 1.5 yıllık maaşını veriyoruz bir anda.
kesinlik yok ki henuz, gorusmelere baslandigi bildirilmis.
cok maliyetli olmaz umarim, guzel bir maas dengesi var hali hazirda.
bir alex degil ama teknik fakiri takimda acik ara en yaratici futbolcu olacak gelirse![]()
Böylece Beşiktaş yönetiminin yalancı, insanları oyalayan bir politikaya sahip olduğu bir kez daha kanıtlandı. Onların çapına Burhan Eşer, Aatıf Şeyşu falan yaraşırdı zaten!
F.Bahçe bence çok iyi bir transfer yaptı gerçekten. Bana göre Kampl'ı da alıp Kuyt'u ve Webo'yu yollasınlar. Seneye Kampl, Diego, Sow, Emenike hücum hattıyla yardırırlar.
katılıyorum .mesela türkiye simdi diego geldiginde bir sneıjder ve fernandes vari olucak bıraz cunku bır alex kolay yetişmiyor.sevincegimiz nokta diego kosmuyor v.s hagi-diego tartısması pek olmaz dıego transferı bu acıdan tam bır nokta transferi yönetimi kutlarım
O yazılan paraları da verseler gayet normal karşılıyorum ben bunu. Bonservisi yok sonuç olarak bonservisi olan diego ayarında bir oyuncu almış olsak o paralardan fazlası ödenirdi. Zaten bize ne parasından,bize kupa ve şampiyonluklar lazım. Bakalım Ersun Yanal benim aklımdaki sisteme dönecek mi Diego ile birlikte.
Bahsettiğim sistem 4-2-3-1 ama Chelsea ve Atletico Madrid gibi. Yani 3 olarak sayılan kısımda tam kanat oyuncusu yok,sürekli dolaşan hareketli oyuncular var. Diego bu 3'lünün merkezi için biçilmiş kaftan,Alper'de solu için aynı şekilde. Eğer Sow'u satıp oradan kazandığımız parayla Kampl tarzı bir hücüma dönük orta saha daha alırsak inanılmaz bir takım olabiliriz.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Alınması takdirde bir açığı kapatmış bulunuyoruz. Sağa veya Sola bir tane de adam akıllı kanat oyuncusu aldık mı tamamdır. Eğer Cas'ın gerekçeli kararından sonra Şampiyonlar Ligi kararını lehimize çevirebilirsek belki 2-3 transfer daha gerekebilir ama sadece TR liginde oynayacaksak mevcut kadroya 1-2 eksik bu takıma Nisan sonunda değil Nisan başında şampiyonluğu gösterir.
...
Diego güzel bir transfer olur hayırlısı..
Kampl için hâlâ bir girişim varmış ama Leverkusen'in ciddi bir teklifi var. Salzburg ise 14 Milyon Euro istiyormuş. Bir teklif yapılmış ve cevap bekleniyormuş.
Seneye Kadlec, Holmen, Yobo, Krasic, Stoch kesin olarak gönderilecek. Cristian'ın Türk Vatandaşı olma durumu gerçekleşmezse gönderilecek. Caner ile sözleşme yenilenmeye çalışıldığı bilinen bir gerçek zaten. Gitmesi istenmiyor.
Ersun Yanal kadroyu bozmamayı istiyormuş. Meireles, Alves, Sow, Emenike, Kuyt, Webo kalacaktır. 7. yabancı Diego Ribas, 8. yabancı ise transfer gerçekleşirse Kampl olur. Kamp sağ kanat/sol kanat/orta saha oynayabildiği için joker olur. Orta sahadaki yaratıcılık sorunu da çözülmüş olur zannımca.
Bir yerli santrafor arayışı var, ki herkes biliyor zaten. Eren Derdiyok/Mevlüt Erdinç için çalışma var deniliyor. Bana göre bir yerli stoper de aranmalı. Böylece Alves zaman zaman yedek oturabilir, Serdar kiralık gönderilebilir.
Eskaza bu yaz ŞL kararı çıkarsa farklı transferler beklentisi olabilir. Aksi taktirde bu kadro fazlası ile lig için yeterli olacaktır. Yeter ki geçen sezonki taktik uyumluluk yine devam etsin ve yeni oyuncular adapte olabilsin bu sistemde.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Böyle bir 11 bence çok iyi olur.
- Webo'nun yerine Pato'nun geleceği söyleniyor, gelirse iyi olur ancak çok fazla yedekte kalmamalı. Bunun için Webo yerine Emenike'yı satıp ondan para kazanmalıyız. Çünkü Emenike veya Pato yedekte kalırsa sorun çıkarabilir, hem de Webo kenardan çok iyi yarar sağlıyor.
- Sağ kanat için Kampl'ı mutlaka istiyorum o olmazsa yine Salzburg'dan Mane alınabilir.
- Egemen'in ilerleyen yaşı nedeniyle de Ömer Toprak'ı oraya düşündüm. Ömer olmazsa Serdar Taşçı olabilir.
- Sağ bek alternatifi için Bursa'dan Ozan Tufan alınabilir.
- Yerli forvet alternatifi için Eren Derdiyok, Mevlüt'ten daha iyi bir seçenek olacaktır.
Pato falan masabaşı haber.Pato bana göre dünyanın en iyi 5 forvetinden biriAdama ayrı bir sempatim var ama Emenike daha çok yarar sağlar bize.Mane için de çok büyük klüpler varmış peşinde Kampl olsun isterim ben verelim 15 alalım Kampl
![]()
12 numara twitter hesabından Pato'yu sessiz sedasız takibe almış.
Emenike,Webo,Sow 3'lüsünden biri gidecek gibi geliyor bana artık. Pato, Diego hamleleri ŞL için umut varmış havası veriyor. Hayırlısı.
Pato filan alınırsa efsane olur.Kampl ve Pato ikisi birden gelse öfff.
Edit: Bu arada Kuyt aklıma geldi.Kuyt'ın sözlesmesinde tavan ücret maddesi vardı degil mi ? Diego icin 3.6 mn konusuluyor bence Diego gelirse Kuyt gider 3.6 mn cok yüksek bence Kuyt icin.
Kampl olayı geçti artık, üstelik Diego da alınırsa unutun. İlk 11'de 1 tane boşluk var zaten o da orta saha ve Diego alınırsa dolar. Olmasa bile Kampl transferi hem maliyeti hem de Avrupa kulüplerinin ilgisi sebebiyle gerçekleşmez. Onun dışında yapılacak transferler için oyuncu satılması gerekiyor. Bunun için Sow-Kuyt-Emenike üçlüsünden birinin gitmesi gerekiyor, bu durum da pek olası görünmüyor. Kuyt zaten gitmez, Sow için de bizimkiler fazla para isterler parayı veren çıkmayınca da gitmez, Emenike'yi de aynı şekilde o paraya hayatta satamayız. Bence kanat oyuncusu beklemeyin, alınacak oyuncu Jimmy Durmaz'dan başkası değil. Bu kadroya sağ bek, kanat ve yerli forvet transferleri ilave edilerek transfer biter gibi geliyor bana. Hatta sağ bek alınmayabilir bile(benim değil, yönetimin tercihi). Tabi her şeyden önce Caner'in sözleşme yenilemesi gerekiyor. Ayrıca şuan 12 tane yabancı oyuncumuz olduğunu da unutmayın, zaten 4 tane her türlü göndermemiz gerekiyor bir de her yeni transfer için bir kişinin gitmesi gerek. Avrupa'ya gitmeyen takım bu kadar para harcayamaz, harcamamalı.
Ya ne Diego'su ne Pato'su almayın şu takıma Brezilyalı.
Last edited by IcedEarth : 19.Mayıs.2014 at 15:35
Brezilyalı, Arjantinli demeyelim, Brezilyalıdan Brezilyalıya da fark var. Bugün dedikoduda olduğu gibi Pato'yu almak var, gidip Baroni'yi almak varBana göre Pato ütopik, Kampl çok zor, Diego ise olacak gibi. Bunun dışında bence yerli transferlerine ağırlık verilmeli.
Daha Pato'nun yaşı çok genç, alınırsa bana göre muazzam bir iş yapılmış olur.Çok üst düzey bir forvet.Sakatlık sorunu yaşamayan bir Pato dünyanın her takımında oynar.