Sayfa 86 / 483 İlkİlk ... 3676848586878896136186 ... SonSon
2,551 ile 2,580 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Aziz Yıldırım ayran istedi...Aziz Yıldırım'a serum takıldı...Aziz Yıldırım gülüyor...Aziz Yıldırım yemek yiyor...Aziz Yıldırım gazete okuyor...Duruşmaya ara verildi...Duruşma sürüyor...Adliye önünde ambulans bekliyor...Aziz Yıldırım ilaçlarını istedi...Aziz Yıldırım'ın avukatları duruşma salonuna girdi...

08.00 Sadri Şener gözaltına alındı...23.53 Sadri Şener'in sorgusu başladı...
    Olması gereken sadri şenerinki gibi olmalıydı..
    fenerbahçe taraftarının büyük tepkisinin bir kısmıda bunaydı
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

tribundergi Tribun Dergi
    SON DAKIKA - Emniyette sorgusu tamamlanan Sadri Sener, Adliye'ye sevkedildi. Besiktas Adliyesi'ne götürülüyor.

Sadri Şener de girecek içeri. Demedi demeyin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

UEFA, şike soruşturmasıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na mektup gönderdi.

Avrupa futbolunun patronu, ‘maç bağlama’yla ilgili maddeleri hatırlattı, kuralların uygulanmaması halinde Milli Takım ve Türk kulüplerinin hiçbir organizasyona alınmayacağını bildirdi

Türk futbolu dün ikinci dalgası başlayan şike operasyonuyla sallanırken UEFA da ‘topa’ girdi. Şu an itibarıyla Türkiye’deki soruşturmayı bekleyen UEFA, perşembe günü Türkiye Futbol Federasyonu’na bir mektup gönderdi. Mektubun içinde TFF’nin bu süreçte dikkat etmesi gereken bilgiler yer aldı. UEFA Disiplin Talimatı’ndakimaç bağlama (match fixing) bölümünde yer alan 2.05 ve 2.07 sayılı kararlara dikkat çeken Avrupa futbolunun patronu, bu kuralların uygulanması istendi. UEFA’nın mektubunda ‘ültimatom’ niteliği taşıyan bölümise burada başladı. TFF’ye “Eğer bu kurallar uygulanmaz ya da UEFA’ya ikna edici bir yanıt verilmezseMilli Takımda dahil olmak üzere Türk takımlarının Avrupa kupalarındanmen edileceği”
    uyarısı yapıldı! Peki UEFA’nın dikkat çektiği bumaddeler ne anlama geliyor... Gelinmercek altına alalım.

1 İLA 18 PUAN SİLİNİR
    2.05: UEFA’nın match fixing bölümündeki madde, teşvik ve şike uygulaması, kurumlardan ve kulüplerden bağımsız olarak tamamen kişisel girişimle dahi olsa adı geçen kulübün 1 ile 18 puan arasında puanının silinmesini hükmediyor. (Yani herhangi bir taraftar veya kulübe yakın bir kişi, kulüp yönetiminin bilgisi dışında kendi kendine bir takım için şike ya da teşvik uygulamasına gitse bile, söz konusu kulüp 1 ila 18 puanın silinmesi cezasıyla karşı karşıya kalır.)

2.07: Eğer şike ve teşvik girişimi, kulüp yöneticilerinden haberdar veya bizzat kulüp yöneticilerin katılımı ile gerçekleşmişse söz konusu kulüp bir alt lige düşürülür. Eylemlerin sayısına göre alt lige düşürmeler devam eder.

HTSPOR / Serdar Ali Çelikler
    UEFA rest çekti! - En Son Futbol Haberleri - HTSpor.com

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Dün akşam Telegol'de konuşan Mehmet Ali Aydınlar'ın konuşmasından sadece "Aziz Yıldırım benim başkanım" kısmı taşındı ve tartışıldı burada. Ama çok önemli bir detay daha vardı bence. Dedi ki Aydınlar; "Olaya sadece Fenerbahçe açısından bakılıyor. Soruşturmanın içinde birçok takımın ismi var. Vereceğimiz karar sadece Fenerbahçe ile değil diğer ismi geçen takımlarla da ilgili bir karar." Bu operasyonun birkaç dalgasının daha olacağı söyleniyor. Eğer olursa -ki dünden bugüne 2 takım daha operasyonun içine doğrudan girdi- sadece ilk dalgada adı geçen takımlardan başka takımlar da sözkonusu olabilir. Federasyonun dün verdiği karar o açıdan da önemli bence. Daha operasyon süreci bitmeden, kimlerin, ne ile suçlandığı bilinmeden, kimlerin dahil olabileceği henüz belli değilken alınacak bir karar yanlış olurdu bence. Beklemekle en doğru kararı verildi.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

5. Default

Uefa'nın böyle takip edip uyarılarda bulunması güzel oldu.Kafasına göre çıkıp tutuklanan benim takımımın başkanı diyen bir Futbol Fedarasyonu başkanı var çünkü en azından kafasına göre karar vermesini bi nebze engeller.Uefa daha çok sıkıştırır inşallah.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Revolution View Post

UEFA, şike soruşturmasıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na mektup gönderdi.

Avrupa futbolunun patronu, ‘maç bağlama’yla ilgili maddeleri hatırlattı, kuralların uygulanmaması halinde Milli Takım ve Türk kulüplerinin hiçbir organizasyona alınmayacağını bildirdi

Türk futbolu dün ikinci dalgası başlayan şike operasyonuyla sallanırken UEFA da ‘topa’ girdi. Şu an itibarıyla Türkiye’deki soruşturmayı bekleyen UEFA, perşembe günü Türkiye Futbol Federasyonu’na bir mektup gönderdi. Mektubun içinde TFF’nin bu süreçte dikkat etmesi gereken bilgiler yer aldı. UEFA Disiplin Talimatı’ndakimaç bağlama (match fixing) bölümünde yer alan 2.05 ve 2.07 sayılı kararlara dikkat çeken Avrupa futbolunun patronu, bu kuralların uygulanması istendi. UEFA’nın mektubunda ‘ültimatom’ niteliği taşıyan bölümise burada başladı. TFF’ye “Eğer bu kurallar uygulanmaz ya da UEFA’ya ikna edici bir yanıt verilmezseMilli Takımda dahil olmak üzere Türk takımlarının Avrupa kupalarındanmen edileceği”
    uyarısı yapıldı! Peki UEFA’nın dikkat çektiği bumaddeler ne anlama geliyor... Gelinmercek altına alalım.

1 İLA 18 PUAN SİLİNİR
    2.05: UEFA’nın match fixing bölümündeki madde, teşvik ve şike uygulaması, kurumlardan ve kulüplerden bağımsız olarak tamamen kişisel girişimle dahi olsa adı geçen kulübün 1 ile 18 puan arasında puanının silinmesini hükmediyor. (Yani herhangi bir taraftar veya kulübe yakın bir kişi, kulüp yönetiminin bilgisi dışında kendi kendine bir takım için şike ya da teşvik uygulamasına gitse bile, söz konusu kulüp 1 ila 18 puanın silinmesi cezasıyla karşı karşıya kalır.)

2.07: Eğer şike ve teşvik girişimi, kulüp yöneticilerinden haberdar veya bizzat kulüp yöneticilerin katılımı ile gerçekleşmişse söz konusu kulüp bir alt lige düşürülür. Eylemlerin sayısına göre alt lige düşürmeler devam eder.

HTSPOR / Serdar Ali Çelikler
    UEFA rest çekti! - En Son Futbol Haberleri - HTSpor.com
    Bu demek değil ki şimdi bu kararları alın. Habertürk'teki yazı sadece böyle ise eksik -ki bence bilinçli yapılan bir eksik-. UEFA bunların uygulanmasını şu anda değil, suç ve suçlular kesinleşince istiyor. Eğer kesin suçlar olur da bunları yapmazsan, ben uygularım yaptırımı diyor.

Quote Originally Posted by eminoski View Post
    Uefa'nın böyle takip edip uyarılarda bulunması güzel oldu.Kafasına göre çıkıp tutuklanan benim takımımın başkanı diyen bir Futbol Fedarasyonu başkanı var çünkü en azından kafasına göre karar vermesini bi nebze engeller.Uefa daha çok sıkıştırır inşallah.
    Aydınlar tek başına karar vermiyor. Bunu da göz önünde bulundursak güzel olur.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Su maddesi bile yeterli Turk futbolu artik biter.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

TSYD'den sert açıklama
    'Nefretle kınıyoruz!'
    Şike soruşturması kapsamında basına yöneltilen sert eleştirilere TSYD'den aynı sertlikte yanıt geldi.

12 Temmuz 2011 Salı - 14:40
    DHA

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında yaşanan olaylarla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Açıklama şöyle:

"Türk futbol tarihinin en önemli ve sıkıntılı dönemlerinden biri yaşanıyor. Geçen sezonun şampiyonu ve başka takımlarla birlikte futbolumuzun önemli isimleri zan altında. Polis operasyonlarıyla birlikte yargı süreci de işliyor.

Olaya adı karışmayanlar bile belli bir tedirginlik içinde gelişmeleri izliyor. Yargı sürecindeki tutuklamalar haliyle üzüntüye yol açıyor. Daha dün futbolumuzun doruklarındaki insanlar bugün ciddi suçlamalarla karşı karşıya. Buna üzülmemek mümkün değil...

Bir yandan da her durumda öfkeli olmayı bir hak olarak kabul eden taraftarlar yine hemen her olayda olduğu gibi medyayı sorumlu tutup meslektaşlarımıza saldırıyor. Bunları nefretle kınıyoruz. Bunun, yaşanmakta olan süreci daha da sıkıntılı bir hale getireceğinin görülmesini bekliyoruz. Bir atasözümüzle durumu anlatmayı uygun buluyoruz: Öfkeyle kalkan zararla oturur!

Bütün bu toz duman içinde başka bir açıdan spor yazarları suçlayanlar da eksik olmuyor: Efendim, niye konuşmuyorlar? Biz de onlara soruyoruz: siz konuşuyorsunuz da ne oluyor? Konuşmaların büyük bir bölümü ortamı büsbütün bulandırmaktan başka ne işe yarıyor?

Buna benzer durumlarda konuşmak değil susmak daha doğru olabilir. Hazırlık soruşturmasıyla Savcılık iddianamesi arasındaki farkı bilmeyen, şu aşamadaki gelişmeleri 'Davanın yürümesi' sanan insanların gereksiz ve anlamsız konuşmaları kafaları karıştırmaktan başka bir şeye yaramıyor.

Ayrıca taraftarlık yaklaşımı içindeki fanatik bakış açıları da gerçeklerin ortaya çıkmasına hizmet etmiyor. Tam tersine işi büsbütün karıştırıyor. Bir yandan zanlıları suçlayan, öte yandan da onları korumaya çalışan bir medya şeklindeki bölünme, hoş bir görünüm oluşturmuyor.

TSYD üyesi olmayan dış kulvardaki spor medyası mensupları olarak görülen bazı şahıslar da fırsat bu fırsat diyerek kişisel intikam peşinde koşuyorlar. Yaptıklarının, eli-kolu bağlı insanlara tokat atmaya çalışmak gibisinden iğrenç bir davranış olarak değerlendirilebileceğini düşünmüyorlar.

TSYD olarak biz bunları yersiz, tutarsız ve yakışıksız davranışlar olarak görüyoruz. Gerçekten bir bildiği olan, gerçeğin ortaya çıkmasına hizmet edeceğini düşünen herkes çıkıp konuşabilir. Bizim buna bir diyeceğimiz olamaz.

Ancak uzatılan mikrofonlara bilir bilmez herkesin bir şeyler söylemesi, yeni sıkıntılara yol açmaktan başka bir şeye yaramıyor.

Ayrıca, şunu da unutmayalım ki şu anda zanlı durumundaki kişiler, daha birkaç gün öncesine kadar, yaptığımız iş nedeniyle yüzyüze baktığımız, sürekli görüştüğümüz, kendilerinden haber almaya, röportaj yapmaya çalıştığımız insanlardı. Türk futbolunun çok önemli noktalarındaki yetkili kişilerdi.

Aradan sadece 1 hafta geçtiğinde aynı insanları, futbolumuzdaki bütün kötülüklerin suçlularıymış gibi göremeyiz. Bu, utandırıcı bir davranış bozukluğu olur. Sükunet içinde polisin ve yargının görevini yapmasını beklemekten başka bir tavrımız olamaz.

Her fırsattan yararlanarak TSYD'yi suçlamayı iş edinmiş bazılarının bunu anlamaya çalışmalarını da beklemiyoruz. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Herkes kendi işini adam gibi yaparsa Türk futbolu bu badireden en az zararla çıkar diye düşünüyoruz."

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Konumları gereği basını savunacaklar. Ben tepki gösterilmesini doğru bulsam da basın mensuplarına saldırılması tasvip edilmeyen, hoş olmayan davranışlar. Ama sormak gerek TSYD'ye, hırsızın hiç mi suçu yok? Yargısız infaz yaparak, ellerinde deliller, kanıtlar olduğunu iddia ederek kişileri ve kurumları ilk günden yaftalayan, küme düşüren, hapse atan basına da değinselermiş keşke.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Nevzat bey yoğun bakımdaymış nesi var ki takip edemedim.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

kalbinde sorun var sanırım

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by EreN View Post
    Olması gereken sadri şenerinki gibi olmalıydı..
    fenerbahçe taraftarının büyük tepkisinin bir kısmıda bunaydı
    Aziz Yıldırım,Sadri Şener'den daha popüler bir adam bu ülkede.Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin Sadri Şener Trabzonspor'un başkanı.Aziz Yıldırım hakkında birsürü iddaa var ama Sadri Şener hakkında ne olduğu bile belli değil.Aziz Yıldırım rahatsızlandı,Sadri Şener içeri alındığından savcılığa sevkine kadar herhangi bir sorun yaşamadı.

Bunlar basının kişilere yaklaşımını etkiledi.Zaten çoğu İstanbul takımları için yanıp tutuşuyor.Takım kamplarında bile herkes 3 İstanbul takımı kampına kameralı bağlanırken TS kampı telefonla bağlanılıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu Ateş Üfleyerek Sönmez, Çözüm Zamana Yayılamaz

Türk futbolu çok ağır bir şaibe altında. Toplumumuzu sadece sportif açıdan değil sosyal açıdan da alt üst edecek kadar derin ve yaygın olduğu anlaşılan büyük bir sorunla karşı karşıyayız.

Göreve yeni başlamış olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun ne denli ağır bir sorumluluk altında olduğunun bilincindeyiz. Kararların geciktirildiği her gün Türk sporuna zarar vermektedir. Bilelim ki dünyanın saygın bir gücü olmaya soyunmuş bir ülkesi olarak asıl verdiğimiz sınav etik değerlere sahip çıkma konusundaki kararlılığımızdır.

Galatasaray olarak biz, Türk futbolunun içine düştüğü bu karanlıktan bir an önce çıkarılması için tüm mercilerin, gerekirse liglerin bir süre ertelenmesi kararı dahil, üzerlerine düşen tüm görevleri zaman kaybetmeden yerine getireceklerine ve kararın verilmesi için gerekli bilgi ve delillerin Federasyon’umuza ivedilikle iletilerek sürecin hızlandırılacağına inanıyoruz.

Galatasaray camiası olarak alınacak her karar ve uygulamanın en yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Ünal Aysal
    Başkan
    Galatasaray Spor Kulübü

Ünal Aysal her geçen gün daha çok seviyorum seni. Kaliteli adamsın vesselam.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu soruşturmanın sonunda herkesin aklanacağını ve hiç bir takımın ceza almadan sıyrılacağını sanmıyorum.TFF erken davrandı.Lig ertelenmeliydi.Soruşturmanın sonucunu beklemelilerdi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence de. İddianame madem aylar sürecek. Ceza alan kulüpler bu kez 1 değil 2 yıl kaybetmiş olacak. Ya ceza vereceksin ya ligi erteleyeceksin. TFF ne şiş yansın ne kebap dedi. Olur mu öyle şey? Atıyorum Fenerbahçe sezonun ortasında ceza aldı. ŞL'den gelen parayı geri verecek, oyuncularına transfer izni çıkacak, kulüp küme düşecek. Hem futbolcu hem kulüp ekstradan 1 sene kaybetmiş olacak. Madem işini sağlama almak istiyorsun, ertele ligleri. Ocakta başlasın lig, tek devreden oynansın. Kimse ölmez. Ya da İngiltere'deki gibi haftada 2 maç oynansın. Adamlar 3 günde 1 maça çıkıyorlar yok FA Cup'ıydı yok League Cup'ıydı diye. Bizde 1 maç hafta içi 1 maç haftasonu oynayalım. Lig Mayıs'ta değil de Haziran'da kapansın.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bir açıklama da Fenerbahçe'den.

Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın Mahkemede verdiği ifadesinden basına yansıyan bölümler ve hukukçuların görüşü 12 Temmuz 2011 Salı Kulüpten Haberler kategorisindeki haberleri görüntüle Tüm haber kategorilerini görüntüle Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın Mahkemede verdiği ifadesinden basına yansıyan bölümler ve hukukçuların görüşü

Milliyet Gazetesi

"Bir şike iddiası da Emanuel Emenike ile ilgilidir. Bu futbolcunun Karabükspor maçında oynamamasının sebebi sakat olmasıdır. Bu yönde raporları da vardır. Zaten bizden sonra Trabzon maçında da oynamamıştır."

"Fenerbahçe Spor Kulübü daha önceki yıllarda da bir kısım şampiyonlukları son anda kaçırmıştır. Bu sene de son maça kadar şampiyonluğun kimin tarafından kazanılacağı belli olmamıştır. Son maçta bu durum belli oldu. O maçta da ben herkes tarafından görüldüğü gibi maçın denge içerisinde ve Sivasspor’un üstünlüğü yönünde gitmesi nedeniyle büyük bir gerginlik ve rahatsızlık yaşadım. Maçın son anlarını tribünde dahi seyredemedim. Şike veya teşvik söz konusu olsa bu şekilde davranmam mümkün değildir.

"İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü Laboratuarı’na ait şahsımla ilgili yapılan laboratuar test sonuçlarına ilişkin belgeleri sunuyorum. Sunduğum belgeden de görüleceği gibi hasta adı olarak benim adım yani Aziz Yıldırım yazılıdır. Bunun karşı tarafında ise Metris 1 ve 2 no’lu Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu olarak adresim ve istek yapan Murat Başkurt (doktor) yazılıdır. Bu test sonucunu biz savcılığa sevkim yapılmadan önce polis tarafından anjiyo yapılmak maksadıyla hastaneye gittiğim sırada düzenlenmiş bir rapor olarak aldık. Dikkat edileceği gibi daha savcılığa sevk edilmeden suçlu bulunup adresim de kapalı cezaevi olarak gösterilmektedir. Bu da yapılan soruşturmanın art niyetli olduğunu, önceden kurgulanmış, ön yargılı bir soruşturma olduğunu göstermektedir."

"Bir örgüt faaliyeti içerisinde başkanı olduğum futbol kulübü lehine şike ve teşvik eylemlerinde bulunmam iddiasını kesinlikle reddediyorum. Çeşitli hastalıklarım vardır. Kalp damarlarımda problem vardır. Stent takılıdır, diyabet yani şeker hastasıyım. Tansiyon problemim bulunmaktadır. Böbreklerimde belirlenmiş bir kist ya da kanser oluşumu söz konusudur. Yapılan tetkiklerde raporlara yansıdığı şekilde beyinde hipofiz bölümünde yine bir kanser oluşumu tespit edilmiştir. Yani sözün kısası vücudum birçok yönden iflas etmiş haldedir."

"Biz şampiyon olduğumuz bu sezon içerisinde tüm maçlarımızı hak ederek kazandık. Tersini söylemek futbolcularımıza, onların emek sarf ettikleri, döktükleri terlere saygısızlık anlamına gelir. 2006’dan bu yana bir takım dedikodular nedeniyle liglerin incelenmesini değişik vesilelerle söylemişimdir. Hiçbir şekilde şikeyi ve daha önce serbest bırakılması söylenen teşviki dahi onaylamadığımı beyan etmişimdir"

Milliyet Gazetesi’ndeki haberde, karar açıklanmadan önce sağlık raporunda adres olarak Metris Cezaevi’nin gösterilmesi ile ilgili hukukçuların görüşleri:

Prof. Dr. Metin Feyzioğlu (Ankara Barosu Başkanı):
    "Ben bunun maddi bir hatadan kaynaklanmış olabileceğini düşünüyorum. Aksini düşünmek bile istemem. Bu kabul edilemez bir skandal olur. Bu kişi yarın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurursa bu durumu kendisi lehine bir delil olarak kullanabilir. Hakimin tarafsızlığına da gölge düşer, hukuk adına kabul edilemez bir durumdur."

Avukat Doğukan Özdoğan: "Gözaltındaki bir şahıs hakkında mahkeme tutuklama kararı vermeden önce düzenlenen bir evrakta adres olarak cezaevinin gösterilmesi mümkün değildir. Çünkü henüz mahkemeye çıkarılmamış bir kişinin tutuklanıp tutuklanmayacağını kimse bilemez. Polisin bu şekilde bir öngörüde bulunması da mümkün değildir. Ben hata ile ya da moda deyimle ’sehven’ yapılmış olabileceğini düşünüyorum. Aksi takdirde ortada gerçekten anlaşılması mümkün olmayan bir durum var demektir. Yani polis gözaltına aldığı kişinin henüz savcılık ve mahkeme işlemleri başlamadan tutuklanacağını öngörebiliyorsa bu hukuk adına iyiye işaret değildir."

Hürriyet Gazetesi

"Fenerbahçe-Kayseri maçıyla ilgili benim maçın hakemi olan Fırat Aydınus’u uyarması için MHK Başkanı Oğuz Sarvan’ı federasyon başkanı aracılığı ile uyarmaya çalıştığım iddiası doğru değildir. Ben şampiyonluk amacıyla müsabakaya çıkan takımımızın iyi hakemler tarafından maçlarımızın yönetilmesi amacıyla girişimlerde bulundum. Bu haklı bir girişimdir.

Bu hakemleri etkilemek anlamına gelmez. Yani maçlarımızın objektif olarak yönetilmesi açısından, FIFA hakemi olan hakemlerimizin maçlarımızda görev almasını talep etmiştik. Zaten federasyon da FIFA hakemi olan hakemlerin maçlarımızı yöneteceğini söylemiştir. Bu diğer şampiyonluğa oynayan takımlar için de geçerlidir. Bu nedenle Cüneyt Çakır’ın da dahil olduğu 8 FIFA hakemi olması ve iyi hakem olması nedeniyle bu maçta görevlendirilmelerini talep ettim. Bu art niyet ya da kaydırma isteği değildir. Kamuoyunda son 1-2 aydır bilindiği gibi benim federasyon başkanı Mahmut Özgener’e dargın olduğum ve konuşmadığım bilinmektedir. Onun kanalı ile hakemleri etkileme düşüncem olamaz. Kaliteli hakemleri istemem, hakemleri etkileme düşüncem olamaz. Kaliteli hakemleri istemenin bir art niyet olarak görülmesi ve bu konuda suçlanmam anlayabileceğim bir şey değildir.

2006’dan bu yana bir takım dedikodular nedeniyle liglerin incelenmesini değişik vesilelerle söylemişimdir. Hiçbir şekilde şikeyi ve daha önce serbest bırakılması söylenen teşviki dahi onaylamadığımı beyan etmişimdir. Ben, hakkımdaki iddialarla kulüp başkanlığım devam etsin, etmesin mücadele etmek istiyorum. Hiçbir şekilde işlemediğim bir suçlamayla karşı karşıya kaldım. Böyle bir suçlamayla muhatap olmak beni derinden yaralamıştır. Mevlana’nın bir sözünü de buradan tekrar etmek istiyorum, ’Hamdım, piştim, yandım’ demiştir. Ben de konumum itibarı ile kendimi bu şekilde görüyorum. Yaşım itibari ile ve bugüne kadar gerçekleştirdiğim spor camiasına katkılarım da dikkate alınarak eğer yargılanacaksam, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmamı talep ederim"

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Ünal Aysal'ın dediklerine sonuna kadar katılıyorum.Ligler bir süre ertelenebilir.

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Ligler geç başlatılması hakkında 4-6 hafta arası geç başlatabilir. Biliyorsunuz bizim devre arası tatilimiz diğer ülkelere nazaran inanılmaz uzun. Bundan dolayı 3-4 maç devre arasına diğer birkaç maçta bazı haftalarda hafta arasında oynatılırsa sorun kalmaz.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Şike ortaya çıkıpta küme dürüşürülmezse işte o zaman esas depremi yaşayacağız Türk futbolu olarak
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Nevzat Şakar yoğun bakımdaymış yeni öğrendim. Geçmiş olsun.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Trabzonspor'dan Caner Çuğalcıoğlu, Recep Denizel, Temel Tarık Kazancıoğlu ve Hasan Yener de sağlık kontrolünden geçmiş.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nevzat Şakar'a büyük geçmiş olsun.Herşeyin başı sağlık,iyileşir umarım kısa sürede.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Haberturk muhabiri: ''Sadri Senerin telefon görusmelerinde birsey YOK (SIKE'yle alakali birsey yok!)

Artik medyayada guven olmazya

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu Ateş Üfleyerek Sönmez, Çözüm Zamana Yayılamaz

Türk futbolu çok ağır bir şaibe altında. Toplumumuzu sadece sportif açıdan değil sosyal açıdan da alt üst edecek kadar derin ve yaygın olduğu anlaşılan büyük bir sorunla karşı karşıyayız.

Göreve yeni başlamış olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun ne denli ağır bir sorumluluk altında olduğunun bilincindeyiz. Kararların geciktirildiği her gün Türk sporuna zarar vermektedir. Bilelim ki dünyanın saygın bir gücü olmaya soyunmuş bir ülkesi olarak asıl verdiğimiz sınav etik değerlere sahip çıkma konusundaki kararlılığımızdır.

Galatasaray olarak biz, Türk futbolunun içine düştüğü bu karanlıktan bir an önce çıkarılması için tüm mercilerin, gerekirse liglerin bir süre ertelenmesi kararı dahil, üzerlerine düşen tüm görevleri zaman kaybetmeden yerine getireceklerine ve kararın verilmesi için gerekli bilgi ve delillerin Federasyon’umuza ivedilikle iletilerek sürecin hızlandırılacağına inanıyoruz.

Galatasaray camiası olarak alınacak her karar ve uygulamanın en yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Ünal Aysal
    Başkan
    Galatasaray Spor Kulübü

Ünal Aysal her geçen gün daha çok seviyorum seni. Kaliteli adamsın vesselam.
    Benim takımımda 8. bitirse bende böyle derdim. Soruşturma altındaki takımlar avrupa kupalarına katılacak o yüzden kararı en geç bu haftasonuna kadar vermesi gerekiyodu, 3-4 gün erken verdiler.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by BeeTLeJuiCe View Post
    Benim takımımda 8. bitirse bende böyle derdim.
    Ne kadar guzel bir yaklasim. Kimse uzerine alinmasin zaten cogu kisinin benim gibi dusundugunu tahmin ediyorum, adim sikeye karisip da butun kupalari alip her dalda sampiyon olacagima alnimin akiya kume dusmeyi yeglerim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Ne kadar guzel bir yaklasim. Kimse uzerine alinmasin zaten cogu kisinin benim gibi dusundugunu tahmin ediyorum, adim sikeye karisip da butun kupalari alip her dalda sampiyon olacagima alnimin akiya kume dusmeyi yeglerim.
    bu söylediğiniz manipülasyon içeren bir yaklaşım.Kimsenin şike yapmadığı kesin olmadığı gibi emin olun ne fenerbahçe ne beşiktaş ne trabzonspor bu sezon 8.lik gibi bir sırada tamamlamazdı ligi,rijkard gitmese gs'de sekizinci tamamlamazdı.

zeten konuda bu değil.Çok duygusal bir söz söylediğiniz,hiç bir dayanağı da yok üstelik
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kimse uzerine alinmasin dedim zaten farkindaysaniz Genel anlamda soyledim, kalkip bana birisi "Ben de 8. olsam boyle bir aciklama yapardim" derse ben de bunu derim. Uzerine alinmasi icin bir sebep yok. Fenerbahce'nin suclulugunun kesinlesmedigini en cok soyleyen diger takim taraftarlarindan biriyim zaten.

Meric Tunca kendine ait Facebook hesabindan bir guzel giydirmis Carsi'ya bu arada. Su an resmi koyamiyorum telefondan baglaniyorum cunku.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

SPOR HUKUKU ENSTİTÜSÜ BASIN AÇIKLAMASI

ADLİ VE SPORTİF MERCİLERİN YANLIŞ UYGULAMALARI HAKKINDA
    KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEYİ GÖREV OLARAK ALGILAMAKTAYIZ

TÜRKİYE’nin kamuoyunu bir süredir öncelikli olarak meşgul eden “futbolda şike”
    soruşturmasının, gözaltılar ve tutuklamalarla başlayıp yeni dalgalarla devam eden süreci,
    Türkiye Futbol Federasyonu‘nun 11.07.2011 tarihli açıklaması ile farklı bir boyut
    kazanmıştır.
    Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 157. ve 153. maddelerine göre soruşturmanın selameti
    açısından Adli mercilerce verilen “gizlilik” kararı nedeniyle delillere ulaşamayan Türkiye
    Futbol Federasyonu; “Elimize ulaşmış bir delil yoktur. Biz kararımızı iddianame hazırlanıp
    mahkemece kabule edildikten sonra karar vereceğiz” diyerek bir teslimiyet içerisine
    girmiştir.
    Ancak bu teslimiyet ifade edilirken, evrensel şekilde benimsenmiş olan, “Dünyada iki hukuk
    düzeni vardır, biri Devletlerin hukuk düzeni, diğeri sporun hukuk düzenidir” tanımlaması
    göz ardı edilmiştir. Oysa bu tanım Türkiye’de de gerek 2008 Spor Şurası Kararları, gerek
    Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Raporu, gerekse TBMM Spor Araştırma
    Komisyonu Raporunda da benimsenerek zikredilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın
    59. maddesine yapılmış olan hüküm ilavesi ile Anayasa düzeyinde tescil edilmiştir.
    Bu durumun anlamı, Devletin hukuk düzeni ile Sporun hukuk düzeninin, biri birlerine
    bağımlı olmaksızın, biri birlerini etkiler veya engeller olmaksızın kendi mecralarında
    işlemelerinin gerektiğidir.
    Esasen, konu olan “futbolda şike” soruşturma ve kovuşturmasında adli merciler, ceza hukuku
    açısından gerçek kişileri hedef alırken, spor hukuku ve onu uygulamakla yetkili merciler
    öncelikle tüzel kişilikleri hedef almaktadır.
    Ancak, adli mercilerin ellerinde bulunan kovuşturma bulgularını, yetkili sportif mercilerin de
    incelemelerine sunmamaları, bir hukuk düzeninin, diğer hukuk düzeninin işlemesini engeller
    niteliktedir. Adli mercilerce, sportif mercilerin delillere ulaşmasını sağlaması, gizlilik
    kararının ihlali olmayacağı gibi, Anayasa’nın 59. maddesinde yerini almış olan Sportif
    Yargının işleyebilmesi için de bir yükümlülüğüdür.
    Devletin hukuk düzeni uygulayıcılarının klasik hukuk bilgi ve uygulamalarına uymayan bu
    SPOR HUKUKU’nun “sui generis” yapı ve niteliğine uymaları ve kabullenmelerinin
    güçlüğünün bilincindeyiz. Bu nedenledir ki, Enstitü’müz, Spor Hukukunun ihtisas kuruluşu
    olarak bu hususu belirtmeyi görev bilmiştir.
    Açıklamalarımız ışığında, yürürlükteki ceza usul hükümlerinin buna izin vermediği
    bilincinde olmamıza rağmen, adli soruşturmayı yürüten Savcılık Makamı ile sportif
    soruşturmayı yürütmekle görevli TFF’nin bir birilerinin görev yapmalarını engellememesi
    uğruna Adli Mercilerin ellerinde bulunan tüm belge ve bilgileri Türkiye Futbol
    Federasyonu’na sadece kendi hukuki ve idari mekanizmasını işletmesi ve başkaca hiç bir kişi
    veya mercie ifşa etmemesi kaydı ile vermesini elzem bir yükümlülük olarak görmekte ve
    sürece müdahil olması suretiyle görevli mahkemenin bu konuda bir karar vermesini de
    gerekli bulmaktayız.
    Yeri gelmişken de bir hususu daha belirtmek isteriz. Adli mercilerin, TFF’ye iletmeleri
    gereken, deliller olup, iddianame değildir. Zira iddianame, elde mevcut bilgi ve bulguların
    savcı, yani kamunun avukatınca, mahkemeye sunulan bir yorumudur, iddiasıdır. Bunun
    mutlak doğruluğu kabul edilse idi, ayrıca hâkim kararına gerek kalmazdı. Dolayısı ile TFF,
    savcı iddianamesinden etkilenmeksizin delilleri değerlendirmeli ve Etik Kurul, Yönetim
    Kurulu ve Tahkim Kurulu kararları ile sonuca varmalıdır.
    Bu suretle Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş Ve Görevleri
    Hakkında Kanun’un 3/g; Futbol Disiplin Talimatı’nın 55.,74.,79.,80.84.,85.vd; Etik Kurulu
    Talimatı’nın 4/I,b vd. maddeleri ile sair mevzuat ışığında, iddianamenin hazırlanması, kabulü
    veya kovuşturma süreci beklenmeksizin, delillere ulaşmaya çalışmalı, elde edilen delilleri
    vicdani kanaatine göre değerlendirip hiç vakit geçirmeden ve derhal kararını açıklayarak
    2011-2012 futbol liglerini geleceği meçhul bir şekilde başlatmamalıdır.
    TFF’nin delillere ulaşma talebi, bir lütuf değil, Anayasa’nın 59. maddesi ile sahip olduğu
    yargılama yetkisinin engellenmemesi, geciktirilememesidir. Bu bakımdan TFF’yi, hakkını
    elde etmek için gerekli resmi girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz.
    Halen sürmekte olan “futbolda şike” soruşturması hakkında TFF’nun 11.07.2011 günü
    açıkladığı kararı karşısındaki hukuki görüşümüzü kamuoyu ile paylaşmayı bir görev addetmiş
    bulunuyoruz.
    Saygılarımızla,
    SPOR HUKUKU ENSTİTÜSÜ

http://www.sporhukuku.org/dosyalar/basin-aciklamasi.pdf

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

İlhan Cavcav : Ünal Aysal'ın açıklamalarını Türk futboluna indirilmiş bir darbe olarak görüyorum.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

TFF : Ünal Aysal'ın açıklamaları bizi şaşırtmış ve üzmüştür.

Mesaj Yetkileri