yillik ücreti 4 milyon euro diyorlar mac basi fln haric.. ben sanmam baskanin o parayi verecegini kendinizi fazla kaptirmayin![]()
yillik ücreti 4 milyon euro diyorlar mac basi fln haric.. ben sanmam baskanin o parayi verecegini kendinizi fazla kaptirmayin![]()
4 Milyon €'dan 4 yılda 12 Milyon € yapar bu büyük sıkıntılar çıkartır bence.
Lig TV Gece yarısı haberlerinde açıkladı. Nani ile anlaşma sağlanmış, Manu'ya kiralık + opsiyon teklifi sunulmuş Manu beklemeye almış. Bonservisi 8 Milyon Euro imiş. Bence pazarlığa gerek yok
Kjaer'in 7 Milyon olduğu bir yerde Nani için 8'i gözüm kapalı veririm.
Günün en güzel haberi ise Volkan sanırım artık 2.kaleci olacak Ospina ile de anlaşılmış 4 milyon Euro
Eğer bu iş bilgisayarla olsaydı Bill Gates Microsoft'u değil, Trabzonspor'u yönetirdi
'' Ogün Temizkanoğlu '' (:
Ospina gelirse çok iyi olur.Volkan'dan kurtulmuş oluruz.
Nani gelirse sağ kanat uçar![]()
Bugün Nani Kap'a bildirilecek de demiş. Hadi hayırlısı. telefunken kimdir biliyoruz gerçi. Kolay kolay hata olmaz.
Topuz, Serdar, Krasic, Kadlec, Emenike gitmeli. Bu oyuncuların kadroda işi yok. Yapmışken bu işi tam yapalım.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Vaybe çok çılgınmış, FB'de de bi Fuat avni varmış![]()
Eğer bu iş bilgisayarla olsaydı Bill Gates Microsoft'u değil, Trabzonspor'u yönetirdi
Adam ne dediyse tuttu gerçekten, kesin yönetimden biridir. Ntvspor'da da Tevez haberi çıktı, iyice uçtuk bakalım sonumuz hayırlı olur İnşallah. Bu kadar parayı nerden bulduk merak ediyorum, galiba Ali Koç, Ferit Şahenk ve Acun haberleri doğru. Her şeyden önce şu Emenike'yi gönderebilsek güzel olurdu. Aynı zamanda Mitroğlu ve Luiz Adriano haberleri çıkıyor, umarım ikisi de gelmez gereksiz para vermiş oluruz. Zaten elimizde Sow var bir de Fernandao alınırsa belki 2-3 fazla gol atacaklar diye bu 2 santrafora o kadar para dökmeye değmez. Takıma sınıf atlatacak santrafor olmadığı sürece alınmasına karşıyım. İlla Tevez gibi biri olacak diye bir şey yok ama bence Adriano ve Mitroğlu abartılıyor.
Eğer bu transferler yapılırsa seneye herkes Passoligin yalan olduğunu aslında heyecanın kaybedildiğini anlayacaktır. Diğer korkum da GFB grubunun seneye Avrupa'dan elenmemize sebep olmaları, en ufak olaylarında ertelenen cezamız devreye girecek bir türlü kurtulamadık şu pisliklerden.
Çok iyi olmuş bu
http://nanigeldimi.com/
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Var mı Telefunken'den bir şeyler birde bu adamı nereden takip edebiliyoruz?
Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk'in Brezilyalı golcüsü Luiz Adriano ile anlaştı. (A Spor)
A Spor diyorsa inanmaŞuan TR'de en güvenilir kaynak NTV ve Lig TV
Nani keşke gelse. Ligimizin kalitesi çok artar.
Sentugo.
"Sana ne kardeşim?" desen bile hak verirdim. Ama bu cevapla hakikaten seviyeni belli ettin. Dalgasına bakan da, dalga geçen de sensin. Tiraj için uyduran gazetecileri savunmak için birbirimize mi gireceğiz yani? Adamlar resmen taraftarları sömürüyorlar. Bizim yaptığımıza bakın. Neyse, Fenerbahçe için fikrim değişmedi. İyi bir kaleci, iyi bir stoper ikilisi, iyi bir orta saha (Emre Belözoğlu gibi ama onun genci), iyi bir üçlü forvet gelmeliydi. Kjær yapı olarak Bruno Alves'e benzer; fakat yanına çabuk bir adam alınırsa orası rahatlar. Ciddi ciddi sağ bek düşünülmesi gerekiyor. Gökhan artık yavaştan yaşını aldı.
Hagi, Ortega, Anelka, Kleberson, Ricardinho, Alex vs. nicesi geldi geçti. Sadece transferle ligin kalitesi artmaz ki. Türkiye, emekli sandığı hâline geldi. Boyuna ikramiye dağıtıyoruz, işi bitmiş oyunculara...
Yabancı sınırlaması kalktıktan sonra bütün takımlar istedikleri gibi transfer yapabilecekler(ekonomik güçleri içerisinde). Bunun da ligin kalitesine çok büyük etkisi olacak. Nani gibi futbolcular her zaman takımların ve ligin kalitesini artırır. Bir yıl içerisinde basketbolumuzdaki gelişmeyi gördük, aynısı olmasa da bu durum futbola da yansıyacaktır. FB Ülker F4'a yükseldi, Efes kapısından döndü tüm bunlara rağmen çok iyi bir takım kuran Karşıyaka şampiyon oldu. Bu tarz transferler ligdeki rekabeti artırır, eğer içeride düzgün bir rekabete alışırsak Avrupa'da da takımlarımız başarılı olur. Şu ana kadar ülkemize gelmiş bir çok yıldız oyuncu oldu, bunların bazıları fiyasko oldu bazıları da inanılmaz katkı verdi. İşi bitmiş oyuncu mantığı ile düşünülseydi bu ülkeye Hagi, Sneijder, Drogba, Roberto Carlos, Hooijdonk gibi futbolcuların hiçbirisi gelmezdi. Genç gelen oyuncuları da gördük, hangisi bu ülkede iş yaptı neredeyse hiçbiri o yüzden artık yaşa takılmamak lazım. Man City gibi bir takım bile Lampard yaşındaki bir oyuncuyu alabiliyorsa bizim için hiçbir sorun yoktur. Ben de eskiden genç futbolcu istiyordum ama fikrimi tamamen değiştirdim, bizim ülkemize genç futbolcu gitmiyor. En kötü 26-27 yaşında olması ve direk ilk 11'e girmesi lazım, oyuncu yetiştirmek bizim haddimize değil. Ayrıca emekli sandığı dediğiniz takımlar son yıllarda şampiyonlar liginde 1 çeyrek final ve Avrupa liginde yarı final gördü, Genç takım Beşiktaş acemiliğinden erkenden elendi bunları da düşünmek lazım. Futbolda sabit bir doğru yok, herkes farklı yapılanmalarla başarılı olabilir önemli olan doğru yönetim.
Ayrıca bizim için adı geçen oyuncular hiç te yaşlı değil hepsi 30 yaş altı oyuncular kariyerlerinin belki de en olgun ve verimli dönemlerindeler. FB Nani, Maicon, Mirallas, Gurain gibi futbolcuları alsa ligimizin ve takımın kalitesi çok üst düzeye çıkar buna kim nasıl karşı çıkabilir.
Genç futbolcu yetiştiremiyoruz. Ama bunun için de bir çabamız yok. Klüpler sürekli ağır şekilde borçlandırılıyorlar. Bu hiç hayra alâmet değil. Ligimiz iyice Arap Ligi'ne döndü. Bir TV kanalı bütün lig maçlarını tekeline aldı. Sponsor zaten Allahlık, doğru dürüst elini taşın altına sokan sponsor yok. Gûyâ 40 kadar zengin kapitalist var. İrili ufaklı katılım dışında bir ekonomik yapılanma yok. Futbolcudan vergi alınmıyor; fakat bu kadar maaş alıyorlar, semeresi nerede? Bonservislere ve maaşlara ödenen paraların hiçbiri tesislere ödenmiyor. Altyapılara yatırım yapılmadıkça ligimiz dibe vuracak. Ben son 5 yılda doğru dürüst maç izlemedim. Beşiktaşlıyım, evet. Fakat 2008-2009 sezonundaki şampiyonluğa dahi sevinemedim. Çünkü idareyi, oynanan oyunları beğenmemiştim. Lige erken havlu atan 2 büyüğün önünde zevksiz derecede oynadığımız futbolla kazandık, iki kupayı da. Bu sene de aynısı oldu. Çocukluğumda izlediğim Beşiktaş'la şimdiki arasında kalite olarak fark var, evet. Şimdikiler daha yetenekli. Ama zevksiz geçiyor maçlar. Eğlenmiyoruz. Sadece birbirimize küfrediyoruz. Hakaret prim yapıyor. Gırgırına sataşmanın yerini öldürmeler, küfürleşmeler aldı. Taraftarlar, sahadan alamadıkları enerjiyi; birbirlerine, rakip taraftarlara ve sahadaki futbolculara saldırarak alıyorlar. Hiç hoş değil, bu.
@bjk_melo_151
Aslında söylenecek çok şey var ama konu gereksiz mesajlarla dolmasın. Eleştirmenin sebebine hak veriyorum ama bence sorun yaşlı futbolcularda değil, sorun Türk futbolu ve yöneticilerinde.
[MENTION=20626]bjk_melo_151[/MENTION]
4 kişinin duyumları güvenilirdir.
- Ahmet Ercanlar: Hürriyet Fenerbahçe muhabiri. Hem Aziz Yıldırım, hem de Ali Koç ile ilişkileri muazzam. Yaz dediklerini yazar, yazma dediklerini yazmaz. Yalan haber yaratmaz. Fenerbahçe'nin çıkarlarını düşünen nadir gazetecilerden.
- Mehmet Alakuş: Lakapları exagg, telefunken. 12numara kurucusu, Fenerbahçe SK sosyal medya editörü, web sitesi admini, yazılımcısı. Gizli gizli veriyor işte bilgiyi, alttan alttan. Telefunken'in Mehmet olduğu kesin bilgi değil ama bana gelen öyle.
- Ege Yakış: Lakabı zehirhafiye, egeyakis. Avukat diye biliyorum. Kulübe sık sık gidip gelir, yöneticileri tanır. Gizli gizli bilgi verir, hemen siler. Yakaladınız yakaladınız
- Alaattin Metin: Aziz Yıldırım'ın yakın arkadaşı, gazeteci. Aziz Yıldırım isterse oturup kahve içerlerken ona söyler, o da yazar. Yanlış yazması imkansız.
Diğerlerinin güvenirliliği sıkıntılı.
Galatasaray'da da Şeref Aydın vardı da eski yöneticiler gittiği için pek bilgi alamıyormuş. ftw1905 de zaten web sitesi editörü. Oradan alıyor bilgiyi. Şimdi şirket ismi vermeyelim, ortaya çıkmasın kim olduğu.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Muzzi Özcan 10dk önce Naniye tweet attı.Are you ready? See you in istanbul.
Oldu bu iş gibi![]()
@asporcomtr 40 dk.40 dakika önce
Van Gaal açıkladı: Evans, Tom Cleverley, Powell, Henriquez, Blackett, Nani, Chicharito, Adnan Januzaj, van Persie, de Gea takımda olmayacak
Rvp için girişimler sürüyor, nani perşembeye istanbulda, adnan januzaj için kiralık teklifi yapılmış, ospina'nın hafta içi kesinleşmesi bekleniyor, maicon için 6 milyon euro teklif etmişiz pazarlık halindelermiş, guarin için klüple anlaşmışız oyuncuyu ikna etmeye çalışıyorlar maşallah hepsi ile aynı anda görüşüyoruz.gündemdekiler böyle
birde luiz adriano milanla anlaştı haberleri var inşallah doğrudur
Luiz Adriano'nun alınmasından ben de çok korkuyorum, bizim Sow'dan bi farkı yok bana kalırsa. Eğer takıma sınıf atlatacak bir santrafor alınmayacaksa para harcamaya gerek yok. Adı geçen oyuncular alınsın o takımın forvetinde ben oynarım. Sow yıllar sonra adam akıllı kanatlar ve orta saha ile gerçek kalitesini gösterebilir. Bir de Fernandao var, vücudunu harika kullanıp alan açan bir forvetin arkasından Diego, Nani gibi adamlar şov yapar. İnşallah şu transfer haberleri yalan çıkmaz da hevesimiz kursağımızda kalmaz, yıllar sonra futbol takımının maçları için heyecanlanıyorum Temmuz ayında hayallerimiz bitmesin.
Alex gittiğinden beri artık takımdan ayrılan oyunculara üzülmüyorum. Mertmiş, Bekirmiş, Selçukmuş hiç umurumda da değil açıkçası. Mert'in acele ettiğini düşünüyorum, biraz daha beklese belki sözleşme yenilenebilirdi. Onun dışında yıllardır mecburen oynayan işe yaramaz Türk çöpleri def ettik. Hatta daha da def etmemiz gereken adamlar var. Bu adamlar Ptt 1. lig'in üst düzey oyuncuları olur ancak bana göre. Bunlara mecburen verilen gereksiz maaşlardan da kurtulduk. Belliki Aziz Yıldırım şampiyonluğun kaybedilmesiyle oluşacak baskıyı her sene 1-2 yıldız transferiyle geçiştirme politikasını bu sene dahada arttırmış. Çünkü artık istifası istenmeye başlanmıştı. O da hem takımın yaşlanması, hem beklenen yabancı sınırının kalkmasıyla yakın çevresinin etkisiyle bu transferlere başlamış. Ancak Yukarıdaki bjk melonun görüşlerine katılıyorum. Bizim ülkemizde futbol böyle gelişmez bence. Alt yapı olmadığı sürece futbolda başarılı olmak çok zor. Hele hele hiç bir şekilde oyuncu satamıyorsun, hep oyunculara yüksek maaş veriyorsun karşılığını alamıyorsun, her sene böyle. İnşallah hayırlısı olur. Yukarıdaki isimlerle anlaşılırsa Avrupa'da da iddiamız baya artar gibi.
Arkadaşlar işim gereği sponsorluk haberlerini sizlerle paylaşıyorum.
* Söylenti - Fenerbahçe, uzakdoğulu bir dev ile stadyum isim sponsorluğu için görüşüyor. (5 yıllık €120M.)
* Ekrem Konur'a göre yeni sezonda Fenerbahçe'nin göğüs sponsoru Turkish Airlines olacak.
* Başkan'ın görüşülen firmaların paylaşılmasını istemiyor. Hemen kabul etmek yerine biraz beklemeye karar vermiş. (Sanırım bu transferlerden sonra fiyatı arttıracak. Veya sponsor firmalar şampiyonlar ligini ön koşul olarak koyuyorlar)
Ama aynı Fenerbahçe sponsor bulamadığından 1 yıl önce Avrupa şampiyonu olan erkek voleybol takımında küçülme kararı aldı.
Sentugo.
Mert geç bile kaldı. 26-27 yaş kaleci için bile geç bir yaş. Çoktan Volkan'ın pabucunu dama atması gerekirdi. Bunu yapmak da çok zor. Volkan Demirel'in de Avrupa'ya açılmaması ayrı bir olay. Rüştü'den sonra çok iyi gelmişti. Hâlâ ligin en iyi kalecilerinden biri. (Hiç sevmem, ayrı.) Ertuğrul Taşkıran da bence patlama yapamadı. Lig için yeterli bir kaleci. En fazla yedek kaleci olur. Selçuk Şahin, İstanbulspor'dan geldi geleli hiçbir şeyini görmedim. Bu kadar düz bir oyuncu 10 seneden fazla durdu. Bizim İbrahim Üzülmez olsun, Recep Çetin olsun, yaptıkları sadece savunmaydı. Selçuk ne yaptı, Allah aşkına? Keza Egemen. Bence ne yaptıysa, Trabzonspor'da ve Beşiktaş'tayken yaptı. Fenerbahçe onu boş yere transfer etti. Ödenen maaşa iyi bir genç alınabilirdi. Kadlec ve Alves fena iki olmadılar defansta keza Bekir de fena oynamadı. Egemen lükstü. Fenerbahçe'nin en başta Aziz Yıldırım'dan kurtulması gerekiyor. Manipülasyonla klüp idare edilemiyor, ne yazık ki... Şuan taraftarı olduğum Beşiktaş klübü dâhil, birçok klübün idari kadrolarının yenilenmesi lâzım. Tutkuyla ve şevkle çalışan hem realist hem de zihni açık insanların idare etmesi gereken büyük camialar sahtekâr tüccar zihniyetiyle idare ediliyorlar. En başta taraftarlara yazık oluyor. (Kimisi siyasete payanda oluyor; o vesileyle birtakım usûlsüz işlere kalkışıyor, kimisi de taraftarı kandırarak klübü batırıyor.) Taraftar şakşakçı değildir. En muhalif katmandır. Muhalefet, yapıyı geliştirir. Şakşakçılık ise dibe vurdurur. Bunu da unutmamak lâzım. Her şeye rağmen değil, hakkaniyetle kazanmalı. Her şey adalet için olmalı. Falanca klüp, filanca başkan için değil... Son sözüm adalet diyenler yönetmeli...