Çünkü Fernandao ve Şener'i yönetim aldı. Aziz 7'sinde neyse 70'inde de o şimdi bakalım bu adamın sistemine Fernandao uyacak mı?
Tamam transferler iyi hoşta çok aşırı çelişkili durumlar mevcut, o da yanlış planlama ve ben bilirimcilikten kaynaklı
Çünkü Fernandao ve Şener'i yönetim aldı. Aziz 7'sinde neyse 70'inde de o şimdi bakalım bu adamın sistemine Fernandao uyacak mı?
Tamam transferler iyi hoşta çok aşırı çelişkili durumlar mevcut, o da yanlış planlama ve ben bilirimcilikten kaynaklı
Eğer bu iş bilgisayarla olsaydı Bill Gates Microsoft'u değil, Trabzonspor'u yönetirdi
'' Ogün Temizkanoğlu '' (:
Bitenler bitmeyenler bir yana, bu transfer dönemindeki Fenerbahçe, FM'deki Fenerbahçe'yi ne güzel yansıtıyor değil mi?
Bence şu devrede Robin Van Persie gereksiz olur. Sow gibi ligin en iyi forvetlerinden birine sahipsin, geçen seneki gol kralı kadronda ve Emenike gibi hızlı güçlü bir forvetin var. Çift santrafor oynanmayacaksa para israfından başka birşey olmaz. Bence şuan ki kadroya göre bir kanat oyuncusu daha alınabilir o paralarla.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Nani okey ama RVP gerçekten gereksiz olur. Tabi Emenike veya Sow gitmeyecekse.. Ki Fernandao yedek olsun diye mi alındı ?? Bu da bi soru işareti. Bi kanat daha almalı FB, RVP'den ziyade
Steam ID : byildirim04
Ben de RVP'den önce diğer pozisyonların önemli olduğunu düşünüyorum ama forvet hattımız öyle zannedildiği gibi sorunsuz değil. Birincisi Emenike gibi bir çöp var zaten her türlü gidecek ve takımda 2 tane santrafor kalacak. Diğer konu Sow'un 1 yıllık sözleşmesi kaldı, takımda kalıp kalmayacağı belli değil o yüzden 1 forvet daha alınması gayet normal. Diğer konu ise artık herkesi ürkütecek bir santrafor ihtiyacımız. Drogba'nın gelip bu ülkede yaptığı etkiyi herkes biliyor, Van Persie gibi adamı alma imkanın olup ta vazgeçersen üstüne gülerler. Orta sahaya da iyi bir oyuncu alınması gündemde ki şuan en önemli konu o, alındıktan sonra çok iyi bir takım oluruz. Eğer takımdan Sow, Stoch, Krasic gibi adamlar gönderilirse 2. kanat oyuncusu alınabilir. Ayrıca Kadlec, Alves de satılabilirse iyi bir stoper çok iyi olur. Orta saha ve Forvet alındıktan sonra takımın ihtiyacı kalmıyor şu durumda. Bundan sonra yapılacak iş yıllardır bu takıma neredeyse hiçbir katkısı olmamış veya beklentilerin çok uzağında kalmış adamları göndermektir. Onlar da yapılabilirse ki yapılan transferlerden daha zor bir iş mükemmel bir transfer dönemi geçirmiş oluruz. Zaten o dediğimiz çöplerin hepsi kontratının son senesinde, seneye de 6-7 oyuncunun alındığı(genellikle genç ve düşük maliyetli rotasyon oyuncuları olur büyük ihtimalle) bir transfer dönemi geçiririz. Böylesine sıkıntılı bir kadroda 1 yılda harika bir yenilenme beklemek hayalcilik olur, 2 yılda eksiksiz bir takım olacağımıza inanıyorum(kale hariç).
Şimdi RVP gelmiş gibi yorumlar yaptık ama imzayı atmadan kesin konuşmamak lazım, ne olursa olsun Dünya yıldızı, 1 tane dev çıksa anında alır elimizden.
[MENTION=281757]himone[/MENTION]
aynen katiliyorum. vitor cift forvet oynatiyor diye biliniyor, o yuzden rvp transferi gereksiz degildir diye dusunuyorum ben de. kluple baglarini koparmis bir emenikenin kadroda sayilmasi da hata olur. kanat icin de stoch isminden pek emin degilim, krasici sayamiyoruz bile. tek elle tutulur kanat oyuncumuz nani mevcut durumda. herseyden onemlisi nereye ihtiyac varsa biran evvel transferleri bitirip avrupa eleme maclarina hazirlikli bir sekilde cikmaktir. onceki yillarda yapilan hatadan nihayet donulmus oldu bu arada, yildiz transferi nedense avrupada elendikten sonra yapilirdi. yildiz statusundeki naninin bu kadar hizli bir sekilde transfer edilmesi sasirtici oldu, rvp de alinirsa onumuzdeki gunlerde ilk defa avrupa elemesine nerdeyse hazir bir sekilde cikmis olacaz.
Stoch konusunda katılıyorum, zaten benim asıl düşüncem ne olursa olsun solda Alper'in oynamasıdır. Herkes Stoch geldi diye çok mutlu ama benim ciddi şüphelerim var. Aynı zamanda bana kalsa Stoch, Sow, Krasic, Emenike(son ikisine zaten kimse itiraz etmez) dördünü de satar bir kanat bir de forvet alırım. Kanatları Alper, Diego, Caner ve altyapıdaki Muhammet rahat bir şekilde yedekler. Hatta Alves, Meireles, Kadlec, Serdar Kesimal, Topuz, Holmen'i falan da satıp 2 orta saha 2 tane de stoper alırsın. Ama bu dediklerimizi oyunlarda bile yapamıyoruz, gerçekçi olmak lazım.
Stoch'un tekrar tutması çok zor. Zaten aman aman bir adam değil bakalım onun hakkında Vitor neler yapabilir diye bekleyeceğiz.
Fernandao için ise kimse yedek olsun as olsun diye düşünülmez kadroda bana kalırsa. Teknik heyet değişti, herşey futbolcuların elinde. Fernandao yedek kalıp sonradan formayı da kapabilir. Oynuyorken kulübeye de düşübilir. Bu kendi elinde.
Son olarak dizilim konusunda konuşmak istiyorum. mevcut kadromuz 4-4-2 için değil 4-2-3-1 için ideal görünüyor.
orta ikilide topal-josef-meireles arasından 2si oynarken, önlerinde Nani-Diego-Alper(Stoch) gibi bir dizilim olabilir. Mevcut form durumuna göre de forvet seçimi yapılır. Bana kalırsa en modern dizilim de dünya üzerinde 4-2-3-1'dir zaten. Umarım Vitor 4-4-2 diye tutturmaz.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
RVP, kadroda ne kadar oyuncu olursa olsun gereksiz olamaz. Bunu söyleyenler ile tartışamam bile.
Senin kadronda Burak ile Umut vardı. Niye aldın o zaman Drogba'yı? Bazen kabullenmek gerekir.
Dünyanın en iyi 10 santraforundan biri gelecek ve gereksiz olacak? Komik.
Emenike zaten Al Ain ile görüşüyormuş. Fernandao yedek olması için alındı. Sow ve Fernandao rotasyonu döndürecekler. RPV'nin olduğu yerde zaten bunu kabullenirler. Respect.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
en iyi 10 demeyelimde 4. diyelim hadi formu düştü 6. diyelim
3 ay öncesinin sıralaması
Ten of the Best Strikers in the World
bu arada souza açıklandı 4 senelik anlaşmışız umarım faydalı olur
Emenike, Al-Ain ile anlaştı. Kaynak: Oluwashina Okeleji (BBC Africa/World Soccer Mag/Al Jazeera Sports)
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Fenerbahçe çok doğru işler yapıyor. Emenike'den de kurtuldunuz mu RVP, Fernandao, Sow forvet hattı bu ligin çok üstünde bir forvet hattı. Hemen arkalarında Diego, Nani gibi adamlar olacak. Stoch'u oldum olası pek beğenmedim ama yine fena olmayan bir kanat. Hücum hattı çok iyi. Defans hattının da çok sıkıntılı olduğunu düşünmüyorum. Birkaç kapalı kutu transfer var ama takım hazır gibi hemde temmuzun başında. Gıpta etmemek elde değil.
Bizimkiler de Sabri Maxi P. 'den iyi desin, ya sabır![]()
Ya bak gereksiz kompleks yapan yine sensin. Ben kötü bişey demedim fakat sen yine olayları polemikleştiriyorsun. Fernandao geçen sezonun gol kralı ve yedek alındı he öyle mi ??
RVP tabi ki gereksiz olamaz bunu herkes biliyor fakat eğer bir oyuncu gelip takım içi dengeleri bozarsa, onun için söylenecek bi kelime varsa o da GEREKSİZdir. Ki olabilitesi yüksek bi olay bu. Eminim benim gibi düşünen FBli arkadaşlarım da vardır.
Olay kabullenip, kabullenememe meselesi de değil. Gerçekten Terraneo'nun yaptığı transferleri hayranlıkla izlediğimi söyleyebilirim. Futbol dışı etkenler, futbolumuzun başından ne kadar uzak olursa o kadar başarılı veya ona yakın bi yerde olur Türk futbolu.
Last edited by BaGa TaRKaN : 08.Temmuz.2015 at 10:28 Reason: Üsluba dikkat edelim!
Eğer bu iş bilgisayarla olsaydı Bill Gates Microsoft'u değil, Trabzonspor'u yönetirdi
'' Ogün Temizkanoğlu '' (:
Fanatizm kokan yorumu yapan ben değilim. Ne olduğu ortadadır. İnkâr, öfke, pazarlık, depresyon sürecini atlatıp sakin bir kafa ile gereksizce yazmadan okumayı tercih edebilirsiniz. Tavsiye ederim. Çoğu Galatasaraylı bizim forumda öyle yapıyor zira. Doğrusu da bu. Doğruya doğru. Böyle bir transferi kıskanmamak elde değildir.
1.5 yılda Drogba'ya 10M Euro bağlayan bir takımın taraftarının Drogba'yı eleştirmeden takım içi dengeler demesi zaten kabul edilemez. Takım içi dengeler polemiği, Galatasaray yönetiminin FFP yüzünden para harcamamak için uydurduğu bahane. Gerçek futbolda takım içi denge diye bir şey yok. Hiç kimse aynı parayı almak zorunda değil. Oyuncu her zaman zam ister ama vermek zorunda değiller. İş ahlâkına sahip olmayan da satılabilir, huzursuzluk çıkarması bahane değil. Sözleşmeye imza atıyorsanız koşullarını yerine getirmekle mükellefsiniz. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Biri gider, başka gelir. Bu kadar basit. Giderse yerine aynı kalibrede birini alamayı beceremeyiz, beceriksiziz demenin başka bir yolu 'takım içi dengeler'. Bahane, bahane, bahane.
Bütçe yok da ayrı bir saçmalıktır. Zira başkan ve yönetimim kurulunun en büyük görevi; gelirleri ve para akışı sağlamak, büyütmek, bilanço dengesini oluşturmaktır.
Tuncay ile PVH para yüzünden fiziki kavga ettiler. Hiçbiriniz duydunuz mu? Selçuk'un kardeşinden bilgi geldi bize. Selçuk Şahin zarar görmesin diye şimdi söylüyorum ancak. Ne oldu? Devam ettiler yine. İkisi de aynı parayı almadı. Hep fark oldu. Olacak da.
İş bilmeyen ve futboldan uzak yöneticiler, komisyoncu aracı ve menajerler, planlama yapamayan teknik direktör, gözlemin anlamını bilmeyen gözlemci ekibi, korkak başkan. Eh anca vasat bir ismi alabiliyorsun o zaman, o kadar olabiliyor. Türk Futbolu'nun gerçeği bu. Sonra bahanemiz: "Takım İçi Dengeler".
Her arz kendi talebini getirir, unutmayın. Sen yatırım yapıp ortaya kaliteli bir ürün sunmazsan yatırımcı da gelmez, satın alacak son kullanıcı da. Önemli olan pazarı ölçebilecek pazarlama ekibi ve doğru ürünü yaratacak AR-GE gerekiyor.
Last edited by BaGa TaRKaN : 08.Temmuz.2015 at 10:31 Reason: Alıntı yapılan mesaj düzenlenmiştir.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
[MENTION=275790]dAleksic[/MENTION] yerinde olsam zorlamazdım , fanatizm akıyor adamın her yerinden. Böyle kişilerle sağlıklı tartışamazsın sürekli savunma mekanizmasını çalıştırırlar çünkü. . Liderleri Aziz Yıldırımın yaptırdığı gibi her söylediklerine biat edeceksin çünkü, kabulleneceksin.
Güzel transfer olur de geç. Kolay yorumu yap. O da durup durup Drogba yarasını kaşısın.
steam : aytekin79
Drogba yarasının ne olduğunu da açıklarsanız memnuniyet duyarız. Bazı konularda objektif kalamamanızı doğal karşılıyorum. Yazdım zaten cümle içinde. Aziz Yıldırım ile de zerre kadar alakası yok konunun. Egzajere ederek, en son cevap vererek haklı olunmuyor ne yazık ki.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
steam : aytekin79
Bence bir transferin gerekli gereksiz olması ihtiyaca göre değişir. Kalede Muslera varken sen De Gea'yı getirmeye çalışırsan gereksiz bir transfer olur. De Gea gelirse piyasamız artar diye düşünemeyiz. Ben Fenerbahçe'nin forvete değilde bir kanat oyuncusuna daha ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Emenike, Sow ve Fernandao'yu eklersek. Ama bunlardan biri kesin olarak gönderilirse RVP alınabilir. RVP gibi, dünyanın sayılı forvetlerinden birini almakta çok büyük bir başarıdır.
Diğer transferlerde oldukça yüksek maaliyetli. Fenerbahçe bu sezon transferlerinin meyvelerini mutlaka alması gerek. Maaliyetleri topladığımız zaman belki tarihindeki en büyük transfer bütçesini bu yıl harcıyor Fenerbahçe.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
[MENTION=63]Cengo[/MENTION] Galatasaray taraftarı 1 yıl boyunca Sneijderin takım düzenini bozduğunu tartıştı kendi arasında - Normalde 4-4-2 oynuyorduk, Sneijder kanada kayıyordu ve çok kötü performans gösteriyordu. Şimdi adamın RvP gereksiz yorumuna kuyruk acısı demek tam bi acizlik. Fernandao, Emenike, Sow varken RvP'yerine kanat oyuncusu alalım demek bana mantıklı geliyor. FMde bile bunu yapıyoruz. Kimse RvPyi küçümsemiyor ama tonla para verdiğin Emenikeyi yılda 1-2 maça çıkartacaksan tamam gerçi alışıksınız Krasicten filan. | Bu tartışma emenike gitmeden önce yapıldığı için ben de gitmeden önceki duruma göre cevap verdim |
Kuyruk acısına gelince 4 sene üst üste Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan bi takımın taraftarına bunu deme hakkın yok!
turksportal...
llorente'yle anlaşılmışlarsa rvp'yi askıya alsalarmış keşke. fm'de rvp 2 yılda erirken llorente ölene kadar hayvan gibi oynuyortabii ki gerçek hayatta van persie llorente kalasıyla kıyas kabul etmez ama fm kariyerini de düşünmek gerek
![]()
RVP ile anlaşma sağlandığı son dakika olarak bildiriyorlar. Büyük ölçüde bitti heralde.Transfer konusunda FB ülkeye çağ atlattı.
LG-D682TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Adama neden böyle linç yaptınız ki durup dururken ? Adam dediğindede haklı. Robin Van Persie'ye gereksiz demek futboldan anlamamaktır. Forvetin Suarez Messi Neymar olmadığı sürecede gereksiz diyemezsiniz RVP transferine. Çünkü en az onlar kadar top class bir golcüdür. Bu söyledikleriniz neye benziyor biliyor musunuz? Burak varken Drogba gereksiz demeye. Linç etmeden önce biraz düşünün lütfen.
Aslına bakarsanız Cengoo'nun teknik yorumlarını severek okuyorum. RVP yorumunda da aynı fikirdeyiz. Ama sizinle biraz geçmişten ötürü sıkıntı olmuş. Burda da patlaması yaşanmış ve herkes hurra yüklenmiş adama![]()
Last edited by BaGa TaRKaN : 08.Temmuz.2015 at 23:43 Reason: Alıntı yapılan mesaj silinmiştir.
Last edited by BaGa TaRKaN : 08.Temmuz.2015 at 23:43
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Volkan - Gökhan - Kjaer - Alves - Caner - Topal - Josef - XXXX - Nani - Sow - RVP
Bilmem anlatabiliyor muyum
Bi de Guarin gelirse varya off![]()
Şu RVP açıklansa artık![]()