Sayfa 9 / 41 İlkİlk ... 789101119 ... SonSon
241 ile 270 arası toplam 1216 sonuç

Konu: A Milli Takım Sohbet Alanı

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Şahsi düşüncem Türkiye iyi bir takım ve oyunculardan oluşuyor. Yapmamız Gereken Doğru hamleler. Genç ve Altyapıya önem verilmeli ve de oyuncular iyi analiz edilmeli.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Defans hattinda oynayan oyuncular daha cok Avrupa'dan secilmeli. Turkiye'deki defans oyuncularinin da mental ve fiziki gelisim icin oralara transfer olmasi gerekiyor. Superlig'teki defans anlayisinin Bankasya'dan pek bi artisi yok.

Nesil
    2010
    Yer
    İZMİR

Quote Originally Posted by anil luque View Post
    Bugün Sinan , Ömer ve İsmail'in iyi oyunlarından sonra aklıma şu olay geldi ;

--------------Sinan Bolat----------------
    GG---S.Kesimal----Ö.Toprak---Köybaşı
    ----------Topal------Necip---------
    --------------Nuri Şahin------------
    --G.Töre-------------------A.Turan--
    ---------------Mevlüt------------

İlerde böyle bir kadroyu oturtabilirsek nasıl olur ?

Daha bunun yedeğinde Ersan Gülümler , Serdar Azizler , Furkan Özçallar , Hasan Aliler , Orhan Gülleler , Cenk Tosunlar ve nicelerinin olacağını düşünürsek..?
    gelecek senelerde doğru hoca ile brezilya ya bile ecel telleri döktürürüz

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

@anil luque

O forvete Mevlüt olmaz hatta hiçbir Türk futbolcu olmaz. Regen desek veya boş bıraksak daha hoş olur sanki.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Zekirdek View Post
    @anil luque

O forvete Mevlüt olmaz hatta hiçbir Türk futbolcu olmaz. Regen desek veya boş bıraksak daha hoş olur sanki.
    Hakan Şükür'den Benjamin Button olmasını beklemeliyiz ya da

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

O forveti çok uzaklarda aramaya gerek yoktu zamanında.

Eğer Batuhan, Sercan hatta İlhan Parlak biraz daha disiplinli olsalardı şuan eksiksiz bir Milli takım vardı.

Şimdi M.Demire güveniyoruz inşallah o hepsinden daha iyi bir "forvet" olur.
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Ben de Muhammet Demir'i aday görüyorum orası için. Çok büyük potansiyeli var.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Çok iyi dedin. Muhammet'in de kendini bozacağını sanmıyorum ben. Abdullah hoca iyi bakar O'na.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Hoca güzel konuşmuş.

"Milli takım turnuva takımı olacak"
    A Milli Futbol Takımımızın yeni teknik direktörü Abdullah Avcı, NTV'ye milli takım ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Abdullah Avcı, milli takımın istikrarlı bir şekilde turnuvalara katılmadığını, ekip olarak öncelikle turnuvalara istikrarlı şekilde katılan bir takım yaratmak istediklerini söyledi.

Avcı, NTV'de katıldığı programda, milli takımın hedefleri ve yapacakları konusundaki soruları yanıtladı.

Turnuva takımı olmadıklarını ifade eden milli takımın yeni çalıştırıcısı, ''İstikrarlı katılan ülke değiliz. Öncelikle istikrarlı katılan bir ülke olma adına adımlar atmalıyız. Eğitim ile ilgili sıkıntıları masaya yatıracağız. Tabana yaymak lazım. Temeli doğru atıp karşılığını uzun vadeli almak daha doğru olacaktır'' dedi.

Ekip olarak futbolun tüm paydaşlarıyla doğru iletişim kuracaklarını anlatan Abdullah Avcı, ''Herkesle iletişim doğru olacak. Kulüplerle, teknik direktörlerle, mevcut futbolcularla ve yurt dışındaki futbolcularla doğru iletişim kuracağız. Genç milli takımdan A milli takıma kadar futbolun paydaşlarıyla ortak bir çalışma yapacağız. Beyin fırtınası estireceğiz. Fikir alışverişi yapacağız. Herkesin doğru enerjisini alarak gideceğiz'' diye konuştu.

"ÖZGÜVENLİ OLARAK ÇALIŞACAĞIM"

Üzerinde bir baskı olup olmadığı yönündeki soru üzerine Abdullah Avcı, ''Çok rahat bir kulüpte çalıştığımı söylüyorlardı. Milli takım önemli. Rahatım ve özgüvenliyim. Kamuoyunun ve medyanın desteği oldu. Bundan sonra da destek olacaklardır. Biz bir aileyiz, seyirci de destek olacaktır'' dedi.

Son maçlarda oyunculara taraftar tepkisinin hatırlatılması üzerine Avcı, şunları söyledi:

''Her türlü Anadolu şehrinde oynayabiliriz. Taraftar tepkisi daha önce olmuyordu. Son dönemde oluyor. Belki Türk futbolunun son dönemde yaşadığı gerginlikten kaynaklanıyor. Olmaması lazım. Seyirci baskısı milli takımda olmayacaktır.''

A Milli Takım teknik direktörü, oyunu doğru oynamakla ilgili çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Başarı için doğru temel atmanın önemli olduğunu vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, ''Son iki turnuvaya katılmamış bir takım var. Gelecek oyuncular var. Kulüp teknik direktörü gibi belki oyuncularla fazla beraber olamayacağım. Ama bir maç sonrası sabahında tesislere gidip oyuncuyla iletişimi devam ettireceğim. Potansiyeli olan, yetenekli oyuncularımız var. 'Türk futbolu dibe vurdu' diyorlar. Buna katılmıyorum. A Milli Takım'da oynayacak 7-8 yetenekli oyuncular var. Takımda yaş sınırı yok.''

TÜRK FUTBOL DÜNYANIN VE AVRUPA'NIN NERESİNDE

Türk futbolunun dünyanın ve Avrupa'nın neresinde olduğu yönündeki soruyu yanıtlayan Avcı, ''Sıralamaya baktığımızda İngiltere, İspanya, Hollanda, Fransa, İtalya'nın arkasından geliyoruz. Nasıl bunların önüne geçebiliriz bunun çalışması içindeyiz'' dedi.

Milli takımın başında ilk tecrübesini 29 Şubat'ta hazırlık maçıyla yaşayacağını kaydeden Abdullah Avcı, şöyle konuştu:

''29 Şubat'ta bir hazırlık maçı var. Ligin bitmesinin ardından bir kamp dönemi olabilir. Ligin sonunda bunu yapmak çok doğru olacak. 29 Şubat'ta Rusya ile hazırlık maçı olabilir.''

Oyuncu tercihleri konusundaki soruyu yanıtlayan Avcı, ''Günümüz futbolunda stoper düzgün topu oyuna sokmuyorsa, topu kullanamıyorsa sıkıntı var. Mevkisel oyuncu profilini deneyeceğiz. Oyuncuları bunu yapmaya zorlayacağız. Öncelikle yapabilen oyuncuları tercih edeceğiz'' diye konuştu.

Türk statüsünde oynayan yabancı kökenli oyuncular konusundaki düşüncesinin sorulması üzerine milli takımın teknik direktörü Avcı, ''Her şeye açığız. Önemli olan doğru oyuncu olması ve yaşı. Uzun vadeli katkı yapması önemli. Buna kapalı olamayız'' dedi.

PLAY-OFF SİSTEMİ

Futbol Federasyonun bu sezon uygulamaya soktuğu play-off sistemi ve ilk sekizde yer alamayacak takımlarla ilgili bir önerisinin olup olmayacağı yönündeki soruyu ise Avcı, şu şekilde yanıtladı:

''Bu konuda düşüncelerimiz var. Mayısın sonunda lig bitiyor. 4 haftalık süreç var. İlk sekizin dışında 10 takım var. 3 takım düşecek. Sponsoru olan bir turnuva, para ödülü olan bir kupa olabilir. Futbol Federasyonun bununla ilgili çalışmaları var. Kaç takım katılacaksa para ödülü koyup bir turnuva veya kupa organizasyonu çalışması var. Sürecin boş geçmesini istemiyoruz. Play-off sisteminin artıları ve eksilerini görmek için çok erken. Sonuçlarını gördükten sonra değerlendirme yapmak daha doğru.''

YABANCI OYUNCU SAYISI

Avcı, yabancı oyuncu sayısı ile ilgili görüşlerini de aktardı.

A Milli Takım teknik direktörü olarak yabancı oyuncu sayısının azalmasının avantaj olacağını ifade ederek, ''Bu düşüncemizi federasyonla paylaşacağız. 5 artı 3 sisteminde 18 takımda yedek oyuncuyu da sayarsak 36 yerli oyuncunun oyuna girmesi demek olur. Oyuncu ihtimali artıyor. Altı yabancı ve beş yerli oyuncu sıkıntı yaratıyor. Yabancı oyuncu sayısını bir aşağı indirdiğimizde 36 oyuncu ortaya çıkıyor. Yabancı oyuncu konusunda kriterden yanayım. Millilik, yaş gibi kriterler Türk futbolu adına konulabilir'' diye konuştu.

OYUNCU TERCİHLERİ

Abdullah Avcı, milli takım oyuncu tercihleri konusunda ise şunları söyledi:

''Milli takım bünyesinde yaş gruplarında aday ve potansiyel oyuncular var. Burak tek forvet oynuyor. Mustafa Pektemek gibi bir oyuncu var. Bu mevkiye aday ve A2 milli takımında oynuyor. Beşiktaş'ta da oynamasından yanayız. Sırtı kaleye dönük oynayabilecek, iki forvetten biri olabilecek bir oyuncu. Savunmanın merkezinde ise adayların yanı sıra arkadan gelen oyuncular var. Ömer Toprak önemli bir oyuncu gibi gözüküyor. Serdar Kesimal, Serdar Azizler arkadan geliyor. Bundan önce oynayanlarla beraber en fazla kimden verim alıyorsak onları milli takıma katmaya çalışacağız.''

2014 DÜNYA KUPASI ELEMELERİNDEKİ RAKİPLER

2014 Dünya Kupası elemelerindeki rakipleri değerlendiren Avcı, ''Macaristan çıkışta olan ülke. Estonya da çok iyi işler yaptı. Hollanda'nın ekolü ortada. Avrupa'nın önemli ülkelerinden biri. Romanya arayışta. Macaristan bu ülkenin önünde gibi gözüküyor. Kolay grup değil. İki turnuva aradan sonra takım ruhunu, birlikteliğini ve coşkusunu sağlayarak turnuvada olacağımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

Abdullah Avcı, milli takım teknik direktörlüğünü yavaş yavaş alışacağını belirterek, ''Dün tesislerde futbolcularla vedalaştım. Sonra İstinye'ye geçtim. Mersin İdmanyurdu-Trabzonspor maçını izlerken, 'İnşallah berabere biter, biz de yarın kazanır' diye düşünürken kendimi gördüm. Bulunduğumuz ortama alışıyoruz'' derken, federasyonun Riva tesisleri konusunda düşünceleri olduğunu genç milli takımların eğitim yeri yapabileceklerini sözlerine ekledi.
    So what?
    Saike

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Bizi turnuva takımı yapabilecek tek isim apo hocadır inşallah başarı gelicek biraz sabır

Nesil
    2006
    Yer
    Anadolu Yakası

Uzun zaman sonra ilk defa stoper mevkimize böyle güzel adaylar görüyorum ; Ömer, Serdar ve Semih. Umut ve mutluluk verici tablo , şansız sakatlıklar yaşamazlar inşallah.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Kaleci ve orta saha mevkileri için de geriden çok sağlam gençler geliyor. İsim çok olduğu için tek tek yazmak istemiyorum. Yalnız şu forvet sıkıntısını nasıl yapacağız, o açığı kimlerle kapatacağız, onu çok merak ediyorum. M.Pektemek dışında çok belirgin bir aday ne yazık ki göremiyorum ben.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Quote Originally Posted by footballer33 View Post
    Kaleci ve orta saha mevkileri için de geriden çok sağlam gençler geliyor. İsim çok olduğu için tek tek yazmak istemiyorum. Yalnız şu forvet sıkıntısını nasıl yapacağız, o açığı kimlerle kapatacağız, onu çok merak ediyorum. M.Pektemek dışında çok belirgin bir aday ne yazık ki göremiyorum ben.
    Muhammet Demir

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Sercan Yıldırım, Mustafa Pektemek, Batuhan Karadeniz, Muhammet Demir ve Cenk Tosun
    Bunlar Milli Takımda oynama potansiyeli olan oyuncular ama gerçekten çok çalışmaları gerekiyor, Allah vergisi yetenekleri var ama bu cevheri işlemedikten sonra işe yaramaz.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Sercan Yıldırım, Mustafa Pektemek, Batuhan Karadeniz, Muhammet Demir ve Cenk Tosun
    Bunlar Milli Takımda oynama potansiyeli olan oyuncular ama gerçekten çok çalışmaları gerekiyor, Allah vergisi yetenekleri var ama bu cevheri işlemedikten sonra işe yaramaz.

batuhan belki ama cenk kesinlikle milli takim oyuncusu degil.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by byariff View Post
    batuhan belki ama cenk kesinlikle milli takim oyuncusu degil.
    Ben Cenk'i 1-2 defa çıplak gözle izledim,Cenk genç yaşına rağmen kaleye sırtı dönük oynayabilme yeteneğine sahip, Milli takımda da en fazla sıkıntı çektiğimiz oyuncu tarzı bu. Umarım kendini toparlar ve tekrardan yükselişe geçer çünkü böyle oyuncuları kazanmamız gerekiyor. Bu sezon Gaziantep'in beklenilenin çok altında kalması onunda performansını sekteye uğrattı, 91 doğumlu ve daha 20 yaşında. Şuan olmuş mu ? tabi ki daha olmamış, ama diğer mesajda dediğim gibi yetenek mevcut ama bu cevherden yararlanmak için iyi çalışmak onu iyi işlemek gerek.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Kesimal'ın ne yaptığını gördünüz acaba.Gözle görülen bir şey yapsında ondan sonra konuşalım.Semih gün geçtikçe kalitesini ortaya çıkarıyor.

Neyse kırmızı karta gelirsek Webo ile Elmander'in pozisyonunu karşılaştırmayın ikisi çok farklı pozisyonlar.Her ikisi de kırmızı kart tabi ki.
    Gençliğinin vermiş olduğu heyecan güzel ama Serdar'ın ne yaptığını gördünüz demek de, sonrasında Semih bazı şeyler yapmış, onun gibi birşeyler görelim demek talihsizlik olmuş.

O iyidir, yok bu ötekinden daha iyidir gibi bir karşılaştırmaya girmeyeceğim, sadece Serdar'ın daha Fenerbahçe'ye gelmeden önce milli takıma seçilen bir oyuncu olduğunu hatırlatayım. Kayseri'de gösterdiği performans da ortada, çizgisini bozmayan bir oyuncu ve senelerdir oynuyor. Daha bir kaç aydır oynayan bir oyuncu ile bu şekilde kıyaslamayı benim mantığım almıyor.

Semih daha iyi midir, olabilir. Umarım neye cevap verdiğim anlaşılmıştır.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Semih ve Serdar arasındaki tek farkın fizik gücü olduğunu düşünüyorum.Semih Serdar'dan 2 yaş küçük olduğuna göre de 2 yılda bu farkı kapatacağına inanıyorum.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2008
    Yer
    ankara

o değil keşke forvet konusunda da böyle tartışsak

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Semih ve Serdar arasındaki tek farkın fizik gücü olduğunu düşünüyorum.Semih Serdar'dan 2 yaş küçük olduğuna göre de 2 yılda bu farkı kapatacağına inanıyorum.
    Bu bir görüştür, katılırım ya da katılmam sonuçta saygı duyarım. Ama ilk yazdığınız, Serdar ne yapmış ki demenizi bir mantığa sığdıramadığımdan cevap yazdım. Serdar 2 senedir oynuyor, Semih daha yeni başladı, 2 sene devamlı oynarsa Serdar'ı geçebilir, milli takımda Serdar'ın yerini alınabilir şeklinde bir yorum, mantığıma yatan bir yorum.

Kim iyi tartışmasından ziyade, iyi oyuncuların çokluğundan takımda kimin oynayacağı tartışmasının yapılması, futbolumuz için olumlu bir durum elbette.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

''Serdar Fenerbahçe'de gözle görülür ne yaptı ?'' diyeyim o zaman.Neyse ikiside ülkemiz futboluna bir artı.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

''Serdar Fenerbahçe'de gözle görülür ne yaptı ?'' diyeyim o zaman.Neyse ikiside ülkemiz futboluna bir artı.
    Mevcut stoperler arasında en iyisi olduğunu gösterdi takımda. Uzun süren sakatlığının ardından zorluk çekmedi ve oynadığı ilk maçtan itibaren de farkını hissettirdi, fiziksel anlamda yetersiz olmadığını gösterdi maç eksikliğine rağmen.

Oyununun üzerine koyması gerekiyor ve savunmada gözle görülür bir toparlama yaptığı ve bunu da ilerleterek sürdüreceği sinyallerini verdi.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Serdar'ın zamanlama sorunu var.Müdahale yaparken sıkıntı yaşıyor bu yüzden de çok kart görüyor.Bunu düzeltmedikçe işi zor Serdar'ın.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Aynı sorun Semih'te de var malesef. Kartlarının çoğu zamanlama hatasından.
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Serdar mı Semih mi şu an karar vermek çok zor. Çünkü stoperler oynadıkça, bol bol pozisyon gördükçe kalitelerini belli eder. Bu bi kaç sene içinde Serdar-Semih tartışması yapmak gereksiz olur, bu ikiliye de zarar verir zannımca. Benim şu anda milli takımın stoperlerine 4 tane adayım var. Ömer Toprak, Semih Kaya, Serdar Kesimal, Serdar Aziz. Bunlardan 2si oynadığı sürece aman efendim bunu değilde şunu niye oynatmadı demem.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Tum yorumlanan oyunculari uluslararasi platformda degerlendirmek gerekir bence. Superligdeki maclari kistas olarak almiyorum acikcasi. Avrupa kupalarinda daha cok mac yapabilirsek oyuncularimizin duzeyini gorebiliriz. Trabzonspor ve BJK takimlarindaki milli oyuncularin performanslarini Avrupada ilerleyen turlarda bu yuzden merak ediyorum. Keske GS ve FB de Avrupada oynayabilselerdi de Semih, Emre ve Serdar gibi genclerin neler yapabileceklerini gorebilseydik. Gerci Serdar Kesimal icin iyi-kotu bi fikir edinebildik Euro12 elemelerinde.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın Cüneyt Köz'ü milli takımımızda oynaması için ikna ettiği haberleri var.

Ayrıca Atila Turan'ı da ikna etmeye çalışılıyormuş.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Arsenalli Oguzhan Turk Milli Takimi'ni secmis..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

nasıl bir 11 yapacak acaba abdullah hoca çok merak ediyorum.Benim tahminim:

volkan-gökhan-serdar-egemen-hasan ali-selçuk inan-mehmet topal-emre(nuri)-mehmet topuz(hamit)-arda-burak yapacağı şeklinde.

Aslında Hamit ve Nuri banko oyunculardır ama neredeyse hiç oynamadıkları için ben karşıyım milli takımda oynamalarına.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Abdullah Hoca çok iyi işler yapıyor , çok akılcı gerçekten.

Sayfa 9 / 41 İlkİlk ... 789101119 ... SonSon

Mesaj Yetkileri