Sayfa 9 / 10 İlkİlk ... 78910 SonSon
241 ile 270 arası toplam 318 sonuç

Konu: [12.0.0] Miroslav Stoch

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by CRaCPoT View Post
    Bu açıklamaların beni tatmin etmedi. Çünkü Stoch dışında herşeyden bahsetmişsin.. Olay Fenerbahçenin takım savunması değil ..
    Konuyu butunluguyle okursan, Serkan'in bana yazdiklarina cevaben yazdiklarimin mantikli oldugunu gorursun saniyorum. Soru: Stoch neden gercekte attigi golleri atmiyor? Cevap: Cunku rakip savunmayi oyunda rahatlika dagitiyorsunuz (ozellikle Dia oynadigi zaman) ve Stoch'un ceza alani cizgisi cevresinden veya daha uzaktan sut denemesine gerek kalmiyor.

Sebep-sonuc. Stoch gercekte surekli altipas'in icinde top ile bulusabilse, 25 metreden sut dener mi? Oyunda altipas'in icinde top ile bulusabiliyorsa, uzaktan neden sut ceksin?

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bunun sebebi açıklanmış zaten.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Stoch'a gelirsek. Eger oyunda dripling ile rakiplerini gecip ceza sahasi icinden gol atabiliyorsa, ceza sahasi cizgisinden vurmasina gerek kalmaz. Diger kanattan kaliteli top geliyorsa, ceza sahasi cizgisinden vurmasina gerek kalmaz.

Stoch gercekte neden disaridan vuruyor? Cunku Fenerbahce rakip sahaya hizli gidemiyor ve rakip kapaniyor. Sagda Topuz cizgiye inip geriye top cikartamiyor. Gokhan Gonul arada yapiyor bunu ama ozellikle skor berabere veya Fenerbahce'nin lehine oldugu zamanlarda savunma guvenligini birakmamasi gerekiyor. Ziegler de pek Stoch'u verkacla pozisyona sokacak bir oyuncu degil. Stoch da mecburen top ayagina geldiginde iceriye girip sut atmaya calisiyor.

Oyunda Stoch ceza alani icinde daha cok pozisyon buluyorsa, bu oyunda Fenerbahce'nin rakip savunmayi daha kolay dengesiz biraktigi, rakibi daha kolay gafil avlayabildigi anlamina da gelmez mi? Veya solda Stoch, sagda Dia oynuyor olsa, belki de oyunda gordugunuz sekilde gelisecek oyun ama bu sefer gercekte Fenerbahce orta sahasinin kirilganligi daha belirgin olacak veya Emre ve Christian hucuma hic destek vermeyen oyuncular olarak yansiyacak sahaya.
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

pace 14 olsa çok sıkıntı olmaz sanki...

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Burada 2 durum var bana göre.
    1.durum : Stoch' un oyunda çok daha iyi yapılmasını isteyen arkadaşların durumu. Kendileri Stoch' un bu profilinin bu sene için yetersiz olduğunu savunuyorlar bu yüzden artış bekliyorlar.

2.durum: Artışın olmamasını veya az olması gerektiğini savunan kişiler. Kendileri Stoch' un profilinin önceki senelerde gösterdiği performanslara göre zaten yüksek olduğunu ve ancak şuanki performansının bu profili hakettiğini savunuyorlar.

Bence önce bu konuda anlaşılmalı. Stoch zaten yüksekti ve şimdi mi profiline ulaşıyor yoksa gerçekten önemli bir artış mı yapılması gerekiyor ?
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Burada 2 durum var bana göre.
    1.durum : Stoch' un oyunda çok daha iyi yapılmasını isteyen arkadaşların durumu. Kendileri Stoch' un bu profilinin bu sene için yetersiz olduğunu savunuyorlar bu yüzden artış bekliyorlar.

2.durum: Artışın olmamasını veya az olması gerektiğini savunan kişiler. Kendileri Stoch' un profilinin önceki senelerde gösterdiği performanslara göre zaten yüksek olduğunu ve ancak şuanki performansının bu profili hakettiğini savunuyorlar.

Bence önce bu konuda anlaşılmalı. Stoch zaten yüksekti ve şimdi mi profiline ulaşıyor yoksa gerçekten önemli bir artış mı yapılması gerekiyor ?
    Ben artış yapılması gerektiğini düşünüyorum ama tabi çok abartılmadan. 2.durumu düşünen varsa da stoch'un önceki senelerde ki performansa göre hangi özellikleri yüksek ? diye de soruyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

ca sında bir artışa gitmeyi düşünüyor musunuz ? bana kalırsa 130 ca şuan ki Stoch için çok az.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bunu söylemek bana düşmüyor ama değişiklikler yapıldı Perpetua biz öngördüğümüz değişikleri yaptık derken bir takım değişikliklerin olduğunu da söylüyor. CA'da da değişiklik oldu.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Bunu söylemek bana düşmüyor ama değişiklikler yapıldı Perpetua biz öngördüğümüz değişikleri yaptık derken bir takım değişikliklerin olduğunu da söylüyor. CA'da da değişiklik oldu.
    o mesajı görmemiştim. cevap için teşekkürler.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

stoch'un ca felan artacak demi?

ve bazi ozellikleri de kesinlikle artmali

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Bence mental özelliklerinin artırılması uzun şutundan daha önemli gerçeği yansıtması açısından. Ben bunu daha önceki yazdıklarımdada söyledim. Ayrıca ısrarla cevap alamadığım PA ve CA değişikliği sorumu da gene es geçmişsin. Antipati yaratmak , tartışma çıkarmak yada ortamı germek değil amacım bunu başından beri söylemeye çalışıyorum .. İnsanlara tatmin olacağı cevaplar vermek yerine (bu benim yada bi başkasının istediği olsun tarzında değil) siz kendinize göre ayarlayın stochu editörden derseniz bu benim antipati kazanmamı değil sizin kazanmanızı sağlar.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Bence mental özelliklerinin artırılması uzun şutundan daha önemli gerçeği yansıtması açısından. Ben bunu daha önceki yazdıklarımdada söyledim. Ayrıca ısrarla cevap alamadığım PA ve CA değişikliği sorumu da gene es geçmişsin. Antipati yaratmak , tartışma çıkarmak yada ortamı germek değil amacım bunu başından beri söylemeye çalışıyorum .. İnsanlara tatmin olacağı cevaplar vermek yerine (bu benim yada bi başkasının istediği olsun tarzında değil) siz kendinize göre ayarlayın stochu editörden derseniz bu benim antipati kazanmamı değil sizin kazanmanızı sağlar.
    Araştırma sorumluları farklı düşündükleri konularda neden farklı düşündüklerini özellikle açıklamalı bir şekilde belirtiyorlar çoğu zaman. Stoch'un son dönemde bir çıkış içinde olduğu doğru. Sizlerle beraber bizler de gözlemliyoruz. Bu sezonla ilgili gerekli değişiklikleri FB araştırmacısı arkadaşımız en iyi şekilde yansıtmaya çalıştı. Hatırladığım kadarıyla bazı özellikleri ve CA'sı da değişti.

Quote Originally Posted by Prowler84 View Post
    Araştırma sorumluları farklı düşündükleri konularda neden farklı düşündüklerini özellikle açıklamalı bir şekilde belirtiyorlar çoğu zaman. Stoch'un son dönemde bir çıkış içinde olduğu doğru. Sizlerle beraber bizler de gözlemliyoruz. Bu sezonla ilgili gerekli değişiklikleri FB araştırmacısı arkadaşımız en iyi şekilde yansıtmaya çalıştı. Hatırladığım kadarıyla bazı özellikleri ve CA'sı da değişti.
    ufak bir artis mi yoksa cogu ozelliklerinde iyi bir artis mi oldu?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by comando77 View Post
    ufak bir artis mi yoksa cogu ozelliklerinde iyi bir artis mi oldu?
    Yukarida yazdigimdan sonra bu soru biraz ironik olmus.

Nesil
    2003

Burada X oyuncunun CA'si yukseldi veya Y oyuncunun su ozelligi dustu seklinde yorum goremezsiniz benden. Bu bilgileri veritabani SI tarafindan dagitildiginda ogrenirsiniz.

Arada sirada "bence X ozelligi dusuk" veya "bence Y ozelliginden daha cok Z ozelligi ile one cikiyor bu oyuncu" seklinde yorumlar yaparim ve bu da yapilan degisiklikler konusunda biraz fikir verir. Ama veritabani SI tarafindan dagitilana kadar somut bir cevap vermem dogru degil.

En basidinden veritabani yollandiktan sonra SI'da veritabani ile ilgilenenler yaptiklari testlere dayanarak bazi degisiklikler yapmak zorunda kalirsa veya oyunun hesap mekanizmasinda degisiklik yaparlar ve oyun otomatik olarak bazi oyuncularin ozelliklerini dusurur veya yukseltirse yalanci durumuna dusmus olurum. Sonucta veritabaninin ve oyunun sahibi biz degiliz. Kontrolumuzun disinda olabilecek seyleri de gozardi etmemek lazim.

Bu nedenle veritabani cikana kadar ne yapmayi dusundugumuz konusunda satir aralarindan anlam cikartmakla yetinmeniz gerekli.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Burada X oyuncunun CA'si yukseldi veya Y oyuncunun su ozelligi dustu seklinde yorum goremezsiniz benden. Bu bilgileri veritabani SI tarafindan dagitildiginda ogrenirsiniz.

Arada sirada "bence X ozelligi dusuk" veya "bence Y ozelliginden daha cok Z ozelligi ile one cikiyor bu oyuncu" seklinde yorumlar yaparim ve bu da yapilan degisiklikler konusunda biraz fikir verir. Ama veritabani SI tarafindan dagitilana kadar somut bir cevap vermem dogru degil.

En basidinden veritabani yollandiktan sonra SI'da veritabani ile ilgilenenler yaptiklari testlere dayanarak bazi degisiklikler yapmak zorunda kalirsa veya oyunun hesap mekanizmasinda degisiklik yaparlar ve oyun otomatik olarak bazi oyuncularin ozelliklerini dusurur veya yukseltirse yalanci durumuna dusmus olurum. Sonucta veritabaninin ve oyunun sahibi biz degiliz. Kontrolumuzun disinda olabilecek seyleri de gozardi etmemek lazim.

Bu nedenle veritabani cikana kadar ne yapmayi dusundugumuz konusunda satir aralarindan anlam cikartmakla yetinmeniz gerekli.
    Direkt söylemenizle dolaylı söylemenizin bu bağlamda bir farkı yok o zaman bence. O zaman biri satır aralarından dediklerinizi çıkarır, "perpetua şu şu özelliklerin yükseleceğini söyledi." der. Tabii ki burası prensip eleştirme yeri değil de sizin yaptığınız gösterip de elletmeyen kızların yaptığına benziyor sanki (asıl ironi burada).
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Ilhan View Post
    Direkt söylemenizle dolaylı söylemenizin bu bağlamda bir farkı yok o zaman bence. O zaman biri satır aralarından dediklerinizi çıkarır, "perpetua şu şu özelliklerin yükseleceğini söyledi." der. Tabii ki burası prensip eleştirme yeri değil de sizin yaptığınız gösterip de elletmeyen kızların yaptığına benziyor sanki (asıl ironi burada).
    Fark var cunku burada yazarken her degisiklik hakkinda bilgi verdigimizi varsaymissin. Beklentiler ile bizim dusundugumuz arasinda cok buyuk fark varsa yazmaya calisiyorum ki insanlar kafalarinda bazi seyleri kurup, bunlarin yapilmadigini gorunce hayal kirikligi yasamasin.

Tabii bunun gibi onemsiz bir seyi diger herkesten once ogrenmeden de herkes hayatina devam edebilir saniyorum.
    Last edited by perpetua : 07.Şubat.2012 at 21:05

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Fark var cunku burada yazarken her degisiklik hakkinda bilgi verdigimizi varsaymissin. Beklentiler ile bizim dusundugumuz arasinda cok buyuk fark varsa yazmaya calisiyorum ki insanlar kafalarinda bazi seyleri kurup, bunlarin yapilmadigini gorunce hayal kirikligi yasamasin.

Tabii bunun gibi onemsiz bir seyi diger herkesten once ogrenmeden de herkes hayatina devam edebilir saniyorum.
    O yüzden ekibindeki arkadaşların devamlı "O arttı, bu düştü." tarzında cevaplar veriyor değil mi? Hadi kabul edelim Ömer, olacağı biliyor olmak sizin için güzel bir ego
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Geçen seneki stoch ile bu seneki stoch arasında baya bir fark var. mental olarak decisions ve team work artmalı çünkü nerede ne zaman duracağını ve ne zaman vuracağını belirleyen özellik decisions'dur. o yüzden 9'dan 10 yaptım. long shots 14-15 idealdir 14'te olabilir 15 yaptım deniyorum şimdilik. bunun dışında prefered moves'de güçlü şutlar çekeri verdim. Fenerbahçe kariyerimde çok etkili şutlar çıkarıyor
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Quote Originally Posted by William Rookwood View Post

Geçen seneki stoch ile bu seneki stoch arasında baya bir fark var. mental olarak decisions ve team work artmalı çünkü nerede ne zaman duracağını ve ne zaman vuracağını belirleyen özellik decisions'dur. o yüzden 9'dan 10 yaptım. long shots 14-15 idealdir 14'te olabilir 15 yaptım deniyorum şimdilik. bunun dışında prefered moves'de güçlü şutlar çekeri verdim. Fenerbahçe kariyerimde çok etkili şutlar çıkarıyor
    dribling en az 16 olmali. cunku topla inanilmaz iyi gidiyor

pass ozelligi cok iyi, cok pas hatasi yapan biri degil. attigi ara paslari da cok iyi bir oyuncu

Pas ozelligi de 16 olmali

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by comando77 View Post
    dribling en az 16 olmali. cunku topla inanilmaz iyi gidiyor

pass ozelligi cok iyi, cok pas hatasi yapan biri degil. attigi ara paslari da cok iyi bir oyuncu

Pas ozelligi de 16 olmali
    16 pas çok fazla olur stoch için. 13 ideal bence.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by BleedingMoon View Post
    16 pas çok fazla olur stoch için. 13 ideal bence.
    He düşürülsün diyosun. Doğru, çok kötü paslar atmaya başladı.

Nesil
    2011
    Yer
    Papaz'ın Çayırı

Uzun şutlar tereddütsüz 17'ye çıkarılmalı.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

bence pas özelliği aynı kalabilir ama orta açma ve kornerlerin artması gerekiyor.

13 az kaçar.En basit örneği Caner'e verdiği ara pas muazzamdı.Ama 16 yıda şimdilik haketmiyor diye düşünüyorum.Aynı kalabilir veya 15 e çekilebilir.

Nesil
    2003

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Degisiklikler pek fena olmamis sanki...

http://www.youtube.com/watch?v=nrlZZ0RmD0A
    Burada hangi değerde mesela Long Shoots ?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by lakin1907 View Post
    Burada hangi değerde mesela Long Shoots ?
    Long shots'da herhangi bir degisiklik yok.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Long shots'da herhangi bir degisiklik yok.
    Neleri değiştirdiniz peki?

Nesil
    2003

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Stoch böyle goller atmıyor demiyoruz ki, değişiklik yapılmasa da böyle goller atıyor zaten, diğer arkadaşları bilemem ama benim söylediğim, gol oranının sağlanması. Bu tarzda attığı gollerinin sayısının artması değil, oranının artması.

Bu nasıl sağlanır o konuda pek bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum, sadece beklentilerimi söylüyorum.
    "YÜCE ATATÜRK"

Sayfa 9 / 10 İlkİlk ... 78910 SonSon

Mesaj Yetkileri